In dit opvallende artikel onthul ik alle raadsels zodat snel afvallen rond je buik echt eenvoudig wordt. En je ontdekt het wetenschappelijk onderbouwde stappenplan waarmee hardnekkig buikvet verbranden direct mogelijk wordt.

Pas deze informatie toe en je gaat buikvet verbranden, gewicht verliezen. Vetrollen zullen verdwijnen zonder honger te lijden, zonder een dieet te volgen en zonder poeders of pillen te nemen.

Bovendien ga je meer energie ervaren, je zelfvertrouwen neemt toe en je voelt je veel fitter.

Pas je deze informatie niet toe, dan is de kans groot dat je meer gewicht aankomt over je hele lichaam. En dat wil ik heel graag voorkomen.

Afvallen buik is helemaal niet lastig zodra je weet hoe het werkt. Te veel mensen maken onnodige fouten en dat is zonde.

Dit is wat je gaat leren:

 • De 2 belangrijkste oorzaken van buikvet (en het is niet wat je denkt).
 • Wat je wel/niet moet eten als je snel buikvet wilt verliezen.
 • Hoe je vandaag nog gemakkelijk jouw vetverbranding activeert.
 • Waarom 90% van de mensen hun vetverbranding op slot gooit.
 • Het geheim van mensen die snel buikvet verbranden.
 • Hoe 1400 mensen de afgelopen maand hun overtollig buikvet verbrandden en hoe jij dit ook kunt doen.

 

In dit artikel staat ook mijn gratis boodschappenlijst met alle voedingsmiddelen die jouw vetverbranding activeren, plus twee overheerlijke recepten die je helpen om buikvet te verbranden.

Als je graag een platte buik wilt, dan is dit jouw artikel. Je rekent af met onzekerheid en frustratie en krijgt een rechttoe-rechtaan oplossing.

Laten we van start gaan.

Hoe werkt afvallen buik?

De grote lijnen van dit artikel bespreek ik in onderstaande video. Maar als je serieus met buikvet wilt afrekenen, adviseer ik je om het artikel te lezen.

Download de gratis boodschappenlijst hier <- direct aan de slag

Direct buikvet verbranden is alleen mogelijk door voeding te eten die je vetverbranding activeert.

Hierbij hoef je geen calorieën te tellen. Het gaat ook niet om de hoeveelheid voedsel. Het gaat enkel en alleen om het soort voedsel dat je eet.

Om te begrijpen hoe buikvet ontstaat en hoe jouw vetverbranding wordt geblokkeerd, is het belangrijk dat je eerst weet uit welke drie soorten voeding ons lichaam energie haalt.

 1. Vetten: die zitten in vlees, vis, avocado, olijfolie, kokosnootolie, lijnzaadolie en noten.
 2. Eiwitten: deze voedingstoffen kun je onder andere vinden in vlees, vis, noten en zaden.
 3. Koolhydraten: zitten onder andere in aardappelen, pasta, rijst, brood en noedels.

Vanuit evolutionair perspectief is ons lichaam gemaakt om vooral energie te halen uit vetten en eiwitten en relatief weinig uit koolhydraten.

Een goede vuistregel om snel af te vallen rond je buik is om alleen voedsel te eten dat wij als oermensen (de homo sapiens) zo’n 50.000 jaar geleden aten. Voor dit soort voedsel is ons lichaam namelijk gebouwd. En dit soort voedsel bevat de ideale voedingswaarde.

afvallen buik

Veel gezondheidsproblemen, inclusief hardnekkig buikvet en vetrollen, zijn het gevolg van een veranderd voedingspatroon.

De grote hoeveelheden suiker, granen en transvetten die tegenwoordig in onze voeding zitten maken afvallen rond je buik extreem moeilijk (zo niet onmogelijk).

Helaas zijn koolhydraten zoals suikers en granen en ongezonde transvetten heel veel aanwezig in ons moderne voedingspatroon (ook in veel producten waar je het niet zou verwachten).

Wil je weten welke producten veilig zijn en jouw vetverbranding activeren? Download dan de gratis en complete boodschappenlijst.

Je kunt de lijst hier gratis downloaden <- direct aan de slag

Deze voeding blokkeert je vetverbranding

Vind jij het vervelend om steeds tegen je overtollige buikvet aan te kijken in de spiegel? Zou je, net als de vele andere lezers van Jasperalblas.nl ook graag een slanke buik willen?

In de volgende alinea’s leer je wat de oorzaak is van jouw overtollige buikvet. En ik kan alvast één ding verklappen:

Bij het verbranden van overtollig buikvet gaat het niet zozeer om hoeveel je eet, maar vooral om wát je eet.

Zoals je hierboven hebt geleerd is het een goede vuistregel om alleen voedsel te eten dat wij als oermensen zo’n 50.000 tot 100.000 jaar geleden aten – als je buikvet wilt verbranden.

Als je door de supermarkt loopt kan je er eigenlijk vanuit gaan dat alles wat in een verpakking zit, voedsel is dat we vroeger niet aten.

 • Veel van onze voeding is geproduceerd of bewerkt.
 • Dit betekent dat het niet direct uit de natuur komt, maar in een fabriek wordt gemaakt.
 • En dat zijn natuurlijk geen producten die we 100.000 jaar geleden aten.

Veel van het moderne geproduceerde voedsel is zo gemaakt dat het economisch gezien aantrekkelijk is. Dit betekent dat de productiekosten laag zijn, de smaak goed is en de houdbaarheid lang. Er wordt daarbij weinig rekening gehouden met de voedingswaarde. Dus of een geproduceerd voedingsmiddel gezond voor je is, is veel minder belangrijk.

In veel gevallen wijkt de voedingswaarde van geproduceerd voedsel veels teveel af van het soort voedsel waar ons lichaam al duizenden jaren aan gewend is.

Hierdoor gaat de natuurlijke buikvetverbranding op slot en blijft buikvet hardnekkig vastzitten.

Samengevat:

 • We eten verkeerde voeding (niet zoals wij 100.000 jaar geleden aten).
 • We eten te veel toegevoegde koolhydraten, suikers en transvetten.
 • Voedsel is bewerkt waardoor het nauwelijks voedingswaarde heeft.

Wetenschappelijk bewezen: koolhydraten creëren buikvet

Aan veel bewerkte voedingsmiddelen zijn koolhydraten toegevoegd zoals granen, suikers en aardappelzetmeel. Deze voedingstoffen worden aan producten toegevoegd omdat ze goedkoop zijn, de smaak versterken en vaak lang houdbaar zijn.

Aan bijna alle kant-en-klare voedingsmiddelen uit pakjes en zakjes wordt suiker toegevoegd. Hierdoor krijgen wij per dag gemiddeld 20 suikerklontjes méér binnen dat we denken.

Bovendien eten wij in Nederland al heel veel koolhydraten.

Ga maar na: we ontbijten en lunchen met brood en beleg, eten ‘s avonds vaak aardappels, pasta, rijst en noedels en daartussen vaak nog koolhydraatrijke snacks.

Hierdoor ontstaan de 2 hoofdoorzaken van buikvet:

 1. De vele koolhydraten die wij eten kan ons lichaam niet meteen gebruiken als energie. Die overtollige koolhydraten worden daarom omgezet in lichaamsvet. Als je constant te veel koolhydraten eet zal je hoeveelheid lichaamsvet toenemen [1].
 2. Door al die toegevoegde koolhydraten wordt een stofje geblokkeerd dat in je lichaam zorgt voor vetverbranding. Dus hoe meer koolhydraten je eet, hoe moeilijker je lichaam vet kan verbranden [2].

Samengevat:

 • Door het vermijden van koolhydraatrijk voedsel, zoals aardappelen, pasta, rijst, brood, noedels en alles waar suiker aan is toegevoegd, voorkom je de opslag van lichaamsvet en stimuleer je de verbranding ervan.

Wat je wel kunt eten als je snel buikvet verbranden wilt

“Maar Jasper, als ik al geen aardappelen, pasta, rijst, brood, noedels en suiker meer mag eten, wat blijft er dan nog over?”, vraag je je nu misschien wel af.

Goede vraag en het antwoord is heel positief. Er blijft namelijk meer dan voldoende over. Eet alleen voedsel uit de onderstaande groepen en je lichaam zal automatisch de buikvetverbranding in gang zetten.

 • Groenten (alle groenten, zo veel je wilt)
 • Fruit (maximaal één stuk fruit per dag)
 • Gezonde koolhydraten zoals: quinoa, zoete aardappelen, peulvruchten en in mindere mate havermout en couscous.
 • Vis (vooral koudwatervis zoals haring, makreel, sardientjes en zalm)
 • Eieren (omega 3 eieren zijn het best)
 • Grasgevoerd vlees (rund dat vrij heeft kunnen grazen en geen ‘krachtvoer’ zoals maïs en granen heeft gekregen)
 • Noten, pitten en zaden (behalve pinda’s)
 • Gezonde natuurlijke oliën, zoals: extra vergine olijfolie, kokosnootolie en lijnzaadolie.

Wat niet kunt eten als je buikvet verbranden wilt

Stop met het eten van deze producten zodat er geen nieuw buikvet meer ontstaat:

 • (Wit)brood en ontbijtgranen
 • Witte rijst
 • Niet volkoren pasta
 • Bewerkte aardappelproducten
 • Snoep, koek en taart
 • Frisdranken
 • Alle kant-en-klare producten uit pakjes en zakjes

Met een koolhydraatarm dieet voorkom je dus dat je nieuw buikvet krijgt en ga je bestaand buikvet verbranden. Met dit dieet kan je tot wel 2kg per week afvallen.

afvallen buik
Voorbeeld van een koolhydraatarm dieet weekmenu.

Het geheim van mensen die snel buikvet verbranden

Jarenlang heb ik gezocht naar het verschil tussen mensen die snel buikvet verbranden en mensen waarbij afvallen rond de buik maar niet wil lukken. Ik was ervan overtuigd dat er een verschil moest zijn.

Nadat ik meer dan honderden mensen had geïnterviewd werd het mij heel duidelijk. Er was één ding dat mensen die hun buikvet verbranden anders doen dan de rest.

Als je dit geheim op de juiste manier toepast is het heel goed mogelijk om in een paar weken tijd al je overtollig buikvet te verbranden. Wat wisten de mensen die succesvol afvielen? Dit:

Afvallen buik doe je door meer eiwitten en juist veel gezonde vetten te eten.

In tegenstelling tot koolhydraten zorgen gezonde vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel. Ze houden ook de bloedsuikerspiegel stabiel en het duurt veel langer voordat je weer honger krijgt.

Het voordeel van gezonde vetten en eiwitten is dat je net zo veel kan blijven eten als je al deed. Je hoeft dus geen honger te lijden terwijl jouw ververbranding maximaal geactiveerd wordt.

De twee gouden adviezen om eenvoudig en gezond buikvet te verbranden zijn dus eigenlijk heel simpel:

 1. Vermijd de verkeerde koolhydraten zoveel mogelijk.
 2. Eet voldoende eiwitten en gezonde vetten.

 

Om je hiermee te helpen heb ik een speciale boodschappenlijst samengesteld.

Op deze lijst staan vind je precies welke producten je kunt eten als je buikvet wilt verbranden, inclusief uitleg.

Je kunt de lijst hier gratis downloaden.

Hoe elke maand 1400 mensen hun overtollig buikvet verbranden en hoe jij dit ook kan doen

Wat zou het voor jou betekenen als je de aankomende maand ook buikvet gaat verbranden?

Als je in de spiegel kijkt of jezelf terugziet op foto’s is je buik waarschijnlijk het eerste dat opvalt. Je bent er niet tevreden mee en het is soms zelfs een doorn in het oog. Je wilt van dat buikvet af, het is gewoon niet iets dat bij jou past.

Bovendien weet je waarschijnlijk ook dat overtollig buikvet een hoop andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zoals een verhoogde kans op diabetes en problemen met je gewrichten.

Maar het meest frustrerende is misschien nog wel dat er geen methode lijkt te zijn die je gewoon helpt. Die gewoon voor iedereen te volgen is en waar jij vol vertrouwen mee aan de slag kan.

Gelukkig is die methode er wel!

De afslankprogramma’s van Jasperalblas.nl zijn zo ontwikkeld dat juist iedereen op een eenvoudige en gezonde manier van overtollig buikvet afkomt. Kraakhelder, super efficiënt en met een blijvend resultaat.

Als je 40+ bent zal je misschien niet meer een super modellenlichaam krijgen, maar ik verzeker je een lichaam waar jij je fijn en comfortabel in voelt.

Iedere maand volgen meer dan 1400 mensen één van onze programma’s. Als jij ook van je buikvet afwilt kun je er vandaag mee beginnen. Klik hier voor ons programma-aanbod.

smoothie afslank plan

Wat zegt de wetenschap over buikvet?

Een dikke buik, vetrollen, een ruime middelomtrek, een zwaarlijvige buikomtrek of met een duur woord abdominale obesitas. Het betekent allemaal hetzelfde: teveel buikvet.

Teveel buikvet kan je meten:

 • Voor mannen: een buikomtrek van 94 centimeter of meer.
 • Voor vrouwen: een buikomtrek van 80 centimeter of meer.

Buikvet ontstaat door een overschot aan koolhydraten. Koolhydraten leveren energie aan ons lichaam in de vorm van bloedsuiker. Maar omdat we teveel koolhydraten binnenkrijgen, ontstaat een overschot aan energie.

Hierdoor moet insuline, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel stabiel moet houden, heel vaak in actie komen. Bij koolhydraatrijk voedsel piekt het bloedsuikerniveau en zo’n piek een aanslag op het lichaam.

Om de bloedsuikerspiegel snel in balans te brengen, zet insuline overtollige koolhydraten om in lichaamsvet. Bovendien blokkeert insuline een enzym dat de ververbranding stimuleert [3].

Helaas is dat nog niet alles. Vet is namelijk niet passief, vet is actief. Vooral buikvet produceert een hoop hormonen en andere chemische stoffen die gezondheidsrisico’s met zich meebrengen [4].

afvallen buik

Jane Wardle, professor aan de Universiteit van Londen moedigt mensen aan om buikvet te verbranden. In 2012 waarschuwde Wardle voor de hormonen die door het buikvet aangemaakt worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze stoffen een sterke relatie hebben met de ontwikkeling van kankercellen en tumoren.

Onderzoek door het Nederlandse RIVM toont aan dat zowel mannen als vrouwen met een te grote buikomtrek een hogere kans hebben om te overlijden aan hart en vaatziekten dan mensen met een gemiddelde of kleine buikomtrek [5].

Maar ook verschillende studies buitenland tonen aan dat de buikomtrek van zowel mannen als vrouwen steeds meer toeneemt [6]. Gezien al de bovenstaande informatie is dat dus een zeer serieuze zaak.

Bovendien wordt overtollig buikvet wordt door de IDF (International Diabetes Federation) gezien als een sterke indicator voor het ontwikkelen van Diabetes type 2, aandoeningen aan hart en bloedvaten en zelfs sommige chronische ziektes [7].

Afvallen buik: Weg met het ‘buikje’

Buikvet is overtollige en overbodige energie die moet worden verbrand. Een logische redenering zou dus zijn om weinig te eten en veel te sporten.

Je lichaam zit helaas (of gelukkig) iets gecompliceerder in elkaar.

Weinig eten en veel sporten resulteert in een zeer vervelend en op den duur onweerstaanbaar hongergevoel.

Dat hongergevoel kun je vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je lang je adem probeert in te houden. Op een gegeven moment kun je het niet meer tegenhouden, je moet gewoon ademhalen. Hetzelfde gebeurt als je te lang niet eet.

Naast een hongergevoel krijgt je lichaam ook een biologisch signaal dat het extra veel energie moet opslaan als lichaamsvet.

Dit biologische signaal is ook heel logisch. Doordat je weinig eten binnenkrijgt gaat je lichaam zuiniger om met de energie die het wel krijgt. Dit ‘zuiniger aan doen’ zorgt ervoor dat meer energie wordt opgeslagen als lichaamsvet en minder energie direct beschikbaar is voor verbranding.

Om buikvet te verbranden is het dan ook niet zozeer de hoeveelheid voeding die je moet veranderen. Het gaat om het soort voeding dat je eet. Verschillende soorten voedsel worden namelijk op een verschillende manier in je lichaam verbrand.

Gerelateerd artikel: 10 kilo afvallen met deze tips

Sommige soorten voedsel stimuleren de buikvetopslag, terwijl ander voedsel juist buikvet verbrandt. Dit heeft te maken met de manier waarop die voedingsstoffen door je lichaam worden omgezet in energie.

In het kort komt het erop neer dat voedsel rijk aan koolhydraten (zoals: pasta, brood, rijst, noedels, aardappels en alles waar suiker in zit) ervoor zorgt dat je buikvet opslaat en voedsel dat rijk is aan vitaminen, mineralen, gezonde vetten en eiwitten ervoor zorgt dat je makkelijk buikvet verbrandt [8].

Wat is de volgende stap?

Wil je weten welke voedingsmiddelen allemaal je buikvetverbranding activeren zodat je snel kan afvallen rond je buik? Download dan mijn gratis boodschappenlijst.

Deze lijst staat vol met lekkere producten, inclusief uitleg. Als je alleen deze voedingsmiddelen eet ga je vrijwel direct buikvet verbranden.

Wil je eens zien hoe zo’n vetverbrandingsmaaltijd eruit ziet? Download dan hier 2 heerlijke recepten.

Als je er klaar voor bent om echt aan de slag te gaan, bekijk dan hier ons programma aanbod. Daar vind je ook het Smoothie Afslank Plan. Dit programma is heel effectief bij het activeren van je vetverbranding en het verbranden van buikvet.

Bekijk (266) reacties

Verberg reacties

 • maarten
  19/05/2014 om 7:12 pm

  Beste Jasper,

  Je hebt het over MAXIMAAL 1 stuks fruit per dag. Is het niet goed om meer te eten per dag voor je buikvet? Alvast bedankt.

 • shady
  18/05/2014 om 9:03 pm

  hallo,
  ik ben nog niet begonnen maar ik had een vraag. wat voor cardio apparaat is het beste om buik en borst vet te verbranden ?

  groet,

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:39 pm

   Ik ben van mening dat krachttraining het beste is om buikvet te verbranden.

   Als je echt cardio training wilt doen om af te vallen rond je buik kun je het best een apparaat kiezen waarbij je niet te veel impact op je gewrichten krijgt (vooral enkels, knieën en heupen).

 • Anne
  12/05/2014 om 12:42 pm

  Hoi Jasper

  Is er een speciale boodschappenlijst voor buikvet verbranden of is het dezelfde lijst uit het receptenboek?

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 3:08 pm

   Het is dezelfde lijst als uit het receptenboek. Je zal er zeker mee afvallen rond je buik.

 • Marg
  06/05/2014 om 11:24 am

  Hallo Jasper,

  Ik maak nu ruim 1 week gebruik van jou 7×7 afslankrecepten boek. Mijn buikvet is nu al voelbaar en zichtbaar duidelijk minder geworden.
  Graag wil ik je bedanken voor jouw boek!
  De recepten zijn heerlijk en het is een prachtige leidraad!

  Hartelijke groet,
  Marg

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:04 pm

   Dank je wel Marg!

   Ik hoop dat je positieve ervaring andere mensen over de streep trekt om ook de knop om te zetten en gezond te gaan eten.

 • marcel lejeune
  05/05/2014 om 7:18 am

  eieren met spek verbranden buikvet of niet

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:04 pm

   Ei en spek is toegestaan als je wilt afvallen rond je buik. Let er wel op dat je biologische spek gebruikt, en eet niet te veel spek.

 • Brenda
  22/04/2014 om 2:55 pm

  hai jasper,

  ik ben al bijna 4 jaar bezig met afvallen buik de eerste 2 jaar zonder sporten en ben toen 25 kilo afgevallen.. daarna ging het wat langzamer ik ben nu nog bezig met het buikvet verbranding rond de buik want daar zit nog erg veel helaas. Ik ben van mt 48 naar 34 gegaan door dat ik na die 2 jaar ben gaan sporten zit alles nog wel in gereel maar voordat ik begon 2 meiden op de wereld gezet en het buikvet dat ik nog heb dat wil ik graag wat strakker want kwa heupen heb ik jeans mt 34 of 27 en als ik dan ga zitten dan heb ik echt een hele vetrand van links naar rechts haha. het wel bekende peer figuur :(.. Ik ben zelf klein 1.63. Ik zit nu ook bij de dietiste vanaf dit jaar en ik ben in 2 maand 2 kilo puur vet kwijt geraakt maar er zit nog zoveel.. heb je daar bepaalde oefeningen voor. groetjes brenda

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 7:08 pm

   Hallo Brenda,

   als je wilt afvallen rond je buik is gezonde voeding het allerbelangrijkst. Je zal daarmee ook het snelst resultaat zien.

   Verder kun je ook krachttraining of buikspieroefeningen doen om de rand buikvet te verbranden.

   Hoe beter jij je aan de structuur houdt die ik aangeef op deze website, des te sneller je resultaat zult zien.

   Veel succes!

 • Fleur
  18/04/2014 om 7:40 am

  Beste Jasper,

  De afgelopen twee en een half weken houden mijn man en ik ons aan jouw afvallen buik richtlijnen. Voor mijn man werkt dit fantastisch! Hij is al 5 cm en twee kilo kwijt rond zijn buik! Ik ben helaas nog niets afgevallen en geen cm kwijt. Ik drink wel koffie, 2-3 keer per dag. Mijn man eet tussen de middag gewoon brood, terwijl ik wel een salade eet. We eten 1 keer per week patat. Je begrijpt voor mij zeer frustrerend en heb nu het gevoel, dat dit het zoveelste is wat voor mij niet ‘werkt’. We gaan niet voor snel veel afvallen bij de buik maar in twee weken een kilo is ook al top. Fijne is wel dat ik er geen moeite mee heb om volgens jouw richtlijnen te eten/drinken en het wel goed is voor mijn gezondheid. Heb je eventueel nog wat tips voor mij?

  Groetjes,

  Fleur

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 4:52 pm

   Hallo Fleur,

   de ene persoon verbrandt makkelijk buikvet dan de ander. Het is voor jou nodig om je iets strakker aan de richtlijnen te houden dan je man. Eet voor de komende maand alleen producten van de boodschappenlijst en je zult zien dat je zal afvallen rond je buik.

   Patat is niet nodig om ‘lekker’ te eten. In mijn receptenboek vind je gezonde en lekkere recepten die je helpen buikvet verbranden.

   Veel succes!

 • syreeta
  14/04/2014 om 4:03 am

  Hallo,

  Ik heb niet veel buikvet, maar ben sinds november wel bij me buik aangekomen. ik snack en snoep niet graag dingen als chips. Wel eet ik graag bospeen en groene paprika. Altijd al een bolle buik gehad, maar nu is het erger. Ik wil dus proberen mijn voeding aan te passen zoals hierboven, en buikspieren te trainen en buikvet verbranden. Mijn vraag: kan ik ook afvallen rond me buik als ik zoveel mogelijk aanpas, maar de avond maaltijd laat voor wat het nu is ?

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 4:54 pm

   Hallo Syreeta,

   dat verschilt van persoon tot persoon. Maar ik denk dat een gezonde avondmaaltijd ervoor zal zorgen dat je sneller afvalt rond je buik. Je kunt het beide een paar weken uitproberen.

   Succes!

 • jillian
  10/04/2014 om 11:25 am

  Beste Jasper,

  Ik ben altijd erg slank geweest met weinig buikvet. anderhalf jaar geleden ben ik verhuisd naar Thailand daar ben ik nog dunner geworden toen ben ik naar Maleisie verhuisd en daar begon ik langzaam aan te komen, steeds meer buikvet. Nu woon ik een aantal maanden in Dubai en ik blijf alleen maar aankomen voornamelijk rond me buik terwijl ik veel minder eet als toen ik in Nederland woonde.

  In Nederland kon ik chips, snoep, koek, fastfood en alles eten en ik bleef altijd op gewicht. opeens begin ik veel aan te komen terwijl ik niet veel eet. als ontbijt eet ik magere yougurt met banaan voor lunch eet it 2-3 stuks fruit of groenten met wat brood en als avondeten eet ik soms wat brood en/of yogurt of fruit. Ook drink ik alleen water en groene thee maar inplaats van afvallen kom ik juist aan!! Ook ga ik 3x per week hardlopen. Wat doe ik verkeerd wat kan ik verbeteren, hoe kan ik buikvet verbranden? Ik ben 24 jaar oud.

  Kunt u me asjeblieft wat afvallen buik tips geven want ik raak er erg moedeloos van dat ik me slanke figuur en me strakke buik verlies.

  Groetjes,