Wil jij overtollig buikvet verbranden? Goed dat je dit afvallen buik artikel gevonden hebt!

In dit artikel vertel ik je hoe onze no-nonsense en wetenschappelijk onderbouwde aanpak het mogelijk maakt dat we bij Jasperalblas.nl dagelijks honderden mensen helpen om van hun overtollig buikvet af te komen.

Ik vertel je precies hoe je buikvet verliest; ik geef je 12 tips om direct buikvet te verbranden; je leert de 4 fatale fouten; je krijgt een compleet weekmenu en ik vertel je hoe je in 3 stappen elke week 1/2 kilo verliest (#2 is het leukst).

Maak jij je zorgen om de gezondheidsrisico’s van buikvet? Klik hier en leer meer. Of klik hier en doe de gezondheidstest voor mensen met buikvet.

Dit is het artikel waar je naar op zoek was, het zit boordevol handige tips – scroll maar eens helemaal naar beneden en laat je positief verrassen.

 

Inhoud van het artikel:

Kijk het zit zo. Elk lichaam kan buikvet opslaan of buikvet verbranden. In welke van de twee standen je lichaam zich bevindt heb je helemaal in eigen hand.

Het probleem is dat veel mensen niet weten hoe ze het lichaam van de vet opslag modus in de verbrand modus zetten.

In dit artikel vertel ik je precies welke simpele acties je kunt nemen om dit voor elkaar te krijgen.

En dit werkt ook prima voor mensen die weinig tijd hebben, al flink hebben gejojo’t in het verleden en voor mensen die de 40, 50 of 60 jaar al gepasseerd zijn.

Wat is jouw afslank IQ? Doe de Nationale afslank IQ-test. De gemiddelde Nederlander scoort 67% en de gemiddelde Belg 71%. Ben jij slimmer? Klik hier en ontdek het nu

De waarheid over buikvet die niemand je vertelt

Al jarenlang help ik mensen om al hun overtollig buikvet te verbranden, en keer op keer verbaas ik me erover hoeveel onnodige regels ze in hun hoofd hebben.

Ze hebben het idee dat afvallen heel complex en moeilijk is…

…en dat is het niet! In dit artikel leer je precies waarom afvallen buik en buikvet verbranden makkelijk zijn (mits je de juiste methode gebruikt).

Ik snap het, je bent natuurlijk een beetje sceptisch, dat begrijp ik… ik ben ook iemand van “eerst zien dan geloven”.

Maar laten we gewoon eens beginnen door met een flinke dosis boerenwijsheid naar de problemen rondom buikvet verbranden te kijken.

Laten we het makkelijk houden, wat heb je precies nodig?

Om te beginnen wil je een voedingsschema geven dat gemakkelijk in te passen is in het normale leven en dat ervoor zorgt dat je zonder hongergevoel snel en gezond buikvet gaat verbranden.

Daarnaast wil je een realistisch doel zetten.

Daarvoor is belangrijk om te weten dat deze methode niet is voor mensen die een fotomodellen lichaam willen. Deze methode is wel voor mensen die gewoon van hun overtollige buikvet willen afkomen en zich (weer) prettig willen voelen in hun eigen lichaam.

We zetten realistische doelen – die je ook echt kunt vasthouden en dus geen gegoochel met dure poeders en drankjes die op de lange termijn toch niet werken.

En voordat we beginnen is het ook belangrijk om je te realiseren dat het niet jouw schuld is dat je overgewicht hebt. Kijk maar om je heen. Er zijn zoveel mensen met overgewicht en overtollig buikvet.

Het probleem is niet je wilskracht of je doorzettingsvermogen (en zelfs niet je ‘genen’ of aanleg). Nee dat is het allemaal niet.

Het probleem is de onjuiste voorlichting.

We hebben bijvoorbeeld allemaal geleerd dat brood gezond is, dat vruchtensappen gezond zijn en dat je dagelijks echt wel één, twee of soms zelfs drie glazen melk moet drinken.

Zo kreeg ik vroeger altijd 8 sneetjes brood mee naar school, een pakje appelsap en ik moest elke dag een glas sojamelk drinken (omdat ik lactose intolerant ben en dus geen gewone melk kan drinken).

Maar recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit helemaal niet het gezondste leefpatroon is [1]. Sterker nog, als je op die manier eet en drinkt kom je makkelijk kilo’s aan en is het heel moeilijk om buikvet te verbranden.

Dus het is niet zo gek dat we in Nederland te maken hebben met zoveel overgewicht met zo’n broodcultuur.

In de onderstaande video “De geheimen waarom jij geen buikvet verliest” vertel ik je precies hoe het komt dat het voor jou moeilijk is om overtollig buikvet te verbranden.

Download de boodschappenlijst <- behaal snel resultaat

Buikvet verbranden: de 4 fatale fouten

In onze workshops en tijdens onze challenges en programma’s merk ik altijd dat het ’t beste werkt om te beginnen met een uitleg over de valkuilen waar veel mensen intrappen.

Want als je weet waar je voor moet oppassen, dan is het veel makkelijker om niet een fatale fout te maken.

Vaak zien mensen na het bespreken van de fatale fouten al meteen wat ze misdoen en hebben ze direct een idee hoe ze het in het vervolg beter kunnen doen.

Dus laten we eens kijken wat de 4 fatale fouten zijn als het om buikvet verbranden en afvallen buik gaat.

Fout 1: Een dieet volgen

Waarschijnlijk zit je nu met opgetrokken wenkbrauwen naar het beeld te staren, terwijl je denkt: “Maar Jasper, je moet toch juist wel een dieet volgen om af te vallen? Dat is het hele doel van het dieet!”.

Ja en nee, laat me het uitleggen.

Een dieet volgen is een uitstekende manier om je normale patroon te doorbreken en iets anders te gaan doen. Want je weet: als je blijft doen wat je altijd deed zal je krijgen wat je altijd kreeg.

Dus als je nu te zwaar bent, dan zal er wat moeten veranderen om te gaan afvallen. Een dieet is een prima manier om die verandering in gang te zetten.

Het probleem dat ik heb met een dieet is dat het impliceert dat het iets tijdelijks is.

Je doet het voor een week, of twee weken of misschien wel voor een maand, maar op een gegeven moment stop je met een dieet.

En wat gebeurt er daarna? Ja, je raadt het al. Je valt weer terug in je oude patronen. Je valt weer terug in je oude gedrag.

Je gaat weer eten wat je ‘normaal’ at en je gaat weer drinken wat je ‘normaal’ dronk.

En het is natuurlijk geen verrassing dat je gewicht dan ook weer gauw terugkomt op jouw ‘normale’ niveau, te zwaar dus.

In plaats van 4 weken lang je eetpatroon rigoureus omgooien en te gaan lijnen of diëten, raad ik je aan om juist te veranderen in kleine stapjes, maar die veranderingen wel te blijven volhouden. [2]

Klinkt lastig? Maak je geen zorgen. Verderop in dit artikel leer je precies hoe jou dat gemakkelijk gaat lukken.

Voor de mensen die niet langer willen wachten -> klik hier en download gratis de Anti-buikvet boodschappenlijst. Op die lijst vind je alle producten die je mag eten als je wilt afvallen.

Een dieet volgen is de eerste fout die ik veel mensen zie maken als ze hun buikvet willen verbranden.

Fout 2: Buikspieroefeningen doen

Jarenlang hebben goudgebruinde dames en heren met hagelwitte tanden ons op Tell Sell verteld hoe ze een strakke buik kregen door het gebruik van de meest uiteenlopende buikspier apparaten.

Daardoor zijn we met z’n allen gaan denken dat buikspieroefeningen de manier zijn om van je buikvet af te komen.

Maar dat is dus niet zoals het werkt [3,4].

Buikspier oefeningen maken je buikspieren sterker, maar als er een dikke laag vet over de buispieren heen zit, dan zie je daar dus helemaal niets van.

En ook het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens zo’n buikspiertraining zijn praktisch verwaarloosbaar.

Dus buikspieroefeningen helpen je niet om je buikvet te verbranden.

Wat (naast gezond eten) wel help om je buikvet te verbranden is krachttraining. En bij voorkeur, korte en intensieve krachttraining.

De mensen die daar geïnteresseerd in zijn kunnen hier gratis een trainingsschema downloaden dat ik speciaal ontwikkeld heb om de buikvet verbranding (en de algehele vetverbranding) te stimuleren.

Buikspieroefeningen doen is de tweede fout die ik veel mensen zie maken als ze hun buikvet willen verbranden.

Fout 3: Stoppen met lekker eten

Ja, dat klopt: als je wilt afvallen moet je absoluut niet stoppen met lekker eten. Is dat geen prachtig nieuws?

En dit bedoel ik op twee verschillende manieren. Laat me je het uitleggen.

Allereerst is het belangrijk dat je, na je besluit om gezonder te gaan eten om zo je buikvet te verbranden, geen dingen tegen jezelf zegt zoals: “Ik ga nooit meer chocolade eten”, “Ik stop met drinken” of “Ik zal vanaf nu nooit meer snoepen”.

Waarom niet? Omdat dat helemaal niet waar is. Hoe stom zou het zijn als je vanaf nu nooit meer eens een chocolaatje kan eten.

Daar zou ik niet gelukkig van worden. Want weet je, soms heb ik gewoon trek in een chocolaatje, en weet je wat ik dan doe? Dan eet ik er gewoon één.

(Let op, ik zeg “één”, niet “het hele pak” ; -)

En verder bedoel ik met “absoluut niet stoppen met lekker eten”, dat je ook nog steeds moet blijven genieten van de drie hoofdmaaltijden op de dag.

Vaak zie ik dat mensen die gaan afvallen ineens heel weinig en heel karig gaan eten. Ze eten bijvoorbeeld alleen maar salades of groenten zonder smaakmakers.

En dat is absoluut niet nodig, er zijn een hele hoop heerlijke maaltijden die je razendsnel helpen afvallen. Hier zijn er een paar:

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken

 

In het Afslank Pro Pakket vind je nog veel meer overheerlijke gezond recepten die je helpen afvallen.

Stoppen met lekker eten is de derde fout die ik veel mensen zie maken als ze rond hun buik willen afvallen.

Fout 4: Cardio-training doen

Naast “minder eten” is “een rondje gaan hardlopen” de meest gegeven afslanktip.

Klinkt logisch, maar helaas zijn er maar weinig mensen die even één stap verder denken en kijken of dit wel echt een goed idee is.

Laat ik voorop stellen dat hardlopen op zichzelf niet echt ongezond is, en dat het zelfs kan helpen bij het afvallen. Maar er zitten ook een aantal negatieve aspecten aan die niet vaak genoemd worden. Ik behandel ze hier kort.

Allereerst is hardlopen erg blessure gevoelig. Omdat je voor lange tijd achter elkaar dezelfde beweging maakt treed er vaak slijtage op aan het heup, knie en enkelgewricht.

Dat is waarom je veel hardlopers tegenkomt die meer dan eens een blessure gehad hebben.

En als je overgewicht hebt, zal deze slijtage vaak alleen maar sneller gaan om de simpele reden dat er meer druk op je gewrichten staat.

Wist je bijvoorbeeld dat je tijdens het hardlopen wel 3x meer druk zet op je knieën dan bij gewoon lopen.

Daarnaast kan langdurig hardlopen ervoor zorgen dat er teveel van het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt in je lichaam.

Dit hormoon staat erom bekend dat het spierweefsel afbreekt en de vetverbranding juist afremt.

En dat spierweefsel wil je juist behouden omdat spieren de vetverbranding versnellen.

Dat is trouwens nog niet alles. Ik zou namelijk nog een heel apart artikel kunnen schrijven over hoe meer hardlopen niet de oorzaak van je overgewicht aanpakt (dat zijn te veel suikers en koolhydraten maar daar later meer over), maar enkel de symptomen probeert te bestrijden door calorieën te verbranden.

Cardio-training doen is de vierde fout die ik veel mensen zie maken die hun buikvet willen verbranden.

Afvallen buik: 12 praktische tips

Nu we weten wat niet werkt, is het tijd om te gaan kijken wat wel helpt om buikvet te verbranden.

Ik heb er bewust voor gekozen om je eerst 12 praktische tips te geven, en je pas later de 3 overkoepelende afvallen buik stappen te geven.

Want het is belangrijk dat je begrijpt: je gaat pas buikvet verbranden als je dingen anders gaat doen.

Je kan nog zoveel lezen, je kan er nog zoveel over praten met andere mensen en je kan er nog zoveel over fantaseren. Maar er gaat pas wat veranderen als je wat anders gaat doen.

En om deze verandering zo laagdrempelig mogelijk te maken, geef ik je hier 12 praktische tips die je vandaag nog kunt toepassen.

De tips zijn vrijwel allemaal wetenschappelijk onderbouwd en allemaal vele malen succesvol gebleken in de praktijk.

Hoe meer je van deze tips toepast, hoe sneller je zult afvallen rond je buik.

Laten we beginnen bij tip 1…

Tip 1: Eet dit als ontbijt

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is naar mijn idee wat overdreven, maar er zit wel een kern van waarheid in.

De waarheid is namelijk als volgt. Iets verkeerds eten als ontbijt heeft een grote impact op je vetverbranding die dag.

Als je in de ochtend al wat verkeerds eet, is de kans groot dat je vetverbranding de hele dag stilstaat, of dat zelfs je vetopslag mechanisme aangesproken wordt.

Hier is een simpele regel voor het ontbijt: zorg dat je ontbijt altijd eiwitrijk is [5]. Dat betekent dat je ervoor zorg dat er altijd minimaal 25 gram eiwitten in je ontbijt zitten.

Dat kan zijn in de vorm van noten, zaden of pitten, of in de vorm van ei, of in de vorm van yoghurt of kwark (zonder smaakje) of bijvoorbeeld een gezond eiwitpoeder (ook zonder smaakje).

Als je om de één of andere reden niet een eiwitrijk ontbijt kan of wil maken, dan is het beter om helemaal niet te ontbijten [6] en op een later tijdstip een eiwitrijke maaltijd te eten. Bijvoorbeeld als ochtendsnack of bij de lunch.

Zorg er in ieder geval voor dat het eerste eten wat je in je mond stopt op een dag eiwitrijk is.

Let op. Eiwitshakes en repen zoals je die misschien wel eens gebruikt of gezien hebt als ontbijt of maaltijdvervanger raad ik sterk af. Ze zitten vaak vol ongezonde stoffen.

Een eiwitrijk ontbijt eten is de eerste tip om je buikvet te verbranden.

Tip 2: Verbrand ‘s nachts buikvet

Als de ochtend het belangrijkste moment is om op je eten te letten, dan staat de avond op de tweede plaats.

Wat je doet in de uren na het avondeten en voordat je naar bed gaat, zijn bepalend voor de mate waarin je buikvet zal verbranden [7].

En als je tijdens het slapen je buikvet verbranding niet wilt verstoren, is het belangrijk dat je met een licht hongergevoel naar bed gaat.

Voor de meeste mensen betekent dit dat je 2 tot 3 uur voor het slapen niets meer eet. Of een andere regel die voor veel mensen goed werkt: niets meer eten na het avondeten.

Door je lichaam in die laatste uren op de dag rust te geven, kan het voor het slapen gaan alle voedingsstoffen goed verwerken en zijn je hormonen in een goede balans om ‘s nachts het vetverbrandingsproces ongestoord door te laten draaien.

Kijk dus uit met avondsnacks en koekjes bij de thee of koffie in de avond.

Niets meer eten na het avondeten is de tweede tip om je buikvet te verbranden.

Tip 3: De ideale portie groottes

Als je wilt afvallen is het niet alleen belangrijk dat je de juiste voeding eet, het is ook belangrijk dat je de juiste hoeveelheden eet.

Vaak lees je in tijdschriften of op internet dat vrouwen van 50 jaar ongeveer 1800 calorieën per dag nodig hebben.

Of dat mannen van 30 ongeveer 2500 calorieën per dag nodig hebben.

Maar om eerlijk te zijn, merk ik dat deze adviezen vaak meer kwaad dan goed doen. Want het is niet zo recht-toe-recht-aan.

Sterker nog, het is eigenlijk behoorlijk complex om precies te bepalen hoeveel calorieën je per dag nodig hebt.

Er zijn wel tientallen verschillende factoren die invloed hebben op wat de ideale portie groottes zijn voor jou – niet alleen leeftijd en geslacht.

Maar gelukkig is er een makkelijke oplossing!

Je hoeft zelf niet bij te houden hoeveel calorieën je eet, dat doet je lichaam al voor je. En wel op de volgende simpele manier.

 • Als je meer calorieën nodig hebt dan je momenteel eet, dan geeft je lichaam een hongergevoel af.
 • Als je genoeg calorieën hebt gegeten, dan geeft je lichaam géén hongergevoel af.

Of dat nu, 1800, 2000 of 2500 calorieën per dag zijn, maakt natuurlijk niet zoveel uit.

Dus hoe bepaal je nou de ideale portie grootte? Luister naar je lichaam!

Begin met eten als je honger hebt, en blijf net zolang eten tot het hongergevoel weggaat en stop dat direct met eten (dus eet niet totdat je ‘vol’ zit).

De enige uitzondering hierop zijn de avonduren. Als je 2 tot 3 uur voor het slapen gaan honger krijgt, raad ik je aan toch niet te eten.

Het is gezond en goed voor je vetverbranding om met een licht hongergevoel naar bed te gaan.

En onhoud goed: dit werkt alleen als je eet volgens een natuurlijk en koolhydraatarm dieet.

Eet meer groentes als je merkt dat het lang duurt voordat je hongergevoel weggaat.

Eet als je honger hebt en stop met eten als je geen honger meer hebt is de derde tip om je buikvet te verbranden.

Tip 4: Drink dit niet meer

Vroeger kreeg ik van mijn ouders regelmatig een glas versgeperste sinaasappelsap. Daar zat veel vitamine C in, dus dat was gezond.

Het was pas 15 jaar later dat ik erachter kwam dat sinaasappelsap (en de meeste andere vruchtensappen) helemaal niet zo gezond zijn, of zelfs erg ongezond zijn.

“Maar waarom dan Jasper?”, vraag je je misschien af. “Er zitten toch veel vitamines in?”.

Ja dat klopt wel, maar er zit ook heel veel suiker in. In een glas sinaasappelsap zit vaak net zoveel suiker als een glas cola.

En dat is nog als je echte versgeperste vruchtensap drinkt. Want als je vruchtensap uit een pak drinkt, dan is het ook nog maar de vraag of die vitamines die erin zitten opgenomen worden door je lichaam.

Dat komt omdat vruchtensappen uit een pak soms wel maanden lang houdbaar zijn. Om die producten maandenlang houdbaar te maken, worden ze onder andere gepasteuriseerd. Hierdoor gaan een hoop goede stoffen verloren.

Vruchtensappen zijn bijna net zo ongezond als frisdranken en – wat buikvet betreft – ook als alcohol. Niet meer nemen dus.

Geen vruchtensap meer drinken is de vierde tip om sneller je buikvet te verbranden.

Hier een handig overzicht van de hoeveelheid suiker in verschillende dranken. Sla deze afbeelding op of pin hem op één van je Pinterest borden om het niet te vergeten.

Tip 5: De lastigste maaltijd van de dag

Uit een enquête die we hielden onder onze lezers bleek dat de lunch voor de meeste mensen de lastigste maaltijd van de dag was om gezond te eten.

Dit had er vrijwel altijd mee te maken dat de lunch de enige maaltijd van de dag is die je niet thuis eet. Je bent dus overgeleverd aan de omstandigheden op je werk.

Is er een cafetaria? Welke keuzes zijn er qua eten? Wat zijn de prijzen van dat eten? Wat eten mijn collega’s? Enzovoorts.

Als je buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je zo veel mogelijk van deze factoren zelf in de hand houdt.

Als je een cafetaria op je werk hebt die tegen een redelijke prijs gezonde koolhydraatarme maaltijden aanbiedt, dan is dat mooi. Maar voor de meeste mensen zal dit niet het geval zijn.

Die mensen raad ik aan om hun lunch zelf thuis klaar te maken en die naar zelf naar werk mee te nemen.

Smoothies of salades werken over het algemeen het makkelijkst omdat je die niet hoeft op te warmen en je ze goed een tijdje buiten de koelkast kan bewaren.

Als je de tijd hebt kan je de lunch het best in de ochtend klaarmaken en dan die dag meenemen naar je werk, maar als je daar ‘s ochtends geen tijd voor hebt, kan je ook de lunch een dag van tevoren klaarmaken en deze ‘s nachts in de koelkast bewaren.

Als ik zelf echt in tijdnood zit, maak ik vaak een extra portie avondeten wat ik dan de volgende dag meeneem naar mijn werk. Zo kost het helemaal geen extra tijd.

Zelf je eigen lunch mee naar je werk nemen is de vijfde tip om sneller je buikvet te verbranden.

Voor de mensen die moeite hebben een goed recept te vinden voor een snel klaar te maken lunch die je mee kan nemen naar je werk, heb ik 3 lunch recepten die je in 3 minuten kunt klaarmaken.

Klik hier om de 3 lunch recepten te downloaden.

Tip 6: Bak altijd in deze olie voor afvallen buik

Eén van de grootste verrassingen die ik tegenkwam toen ik meer en meer leerde over voeding was dat plantaardige oliën niet gezond zijn.

“Hoe kan plantaardige olie nou niet gezond zijn?”, dacht ik.

Maar wat blijkt, hoe natuurlijk de naam ook klinkt, er is vaak weinig natuurlijks aan die plantaardige olie.

Deze oliën zijn hevig bewerkt en door een fabrieksmatig proces gegaan waar een benzineproducent (bij wijze van spreken) jaloers op is. Erg ongezond dus.

Gebruik geen zonnebloemolie, sojaolie, maïsolie, koolzaadolie en palmolie.

Welke oliën je wel kunt gebruiken? Kokosolie om in te bakken en extra vergine olijfolie in dressings en sauzen. Beide gezond en goed voor de buikvet verbranding.

Bakken in kokosolie is de zesde tip om gemakkelijk rond je buik af te vallen.

Tip 7: Doe dit direct nadat je bent opgestaan

Als je een normaal eetpatroon hebt, dan is het heel gebruikelijk dat je ongeveer 12 uur per dag niets eet en ongeveer 8 uur per dag niets drinkt.

Voor een groot deel komt dit natuurlijk omdat je 8 uur slaapt. Je lichaam komt dan tot rust en het hoeft geen voedsel te verteren.

In de 8 uur verdampt er wel een hoop water uit je lichaam. Het is dan ook heel normaal dat je lichaam uitgedroogd is als je opstaat.

Daarom is het belangrijk dat als je opstaat je meteen twee glazen water drinkt.

Door je lichaam direct na het opstaan te hydrateren, zorg je ervoor dat je lichaam kan doen wat het moet doen en dit zal de buikvet verbranding ten goede komen.

Direct twee glazen water drinken als je opstaat is de zevende tip om gemakkelijk rond je buik af te vallen.

Hier een handig overzicht van de voordelen van het drinken van voldoende water (incl. 4 tips). Sla deze afbeelding op of pin hem op één van je Pinterest borden om het niet te vergeten.

Tip 8: Gebruik deze makkelijke motivatieboost

Wij mensen zijn sociale dieren, in bijna alles wat we doen of zelfs in wie we zijn, worden we enorm gemotiveerd door onze sociale omgeving.

Er is zelfs de pseudowetenschappelijke regel dat iedereen het gemiddelde is van de 5 mensen waar je het meeste mee omgaat.

Zijn al je vrienden (incl. eventueel familie) te zwaar? Hebben ze allemaal een bepaald opleidingsniveau? Hebben ze allemaal geldproblemen?

Vaak zie je dat mensen naar andere mensen trekken die vergelijkbaar zijn, maar dat mensen zich ook gaan gedragen naar de waardes van de groep.

Een tip om gemakkelijk je motivatie te boosten (en die we altijd tijdens onze eigen challenges gebruiken) is om een afslank buddy te vinden of je te omringen met mensen die ook graag willen afvallen.

Door je in een dergelijke omgeving onder te dompelen, zal je zien dat het makkelijker is om gezonder te eten en dat je minder moeite hebt met een ongezond lekkernijtje af te slaan.

Als je een Facebook-account hebt, kun je hier lid worden van onze gratis Facebook-groep ‘Gezond Leven met Jasper’. Daar vind je veel mensen die net als jij bezig zijn met afvallen en gezonder leven.

Je omringen met mensen die ook hun buikvet willen verbranden is de achtste tip om gemakkelijk rond je buik af te vallen.

Tip 9: Eet deze superfood dagelijks om buikvet te verbranden

Zoals je eerder in dit artikel hebt gelezen is er geen magische truc of gouden tip waarmee je zonder iets te doen ineens op gewicht komt, dus dat is ook niet wat ik je beloof.

Maar als er iets is dat in de buurt komt van een “afslank pil” dan is het gember.

Gember bevat ontzettend veel voedingsstoffen en kan het afslankproces zeer positief beïnvloeden, door je algehele lichaam gezonder te maken.

Drink regelmatig gemberthee en voeg altijd een halve duim gember toe aan je smoothie.

We hebben in het verleden aardig wat mensen gehad die aangaven dat het toevoegen van gember aan hun smoothies voor hen de oplossing was naar het verbranden van buikvet.

Mijn voorkeur gaat uit naar verse gember. Dat bevat veel meer voedingsstoffen dan gedroogde gember in poeder vorm.

Dagelijks wat gember eten is de negende tip om gemakkelijk rond je buik af te vallen.

Naast gember zijn er nog 9 andere superfoods die je buikvet verbranding kunnen versnellen. Klik hier om een gratis overzicht te downloaden.

Tip 10: Doe deze gezonde gewoonte elke dag

Tot nu toe gaan de tips voornamelijk over je voeding, en dat is ook logisch, want zoals je wellicht eerder van mij hebt gehoord: afvallen is voor 70% wat je eet en 30% beweging, slaap, stress, etc.

Maar beweging telt nog steeds voor een flink deel mee. En de beste vorm van beweging voor je gezondheid (en dus ook voor je buikvet verbranding) is lang bewegen zonder veel inspanning.

En mijn persoonlijke favoriet is wandelen. Gewoon lekker 20 minuutjes per dag wandelen. In het bos, in de stad, op de heide, het maakt niet uit.

Zorg dat je buiten bent en dat je continue in beweging bent. Het beste is om op een tempo te lopen dat je ademhaling heel licht versnelt.

Naast dat de beweging gezond voor je is, is dit ook een ideaal moment om de dagelijkse stress van je af te laten glijden.

Ik vind het zelf leuk om samen met iemand anders te lopen, het is de ideale gelegenheid om een goed gesprek te voeren, dus maak hier gebruik van.

Dagelijks 20 minuten wandelen is de tiende tip om snel buikvet te verbranden.

Tip 11: Ervaar de kracht van kou

We staan er niet vaak bij stil, maar eigenlijk is het een enorme luxe dat we warm water tot onze beschikking hebben, via een simpele draai aan de kraan.

Hartstikke fijn natuurlijk, ik zou er niet aan moeten denken om zonder warm water te leven. Maar er zit ook een keerzijde aan.

Omdat warm water zo makkelijk te verkrijgen is (en onze huizen makkelijk en snel te verwarmen zijn en we hele goede warme kleding hebben), worden we te weinig blootgesteld aan kou.

Nu denk je misschien: “Ja maar Jasper, waar is dat nou voor nodig?”.

Nou, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het voor een lichaam niet gezond is om altijd maar comfortabel te zijn. Het blijkt goed te zijn om soms even uit deze comfortabele staat van het lichaam (die homeostasis heet) te komen.

Naast dat dit een goed effect heeft op de buikvet verbranding, versterkt het ook je immuunsysteem en heb je gedurende de dag over het algemeen een beter humeur.

Dus draai die kraan onder de douch maar eens wat kouder dan je gewend bent!

En voor de dapperen onder ons, probeer eens een minuut onder een koude douche te blijven staan terwijl je rustig doorademt.

Waarschuwing: blijf altijd je gezonde verstand gebruiken, doe geen dingen waar je je ongemakkelijk bij voelt. Het blijft natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid.

Maar na dat gezegd te hebben, merk ik dat ik me veel lekkerder en fitter voel op de dagen waarop ik koud douche.

Af en toe een koude douche nemen is de elfde tip om snel buikvet te verbranden.

Tip 12: Volg deze ongelofelijke afvallen buik tip

En dan zijn we aangekomen bij de laatste tip van deze serie, en dit is een beetje ongebruikelijke tip. Een tip die je waarschijnlijk nog nooit eerder gehoord hebt.

Tip nummer 12 is: eet af en toe eens lekker iets ongezonds. En met af en toe bedoel ik eens per 2 of 3 weken.

Gewoon even lekker iets waar je trek in hebt.

Kijk, voor mijn team en mijzelf is het gewoon belangrijk dat we je een voedingspatroon bieden dat jij met plezier kunt volhouden.

Dat houdt onder andere in dat je niet naar speciale winkels hoeft, geen dure shakes of abonnementen of iets dergelijks hoeft te hebben. Maar dat je gewoon lekkere gezonde gerechten met normale Hollandse ingrediënten kunt eten waar je van afvalt.

Maar dat houdt dus ook in dat er af en toe een verjaardag is, of dat er af en toe een feestje op je werk is, of dat je af en toe gewoon zin hebt om iets te snoepen.

En ik ben hier om je te zeggen dat dit helemaal geen probleem is.

De waarheid is, als je dit vaker gaat doen dan eens in de 2 of 3 weken, het je vet verbranding wel zal beïnvloeden, maar minder dan dat is geen probleem.

En houd het gewoon bij 2 blokjes chocolade, of een klein stukje taart of 3 winegums of zo. Ga niet meteen hele handen vol wegeten.

Dus wees gerust, je kunt nog steeds dat ene blijven eten dat je niet wilt opgeven, maar gewoon met mate. En natuurlijk mits je verder wel onze richtlijnen volgt of volgens één van onze programma’s eet.

Geniet af en toe van iets ongezonds is de twaalfde tip om dit gezonde voedingspatroon te blijven volhouden en zo je buikvet te verbranden.

Verbrand elke week 1/2 kilo buikvet

Nu je ook weet welke concrete stappen je kunt nemen om je buikvet te verbranden, kan ik me voorstellen dat er nog een aantal mensen zijn die graag een iets overzichtelijker stappenplan willen hebben.

Want het is natuurlijk één ding om te weten wat je niet moet doen (de 4 fatale fouten) en wat je wel moet doen (de 12 praktische tips), maar het is natuurlijk iets anders om ook het volledige plaatje te snappen – waarom deze aanpak zo goed werkt.

Dus voor de mensen die aan de slag willen en gewoon willen gaan afvallen: download hier de boodschappenlijst of ga aan de slag met ons programma. Je weet nu voldoende om je buikvet echt te gaan verbranden.

Voor de mensen die graag nog wat meer willen leren over het lichaam en je vet verbrandingsmechanisme, kijk de onderstaande video of lees nog even verder.

Download de boodschappenlijst <- print uit en hang op je koelkast : -)

In de komende alinea’s vertel ik je hoe je systematisch, in 3 stappen 1/2 kilo per week aan buikvet kunt verbranden. En onthoud dat deze stappen wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Je weet inmiddels dat afvallen voor 70% te maken heeft met wat je eet en drinkt en voor 30% met andere factoren zoals bijvoorbeeld beweging, slaap en stress.

In deze 3 stappen zullen we ons dan ook focussen op wat je eet en drinkt, want dat zal er immers voor zorgen dat je het snelst afvalt rond je buik.

Laten we beginnen met stap 1.

Stap 1: Wat doen we met suiker?

Gelukkig beginnen steeds meer mensen het gevaar van te veel suiker in te zien. Dit lijkt nu logisch, maar dat was het voor lange tijd niet.

Zo zijn een oudoom en -tante van mij er nog steeds van overtuigd dat een schep suiker over je eten en een druivensuikertje gezond voor je zijn.

In hun kindertijd (ze zijn nu beiden boven de 85) werd het eten van suiker aangemoedigd.

Waarom?

Tweedelig, enerzijds een goede campagne van de suikerindustrie en anderzijds omdat er in die tijd veel minder welvaart was en dus calorieoverschot geen probleem was.

Maar goed, waarom is suiker nou zo slecht voor je en waarom ga je er extra buikvet door opslaan?

Laten we beginnen bij het begin. Suiker is opgebouwd uit twee enkelvoudige suikers, te weten: glucose en fructose (de verhouding verschilt per type suiker).

Alhoewel fructose zeker ook een hoop negatieve effecten op je gezondheid heeft, wil ik me in dit artikel beperken tot de negatieve effecten van glucose.

Glucose is op zichzelf niet slecht. Sterker nog, zonder glucose zou je niet kunnen leven. Je hersenen gebruiken bijvoorbeeld glucose als primaire brandstof.

Het probleem ontstaat als je teveel glucose binnenkrijgt (en dat gebeurt al bij een stuk taart of bij een Frappuccino met caramel).

Door in één keer zo’n golf glucose (in de vorm van suiker) binnen te krijgen, stijgt je bloedsuikerspiegel snel naar een gevaarlijke hoogte.

Je lichaam reageert hierop door snel een hoop insuline aan te maken. Insuline is het hormoon dat je bloedsuikerspiegel reguleert, en dus het teveel aan glucose snel uit je bloed kan filteren.

Dit doet insuline zo goed en efficiënt dat het per ongeluk teveel glucose uit je bloed filtert. Dit wordt ook wel een bloedsuikercrash of suikerdip genoemd.

Bij zo’n bloedsuikerdip, wanneer er dus weinig glucose in je bloed zit, denken je hersenen: “O nee, we hebben bijna geen energie meer, ik moet eten!”. En dat geeft jou een hongergevoel.

En dat hongergevoel is niet zomaar een hongergevoel. Nee… je lichaam wil meer glucose, dus je krijgt in het bijzonder trek in suiker (of brood, pasta, aardappel, etc. – maar daar later meer over).

Als gevolg daarvan eet jij één van die producten (want zo’n hongergevoel negeren is ongeveer net zo makkelijk als 5 minuten je adem inhouden… het lukt je gewoon niet, hoe graag je ook wilt).

En zo begint de cirkel weer van voor af aan: je bloedsuikerspiegel stijgt, insuline wordt aangemaakt, bloedsuikerspiegel dipt, je krijgt honger, je eet weer, je bloedsuikerspiegel stijgt, etc, etc.

Als jij om de 2 of 3 uur wat moet eten, dan is de kans groot dat je in deze cirkel zit. En het is hoog tijd dat we daaruit komen.

Want als er veel insuline in je bloed zit is het praktisch onmogelijk om lichaamsvet te verbranden – zowel buikvet als vet op andere plekken.

(Dat komt omdat insuline het enzym HSL blokkeert en HSL is verantwoordelijk voor het mobiliseren van je lichaamsvet.)

Maar hoe doen we dat nou, voorkomen dat onze bloedsuiker steeds stijgt? Eigenlijk heel simpel, door veel minder suiker eten.

Af en toe een snoepje of koekje kan (maar echt af en toe), maar verder niet. En kijk vooral uit met producten uit pakjes en zakjes, vaak is daar (veel) suiker aan toegevoegd.

Maar suiker is niet de enige voedingsstof die je bloedsuikerspiegel doet stijgen. Koolhydraten* doen dit ook. Laten we daar eens naar kijken…

*Suiker is technisch ook een koolhydraat, maar voor het gemak houd ik dat hier gescheiden.

Stap 2: Wat doen we met koolhydraten?

Voorbeelden van koolhydraatrijke producten zijn brood, pasta, rijst, aardappels, noedels en ontbijtgranen. Producten die we in de Westerse cultuur vaak eten.

Je hebt vast wel eens gehoord van een koolhydraatarm dieet, want de afgelopen jaren heeft het koolhydraatarme dieet veel aan populariteit gewonnen.

En dat is niet zonder reden. Een koolhydraatarm dieet werkt namelijk heel goed. Maar waarom werkt het nou? Waarom zorgen koolhydraten er nou voor dat je snel te zwaar wordt?

Om die vragen te beantwoorden is het belangrijk om te begrijpen dat koolhydraten opgebouwd zijn uit een hele lange schakeling van de enkelvoudige suikers, glucose.

En bij de vorige stap heb je geleerd dat glucose de buikvet verbranding blokkeert en afvallen buik erg lastig maakt.

Om precies diezelfde reden is het ook beter om koolhydraatarm te eten als je je buikvet wilt verbranden.

Want op het moment dat je een koolhydraatrijke maaltijd eet – zoals een paar boterhammen of een bord pasta –worden de koolhydraten in je maag afgebroken tot losse glucose moleculen.

En die hebben dus exact hetzelfde effect op de bloedsuikerspiegel als de glucose uit suiker.

Het enige verschil is dat suiker de bloedsuikerspiegel nog sneller laat stijgen dan koolhydraatrijke producten, omdat de koolhydraatrijke producten eerst in je maag afgebroken moeten worden naar de kleinere glucose moleculen.

Dus ook koolhydraten niet te veel eten. Op Jaspers boodschappenlijst zie je precies welke producten je wel en niet mag eten. Klik hier om de lijst gratis te downloaden.

In de afbeelding hieronder wordt het verhaal van hierboven nog eens grafisch weergegeven. Sla deze afbeelding op of pin hem op één van je Pinterest borden om het niet te vergeten.

Stap 3: Wat doen we met groenten?

Nu we het hebben gehad over de producten die je vooral moet laten staan, is het nu tijd om het te hebben over het eten dat je juist wel veel mag eten.

En dan heb ik het dus over groenten. Natuurlijk zijn er naast groenten nog een hoop andere dingen die je mag eten (zoals noten, zaden, pitten, grasgevoerd vlees, koudwater vis, biologisch gevogelte en nog veel meer). Maar in het bijzonder wil ik stilstaan bij groenten.

Waarom zijn groenten nou gezond? In het kort, omdat ze veel vitamines en voedingsvezels bevatten.

En let er ook op dat je voldoende rauwe groentes binnenkrijgt, want die bevatten vaak veel meer gezonde voedingsstoffen dat gekookte groenten.

Als je groentes kookt of bakt let dan op het volgende:

 • Kook of bak ze niet te lang, overgare groenten verliezen veel voedingswaarde.
 • Maak gebruik van veel kruiden en specerijen, zo houd je de maaltijd lekker.
 • Was de groenten voor gebruik goed af, vaak zijn er bestrijdingsmiddel gebruikt bij de teelt.

Maar zoals ik zei is het ook belangrijk om voldoende rauwe groenten binnen te krijgen. En dat is iets wat ik maar weinig mensen zie doen.

Maak er een gewoonte van om tussen de middag te snacken met een wortel, stukje paprika of een andere lekkere rauwe groente.

En als je je vetverbranding echt een boost wil geven raad ik je aan dagelijks minimaal één verse groente-smoothie te drinken.

Bij het idee trek je misschien een vies gezicht, maar als je de juiste recepten kent smaken ze helemaal niet verkeerd (en vaak zelfs lekker).

Smoothies bij het afslankproces werken zo goed dat we er een heel programma voor gemaakt hebben, het Smoothie Afslank Plan.

Het Smoothie Afslank Plan is onderdeel van het Afslank Pro Pakket, het pakket dat ik je aanraad om mee aan de slag te gaan als je snel van je overtollig buikvet af wilt komen.

Nu je weet wat de 3 belangrijkste stappen zijn om van het vet rond je buik af te komen, is het tijd om dit in de praktijk te brengen.

Om je hiermee te helpen heb ik een compleet weekschema voor je opgesteld, om je een idee te geven wat je kan eten om je overtollig buikvet te verbranden.

Afvallen buik weekschema

Zoals je op het weekschema hieronder ziet, is het gewoon mogelijk om heerlijk te eten en dus ook je buikvet te verbranden.

Dat is eigenlijk mijn belangrijkste punt van dit hele artikel: het is heel goed mogelijk om gezond én lekker te eten (en een ongezond lekkernijtje mag op z’n tijd best).

En dan snap je natuurlijk ook, dat het dan helemaal niet moeilijk is om de rest van je leven op je streefgewicht te blijven.

Dit weekschema is er om je een idee te geven hoe een week eruit kan zien. Je kan het schema helemaal volgen, of je kan er je eigen variatie op maken.

Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je alleen producten gebruikt die op Anti-buikvet boodschappenlijst staan. Je kunt de lijst hier gratis downloaden.

Compleet overzicht buikvet verbranden

Dan wil ik je hier nog even een overzicht geven van de dingen die je wel en beter niet kan eten als je wilt afvallen.

Het complete overzicht vind je in de Anti-buikvet boodschappenlijst, maar om een idee te krijgen kan je met de onderstaande twee tabellen goed overweg.

Producten die je wel mag nemen

Alle groentes, noten, zaden, pitten, olijfolie, kokosolie, grasgevoerd vlees, biologisch gevangen koud water vis, scharrel kip, omega-3 eieren, kruiden, natuurlijke specerijen, fruit (met mate), yoghurt (zonder smaak), water en kruiden thee.

Producten die je beter niet kunt nemen

Frisdrank, vruchtensap, alcoholische dranken, koek, snoep, brood, pasta, noedels, ontbijtgranen, aardappels, rijst, melk, kaas, plantaardige oliën, kiloknaller-vlees, witvis, kant-en-klaar maaltijden, ingeblikt voedsel en sauzen

Probeer deze richtlijnen aan te houden en je zult zien dat je snel je overtollig buikvet zal gaan verbranden, want buikvet verbranden heeft voor 70% te maken met wat je eet.

Wacht niet langer en ga direct aan de slag.

Wat is de volgende stap?

De afgelopen vijf jaar heb ik duizenden mensen aan een slank en gezond lichaam geholpen.

Het systeem dat ik daarvoor gebruikt heb, heb ik uitgeschreven in het 7×7 Afslank Receptenboek en in het Smoothie Afslank Plan. Deze boeken worden gebundeld aangeboden in het Afslank Pro Pakket.

De methode is geschikt voor mensen die op een gezond gewicht willen komen en zich prettig willen voelen in hun eigen lijf (en niet perse een modellenlichaam willen).

Als jij er klaar voor bent om het hoofdstuk ‘afvallen’ voorgoed af te sluiten in je leven en graag afrekent met jouw overtollig buikvet, dan raad ik je aan met het Afslank Pro Pakket aan de slag te gaan.

Zoals al onze producten heeft dit pakket ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie, zo weet jij zeker dat je het beloofde resultaat behaalt – of anders krijg je je geld terug.

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan!

 

Blijlage 1: de gezondheids risico’s van buikvet

Ik heb dit artikel geschreven voor iedereen die zich (weer) prettig wil voelen in zijn of haar eigen lichaam.

Voor de meeste mensen is dat ook de voornaamste reden om buikvet te willen verbranden.

Want hoe fijn is het als je weer met een trots gevoel naar jezelf in de spiegel kan kijken. Of dat je jouw favoriete kleding weer past en daardoor meer zelfvertrouwen hebt.

Daarom ben ik zo blij dat je dit artikel hebt gevonden en ik hoop dat je aan de slag gaat met de stappen.

Maar naast alle persoonlijke motieven om af te vallen zijn er zijn ook een aantal gezondheidsrisico’s van buikvet die ik niet onbelicht wil laten.

Begrijp me niet verkeerd. Ik wil je absoluut geen angstgevoelens aanpraten.

En ik hoop dat je in het artikel hebt gemerkt dat ik het belangrijk vind om afvallen buik heel positief te benaderen.

Want ik weet dat er momenten zijn waarop jij je minder voelt over buikvet. Het is dus zeker niet mijn intentie om daar nog een schepje bovenop te doen. In tegendeel!

Toch is het belangrijk dat we ook naar de gezondheidsrisico’s van buikvet kijken.

Omdat ik je graag het volledige verhaal vertel, vind ik het belangrijk dat je hiervan de hoogte bent.

Bovendien kunnen deze risico’s je misschien net dat laatste duwtje in de rug geven om echt aan de slag te gaan.

Oké, laten we de 6 belangrijkste gezondheidsrisico’s van buikvet eens bekijken.

Risico 1: diabetes type 2

Bij diabetes type 2 reageert je lichaam nauwelijks of zelfs niet meer op het hormoon insuline. Insuline is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert.

Diabetes type 2 kan ontstaan bij mensen die te veel en te vaak suikerrijke voeding eten.

Bij mensen met diabetes type 2 is het lichaam niet meer in staat om zelf de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en dat heeft grote gevolgen voor allerlei andere processen in je lichaam.

Ook buikvet kan diabetes type 2 veroorzaken. Er zitten dan teveel vetcellen in het bloed en die verstoren de hormoonbalans. Hierdoor wordt ook de werking van het hormoon insuline verstoord. [9][10]

Risico 2: verhoogde bloeddruk

Buikvet verhoogt het risico op een hoge bloeddruk, zowel van de boven- als van de onderdruk. Het risico wordt nog groter als je al langere tijd overgewicht hebt en vooral jongere mensen hebben een verhoogd risico. [11]

Het goede nieuws is dat de bloeddruk snel weer normaal wordt zodra je begint met afvallen.

Risico 3: chronische ziektes

Hart- en vaatziekten ontstaan als de bloedbaan vervuild raakt. Dat kan onder andere gebeuren omdat er teveel vetcellen in het lichaam zitten.

De vervuiling ontstaat vooral door het LDL-cholesterol, ook wel ‘slechte’ cholesterol genoemd.

Door ongezond eten en overgewicht krijg je meer LDL-cholesterol in je bloed. Dit stofje vervuilt de bloedbaan waardoor die onherstelbaar beschadigt. En dat leidt uiteindelijk tot hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen [12].

En helaas is dat niet het enige. De meeste vormen van kanker zijn ook chronische ziekten.

Er zijn verschillende factoren die kanker kunnen veroorzaken. Veel onderzoekers zijn ervan overtuigd dat verhoogde insuline-levels (een gevolg van suiker eten) daar één van is [13].

Bovendien is suiker een bekende aanjager en voedingsbron voor ontstekingen in het lichaam. En als die ontstekingen chronisch worden, kunnen ze kanker veroorzaken.

Diverse onderzoeken bevestigen dit proces en bevestigen dat het eten van veel suiker het risico op kanker aanzienlijk verhoogt [14, 15].

Risico 4: invloed op mobiliteit

Omdat er veel meer druk komt te staan op je gewichten in met name je benen, wordt het kraakbeen in die gewrichten aangetast. Mensen met overgewicht en teveel buikvet hebben vaker last van klachten aan knieën en heupen, lage rugpijn en jicht.

Hierdoor neemt de mobiliteit terwijl bewegen juist zo gezond is.

Risico 5: verminderde nachtrust

Je hormoonhuishouding en de wisselwerking tussen glucose en insuline heeft invloed op hoe jij je voelt en hoe goed je slaapt.

Als je bloedsuikerspiegel niet stabiel is, ervaren mensen vaak onrust. Ze worden heen en weer geslingerd tussen energiepieken en -dippen. Voor het lichaam is dat een constant proces van versnellen en vertragen.

Dit effect kan ook de nachtrust verstoren. [16]

Overige risico’s

Naast de belangrijkste gezondheidsrisico die je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er nog tal van verhoogde risico’s die veroorzaakt worden door buikvet en overgewicht.

Dit zijn een verhoogd risico op een hartinfarct of hersenbloeding, bepaalde vormen van kanker, galstenen, spataderen, huidstrepen, cellulitis en psychische en sociale problemen.

Ik wil zeker niet beweren dat jij een verhoogd risico loopt op al deze gezondheidsklachten. Deze risico’s verschillen van persoon tot persoon.

Wat ik wel graag wil aantonen is dat we niet te lichtzinnig over buikvet na moeten denken.

Tot slot

Met Jasperalblas.nl wil ik samen met mijn team, Nederlanders helpen gezonder te leven.

We focussen ons voornamelijk op het structureel aanpakken van overgewicht – door mensen makkelijk te volgen methodes en programma’s aan te bieden.

Wat fijn dat je de tijd heb genomen om dit artikel uit te lezen, ik hoop dat je er veel aan hebt gehad.

Je kunt vragen of opmerkingen onder dit artikel plaatsen, mijn collega’s of ik geven je dan zo snel mogelijk antwoord.

Als je er klaar voor bent om samen met ons aan de slag te gaan en voorgoed af te rekenen met je overgewicht, kan je deze pagina eens bekijken of – als je nog vragen hebt – kun je altijd mailen naar info@jasperalblas.nl.

 

Bekijk (314) reacties

Verberg reacties

 • Amarens
  28/05/2019 om 1:48 pm

  Er wordt hier geen verschil gemaakt tussen vrouwen in/na de overgang en vrouwen voor de overgang. Waarom niet? Buikvet is juist een veel voorkomende klacht bij vrouwen in de overgang en wordt er vaak aangeraden dit anders aan te pakken als je daar vanaf wilt.

  • Anita Mulderij
   06/06/2019 om 2:27 pm

   Dank je wel voor je feedback Amarens. Wellicht dat we dan nog eens aan kunnen vullen. In dit artikel lees je wat je kunt doen als je wilt afvallen en in de overgang bent.

 • Haydrion Rayel
  16/12/2018 om 5:21 am

  Jasper,

  Je bent de eerste persoon die niet met alle winden mee waait, maar alles wat hier staat klopt gewoon, heel veel van die dingen doe ik al zelf, maar jij bevestigd het nog eens. Super !

  • Jasper Alblas
   17/12/2018 om 9:13 am

   Dank je wel voor je bericht Haydrion Rayel. Het doet me goed om te horen dat je blij bent met de informatie die je leest in het artikel. Super dat je al gezond eet en leeft. Ga zo door!

 • Manon
  13/11/2018 om 8:38 am

  Ik had nog een vraag, ik woon nog thuis en dus bepaal ik niet wat wij eten savonds. Dus ik eet wel is rijst of pasta, is dat erg?

  • Jasper Alblas
   13/11/2018 om 11:56 am

   Als je snel wilt afvallen rondom je buik, doe je er goed aan om dit achterwege te laten. Overleg met je ouders en bespreek waarom dit belangrijk voor je is. Je kunt ze vragen voor jou extra groenten klaar te maken en de rijst en pasta apart te serveren. Als je aangeeft dat dit belangrijk voor je is, willen ze je daar vast bij helpen. Je zou ook kunnen vragen of ze pasta (voor jou) vervangen door bijvoorbeeld courgette pasta en rijst door quinoa.

 • Manon
  13/11/2018 om 8:23 am

  Ik had nog een vraagje hoe zit het met chips en middagsnacks? Mag je wel gewoon onbeperkt fruit eten?

  • Jasper Alblas
   13/11/2018 om 12:00 pm

   Chips bevat veel ongezonde stoffen zoals transvetten en smaakstoffen. Eet dit liever niet. Als je snel wilt afvallen rondom je buik, eet dan maximaal 1 stuks fruit per dag. Je kunt wel onbeperkt rauwe groenten eten. Ook een handje noten, een gekookt ei of een halve avocado zijn gezond om te eten als tussendoortje. Hier vind je nog een aantal gezonde tussendoortjes die passen binnen een koolhydraatarm dieet.

 • Ilse
  21/10/2018 om 9:06 pm

  De gembertip: ik en gember – – geen vriendjes! Kan ik als alternatief het goedje ook in een capsule proppen en die doorslikken? Of zeg ik nu iets raars?

  • Jasper Alblas
   23/10/2018 om 1:24 pm

   Je hebt gember niet nodig, het kan alleen een mooie aanvulling zijn om je gezondheid te bevorderen. In veel capsules zit maar weinig van het werkende bestanddeel en wel vulstoffen die je liever niet binnenkrijgt. Ik raad daarom het gebruik van gember in capsules niet aan.

 • Marja
  16/09/2018 om 8:05 am

  Ik hoor uiteenlopende berichten over kokosvet/olie. Van gezond tot zelfs afgeraden. Waarom is kokosvet (dat toch hard is) gezond?

 • Maria
  31/08/2018 om 1:08 pm

  Zijn soja producten en amandel / kokos melk net zo goed als Griekse yoghurt? Ivm overgangs klachten kreeg ik de tip om melk te producten te vervangen met soja producten.

 • Piet
  25/08/2018 om 12:41 pm

  Bestaat er een kortere versie van dit artikel? Het lijkt namelijk vol te staan met goede dingen maar ik hoef geen dieetist te worden. Ik wil alleen weten hoe ik buikvet verlies.

  • Jasper Alblas
   27/08/2018 om 9:56 am

   Er bestaat geen kortere versie van dit artikel. Onderaan het artikel vind je de meest praktische tips die je gemakkelijk kunt toepassen om af te vallen rondom je buik.

 • G.P.B
  09/08/2018 om 4:06 pm

  Heb een vraagje.
  Smorgens koolhydraten eten In vorm van fruit en groente?
  En smiddags eiwitrijk vlees?
  En als avond eten volle yoghurt of griekse yoghurt?
  Alvast bedankt.

 • Doretta Hoekstra
  28/07/2018 om 5:11 pm

  Goede, gezonde tips.Jammer genoeg , het is bewezen dat plaatselijk afvallen niet mogelijk is.U heeft het hier over afvallen in geheel.

 • daniel
  13/07/2018 om 7:50 pm

  ja voor mij dus erg moeilijk net zoals je zei dat bij mensen met diabetes 2
  er voor ons dan echt geen oplossing is of bestaat?

  • Marleen
   18/07/2018 om 2:27 pm

   Wanneer je gezond bezig gaat met eten kan je ook met diabetes type 2 een gezond gewicht bereiken.

 • Dzejla
  27/06/2018 om 4:44 pm

  hallo, mijn naam is Dzejla,

  Ik ben 14 jaar en ik weeg 93 kilo. Ik ben niet blij met mijn gewicht, en ik weet dat het ongezond is. Ik wil graag afvallen, maar elke keer dat ik begin met afvallen dan gaat het een week goed, en dan verlies ik de motivatie en stop ik weer voor zeker een maand of 2. Iedereen zegt ook tegen mij dat dat niet goed is, maar ik kan er niks aan doen. Ik vind het heel jammer dat dit vaak gebeurt bij mij, en nu heb ik wel iets gevonden wat ik al een tijdje drink (geraspte gember met warm water) maar ik heb overdag nog steeds heel veel honger. Hebben jullie misschien een paar tips voor mij om snel en gemakkelijk af te vallen zonder mijn ouders te hoeven verplichten om dit niet te maken, dat niet te doen?

  • Marleen
   28/06/2018 om 1:23 pm

   Hallo Dzejla,

   Wat vervelend voor je dat je niet blij bent met je gewicht. Wat belangrijk is, is dat je voldoende blijft eten. Het gevoel van honger ervaar je omdat je lichaam om voedingsstoffen vraagt.
   Niet eten is niet de oplossing om op een gezonde manier gewicht kwijt te raken. Dit raad ik dan ook zeker niet aan.

   Wel kan je natuurlijk gezonde keuzes maken. Hier lees je daar meer over: https://www.jasperalblas.nl/beste-koolhydraten-voor-kinderen/
   Ik raad aan om dit met je ouder te overleggen, je ouders kunnen je helpen en stimuleren om gezonde en bewuste keuzes te maken. Heel veel succes.

 • Mila
  23/05/2018 om 9:05 pm

  Hoi team,
  Ik ben Mila en ben 11 jaar. Ik ben ongeveer 1.60 meter en weeg 46.00. Mijn bmi is gezond. Maar van mijn buik wordt ik niet gelukkig. Als ik in de spiegel kijk moet ik zewat weer huilen en vind ik mezelf een olifant. Ik ben eigenlijk normaal alleen ik vind mezelf de ene dag heel dik en de andere dag ben ik blij met mezelf. Maar ik wil afvallen alleen het lukt niet. Ik woon bij mijn opa en oma en die zijn soms wel streng. Ze hadden een keer bijna door dat ik op dieet was. Toen ben ik er weer mee gestopt. Ik wil gewoon blij zijn met mn lichaam alleen het lukt niet. Willen jullie me alsjeblieft helpen?
  Groetjes Mila

  • Marleen
   25/05/2018 om 1:37 pm

   Hallo Mila,

   Wat vervelend dat je onzeker bent over je lichaam. Je gewicht is inderdaad hartstikke gezond voor jouw lichaam.
   Je zegt dat je de ene dag blij bent met jezelf en de andere dag niet. Waar denk je aan als je blij bent met jezelf? En waar denk je aan als je niet blij bent met jezelf?
   Schrijf deze gevoelens voor jezelf op en probeer de positieve punten van jezelf op te noemen als je jezelf een dag niet goed voelt.
   Omdat je lichaam in de groei is, is het heel belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dus het is zeker niet de bedoeling dat je te weinig gaat eten omdat je wilt afslanken.
   Daarnaast is afslanken met jouw gewicht ook helemaal niet nodig.

   Wel kan je natuurlijk gezonde keuzes maken. Hier lees je daar meer over. https://www.jasperalblas.nl/beste-koolhydraten-voor-kinderen/ Ik raad aan om dit artikel samen met een vertrouwde persoon zoals je opa of oma door te lezen.
   Leg ze uit hoe je je voelt en waar je onzeker over bent. Door uit te spreken hoe je je voelt ga je jezelf al een stuk beter voelen.

   Je bent mooi zoals je bent. Houd dat in gedachten.

 • silke
  10/05/2018 om 11:07 am

  ik ben 15 vindt dat ik te dik ben aan mijn buik maar als tiener hoe doe je dat het beste?

 • Sabrina
  24/04/2018 om 8:08 am

  Beste Jasper

  Ik wil graag buik vet verbranden maar ik heb lactose intolerantie
  Nou zijn er wat producten van minusL beschikbaar zoals Griekse yoghurt
  Ook eet ik geen vlees en vis ,ik slik vitamine B12 en calcium ,ook benoemde de diëtist dat ik veel eiwitten binnen moet krijgen
  Heb je misschien tips voor mij?
  Want jou site spreekt mij erg aan

  Groetjes Sabrina

  • Jasper Alblas
   24/04/2018 om 10:35 am

   Hallo Sabrina,

   Wat goed dat je wilt bezig gaan met gezond eten en buikvet wilt gaan verbranden. Met de koolhydraatarme methode maak je geen gebruik van zuivel met uitzondering van Griekse yoghurt als je dat kan verdragen.

   Je kunt het vlees, vis vervangen door dezelfde hoeveelheden ei, tempeh, peulvruchten, quinoa, noten, chiazaden, avocado, champignons, lijnzaad, hennepzaad, pijnboompitten, zonnebloempitten of pompoenpitten om je eiwitinname te stimuleren.

   Pas op met vleesvervangers. Deze bevatten vaak allerlei conserveringsmiddelen, zout en soms zelfs suikers.

   Belangrijk is om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Een supplement met vegetarische algenolie kan je hierbij helpen.

   Daarnaast adviseer ik inderdaad om een vitamine B12-supplement te gebruiken om aan je dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 te komen

   Mail me gerust als je nog vragen hebt (info@jasperalblas.nl)

 • Kayleigh
  18/04/2018 om 7:51 am

  Ik vraag me af waar de wetenschappelijke literatuur is om dit te onderbouwen. Het wordt aangekaart boven in het artikel dat het wetenschappelijk onderbouwd is, maar zie dit nergens terug

  • Jasper Alblas
   19/04/2018 om 9:47 am

   Onderaan het artikel zie je in groene letters “bronnen” staan. Wanneer je daar op klikt, verschijnen alle bronnen.

 • Roos
  12/04/2018 om 12:23 am

  Hallo,
  Is kokosmelk ook goed en zo ja welke merk is het beste om te gebruiken?

  • Jasper Alblas
   13/04/2018 om 10:04 am

   Hallo Roos,

   Het gebruik van kokosmelk is zeker een gezonde toevoeging. Gebruik een kokosmelk die bestaat uit de ingrediënten kokos en water.
   Het merk Aroy-D is een goede keuze.

 • Linda
  05/04/2018 om 7:11 pm

  hallo,
  Ik ben nog niet begonnen maar ik had een vraag. Geen brood, rijst, pasta enz….
  Telt dat ook voor volkoren brood, rijst en pasta of mag je dat wel eten.
  Groetjes Linda

  • Jasper Alblas
   10/04/2018 om 10:25 am

   Hallo Linda,

   Ik raad het gebruik van volkoren brood, rijst en pasta af. Deze producten laten je bloedsuikerspiegel schommelen en zijn tegenwoordig niet meer zo voedzaam.
   Gebruik liever havermout, quinoa, amarant, zoete aardappelen en boekweit.

 • Veronique
  05/04/2018 om 6:57 am

  super dit artikel – mooie aanvulling en vervollediging van wat ik de laatste tijd allemaal hoorde en las – ik denk dat je de nagel op de kop slaat… ik ga nu nog gemotiveerder en gerichter aan de slag. Bedankt Jasper!

 • Erjee Soudijn
  11/03/2018 om 12:21 pm

  Dag Jasper,
  Ik eet nu sinds een jaar weinig koolhydraten. Dus meer eiwitten. Met een prima resultaat. Nu heb ik aanval van jicht gekregen. Dat was voor mij een zeer nare verrassing. Mogelijk is er een. Erband met mijn nieuwe voedingsgewoonten.Wat moet ik doen om jicht te vermijden en toch koolhydraatarm te blijven eten?
  Ik zie uit naar jullie antwoorden.
  Met een vriendelijke groet,
  R. J.

  • Jasper Alblas
   13/03/2018 om 10:29 am

   Hallo R.J.

   Dat is vervelend. Schrijf eens voor jezelf op wat je eet op een dag. En ben je in korte tijd snel afgevallen?
   Het is belangrijk dat je er voor jezelf achter komt wat de trigger is geweest. Factoren zoals alcohol, fructose, te weinig variatie, te weinig drinken kunnen naast purine rijke voeding ook triggers zijn.
   Vanuit dat inzicht kunnen eventuele aanpassingen worden gedaan.

 • peters
  06/03/2018 om 8:49 pm

  Hoi jasper ik ben vegitarish wat heb je er voor in de plaats ? Gr Mevr Peters

  • Jasper Alblas
   09/03/2018 om 10:27 am

   Hallo Peters,

   Je kunt het vlees, vis en ei vervangen door dezelfde hoeveelheden tempeh, peulvruchten, quinoa, noten, chiazaden, avocado, champignons, lijnzaad, hennepzaad, pijnboompitten, zonnebloempitten of pompoenpitten. Eventueel kan je een natuurlijke eiwitpoeder toevoegen aan bijvoorbeeld groene smoothies, havermoutpap of Griekse yoghurt.

   Pas op met vleesvervangers. Deze bevatten vaak allerlei conserveringsmiddelen, zout en soms zelfs suikers.

   Belangrijk is om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Een supplement met vegetarische algenolie kan je hierbij helpen.

   Daarnaast adviseer ik om een vitamine B12-supplement te gebruiken om aan je dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 te komen.

 • sharaku
  05/03/2018 om 4:03 pm

  dank u wel voor het medeleven

 • Helma
  02/03/2018 om 10:23 am

  Beste Jasper,

  Ik ben nu een week of 6 bezig met smoothie afslankplan. Ik val af maar gaat minder snel als ik had gedacht ( 4kg in 6weken) en soms ben ik zelfs ineens weer aangekomen.
  Nu lees ik dat je vooral bij het ontbijt veel eiwitten moet eten. Maar als ik de smoothies bekijk die in het boek als ontbijt staan, dan zitten daar volgens mij bar weinig eiwitten in. Smoothie 1 bijv. Die je best vaak als ontbijt moet nemen zit volgens mij echt niet veel in.
  Ik vind trouwens überhaupt dat er veel smoothies instaan die weinig eiwitten bevatten. Soms moet je echt in de gewone maaltijden extra veel eiwitten doen om aan de juiste verhoudingen eiwit vet en khd te komen. Of zie ik dit helemaal verkeerd?

  Groetjes Helma

  • Jasper Alblas
   06/03/2018 om 10:12 am

   Hallo Helma,

   Wat goed dat je bezig bent gegaan met het smoothie afslankplan.
   Het is normaal dat je gewicht tijdens het afvallen een golfbeweging maakt.
   Hormonen en vocht kunnen daar onder andere mee te maken hebben.

   De smoothies worden aangevuld met eiwitrijke ingrediënten zoals noten, zaden, pitten, avocado, havermout. Eventueel kan je er altijd nog een natuurlijke eiwitpoeder aan toevoegen om de smoothies voedzamer te maken.

   Smoothie 1 bevat inderdaad weinig eiwitten. Heb je in de ochtend meer energie nodig? Dan kan je er dus altijd wat extra eiwitten aan toevoegen.

 • Gerlinda
  27/01/2018 om 9:53 pm

  Hallo Jasper,

  Sins 4,5 jaar weet ik dat ik (na 23 jaar klachten, Pfeiffer,acute jeugdreuma, enz) coeliakie heb,door ” verkeed” glutenvrij eten, kant en klare producten zit vol met suiker, wel 30 kilo aangekomen,
  Mijn lichaam verteerd nog steeds erg slecht m’n voedsel, eet vrijwel geen fruit, en groente en rauwe noten eten lukt mij ook niet, staat mij heel erg tegen, dus zeer weinig variatie in mijn eetpatroon, (emotie eter, veel ” onnodig” snaaien, sport niet,)terwijl ik weet dat als ik minder koolhydraten eet,mij stukken beter voel. ik wil graag de 30 kilo er weer af, zodat ik mij weer fitter ga voelen,
  Wat is jouw advies voor mij, om jouw methode te starten en vol te houden.

  Gerlinda

  • anita Mulderij
   30/01/2018 om 1:33 pm

   Hallo Gerlinda,

   Dank voor je bericht!

   Super dat je bezig gaat met koolhydraatarm eten om je gezondheid te stimuleren.

   Stel voor jezelf haalbare doelen op. Op deze manier blijf je gemotiveerd.
   Begin eens met het toevoegen van gezonde maaltijden en snacks.

   Eventueel doe je het in kleine stappen. Bijvoorbeeld het aanpassen van je ontbijt de eerste twee weken en dan steeds meer gezonde maaltijden toepassen.
   Zo ondek je hoe je lichaam op deze maaltijden reageert en hoe jij jezelf erbij voelt.

   In onze producten staat precies beschreven hoe je deze methode kan toepassen om je vetverbranding te stimuleren. http://bit.ly/2yzMJUe
   Ook zijn onze maaltijden gluternvrij.

   Mail gerust als je meer vragen hebt. Heel veel succes.

 • Eline
  18/01/2018 om 11:25 am

  Hoi Jasper,
  Bedankt voor al deze nuttige adviezen! Je adviseert veel dierlijke producten (ei, vlees, vis, zuivel, weliswaar met mate). Ik at regelmatig vleesvervangers op soja basis, maar dit is ongezond lees ik hier (en bovendien kunstmatig geproduceerd). Mijn vraag is, wat kan je aan natuurlijk voedsel eten als veganist om toch aan je proteïne en vetten te komen? Noten, zaden en groenten eet ik natuurlijk al veel, maar ik at dus ook vleesvervangers en daar wil ik nu mee stoppen. Alvast bedankt!

  • anita Mulderij
   18/01/2018 om 12:40 pm

   Hallo Eline,

   Dank voor je bericht!

   Je kunt het vlees, vis en ei vervangen door dezelfde hoeveelheden tempeh, peulvruchten, quinoa, noten, chiazaden, avocado, champignons, lijnzaad, hennepzaad, pijnboompitten, zonnebloempitten of pompoenpitten.

   Belangrijk is om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Een supplement met vegetarische algenolie kan je hierbij helpen.

   Daarnaast adviseer ik om een vitamine B12-supplement te gebruiken om aan je dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 te komen.

   Vind je het lastig op voldoende eiwitten binnen te krijgen? Om een eiwittekort te voorkomen, kun je het beste dagelijks een schepje plantaardig hennepeiwitpoeder aan je smoothie, havermout of kwark toevoegen.

   Als je nog vragen hebt hoor ik het graag. Heel veel succes.

 • maarten
  19/05/2014 om 7:12 pm

  Beste Jasper,

  Je hebt het over MAXIMAAL 1 stuks fruit per dag. Is het niet goed om meer te eten per dag voor je buikvet? Alvast bedankt.

 • shady
  18/05/2014 om 9:03 pm

  hallo,
  ik ben nog niet begonnen maar ik had een vraag. wat voor cardio apparaat is het beste om buik en borst vet te verbranden ?

  groet,

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:39 pm

   Ik ben van mening dat krachttraining het beste is om buikvet te verbranden.

   Als je echt cardio training wilt doen om af te vallen rond je buik kun je het best een apparaat kiezen waarbij je niet te veel impact op je gewrichten krijgt (vooral enkels, knieën en heupen).

 • Anne
  12/05/2014 om 12:42 pm

  Hoi Jasper

  Is er een speciale boodschappenlijst voor buikvet verbranden of is het dezelfde lijst uit het receptenboek?

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 3:08 pm

   Het is dezelfde lijst als uit het receptenboek. Je zal er zeker mee afvallen rond je buik.

 • Marg
  06/05/2014 om 11:24 am

  Hallo Jasper,

  Ik maak nu ruim 1 week gebruik van jou 7×7 afslankrecepten boek. Mijn buikvet is nu al voelbaar en zichtbaar duidelijk minder geworden.
  Graag wil ik je bedanken voor jouw boek!
  De recepten zijn heerlijk en het is een prachtige leidraad!

  Hartelijke groet,
  Marg

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:04 pm

   Dank je wel Marg!

   Ik hoop dat je positieve ervaring andere mensen over de streep trekt om ook de knop om te zetten en gezond te gaan eten.

 • marcel lejeune
  05/05/2014 om 7:18 am

  eieren met spek verbranden buikvet of niet

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:04 pm

   Ei en spek is toegestaan als je wilt afvallen rond je buik. Let er wel op dat je biologische spek gebruikt, en eet niet te veel spek.

 • Brenda
  22/04/2014 om 2:55 pm

  hai jasper,

  ik ben al bijna 4 jaar bezig met afvallen buik de eerste 2 jaar zonder sporten en ben toen 25 kilo afgevallen.. daarna ging het wat langzamer ik ben nu nog bezig met het buikvet verbranding rond de buik want daar zit nog erg veel helaas. Ik ben van mt 48 naar 34 gegaan door dat ik na die 2 jaar ben gaan sporten zit alles nog wel in gereel maar voordat ik begon 2 meiden op de wereld gezet en het buikvet dat ik nog heb dat wil ik graag wat strakker want kwa heupen heb ik jeans mt 34 of 27 en als ik dan ga zitten dan heb ik echt een hele vetrand van links naar rechts haha. het wel bekende peer figuur :(.. Ik ben zelf klein 1.63. Ik zit nu ook bij de dietiste vanaf dit jaar en ik ben in 2 maand 2 kilo puur vet kwijt geraakt maar er zit nog zoveel.. heb je daar bepaalde oefeningen voor. groetjes brenda

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 7:08 pm

   Hallo Brenda,

   als je wilt afvallen rond je buik is gezonde voeding het allerbelangrijkst. Je zal daarmee ook het snelst resultaat zien.

   Verder kun je ook krachttraining of buikspieroefeningen doen om de rand buikvet te verbranden.

   Hoe beter jij je aan de structuur houdt die ik aangeef op deze website, des te sneller je resultaat zult zien.

   Veel succes!

 • Fleur
  18/04/2014 om 7:40 am

  Beste Jasper,

  De afgelopen twee en een half weken houden mijn man en ik ons aan jouw afvallen buik richtlijnen. Voor mijn man werkt dit fantastisch! Hij is al 5 cm en twee kilo kwijt rond zijn buik! Ik ben helaas nog niets afgevallen en geen cm kwijt. Ik drink wel koffie, 2-3 keer per dag. Mijn man eet tussen de middag gewoon brood, terwijl ik wel een salade eet. We eten 1 keer per week patat. Je begrijpt voor mij zeer frustrerend en heb nu het gevoel, dat dit het zoveelste is wat voor mij niet ‘werkt’. We gaan niet voor snel veel afvallen bij de buik maar in twee weken een kilo is ook al top. Fijne is wel dat ik er geen moeite mee heb om volgens jouw richtlijnen te eten/drinken en het wel goed is voor mijn gezondheid. Heb je eventueel nog wat tips voor mij?

  Groetjes,

  Fleur

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 4:52 pm

   Hallo Fleur,

   de ene persoon verbrandt makkelijk buikvet dan de ander. Het is voor jou nodig om je iets strakker aan de richtlijnen te houden dan je man. Eet voor de komende maand alleen producten van de boodschappenlijst en je zult zien dat je zal afvallen rond je buik.

   Patat is niet nodig om ‘lekker’ te eten. In mijn receptenboek vind je gezonde en lekkere recepten die je helpen buikvet verbranden.

   Veel succes!

 • syreeta
  14/04/2014 om 4:03 am

  Hallo,

  Ik heb niet veel buikvet, maar ben sinds november wel bij me buik aangekomen. ik snack en snoep niet graag dingen als chips. Wel eet ik graag bospeen en groene paprika. Altijd al een bolle buik gehad, maar nu is het erger. Ik wil dus proberen mijn voeding aan te passen zoals hierboven, en buikspieren te trainen en buikvet verbranden. Mijn vraag: kan ik ook afvallen rond me buik als ik zoveel mogelijk aanpas, maar de avond maaltijd laat voor wat het nu is ?

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 4:54 pm

   Hallo Syreeta,

   dat verschilt van persoon tot persoon. Maar ik denk dat een gezonde avondmaaltijd ervoor zal zorgen dat je sneller afvalt rond je buik. Je kunt het beide een paar weken uitproberen.

   Succes!

 • jillian
  10/04/2014 om 11:25 am

  Beste Jasper,

  Ik ben altijd erg slank geweest met weinig buikvet. anderhalf jaar geleden ben ik verhuisd naar Thailand daar ben ik nog dunner geworden toen ben ik naar Maleisie verhuisd en daar begon ik langzaam aan te komen, steeds meer buikvet. Nu woon ik een aantal maanden in Dubai en ik blijf alleen maar aankomen voornamelijk rond me buik terwijl ik veel minder eet als toen ik in Nederland woonde.

  In Nederland kon ik chips, snoep, koek, fastfood en alles eten en ik bleef altijd op gewicht. opeens begin ik veel aan te komen terwijl ik niet veel eet. als ontbijt eet ik magere yougurt met banaan voor lunch eet it 2-3 stuks fruit of groenten met wat brood en als avondeten eet ik soms wat brood en/of yogurt of fruit. Ook drink ik alleen water en groene thee maar inplaats van afvallen kom ik juist aan!! Ook ga ik 3x per week hardlopen. Wat doe ik verkeerd wat kan ik verbeteren, hoe kan ik buikvet verbranden? Ik ben 24 jaar oud.

  Kunt u me asjeblieft wat afvallen buik tips geven want ik raak er erg moedeloos van dat ik me slanke figuur en me strakke buik verlies.

  Groetjes,

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:33 pm

   Hallo Jillian,

   als je buikvet wilt verbranden moet je alleen de producten van mijn boodschappenlijst eten. Dus om af te vallen rond je buik: geen brood en niet te veel fruit. Eet verder wel voldoende.

   Succes!

 • Margriet
  09/04/2014 om 4:51 pm

  Hallo! Net het boodschappenlijstje gekregen – lijkt haast too good to be true, alles wat ik graag eet staat in het onbeperkte gedeelte 🙂 Ondanks dat het allemaal erg duidelijk is, heb ik toch nog een vraag: is het mogelijk om aan dit programma whey protein shakes aangemaakt met water toe te voegen en toch af te vallen rond me buik? Die drink ik namelijk graag ’s ochtends en na mijn trainingen. Bedankt!

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:35 pm

   Mijn voorkeur gaat uit naar plantaardig of hennep eiwit maar je kunt nog steeds afvallen rond je buik als je whey eiwit neemt. Eet verder wel alleen de producten van de boodschappenlijst. Veel succes!

 • anne
  08/04/2014 om 7:25 am

  Hoi Jasper,

  De wereld van het afvallen is mij totaal onbekend…tot nu. De stelligheid van jouw visie spreekt me erg aan, dus ik ga ervoor.
  Ik ben 1.72 en weeg 62,5 kilo. Twee kinderen verder is mijn buik niet meer die van daarvoor. De lat ligt hoog en ik wil niet alleen afvallen rond me buik maar echt een sixpack. Ik sport regelmatig en ben over mijn hele lijf tamelijk gespierd. Ik ga met jouw receptenboek aan de slag. Maar eigenlijk wil ik niet echt afvallen. Wel een paar centimeter van mijn buikvet af en vooral strakker/gespierdere buik. Maar de rest is prima. Ik ben nu iets zwaarder dan voor mijn zwangerschappen. Dat zit op mijn borsten en mijn buik. Hoe zorg ik dat mijn borsten in tact blijven en niet ook afvallen? En is is het uberhaupt mogelijk buikvet te verbranden en weer helemaal een strakke buik te krijgen na zwangerschappen, en moet ik me vooral focussen op buikspieroefeningen, vetverbrandingsoefeningen of aangepast eten?

  Alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:41 pm

   Hallo Anne,

   helemaal een strakke buik na een zwangerschap is moeilijk, maar kan zeker wel. Meestal ziet het er al een heel stuk beter uit als je het overtollige buikvet verbrandt, mijn receptenboek zal je daarmee helpen.

   Als je wilt afvallen rond je buik is het ook mogelijk dat vet elders op je lichaam (bijvoorbeeld op je borsten) verdwijnt. Dit is nu eenmaal hoe je lichaam werkt.

   Focus je vooral op je voeding dat is het belangrijkst om het buikvet weg te krijgen. Buikspieroefeningen (of sporten in het algemeen) zijn ook erg goed, maar die zijn secundair.

   Veel succes!

 • Lisette
  05/04/2014 om 9:00 pm

  Hoi Jasper,

  Mijn man en ik willen graag dieeten om rond de buik af te vallen, maar we kunnnen niks vinden waarvan we zeggen dit is het! Dat van jou lijkt ons wat, ook je boek maar we lusten allebei geen vis, heb je hier misschien vervangers voor ? Alleen eieren eten is ook niet alles!

  Groetjes,
  Lisette

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:47 pm

   Hallo Lisette,

   je kunt vis vervangen met grasgevoerd vlees, ei, kip, noten, zaden, pitten en evt. peulvruchten. Zorg er verder voor dat je genoeg visolie of in ieder geval omega-3 vetzuren binnenkrijgt.

   Succes!

 • Jme
  31/03/2014 om 3:05 pm

  Hoi Jasper,

  De recepten die in je boek staan, is dat ontbijt lunch en diner? Ik heb de boodschappenlijst voor buikvet te verbranden ontvangen maar zie nergens (kidney)bonen staan.. Klopt dat?

  Groetjes

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:52 am

   Hallo Jme,

   In mijn boek staan recepten voor ontbijt, lunch, diner, shakes, snacks, sappen en sauzen. Kidneybonen zijn zeker niet ongezond, maar niet ideaal als je wilt afvallen rond je buik.

   Succes!

 • Michiel
  30/03/2014 om 9:09 pm

  Beste Jasper,

  Ik ga regelmatig naar de sportschool en heb een goed lichaam (wil alleen wat gespierder worden) maar heb ook nog een beetje buikvet. Ik wil met je dieet beginnen maar zou graag wat advies willen om wat te eten voor ontbijt en lunch.

  Ik las namelijk dat granen niet goed zijn als je buikvet wilt verbranden. Is brood of muesli dan beteer af te raden? Graag wil ik weten wat een goed ontbijt is om af te vallen rond me buik.

  Groet

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:49 am

   Hallo Michiel,

   Als je wilt afvallen rond je buik kun je inderdaad beter geen granen eten. Glutenvrije havermout, kwark, omelet of een groente shake zijn goede ontbijten om buikvet te verbranden. In mijn receptenboek vind je meer gerechten.

   Veel succes!

 • Ozzy
  30/03/2014 om 8:20 pm

  Hoi Jasper,
  ben nu een week bezig met de koolhydraten arme dieet voor afvallen rond me buik,
  u raad geen zuivel aan ,
  Maar magere kwark is deze toegestaan (in grote mate )

  Mvgr,

  Ozzy

 • ief
  30/03/2014 om 6:57 pm

  Hallo Jasper.
  Ik ben een redelijk fanatieke fitnesser, nu wil ik over mijn gehele lichaam, ook rond mijn buik, afvallen maar wil uiteraard niet te veel aan spiermassa kwijt raken…
  Kan dit met deze producten of moet ik toch iets meer koolhydraten enz eten dan mesnen die niet veel aan sport doen.
  Mij gaat t dus niet om om kilo’s kwijt te raken maar om meer vet en buikvet te verbranden.
  hoi
  ief

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:45 am

   Hallo Ief,

   Je kan zeker afvallen buik en je spiermassa behouden. Het is belangrijk dat je voor de training een portie gezonde koolhydraten eet (zoete aardappels, quinoa of glutenvrije havermout) en na de training voldoende eiwitten. Als je de rest van de dag voornamelijk groenten, gezonde vetten en genoeg eiwitten blijft eten zal je buikvet verbranden en blijft je spiermassa behouden.

   Succes!

 • Simone
  24/03/2014 om 9:09 pm

  Hallo Jasper,

  In hoeverre moet ik om rond me buik af te vallen rekening houden met het aantal calorieën wat ik per dag inneem met een koolhydraatarm dieet? Het afvallen gaat dit keer niet zo hard als de vorige keer. Ik weet dat ik eerder met koolhydraatarm eten ook erg laag zat met het aantal calorieën wat ik binnen kreeg en toen vlogen de kilo’s, ook rond me buik, eraf. Kan jij mij een indicatie geven?
  40 jr, 63 kg, 1.73 lang.

  Groetjes, Simone

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:28 pm

   Hallo Simone,

   als je een koolhydraatarm dieet volgt zal je lichaam precies ‘aangeven’ waneer je genoeg calorieën en voedingsstoffen binnen hebt.

   Je zal dan namelijk geen honger meer hebben.

   Succesvol afvallen buik: eet als je honger hebt, en stop met eten als je geen honger meer hebt (dus niet totdat je ‘vol’ zit). Eet altijd natuurlijk voedsel, zo verbrandt je het gezondst je buikvet.

 • Mieke
  23/03/2014 om 2:22 pm

  Hallo Jasper,

  We delen dezelfde visie! Super om je artikel te lezen.

  Groetjes,
  Mieke

 • Eddie
  21/03/2014 om 4:03 pm

  Hallo Jasper,
  Met de tips die je hebt gegeven ben ik goed afgevallen en aardig wat buikvet verbrand, ik heb nu al een paar maanden een mooi gewicht en een strakke buik.
  Maar ik mis iets lekkers voor als ik ’s avonds zin heb in een tussendoortje.
  Nu heb ik zelf een groente snack samengesteld uit zoet-zure groente (augurk-zilverui-atjartjampoer-olijf-groene peper-cocktailmix).
  Maar nu lees ik op de pot dat daar ook suikers inzitten.
  Zijn deze groente uit pot dan nog wel gezond en zal ik zo rond me buik blijven afvallen?
  Mvg, Eddie

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:31 pm

   Goed om te horen Eddie!

   Buikvet verbranden kan ook prima als je na het avondeten af en toe wat eet. Mijn favoriet is: wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie met zeezout.

   Kijk uit met alles waar suiker of granen in zitten. Die producten zullen afvallen rond je buik belemmeren.

   In mijn receptenboek vind je nog een aantal snacks.

   Veel succes!

 • Guy
  17/03/2014 om 7:00 pm

  Hallo Jasper,

  Heb je verhaal over buikvet en afvallen buik eens gelezen, erg interessant.

  Nu heb ik een vraag:

  Ik ben fanatiek wielrenner, fiets 4x per week en fitness daar nog een dag bij.
  Als wielrenner verbruik je in lage intensiteit vet als energie bron maar ook heb je met fietsen toch vaak koolhydraten nodig, hoe gaat dit samen als je niet teveel of weinig koolhydraten mag eten om buikvet kwijt te raken?

  Groet,

  Guy

  • Jasper Alblas
   19/03/2014 om 2:48 pm

   Hallo Guy,

   voor elk uur intensieve inspanning kun je een portie gezonde koolhydraten eten (quinoa, glutenvrije havermout of zoete aardappels). Zo hebben je spieren voldoende energie om de inspanning te kunnen leveren. Je zult ondanks de extra koolhydraten dan toch gewoon afvallen rond je buik en zo buikvet verbranden.

   Voor onderweg op de fiets kun je misschien een banaan of wat dadels/noten meenemen.

   Veel succes!

 • Simone
  17/03/2014 om 8:14 am

  Hallo Jasper,

  Heb enige tijd gegeten zoals jij adviseert en de kilo’s vlogen eraf. Mijn buik werd in rap tempo platter. Ik vond het bizar, zo snel als dat ging. Nu zou ik graag willen weten hoe lang het duurt voordat je echt een kilo aan vet of buikvet kwijt bent. Ik sport niet en heb lichamelijk geen zwaar beroep. Ter info, binnen twee en een halve ben ik afgevallen van de 65 naar de 61 kilo met een lengte van 1.73.
  Ik hoor het graag.

  Groetjes,

  Simone

  • Jasper Alblas
   17/03/2014 om 6:04 pm

   Hallo Simone,

   de kilo’s die je verloren hebt zullen voornamelijk verbrand lichaamsvet en buikvet zijn. Als je gewoon gezond blijft eten zal je die platte buik ook houden. Ga zo door.

   Groet,
   Jasper

 • daniel
  13/03/2014 om 6:50 am

  wat gezondheid problemen tere maag lage bloed druk en zo drink colla zero goed of niet waar door word je eigenlijk vet maar ik heb ook een probleem dat veel producten wel duur zijn en voor mij is dat wel moeilijk graag een tip om afvallen buik want begin erg te worden lief snel.water is erg moeilijk om te drinken heb het toch vele malen geprobeerd lukt moeilijk om dat vol te houden

  • Jasper Alblas
   14/03/2014 om 3:00 pm

   Hallo Daniel,

   eet en drink alleen de producten die op mijn boodschappenlijst staan, dan zal je snel afvallen rond je buik. Ook de light varianten van frisdranken zijn niet toegestaan als je buikvet wilt verbranden.

   Veel succes!

 • Dre
  12/03/2014 om 11:20 am

  Ik train elke dag (Hardlopen, Insanity en Boksen ) daardoor ben ik 13 kilo afgevallen. Maar me laatste kilo’s buikvet gaan er niet af. Heb echt alles geprobeerd. Na het avondeten eet ik veel tussendoortjes maar ik hou het dan ook gezond. ( magere yoghurt, mais, fruit ) wat moet ik doen om me laatste kilootjes rond de buik weg te krijgen?

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:40 pm

   Hallo Dre,

   geef niet te snel op. Buikvet kan soms wat hardnekkiger zijn. Als jij je over het algemeen beter en gezonder voelt (nachtrust, stoelgang, energieniveau, etc.) dan weet je dat je goed bezig bent en dan zal je ook vanzelf rond je buik gaan afvallen.

   Veel succes!

 • Don
  07/03/2014 om 1:52 pm

  Beste Jasper,

  Rond mijn buik wil ik afvallen. Ik drink nu 2 liter water per dag en eet 3 keer per dag roggebrood met pindakaas en eet fruit, walnoten, dadels. Kan ik ook dagelijks spaghetti met rundergehakt eten?

  Mijn vraag was of dit allemaal wel onvoldoende is?

  Groetjes,
  Don

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:57 pm

   Hallo Don,

   Bij afvallen buik is het belangrijk dat je koolhydraatarm eet. Dat houd dus in geen pasta en geen (rogge)brood. Je kunt verder alle producten eten van mijn boodschappenlijst. Je ontvangt de lijst als je gratis lid wordt van http://www.jasperalblas.nl.

   Het is dan belangrijk dat je altijd eet als je honger hebt.

   Veel succes!

 • Erik
  06/03/2014 om 12:02 pm

  Beste Jasper, val ik ook af rond me buik als ik i.p.v. altijd rood vlees ook gehakt, boerenrookworst, sauzijen of bijv. gerookte spekjes door de andijvie stamppot eet.

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:46 pm

   Hallo Erik,

   te veel roodvlees is zeker niet goed. Je kan prima buikvet verbranden als je biologische gehakt eet. Van rookworst, spekjes en sauzijen zou ik wel wegblijven, deze bevatten vaak veel onnatuurlijke stoffen die het afvallen buik tegen gaan.

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *