Als je doet wat er in dit artikel staat, verbrand je buikvet en verlies je gewicht. Doe je dat niet, dan val je niet af rond je buik en kom je waarschijnlijk meer gewicht aan over je hele lichaam.

Pas toe wat er in dit artikel staat en je valt niet alleen snel af door buikvet te verbranden, maar je voorkomt ook een levensgevaarlijke ziektes.

Overtollig buikvet wordt door de IDF (International Diabetes Federation) gezien als een sterke indicator voor het ontwikkelen van Diabetes type 2, aandoeningen aan hart en bloedvaten en zelfs sommige vormen van kanker (Bron).

Als jij een  strakke buik wilt, dan is dit artikel direct op jou van toepassing. Het verwijdert je onzekerheid en frustratie en geeft je een rechttoe-rechtaan oplossing. Het doel is een slank en gezond lichaam.

Hoe verlies je snel buikvet?

Snel buikvet verbranden is mogelijk door voeding te eten die de vetverbranding stimuleert.

Het gaat hier niet om calorieën tellen en de hoeveelheid voedsel. Het gaat hier om calorieën categoriseren en om welk soort voedsel.

Zoals je hier kunt lezen zijn er drie typen calorieën: vetcalorieën, koolhydraatcalorieën en eiwitcalorieën.

 • Vetcalorieën kun je onder andere vinden in: koudwatervis, avocado, olijfolie, kokosnootolie, lijnzaadolie en cashewnoten.
 • Koolhydraatcalorieën kun je onder andere vinden in: aardappelen, pasta, rijst, brood en noedels.
 • Eiwitcalorieën kun je onder andere vinden in: vlees, vis, noten en zaden.

Vanuit evolutionair perspectief gezien is ons lichaam gemaakt om veel vet en eiwitcalorieën te eten en relatief weinig koolhydraatcalorieën.

Een goede vuistregel om snel af te vallen rond je buik is om enkel voedsel te eten dat wij, homo sapiens, zo’n 100.000 jaar geleden aten.

Voor dit voedsel is ons lichaam namelijk ook gebouwd. Veel gezondheidsproblemen, inclusief overtollig buikvet, zijn het gevolg van het veranderde voedingspatroon.

Grote hoeveelheden suiker, granen en transvetten maken het extreem moeilijk (zo niet onmogelijk) om af te vallen rond je buik.

Helaas zijn suiker, granen en transvetten heel veel aanwezig in ons moderne voedingspatroon (ook in veel producten waar je het niet zou verwachten).

Lijst met buikvet-verbrandende producten

3D-Boodschappenlijst-nieuw_180x185Het is belangrijk dat je precies weet welke producten ervoor zorgen dat je buikvet opslaat, en welke producten ervoor zorgen dat je buikvet verbrandt.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken heb ik Jaspers boodschappenlijst samengesteld.

Op deze lijst vind je precies welke producten je kunt eten als je wilt afvallen rond je buik.

Je kunt de lijst hier gratis downloaden.

Geproduceerd voedsel voorkomt snel en makkelijk afvallen rond je buik

Veel van onze moderne voeding is geproduceerd voedsel, dit betekent dat het niet direct uit de natuur komt. Veel van het geproduceerde voedsel is zo gemaakt dat het economisch gezien aantrekkelijk is.

Dit houdt in dat de kostprijs laag is, de smaak goed en de houdbaarheid lang. Er wordt dus weinig rekening gehouden met de voedingswaarde.

Het komt dan ook vaak voor dat de voedingswaarde van geproduceerde producten ten koste gaat van de drie hierboven genoemde economische factoren. Deze negatieve voedingswaarde is één van de oorzaken van overtollig buikvet en zorgt ervoor dat snel afvallen vrijwel onmogelijk is.

Dat is waarom je in mijn artikel over afvallen tips de afslank tips krijgt om zelf te koken (in plaats van alles uit zakjes of pakjes te eten) en rauw te snacken (zo wordt het eten lekker én gezond).

Als je door de supermarkt loopt kun je er vanuit gaan dat alles wat in een verpakking zit, voedsel is dat ‘we’ 100.000 jaar geleden niet aten. “Wat blijft er dan nog over?” vraag je je waarschijnlijk af.

Zoete aardappelfriet

Er blijft nog voldoende over. We zijn alleen zo gewend aan ons huidige eetpatroon dat we daar weer even aan herinnerd moeten worden.

Eet alleen voedsel uit de onderstaande groepen en de buikvet verbranding zal automatisch door je lichaam in gang gezet worden.

 • Groenten (alle groenten, zo veel je wilt)
 • Fruit (maximaal één stuk fruit per dag)
 • Vis (vooral koudwatervis zoals: haring, makreel, sardientjes en zalm)
 • Eieren (omega 3 eieren zijn het best)
 • Grasgevoerd vlees (rund dat vrij heeft kunnen grazen en geen ‘krachtvoer’ zoals maïs en granen heeft gekregen)
 • Noten, pitten en zaden (behalve pinda’s)
 • Gezonde natuurlijke oliën, zoals: extra vergine olijfolie, kokosnootolie en lijnzaadolie.
 • Gezonde koolhydraten zoals: quinoa, zoete aardappelen en in mindere mate havermout en couscous

De volledige lijst met producten die je mag eten om snel je buikvet te verbranden kun je vinden op Jaspers boodschappenlijst. Deze lijst kun je hier gratis downloaden.

Je hoeft niet bang te zijn dat de grote hoeveelheden vet en cholesterol je een verhoogde kans op hart en vaatziekten geven. In mijn artikel over cholesterol kun je hier alles over lezen.

Gezond en snel vet verbranden, zeker rond je buik, doe je juist door veel gezonde vetten te eten. Je kunt hier meer over lezen in mijn artikel snel afvallen.

(Ook voor mensen die enkel overtollig buikvet willen verbranden, maar op de rest van hun lichaam geen overtollig lichaamsvet hebben, is dit de voeding die je het best kunt eten.)

De oplossing voor een strakke buik

Om ervoor te zorgen dat ook jij 100% zeker een strakke buik krijgt heb ik het Smoothie Afslank Plan ontwikkeld. Een afslank plan waarin precies staat beschreven wat je moet doen om voorgoed al je overtollig buikvet te verbranden.

Door het plan te volgen voldoe je aan de suggesties gesteld in dit artikel. Het is de meest efficiënte en praktische oplossing die ik ken om van je lichaams- en buikvet af te komen.

Meer informatie over het Smoothie Afslank Plan vind je hier.

Wat is een dikke buik precies?

Een dikke buik, een ruime middelomtrek, een zwaarlijvige buikomtrek of met een duur woord abdominale obesitas. Het betekent allemaal hetzelfde: teveel buikvet.

Voor mannen wordt een buikomtrek van meer dan 94 centimeter gezien als overgewicht, voor vrouwen is deze omtrek 80 centimeter.

Een teveel aan energie wordt in je lichaam opgeslagen als lichaamsvet. Vet is niet passief, vet is actief. Vooral buikvet produceert een hoop hormonen en andere chemische stoffen.

Onderzoek door het RIVM toont aan dat zowel mannen als vrouwen met een te grote buikomtrek een hogere kans hebben om te overlijden aan hart en vaatziekten dan mensen met een gemiddelde of kleine buikomtrek.

Jane Wardle, professor aan de Universiteit van Londen moedigt mensen aan buikvet te verbranden. In 2012 waarschuwde Wardle voor de hormonen die door het buikvet aangemaakt worden. Uit onderzoek blijkt dat deze stoffen een sterke relatie hebben met de ontwikkeling van kankercellen en tumoren.

Verschillende studies, in binnen– en buitenland, tonen aan dat de buikomtrek van zowel mannen als vrouwen steeds meer toeneemt. Gezien al de bovenstaande informatie is dat dus een zeer serieuze zaak.

Informatie over buikvet verbranden

De oorzaak van een ‘buikje’

Buikvet is overtollige en overbodige energie die moet worden verbrand. Een logische redenering zou dus zijn om weinig te eten en veel te sporten.

Je lichaam zit helaas (of gelukkig) iets gecompliceerder in elkaar.

Weinig eten en veel sporten resulteert in een zeer vervelend en op den duur onweerstaanbaar hongergevoel.

Het hongergevoel kun je vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je lang je adem probeert in te houden. Op een gegeven moment kun je het niet meer tegenhouden, je moet gewoon ademhalen. Hetzelfde gebeurt als je te lang niet eet.

Naast een hongergevoel krijgt je lichaam ook een biologisch signaal dat het extra veel energie moet opslaan als lichaamsvet.

Dit biologische signaal is ook heel logisch. Doordat je weinig eten binnenkrijgt gaat je lichaam zuiniger om met de energie die het wel krijgt. Dit ‘zuiniger aan doen’ zorgt ervoor dat meer energie wordt opgeslagen als lichaamsvet en minder energie direct beschikbaar is voor verbranding.

Om buikvet te verbranden is het dan ook niet zozeer de hoeveelheid voeding die je moet veranderen, maar vooral het soort voeding. Verschillende soorten voedsel worden namelijk op een verschillende manier in je lichaam verbrand.

Gerelateerd artikel: Snel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Sommige soorten voedsel stimuleren de buikvetopslag, terwijl ander voedsel juist buikvet verbrandt. Dit heeft te maken met de manier waarop die voedingsstoffen door je lichaam worden omgezet in energie.

In het kort komt het erop neer dat voedsel rijk aan koolhydraten (zoals: pasta, brood, rijst, noedels, aardappels, etc) ervoor zorgt dat je buikvet opslaat en voedsel dat rijk is aan vitaminen, mineralen, gezonde vetten en eiwitten ervoor zorgt dat je makkelijk buikvet verbrandt.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken heb ik Jaspers boodschappenlijst samengesteld.

Op deze lijst vind je precies welke producten je wel en welke je niet mag eten als je wilt afvallen rond je buik.

Je kunt de lijst hier gratis downloaden. Veel succes!

Bekijk (266) reacties

Verberg reacties

 • maarten
  19/05/2014 om 7:12 pm

  Beste Jasper,

  Je hebt het over MAXIMAAL 1 stuks fruit per dag. Is het niet goed om meer te eten per dag voor je buikvet? Alvast bedankt.

 • shady
  18/05/2014 om 9:03 pm

  hallo,
  ik ben nog niet begonnen maar ik had een vraag. wat voor cardio apparaat is het beste om buik en borst vet te verbranden ?

  groet,

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:39 pm

   Ik ben van mening dat krachttraining het beste is om buikvet te verbranden.

   Als je echt cardio training wilt doen om af te vallen rond je buik kun je het best een apparaat kiezen waarbij je niet te veel impact op je gewrichten krijgt (vooral enkels, knieën en heupen).

 • Anne
  12/05/2014 om 12:42 pm

  Hoi Jasper

  Is er een speciale boodschappenlijst voor buikvet verbranden of is het dezelfde lijst uit het receptenboek?

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 3:08 pm

   Het is dezelfde lijst als uit het receptenboek. Je zal er zeker mee afvallen rond je buik.

 • Marg
  06/05/2014 om 11:24 am

  Hallo Jasper,

  Ik maak nu ruim 1 week gebruik van jou 7×7 afslankrecepten boek. Mijn buikvet is nu al voelbaar en zichtbaar duidelijk minder geworden.
  Graag wil ik je bedanken voor jouw boek!
  De recepten zijn heerlijk en het is een prachtige leidraad!

  Hartelijke groet,
  Marg

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:04 pm

   Dank je wel Marg!

   Ik hoop dat je positieve ervaring andere mensen over de streep trekt om ook de knop om te zetten en gezond te gaan eten.

 • marcel lejeune
  05/05/2014 om 7:18 am

  eieren met spek verbranden buikvet of niet

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:04 pm

   Ei en spek is toegestaan als je wilt afvallen rond je buik. Let er wel op dat je biologische spek gebruikt, en eet niet te veel spek.

 • Brenda
  22/04/2014 om 2:55 pm

  hai jasper,

  ik ben al bijna 4 jaar bezig met afvallen buik de eerste 2 jaar zonder sporten en ben toen 25 kilo afgevallen.. daarna ging het wat langzamer ik ben nu nog bezig met het buikvet verbranding rond de buik want daar zit nog erg veel helaas. Ik ben van mt 48 naar 34 gegaan door dat ik na die 2 jaar ben gaan sporten zit alles nog wel in gereel maar voordat ik begon 2 meiden op de wereld gezet en het buikvet dat ik nog heb dat wil ik graag wat strakker want kwa heupen heb ik jeans mt 34 of 27 en als ik dan ga zitten dan heb ik echt een hele vetrand van links naar rechts haha. het wel bekende peer figuur :(.. Ik ben zelf klein 1.63. Ik zit nu ook bij de dietiste vanaf dit jaar en ik ben in 2 maand 2 kilo puur vet kwijt geraakt maar er zit nog zoveel.. heb je daar bepaalde oefeningen voor. groetjes brenda

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 7:08 pm

   Hallo Brenda,

   als je wilt afvallen rond je buik is gezonde voeding het allerbelangrijkst. Je zal daarmee ook het snelst resultaat zien.

   Verder kun je ook krachttraining of buikspieroefeningen doen om de rand buikvet te verbranden.

   Hoe beter jij je aan de structuur houdt die ik aangeef op deze website, des te sneller je resultaat zult zien.

   Veel succes!

 • Fleur
  18/04/2014 om 7:40 am

  Beste Jasper,

  De afgelopen twee en een half weken houden mijn man en ik ons aan jouw afvallen buik richtlijnen. Voor mijn man werkt dit fantastisch! Hij is al 5 cm en twee kilo kwijt rond zijn buik! Ik ben helaas nog niets afgevallen en geen cm kwijt. Ik drink wel koffie, 2-3 keer per dag. Mijn man eet tussen de middag gewoon brood, terwijl ik wel een salade eet. We eten 1 keer per week patat. Je begrijpt voor mij zeer frustrerend en heb nu het gevoel, dat dit het zoveelste is wat voor mij niet ‘werkt’. We gaan niet voor snel veel afvallen bij de buik maar in twee weken een kilo is ook al top. Fijne is wel dat ik er geen moeite mee heb om volgens jouw richtlijnen te eten/drinken en het wel goed is voor mijn gezondheid. Heb je eventueel nog wat tips voor mij?

  Groetjes,

  Fleur

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 4:52 pm

   Hallo Fleur,

   de ene persoon verbrandt makkelijk buikvet dan de ander. Het is voor jou nodig om je iets strakker aan de richtlijnen te houden dan je man. Eet voor de komende maand alleen producten van de boodschappenlijst en je zult zien dat je zal afvallen rond je buik.

   Patat is niet nodig om ‘lekker’ te eten. In mijn receptenboek vind je gezonde en lekkere recepten die je helpen buikvet verbranden.

   Veel succes!

 • syreeta
  14/04/2014 om 4:03 am

  Hallo,

  Ik heb niet veel buikvet, maar ben sinds november wel bij me buik aangekomen. ik snack en snoep niet graag dingen als chips. Wel eet ik graag bospeen en groene paprika. Altijd al een bolle buik gehad, maar nu is het erger. Ik wil dus proberen mijn voeding aan te passen zoals hierboven, en buikspieren te trainen en buikvet verbranden. Mijn vraag: kan ik ook afvallen rond me buik als ik zoveel mogelijk aanpas, maar de avond maaltijd laat voor wat het nu is ?

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 4:54 pm

   Hallo Syreeta,

   dat verschilt van persoon tot persoon. Maar ik denk dat een gezonde avondmaaltijd ervoor zal zorgen dat je sneller afvalt rond je buik. Je kunt het beide een paar weken uitproberen.

   Succes!

 • jillian
  10/04/2014 om 11:25 am

  Beste Jasper,

  Ik ben altijd erg slank geweest met weinig buikvet. anderhalf jaar geleden ben ik verhuisd naar Thailand daar ben ik nog dunner geworden toen ben ik naar Maleisie verhuisd en daar begon ik langzaam aan te komen, steeds meer buikvet. Nu woon ik een aantal maanden in Dubai en ik blijf alleen maar aankomen voornamelijk rond me buik terwijl ik veel minder eet als toen ik in Nederland woonde.

  In Nederland kon ik chips, snoep, koek, fastfood en alles eten en ik bleef altijd op gewicht. opeens begin ik veel aan te komen terwijl ik niet veel eet. als ontbijt eet ik magere yougurt met banaan voor lunch eet it 2-3 stuks fruit of groenten met wat brood en als avondeten eet ik soms wat brood en/of yogurt of fruit. Ook drink ik alleen water en groene thee maar inplaats van afvallen kom ik juist aan!! Ook ga ik 3x per week hardlopen. Wat doe ik verkeerd wat kan ik verbeteren, hoe kan ik buikvet verbranden? Ik ben 24 jaar oud.

  Kunt u me asjeblieft wat afvallen buik tips geven want ik raak er erg moedeloos van dat ik me slanke figuur en me strakke buik verlies.

  Groetjes,

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:33 pm

   Hallo Jillian,

   als je buikvet wilt verbranden moet je alleen de producten van mijn boodschappenlijst eten. Dus om af te vallen rond je buik: geen brood en niet te veel fruit. Eet verder wel voldoende.

   Succes!

 • Margriet
  09/04/2014 om 4:51 pm

  Hallo! Net het boodschappenlijstje gekregen – lijkt haast too good to be true, alles wat ik graag eet staat in het onbeperkte gedeelte 🙂 Ondanks dat het allemaal erg duidelijk is, heb ik toch nog een vraag: is het mogelijk om aan dit programma whey protein shakes aangemaakt met water toe te voegen en toch af te vallen rond me buik? Die drink ik namelijk graag ’s ochtends en na mijn trainingen. Bedankt!

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:35 pm

   Mijn voorkeur gaat uit naar plantaardig of hennep eiwit maar je kunt nog steeds afvallen rond je buik als je whey eiwit neemt. Eet verder wel alleen de producten van de boodschappenlijst. Veel succes!

 • anne
  08/04/2014 om 7:25 am

  Hoi Jasper,

  De wereld van het afvallen is mij totaal onbekend…tot nu. De stelligheid van jouw visie spreekt me erg aan, dus ik ga ervoor.
  Ik ben 1.72 en weeg 62,5 kilo. Twee kinderen verder is mijn buik niet meer die van daarvoor. De lat ligt hoog en ik wil niet alleen afvallen rond me buik maar echt een sixpack. Ik sport regelmatig en ben over mijn hele lijf tamelijk gespierd. Ik ga met jouw receptenboek aan de slag. Maar eigenlijk wil ik niet echt afvallen. Wel een paar centimeter van mijn buikvet af en vooral strakker/gespierdere buik. Maar de rest is prima. Ik ben nu iets zwaarder dan voor mijn zwangerschappen. Dat zit op mijn borsten en mijn buik. Hoe zorg ik dat mijn borsten in tact blijven en niet ook afvallen? En is is het uberhaupt mogelijk buikvet te verbranden en weer helemaal een strakke buik te krijgen na zwangerschappen, en moet ik me vooral focussen op buikspieroefeningen, vetverbrandingsoefeningen of aangepast eten?

  Alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:41 pm

   Hallo Anne,

   helemaal een strakke buik na een zwangerschap is moeilijk, maar kan zeker wel. Meestal ziet het er al een heel stuk beter uit als je het overtollige buikvet verbrandt, mijn receptenboek zal je daarmee helpen.

   Als je wilt afvallen rond je buik is het ook mogelijk dat vet elders op je lichaam (bijvoorbeeld op je borsten) verdwijnt. Dit is nu eenmaal hoe je lichaam werkt.

   Focus je vooral op je voeding dat is het belangrijkst om het buikvet weg te krijgen. Buikspieroefeningen (of sporten in het algemeen) zijn ook erg goed, maar die zijn secundair.

   Veel succes!

 • Lisette
  05/04/2014 om 9:00 pm

  Hoi Jasper,

  Mijn man en ik willen graag dieeten om rond de buik af te vallen, maar we kunnnen niks vinden waarvan we zeggen dit is het! Dat van jou lijkt ons wat, ook je boek maar we lusten allebei geen vis, heb je hier misschien vervangers voor ? Alleen eieren eten is ook niet alles!

  Groetjes,
  Lisette

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 2:47 pm

   Hallo Lisette,

   je kunt vis vervangen met grasgevoerd vlees, ei, kip, noten, zaden, pitten en evt. peulvruchten. Zorg er verder voor dat je genoeg visolie of in ieder geval omega-3 vetzuren binnenkrijgt.

   Succes!

 • Jme
  31/03/2014 om 3:05 pm

  Hoi Jasper,

  De recepten die in je boek staan, is dat ontbijt lunch en diner? Ik heb de boodschappenlijst voor buikvet te verbranden ontvangen maar zie nergens (kidney)bonen staan.. Klopt dat?

  Groetjes

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:52 am

   Hallo Jme,

   In mijn boek staan recepten voor ontbijt, lunch, diner, shakes, snacks, sappen en sauzen. Kidneybonen zijn zeker niet ongezond, maar niet ideaal als je wilt afvallen rond je buik.

   Succes!

 • Michiel
  30/03/2014 om 9:09 pm

  Beste Jasper,

  Ik ga regelmatig naar de sportschool en heb een goed lichaam (wil alleen wat gespierder worden) maar heb ook nog een beetje buikvet. Ik wil met je dieet beginnen maar zou graag wat advies willen om wat te eten voor ontbijt en lunch.

  Ik las namelijk dat granen niet goed zijn als je buikvet wilt verbranden. Is brood of muesli dan beteer af te raden? Graag wil ik weten wat een goed ontbijt is om af te vallen rond me buik.

  Groet

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:49 am

   Hallo Michiel,

   Als je wilt afvallen rond je buik kun je inderdaad beter geen granen eten. Glutenvrije havermout, kwark, omelet of een groente shake zijn goede ontbijten om buikvet te verbranden. In mijn receptenboek vind je meer gerechten.

   Veel succes!

 • Ozzy
  30/03/2014 om 8:20 pm

  Hoi Jasper,
  ben nu een week bezig met de koolhydraten arme dieet voor afvallen rond me buik,
  u raad geen zuivel aan ,
  Maar magere kwark is deze toegestaan (in grote mate )

  Mvgr,

  Ozzy

 • ief
  30/03/2014 om 6:57 pm

  Hallo Jasper.
  Ik ben een redelijk fanatieke fitnesser, nu wil ik over mijn gehele lichaam, ook rond mijn buik, afvallen maar wil uiteraard niet te veel aan spiermassa kwijt raken…
  Kan dit met deze producten of moet ik toch iets meer koolhydraten enz eten dan mesnen die niet veel aan sport doen.
  Mij gaat t dus niet om om kilo’s kwijt te raken maar om meer vet en buikvet te verbranden.
  hoi
  ief

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:45 am

   Hallo Ief,

   Je kan zeker afvallen buik en je spiermassa behouden. Het is belangrijk dat je voor de training een portie gezonde koolhydraten eet (zoete aardappels, quinoa of glutenvrije havermout) en na de training voldoende eiwitten. Als je de rest van de dag voornamelijk groenten, gezonde vetten en genoeg eiwitten blijft eten zal je buikvet verbranden en blijft je spiermassa behouden.

   Succes!

 • Simone
  24/03/2014 om 9:09 pm

  Hallo Jasper,

  In hoeverre moet ik om rond me buik af te vallen rekening houden met het aantal calorieën wat ik per dag inneem met een koolhydraatarm dieet? Het afvallen gaat dit keer niet zo hard als de vorige keer. Ik weet dat ik eerder met koolhydraatarm eten ook erg laag zat met het aantal calorieën wat ik binnen kreeg en toen vlogen de kilo’s, ook rond me buik, eraf. Kan jij mij een indicatie geven?
  40 jr, 63 kg, 1.73 lang.

  Groetjes, Simone

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:28 pm

   Hallo Simone,

   als je een koolhydraatarm dieet volgt zal je lichaam precies ‘aangeven’ waneer je genoeg calorieën en voedingsstoffen binnen hebt.

   Je zal dan namelijk geen honger meer hebben.

   Succesvol afvallen buik: eet als je honger hebt, en stop met eten als je geen honger meer hebt (dus niet totdat je ‘vol’ zit). Eet altijd natuurlijk voedsel, zo verbrandt je het gezondst je buikvet.

 • Mieke
  23/03/2014 om 2:22 pm

  Hallo Jasper,

  We delen dezelfde visie! Super om je artikel te lezen.

  Groetjes,
  Mieke

 • Eddie
  21/03/2014 om 4:03 pm

  Hallo Jasper,
  Met de tips die je hebt gegeven ben ik goed afgevallen en aardig wat buikvet verbrand, ik heb nu al een paar maanden een mooi gewicht en een strakke buik.
  Maar ik mis iets lekkers voor als ik ’s avonds zin heb in een tussendoortje.
  Nu heb ik zelf een groente snack samengesteld uit zoet-zure groente (augurk-zilverui-atjartjampoer-olijf-groene peper-cocktailmix).
  Maar nu lees ik op de pot dat daar ook suikers inzitten.
  Zijn deze groente uit pot dan nog wel gezond en zal ik zo rond me buik blijven afvallen?
  Mvg, Eddie

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:31 pm

   Goed om te horen Eddie!

   Buikvet verbranden kan ook prima als je na het avondeten af en toe wat eet. Mijn favoriet is: wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie met zeezout.

   Kijk uit met alles waar suiker of granen in zitten. Die producten zullen afvallen rond je buik belemmeren.

   In mijn receptenboek vind je nog een aantal snacks.

   Veel succes!

 • Guy
  17/03/2014 om 7:00 pm

  Hallo Jasper,

  Heb je verhaal over buikvet en afvallen buik eens gelezen, erg interessant.

  Nu heb ik een vraag:

  Ik ben fanatiek wielrenner, fiets 4x per week en fitness daar nog een dag bij.
  Als wielrenner verbruik je in lage intensiteit vet als energie bron maar ook heb je met fietsen toch vaak koolhydraten nodig, hoe gaat dit samen als je niet teveel of weinig koolhydraten mag eten om buikvet kwijt te raken?

  Groet,

  Guy

  • Jasper Alblas
   19/03/2014 om 2:48 pm

   Hallo Guy,

   voor elk uur intensieve inspanning kun je een portie gezonde koolhydraten eten (quinoa, glutenvrije havermout of zoete aardappels). Zo hebben je spieren voldoende energie om de inspanning te kunnen leveren. Je zult ondanks de extra koolhydraten dan toch gewoon afvallen rond je buik en zo buikvet verbranden.

   Voor onderweg op de fiets kun je misschien een banaan of wat dadels/noten meenemen.

   Veel succes!

 • Simone
  17/03/2014 om 8:14 am

  Hallo Jasper,

  Heb enige tijd gegeten zoals jij adviseert en de kilo’s vlogen eraf. Mijn buik werd in rap tempo platter. Ik vond het bizar, zo snel als dat ging. Nu zou ik graag willen weten hoe lang het duurt voordat je echt een kilo aan vet of buikvet kwijt bent. Ik sport niet en heb lichamelijk geen zwaar beroep. Ter info, binnen twee en een halve ben ik afgevallen van de 65 naar de 61 kilo met een lengte van 1.73.
  Ik hoor het graag.

  Groetjes,

  Simone

  • Jasper Alblas
   17/03/2014 om 6:04 pm

   Hallo Simone,

   de kilo’s die je verloren hebt zullen voornamelijk verbrand lichaamsvet en buikvet zijn. Als je gewoon gezond blijft eten zal je die platte buik ook houden. Ga zo door.

   Groet,
   Jasper

 • daniel
  13/03/2014 om 6:50 am

  wat gezondheid problemen tere maag lage bloed druk en zo drink colla zero goed of niet waar door word je eigenlijk vet maar ik heb ook een probleem dat veel producten wel duur zijn en voor mij is dat wel moeilijk graag een tip om afvallen buik want begin erg te worden lief snel.water is erg moeilijk om te drinken heb het toch vele malen geprobeerd lukt moeilijk om dat vol te houden

  • Jasper Alblas
   14/03/2014 om 3:00 pm

   Hallo Daniel,

   eet en drink alleen de producten die op mijn boodschappenlijst staan, dan zal je snel afvallen rond je buik. Ook de light varianten van frisdranken zijn niet toegestaan als je buikvet wilt verbranden.

   Veel succes!

 • Dre
  12/03/2014 om 11:20 am

  Ik train elke dag (Hardlopen, Insanity en Boksen ) daardoor ben ik 13 kilo afgevallen. Maar me laatste kilo’s buikvet gaan er niet af. Heb echt alles geprobeerd. Na het avondeten eet ik veel tussendoortjes maar ik hou het dan ook gezond. ( magere yoghurt, mais, fruit ) wat moet ik doen om me laatste kilootjes rond de buik weg te krijgen?

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:40 pm

   Hallo Dre,

   geef niet te snel op. Buikvet kan soms wat hardnekkiger zijn. Als jij je over het algemeen beter en gezonder voelt (nachtrust, stoelgang, energieniveau, etc.) dan weet je dat je goed bezig bent en dan zal je ook vanzelf rond je buik gaan afvallen.

   Veel succes!

 • Don
  07/03/2014 om 1:52 pm

  Beste Jasper,

  Rond mijn buik wil ik afvallen. Ik drink nu 2 liter water per dag en eet 3 keer per dag roggebrood met pindakaas en eet fruit, walnoten, dadels. Kan ik ook dagelijks spaghetti met rundergehakt eten?

  Mijn vraag was of dit allemaal wel onvoldoende is?

  Groetjes,
  Don

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:57 pm

   Hallo Don,

   Bij afvallen buik is het belangrijk dat je koolhydraatarm eet. Dat houd dus in geen pasta en geen (rogge)brood. Je kunt verder alle producten eten van mijn boodschappenlijst. Je ontvangt de lijst als je gratis lid wordt van http://www.jasperalblas.nl.

   Het is dan belangrijk dat je altijd eet als je honger hebt.

   Veel succes!

 • Erik
  06/03/2014 om 12:02 pm

  Beste Jasper, val ik ook af rond me buik als ik i.p.v. altijd rood vlees ook gehakt, boerenrookworst, sauzijen of bijv. gerookte spekjes door de andijvie stamppot eet.

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:46 pm

   Hallo Erik,

   te veel roodvlees is zeker niet goed. Je kan prima buikvet verbranden als je biologische gehakt eet. Van rookworst, spekjes en sauzijen zou ik wel wegblijven, deze bevatten vaak veel onnatuurlijke stoffen die het afvallen buik tegen gaan.

   Veel succes!

 • Maze
  06/03/2014 om 9:45 am

  Hallo,

  Ik heb een traagwerkende schildklier. Wat voor advies zou je iemand kunnen geven met een traagwerkende schildklier en die liefst 20 kg zou willen afvallen (meest op de buik).

  groet,
  Maze

 • Don
  05/03/2014 om 9:07 pm

  Goedenavond Jasper,

  Heb jou info gelezen en het spreekt mij zeer erg aan.

  Ik heb een forse lichaam, ben tevreden over mijn lichaam behalve mijn buik, daar zou ik graag willen afvallen en ook mijn ‘tieten’, vind het niet mooi als man zijnde.

  Stel ik begin volgende week om zo buikvet te gaan verbranden, mag ik roggebrood eten? En hoe ziet zo een dag er dan voor mij uit? Kan je mij aub precies zeggen wat ik allemaal wel en niet kan eten? En hoevaak per dag etc.

  Groetjes Don,

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:51 pm

   Hallo Don,

   dank voor je compliment. Een koolhydraatarm dieet is de manier om vet rond je buik en borst te verbranden.

   Op mijn boodschappenlijst zie je precies wat je moet eten zodat je afvalt rond je buik. In mijn receptenboek staat precies uitgelegd welk gerecht je wanneer kan eten zodat je buikvet gaat verbranden.

   Veel succes!

 • Suki
  25/02/2014 om 8:09 am

  Hoi Jasper ,ben al drie weken bezig gaat echt goed veel afgevallen rond me buik

 • Krijn
  19/02/2014 om 10:57 am

  Goedemorgen Jasper,

  Ik zie dat een banaan alleen al bijna 30 gram koolhydraten/suikers bevat. Als ik koolhydraatarm wil eten kan ik daarvoor dan toch veel beter 2 á 3 koolhydraatarme boterhammen in de plaats pakken van 7 gram per boterham (met natuurlijk gezond beleg zonder koolhydraten)? Dit zijn ook nog eens langzamere dus gezondere koolhydraten volgens mij incl. vezels i.t.t. de banaan die ik altijd at.

  Is dit vanuit jouw boodschappenlijstje toegestaan? Sport minstens 3 x per week 1,5 uur (fitness uur daarna 1/2 uur cardio) dus zit er dan aan te denken de 2 koolhydraatarme boterhammen +- een uur voor trainen te pakken.

  Verder moet ik zeggen dat ik nu ruim een maand met je schema bezig ben (kan me in het weekend m.b.t. alcohol niet altijd in houden helaas ;), maar verder gaat het echt hartstikke goed en is er geen woord van je bovenstaand afvallen buik artikel gelogen.

  Dacht altijd dat het aan calorie inname lag maar het zijn overduidelijk de koolhydraten/suikers die voor het overgewicht en vooral buikvet zorgen.

  Alvast bedankt voor alles Jasper!

  Ik hoor graag nog even je reactie m.b.t. bovenstaande.

  • Jasper Alblas
   20/02/2014 om 2:26 pm

   Hallo Krijn,

   Fijn om te horen dat het zo goed gaat. Ik hoop dat je al aardig wat bent afvallen rond je buik.

   Om af te vallen rond je buik is het inderdaad belangrijk dat je niet te veel koolhydraten eet. Welke koolhydraten precies buikvet stimuleren en welke buikvet verbranden ligt wat ingewikkeld. Maar daar heb ik op mijn boodschappenlijst allemaal rekening mee gehouden.

   Ik sta een banaan toe omdat daar veel andere gezonde voedingsstoffen inzitten.

   Veel succes!

   • Krijn
    21/02/2014 om 9:26 am

    Oke Jasper bedankt voor de info! Maar zou ik op sportdagen dan 2 koolhydraatarme boterhammen kunnen eten een uur voor het sporten en toch afvallen of is dit toch niet goed voor me buikje? En spaghetti of andere pasta voor sporten is toch ook niet verkeerd? Als je dit maar niet na het sporten doet want dan zetten die snelle suikers het makkelijkste aan als buikvet neem ik aan.

    Ik verneem graag je reactie, thanks alvast!

    • Jasper Alblas
     22/02/2014 om 2:42 pm

     2 koolhydraatarme boterhammen voor het sporten zou kunnen, maar ik zou persoonlijk kiezen voor een portie quinoa, glutenvrije havermout of zoete aardappels.

     Pasta en andere koolhydraten zou ik niet eten, ook niet voor het sporten.

 • Mariska
  19/02/2014 om 8:46 am

  Beste Jasper,

  Ik volg sinds een paar een voedingspatroon dat grotendeels overeenkomt met jouw aanbevelingen mbt afvallen buik. Ik eet bijna geen brood, aardappelen etc., veel groenten. Ik ontbijt met volle yoghurt en een mix van zaden, noten en fruit. Ik lunch met een grote salade met daarin afwisselend ei, kaas of vis. Ik dineer met vlees of vis en groenten (+soms quinoa).
  Ik volg nu een mulit-disciplinair obesitas-programma om o.a. buikvet te verbranden, in het ziekenhuis en de diëtiste is het niet eens met mijn voedingspatroon. Volgens haar heb ik koolhydraten in de vorm van brood nodig om mijn verbranding op gang te houden en riskeer ik een jodium en vitamine B-tekort.
  Hoe is jouw kijk hierop?

  Groeten,
  Mariska

  • Jasper Alblas
   20/02/2014 om 2:29 pm

   Mariska,

   volgens mij kun je prima afvallen rond je buik zonder brood. Onze vere voorouders aten ook geen brood en zover ik weet hadden die ook geen jodium of vitamine B-tekort.

   Ik denk dat je heel goed op weg bent. Ga zo door en je zult versteld staan van de resultaten.

   Veel succes!

 • Jim
  17/02/2014 om 3:37 pm

  Beste Jasper,

  Al je informatie heeft mij echt geïnspireerd en ik ben nu vastbesloten om een strakke buik te krijgen haha.

  Ik had alleen een vraagje;

  Ik ben vegetariër (geen vlees/vis) en normaal eet ik vleesvervangers bij de maaltijd. Alleen zag ik dat sojabonen beter vermeden kunnen worden. Wat is een goede vervanger?

  Groetjes!

  • Jasper Alblas
   18/02/2014 om 1:55 pm

   Dank je wel Jim. Fijn dat het zo goed bevalt!

   De gezonde vetten en hoge kwaliteit eiwitten zijn de twee belangrijkste voedingsstoffen die je uit vis haalt. Om gezond buikvet te verbranden en af te vallen rond je buik is het belangrijk dat je deze stoffen uit ander voedsel haalt. Goede alternatieven zijn: grasgevoerd vlees, goede scharrel eieren, bioogische kip, noten, zaden, lijnzaadolie, extra vergine olijfolie en eventueel visolie supplementen.

   Veel succes!

 • Hans
  17/02/2014 om 6:26 am

  Hee Jasper,
  Bedankt voor je afvallen buik tips en truuks.
  Ben zelf een bourgondier die van lekker eten houdt en heb best een probleem, want ik vindt de meeste groentes simpelweg niet lekker.
  Wel vind ik een boerenomelette lekker. Als ik een omelette als ontbijt EN lunch eet, ben ik dan wel gevarieerd genoeg?

  Mijn grootste obstakel gaat worden om de knop om te zetten, maar ik denk met je receptenboek dat dat wel kan lukken.

  • Jasper Alblas
   18/02/2014 om 1:58 pm

   Hallo Hans,

   het is inderdaad een kwestie van de knop om zetten. Als je experimenteert met verschillende recepten uit het boek zal je vanzelf wat gerechten vinden die je, als bourgondier, prima kunnen helpen afvallen rond je buik.

   Je kunt het best één omelet per dag eten om het gevarieerd te houden. Experimenteer eens wat met verschillende kruiden en specerijen, deze kunnen groenten erg lekker, gezond en smakelijk maken.

   Veel succes!

 • Tamara
  16/02/2014 om 1:49 pm

  Hierboven las ik al iets over speltbrood. Dit zou niet passen binnen het aanbevolen eetpatroon om buikvet te verbranden. Ik zou graag willen weten of gluten vrij brood wel past binnen dit eetpatroon? Bij de tuinen hebben ze bijvoorbeeld gluten vrije broodbak mixen.

  Mvg Tamara

  • Jasper Alblas
   18/02/2014 om 2:00 pm

   Hallo Tamara,

   glutenvrij brood zou in theorie binnen het afvallen buik eetpatroon passen, ik heb hier echter nog te weinig ervaring mee in de praktijk en raad je in eerste instantie aan te wennen aan een broodvrije-levensstijl. Dit is veel makkelijker (en lekkerder) dan je in eerste instant zou verwachten.

   Veel succes!

 • Laila
  12/02/2014 om 11:32 pm

  Hoi Jasper,

  De rest van m’n lichaam val ik erg af en dat wil ik niet. Wil alleen plaatselijk afvallen bij me buik. En juist voor de rest aankomen.

  Zijn bepaalde oefeningen niet beter van toepassing Gr. Laila

  • Jasper Alblas
   15/02/2014 om 5:07 pm

   Hallo Laila,

   er is niet echt een manier om op één specifiek plek gewicht te verliezen. Wat je het best kunt doen is, het hierboven voorgestelde voedingspatroon eten en dan vervolgens in de sportschool aan krachttraining doen. Door spieren te kweken zal je een mooi gevormd en niet te dun lichaam krijgen.

   Veel succes!

 • Monique
  12/02/2014 om 1:07 pm

  Hoi Jasper,
  Graag wil ik mijn overtollig vet rond mijn buik gedeelte
  kwijt maar ben voor mijn lengte 1.67 en 66 kilo niet te zwaar.( BMI) Kan ik dan toch dit boodschappen lijstje zo toepassen of moet ik het wat rustiger aan op starten?

  m.vr.gr. Monique

 • Stanley
  11/02/2014 om 9:49 pm

  Hi Jasper,

  Ik ben zelf ook al een tijdje bezig om wat af te vallen en dit is ook al gelukt wel wil ik wat stakker buikje en ik had eerder gelezen dat speltbrood hier ook beter voor is, ok gebruik ik dagelijks ciazaad en hennepzaad en maak hier een shake van met erwtenproteine en sojamelk wat is jou mening hierover?

  Bvd.
  stanley

  • Jasper Alblas
   12/02/2014 om 11:34 am

   Hallo Stanly,

   speltgranen bevatten helaas ook gluten, ook dit brood kun je beter niet eten. Maar maak je geen zorgen er zijn meer dan genoeg lunch en ontbijt recepten zonder brood.

   De voedingsstoffen in chiazaad en hennepzaad zullen je lichaam helpen gezonder te functioneren en zo makkelijk buikvet te verbranden. Je doet er verstandig aan om de zaden even te laten weken in water alvorens je ze opeet. Zo worden ze beter verteerd.

   De sojabonen in sojamelk zijn vaak genetisch gemanipuleerd, daarnaast wordt er vaak extra suiker toegevoegd aan de melk. Zelfgemaakte amandelmelk vind ik een beter alternatief.

   Veel succes!

 • Mimi
  10/02/2014 om 5:04 pm

  Hoi Jasper,

  Ben een jonge vrouw van 26 waar van de galblaas 2 jaar geleden is verwijderd. Nu is het rond mij buik dikker dan normaal en last van maagzuur. Heb jij tips qua voeding en galblaas.. Verder super handige artikel

  Gr

  • Jasper Alblas
   11/02/2014 om 6:09 pm

   Hallo Mimi,

   Bedankt voor je compliment, maak er goed gebruik van.

   Zo ver ik weet kun jij je ook gewoon houden aan de boodschappenlijst en zo buikvet verbranden. Je zou dit nog even kunnen navragen bij je huisarts. Hou je maagzuur zelf een beetje in de gaten en kijk welk voedsel je makkelijker verteerd dan ander.

   Veel succes!

 • Geert
  05/02/2014 om 8:10 pm

  Hallo Jasper,

  Ik ben een goede eter, per dag zo’n 12 sneden brood en daarnaast avondeten met best wat aardappelen of pasta.
  Mijn lengte is 1.86 m bij een gewicht van 78 kilo.
  Nu heb ik last van buikvet wat ik graag kwijt wil, maar ik wil niet afvallen. Ook heb ik een snelle spijsvertering wat volgens mij de reden is dat ik meer eet.
  Hoe kan ik toch buikvet verliezen zonder hongergevoel, want s’morgens een omelet zal voor mij niet genoeg zijn.

  Groeten, Geert

  • Jasper Alblas
   06/02/2014 om 8:06 am

   Hallo Geert,

   Als je je buikvet wilt afvallen is het belangrijk dat je koolhydraatarm eet. Als je voldoende gezonde vetten eet zal je niet veel honger krijgen. De eerste twee weken moet je lichaam daar even aan wennen, maar daarna zal het je makkelijker afgaan en zal je doorgaan buikvet te verbranden. In mijn receptenboek vind je grote gerechten die je hongergevoel doen stillen. Voeg bijvoorbeeld eens quinoa of glutenvrije havermout toe aan je omelet.

   Veel succes!

 • tooske
  04/02/2014 om 10:00 pm

  Hallo jasper ik mag geen vis eten vanwege allergie, wat zou ik daar voor in de plaats kunnen doen?

  • Jasper Alblas
   05/02/2014 om 5:52 pm

   Hallo Tooske,

   Grasgevoerd vlees, goede scharrel eieren, noten, zaden en natuurlijke oliën zijn een goede vervanging.

 • jeffrey
  03/02/2014 om 1:21 pm

  Ik heb me al reeds ingeschreven tijdje geleden, maar ik krijg geen mails meer, ik zou heel graag het boodschappenlijstje ontvangen zodat ik er direct aan kan beginnen 🙂

  aub

  Greetz

  • Jasper Alblas
   03/02/2014 om 4:35 pm

   De boodschappenlijst is waarschijnlijk is je spamfolder terecht gekomen. Je kunt hem daar vinden. Veel succes Jeffrey!

 • Ruud
  02/02/2014 om 7:29 am

  Jasper. Ik sport per week ongeveer 10 uur, waarbij ik veel hardloop moutainbike en wielrennen doe. daarnaast nog de nodige conditie en buik trainingen op de sportschool
  Als ik geen koolhydraten neem dan heb ik daar veel last van. Ik verzuur erg snel.
  Ik neem nu ongeveer 350 eenh. Koolhydraten en 150 eenh. Eiwit per dag . Is 1 van beide nu helemaal verkeerd of moet ik de verhouding veranderen ?

  • Jasper Alblas
   02/02/2014 om 3:19 pm

   Hallo Ruud,

   als je zoveel sport zoals jij dan kan het geen kwaad om gezonde koolhydraten te eten. Eet voor je training een portie gezonde koolhydraten (quinoa, glutenvrije havermout en zoete aardappels) en verder voornamelijk veel gezonde vetten, groenten en voldoende eiwitten.

   Wat afvallen buik betreft voor de mensen die niet zo veel sporten is dit extra portie koolhydraten vaak niet nodig. Je kunt wel eens wat gezonde koolhydraten bij je eten nemen, maar op den duur zul je merken dat je dit niet nodig hebt.

   Veel succes!

 • joanie g
  31/01/2014 om 1:29 pm

  Beste Jasper,

  Ik volg sinds 2 maanden de theorieën van gezonde voeding zoals jij ze ook aanprijst. Ik eet bijna geen brood, pasta, rijst, aardappelen meer. Ik eet vreselijk veel groenten per dag. Mijn ontbijt bestaat uit yoghurt met fruit. Ik neem nog enkel honing als zoetstof. Ik eet alleen maar vers. Ik eet af en toe vlees en altijd biologisch. Ik gebruik enkel nog kokos en amandelmelk ipv gewone melk. Enkel olijfolie ipv boters. Ik eet dagelijks noten en zaden. Ik drink veel water met gember, citroen,… ook groene thee: liters per week…enzovoort enzovoort… ik zie er frisser uit dan ooit tevoren en kleine kwaaltjes verdwijnen voor de zon MAAR ik ben 2 kg bijgekomen terwijl ik 3 kg wou afvallen… (ik sport 3 x per week intensief: lopen en ballet). Dus ik wil toch maar even duidelijk maken aan iedereen hier: ook al eet je supergoed voedsel: voor je lichaam blijft een calorie teveel uit gezonde voeding toch een calorie teveel wat afvallen buik betreft. En al die mooie theorien van een gezonde levenstijl gaan daar niks aan veranderen: kokosmelk, zaden etc zijn bommen van calorieën die je op een dag snel aan maximaal toegelaten hoeveelheid calorieën laten komen en dan verdik je. Er bestaat maar een gouden regel voor af te vallen rond je buik: TEL JE CALORIEEN! Er bestaan wel duizenden tips voor gezond leven en buikvet verbranden. Maar die twee zaken zijn niet dezelfde. Groetjes Joanie

  • joanie g
   31/01/2014 om 1:41 pm

   Ah ja, en ik ben die 2 kg aangekomen op mijn buik… spijtig maar de waarheid…

   • Jasper Alblas
    31/01/2014 om 10:05 pm

    Probeer voor een aantal weken enkel voeding van de boodschappenlijst te eten. Als je daarbij voldoende beweegt (en zo calorieën verbrandt) dat zal het overtollig vet vanzelf weer verdwijnen.

  • Jasper Alblas
   02/02/2014 om 3:16 pm

   Hallo Joanie,

   Als je gewoon normale hoeveelheden eet (eet wanneer je honger hebt dus), dan zal je vanzelf lichaamsvet en buikvet verbranden.

   Meer calorieën in dan calorieën uit zal er op den duur inderdaad voor zorgen dat je aankomt. Als je lichaam gezond functioneert is dit echter moeilijk omdat je dan gewoon geen trek en zin hebt om te eten. (Je lichaam is werkelijk een fantastisch mechanisme 😉 )

   Door regelmatig te bewegen (min. 30 minuten per dag fietsen en lopen) verbrand je al een hele hoop. En hoe meer gezonde vetten je eet, hoe minder honger je zult krijgen.

   Veel succes!

 • Eelco
  30/01/2014 om 10:26 pm

  Hoi Jasper,

  Bedankt voor je adviezen op je site. Ik vind het lekker om pompoenpitten, zonnebloempitten en amandelen in de oven te roosteren met een klein beetje sojasaus. Dat leek me gezond en goed om af te vallen en ik dacht dat ik hiermee een heel goed tussendoortje had gevonden en een perfecte vervanger voor chips etc., maar nu twijfel ik ivm buikvet. Zijn geroosterde/gebrande amandelen “slechter” dan niet geroosterde amandelen? En vererger ik de zaak met sojasaus?

  • Jasper Alblas
   31/01/2014 om 1:27 pm

   Hallo Eelco,

   als je wilt afvallen bij je buik is het prima en gezond om pompoenpitten, zonnebloempitten en amandelen te eten. Rauw is beter dan geroosterd. De sojasaus zou ik vervangen door een mengsel van extra vergine olijfolie en zeezout met een paar druppels balsamico azijn.

   • Eelco
    31/01/2014 om 3:00 pm

    Bedankt voor de tip, dat klinkt eigenlijk nog lekkerder. Ik heb nog een vraag. Ik heb na lange tijd vegetariër te zijn geweest weer een hele tijd vlees gegeten en hoewel ik niet weer terugwil naar helemaal geen vlees eten, wil ik wel weer minderen. Tofu, linzen en bonen zijn toch goede vervangers? Of zitten daar dan weer verkeerde koolhydraten in? En hoe zit het nou precies met zoete aardappelen? Als ik deze vragen google kom ik er niet echt uit. Alvast bedankt!

    • Jasper Alblas
     31/01/2014 om 10:03 pm

     Vis, noten, zaden, ei, kwark zijn wat eiwit betreft de beste vervangers voor vlees. Houd ook je vitamine B12 in de gaten.

     Zoete aardappelen (oftewel bataten) kun je gewoon zonder probleem eten. Ze hebben verder geen negatief effect op je lichaams- of buikvet opslag.

     Veel succes!

     • Eelco
      31/01/2014 om 11:33 pm

      Thanks!

 • Nena
  30/01/2014 om 8:55 pm

  Hoi Jasper,

  Bedankt voor alle goede tips en het boodschappenlijstje. Ideaal om rond je buik af te vallen. Is de reden dat er geen mandarijnen op het lijstje staan, dat er te veel suiker in zit?
  Die zijn juist zo makkelijk om even tussendoor te eten:)
  Eet jij zelf ook zalm (en andere vis) uit blik, of enkel van de visboer?
  En zijn vleeswaren toegestaan? Ik had iets gelezen over dat sommige vleeswaren te veel bewerkt zijn.

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  • Jasper Alblas
   31/01/2014 om 1:29 pm

   Hallo Nena,

   ja je mag mandarijnen ook gewoon eten. Natuurlijk wel maximaal één per dag.
   Ik eet zelf het liefst verse vis omdat dit gezonder en lekkerder is, maar af en toe uit blik is geen probleem.
   Je kunt het best vlees van grasgevoerde runderen eten. Deze bevatten de minste ongezonde en de meeste gezonde voedingsstoffen.

   Veel succes!

 • felicia
  27/01/2014 om 2:01 pm

  Hallo Jasper,

  Goede artikelen, heb uw boodschappenlijst aangeschaft en u receptenboek!

  Maar toch wou ik weten hoe dat zat met koolydhratenarm brood of allison brood die 80 % op water basis is gemaakt is het verstandig om dat helemaal weg te laten?

  gr Felicia

  • Jasper Alblas
   27/01/2014 om 2:22 pm

   Hallo Felicia,

   bedankt, maak er goed gebruik van!

   Zeker als je dat laatste beetje buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je geen granen eet. Koolhydraatarm brood zou kunnen, maar liever niet. Allison brood moet je niet eten, daar zitten namelijk vee gluten in.

   • hayet
    28/01/2014 om 3:17 pm

    Wat voor brood zou je wel mogen eten dan? Volkoren brood?

    • Jasper Alblas
     29/01/2014 om 12:02 pm

     Hallo Hayet,

     nee, liever helemaal geen brood. De gluten verstoren een hoop belangrijke processen in je lichaam.

 • ahsit
  27/01/2014 om 1:20 pm

  Beste Jasper,

  Zijn volkoren crackers ook boosdoeners?

  mvg

  • Jasper Alblas
   27/01/2014 om 2:25 pm

   Hallo Ahsit,

   Gluten zijn funnest als je wilt afvallen rond je buik. Deze zitten ook in volkoren crackers. Niet eten dus.

 • Karin
  26/01/2014 om 10:16 am

  Bedankt voor je kennis en tips

  Mijn probleem, als ik koolhydraatarmer ga eten, dan krijgt ik ECHT last van obstipatie. Ondanks dat ik 2 liter water drink per dag. Heb je daar nog tips voor?

  • Jasper Alblas
   27/01/2014 om 2:27 pm

   Hallo Karin,

   probeer de eerste paar dagen wat meer natuurlijk laxerende middelen aan je maaltijden toe te voegen. Voorbeelden zijn: lijnzaad, lijnzaadolie, gember, kurkuma (of geelwortel), avocado’s, kokosnootolie en omega-3 vetzuren (zoals ik vis).

 • Edino
  24/01/2014 om 1:50 am

  Geweldig artikel! Precies het antwoord waar ik naar zocht. Ik heb al jaren alleen vet in mijn onderbuik en krijg dit met geen mogelijkheid weg. Dat het mede aan de voeding lag kreeg ik vaker te horen maar de oplossing: “welk voedsel moet ik dan wel of niet eten”? kreeg ik niet.

  Ik ga vanaf morgen beginnen met het boodschappenlijstje.
  Hartstikke bedankt!

  groetjes,

  Edino

 • Julian
  21/01/2014 om 9:12 pm

  Hoi,
  Ik ben een jongen van 13, 1.80 lang en weeg 60 KG. Is dit voor mijn leeftijd al teveel??
  Verder wil ik wat buikvet verliezen.
  Wat voor oefeningen kan ik thuis doen om buikvet te verliezen??
  Ik wil ook graag wat gespierder worden, kan dit alleen met krachttraining??
  Grt Julian

  • Jasper Alblas
   22/01/2014 om 12:16 pm

   Hallo Julian,

   60 kilo lijkt me niet erg te zwaar. Maar dat kan ik moeilijk zeggen omdat dat voor iedereen anders is. Zoals je in dit artikel kunt lezen is gezonde voeding het belangrijkste om buikvet te verliezen. Op mijn boodschappenlijst vind je precies wat je wel en niet kan eten.

   Ja, krachttraining is de enige manier om echt gespierder te worden als je eenmaal volwassen bent. Maar kijk uit voor blessures. Begin altijd rustig en bouw het langzaam op. Bij voorkeur met toezicht van een sportinstructeur.

   Veel succes!

 • Alexandra
  20/01/2014 om 6:05 pm

  hallo jasper,
  ik ben 21 jaar en weeg 60 kilo ik wil heel graag afvallen tot 56 kilo, maar heb problemen met gebalanceerd eten ik lees op het internet dat je gestrikt met koolydraten en suikers moet zijn bij de laatste kilo’s kwijt raken ik ben bang dat als ik weer normaal ga eten dat ik meteen weer bij kom wat adviseert u mij om het beste te doen?

  met vriendelijke groet,

  Alexandra

  • Jasper Alblas
   21/01/2014 om 2:14 pm

   Hallo Alexandra,

   het is belangrijk dat je je dagelijkse gewoontes aanpast als je wilt afvallen rond je buik. Dit klinkt heel van moeilijker dan dat het is. Leer je zelf aan de producten van mijn boodschappenlijst te eten (hier kan mijn receptenboek erg bij helpen). De eerste week is het misschien wat zoeken, maar de weken daarna gaat het makkelijker en makkelijker en voor je het weet ben je de 4 kilo buikvet kwijt (en komt die er ook niet meer aan).

   Veel succes!

 • wesley
  16/01/2014 om 8:39 pm

  Hallo Jasper,

  Ik vroeg me af, ik begin na een pauze van 3 weken weer met 3x in de week kracht trainen.

  Mijn doel is om voordat ik op vakantie ga in juli (of eerder) rond de 10% lichaamsvet te zitten ik weeg nu 69 kg en heb afgerond naar boven 19% lichaamsvet.

  Nu vroeg ik me dus af wat ik dan zou moeten/kunnen eten in plaats van brood, crackers en aardappelen met groente en vlees

  Mvg,
  Wesley

  • Jasper Alblas
   17/01/2014 om 1:38 pm

   Hallo Wesley,

   als je hierboven even je naam en email adres invult ben je geheel kosteloos lid van jasperalblas.nl. Als lid ontvang je van mij een boodschappenlijst. Op deze lijst vind je alle producten die je mag eten en toch makkelijk buikvet kunt verbranden.

   3x in de week training klinkt goed, let er wel op dat de training sessies niet al te lang zijn, dit kan je lichaam (op de lange termijn) overbelasten en zorgen voor blessures.

 • denise
  16/01/2014 om 7:41 am

  Hi jasper!

  Bedankt voor het delen van je kennis! Hoe zit het met spelt brood? Zuurdesem? Roggebrood?

  Dankjewel!

  • Jasper Alblas
   16/01/2014 om 3:47 pm

   Hallo Denise,

   graag gedaan, maak er goed gebruik van. Spelt, zuurdesem en roggebrood bevatten ook gluten. En gluten zijn de ‘boosdoeners’ in granen. Geïsoleerd verbouwde haver is de enige vorm van granen die van nature geen gluten bevat (maar helaas zitten die er door kruisbestuiving vaak wel in).

 • C.
  15/01/2014 om 6:34 pm

  Hallo,

  goede site

  graag was ik benieuwd naar alternatieven voor in de “brood” trommel naar het werk

  ik heb wel eens kipfilet (gerookt) met augurk meegenomen, maar ja om dat nu elke dag te doen?

  ik vind de tip van de omelet briljant

  maar graag dingen voor mee naar t werk, die ik ook redelijk snel kan pakken en meenemen

  Bedankt

  C.

  • Jasper Alblas
   16/01/2014 om 3:43 pm

   Hallo C.,

   dank je wel voor je compliment. Ik neem zelf vaak twee gerechten (vaak salades) mee naar kantoor. Één gerecht eet ik dan als lunch en het andere gerecht eet ik dan in drie fases op als drie tussendoortjes. Je zou de gerechten de avond van te voren klaar kunnen maken en deze dan ’s ochtends zo uit de koelkast meenemen. Andere makkelijkere buikvet verbrandende tussendoortjes zijn wortelen, amandelen en fruit.

   Veel succes!

 • Gil
  10/01/2014 om 8:03 pm

  Beste,
  Wat is volgens jou een ideaal ontbijt? Aangezien ik nu yoghurt (0% suiker) eet gemengd met Meusli & havermout (afwisselend). Maar ik las dat havermout ook niet voor dagelijks is. Fruit 1stuk per dag maar dus wat ziet u als een goed stevig ontbijt waar je een paar uur zoet mee bent. (het hongergevoel stilt).

  Alsook probeer ik vaak groenten te eten maar ik kan er zoveel van eten en ook daarvan krijg ik na een pâar uur terug honger..

  Heb je nog tips qua eten?

  Top van je blog..
  Groetjes

  • Jasper Alblas
   14/01/2014 om 6:18 pm

   Hallo Gil,

   bedankt voor je compliment!

   Één van mijn favoriete en vullende ontbijten is een boerenomelet. Je kan deze zo groot maken als je zelf wilt. Neem als ingrediënten bijvoorbeeld: ui, champignons, tomaat, paprika, courgette, eieren, gekookte quinoa, gerookte zalm, avocado, zeezout, peper, basilicum, tijm, rozemarijn en extra vergine olijfolie. Ik denk dat je daar wel een paar uur zoet mee bent =).

   Verder is het gewoon heel belangrijk dat je natuurlijk en koolhydraatarm blijft eten.

   Veel succes!

 • Caroline
  06/01/2014 om 4:31 pm

  Beste Jasper,

  Je hebt veel goede tips over het aanpassen van je eetpatroon. Ik woon nog thuis dus ben ’s avonds afhankelijk van wat me moeder maakt, en omdat mijn broer aan wilt komen past ze het avond eten daar op aan. Hoe kan ik mijn ontbijt en lunch dan daarmee compenseren, zodat ik alsnog af kan vallen maar wel kan eten wat mijn moeder maakt ? ( denk hierbij aan aardappelen met boontjes en bloemkool, Knorr gerechten, Chili von carne en vaak rijst gerechten)

  Groeten,
  Caroline

  • Jasper Alblas
   10/01/2014 om 1:19 pm

   Hallo Caroline,

   het beste wat je kunt doen is bij je ontbijt en lunch zoveel mogelijk koolhydraten vermijden (dus geen brood en suiker).

   Je zou daarnaast bij het avondeten kunnen vragen of je moeder jou wat minder rijst en aardappels geeft dan de rest. En doe dan een extra scheut extra vergine olijfolie of kokosnootolie over de rest van je gerecht heen.

   En als tip voor je broer: de enige gezonde manier om aan te komen is spieren opbouwen, niet meer koolhydraten eten dus.

   Als je ouders hiervoor openstaan kunnen ze misschien eens dit artikel lezen over de werking van koolhydraten in je spijsvertering. Het gaan dat wel over afvallen, maar het geldt voor je hele algehele gezondheid.

 • Krijn
  05/01/2014 om 7:46 pm

  Goedenavond Jasper,

  Heb je nog tips voor de lunch aangezien brood nogal een boosdoener is? Sport 3 x per week een kleine 2 uur stevig namelijk en ben bang dat ik dan van mijn graat af ga als ik niks meer eet van tevoren.

  En zouden pistachenoten of kabeljauw ook mogen?

  Hoor graag van je, alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   10/01/2014 om 1:27 pm

   Hallo Krijn,

   slades vind ik heerlijk voor de lunch. Bladgroente, een eiwitbron zoals vis, vlees, ei of noten, kruiden/specerijen, extra vergine olijfolie en eventueel een stukje fruit en je hebt een heerlijke salade.

   Als je hard gaat sporten kun je 1,5 tot 2 uur van te voren een portie gezonde koolhydraten eten (zoals quinoa of zoete aardappels).

   Pistachenoten (ongeroosterd en met mate) en kabeljauw zijn prima.

   Veel succes!

 • henny
  05/01/2014 om 12:11 pm

  Hallo Jasper,

  Ik train mezelf helemaal suf 3x per week voel mezelf er goed bij,sixp is in worden ik heb dan keiharde buikspieren en raak alleen mijn overtollige buikvet niet kwijt omdat ik toch redelijk zwaar train ben ik op zoek naar een oplossing gebruikt wel pasta gr henny

  • Jasper Alblas
   10/01/2014 om 1:28 pm

   Hallo Henny,

   als je buikvet kwijt wilt raken kun je het best koolhydraatarm eten. Je zou dan alleen voor een zware training een portie van de betere koolhydraten kunnen eten (quinoa of zoete aardappels).

 • Wisse
  19/12/2013 om 5:14 pm

  Hallo Jasper,

  Ik wil ook graag van mijn buikvet af maar ik heb een gluten alergie. Ik eet dus gluten vrij brood. En glutenvrije pasta. Mag ik deze dan ook niet eten? Want ik mag al zo weinig eten en als ik me ook aan de boodschappenlijst moet houden blijft er niet veel meer over.

  Groetjes Wisse

  • Jasper Alblas
   19/12/2013 om 5:39 pm

   Hallo Wisse,

   bijna alle producten op de boodschappenlijst zijn gluten vrij. Je kunt dus bijna net zo veel eten als alle overige mensen die rond hun buik willen afvallen.

 • Ann
  14/12/2013 om 9:33 pm

  Hallo Jasper,

  Goed artikel. Ik zit zelf alleen met een klein probleem. Ik eet vrij veel brood, wel bruin. Nu weet ik van mijzelf dat ik wel een goed ontbijt nodig heb.
  Maar wat is nou een goede plaatsvervanger van brood wat wel echt een goed (vullend) ontbijt is?

  Groetjes!

  • Jasper Alblas
   18/12/2013 om 11:18 am

   Hallo Ann,

   je zou extra quinoa aan een boerenomelet toe kunnen voegen. Een groente shake vind ik zelf het beste ontbijt, het lijkt misschien niet zo vullend, maar door de vele voedingsstoffen geeft het een prima voldaan gevoel.

 • Sandra
  30/11/2013 om 7:45 am

  Hoi Jasper,

  Goede website en mooi receptenboek 🙂
  Mijn complimenten!
  Gelukkig hoef ik er niet zoveel af maar ik wil zeker dat buikvet kwijt!

  Wat mij wel opviel is dat op sommige dagen in jouw receptenboek dat je toch 2 stuks fruit had en ook nog een andere voedingsmiddel die je met mate mag.
  Ik ga wel een beetje puzzelen hoor maar ik eet normaal elke morgen 2 stuks fruit en dat al jaren dus ik ga nu op 1 stuk fruit over en dan kan ik nog kip of zoete aardappelen afwisselen….of ik gebruik het fruit voor 1 recept!

  Ik ben vandaag meteen begonnen en stop met brood en kaas ( aaaahhhh!!)
  Met jouw opmerking “en nu vind ik sommige recepten van mij lekkerder dan pizza en broodje hamburger” trek ik mij erdoorheen 🙂

  Nog een vraagje.
  Mag je wel garnalen en soja produkten?

  Alvast bedankt voor het antwoorden!
  Prettig weekend.
  Groetjes
  Sandra

  • Jasper Alblas
   18/12/2013 om 11:24 am

   Bedankt Sandra. Doe er je voordeel mee =).

   Ik heb de boodschappenlijst zo simpel en begrijpbaar mogelijk gehouden. Zonder uitzonderingen en complexe constructies. Maar deze zijn natuurlijk wel mogelijk. Als je gewoon de producten van de boodschappenlijst eet dan zul je afvallen rond je buik. Maar als je ook nog eens echt lekker wilt eten dan is mijn receptenboek een essentiële toevoeging. Die bevat namelijk een veel uitgebreidere uitleg en omschrijving.

   Vuist regel: één stuk fruit per dag.
   Uitzondering: als je het combineert met veel vezels dan is een tweede stuk geen probleem.

   In de recepten uit het boek heb ik hier allemaal rekening mee gehouden, dus je hoeft je hier niet druk om te maken. Zo is het lekker makkelijk.

 • marsha
  27/11/2013 om 9:20 am

  hallo,
  Zoals ik het goed begrijp zijn pasta gerechten zoals spaghetti, mie, macaroni dus eigenlijk niet zo goed. Doordat ik veel sport maak ik hier veel gebruik van. Maar ik wil echt afvallen buik. Heeft u hiervoor nog tips?

  • Jasper Alblas
   27/11/2013 om 1:15 pm

   Dat klopt marsha, pasta kun je beter niet eten. Quinoa en zoete aardappelen zijn een betere vorm van koolhydraten. Als je veel sport is het verstandig hier wel wat van te eten.

 • Kim
  23/11/2013 om 11:48 pm

  Hoi Jasper,

  Zit toch echt met die groentesmoothies in mijn maag. Wat eet jij voor groentesmoothie en wat voeg je er nog verder aan toe?
  Gr. Kim

  • Jasper Alblas
   27/11/2013 om 1:14 pm

   Hoi Kim,

   groene smoothies zijn ideaal als je af wilt vallen rond je buik. Ze bevatten veel voedingsstoffen en geen koolhydraten. In dit artikel staan een aantal smoothies die ik eet. Uitgebreidere recepten en toepassingen vind je in mijn receptenboek.

 • Dick Eikendal
  21/11/2013 om 6:25 pm

  beste jasper,

  Vraagje: ik begrijp dat het beste is om jou schema helemaal te volgen maar helpt het ook als ik het deels doe? ik bedoel ik weet nu al dat het mij geen volle 100% gaat lukken om geen aardappel bijv te eten of spagetti…

  graag een toelichting.

  Mvg Dick Eikendal

  • Jasper Alblas
   27/11/2013 om 1:10 pm

   Hallo Dick,

   het is belangrijk dat je de boodschappenlijst (in ieder geval voor een periode) helemaal volgt. Het lijkt initieel misschien lastig, maar na een weekje wennen valt het best mee. Als je eenmaal op gewicht bent kun je wat experimenteren. De ene persoon kan wat meer koolhydraten ‘verdragen’ dan de ander.

 • den
  16/11/2013 om 10:45 am

  hoe zit het met koffie is dat ook slecht om buikvet te verbranden en af te vallen Dat drink ik namelijk erg veel

  • Jasper Alblas
   18/11/2013 om 7:10 am

   Een kopje zwarte koffie per dag is niet zo een probleem, maar idealiter is gewoon water drinken het beste.

   Ik raad je aan je koffie gebruik langzaam af te bouwen. Initieel is het misschien wat lastig, maar je zult er snel aan wennen.

   Tip: vervang koffie met thee als je het in het begin moeilijk vindt.

 • D van leeuwen
  11/11/2013 om 10:19 am

  Wat is eventueel een goede vervanger voor avocado ?

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 7:39 am

   Avocado bevat veel gezonde voedingsstoffen en gezonde vetten. Om dat te vervangen zou je bijvoorbeeld wortelen of broccoli kunnen eten met noten of een stukje vis.

 • Eline
  09/11/2013 om 8:19 am

  Hoi Jasper,

  Ik ben al een tijd bezig met gezond eten en raak erg gemotiveerd door je site. Nu komt het regelmatig voor dat ik op stap ga met mijn vriendinnen en toch een alcoholisch drankje wil nemen. Zijn er drankjes die de ‘voorkeur’ hebben? En drankjes die ik absoluut moet laten staan?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Eline

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 7:44 am

   Hoi Eline,

   in dat geval zoete cocktails en mixdrankjes absoluut laten staan (dit is echt funest voor je buikvet). Bier beter niet. En dan zouden goede wijn en pure vodka de beste opties zijn.

   Maar om continue vet te blijven verbranden is het belangrijk om voor een periode even geen alcohol te drinken (tot je op gewicht bent). Sommige mensen kunnen wel lichaamsvet verbranden met alcohol maar de meeste niet.

 • Cary Arbogast
  08/11/2013 om 8:26 pm

  goed artikel.

 • Sven
  08/11/2013 om 7:07 pm

  Beste Jasper,

  Ik heb vandaag uw boodschappenlijstje ontvangen waarvoor ik u dankbaar ben. Ik heb totaal geen overgewicht maar enkel wat buikvet waar ik totaal gek van word. Ik ga 4 keer per week fitnesssen inclusief cardio. Van thuis uit heb ik altijd al ’n gezonde eetgewoonte gehad,altijd alles vers. Mijn vrouw kookt ook altijd met verse produkten maar ik ben altijd een zoetebek geweest wat mijn buikvet natuurlijk grotendeels verklaard. Al die zoetigheid laat ik ook al geruime tijd,zelfs brood heb ik vervangen door Wasa. Hier heb ik een vraag over… Ik vind in het boodschappenlijstje niks terug van brood of Wasa produkten,mag ik met Wasa verder doen?

  MVG
  Sven

  • Jasper Alblas
   19/12/2013 om 5:43 pm

   Hoi Sven,

   Afvallen rond je buik is vereist zeker in het begin een nauwkeurige aanpak. Producten zoals Wasa bevatten toch te veel koolhydraten en kunnen daarom afvallen buik in de weg staan. Op deze website en in mijn receptenboek vind je meer dan voldoende recepten die je kunt gebruiken als alternatief voor deze koolhydraatrijke gerechten.

 • Angela
  08/11/2013 om 7:19 am

  Beste Jasper,
  Ik ben 53 klio en 163cm. De kilo’s rondom mijn buik zitten we “dwars”. Om van mijn buikvet af te komen hanteer ik jouw boodschappenlijst. Helaas vooralsnog geen zichtbare resultaat. Is dat normaal?
  Heb je overigens ook voor jouw boodschappenlijst Indonesische Of Surinaamse Groenten en produkten.
  Wat adviseer je voor ontbijt? Dit vind ik nog lastig.
  Het streven is om een mooie buik te hebben. Ik sport 2 dgn per week a 1 uur.
  Dank voor de reactie alvast.

  • Jasper Alblas
   27/11/2013 om 1:08 pm

   Hallo Angela,

   het kan soms even duren voordat je resultaat gaat zien. Zeker buikvet rond de buik kan soms wat hardnekkiger zijn. Als je, je beter en energieker voelt dan weet je dat je op de goede weg bent.

   Succes!

 • Roger
  08/11/2013 om 5:31 am

  Hoe zit het met alcohol?

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 7:37 am

   Hi Roger,

   in het begin het best helemaal niet. Als je eenmaal op gewicht bent is af en toe een glaasje bij de meeste mensen geen probleem.

 • Esmeralda
  06/11/2013 om 2:32 pm

  Is er ook een manier om dit voedingspatroon over te nemen als je geen vlees, vis, eieren en zuivel wilt eten?

  Ik eet nu dus vooral groentes en volkomen producten. Geen suiker en geen geproduceerd voedsel. Maar volgens dit stuk zou ik de aardappelen, brood, rijst etc (volkoren) er ook uit moeten gooien. Er blijft enkel groente, fruit en zaden over?

  En hoe zit het met vleesvervangers?

  • Jasper Alblas
   18/11/2013 om 7:06 am

   Dat is wel mogelijk (alhoewel ik het niet zou aanraden), je zou dat meer dingen moeten eten zoals noten, zaden, pitten, peulvruchten, natuurlijke oliën en supplementen zoals eiwitpoeder en visolie pillen. Quinoa en zoete aardappel zijn dan ook twee belangrijke producten. En natuurlijk veel groentes en af en toe wat fruit.

   Alhoewel vis vaak veel vetten bevat helpt deze juist bij het verbranden van buikvet. Het zelfde geldt voor (biologisch) vlees en eieren.

   Kijk uit met vleesvervangers in de supermarkt, deze worden vaak gemaakt van genetisch gemanipuleerde producten zoals soja. Hoge kwaliteit eiwitpoeder icm groente en/of andere natuurlijke voedingsstoffen die rijk zijn aan eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen zijn de beste vleesvervangers.

 • Mirre
  01/11/2013 om 10:45 pm

  Hoi Jasper,

  Ik ben niet dik en de hoeveelheid buikvet valt nog mee, maar ik merk wel dat ik er zo langzamerhand op moet gaan letten.
  Ik heb je boodschappenlijst gedownload en zal voortaan letten op wat ik eet.

  Ik heb alleen een vraagje. Ik weet niet zo goed wat ik nou als lunch kan meenemen. Dus de vraag luidt: wat is handig (genoeg om de dag door te komen, maar natuurlijk wel gezond) om mee te nemen?

  Vriendelijke groet,
  Mirre

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 7:36 am

   Hallo Mirre,

   een salade in een tupperware doosje vind ik altijd lekker en makkelijk. Een groente shake is ook ideaal om in een afsluitbare beker mee te nemen. Als je een schepje eiwit poeder toevoegt is dit ook heel vullend. Daarnaast kun je natuurlijk altijd noten en of wortelen meenemen.

   Veel succes!
   Jasper

 • COR
  23/10/2013 om 8:54 am

  Met interesse gelezen,
  graag het menu verlagend
  cholesterol mailen.

  • Jasper Alblas
   28/10/2013 om 2:34 pm

   Hallo Cor,

   hier vind je meer informatie over cholesterol. De boodschappenlijst is gemaakt voor mensen met overgewicht. Maar ook voor mensen zonder overgewicht kan het geen kwaad de lijst te volgen.

   Eten volgens de boodschappenlijst zal je ook helpen je cholesterol naar een gezond niveau te brengen.

 • joris
  18/10/2013 om 6:28 pm

  hoi jasper

  ik heb een vraag.
  je kan toch alleen maar vet verbranden als je in een caloric defecit zit?
  je kan wel allemaal gezonde dingen eten maar als je calorie-inname hoger is als je maintenance level dan word het teveel opgeslagen als vet of buikvet.
  Voor afvallen buik is het toch calories in versus calories out?

  • Jasper Alblas
   28/10/2013 om 2:31 pm

   Hallo Joris,

   het klopt dat een teveel aan calorieën altijd opgeslagen wordt als lichaamsvet. Je verbrandt echter veel meer calorieën dan je zou denken. Alleen je spijsvertering en het warm houden van je lichaam kost bijvoorbeeld al ontzettend veel energie (en dus calorieën).

   Zolang je weinig koolhydraten eet, zal je automatisch je juiste calorie inname hebben (je hebt dan gewoon minder honger). Daar is ons lichaam voor gemaakt. Moeder natuur heeft ons gemaakt om slank te zijn. Zolang we het natuurlijk proces niet verstoren met koolhydraten komt het allemaal goed.

 • Tim
  16/10/2013 om 8:48 pm

  Beste Jasper,

  Ik ga beginnen jouw tips te volgen, sinds mijn ik actief gestopt ben met sporten is mijn buikvet enorm toegenomen, terwijl de rest van mijn lichaam geen overtollig vet heeft. Misschien wel wat aan mijn billen.

  Hoelang zou het ongeveer duren voor ik resultaat zie?
  En vanaf ik resultaat zie, hoelang zou het ongeveer duren voordat men buik strak is.

  Alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   28/10/2013 om 2:24 pm

   Hoi Tim,

   dit verschild van persoon tot persoon. Het heeft te maken met je leeftijd, je geslacht, je aanleg, je beweging en nog veel meer.

   Gemiddeld genomen verliezen de meeste mensen 1 tot 2 kilo overtollig lichaamsvet per week. Resultaat zou dus binnen een week al zichtbaar kunnen zijn. Maar laat je vooral niet ontmoedigen als het resultaat wat langer uitblijft.

   Probeer niet naar de buikomtrek of buikvet te kijken als resultaat, maar meer naar andere factoren zoals: heb je veel energie? Slaap je goed? Heb je een makkelijke en gezond stoelgang? Heb je een beter humeur?

   Deze indicatoren vertellen je of je goed bezig bent. Als dat het geval is dan zal je lichaamsvet op den duur vanzelf verbranden.

 • Gerrieke
  13/10/2013 om 2:42 pm

  Hallo Jasper,

  Ben begonnen met je ‘buikvet’weg tips en tevens in de hoop een paar kilo kwijt te raken. Als ontbijt neem ik je eieren tip. Maar hoe past soja yoghurt dagelijks als lunch met chiazaden, 1 stuks fruit en walnoten daarin? Alvast dank voor je bericht.

  • Jasper Alblas
   21/10/2013 om 2:42 pm

   Hoi Gerrieke,

   Soja yoghurt zou ik niet te veel eten. Als echt graag zuivel wilt probeer dan kwark te eten. Chiazaden, 1 stuk fruit en walnoten klinkt prima. Appel, rode bietjes, walnoten en extra vergine olijfolie is bijvoorbeeld een heerlijke lunch.

   Succes!

 • sandra
  11/10/2013 om 5:53 pm

  Hallo,
  Bedankt voor het boodschappenlijstje erg handig!
  Ik heb een vraagje er staat niets bij wat je het best van vlees kan eten als je wilt afvallen in je buik?
  Kan u mij dat toelichten aub?

  Mvg,
  Sandra

  • Jasper Alblas
   13/10/2013 om 9:27 am

   Hallo Sandra,

   het maakt niet zo veel uit wat voor soort vlees het is zolang het dier maar een natuurlijk leven heeft gehad. Dus in de wei gras heeft kunnen grazen en vrij rond heeft kunnen lopen en in kudde verband heeft geleefd.

   Mijn voorkeur gaat uit naar rundvlees t.o.v. varkensvlees i.v.m. het vetgehalte in het vlees.

 • Violeta
  09/10/2013 om 4:20 pm

  Beste Jasper,

  Ik wil graag een pompoensoepje laten maken wat voor bouillontablet mag ik bij gebruiken?

  Gr.Violeta

  • Jasper Alblas
   13/10/2013 om 9:23 am

   Hallo Violeta,

   dat ligt eraan wat je in de bouillontablet zit. Zo ver ik weet zitten er vaak kunstmatige smaakstoffen en keukenzout in (maar kijk dit zelf even na). Als het enkel natuurlijke producten zijn kun je zo’n tablet veilig gebruiken.

   Zelf maak ik altijd bouillon door ui, wortel, peper, zout, laurierblaadjes en tijm in een liter water langzaam aan de kook te brengen en het dan 3 uur te laten staan op laag vuur. Als je dan de groente eruit filtert heb je een goede basis voor een soepje.

 • Manouk
  06/10/2013 om 9:04 pm

  Ik heb een klein beetje buikvet rond mijn navel. Ik haat het, want het staat echt lelijk als ik iets strakkers aan heb. Er omheen is heel diep. Dus je ziet mijn onderste ribben ook. Je ziet dus 3 bulten. Erg beschamend. Verder eet ik niet veel maar ook zeker niet weinig. Wel heb ik ondergewicht. Ik fiets ook elke dag 20 minuten heen en terug naar en van school en af en toe loop ik hard, als ik zin heb. Verder zit ik niet op een sport, maar wel op een theaterschool waar ik zing, acteer en dans. Ij hoop dat je me kan helpen met dit

  • Jasper Alblas
   13/10/2013 om 9:16 am

   Hallo Manouk,

   de 3 bulten buikvet en verder een slank lichaam betekend dat je een slanke bouw hebt, maar doordat je (in het verleden) te veel suiker / koolhydraten en ongezonde vetten hebt gegeten, er wat opgehoopt lichaamsvet rond je buik zit.

   Deze bulten zullen vanzelf verdwijnen als je enkel producten van de boodschappenlijst eet. Het kan wel even duren voordat dit echt zichtbaar is. Dus houd het wel echt minimaal voor een paar weken vol.

   Veel succes!
   Jasper

 • Michel
  06/10/2013 om 9:30 am

  Hey Jasper

  Is het mogelijk om in de maaltijden iets van pasta of rijst te combineren ?
  Ik kom alleen maar zoete aardappel tegen.

  Grt Michel

  • Jasper Alblas
   06/10/2013 om 4:38 pm

   Hallo Michel,

   als je overgewicht hebt of buikvet wilt verbranden raad ik je aan pasta en rijst te vermijden. Daarom vind je het ook niet terug in mijn recepten. Als je geen overgewicht hebt dan zou je eventueel wat zilvervlies rijst kunnen eten. Je kunt dan de quinoa in de recepten eventueel vervangen voor zilvervlies rijst.

 • Marleen.
  04/10/2013 om 3:19 pm

  Hoi, ik had een vraagje, ik heb een gezond gewicht en sport regelmatig, ik hoef niet af te vallen rond me buik. Ik eet best weinig en ik blijf op gewicht. Ik wil heel graag nog gezonder worden door nog meer dingen in fruit en groente te eten. Dus ik keek naar uw adviezen om te eten, maar er is een ding wat ik moet eten van mij ouders: brood. Is daar een vervanger voor ook in granen maar toch gezond. Want ze vinden dat ik het moet neme omdat ik vaak sport en ik nog langer moet worden.

  • Jasper Alblas
   06/10/2013 om 4:36 pm

   Hallo Marleen,

   het klopt dat je best wat meer koolhydraten kunt eten als je geen overgewicht hebt en veel sport. Vergeet niet dat in groente ook al koolhydraten zitten. Maar vooral quinoa, peulvruchten, zoete aardappels, noten, zaden, pitten en zilvervlies rijst zijn gezonde producten die veel koolhydraten bevatten.

 • Kev
  03/10/2013 om 9:17 pm

  me buik wil niet afvallen. wat kan ik het best doen daartegen?

  • Jasper Alblas
   06/10/2013 om 4:33 pm

   Hoi Kev,

   als je rond je buik wil afvallen is het beste wat je kunt doen: je voedingspatroon aanpassen. Download mijn boodschappenlijst hierboven en zorg ervoor dat je enkel producten eet van die lijst.

   Succes!

 • J
  26/09/2013 om 12:16 pm

  Heeft u ook tips voor een goed ontbijt?

  • Jasper Alblas
   26/09/2013 om 1:28 pm

   Voorbeelden van ontbijten die je helpen (buik)vet te verbranden zijn: een (boeren)omelet, een groene smoothie of eventueel een beetje havermout met gekookt water (niet te vaak).

   Je vindt meer gezonde, makkelijke en lekkere ontbijten in dit receptenboek.

 • Michel
  22/09/2013 om 10:22 am

  Dag Jasper ,
  Vergeet ik nog te vragen : wat met boekweit ?
  mvg

  • Jasper Alblas
   22/09/2013 om 10:29 pm

   Mijn voorkeur gaat uit naar quinoa en zoete aardappels omdat boekweit toch aardig wat zetmeel bevat. Dat gezegd hebbende is het niet heel erg om boekweit af en toe (1 keer per week) te consumeren.

 • Michel
  22/09/2013 om 8:06 am

  Beste Jasper,
  *Ik lees wat hoger op dat je rijstwafels “OK” vindt.
  *Sinds enkele dagen krijg ik een flauwte halfweg mijn fietsen ( 20km). Rest van de dag voel ik me slapjes .Wat moet ik vermeerderen of toevoegen ? Mijn eerste ontbijt om 8 u is een banaan , dan volgt de fietstocht en daarna omeletje met groentemix..

  • Jasper Alblas
   22/09/2013 om 10:26 pm

   Hi Michel,

   door het hoge gehalte aan suiker in de banaan kun je een halfuur tot een uur na het eten een ‘suiker-drop’ ervaren. Dit houdt in dat je bloedsuiker spiegel sneller daalt dan normaal. Dit kan jij ervaren als een flauwte tijdens het fietsen (voelt hetzelfde als een ‘after lunch dip’).

   20 kilometer fietsen is een heel eind. Ik raad je daarom aan iets meer gezonde koolhydraten te eten zoals quinoa.

   Dus kijk uit met snelle suikers, maar met zoveel inspanning kun je rustig iets meer gezonde koolhydraten eten zonder dat je daar veel van zal opslaan als buikvet.

   Je zou dus bijvoorbeeld quinoa kunnen toevoegen aan je omelet met groentemix. Of wellicht is het een optie om minder ver te fietsen. Dit soort intense training is in ieder geval niet nodig om af te vallen rond je buik.

   Veel succes!

 • Han
  19/09/2013 om 1:29 pm

  Jasper,

  Je zegt een paar keer dat het beter is om zuivel te schrappen uit je eetgewoonte omdat zuivel je niet helpt als je snel af wilt vallen.
  Zuivel is een belangrijke leverancier van calcium.
  Hoe zorg ik ervoor dat ik voldoende calcium binnen blijf krijgen als ik aan de hand van jouw boodschappenlijst ga eten?
  Ik gebruik namelijk medicijnen die in het slechtste geval botontkalking kunnen veroorzaken en daarom zorg ik er nu voor dat ik dagelijks zuivel eet.

  • Jasper Alblas
   20/09/2013 om 5:39 pm

   Hallo Han,

   het klopt dat er veel calcium is melk zit, dit betekend echter niet dat deze calcium ook opgenomen wordt in je lichaam. Zelfs onderzoekers aan Harvard zeggen dat melk niet de beste bron is voor calcium.

   Zaden (zoals sesamzaad) en groente (zoals broccoli en boerenkool) zijn uitstekende bronnen van calcium.

   Maar als we nog een stapje terug doen, kun je kijken wat ervoor nodig is om sterke botten te krijgen. Dan blijkt dat calcium slechts één factor is. Andere belangrijke factoren zijn o.a.: voldoende beweging, krachttraining en vitamine A, D en K.

 • Michelle
  16/09/2013 om 12:00 pm

  Hallo Jasper,

  Ik ben 20jaar, 1.68 en weeg 59kg. Ik ben slank, alleen zoals velen word ik gek van buikvet. Ik woon nog thuis, dus voor mij is het moeilijk om savonds iets anders te eten 🙁 m’n ouders zijn hardlopers, dus we eten al vrij gezond, maar niet zoals wat op jouw boodschappenlijst staat. We eten bijvoorbeeld veel kip. Mag dit wel?

  Gr, Michelle

  • Jasper Alblas
   20/09/2013 om 5:24 pm

   Hallo Michelle,

   Biologische kip met mate is geen probleem, kijk wel uit met kip uit de supermarkt omdat deze vaak antibiotica en hormonen toegediend heeft gekregen.

   Mensen die langdurig intensief sporten hebben meer koolhydraten nodig dan mensen die dit niet doen. Wellicht is het een idee om het zelfde gerecht als je ouders te eten maar dan het portie koolhydraten (de aardappels, pasta of rijst bijvoorbeeld) minimaal te halveren. Als je snel rond je buik wilt afvallen is het, het beste om de koolhydraten zelfs helemaal te vervangen met extra groente.

   Succes!

 • Michelle
  15/09/2013 om 4:23 pm

  Hi Jasper,

  Mag kip wel?

  Groetjes, Michelle

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:13 pm

   Hoi Michelle,

   kip kun je met mate consumeren (maximaal 2 keer per week). Let er wel op dat de kip biologisch is en dat de kip niet is vol gespoten met antibiotica en hormonen.

 • Michiel
  15/09/2013 om 9:38 am

  Dag Jasper , Eindelijk zie ik een oplossing voor mijn buikprobleem , ondanks naar mijn mening m’n”goede eetgewoonten” en veel bewegen kweek ik alleen maar meer en meer een buikje , ik ben 58 en wil niet als een gezellige dikkerd door het leven gaan . Bedankt dus voor de waardevolle info .
  Maar wat met : Mango ,azijn (wijnazijn) , koolsoorten ?
  En dus iedere morgen een boeren-omelet is OK als ik rond me buik wil afvallen?
  Groeten
  Michiel
  Oostende

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:11 pm

   Hallo Michiel,

   graag gedaan. Mango bevat veel suiker, dus liever niet. Azijn, incl. wijnazijn kun je met mate consumeren. Koolsoorten zijn helemaal geen probleem.
   Ja je kunt iedere morgen een boeren-omelet eten, let er wel goed op dat de eieren van gezonde kippen komen, zo ver ik weet zit je met scharrel omega-3 eieren vaak goed.

   Succes!

 • Thomas
  13/09/2013 om 10:15 am

  hallo jasper, dank voor je informatie. ik ben nu ongeveer 2 weken bezig en mijn buikvet begint langzaam weg te gaan. ik ben inmiddels al 4 centimeter kwijt. ik vraag me alleen af, moet ik niet iets aanpassen om te blijven afvallen of kan ik gewoon zo doorgaan met je lijstje. het vet verbranden gaat nu vrij makkelijk maar ik wil graag dat het er allemaal af gaat. want ik ben wel eens eerder een paar kilo afgevallen maar ik wil nu helemaal naar een strakke buik en al me buikvet verbranden. ik hoor het wel.

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:08 pm

   Hoi Thomas,

   wat goed om te horen! Je hoeft niets aan te passen. Als het voedingspatroon wat je nu eet je helpt af te vallen bij je buik dan zal dit zo doorgaan totdat je een volledige strakke buik hebt.

   Veel succes Thomas!

 • Celine
  09/09/2013 om 8:47 am

  Hallo Jasper,

  Bedankt voor je boodschappenlijst! Ik zit met het volgende probleem die ik graag aan je wil voorleggen.
  Ik heb geen overgewicht (goede BMI) maar wel een buikje die ik kwijt wil, wat buikvet dat ik wil verbranden. Ik sport 3x per week. Ik ga geheel volgens jouw lijst eten, ik kan dit echter maar 4-5 dagen per week doen… In het weekend is het ‘sociaal’ onmogelijk om alleen maar de produkten van jouw lijst te eten. Ik probeer dit dan wel zoveel mogelijk te doen, maar de in de omgeving waarin ik in het weekend verkeer, is helemaal correct eten vrijwel onmogelijk.
  Mijn vraag is: kan ik zodoende op den duur toch afvallen en m’n buikje kwijtraken?
  Bedankt, Celine.

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:06 pm

   Hallo Celine,

   ik begrijp wat je bedoelt. Voor je gezondheid is (als je jong toe in het weekend een paar ongezonde dingetjes eten geen probleem. Alleen als je wilt afvallen rond je buik is het ongewenst.

   Je kunt de paar ongezonde dingetjes wellicht compenseren met KEI training (lees hier meer over in mijn artikel over snel afvallen). Dit is echter voor iedereen anders.

   Ik zou je natuurlijk aanraden om gewoon 7 dagen in de week gezond te eten, op die manier weet je zeker dat je buikvet verdwijnt. Maar als je dat echt niet wilt/kunt dan is KEI training de beste optie.

   Veel succes!

 • K. van den B
  05/09/2013 om 12:06 pm

  hallo Jasper,

  ik heb een vraag ik ben sinds vorig jaar september in ploegendienst gaan werken. en heb hierdoor mijn eet patroon aangepast omdat ik weet dat je vaak door ploegendienst veel kilo’s erbij krijgt.

  December 2012 woog ik nog 89 kilo op een lengte van 182, ik zit nu op een gewicht van 77 kilo, aardig afgevallen dus. Dit komt denk ik door met regelmaat te eten(om de 2 a 3 uur) en met het avond eten alleen Groente en vlees of Aardappels en Groente en door meer water te gaan drinken.

  Ben beduidend veel afgevallen zonder te sporten. Enige wat mij nog stoort is dat ik een buik(je) hou is dat op te lossen door de samngestelde boodschappen lijst?

  mvg k van den B

  • Jasper Alblas
   07/09/2013 om 10:02 am

   Hallo K.

   Bij veel mensen is buikvet het laatste vet dat verdwijnt als je gaat afvallen. Afhankelijk van je leeftijd kan het wel eens enkele maanden duren voordat het echt weg is.

   Als je ook rond je buik wilt afvallen is het belangrijk dat je, je consistent aan de boodschappenlijst houdt. Het buikvet zal dan op den duur vanzelf verdwijnen.

   Als je wat moeite hebt om lekkere recepten te verzinnen is dit misschien wat voor je. Lekkere recepten zijn essentieel om dit voedingspatroon ook op de lange termijn vol te houden.

   Succes!

 • G
  04/09/2013 om 9:21 pm

  Hoi Jasper,

  Mogen pecannoten ook?

  • Jasper Alblas
   07/09/2013 om 9:57 am

   Ja die mogen ook, alleen amandelen, walnoten en paranoten hebben mijn voorkeur. Probeer de noten een beetje af te wisselen.

 • Hakan
  01/09/2013 om 8:58 pm

  Hallo Jasper,

  Dank voor je boodschappenlijstje. Dat gaat goed van pas komen. Ik heb nog wel twee vragen: munt zag ik niet staan op je lijst. Mag dat helemaal niet als je vet wilt verbranden rond je buik? Bij een groene shake/smoothie geeft dat namelijk wel een lekker smaakje. Daarnaast vroeg ik me af als je een stuk fruit toevoegt aan je shake, geldt dit dan als je ene stuk fruit van de dag of kun je als tussendoortje nog wel een stuk fruit nemen?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  • Jasper Alblas
   07/09/2013 om 9:56 am

   Hoi Hakan,

   munt is geen probleem, dat helpt ook zeker met buikvet verbranden.
   Ja, fruit in de shake telt ook als het enige stuk fruit van de dag.

   Veel succes!

 • Jose
  29/08/2013 om 9:05 pm

  Jasper, blijf lekker zo doorschrijven! Juist door de teksten informatie en eenvoudig te houden is het toegankelijk om ermee te starten. Juist jouw manier van schrijven zorgde ervoor dat wij er meteen mee aan de slag zijn gegaan. Mijn complimenten voor de opbouw van jouw site en artikelen. Even aan het einde van de dag een stukje lezen na een intensieve dag werken werkt motiverend om de volgende dag weer vrolijk aan een gezonde smoothie te beginnen en de boodschappenlijst aan te houden. Met resultaat!

 • Paul
  29/08/2013 om 3:44 pm

  In beginsel een leerzame site, maar de “pop”-termen die je hebt verzonnen maken de strekking ervan onnodig ingewikkeld en verwarrend. De term ‘calorie’ is niets anders dan een maatvoering om de hoeveelheid energie in een voedingsmiddel aan te duiden. Er zijn dan ook geen ‘vet-calorieen’, ‘eiwit-calorieen’ of ‘koolhydraat-calorieen’, net zo min als er ‘appel-centimeters’ of ‘peer-centimeters’ zijn. Een centimeter is een centimeter en een calorie is een calorie. Het is natuurlijk wel belangrijk hoeveel nuttige voedingsstoffen een voedingsmiddel per calorie levert (= voedingsstofdichtheid), maar dat is een heel ander verhaal. Bovendien gaat dit aspect van voeding veel dieper dan alleen de 3 macronutrienten (o,a, fytonutrienten, enzymen, hormonen, hulpstoffen, voedingsvezels, vitamines, mineralen etc.). Al met al vind ik veel stellingen erg kort door de bocht en te ver gesimplificeerd en dat gaat ten koste van de feitelijkheid en toepasbaarheid ervan.

  • Jasper Alblas
   29/08/2013 om 5:53 pm

   Hallo Paul,

   bedankt voor je compliment en je feedback. Ik heb voor als nog enkel positieve reacties gehad op de categorisatie van het type calorieën (die in mijn ogen juist de toepasbaarheid vergroten). Ik onderbouw mijn stelling zo goed mogelijk zonder te verzanden in een te complex verhaal. Dit doe ik om de website begrijpbaar te houden voor iedereen. Afvallen rond de buik moet natuurlijk niet alleen weggelegd zijn voor mensen die complexe medische teksten en termen begrijpen.

   Zijn er nog andere mensen die graag complexer verhaal lezen? Of is het beter om het begrijpbaar te houden? Laat je mening hieronder achter.

   • Michel
    30/08/2013 om 11:40 am

    Wat mij betreft mag het verhaal wel worden uitgediept. Immers roept iedere ‘diëtiste’ weer iets anders en juist door dieper in te gaan op zaken is het verhaal beter te verifiëren.

    Overigens vroeg ik me wel af waarop kip op de soms lijst staat? Kipfilet is mager, en (eventueel gekookt) is het immers voorkeur voor vele bodybuilders en diëten?

 • Janneke
  27/08/2013 om 8:20 pm

  Hallo Jasper,
  Doordat ik reuma heb krijg ik heel veel pijn door het eten van dierlijke eiwitten (vlees, vis, eieren). Hoe kan ik voldoende eiwitten binnenkrijgen en toch afvallen op de buik?
  Ik vind dit artikel erg interessant!

  • Jasper Alblas
   29/08/2013 om 5:58 pm

   Hoi Janneke,

   fijn dat je de informatie goed kan gebruiken. Dierlijke eiwitten zijn de basis van eiwitten op de boodschappenlijst. Maar ook noten, zaden, pitten en eiwitpoeder helpen je om voldoende eiwitten binnen krijgen.

   Als je echt geen dierlijke eiwitten eet raad ik je aan om af en toe (max. 4 keer per week) kwark of peulvruchten te eten. Dit is geen ideaal voedsel als je buikvet verbranden op je verlanglijst hebt staan, maar een eiwit tekort is een groter probleem.

   Succes!

 • Chantall
  27/08/2013 om 7:55 am

  Hoi Jasper,

  Toch nog wat vraagjes:

  Hoe zit het met bonen (tuinbonen, snijbonen, bruine bonen, etc.) en kikkererwten e.d.? Ze staan niet op je boodschappenlijst. Er zijn genoeg “verhalen” te vinden dat (vooral witte/cannellini) bonen goed zijn voor een platte buik. En aangezien ik ook vooral gewoon een groot fan ben van bonen en ze nu toch wel begin te missen, toch deze vraag.

  Mijn volgende vraag is of rozijnen zijn toegestaan? En zo ja, onbeperkt of met mate (net zoals de dadels?)

  En mijn laatste vraag is of het misschien mogelijk is om je boodschappenlijstje te updaten met producten die er te zijner tijd bij zijn gekomen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Chantall

  • Jasper Alblas
   27/08/2013 om 1:11 pm

   Met peulvruchten ben ik altijd een beetje voorzichtig i.v.m. de hoge gehaltes koolhydraten. Op z’n tijd wat peulvruchten eten zal het afvallen rond je buik niet belemmeren, als je het maar niet te veel eet.

   Rozijnen zijn met mate toegestaan. Ik adviseer je ongezwavelde rozijnen te kopen. Het zwavel zorgt ervoor dat de rozijnen niet aan elkaar plakken, maar is niet zo gezond. Dadels idem dito.

   Ik update de boodschappenlijst regelmatig. Ik zal vanaf nu ook (belangrijke) updates sturen naar de mensen die de lijst al eerder hebben aangevraagd. Bedankt voor de tip!

   Succes!

 • Decoene Lena
  25/08/2013 om 3:38 pm

  Dag Jasper,

  Ik eet al dagelijks ongeveer wat jij aanbeveelt in je boodschappenlijst. Wat ik altijd in huis heb en niet op je lijst terug vind, zijn citroenen. Ik gebruik die dagelijks om mijn salades te kruiden en om te drinken ( enkele lepels in een 1/2 liter water). Heb ik geen citroen, dan gebruik ik appelazijn.
  Mag dit volgens jou dan niet?

  • Jasper Alblas
   29/08/2013 om 6:03 pm

   Citroenen zijn ook prima! Ik was deze per ongeluk vergeten, ze staan er nu wel op.

 • Ingrid
  24/08/2013 om 7:44 am

  Hi Jasper,
  nog een vraag: groenten en fruit bestaan ook uit koolhydraten, net als de granen. Waarom dan het ene wel eten en het andere niet? Wat is het verschil?
  alvast bedankt,
  Ingrid

  • Jasper Alblas
   25/08/2013 om 10:57 am

   Hoi Ingrid,

   koolhydraten in groente, en in mindere mate ook in fruit, gaan gepaard met een hoop vezels. Deze vezels vertragen de opname van het suiker in je bloed. Hierdoor krijg je een minder sterke insulinepiek en in het geval je granen eet.

   Ik adviseer fruit ook maximaal 1 keer per dag te eten. Het klopt dat er veel koolhydraten in fruit zitten, maar ook een hoop vitaminen en andere gezonde voedingsstoffen. Het is dus een afweging.

 • Debby
  23/08/2013 om 2:41 pm

  Hoi Jasper,
  Ik heb net je boodschappenlijst binnen gekregen. Omdat ik overgevoelig ben voor gluten, koemelk, soja en gist ben ik al bekend met veeeeel groente eten. Ik vroeg me af of glutenvrije pasta wel mag. Die ik heb is op basis van maismeel. Mag mais eigenlijk? En amandelmelk? Ik heb trouwens geen overgewicht, maar wel chronische spierpijnen en vermoeidheisklachten. Ga ook de groene smoothys proberen!

  Alvast bedankt voor je reactie en je tips!

  Debby

  • Jasper Alblas
   23/08/2013 om 4:58 pm

   Hoi Debby,

   de producten op de boodschappenlijst zullen je zeker helpen met vermoeidheidsklachten en hoogstwaarschijnlijk ook met de chronische spierpijnen. Veel succes hiermee!

   Glutenvrij betekend niet automatisch dat het voedsel gezond is of dat het voedsel je helpt afvallen rond je buik. (zie deze studie bijvoorbeeld). Glutenvrije pasta zou ik vermijden als je gezonder wilt leven.

   Mais dat je in de supermarkt vindt is vaak genetisch gemodificeerde mais. Al hoe wel de gezondheidsrisico’s hierover nog niet volledig bekent zijn raad ik persoonlijk aan mais niet te eten.

   Amandelmelk uit de supermarkt bevat vaak veel toegevoegde suikers. Als je amandelmelk zelf maakt is echt echter ontzettend gezond en een goede vervanger voor zuivel producten. In mijn receptenboek vind je het recept voor zelfgemaakte amandelmelk (je vindt in het boek overigens ook veel groene smoothie recepten).

   Succes!

   • Nain
    10/09/2013 om 6:00 pm

    Goed artikel Jasper. Elke ochtend neem ik een smoothie met een rauw ei. Ontzettend veel vitaminen en heel goedkoop (15 cent). Of het echt het echt helpt om bij je buik af te vallen weet ik niet. Het is in ieder geval een glas vol gezondheid. Ik denk dat buikvet verbranden vooral gebeurd als je gezond eet. Ook neem ik veel wortelsmoothies voor de goedkope vitamine A, beter dan al die dure pillen.

 • Chantall
  22/08/2013 om 6:43 pm

  Hoi Jasper,

  Je boodschappenlijstje heb ik direct ontvangen, top! Nu de strakke buik nog.

  Ik heb toch nog wat vragen:

  Langzaamaan ben ik bepaalde producten aan het verminderen/stoppen. De laatste maanden probeer ik al niet teveel brood meer te eten en als ik het dan at maakte ik bijvoorbeeld zelf Volkoren Speltbrood. Dit is dus eigenlijk ook niet meer toegestaan als ik buikvet wil verbranden?

  Ik ben namelijk een groot liefhebber van brood/granen, maar heb dit al drastisch weten te verminderen, om af te vallen bij me buik, naar maximaal 1 maaltijd per dag met iets van brood, ontbijtgranen, e.d., oftewel koolhydraten. Alles uiteraard in volkoren variant (spelt, rogge en met uitzondering tarwe). Ik las dat quinoa wel (met mate?) toegestaan is. Kun je hier iets meer over uitleggen en welke opties er eventueel nog wel zijn om te eten qua brood en granen en toch buikvet te verbranden?

  Hoe zit het met Medjool dadels, zijn die toegestaan? En ossewit van grasgevoerd vee? Om patat van zoete aardappels in te frituren?

  Ik hoop snel wat van je te mogen horen.

  Groetjes Chantall

  • Jasper Alblas
   23/08/2013 om 4:31 pm

   Hallo Chantall,

   veel mensen hebben er in het begin moeite mee om brood en granen te laten staan als ze rond hun buik willen afvallen. Dit is heel normaal.

   Als je buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je deze granen echt links laat liggen en niet consumeert. Goede vervangers zijn inderdaad quinoa en zoete aardappels, maar ook pompoen en koolraap voor een stamppot bijvoorbeeld.

   Het klopt dat spelt en rogge gezonder is voor je. Dit brood kan je weer met mate eten als je helemaal afgevallen bent (maar daarvoor beter niet). Hou dan je vet percentage goed in de gaten.

   (Medjool) dadels zijn als vervanger van snoep en andere zoetigheid met mate toegestaan.

   Volgens mij kun je zoete aardappels het beste frituren in kokosnootolie, niet in ossewit. Ik heb hier geen persoonlijke ervaring mee.

   Veel succes.

   • Chantall
    25/08/2013 om 12:07 pm

    Hoi Jasper,

    Bedankt voor je snelle reactie. Hier kan ik weer even mee vooruit. Inmiddels bijna een week verder en toch al 1,5 kilo kwijt, zonder inderdaad op de calorieën te letten, maar alleen eten wat er op je lijstje staat. Ik sport er overigens wel bij (maar dat deed ik sowieso al).

    Ik moet zeggen dat ik het niet altijd even makkelijk vind, ik merk dat ik er mijn weg nog een beetje in moet zien te vinden. En dan heb ik het vooral over combinaties maken en het volledig weglaten van koolhydraten en zuivelproducten. Ik ben benieuwd hoever ik kom 😀

    Als laatst wil ik je nog even een complimentje over de site. Erg leuke en interessante artikels/blog, ik haal er genoeg tips en ideeën uit. Ga vooral zo door!

    Groetjes Chantall

    • Jasper Alblas
     27/08/2013 om 1:06 pm

     Bedankt Chantall! Afvallen buik is inderdaad niet altijd even gemakkelijk. Maar de aanhouder wint, of in dit geval, krijgt een strakke buik =). Ik geef op mijn site een hoop recepten weg maar in mijn receptenboek staan ze allemaal makkelijk onder elkaar opgesomd, met hele duidelijke instructies.

 • Erik
  20/08/2013 om 10:21 pm

  Hallo Jasper,

  Ik ben een jongen van 17 jaar en ben ondertussen al 13 kilo afgevallen, ik weeg nu 83 en ben 1.81 lang. Ik heb mijn armen en bij borsten goed getraind, de spier vormen zitten er al in, maar mijn buik is mijn volgende probleem, om mijn middel heb ik nog een beetje buikvet, en een klein buikje gok zo een 5 kilo max. Dit buikvet krijg ik er niet meer verbrand met cardio, heb soms
  3,5 uur lang lopen sporten (1200 calorieen), maar alsnog geen verschil wat zou je me nu aanraden om te doen?

  • Jasper Alblas
   21/08/2013 om 5:59 pm

   Hoi Erik,

   afvallen buik heeft voor 70% te maken met voeding en maar 30% met beweging. Als je de juiste voeding eet dan is het verbranden van buikvet een logisch gevolg.

   Meer sporten betekent niet automatisch meer buikvet verbranden. Als je wilt afvallen rond je buik is je voeding het belangrijkst. Zie mijn boodschappenlijst voor de juiste voeding.

   Overleg altijd met een ouder en/of arts voordat je grote wijzigingen aan je eet en beweegpatroon aanbrengt.

   Veel succes.

 • nance
  20/08/2013 om 1:48 pm

  Hoi Jasper,

  Ik heb je boodschappenlijstje ontvangen, waarvoor dank! Ik ben dol op gamba’s. Ik zie deze (helaas) niet op de lijst staan. Mag ik deze dan ook niet meer eten?

  Ik hoor het graag nog even.

  Groetjes Nance

  • Jasper Alblas
   21/08/2013 om 5:54 pm

   Hoi Nance,

   dat klopt. Gamba’s (en garnalen) worden vaak gekweekt en bevatten vaker dan niet zware metalen, conserveringsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en andere gifstoffen.

   Naast calcium, selenium en een beetje jodium (en natuurlijk eiwitten) zitten er niet veel voedingsstoffen in garnalen/gamba’s.

   Dat gezecht hebbende, als je Gamba’s echt lekker vindt en je weet zeker dat ze in het wild gevangen zijn kun je ze met mate consumeren en gewoon buikvet verbranden.

   Wat snel afvallen buik betreft is het belangrijker dat je koolhydraten buiten de deur houdt.

 • Mirjam
  19/08/2013 om 10:26 am

  Ik ben vegetarier en eet ook vleesvervangers.
  Heeft het toch zin om de boodschappenlijst aan te vragen?

  • Jasper Alblas
   19/08/2013 om 2:19 pm

   Hallo Mirjam,

   ja dat heeft zeker zin, mits je wilt afvallen rond je buik of op een ander deel van je lichaam. Er staan ook een hoop andere producten op naast vlees en vis.

   Zorg dat je als vegetariër voldoende eiwitten en gezonde vetten binnen krijgt om gezond en snel af te vallen rond je buik. Enkele voorbeelden zijn: noten, zaden, pitten, scharrel eieren, eiwitpoeder, lijnzaadolie, olijfolie (extra vergine) en kokosnootolie.

   Niet alle vleesvervangers zijn even gezond, let goed op of ze niet te veel genetisch gemanipuleerde soja bevatten. Dit kan je buikvet verbranding namelijk tegenhouden.

   Veel succes!

 • Maartje11
  15/08/2013 om 8:38 pm

  Ik ga je boodschappenlijst proberen om af te vallen, ik sport 3 a4 x per week maar mn buik blijft. Ik ben heel benieuwd.

  Bedankt!

  • Jasper Alblas
   16/08/2013 om 12:29 pm

   Hoi Maartje,

   als het om afvallen (ook in het buikgebied) gaat dan is voeding belangrijker dan sporten. Dus ik verwacht dat je snelle resultaten zult zien als je de boodschappenlijst gaat gebruiken en genoeg blijft bewegen.

   In mijn artikel over snel afvallen schrijf ik over KEI training, hoe je met slechts één of twee keer per week 20 minuten sporten, dezelfde resultaten kunt halen met 3 keer per week hardlopen, maar dan gezonder.

   Succes!

 • Luuk
  15/08/2013 om 4:04 pm

  Hoi Jasper!

  Ik ga het nu voor 2 weken proberen vol te houden. Ik kan het verkeerd gezien hebben hoor, maar er staat niet brood tussen? Is brood dan echt zo slecht voor je qua buikvet verbranding? En bij die groep van maximaal 1 portie per dag. Is het echt zo slecht om op 1 dag een appel en ook nog een banaan te eten als je wilt afvallen bij je buik?

  Groetjes!

  • Jasper Alblas
   16/08/2013 om 12:24 pm

   Hallo Luuk,

   als je echt buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je weinig koolhydraten eet (zoals brood, pasta, rijst en aardappels). Koolhydraten verstoren het insuline niveau in je lichaam en hiermee je vet verbranding.

   Veel soorten fruit bevatten veel fruitsuiker (ook wel fructose genoemd). Afvallen buik technisch gezien is het belangrijk dat je, je inname van suikers zoals fructose verminderd. Er zitten ook een hoop gezonde voedingsstoffen in fruit. Daarom is één stuk fruit per dag wel toegestaan.

   Meer dan één stuk fruit per dag is niet slecht voor je, maar als je gewicht wilt verliezen dan is dit niet optimaal.

   Veel succes!

 • Chris
  12/08/2013 om 4:50 pm

  Beste Jasper,

  Ik snap er even niks meer van. Ik eet veel groente (met name groenselderij, venkel, courgette, wortels, grassap), dagelijks een stuk fruit, eet weinig ‘verboden’ middelen, drink voornamelijk thee, een keertje per week pasta of aardappelen, soms een pizza bij grote honger, maar de meeste dagen geen van dat soort dingen, een paar keer per week een stukje stokbrood, eet een paar keer per week een dropje of snoepje of een chocolade reep, sport elke dag lekker een uurtje… en ik heb me toch een buikvet! Echt niet bormaal. Verder geen spatje vet te bekennen. Het is alsof er iemand ongezien siliconen onder de buikhuid heeft gestopt. Ik snap er niks van 🙁 Kun je daar iets verstandigs van zeggen?

  Groet, Chris

  • Jasper Alblas
   13/08/2013 om 1:01 am

   Hoi Chris,

   of het verstandig is weet ik niet, maar ik kan er wel iets van zeggen ;-). Allereerst moet je natuurlijk begrijpen dat iedereen anders is. Sommige mensen kunnen af en toe een snoepje, pizza, pasta en wat aardappelen eten en toch een strakke buik houden. Maar bij anderen is het onmogelijk om af te vallen rond je buik als ze dit eten (ook al is het maar een beetje).

   Als je al die kleine dingen bij elkaar gaat optellen kan je best op een aardige hoeveelheid ongezond voedsel komen. Probeer eens voor een paar weekjes helemaal gezond te eten en kijk dan wat er met je buikvet gebeurd.

   Succes!

 • Tom
  10/08/2013 om 1:10 pm

  Intressant artikel. Ik hoop dat het ook werkt voor klein buikje of vetopstapeling rondom buik. Ik ben lange kerel van 37 jaar en gespierd/slank zie er goed uit hoor ik maar zou graag dat beginnende buikje kwijtraken of voorkomen. Ik fiets en loop veel alleen mijn eetpatroon is zeer wisselvallig wel probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Vis, vlees en aardappelen. Verder eet ik veel koeken, chocolasnoep en ijs og een wonder dat ik er zo uitzie. Als het werkt ben ik u zeer dankbaar

  • Jasper Alblas
   11/08/2013 om 10:40 pm

   Hoi Tom,

   Probeer ook de aardappelen te vermijden, deze bevatten veel zetmeel. Zetmeel wordt in je lichaam omgezet tot suiker.
   Dus zowel de aardappelen, koek en snoep zorgen ervoor dat je buikvet opslaat en dat afvallen rond je buik moeilijk wordt.
   Als je stopt met aardappelen, snoep en koek te eten dan zul je ook het beetje buikvet dat je helpt verbranden.

   Veel succes ermee!

 • Michel
  10/08/2013 om 12:05 am

  Ik train veel maar mijn middel en buik gaan lang niet snel genoeg. ik wil Graag een v halsje kunnen dragen zonder dat die zijkantjes er overheen blijven hangen

  • Jasper Alblas
   11/08/2013 om 10:44 pm

   Als je af wilt vallen bij je buik is voeding belangrijker dan training. Voeding telt voor ongeveer 70% en sporten voor 30%. Als je de producten van mijn boodschappenlijst eet zal je binnen een week al resultaten zien. Je zal je buikomtrek direct zien verminderen.

 • Mark
  06/08/2013 om 5:42 pm

  Ik vraag mij af of ik soyamelk mag gebruiken in mijn koffie?
  Ik ben nu op de tweede dag en mis een plakje oude kaas tussendoor. Mag dit ook niet? Ik at namelijk gedurende dag rijstwafels met kaas als tussendoortjes en nu eet ik al 2 dagen vis en noten. Best lekker, heb ook geen hongergevoel maar het verveelt wel een beetje.
  Dus af en toe een plakje kaas en soyamelk, is dat ok?

  • Jasper Alblas
   09/08/2013 om 3:23 pm

   Hoi Mark,

   Soyabonen worden vaak genetisch gemanipuleerd op zo een manier dat het een negatief effect heeft op onze gezondheid. Daarnaast bevat soyamelk ook veel suiker. Dat gezegd hebbende is één klein scheutje soyamelk in de koffie eens per dag natuurlijk niet de reden dat je hardnekkig buikvet ontwikkeld.

   Probeer eens wortelen met wat ongezwavelde rozijnen. Of een rijstwafel met kokosnootolie en walnoten. Een rijstwafel met avocado en wat olijfolie (extra vergine) en zeezout is ook lekker als tussendoortje.

   Probeer zuivel te vermijden als je wilt afvallen rond je buik.

 • wies
  05/08/2013 om 4:34 pm

  Ik ben erg benieuwd naar je boodschappen lijstje.

 • dany
  04/08/2013 om 8:10 pm

  Je geeft aan dat je moet proberen granen te vermijden. Ik heb last van obstipatie en moet veel vezels eten. Volgens jou info kan ik daar dikker van worden. Vis lust ik echt niet heb je daar een vervanger voor? Wat raad je mij aan

  • Jasper Alblas
   09/08/2013 om 3:16 pm

   Hoi Dany,

   als je last hebt van obstipatie is het essentieel van je geen granen eet. Het komt namelijk bijna altijd door de suikers (graan wordt omgezet in suiker) dat je darmen helemaal van streek zijn. Als je de producten van me boodschappenlijst eet zal je zien dat naast het verbranden van overtollig buikvet ook de obstipatie vanzelf verdwijnt.

   Vis is voornamelijk belangrijk voor twee dingen: eiwit en gezonde vetten. Eiwit kunt je vervangen door ei, noten, gras gevoerd vlees en eiwitpoeder te eten. De gezonde vetten kan je vervangen door lijnzaad, visolie pillen (van goede kwaliteit), walnoten en avocado te eten.

 • Marjorie
  02/08/2013 om 10:52 pm

  Ik heb weleens mijn lijf ontgift en ben in 30 dagen, 4 kilo kwijtgeraakt. Dat resultaat krijg ik niet meer voor elkaar. Ik wil dit proberen, ondanks het feit dat de producten in dit artikel veel overeenkomsten vertonen met die uit de ontgiftingsperiode. Maakt het overigens uit of ik rook? Ben er jammer genoeg weer mee begonnen. Hoop binnenkort genoeg rust in mijn hoofd te hebben om weer te stoppen.

  Dank alvast.

  • Jasper Alblas
   08/08/2013 om 1:27 pm

   Roken heeft, zoals je ongetwijfeld weet, een negatieve invloed op je gezondheid. Ik raad je sterk aan om er definitief mee te stoppen zodra je hier klaar voor bent. Want omdat roken slecht is voor je gezondheid, helpt het mee je buikvet vast te houden.

   Een gezond lichaam heeft geen overtollig buikvet, dus als je stopt met roken en je de de producten gaat eten van de boodschappenlijst dan zul je zien dat je vlot gaat afvallen rond je buik en op andere plekken op je lichaam.

 • Esther
  29/07/2013 om 9:55 pm

  Hoi Jasper,
  Ik heb een vraagje. Ik heb jouw samengestelde boodschappenlijst doorgenomen. Ik vind het heel moeilijk om hier een ontbijt uit samen te stellen. Heb je misschien wat tips? Tevens zou ik graag willen weten of ik ook quinoa mag nuttigen.
  Graag hoor ik van je.

  Groet,
  Esther

  • Jasper Alblas
   08/08/2013 om 1:21 pm

   Hallo Esther,

   ja, je kunt ook prima quinoa eten.

   Ik eet ’s ochtends of een boerenomelet of een groene smoothie.

   Ik eet een boerenomelet met 2 eieren, ui, knoflook, courgette of spinazie, gerookte zalm, extra vergine olijfolie en eventueel tomaat of avocado. Gebakken in kokosnootolie. Voeg wat gekookt quinoa toe voor meer vulling.

   Hier vind je een leuk receptenboek voor groene smoothies om direct in de ochtend al buikvet te verbranden.

   Succes!

 • Piet
  27/07/2013 om 9:15 am

  Beste Jasper,

  Handig zo’n boodschappenlijst! Ik vraag me alleen af waarom producten als yoghurt en andere dranken er niet op staan.

  Groet,

  Piet

  • Jasper Alblas
   27/07/2013 om 12:08 pm

   Hoi Piet,

   Met dranken neem ik aan dat je drinkbare zuivel producten bedoelt.

   In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn zuivel producten niet zo gezond voor ons. Uit verschillende studies blijkt dat de consumptie van zuivel verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Ik ben van plan hier in de toekomst een artikel over te schrijven, maar voor nu, als je hier meer over wilt weten, verwijs ik je door naar het boek “The China Study” van T. Colin Campbell, PhD met Thomas M. Campbell II.

   Als je rond je buik wilt afvallen, heb je een gezond lichaam nodig en kun je beter geen zuivel eten of drinken. Een gezond lichaam is de snelste, makkelijkste en fijnste weg naar een strakke buik zonder overtollig buikvet.

   Melk is goed voor elk? Nee dus, melk is goed voor kalfjes, maar niet voor mensen =).

   • Piet
    27/07/2013 om 1:27 pm

    Hoi Jasper,

    Bedankt voor je antwoord. Ik bedoelde eigenlijk niet alleen zuivel maar ook bijvoorbeeld vruchtensappen en koffie (zonder suiker/melk).

    Daarnaast vraag ik me af waarom tomaten, courgettes, aubergines en paprika’s (die normaalgesproken toch veel gebruikt worden) ontbreken op je lijst – zijn die minder gezond of heb je ze over het hoofd gezien?

    • Jasper Alblas
     27/07/2013 om 2:26 pm

     Oke, vruchtensappen bevatten ontzettend veel suiker (kijk maar eens op de verpakking). Zelfs verse vruchtensappen zou ik daarom niet aanraden als je buikvet wilt verbranden.

     Koffie is een lastig onderwerp omdat de resultaten van wetenschappelijke studies over de gezondheidseffecten van koffie elkaar tegen spreken. Er wordt veel (en lang) onderzoek naar gedaan, maar er is nog geen duidelijkheid.

     Dat gezegd hebbende, het is wel duidelijk dat koffie niet de gezondste drank is die je kunt drinken (water is het gezondst), maar het is wel gezonder dan frisdranken en vruchtensappen.

     Tomaat, aubergine en paprika komen van planten van de nachtschadefamilie. Deze planten bevatten de natuurlijke neurotoxische stof Solanine. Solanine kan naast veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals eczeem, darmproblemen en vermoeidheid ook de oorzaak zijn van overeten.

     Dus als je effectief bezig bent met buikvet verbranden, dan kun je de inname van groenten van de nachtschadefamilie beter verminderen. Verminderen, niet verwijderen want er zitten natuurlijk ook een hoop goede stoffen in tomaat, aubergine en paprika daarom staan ze wel op de lijst van “consumeren met mate”.

     De courgette was ik per abuis vergeten op de boodschappenlijst. Courgette is een prima groente voor een strakke buik, hij staat er nu tussen, bedankt.

 • debby
  25/07/2013 om 5:59 pm

  Hoi Jasper,

  Ik ben net terug uit Amerika en heb daar vreselijk lopen schransen. Nu ben ik het spuug beu en ben sinds dinsdag begonnen met het eten van je booschappenlijst. Gister behoorlijk hoofdpijn gehad en nu is dat gelukkig over. Ik ben dol op noten en eet daar zo 5 x per dag een portie van op. Ook heb ik de afgelopen dagen veel vis gegeten door b.v mijn salade of lekker savonds op komkommer. Is het echt niet erg om zoveel vis en noten op een dag te eten?

  Groetjes en alvst bedankt

  • Jasper Alblas
   25/07/2013 om 6:48 pm

   Hoi Debby,

   het is zeker niet ongebruikelijk dat je de eerste paar dagen dat je gezond gaat eten hoofdpijn of andere kwaaltjes naar boven komen. Dit heeft te maken met het feit dat slechte stoffen die in je lichaam (voornamelijk in je buikvet) zitten opgeruimd worden en dus door je bloedbaan heen moeten. Dus maak je hier geen zorgen om, dit hoort erbij en gaat snel over.

   Noten zijn gezond, zorg er wel voor dat je ze altijd ongezout en ongeroosterd koopt en eet. Vermijdt ook pinda’s aangezien deze niet zo gezond zijn.

   Koud water vis is ook gezond, zorg ervoor dat je voornamelijk zalm, sardientjes, haring, makreel en in mindere mate kabeljauw eet. De meeste andere vissen bevatten veel zware metalen of andere ongezonde stoffen.

   Om je vraag te beantwoorden: zolang het goed aanvoelt en je, je aan de bovenstaande richtlijnen houdt kan je niet gauw teveel noten of vis eten. Maar net als met bij alles is te veel van hetzelfde nooit goed. Het is dan niet zozeer het teveel aan noten dat ongezond is, maar de voedingsstoffen die je mist omdat je andere producten niet eet.

   Daarnaast maakt afwisseling het eten ook lekkerder. Probeer alle andere producten van de boodschappenlijst op z’n minst één keer, ik weet zeker dat je nog meer lekkere producten tegen zult komen, die je ook nog eens helpen je buikvet te verbranden. Succes!

 • Dustin Hofkamp
  24/07/2013 om 9:26 pm

  nog 1 vraag:
  bij de dingen die je mag eten zoveel je wilt moet je dan niet meer opletten op je kcal inname? want als je wat haringen eet of wat
  anders wat veel goede vetten bevat dan tikt het toch best hard aan in calorieën en als je dat teveel binnen krijgt dan zit je met overtollige brandstof lijkt mij?

  Mvg. Dustin

  • Jasper Alblas
   24/07/2013 om 10:08 pm

   Zolang je de producten van de boodschappenlijst eet hoef je inderdaad niet meer te letten op je calorie inname. Het gaat namelijk niet om het aantal calorieën dat je eet maar om het type calorieën dat je eet. In mijn post “calorieën tellen” kun je daar meer over lezen.

 • Marten
  24/07/2013 om 6:41 pm

  Ik heb het lijstje ontvangen en ga het zeker proberen. Mag je wel wat brood eten. Ik heb geen overgewicht alleen klein beetje buik vet train 4 x per week 1 x per week kickboxen. Ik had nog 1 vraag wat heeft bier voor invloed op je lichaam?

  • Jasper Alblas
   24/07/2013 om 8:16 pm

   Mooi. Zoals je hierboven kunt lezen bevat brood veel granen, en is dus niet goed voor je lichaam (of je nou overgewicht hebt of niet). In plaats van brood kan je bijvoorbeeld beter een salade bij de lunch eten. Doe wat Quinoa door de salades zodat je voldoende gezonde koolhydraten binnenkrijgt om aan je drukke sportprogramma te blijven doen.

   Het is ook mogelijk om te veel te sporten. Ik zeg niet dat, dat bij jou het geval is, maar kijk goed uit voor blessures en slijtage. 5x intensief sporten per week is in ieder geval niet nodig om buikvet te verbranden. Je voedingspatroon veranderen en 30 minuten per dag stevig door lopen/fietsen is al voldoende.

   Naast alle bekende slechte invloeden van bier op je lichaam, wordt de alcohol in je lichaam ook nog eens omgezet tot suiker. Een glas bier heeft wat suiker betreft dezelfde invloed op je lichaam als een blikje cola. Persoonlijk zou ik je aanraden om geen alcohol meer te drinken of in ieder geval zo weinig mogelijk.

   Maak je geen zorgen, dit kun je allemaal nalezen op de boodschappenlijst :). Succes.

 • Marten
  24/07/2013 om 5:30 pm

  Wat mag ik allemaal precies eten ? Kan het niet echt goed vinden.
  Overdag op mijn werk eet ik vooral brood.
  En wat is goed voor bij het avond eten ?

  • Jasper Alblas
   24/07/2013 om 5:55 pm

   Hoi Marten,

   Hier kun je de boodschappenlijst aanvragen.

   Brood bevat veel granen en is daarom niet ideaal voor een gezond lichaam. Daarnaast zijn granen ook koolhydraten wat inhoud dat ze in je lichaam omgezet worden tot suiker en je dus niet helpen afvallen maar juist helpen aankomen. Maak je geen zorgen, eet gewoon enkel de producten van de boodschappenlijst en je verliest vanzelf gewicht.

   Mijn favoriete avondeten is salades. Je kunt met het boodschappenlijstje voldoende inspiratie opdoen. Door simpel sla, noten, fruit en olijfolie te mixen en wat kruiden en zout toe te voegen heb je al een prima salade.

   Succes!

 • Dustin Hofkamp
  24/07/2013 om 1:22 pm

  Hallo , ik ben niet dik en heb een gezonde bmi alleen mijn kleine beetje vet bij mijn onderbuik en borst wil ik graag weg krijgen en die delen droogtrainen, hopelijk lukt dat met de juiste voeding die u in uw boodschappenlijst heeft staan, zo ja zou ik die graag willen ontvangen

  Mvg. Dustin Hofkamp (16jaar)

  • Jasper Alblas
   24/07/2013 om 2:58 pm

   Hoi Dustin,

   met het voedsel van mijn boodschappenlijst zal je lichaam zijn natuurlijke vetpercentage krijgen. Voor de meeste mannen is dit minimaal 8%. Lager dan dat is meestal niet natuurlijk. Ik raad dit daarom ook niet aan.

   Bodybuilders hebben het wel eens over het ‘droogtrainen’ van bepaalde delen van je lichaam. Wat de gezondheidsgevolgen daarvan precies zijn weet ik niet, maar het klinkt onnatuurlijk in mijn oren.

   Overleg altijd even met een ouder en dokter voordat je aan zulke ondernemingen begint. De boodschappenlijst wordt automatisch naar je toegestuurd als je, je naam en je email in het grijze blok hierboven invult.

 • Dunya Heijt
  24/07/2013 om 7:13 am

  Graag ontvang ik het boodschappenlijstje. Ik ben al 17kg kwijt, en werk en train nog steeds hard.. alleen mijn buikje wil verder niet veranderen. Kun je me helpen?
  Gr Dunya

  • Jasper Alblas
   24/07/2013 om 10:58 am

   Hoi Dunya,

   gefeliciteerd! 17 kilo is al heel wat. Je kunt de boodschappenlijst aanvragen door je naam en email in te vullen in het grijze blok hierboven. Het blok met de titel “Jasper’s Boodschappenlijst”. Door op de blauwe knop “Verstuur nu” te klikken, krijg je automatisch de boodschappenlijst toegestuurd.

   Door enkel producten te eten van de boodschappenlijst zal je ook je buikvet verbranden. Als je toch nog vragen hebt, stuur dan even een email naar info@jasperalblas.nl. Dan help ik je graag verder. (Het kan even duren voor ik reageer, ik krijg momenteel ontzettend veel emails, maar ik probeer altijd zo snel mogelijk te antwoorden).

   Veel succes!

 • Patricia
  22/07/2013 om 5:59 am

  Ik ben benieuwd naar de boodschappenlijst
  Recepten zouden ook leuk zijn 😉

 • Kaz0n
  20/07/2013 om 11:02 am

  Hallo Jasper,
  Sinds ik biologisch ben gaan eten ongeveer vanaf november 2012 is er gestaag en buikje instaan terwijl ik daarvoor nooit een buikje had. Loop 2 x per week 5 km hard en beweeg Veel ( 3 kids). Moet eerlijk zeggen dat ik ala boele ytsma begonnen ben met smoothies met veel fruit, lees hier bij jou 1 stuk fruit. Maar kan me toch niet voorstellen dat dat nu dat buikje veroorzaakt heeft. Vind het wel jammer, ik eet heel lekker en ga ook nooit meer terug naar pakjes , zakjes koekjes enzovoort, maar dat buikje zit me wel dwars

  Groetjes Karin

  • Jasper Alblas
   20/07/2013 om 11:25 am

   Hallo Karin,

   of je biologisch eet of niet heeft niet heel veel effect op je gewicht. Biologisch heeft als voordeel dat het natuur vriendelijk is, minder bestrijdingsmiddelen bevat en hopelijk ook meer voedingsstoffen heeft.

   Gewichtschommelingen komen voornamelijk door het soort voeding dat je eet en deels door je leefstijl. Ik weet te weinig van je huidige voedingspatroon om hier iets zinnigs over te zeggen, maar ik raad je aan mijn boodschappenlijst aan te vragen via het forumlier hierboven en enkel de producten te eten die daarop staan.

   Ik verwacht niet dat te veel fruit de oorzaak is. Maar probeer fruit wel te beperkten tot maximaal 1 stuk per dag (liever 1 stuk per 2 dagen). Probeer groente smoothies te maken ipv fruit smoothies.

   Kijk ook uit met pasta, aardappels, witte rijst, brood en andere granen. Dit zijn producten waar je makkelijk een dikke buik van krijgt.

   Succes!

 • Devon
  03/07/2013 om 1:02 pm

  Goed artikel! Mooi hoe je “buikje” tussen aanhalingstekens zet, haha.

  • Jasper Alblas
   12/07/2013 om 6:57 pm

   Bedankt Devon, hopelijk vind je de informatie die je nodig hebt. Als je een vraag hebt stel die gerust hier in de comments.

  • Pascale Vanheerentals
   25/01/2014 om 9:00 pm

   Mag je koffie drinken?
   Ik drink heel graag koffie en kan moeilijk thee drinken.
   Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *