Sanny is 16,5 kilo afgevallen!

0 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in april 2018, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Sanny’s gewicht schommelde de laatste jaren constant. Het afgelopen jaar ontstond daardoor een gewichtstoename van 10 kilo. De Nieuwjaars Challenge kwam voor haar dan ook precies op tijd. Sanny is 16,5 kilo afgevallen! Wil jij weten hoe? Lees dan verder.

De kilo’s vlogen erbij

‘Tussen mijn 20e en mijn 30e had ik een gewicht rond de 72 tot 76 kilo. Rond mijn 40e veranderde dat. Mijn gewicht steeg naar 80 tot 85 kilo. De oorzaken hiervan waren verschillende knie-operaties en de artrose in mijn voeten en knieën die verergerde. Hardlopen deed ik zo’n drie per week, maar daar werd ik toen in beperkt. Dat de kilo’s erbij vlogen was dus logisch, maar een niet zo fijn gevolg.’

Jojo-effect

Sanny is die periode aan de slag gegaan met gezond eten, maar dit zorgde niet voor het resultaat wat ze voor ogen had. Omdat ze de touwtjes steeds weer liet vieren, creëerde ze een jojo-effect. ‘Doordat mijn gewicht zo enorm schommelde, moest ik steeds weer nieuwe kleding kopen. Wat een horror was dat, in het pashokje. Ik vond het echt verschrikkelijk. Op de foto wilde ik toen die tijd ook niet meer. Wanneer ik mijzelf op een foto zag dacht ik: Ben ik dat?

De Nieuwjaars Challenge

Eind vorig jaar was voor Sanny de maat echt vol. Ze voelde zich verre van prettig in haar lijf. Het moest nu echt gebeuren en het roer moest om. Maar hoe? ‘Voorheen heb ik wel eens maaltijdshakes geprobeerd, dat vond ik helemaal niks. Ik kreeg een mailtje binnen van Jasperalblas.nl over de Nieuwjaars Challenge. Met de koolhydraatarme methode was ik al bekend. Toen ik deze mail kreeg dacht ik: Dat ga ik doen!’

De eerste week van 2018 had Sanny vakantie en kon ze zich zelf inlezen. ‘Net voor het nieuwe jaar heb ik de lang houdbare producten gekocht, naast de verse producten die ik de eerste week nodig had. Ik had mijzelf voorgenomen om er 100% voor te gaan. Elke smoes die ik zou maken en elke terugval is een afwijzing naar mijzelf. Ik wil zo graag weer goed in mijn vel zitten, dit was ik aan mijzelf verplicht.’

Afspraken 

Waar Sanny 31 december nog genoot van wijn, oliebollen en chips, begon ze 1 januari met de happy new years-smoothie van de Nieuwjaars Challenge. Ze wilde graag 25 kilo kwijt te raken. Haar eerste doel was 15 kilo vóór 1 juli. De volgende 10 kilo’s zouden dan volgen. ‘Een andere afspraak was dat ik geen alcohol meer mocht drinken tot aan het behalen van mijn streefgewicht. Dit stimuleert het afslankproces, waardoor ik mijn doel zeker zou kunnen behalen. Mijn man, kinderen, moeder en zus heb ik allen verteld over mijn gewicht en mijn doelen. Dit was voor mij wel een stok achter de deur. Elke week deelde ik mijn weeg- en meetmomenten met hen.’

Geen buikpijn meer

‘Wanneer je net begint met koolhydraatarm eten, is het een hele studie. Door mijzelf goed in te lezen begreep ik alle principes. De eerste week van de Nieuwjaars Challenge verloor ik al 6,7 kilo. Ook had ik veel minder last van buikpijn. Waarschijnlijk had ik een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, zoals toegevoegde suikers. Sinds ik deze niet meer eet, is mijn buikpijn weg. Daarnaast is mijn hoofdpijn afgenomen, slaap ik heel vast, ervaar ik voldoende energie en is mijn bloedsuikerspiegel stabiel. Ik heb totaal geen behoeften meer aan suikers.’

De besloten Facebookgroep

‘Vergeleken met vorig jaar ben ik veel meer met de bereiding van mijn maaltijden bezig. Daarentegen is wel alles zelfgemaakt en zeer smaakvol. Maar de eerste maand vond ik al deze voorbereidingen soms wat vermoeiend, hoor.’ De besloten groep op Facebook is voor Sanny ook een steun geweest. Ze is daar normaal niet van, maar toch heeft ze haar doel- en meetmomenten gedeeld met de groep.

‘Al mijn vragen kon ik in de Facebookgroep stellen. Deze werden snel beantwoord. Iedereen zit daar met hetzelfde doel, dat motiveert en enthousiasmeert. Je doet de Challenge met zijn allen, zo voelt dat ook echt. De webinars en live videomomenten waren superhandig om de puntjes op de i te zetten.’

16,5 kilo afgevallen

Op dit moment is Sanny al 10 weken bezig met koolhydraatarm eten. Ze is maar liefst 16,5 kilo kwijt. ‘En wat voel ik me goed bij deze manier van eten. Broeken die ik al jaren niet meer aan kon, zitten me nu te ruim. Ik had nooit gedacht dat het verliezen van gewicht zo snel zou gaan. Ik heb strikt de Nieuwjaars Challenge-recepten aangehouden in de eerste 4 weken. Daarna heb ik mijn eigen draai gegeven aan de recepten om deze makkelijk in te passen in mijn drukke leven. De richtlijnen van de koolhydraatarme methode blijf ik natuurlijk aanhouden. Ik ga de -25 kilo voor 1 juli op deze manier zeker halen!’

Tips van Sanny

‘Maak je naasten deelgenoot van je plan om gewicht te verliezen en je nieuwe eetpatroon. Je brengt heel wat teweeg in de keuken en hebt daarnaast ook van hun aanmoediging en steun nodig. Investeer in de lang houdbare producten, hier doe je lang mee en heb je nodig. Koop je groente en fruit voordelig in op de markt. Neem altijd een zakje noten mee voor onderweg. Deze komt van pas als je jezelf flauw gaat voelen.

Maak soepen, snacks en salades op voorraad en vries deze in, deze gebruik ik bijvoorbeeld op werkdagen. Houd de aanbiedingen van natuurwinkels in de gaten en doe er je voordeel mee. Koop mini-pakjes amandelmelk (250ml) om verspilling te voorkomen. En: weeg jezelf niet vaker dan één per week en kijk dan vooral ook naar de centimeters!’

Redactie JasperAlblas.nl
Wij zijn trots op jou Sanny! Je hebt deze manier van eten eigen gemaakt, waardoor je nu van alle voordelen kan genieten. Fijn dat je jezelf hier zo goed bij voelt. Ga vooral zo door, voor je het weet heb je de -25 kilo behaald. Heel veel succes verder!

Update 13 oktober 2021

Het gaat nog steeds goed! De kilo’s die ik destijds ben verloren zijn er nog steeds van af. Ik ben tussentijds wel weer door omstandigheden ‘normaal’ gaan eten, dus niet alleen koolhydraatarm. En daardoor was ik ook weer wat kilo’s aangekomen. Ondertussen zit ik weer op de goede (koolhydraatarme) weg en zijn de kilo’s er ook weer vanaf. 

Ik wil echter nog steeds de laatste tien kilo kwijt. Omdat ik nu sinds twee maanden veel beweeg en sport, naast het koolhydraatarme eten, merk ik dat ik daarin nu wel stappen maak. Al met al nog steeds blij met deze manier van eten! 

Groetjes,
Sanny

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Hoeveel koolhydraten per dag om af te vallen?

Door koolhydraten te beperken val je af en het komt je gezondheid ten goede. Hoeveel koolhydraten mag je per dag en maakt het nog uit welke koolhydraten je eet?...

Top artikel

Lisette is maar liefst 37 kilo afgevallen

Door koolhydraatarm te eten viel Lisette in 2018 maar liefst 37 kilo af. Na 3 jaar zochten wij haar opnieuw op. Lees hieronder haar verhaal!...

Afvallen

Afvallen

Bekijk alle artikelen