Sanny is 16,5 kilo afgevallen!

0 reacties

8794 volgers

Sanny haar gewicht schommelde de laatste jaren constant. Het afgelopen jaar ontstond daardoor een gewichtstoename van 10 kilo. Dit spande toch echt wel de kroon. Het was tijd voor een omslag. De nieuwjaars challenge kwam voor haar dan ook precies op tijd. Sanny is 16,5 afgevallen! Wil jij weten hoe? Lees dan verder.

Mijn gewicht

“In mijn twintiger en dertiger jaren had ik een gewicht rond de 72 tot 76 kilo. Rond mijn 40e veranderde dat. Mijn gewicht steeg naar 80 tot 85 kilo. De oorzaken hiervan waren verschillende knie operaties en de atrose in mijn voeten en knieën die verergerde.”

“Hardlopen deed ik 3 keer per week, daar werd ik toen in beperkt. Dat de kilo’s erbij vlogen was dus logisch, maar een niet zo fijn gevolg.”

Jojo-effect

Sanny is die periode bezig gegaan met gezond eten, dit zorgde alleen niet voor het resultaat wat ze voor ogen had. Omdat ze hierdoor de touwtjes liet vieren, creëerde ze een jojo-effect.

“Doordat mijn gewicht zo enorm schommelde moest ik steeds weer nieuwe kleding kopen. Wat een horror was dat in het pashokje. Ik vond het echt verschrikkelijk.”

“Op de foto wilde ik toen die tijd ook niet meer. Wanneer ik mijzelf op een foto zag dacht ik: “Ben ik dat?””

De nieuwjaars challenge

Eind vorig jaar was voor Sanny de maat echt vol. Ze voelde zich verre van prettig in haar te zware lijf. Het moest nu echt gebeuren en het roer moest om. Maar hoe?

“Voorheen heb ik wel eens maaltijdshakes geprobeerd, dat vond ik helemaal niks. Ik kreeg een mailtje binnen van JasperAlblas.nl over de nieuwjaars challenge. Met de koolhydraatarme methode was ik al bekend. Destijds had ik me ingeschreven voor de nieuwsbrieven van Jasper Alblas. Toen ik deze mail kreeg dacht ik: “Dat ga ik doen!””

De eerste week van 2018 had Sanny vakantie en kon ze zich zelf inlezen.

“Net voor het nieuwe jaar heb ik de lang houdbare producten gekocht, naast de verse producten die ik de eerste week nodig had. Ik verwachte dat deze manier van eten mij veel geld zou kosten, ondertussen weet ik beter.”

“Ik had mijzelf voorgenomen om er 100% voor te gaan. Elke smoes die ik zou maken en elke terugval is een afwijzing naar mijzelf. Ik wil zo graag weer goed in mijn vel zitten, dit ben ik aan mijzelf verplicht.”

Afspraken 

Waar Sanny 31 december nog genoot van wijn, oliebollen en chips, begon ze 1 januari met de happy new years smoothie van de nieuwjaars challenge. “wat een contrast”, Aldus Sanny.

Ze had met zichzelf afgesproken om 25 kilo kwijt te raken. Haar eerste doel was 15 kilo kwijt voor 1 juli. De volgende 10 kilo’s zouden dan volgen.

“Een andere afspraak was dat ik geen alcohol meer dronk tot aan het behalen van mijn streefgewicht. Dit stimuleert het afslankproces, waardoor ik mijn doel zeker zou kunnen behalen.”

“Mijn man, kinderen, moeder en zus heb ik allen verteld over mijn gewicht en mijn doelen. Dit voelde als een beschamend moment, maar was voor mij wel een stok achter de deur. Elke week deelde ik mijn weeg- en meetmomenten met hun.”

Geen buikpijn meer

“Wanneer je net begint met koolhydraatarm eten is het een hele studie. Door mijzelf goed in te lezen begreep ik alle principes.”

De eerste week verloor Sanny al 6,7 kilo. Daarnaast ervaarde ze geen buikpijn meer.

“Waarschijnlijk had ik een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen zoals toegevoegde suikers. Sinds ik deze niet meer eet is mijn buikpijn weg. Daarnaast is mijn hoofdpijn afgenomen, slaap ik heel vast, ervaar ik voldoende energie en is mijn bloedsuikerspiegel stabiel. Ik heb totaal geen behoeften meer aan suikers.”

De besloten facebookgroep

“Vergeleken vorig jaar ben ik veel meer met de bereiding van mijn maaltijden bezig. Daar en tegen is wel alles zelfgemaakt en zeer smaakvol. De eerste maand vond ik al deze voorbereidingen soms wat vermoeiend.”

De besloten groep op Facebook is voor Sanny ook een steun geweest. Ze is daar normaal niet van. Toch heeft ze haar doel en meetmomenten gedeeld met de groep.

“Al mijn vragen kon ik in de Facebookgroep stellen. Deze werden snel beantwoord. Iedereen zit daar met hetzelfde doel, dat motiveert en enthousiasmeert. Je doet de challenge met zijn allen, zo voelt dat ook echt. Jasper, Marleen en Anita zijn ook duidelijk aanwezig geweest in de groep. De webinars en live video momenten waren super handig om de puntjes op de i te zetten.”

16,5 kilo afgevallen

Op dit moment is ze al 10 weken bezig met koolhydraatarm eten. Ze is maar liefst 16,5 kilo kwijt.

“En wat voel ik me goed bij deze manier van eten. Broeken die ik al jaren niet meer aankon zitten me nu te ruim. Ik had nooit gedacht dat het verliezen van gewicht zo snel zou gaan.”

“Ik heb strikt de nieuwjaar challenge recepten aangehouden de eerste 4 weken. Daarna heb ik mijn eigen draai gegeven aan de recepten om deze makkelijk in te passen in mijn drukke leven. De richtlijnen van de koolhydraatarme methode blijf ik natuurlijk aanhouden.”

“Ik ga de -25 kilo voor 1 juli op deze manier zeker halen!”

Tips

Sanny heeft een aantal tips opgesteld voor iedereen die ook bezig wilt gaan met gezond eten.

  • Maak je naasten deelgenoot van je plan om gewicht te verliezen en je nieuwe eetpatroon. Je brengt heel wat teweeg in de keuken en hebt daarnaast ook van hun aanmoediging en steun nodig.
  • Investeer in de lang houdbare producten, hier doe je lang mee en heb je nodig.
  • Koop je groente en fruit voordelig in op de markt
  • Neem altijd een zakje noten mee voor onderweg. Deze komt van pas als je jezelf flauw gaat voelen
  • Maak soepen, snacks en salades op voorraad en vries deze in, deze gebruik ik bijvoorbeeld op werkdagen.
  • Houd de aanbiedingen van natuurwinkels in de gaten en doe er je voordeel mee
  • Koop mini pakjes amandelmelk (250ml) om verspilling te voorkomen.
  • Ga niet vaker dan 1 keer per week wegen en volg dan vooral ook de afmetingen.

Redactie JasperAlblas.nl: Wij zijn trots op jou Sanny! Je hebt deze manier van eten eigen gemaakt, waardoor je nu van alle voordelen kan genieten.
Fijn dat je jezelf hier zo goed bij voelt. Ga vooral zo door, voor je het weet heb je de -25 kilo behaald. Heel veel succes verder.

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Beste Jasper waarom zie ik geen verandering op de weegschaal?

In deze editie van Beste Jasper behandelt mijn collega Nicky weer een veel gestelde lezersvraag. Beste Jasper, Ik ben nu 2 weken bezig met jouw programma en ik geniet enorm van de...

Top artikel

Het supplement dat ik iedereen zou aanraden

Als Voedingscoach bij Jasperalblas.nl krijg ik heel vaak de vraag, “Anita, welke supplementen neem jij en welke zou je mij aanraden?” Ik kan me goed voorstellen dat...

Bekijk alle artikelen