Lydia viel 8 kilo af!

0 reacties

8794 volgers

Waar we vaak zo snel mogelijk af willen vallen, weten we eigenlijk allemaal wel dat afvallen geen quick fix is. Echt je leefstijl aanpassen en je gedrag veranderen kost tijd.

Iemand die daar alles van weet is Lydia. Na veel diëten en jojo-en besloot zij dat het nu echt anders moest.

Zij viel op een rustige manier 8 kilo af en voor het eerst in haar leven blijven de kilo’s weg, heeft ze geen zin meer in ongezond eten en voel zij zich heerlijk in haar lijf. En het mooie is –> iedereen denkt dat ze veel meer afgevallen is!

Hier lees je het bijzondere verhaal van Lydia die haar leven lang al zwaar is geweest en nu afrekent met haar overtollige kilo’s!

 

 

Nooit mager geweest

“Ik weet niet wat mager zijn is. Ik ben altijd dik geweest, als baby, als peuter, kleuter en als volwassenen. En ik kan uit eigen ervaring vertellen: als je al vanaf 12 jarige leeftijd bij een diëtist langst moet gaan is dat geen pretje.

Er was ontdekt dat ik een te traag werkende schildklier had en daarom moest ik regelmatig bij endocrinologie passeren. Daar werd altijd geklaagd met de woorden je bent te dik . Gelukkig is er nooit te veel cholesterol of suiker in de bloedwaarde gevonden.”

Hoewel het natuurlijk niet leuk is om te horen dat je te dik wordt gevonden had Lydia er weinig problemen door. Ze was heel vinnig ook al was ze wat zwaarder. Zij probeerde wel alle mogelijke diëten uit en jojoën was gewoon wie ze was, dat hoorde erbij.

Keto dieet

In 1994 kwam Lydia erachter dat het zo niet verder kon. Ze maakt een afspraak in het ziekenhuis en werd vanuit daarop het zoveelste dieet gezet: koolhydraatarm eten maar dan op ketone basis.

“Zo ben ik op 10 maand tijd 40 kg afgevallen van 135 naar 95 kilo. Het was ontzettend zwaar en toen de kilo’s eraf waren was er verder geen opvolging of begeleiding. Dat mag je niet meer eten en trek je plan verder maar, was de boodschap.

MS en prednison

Maar in 1996 kreeg ik het verdict dat ik Multiple sclerose had, ik kon plots op een morgen niet meer gaan.

Op 3 jaar tijd heb ik 7 infusen gehad met Cortisone (Prednison) . Ik moest medicatie spuiten om de 2 dagen.

Dit had als resultaat dat ik me altijd opgeblazen en ellendig voelde. Ook was het moeilijk om te bewegen.

Waarom moet ik dit meemaken was een vraag die vaak door mijn hoofd ging. Ik voelde me moedeloos en begon daardoor weer naar eten te pakken.

Met als resultaat dat er op 21 jaar tijd weer 25 kilo bij kwam.

Nooit meer over de 120 kilo

Ik had me voorgenomen om nooit meer over de 120 kg te gaan. En nu was ik er. Dat was een teken, ik moest iets gaan doen. Dat had ik me voorgenomen.

Zo ging ik opzoek naar een koolhydraatarm dieet, omdat ik wist dat dit voor me hielp. Maar zo drastisch als ketone dieet wilde ik niet meer en had ik ook de wilskracht niet meer voor. Blijkbaar mocht dat ook niet meer van de neurologe.

Toen las ik op internet iets over het koolhydraatarm dieet van Jasper Alblas. En het was bijna Nieuwjaar 2017 dus de goede voornemens waren er ook.”

De Nieuwjaars Challenge

Lydia besloot dat ze mee ging doen aan de Nieuwjaar challenge 2017 en dat was een geweldig besluit.

Ik heb dus de digitale Challenge boeken aangekocht met het idee: we zien wel wat dit gaat brengen. Het beloofde dat ik niet apart hoefde te koken voor mijn partner, die ging mee eten s’ avonds. Dat was al goed nieuws.

En ik was blij verrast dat het zulke lekkere recepten waren, simpel en gevarieerd. Wat mij verbaasde was dat je veel meer dingen mocht eten dan ik had verwacht!

Ook al was het koolhydraatarm, ik mocht gewoon dingen eten zoals quinoa, zoete aardappel, kikkererwten, noten . En ook belangrijk: ik was niet te veel tijd kwijt in de keuken, want s’ avonds ben ik daar soms te moe voor om uitgebreid te koken.

Na een maand was ik 3 kilo kwijt, terwijl ik heerlijk at, niet extra bewoon en me heerlijk voelde!

Daar wilde ik meer van 🙂

Toen de challenge voorbij was heb ik die opnieuw gedaan met mijn eigen indeling en op mijn eigen tempo.

s ‘Morgens dronk ik een smoothie, s’ middags soep en s’ avonds een warme maaltijd. En was ik zo weer 2 kg kwijt. Die beviel me wel.

Een nieuwe leefstijl

Maar ik voelde dat ik toch hunkerde naar meer andere recepten en ik heb de andere boeken van Jasper aangekocht en ik doe heel regelmatig mee met een Challenge om me te laten inspireren.

Het is soms best zoeken naar hoe je blijft afvallen en soms staat het even stil en andere keren gaat het weer door. Ik bleef en blijf elke keer zoeken naar hoe ik verder kan gaan.

Soms bleek dat ik even teveel snacks nam, dan liet ik dat weer weg en ging ik verder.

Voor mij werkt drie maaltijden per dag erg goed.

Dus s ’morgens een stevig ontbijt, s ’middags soep of salade en s ’avonds warm eten.

Als ik echt honger heb tussendoor dan pas zal ik iets extra nemen. Drinken tussendoor blijft een aandacht puntje.

Maar ik voelde een groot verschil met vroeger, als ik de zoveelste dieet poging deed. Er was en is rust.

Er verdwenen vetrolletjes op plekken waar ik die er vroeger niet afkreeg en nu wel. Ik heb veel meer energie en dat terwijl ik minder slaap nodig heb!

Vroeger sliep ik tot 11 uur en nu sta ik op met mijn partner.

Wat er verandert is, is dat de kilo’s die eraf gaan eraf blijven en dat vind ik het belangrijkste. Het is echt een nieuwe leefstijl geworden, zonder dat ik daar veel moeite voor hoef te doen en de kilo’s blijven afnemen.

Ik heb totaal geen zin in aardappelen, brood, rijst en pasta. En als ik buitenhuis eet dan zal ik wel eens een paar frietjes bij een salade of vis nemen en een ijsje na, maar thuis komt dit niet voor en dat gaat me gemakkelijk af.

Ook met boodschappen doen zijn we veel vlugger klaar, bepaalde rayons sla ik over.

Complimenten

Hoe mensen op je reageren, vind ik erg leuk. Ze denken dat er veel meer af is, omdat ik helemaal anders afval dan vroeger, Ik heb meer vet verbrand en dat zie je duidelijk. Ook al is het maar 8 kg op 2 jaar, het lijkt en voelt veel meer.

Voor mij is het een leefstijl geworden om koolhydraatarm en onbewerkt te eten. Omdat ik me er goed mee en bij voel en val ik ook nog af, dan is dat meegenomen en het voornaamste is dat ze eraf blijven.

Jasper Alblas en zijn medewerkers zijn een tof team, waar je steeds terecht bij kunt en antwoord van krijgt. En heel veel tips op Facebook. Dank je wel!”

Redactie Jasper Alblas

Wij zijn trots op je Lydia! Je doet het geweldig! Heel knap hoe jij op een rustige relaxte manier elke keer weer een beetje af weet te vallen en altijd vol enthousiasme mee doet aan de Challenges. Ga zo door en wees vooral heel trots op jezelf!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Succesverhalen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Sanny is 16,5 kilo afgevallen!

Sanny is door middel van koolhydraatarm eten 16,5 kilo afgevallen. Ze voelt zich gezond en zit weer goed in haar vel. Dit allemaal door heerlijke gezonde maaltijden.

Top artikel

De ongelofelijke transformatie van Mariëlle

Afgelopen week kregen we een geweldig bericht binnen van Mariëlle. Vier maanden geleden ging Mariëlle aan de slag met de Zomer Slank Challenge, gevolgd door Bodyhappiness en het...

Bekijk alle artikelen