Ondanks de feestmaanden afvallen: Jolanda deed het

0 reacties

8794 volgers

Voor haar 60e verjaardag wilde Jolanda graag nog wat kilo’s kwijt, maar ze kreeg de knop niet goed om. Getrouwd zijn met een drankhandelaar maakt het er ook niet makkelijker op: ‘Een lekker flesje wijn staat hier altijd in de kast, lekkere hapjes erbij… echt; die knop móest om!’

In een paar weken tijd is Jolanda – ondanks de feestdagen – toch 5 kilo afgevallen. Lees hoe zij dat gedaan heeft!

‘Ik had de boeken van Jasperalblas al in de kast staan en maakte daar regelmatig recepten uit voor het ontbijt en diner. Mijn lunch die ik meenam naar het werk was vaak nog een boterham en ik nam toch ook nog regelmatig ‘ongezonde’ dingen tussendoor. Zo had ik ‘s avonds altijd zin in wat hartigs, zoals chips. Zo’n zak was vaak binnen no time op en nadien had ik er altijd spijt van.’

De knop om!

‘Ik besloot dus om voor mijn zestigste toch nog wat kilo’s kwijt te raken. Die knop ging om; nu moest ik! Ik heb de alcohol laten staan en ben (nog) gezonder gaan eten.’

‘Op Facebook zag ik het kookboek Gezonde 20 Minuten Recepten voorbij komen. Wauw, wat staan hier lekkere recepten in! In combinatie met het 7×7 Afslank Programma en het Weg met Buikvet programma had ik zo een onuitputtelijke bron voor lekker en gezond eten. Samen als gezin pikten we daar de recepten uit voor het diner. Zelf nam ik ook de ontbijtjes en de lunches… heerlijk!’

‘Ik houd van koken dus dat maakt het ook makkelijk om andere recepten uit te proberen en mijn mannen thuis lusten (bijna) alles.’

‘Mijn zonen (30 en 31) zijn ook aan het afvallen. Zij gebruiken een andere methode maar we zijn er samen mee bezig. Ook zij eten graag mee met de recepten van Jasperalblas. En als ik een keer moet werken, maken zij iets uit één van de boeken. Dan kom ik thuis en staat er een gezond diner voor me klaar!’

Kerstmenu met mate

‘Het was zeker niet altijd makkelijk. De sportscholen zijn helaas dicht, dus dat helpt ook niet mee. Gelukkig wandel ik wel graag en dat doe ik dus regelmatig. 10 tot 15 kilometer als ik kan en dat dan 2 tot 3 keer per week of liever nog meer. Dat moet wel in je schema passen natuurlijk.’

‘In de decembermaand kwamen de pepernoten langs want de zonen wilden wel wat lekkers om te snoepen. Ik nam er dan zelf ook een stuk of 5 en daarna stopte ik. Dat ging goed.’

‘Inmiddels was ik in een paar weken tijd toch 5 kilo afgevallen! Ik heb de kerstmenu’s gewoon lekker gegeten. Maar alles met mate. Dat werkte goed, want ondanks de feestdagen was ik tussen kerst en Nieuwjaar toch wat afgevallen’.

Verjaardag goed gevierd

‘Mijn doel had ik bereikt, die kilo’s waren eraf. En op 1 januari jongstleden werd ik dus 60 jaar! Ik heb mijn verjaardag goed gevierd en – ook weer met mate – gezondigd. Er is dus wel weer wat bijgekomen maar dat is ook niet zo gek na alle festiviteiten en ik blijf keurig rond de 74.’

‘Dat het eraf is, merk ik goed aan mijn kleding. Je ziet het bij mij ook, altijd het eerst in mijn gezicht. Ik voel me stukken beter dankzij dit gewichtsverlies, veel fitter!’

‘Binnenkort ga ik er weer volledig voor. Op naar de 65 kilo. Dat lijkt me een gewicht dat goed bij mijn lengte past (ik ben 1 meter 66) en waar ik me goed bij zal voelen. Nog even te gaan dus. Maar nu eerst genieten van een wandelvakantie op het eiland Amorgos!

Jolanda’s tips:

Stel jezelf een doel, dan gaat het echt lukken!

Kun je niet sporten in de sportschool? Ga aan de wandel, steeds stukje verder weg. Varieer van rustig wandelen tot stevig doorlopen.

En tot slot: probeer je omgeving erbij te betrekken om af te vallen!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Zetmeel: wat is het en is het gezond?

Zetmeel is een bron van energie, maar waar zit veel zetmeel in en hoe gezond is het nou eigenlijk? Of maakt het vooral uit welk soort zetmeel je eet?...

Top artikel

Koolhydraatarm ontbijt: 7 recepten en 5 positieve effecten op afvallen

Breek de dag, tik een eitje. Een reclameslogan uit de jaren 80, die eigenlijk nog best actueel is! Voor veel mensen bestaat het ontbijt nog altijd vaak uit boterhammen of ontbijtgranen.

Bekijk alle artikelen