Dit artikel is voor mensen die in één week tijd willen afvallen. Als je de aanwijzingen in dit artikel opvolgt, raak je meerdere kilo’s in één week kwijt.

Als je wilt afvallen, maar je hebt geen zin om maanden lang een streng dieet te volgen of veel te sporten, dan is dit artikel interessant voor je. De kilo’s die je in deze week verliest komen nooit meer terug, als je de simpele aanwijzingen opvolgt. Er ontstaat dus geen jojo-effect.

Slechts een paar kleine aanpassingen in je dagelijks leven zorgen ervoor dat je in één week meerdere kilo’s afvalt (zonder lange zware trainingen en zonder vervelend hongergevoel).

Als je toepast wat er in dit artikel staat, gaan je vrienden en collega’s zich afvragen hoe het mogelijk is dat je zo snel bent afgevallen. Je partner en familie zullen versteld staan van je figuur en je verhoogde zelfvertrouwen. Je voelt jezelf beter dan ooit tevoren.

In dit artikel krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij snel kunt afvallen in een week tijd. Je krijgt voor elke dag gezonde recepten – ontbijt, lunch en avondeten – en een korte inleiding over sporten en bewegen voor optimaal gewichtsverlies. De gezonde gerechten zijn zo samengesteld dat je snel in één week tijd gewicht verliest. Gezond eten is essentieel om in zeven dagen tijd af te vallen.

Het probleem van mensen met overgewicht is niet dat ze te veel calorieën binnenkrijgen, maar dat ze de verkeerde calorieën binnenkrijgen.

Dweilen met de kraan open

Heb je ooit gehoord van het spreekwoord: “Dweilen met de kraan open”? Dit spreekwoord betekent dat je de symptomen van een probleem bestrijdt in plaats van de werkelijke oorzaak. Als het op gewichtsverlies aankomt, “dweilen” veel mensen helaas “met de kraan open”.

Deze mensen staan uren per week in de sportschool om calorieën te verbranden zodat ze afvallen. Maar zolang ze de “kraan” nog niet dichtgedraaid hebben, heeft dit “dweilen” (sporten) weinig zin.

De komende week ga je eerst de “kraan” dichtdraaien en dan pas “de vloer droogdweilen”. En “de vloer droogdweilen” in de aanpak die we hier gebruiken is niet uren sporten in de sportschool. De aanpak in dit artikel is veel leuker, veiliger en effectiever.

“De kraan dichtdraaien” doen we simpelweg door het soort calorieën dat je via je voeding binnenkrijgt aan te passen. “De vloer droogdweilen” doen we door regelmatig te bewegen. Schrik niet, dit betekent niet dat je uren in de sportschool hoeft te staan, gewoon meer bewegen zoals traplopen, fietsen, zwemmen of spelen is al voldoende.

De kraan dicht draaien

Het probleem van mensen met overgewicht is niet dat ze te veel calorieën binnenkrijgen, maar dat ze de verkeerde calorieën binnenkrijgen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, tellen niet alle calorieën in je voeding evenveel mee.

Onderzoek van de John Hopkins Universiteit (oktober 2011) toont aan dat calorieën verkregen uit koolhydraten veel sneller voor overgewicht zorgen dan calorieën verkregen uit vetten en eiwitten.

“De kraan dichtdraaien” doen we dus door de koolhydraten in je dieet te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Maak je geen zorgen als je niet precies weet wat dit betekent. Verderop in dit artikel staat precies wat je wel en niet kunt eten.

De vloer droog dweilen

Zodra je de juiste calorieën tot je neemt gaat het verbranden van de overtollige calorieën in je lichaam (je lichaamsvet) veel makkelijker. “Cardio” training (zoals hardlopen en aerobics) is in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet ideaal om calorieën te verbranden. Je moet bijvoorbeeld vijf uur hardlopen om één Big Mac te verbranden.

Veel cardio-sporten zetten hoge spanning op je gewrichten en veroorzaken een hongergevoel. De hoge spanning op je gewrichten zorgt voor blessures en het hongergevoel zorgt ervoor dat je na je training weer gaat eten. Dit eten na je training, vult alle zojuist verbrande calorieën weer aan. En je training is, voor wat betreft het gewenste gewichtsverlies, dus voor niets geweest.

Daarnaast heb ik nog nooit iemand ontmoet die het leuk vond om uren per week zwetend op een loopband in de sportschool te staan. Het kost een hoop tijd en het is afzien. Ik neem aan dat je wel wat leukere dingen wilt doen dan zweten in de sportschool.

Een beter alternatief om calorieën te verbranden is een actievere levensstijl. Gewoon in je dagelijks leven wat meer bewegen. Maak eens een avondwandeling in plaats van tv te kijken, neem de trap in plaats van de lift op je werk, ga op de fiets boodschappen doen in plaats van met de auto of koop een paar rolschaatsen en trek er daarmee op uit. Er zijn duizenden manieren om in je dagelijks leven meer te bewegen. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, het is gemaakt om te bewegen.

Met een actieve levensstijl zorg je ervoor dat je lichaam een hogere verbrandingssnelheid krijgt. Dit betekent dat je lichaam automatisch meer calorieën verbrandt. De kunst is om het bewegen een standaardonderdeel te laten uitmaken van je dag. Zo ben je er geen extra tijd aan kwijt en voel je je gauw energieker en fitter zonder dat dit extra moeite kost.

Afvallen in een week – de planning

In zeven dagen tijd gaan we de kraan dichtdraaien en de vloer droogdweilen. Het is heel goed mogelijk om in een week tijd meerdere kilo’s af te vallen. Stel jezelf echter geen onrealistische doelen. Het is vrijwel onmogelijk om op een gezonde manier meer dan 4 kilo kwijt te raken in één week. Maar als je de activiteiten die hieronder worden beschreven de komende week uitvoert en de gezonde recepten bereidt, bereik je binnen de kortste keren jouw ideale gewicht.

Haal voordat je begint aan de afvalweek, de volgende producten in huis: kokosnootolie, extra vergine olijfolie, 150 gram wilde zalm, 1 kilo wortels/peentjes, 500 gram uien, 7 teentjes knoflook, 3 scharreleieren, 1 broccoli, 1 avocado, 500 gram walnoten, 500 gram amandelen en eventueel een stukje fruit.

Tips om optimaal gewichtverlies uit je eten te halen:

 • Bak alles in kokosnootolie.
 • Groente kun je het best stomen, maar koken in weinig water is ook goed.
 • Eet als je honger hebt. Als je pas om 10 uur ’s ochtends trek hebt in ontbijt, eet je ontbijt dan pas 10 uur ’s ochtends.
 • Eet als je honger hebt. De (gezonde) tussendoortjes kun je zo veel eten als je wilt.

Tips voor voldoende beweging:

 • Beweeg 15 tot 30 minuten voor het ontbijt. Bij voorkeur buiten. Zorg dat je ademhaling enigszins versnelt.
 • Neem de fiets naar je werk of parkeer je auto op 15 minuten loopafstand van je huis.
 • Neem de trap op je werk en niet de lift.
 • Zit niet langer dan 30 minuten stil op je werk. Loop naar de printer, doe wat rek- en trek-oefeningen, haal wat te drinken of ga naar het toilet.
 • Maak een avondwandeling van circa 30 minuten, zorg dat je aardig doorstapt zodat je ademhaling enigszins versnelt. Je kunt ook een stukje gaan fietsen, zwemmen of zelfs rolschaatsen.

Het eetschema (met enkel gezonde afvalrecepten):

Dag 1

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Rauwe peentjes (zo veel je wilt) en een gekookt eitje (of twee gekookte eitjes als je in de ochtend alleen een stuk fruit hebt gegeten).
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met 150 gram gebakken wilde zalm (bakken in heel veel kokosnootolie). Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe voordat je het gerecht serveert.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Spinazie, rode kool, een haring, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 2

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, een hand spinazie, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van avocado, komkommer, spinazie en tomaat met extra vergine olijfolie en een uitgeknepen citroen.
 • Avondeten: Gekookte rode kool met een haring. Voeg extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Bloemkool, spinazie, stukje vlees, gerookte zalm, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 3

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg één gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer en gerookte zalm met uitgeknepen citroen, een scheut extra vergine olijfolie en wat balsamicoazijn als je dat hebt.
 • Avondeten: Gewokte bloemkool met een stuk gebraden vlees (gebraden in kokosnootolie).
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Broccoli, garnalen, 4 scharreleieren, een stukje fruit, sla, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 4

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van garnalen en avocado met extra vergine olijfolie.
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met 2 gebakken eitjes.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Prei, zuurkool, gerookte zalm, 3 scharreleieren, een stukje fruit en 1 avocado.

Dag 5

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg één gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Rauwe peentjes met een gekookt eitje.
 • Avondeten: Gewokte prei, zuurkool en gerookte zalm.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Chinese kool, spinazie, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado.

Dag 6

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer, gefruite ui en avocado.
 • Avondeten: Gewokte Chinese kool met extra vergine olijfolie.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Broccoli, makreel/sardientjes, courgetten, 2 scharreleieren, een stukje fruit en 1 avocado

Dag 7

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Gegrilde courgette met extra vergine olijfolie.
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met gebakken makreel of sardientjes.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.

“Ik heb nooit honger in de ochtend”

Als je geen honger hebt in de ochtend dan kun je een stukje fruit eten. Probeer wel steeds vaker een goed ontbijt te eten. Alleen een stukje fruit kan af en toe, maar bevat niet voldoende voedingsstoffen voor een gezond ontbijt.

Begin nu, zet door en oordeel pas na een week

Als je de komende week ongeveer eet wat hierboven genoemd staat, val je enkele kilo’s af en voel je jezelf een stuk energieker. Het is ook belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Zorg ervoor dat je de ochtend- en avondwandelingen maakt en dat je stevig doorstapt.

Als je na een week nog meer wilt afvallen, kun je gewoon weer vanaf dag 1 beginnen. Het is belangrijk om koolhydraten, zoals granen en suiker buiten je dagelijkse voeding te houden als je niet wilt dat de verloren kilo’s direct weer aankomen. In het begin kan dit misschien een licht hongergevoel veroorzaken, maar na een dag of tien begin je er helemaal aan te wennen.

Als je meer variatie in de maaltijden wilt, vind je hier meer gezonde recepten.

Afvallen in een week – NU beginnen

Ga vandaag nog naar de supermarkt en kijk welke producten je allemaal nodig hebt voor de eerste dag. Dan kun je morgen direct beginnen met afvallen. Snel afvallen in een week tijd is heel goed mogelijk als je de juiste stappen neemt.

Staan er producten tussen die je niet eet of niet lekker vindt? Geen probleem. Ik heb een speciale boodschappenlijst gemaakt waar alle gezonde producten op staan, zodat je zelf kunt bepalen wat je eet.

Hieronder kun je gratis lid worden van www.jasperalblas.nl. Naast waardevolle afslank tips in mijn nieuwbrief en heerlijke recepten stuur ik je dan ook direct deze boodschappenlijst toe.

Je wordt geheel kosteloos lid door je voornaam en e-mailadres hieronder in te vullen. Zo kun je de gezonde gerechten zelf maken, precies eten wat jij lekker vindt en gemakkelijk afvallen.

Bekijk (146) reacties

Verberg reacties

 • Juffertje
  22/02/2017 om 3:27 pm

  Hai jasper,
  Ik heb een vraagje over zout. Ik hou zelf heel erg van zout, en nu weet ik ook dat dat niet gezond is en dat ik daar ook sterk mee moet minderen. Ik wil jou afvallen in week recepten gaan volgen maar wat mij opviel is dat er helemaal geen kruiden, peper of zout aan wordt toegevoegd (vooral bij het avond eten). Moet ik helemaal definitief met zout stoppen? Mag ik het eten helemaal niet met kruiden lekker maken? Of wel met mate? Kruiden zijn toch ook gewoon natuurlijke producten?

  Dankjewel,

  Groetjes,
  Juffertje

  • Jasper Alblas
   23/02/2017 om 11:30 am

   Hallo Juffertje, Als je onbewerkt eet volgens deze methode krijg je niet veel zout binnen. Je mag daarom zeker peper, zeezout en verse kruiden toevoegen aan de recepten. Doe dat juist om de recepten zo lekker mogelijk te maken. Geniet ervan! Groet Jasper

 • Nanda
  11/01/2017 om 5:46 am

  14 eieren per week????

 • Donna
  21/05/2014 om 2:35 pm

  Hallo Jasper,

  Ik ben ’s middags niet in de gelegenheid om een uitgebreide lunch klaar te maken voor afvallen in een week. Kan ik dit vervangen door een eiwittenshake?

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:10 pm

   Wellicht is het een optie om de lunch al in de ochtend klaar te maken. Als het niet anders kan ik een eiwitshake een acceptabel alternatief.

 • marja
  13/05/2014 om 11:18 am

  hallo Jasper,

  Heb nog een paar vraagjes aan je.
  ik hou ontzettend van de Japanse keuken, maar mag ik nu bv ook rijstazijn, sake, en sesamolie gebruiken tijdens afvallen met dit week dieet (of erna)?

  Gr Marja

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:50 pm

   Ja dat kan, m.u.v. sake (ivm alcohol). Let wel goed op dat de producten verder niet chemisch bewerkt zijn. In de meest natuurlijke vorm kun je ze bij afvallen in een week met mate gebruiken.

 • Willeke
  12/05/2014 om 1:04 pm

  Hoi,
  Het dieet werkt goed, maar hoe houdt ik mijn gewicht ook na deze week op peil als ik mijn streefgewicht bereikt heb?
  Groetjes Willeke

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:52 pm

   Hallo Willeke,

   Door producten te blijven eten die op mijn boodschappenlijst staan. Ook mijn receptenboek heeft lekkere gerechten waar je na deze week mee aan de slag kunt.

   Succes!

 • dian
  10/05/2014 om 8:17 am

  Ik heb n zeer ernstige noten en pinda allergie met kruisreactie naar peulvruchten. Zo ook n mildere voor nachtschade en soja. Heeft dit dieet dan wel nut. Zeker omdat noten en peulvruchten erin voorkomen. Ik eet door overige intolleranties al nauwelijks kant en klaar (voorbereide) producten.

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:53 pm

   Hallo Dian,

   Je kan prima afvallen in een week als je alleen maar natuurlijk, chemisch onbewerkte producten eet. Je zult wel zo veel mogelijk variatie in je voedingspatroon moeten aanbrengen als je veel allergieën en intoleranties hebt.

 • lisa
  09/05/2014 om 8:19 am

  Hallo,

  Ik wil graag met het dieet gaan beginnen en afvallen in een week. Alleen ben ik echt niet dol op peentjes. Kan ik dit voor iets anders vervangen? Het zelfde geld voor haring makreel etc. De enigste vis die ik eigenlijk lust is zalm en witvis.
  Graag hoor ik van beide enkele suggesties.

  Groetjes,

  Lisa

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 1:28 pm

   Hallo Lisa,

   je kan peentjes vervangen met andere groentes en een combinatie van peulvruchten, grasgevoerd vlees, lijnzaadolie, visolie pillen en andere eiwitrijke producten eten ipv haring en makreel. Bij afvallen in een week is het de bedoeling dat je een gevarieerd voedingspatroon hebt van onbewerkte producten uit de natuur.

   Veel succes!

 • Sarah
  01/05/2014 om 7:43 am

  Hallo Jasper,

  Bij afvallen in een week, met makreel, haring, sardientjes… bedoel je daarmee enkel de verse vis of gelden ook de in olie opgelegde versies uit blik?

  Alvast bedankt!

  Sarah

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 1:29 pm

   Verse vis is het beste, als dat niet mogelijk is kun je het beste ingeblikte vis in water kopen (beter niet in olijfolie).

 • achiel verbist
  30/04/2014 om 11:20 am

  volhouden en je komt er !

 • elsbethweghorst
  27/04/2014 om 10:03 am

  hallo jasper,

  bij veel soorten fruit krijg ik een allergische reactie (jeuk aan mijn gehemelte, vermoeidheid). wat kan ik als alternatief voor fruit nemen als ik wil afvallen in een week?

  met vriendelijke groet,
  Elsbeth weghorst

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 1:30 pm

   Hallo Elsbeth,

   als je wel gewoon voldoende groenten eet is het niet nodig om fruit met iets te vervangen.

 • saffila
  22/04/2014 om 10:13 pm

  Hoi jasper,

  Wat voor gezonds kan je het beste eten bij zoete trek als je wilt afvallen in een week? Ik zie niet echt zoete gezonde producten op je lijst staan tegen mijn zoete trek.

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 7:00 pm

   Hallo Saffila,

   je kunt met afvallen in een week 1 stuk fruit per dag eten. Wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie en zeezout werkt ook goed tegen de snack trek.

   Veel succes!

 • Astrid
  14/04/2014 om 8:59 am

  Goedemorgen,

  Ik eet vegetarisch (geen vis en vlees) Wat zijn goede vervangers hiervoor die ik vooral tijdens het avondeten kan gebruiken?
  Is het ook nog belangrijk om bij afvallen in een week ergens anders extra op te letten of te eten?
  Super bedankt!

  Groetjes, Astrid

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 5:31 pm

   Hallo Astrid,

   voldoende eiwitten en visolie is belangrijk als je wilt afvallen in een week. Je kunt als vervanging bijvoorbeeld denken aan ei, noten, peulvruchten, eiwitpoeder en visolie supplementen.

   Veel succes!

 • Carin
  11/04/2014 om 3:58 pm

  Hi, ik heb een vraag of dit ook voor mij geschikt is. Ik wil niet afvallen in een week, ik hoef namelijk geen gewicht kwijt, alleen mijn buikje die ik na 2 zwangerschappen heb overgehouden. Ik weeg 50 kilo, en hoef er niet meer af. Verder ook niet te dik, alleen die buik…. Zou deze manier van eten mij dan toch kunnen helpen?

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 5:32 pm

   Hallo Carin,

   ja dat zal je zeker hebben. Je kunt iets algemener ook kijken naar een koolhydraatarm dieet. Of naar mijn receptenboek, daar vind je geschikte gerechten.

   Veel succes!

 • Mirjam
  08/04/2014 om 5:23 pm

  Beste Jasper,

  bedankt voor de boodschappenlijst en alle recepten en tips.
  Ik bestudeer je methode aandachtig en ben deze week dan ook begonnen met afvallen in een week.

  wel lees ik dat het niet nodig is om 2 a 3 x in de week 2 uur te sporten, ik zal wel een uitzondering zijn maar ik vind het wel een lekker gevoel.
  Is dit slecht om te combineren met jou gezonde recepten..? Ook begin ik mijn dag met een groot bak kwark (160kcal) mag dit.?

  groetjes mirjam

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:32 pm

   Hallo Mirjam,

   goed dat je het afvallen in een week programma gaat volgen. Je kan de gezonde recepten zeker combineren met sporten als je dat wilt. Neem dan voor het sporten een extra portie gezonde koolhydraten (zoals quinoa, zoete aardappels of glutenvrije havermout).

   Als ontbijt kun je de kwark het best afwisselen met een omelet of een groente shake.

   Veel succes!

 • Rene
  07/04/2014 om 3:40 pm

  Hallo,

  Mag ik weer normaal eten na een afvallen in een week dieet – weekje?

  Groet

  Rene

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:34 pm

   Hallo Rene,

   als je na deze week afvallen weer teruggaat naar je oude eetpatroon zal je ook weer gewicht aankomen. Mijn receptenboek zal je erg helpen je voedingspatroon permanent te wijzigen (met makkelijkere en lekkere recepten).

   Succes!

 • Sjoerd
  03/04/2014 om 5:32 am

  Hallo, Ik wil je voorstellen ik ben Sjoerd en dove jongen. Ik heb nu al 3 dagen gedaan van afvallen in een week, ik voel me mijn lichaam strak en beetje afvallen.
  Dank je wel. Ik wil 2 weken lang.
  Geen koffie, geen vruchtensap, enz…Altijd water en thee drinken zonder suiker.

  Avocado vind ik echt vies…Kan ruilen met spinazie?? Haring vind ik ook niet lekker, mag ruilen voor gebakken zalm?

  Groeten Sjoerd

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:36 pm

   Leuk om te horen dat je zo goed bezig bent Sjoerd, ga zo door. Je, kan bij de gerechten van deze week zonder problemen de avocado ruilen voor spinazie en haring voor zalm. Dit zal geen invloed hebben op afvallen.

   Veel succes!

 • Nicole
  29/03/2014 om 7:46 pm

  Hallo,

  Ik heb me/cvs. Dit betekent dat ik zo goed als niet kan bewegen. Hierdoor ben ik veel aangekomen. Ik wil graag afvallen in een week. Is het voor mij mogelijk toch af te vallen?

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 12:38 pm

   Dat is zeker mogelijk Nicole. Houd je de komende week aan een koolhydraatarm dieet, met de producten van de boodschappenlijst. Afvallen in een week heeft voornamelijk te maken met je voeding en minder met beweging.

   Succes!

 • alida nagtzaam
  21/03/2014 om 2:45 pm

  is het niet slecht zoveel eieren als je wilt afvallen in een week .

  en waarom steets een scheut vergine olijf olie .

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:51 pm

   Hallo Alida,

   als je goede scharrel eieren neemt is dat zeker niet erg. Extra vergine olijfolie bevat veel ‘schone’ energie, zo hoef je niet veel koolhydraten te eten en kan je makkelijk afvallen in een week.

   Veel succes!

 • Ginder
  10/03/2014 om 8:50 pm

  Beste Jasper,
  Ik ben afgelopen woensdag gestart met afvallen in een week. Heb alleen dingen van de lijst gegeten. Ook me heel keurig gehouden aan de richtlijn voor beperkt en onbeperkt. Ik ben wel al 2 kilo kwijt op de weegschaal, maar merk geen verschil met mijn buikvet. Wat kan ik anders doen? Ik weeg nu 62 kilo bij 1.70 meter.

  Groet Ginder

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:42 pm

   Hallo Ginder,

   2 kilo afvallen in minder dan een week is aardig wat. Maak je geen zorgen als je het gezonde voedingspatroon volhoudt zal je de komende week of weken ook zeker verschil in je buikomtrek gaan merken.

   Veel succes!

 • Jody
  10/03/2014 om 2:14 pm

  Hallo Jasper, mag je echt zoveel noten in de week eten als je wilt? Meestal staat er dat je maximaal 30g = handje vol noten mag eten. En waarom moet er bij het ontbijt een scheut olie over het ei, zelf als je wilt afvallen? Groetjes Jody

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:44 pm

   Hallo Jody,

   ik zou het in de week (of weken) dat je wilt afvallen inderdaad bij een handje noten per dag houden.

   Vetten is een vorm van energie die je helpt afvallen. Een extra scheutje extra vergine olijfolie over je ei zorgt ervoor dat je minder snel weer honger hebt.

   Veel succes!

 • Elyne
  03/03/2014 om 1:01 am

  Hoi Jasper,

  Ik ben al de hele dag onderzoek aan het doen naar jouw dieet en het spreekt me wel aan!

  Ik had nog wat vragen maar na het lezen van alle reacties zijn ze bijna allemaal al beantwoord.

  Ik ben dol op panga filet en tilapia filet, is dit ook goede vis? Verder eet ik regelmatig tonijn uit blik en garnalen. Is tonijn in water of in olie beter in dit dieet?

  Ook houd ik heel erg van kaas, ik ben dus een echte Nederlander haha. Ik weet dat ik het heel moeilijk ga vinden om mijn kaas op te geven. Mag je echt nooit kaas eten als je wilt afvallen in een week?

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Elyne

  • Jasper Alblas
   03/03/2014 om 8:59 pm

   Hallo Elyne,

   goed om te zien dat je mijn artikel afvallen in een week en mijn visie je aanspreekt.

   Liever geen witvis, tonijn zou ik ook met mate eten (veel zware metalen). Uit water is beter. Je kan af en toe wat kaas eten, maar helemaal niet is het beste.

   Veel succes!

 • Sibel
  02/03/2014 om 10:42 am

  Hallo Jasper,
  Dat is mijn 6. Dag dat ik jou boek hebt. Totaal ben ik 1.5 kilo afgevallen in deze eerste week.
  Als ontbijt eet ik een halve appel en drink ik koffie met melkpoeder en zoetje.
  Middag eet ik salade van tomaat, komkommer, olijven en 3 walnoten.
  Avond eet ik in plaats van rijst, bulgur ( dat is een soort kuskus ) en vlees of kip.
  De hele dag drink ik water tot 2.5 lt. En groene thee met zoetjes.
  Wat kan ik nog meer doen of aanpassen om sneller maar gezond af te vallen?
  Bedankt alvast.

  • Jasper Alblas
   03/03/2014 om 9:01 pm

   Vervang de koffie in de ochtend voor thee, doe wat extra vergine olijfolie over de lunchsalade, eet quinoa ipv bulgur en eet ook eens een stukje vette vis. Probeer het in ieder geval één week. Dat is waarom ik dit artikel ook afvallen in een week heb genoemd. Probeer het voor een week en kijk dan of het bevalt.

   Veel succes!

 • Sandra
  28/02/2014 om 12:58 pm

  Ik weet dat je geen kaas mag eten tijdens het afvallen. Maar hoe zit het met feta. Dan wel de echte van schaap- en geiten melk?
  Of zijn er kaas soorten die je wel mag?

  En mag je ook pecan noten als je wilt afvallen in een week?

  Staan er in je boek wel gewone recepten en niet van die hoog culinaire standjes? Ben namelijk aan het overwegen of ik het zal bestellen… Heb ook een tijdje dr Frank gevolgd maar die recepten vind ik niet lekker.

  • Jasper Alblas
   28/02/2014 om 1:27 pm

   Hallo Sandra,

   afvallen in een week heeft alles te maken met een gezond eten en goede recepten. Feta kun je beter niet eten. Af en toe is niet zo erg, maar niet te veel. Pecan noten mag je gewoon eten.

   Bij het maken van de gerechten in mijn boek heb ik geprobeerd om de gerechten lekker, gezond, goedkoop en makkelijk te maken. De meeste recepten zijn heel makkelijk te maken, sommigen zijn wel culinaire. Je kunt alle recepten naar eigen wens aanpassen.

   Veel succes!

 • dilly
  14/02/2014 om 2:48 pm

  Hallo Jasper,

  Ik ben nu al een maand met je recepten begonnen en het bevalt goed. In het begin ben ik wel afgevallen, maar de laatste 2 weken blijf ik op het zelfde gewicht hangen.
  Wat kan hiervan het probleem zijn? Ik volg de recepten uit het boek 7
  keer 7.
  Ik fiets vaak en ben ook veel in beweging. Waar ik wel moeite mee heb is drinken. Ik vergeet vaak te drinken ?
  Omdat ik nu stil sta ben ik de laatste dgn wat minder gemotiveerd en kom ik weer in de verleiding om te gaan snoepen.

  Grtjs Dilly

  • Jasper Alblas
   15/02/2014 om 5:00 pm

   Hallo Dilly,

   het is juist nu zaak dat je volhoud, het is niet ongewoon dat het afvallen deze week even stagneert. Drink genoeg water, het zou de reden kunnen zijn dat je even stilstaat. Hoe dan ook, als je de recepten volhoud zal je vanzelf weer verder afvallen. Je lichaam is nu eenmaal een complex mechanisme, maat uiteindelijk zul je overtollig lichaamsvet verbranden.

   Veel succes!

 • Paul
  13/02/2014 om 9:28 pm

  Dag Jasper,

  Ik kom volgens mij weinig tegen over drinken. Hoe kijk je aan tegen melk-producten? En koffie? Thee?

  Alvast bedankt voor je reactie.
  Paul

  • Jasper Alblas
   15/02/2014 om 5:02 pm

   Hallo Paul,

   hier vind je mijn mening over zuivel. Koffie zou ik ook niet doen. Een kopje zwartte koffie per dag is acceptabel, maar beter niet. Thee en water zijn naast zelfgemaakte groentesap de twee beste dranken.

 • Tonia
  05/02/2014 om 5:51 pm

  Hoi Jasper , even een vraagje , de wokgroente en vlees/vis doe ik altijd in een oven zak( gemak dient de mens) kan dat kwaad ?. S’morgens drink ik altijd een groente sapje(sapcentrufuce) wat doe ik er in bv ,spinazie ,witlof, wortels,tomaat, selderie, bloemkool, broccolie en altijd 1 appel om het lekker te maken. Als tussendoortje neem ik een gekookte ei of wortel . Gebruik ik nou niet te weinig olie in de week?? Ps. als ik bak is het altijd in kokosolie of olijf olie!
  Gr Tonia

  • Jasper Alblas
   06/02/2014 om 8:03 am

   Hallo Tonia,

   je voedingspatroon ziet er goed uit om af te vallen. Het is belangrijk dat je in de week voldoende gezonde vetten eet. Je kunt lijnzaadolie toevoegen aan je shake, bakken in veel kokosnootolie en extra vergine olijfolie over je groente heen.

   Veel succes!

   • Tonia
    06/02/2014 om 2:46 pm

    hoi Jasper, bedankt voor je tip. We zullen wat meer lijnzaadolie toevoegen. Ps, je recepten in 7×7 receptenboek is geweldig en ze zijn overheerlijk . Tot volgende keer. Groetjes Tonia

 • Renny
  03/02/2014 om 10:04 am

  Beste Jasper,
  Bedankt voor het aanbieden van zoveel gratis informatie op internet. Vandaag ben ik begonnen met de dieet week.
  Een aantal vragen over afvallen:
  Hoe zit het met rijst? Valt dat ook onder de koolhydraten?
  En mais en bonen, waar valt dat onder?
  Als laatste een vraagje over mayonaise. Dat wordt nl. gemaakt van eidooiers en olie, maar staat bekend als ongezond. Wat zeg jij hierover?

  Vriendelijke groet,
  Renny

  • Jasper Alblas
   03/02/2014 om 4:42 pm

   Graag gedaan Renny, maak er goed gebruik van. Rijst bevat veel koolhydraten en zou ik niet te veel eten. Mais is vaak genetisch bewerkt en dus ook niet heel gezond. Bonen kun je met maten wel consumeren. Mayonaise in de winkel heeft vaak een hoop extra (ongezonde) geur, kleur en smaakstoffen. Als je mayonaise zelf maakt met extra vergine olijfolie kun je het zonder problemen eten. Je vind het hele recept in mijn receptenboek.

   Veel succes!

 • Jose
  02/02/2014 om 7:49 pm

  Ik heb een vraag mag je een wijntje (rood) in deze week gr jose

  • Jasper Alblas
   02/02/2014 om 8:56 pm

   Als je eenmaal op gewicht bent kun je zeker zo nu en dan een wijntje drinken. Als je nog aan het afvallen bent zou ik voorzichtig zijn met alcohol, het kan het proces aardig verstoren.

 • Frances
  29/01/2014 om 10:50 am

  Mag je ook soyasaus, vissaus en wijnazijn gebruiken?

  • Jasper Alblas
   29/01/2014 om 11:35 am

   Soyasaus en vissaus liever niet geruiken in de week dat je wilt afvallen. In deze sauzen zitten vaak veel geur, kleur en smaakstoffen die je gewichtsverlies niet bevorderen.

   Extra vergine olijfolie, een snufje zeezout en een scheutje balsamico azijn is een goede vervanger voor soja saus. Als je de balsamico azijn weglaat en wat paprikapoeder toevoegt heb je een goede vissaus.

   Wijnazijn kun je gewoon gebruiken.

   • Yet
    31/01/2014 om 8:39 am

    Waarmee kan ik visproducten tijdens de afval-week vervangen. Het enige wat ik aan vis kan eten is tonijn

    • Jasper Alblas
     31/01/2014 om 1:21 pm

     Grasgevoerd vlees en natuurlijke oliën zoals extra vergine olijfolie, lijnzaadolie en kokosnootolie kun je als vervangen gebruiken tijdens de afvalweek.

 • Shakeela
  28/01/2014 om 5:39 pm

  Hi Jasper,

  Cashewnoten uit alternatieve lijst, mag het ook gefrituurd zijn
  en hoeveel kwark mag je eten en moet het een ontbijt of lunch vervangen.

  Gr,
  Shakeela

  • Jasper Alblas
   29/01/2014 om 11:39 am

   Hallo Shakeela,

   gewoon rauw en ongezout zijn ze het beste. Je zou ze theoretisch kunnen frituren in kokosolie (niet in zonnebloemolie), maar ik weet niet of dat lekker is.

   Het (gezonde) vet is het probleem niet als je wilt afvallen. Zelfs deze week kun je gewoon (gezond) vet eten.

   Kwark maximaal 3 keer per week en 125-150g per portie, je mag het zowel tijdens de lunch als tijdens het ontbijt eten.

   Veel succes!

 • Maaike
  28/01/2014 om 3:30 pm

  Hoi Jasper,

  Ik zie veel rauwe wortels voorbij komen, maar als tussendoortje op mijn werk maakt het altijd veel lawaai. Ik kook smorgens mijn bakje wortels om ze dan als tussendoortje koud, maar wel zacht, op te eten. Zit er qua voedingswaarde een verschil in gekookte of rauwe wortels?

  Groetjes Maaike

  • Jasper Alblas
   29/01/2014 om 11:42 am

   Hallo Maaike,

   rauwe wortels bevatten iets meer vitaminen. Maar gekookte wortels zijn ook hartstikke goed en bevatten nog steeds meer dan genoeg vitaminen (mits je biologische koopt). Het is belangrijk dat je deze week voldoende vitamines binnenkrijgt, afvallen in een week heeft alles te maken met een gezond lichaam. Biologische groenten is hier erg belangrijk.

   Veel succes!

 • Arjan
  26/01/2014 om 4:12 pm

  Hoi Jasper,
  Moet je de dooiers uit de eieren halen of mogen die erin blijven als ik jouw receptenlijst eet.

  gr Arjan

  • Jasper Alblas
   27/01/2014 om 2:44 pm

   Hallo Arjan,

   de dooiers kan je er het beste gewoon inlaten. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen.

 • Helmi
  26/01/2014 om 9:17 am

  Hoi, ik houd niet van kokos waarin kan ik dan het beste bakken??

 • yasmin
  25/01/2014 om 4:32 pm

  hey jasper
  ik ben vandaag begonnen met dieet
  ik vroeg me af kan ik meer andere groenten eten met de afval week en is brood echt zo groot boosdoener alles je het met maten eet
  groetjes n.

  • Jasper Alblas
   27/01/2014 om 2:46 pm

   Hallo Yasmin,

   je kan tijdens de week afvallen eigenlijk alle groentes eten. Je kan ze deze week gewoon met elkaar verwisselen als je wilt.

   Als je wilt afvallen moet je zo min mogelijk granen eten, dus des te minder brood hoe beter.

 • Hicham
  22/01/2014 om 7:57 am

  Hoi Jasper,

  Zijn tussendoortjes als Sultana’s en dat soort koekjes ook gezond, want ik wil ook snel afvallen, maar ben erg gek op koekjes haha. ls dit niet zo is, zou u me andere gezonde tussendoortjes kunnen aanbieden?

  Met vriendelijke groet

  Hicham

  • Jasper Alblas
   22/01/2014 om 12:12 pm

   Hallo Hicham,

   als je in het algemeen of in een week wilt afvallen kan je geen koekjes eten. Je zal over moeten gaan op fruit, noten, wortelen e.d. als tussendoortjes. In mijn receptenboek vind je uitgebreidere tussendoortjes.

   Veel succes!

 • Assie
  18/01/2014 om 9:39 am

  Hallo Jasper

  Er staan nergens hoeveelheden bij hoe weet ik hoeveel ik nodig heb neem aan geen hele komkommer en de spinazie in de lunch moet ik die vooraf koken en laten afkoelen of hoe moet ik dat doen
  Ik ga morgen beginnen en laat zeker weten hoe het me is afgegaan
  Mvg assie

  • Jasper Alblas
   18/01/2014 om 7:12 pm

   Hallo Assie,

   ja dat klopt. Dat heb ik bewust gedaan zodat je zelf het gerecht zo kan klaarmaken zodat jij het lekker vind. Na wat experimenteren krijg je namelijk een veel beter idee welke andere gerechten je nog meer zou kunnen maken. Zo blijf je niet altijd afhankelijk van mijn recepten of af te vallen, maar kan je ze ook zelf maken.

   Of je de spinazie moet koken of niet ligt aan het gerecht. Ik vind niet koken meestal lekkerder voor de lunch. Maar de keuze is aan jou. Ongekookte maar wel goed gewassen spinazie is iets gezonder.

   Veel succes!

 • Mien
  13/01/2014 om 10:26 am

  Hallo Jasper,

  Ik vind jou artikel geweldig.
  Mijn vraag is wat vind je van Knäckebröd?
  Zou ik dat wel gewoon kunnen eten?
  Ik vind het namelijk lekker met gerookte zalm en schijfjes komkommer.

  Groet,

  Mien

  • Jasper Alblas
   14/01/2014 om 5:21 pm

   Hallo Mien,

   Dank voor het compliment. Maak er goed gebruik van =).

   Knäckebröd is ook gemaakt van granen en bevat dus gluten. Daarom kan je het beter niet eten.

 • frits
  04/01/2014 om 6:06 pm

  begrijp ik het goed dat de gerechten NIET vergezeld gaan van brood, rijst of pasta

 • marga
  01/01/2014 om 7:30 pm

  hoeveel is een portie groente of noten?
  Hoeveel noten maximaal in een week?

  • Jasper Alblas
   02/01/2014 om 4:09 pm

   Hallo Marga,

   er is niet echt een hard limiet, maar ongeveer een handje noten per dag lijkt me een goede hoeveelheid. Afvallen in een week gaat het makkelijkst als je gevarieerd eet en geniet van je eten, dus vergeet niet voor de afwisseling verschillende soorten noten te eten.

   Veel succes!

 • julie
  08/12/2013 om 1:30 pm

  Momenteel is mijn ontbijt 3 stukken fruit met pompoenpitten, boekwijtzaden en lijn zaden. (Zaden 2el)

  Is dit te veel fruit en hoe pas ik dit beter aan?

  Waar vind je trouwens omega 3 eieren?
  Zijn bio eieren ook goed van kwaliteit?

  Groetjes J

  • Jasper Alblas
   13/12/2013 om 2:03 pm

   Hoi Julie dat ontbijt is niet echt slecht, maar iets minder fruit zou het helemaal gezond maken. Ik vind zelf een groente shake altijd erg fris en lekker als ontbijt. Je vindt hier een aantal recepten.

 • demi
  04/12/2013 om 2:22 pm

  Ik wil afvallen en ‘normaal’ eten.
  Dit is weer een soort dieet, en aangezien ik al 5 verschillende diets heb gedaan.. is dit niet heel verstandig.
  Zelf sport(fitness, spinnen, steps, Pilatus, insanity workout, handbal 3x, kickboks conditie, yoga) ik per week erg veel, of in ieder geval minimaal 4 x per week.
  Nu hoop ik mijn vetpercentage te verlagen en mijn buik plat + heupen minder te krijgen.
  Ook normaal eten zodat ik ook op school en op me werk gewoon eten mee kan nemen.
  Hebben jullie tips? Ook gewoon brood? Geen koek of snoep? Geen rare producten? Normaal eten…?!

  Vandaag:
  1 plak ontbijtkoek
  1 bord pap
  1 koffie, 1 slok citroensap

  1 broodje rundvlees
  2 rijstwafels met 30+ kaas

  1 appel met kaneel & zoetstof
  1 sinasappel

  1 stukje chocolade
  3 flesjes 0,5l water

  Avondeten?

  BBB & spinnen

  • Jasper Alblas
   13/12/2013 om 2:01 pm

   Hoi Demi,

   helaas is het erg moeilijk om af te vallen met wat jij ‘normaal eten’ noemt. Je zou het kunnen proberen door veel te sporten, maar je voedingspatroon veranderen is in mijn ogen een veel betere keuze. Probeer je kijk op eten te veranderen door wat van mijn adviezen op te volgen, je went er vanzelf aan. Daar zal je op de lange termijn het meest aan hebben.

   Veel succes!

 • Sarah
  03/12/2013 om 5:23 pm

  Hallo
  Ik ben vandaag met de dieet begonnen maar ik mag geen ei en knoflook en u zei dat ik me ontbijt kan vervangen door kokend water en havermout maar zoals bij meerdere dagen staat ei ook als lunch en ei heb ik liever niet.

  • Jasper Alblas
   13/12/2013 om 1:57 pm

   Hallo Sarah, afvallen in een week kan op verschillende manieren. Ik heb ei in het eetpatroon gezet omdat het erg gezond is en veel voedingsstoffen bevat. Je zou het kunnen vervangen door chia zaden of een stukje vlees of vis (afhankelijk van het gerecht).

 • Anoek
  02/12/2013 om 10:40 am

  Hallo, ik heb geen kokosnootolie maar kokosolie is dat ook goed?

  • Jasper Alblas
   13/12/2013 om 1:55 pm

   Ja, dat is in principe hetzelfde. Let goed op dat er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd.

 • Christine Jans
  28/11/2013 om 7:33 pm

  Ik ga dit dieet meteen uitproberen!

 • Maris
  15/11/2013 om 2:16 pm

  Haa Jasper,

  Het klinkt echt te mooi om waar te zijn!
  En deze methode helpt je vooral van het overtollige buik vet af toch? Precies wat ik nodig heb:)!
  Ik wil ook graag het 7×7 afslank receptenboek, maar ik ben niet zo´n liefhebber van betalen via Ideal. Én ik hou ook al niet zo van gedownloade boeken, die lees ik niet zo snel;). Mijn vraag is dus: is jouw receptenboek ook gewoon in boekenwinkels, zoals de bruna, te koop?

  Groetjess!

  • Jasper Alblas
   18/11/2013 om 7:24 am

   Hallo Maris,

   ja dat klopt. De methode zal je helpen al je overtollige lichaamsvet te verbranden. Hier kun je het boek bestellen via een beveiligde verbinding en hier vind je meer informatie over hoe het boek je binnen een week al helpt afvallen.

   Het boek is alleen digitaal beschikbaar. Het is natuurlijk mogelijk om het boek uit te printen en eventueel bij de lokale copyshop te laten inbinden. Dit kost ongeveer 7 euro. Veel van mijn cliënten doen dit ook om zo makkelijker aantekeningen te kunnen maken.

   Veel succes!

 • Monique Pittius
  09/11/2013 om 12:18 am

  Hallo,
  ik ben sinds 4 dagen bezig met dit dieet en ben al 2,5 kg afgevallen. Het enigste waar ik maar moeilijk aan kan wennen is geen zuivelprodukten. Mag je ook niet een beetje sojamelk of geitenkaas?
  Hoe is het eigenlijk met koffie en thee mag dat wel?

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 8:04 am

   Hallo Monique,

   zuivelproducten zijn geen ramp, als je ze echt mist kan je het af en toe best eten. Maar het is vaak een kwestie van gewenning, als je de eerste week even doorzet zal je ziet dat je behoefte naar zuivelproducten vanzelf afneemt. Hetzelfde geldt voor sojamelk, geitenkaas en koffie.

   Let er bij sojamelk wel op dat het ongezoet is. Thee is (ongezoet) geen probleem.

   Succes!

 • Anneke
  07/11/2013 om 9:08 pm

  Ik denk als ik elke dag een hele ui eet dat ik wel erg last van mijn darmen ga krijgen. Bovendien is het verschrikkelijk veel vet ineens, bakken in véél kokosolie, én 2 eieren én een hele !!! avocado én een extra scheut olijfolie! Volgens mij word ik daar kotsmisselijk van. Als ik het al op krijg…

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 8:02 am

   Hallo Anneke,

   teveel vet is voor gewichtsverlies niet zo een probleem. Het meeste lichaamsvet wordt dan heel makkelijk weer verbrandt. Afvallen in een week is goed mogelijk met kokosvet, ei en avocado. Maar eet vooral niet meer dan je lekker vindt. Veel mensen hebben juist de eerste week veel honger, vandaar dat de porties wat groter zijn. Maar dit hoef je lang niet allemaal te eten.

 • Annelies
  04/11/2013 om 1:32 am

  Als je een paar keer wat nootjes tussendoor eet hoeveel is dan aan te raden? En hoeveel gram vis/vlees per maal? Ik ben ook niet te dik, maar wil mijn vetpercentage iets omlaag. Ik ben 1.65, weeg 61 kg en vetpercentage is 25%.

  • Jasper Alblas
   14/11/2013 om 7:58 am

   Hoi Annelies,

   ongeveer een handje noten per dag en 100g/150g vis of vlees per maaltijd is prima. Iets meer is af en toe ook zeker geen probleem.

 • Veerle
  26/10/2013 om 8:49 am

  Hallo Jasper,

  Ik zie nergens kip staan op je lijstje.
  Betekent dit dat kip niet meer mag?

  • Jasper Alblas
   28/10/2013 om 2:20 pm

   Hoi Veerle,

   Je vind biologische kip op de lijst van ‘consumeren met mate’. De kippen worden vaak niet natuurlijk gevoed en gehouden alvorens ze in de winkel terecht komen. Dit resulteert naast goede bouwstoffen helaas ook voor wat ongezonde stoffen in het kippenvlees. Als je in een week wilt afvallen is het belangrijk dat je lichaam gezond functioneert. Vandaar niet te veel.

 • Daphne
  20/10/2013 om 3:55 pm

  Hallo Jasper,

  Waarom is het beter om grasgevoerd vlees te eten dan kip. Ik dacht altijd dat kip juist goed vlees was.

  Groetjes

  • Jasper Alblas
   21/10/2013 om 2:05 pm

   Hallo Daphne,

   omdat biologisch grasgevoerd vlees minder slechte stoffen bevat dan de gemiddelde biologische kip. Het is heel gebruikelijk om kippen dicht op elkaar te laten leven en medicijnen te voeren. Daarnaast worden kippen ook vaak nog eens echt vetgemest.

   Als je kip eet die echt helemaal vrij in de natuurlijk geleefd heeft is dit net zo gezond en kun je hier net zo goed en snel van afvallen als biologisch grasgevoerd vlees. Alleen ik heb dit in Nederland nog niet kunnen vinden. Vandaar dat is het gangbaardere grasgevoerd vlees aanraad.

 • Jaimy
  17/10/2013 om 11:35 pm

  Beste Jasper,

  Heb je ook een tip om de eieren in het ontbijt te kunnen vervangen en toch in een week af te vallen?
  Ik heb namelijk recentelijk helaas ontdekt dat het eten van een bepaalde hoeveelheid eieren binnen een bepaalde korte periode mij jammerlijk opzadelt met een zware allergische reactie.

  Bedankt,

  Jaimy

  • Jasper Alblas
   21/10/2013 om 2:01 pm

   Hoi Jaimy,

   je kunt de eieren zeker vervangen voor iets anders. Een aantal van mijn cliënten boeken zeer goede resultaten met groentesappen als ontbijt (dus ook de vezels eruit gezeefd). Als je toch liever een ‘vast’ ontbijt wilt kun je eens kwark, havervlokken en bosbessen proberen (dit moet je niet iedere ochtend eten als je in een week wilt afvallen, aardig wat koolhydraten en zuivel).

   Een stukje vlees of wat warm eten, klinkt misschien wat vreemd als ontbijt, maar als je er eenmaal aan gewend bent is het best lekker en goed vullend ook.

   Succes!

 • Susan
  13/10/2013 om 8:30 am

  Beste Jasper,

  Gisteren heb ik jouw boodschappenlijst geprint (twee keer!) en ik ga er deze week mee aan de slag. Nu ben ik zelf binnenkort jarig en zou ik graag gezonde hapjes serveren. Heb jij leuke tips voor mij?

  Groetjes,
  Susan

  • Jasper Alblas
   13/10/2013 om 9:44 am

   Hallo Susan,

   Heel goed. Alvast gefeliciteerd =). Een aantal makkelijke hapjes zijn: cashewnoten + rozijnen, amandelen + ontpitte dadels, walnoten + schijfjes appel, schijfjes rode kool + haring (gebruik de rauwe rode kool als soort van toostje) en schijfjes tomaat + camembert.

   • Susan
    08/11/2013 om 10:28 am

    Dankjewel! Het was een succes! Ik zie dat je ook camembert had genoteerd… mag ik die kaas wel eten? Dat is toch een vorm van zuivel? Ik begin nu namelijk wat moeite te krijgen met de weekendavonden… noten en rozijnen eet ik door de week al regelmatig en camembert zou een leuke afwisseling zijn!

    Groetjes,
    Susan

 • Linda
  09/10/2013 om 6:28 pm

  Ik lees niets over paddestoelen….

  • Jasper Alblas
   13/10/2013 om 9:38 am

   Klopt, ik hoor daar te veel verschillende verhalen over. Ik ga me hier in de toekomst eens in verdiepen. Ik adviseer alleen over producten die ik goed ken en die ik uitvoerig getest heb bij mijn persoonlijke cliënten.

 • r. van der weele
  22/09/2013 om 4:47 pm

  1 big mac is volgens mij 572 kcal! Dat is geen 5 uur hardlopen hoor. Vandaag liep ik ruim 18km hard en verbrandde zo ong. 1700 kcal. Overdrijven is dus een vak.
  Echter, op zich is het dieet niet slecht. Afvallen zul je die week zeker.

  • Jasper Alblas
   22/09/2013 om 10:35 pm

   Hoi Rob,

   je hebt gelijk dat je met hardlopen veel calorieën kan verbranden. Echter mijn punt is dat hardlopen een intens hongergevoel veroorzaakt en slijtage veroorzaakt aan je gewrichten. En dat er makkelijkere en leukere (dat is natuurlijk subjectief) manieren zijn om extra calorieën te verbranden.

   In mijn ervaring is het voedingspatroon zoals op deze website omschreven een vereiste om blijvend af te vallen.

 • S
  19/09/2013 om 12:39 pm

  wat als je geen gebakken eideren lust( wel gekookt), wat moet ik dan nemen in die week

  bedankt

  • Jasper Alblas
   21/09/2013 om 1:09 pm

   Je kunt de eieren ook koken, dat is geen probleem. Je zult dan die week nog steeds afvallen.

 • Michelle
  18/09/2013 om 7:55 pm

  Altijd na het avondeten krijg ik honger zo rond 9 uur. Is het verstandig om dan nog iets te eten?

  Gr Michelle

  • Jasper Alblas
   21/09/2013 om 1:08 pm

   Hoi Michelle,

   als vuistregel houd ik altijd aan: “2 uur voor het slapen gaan niet meer eten”. Probeer ook ’s avonds enkel gezonde snacks of gezonde gerechten te eten. Een heerlijke snack is bijvoorbeeld: wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie en zeezout. Simpel maar erg lekker. Meer recepten zoals deze vind je in mijn receptenboek.

 • Virginia
  18/09/2013 om 12:03 pm

  Ik heb een vraagje, ik hoeft zelf niet af te vallen in een week, maar juist bezig met een opleiding voor voedingcoach.. nou ziet het er erg lekker uit, en ik snap het doel van de eiwitten, maar er staat ” als u smorgens niet zoveel honger heeft neemt u dan een stuk fruit” , stel nou dat iemand dat iedere ochtend heeft, wat is dan het effect van de eieren als ontbijt? Zit een groot verschil tussen eieren en een stuk fruit.

  • Jasper Alblas
   21/09/2013 om 1:05 pm

   Hoi Virginia,

   dank voor je opmerking, ik heb het veranderd. Het is inderdaad niet de bedoeling dat je elke dag een stukje fruit eet als ontbijt.

 • Ken
  17/09/2013 om 10:49 pm

  Ik neem in de ochtend altijd een ontbijtshake met alleen groenten en water, is dat ook goed? Wat elke dag twee eieren lijkt me wel erg veel. Zit veel cholesterol in, toch? Ik ga proberen 5 kilo in een week af te vallen. Ik vind je shoplijst erg handig dank je wel

  • Jasper Alblas
   20/09/2013 om 5:50 pm

   Hoi Ken,

   ja dat is geen probleem. Wat lijnzaadolie en cacaopoeder kan de voedingswaarde wel wat verhogen. Maak je niet te veel zorgen over producten met veel cholesterol erin. Zoals je in mijn artiekel over de “leugens van cholesterol” kunt lezen, betekent voedsel met cholesterol niet dat je cholesterol niveau ook verhoogt.

   Succes!

 • susi
  17/09/2013 om 6:58 am

  halo jasper kan je mij helpen wat ik allem moet eten ( shema) om snel af te kunnen vallen, sinds ik mijn dochter verloren heb eet ik meer en snel meer trek en als ik het niet iets eet krijg ik hoofddpijn mijn lengte is maar 1,50 lang en 62 kg zwaar, ik krijg benauwd kan je mij helpen hoe ik af kan vallen en niet meer zo snel trek krijg ik werk op kantoor dus veel zitten.

  alvast bedankt, gr. Susi

  • Jasper Alblas
   26/09/2013 om 1:36 pm

   Hallo Susi,

   wat vervelend om te horen. Het zeker niet de bedoeling dat je weinig eet. Als je honger hebt moet je gewoon eten. Zorg ervoor dat je alleen gezond eten eet. Hierboven kan je, je naam en je emailadres invullen, dan ontvang je van mij de boodschappenlijst. Op deze lijst staan alleen maar gezonde producten die ervoor zorgen dat je (in een week) zal afvallen. Het zal al je overtollige lichaamsvet verbranden.

   Als je lange dagen op kantoor werkt, zorg er dan voor dat je regelmatig opstaat en beweegt.

   Veel succes!

 • sonja
  15/09/2013 om 7:26 pm

  hallo jasper, ik leef al bijna 5 maanden koolhydraatarm, ik eet ook zuivel zoals magere kwark…verder eet ik veel noten, eieren,vlees,vis, groenten sla etc..
  maar ik val niet meer af en sta al heel lang stil zo’n 6 weken er gebeurt niet veel meer maar wil wel graag nog meer buikvet kwijt ik ben 39 jaar weeg tussen de 70 en 71.5 kilo ben 169cm lang en heb vetpercentage van 29% en spiermassa 48%…kan ik met jou boodschappenlijstje echt nog meer afvallen? ik zie dat je die dingen die erop staan onbeperkt mag eten, dus als je s middags vis eet mag je s avonds nog een stukje vlees? en sperciebonen en spitskool zie ik er niet op staan, mag dat wel?
  ik hoor het graag van je wil nog zo’n 5 kilo eraf, heb er al 37 af gelukkig na mijn zwangerschap 2 jaar geleden het is een lange weg maar houd het nog steeds vol om zowieso suikervrij en kh arm te eten…nu nog even weer een zetje in de volgende richting
  alvast bedankt!
  sonja moal

  • Jasper Alblas
   20/09/2013 om 5:47 pm

   Hallo Sonja,

   ’s middags vis en ’s avonds vlees is geen probleem (zolang het maar wilde biologische vis is en grasgevoerd vlees). Doe dit alleen niet elke dag. Wissel het ook eens af met noten of omega-3 eieren.

   Hollandse sperziebonen en spitskool kan je wel gewoon eten.

   Houd gewoon de producten van de boodschappenlijst aan en je zult het overtollige vet vanzelf verbranden.

   Veel succes!

 • stijnie
  13/09/2013 om 7:50 pm

  en speltmeelbrood mag je dat wel eten als je in een week wilt afvallen?

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:20 pm

   Speltmeel bevat nog steeds veel koolhydraten. Het is beter dan ‘gewoon’ brood, maar als je wilt afvallen zou ik het echt afraden.

 • stijnie
  13/09/2013 om 6:10 pm

  mag je ook 3 stuks fruit als ontbijt?

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:19 pm

   Hallo Stijnie,

   3 stuks fruit is wel erg veel suiker. Ik raad je aan maximaal 1 stuk fruit per dag te eten. Probeer eens een boeren-omelet als ontbijt.

 • jane
  13/09/2013 om 12:58 pm

  Hoe kan ik het beste dieet boodschappen (om af te vallen) doen en wat moet ik precies allemaal moet halen uit de supermarkt?

 • Vinnie
  13/09/2013 om 10:26 am

  Wat mag ik allemaal eten als ik 5 kilo wil afvallen in een week? Ik kan de lijst niet vinden.
  In de middag op kantoor eet ik veel brood.
  En voor avondeten kookt mijn partner vaak.

  • Jasper Alblas
   15/09/2013 om 7:18 pm

   Hoi Vinnie,

   dat is teveel om op te noemen. Je krijgt de lijst toegestuurd als je, je naam en je emailadres hierboven invult.

   Brood, aardappels en pasta raad ik in ieder geval sterk af als je wilt afvallen in een week.

 • Zeebeenl
  10/09/2013 om 1:46 am

  Ik heb bovenstaande gezonde recepten geprobeerd en op zich goed te doen alleen als je een actief mens bent zoals ik is het wel veel te weinig en kom je na een dag of drie om van de honger. Om de honger een beetje te stillen heb ik het driedubbele moeten eten wat best een duur grapje wordt want goede groente en noten zijn niet goedkoop. Daarnaast ben ik gewend vrij “droog” te eten dus zo weinig mogelijk boter of olie en zoveel mogelijk grillen en omdan ineens zoveel olijfolie en kokosolie te moeten gebruik maakte dat mijn maag volledig van slag raakte en ik dus weer terug ging naar zomin mogelijk. Verder heeft het dieet er wel voor gezorgd dat ik in de eerste week 6 kilo ben afgevallen en nu begin week twee al op 8 kilo zit. Niet dat ik te dik ben maar omdat ik graag van een normaal postuur naar atletisch wil.

  • Jasper Alblas
   10/09/2013 om 10:00 pm

   Hoi Zeebeenl,

   goed om te horen dat je zo snel resultaat hebt geboekt. Zorg ervoor dat je genoeg en gezond blijft eten, afvallen moet natuurlijk geen obsessie worden.

   Als je een actief leven leidt dan kun je experimenteren met iets meer koolhydraten in je voedingspatroon. Maar het is nog steeds erg belangrijk dat je het merendeel van je energie uit gezonde vetten haalt.

   Ondanks dat je maag wat problemen gaf zou ik je toch willen aanraden het wat langer vol te houden (dubbel check dit even met je huisarts, die kent je hele medische geschiedenis). Het duurt meestal een week of 3 totdat je lichaam volledig aan de vetverbranding gewend is.

   je kunt dus afvallen in een week, maar het duurt iets langer voordat je lichaam er helemaal aan gewent is. Reageert je lichaam ook slecht op vette vis? Zo niet, dan kun je daar wat meer van eten.

   Je hoeft niet altijd biologische groenten te kopen, ze zijn wel beter, maar niet noodzakelijk om af te vallen in een week. Het vermijden van koolhydraten is wel noodzakelijk.

   Veel succes!

 • Sanne
  30/08/2013 om 9:37 pm

  ik heb een stoma en verdraag geen eieren en mag geen noten. waar kan ik dan mee ontbijten?

  • Jasper Alblas
   07/09/2013 om 10:13 am

   Hallo Sanne,

   er zijn een aantal opties. De één wat gezonder dan de ander.

   Allereerst kun je groente smoothies ontbijten. Als je een blender of (staaf)mixer hebt kun je een aantal favoriete groente bij elkaar gooien en er lijnzaadolie, eiwitpoeder en stevia aan toevoegen, door elkaar mixen en je hebt een gezond ontbijt. (voor meer smoothie ontbijt recepten kun je een kijkje nemen in mijn receptenboek).

   Daarnaast kun je ervoor kiezen om kwark, havermout en blauwe bessen eten als ontbijt. Dit is iets minder gezond, maar nog steeds zeer acceptabel, zelfs als je wilt afvallen in een week.

   Als je niet zo’n grote eter in de ochtend bent kun je ook gewoon een stukje fruit nemen. Idealiter wil je wat meer voedingsstoffen binnen krijgen, maar dit is beter dan niets ontbijten.

   Je kunt ervoor kiezen om gerookte zalm, gefruite ui, tomaat, gebakken champignons en avocado door elkaar te mixen.

   Als je niet zo’n moeilijke eter bent kun je er zelfs voor kiezen om een salade in de ochtend te eten, of één van mijn andere recepten.

   Succes!

 • claudia
  23/08/2013 om 5:41 am

  hoiihoiii

  ik zag je gezonde recepten en heb even een vraagje..
  ik lust ECHT geen salade, heb het merdere malen geprobeerd
  maar lust het gewoon echt niet.
  mag ik i.p.v salade – groente nemen als ik wil afvallen in een week of moet ik het door niets vervangen??

  Vriendelijke groetjes Claudia.

  • Jasper Alblas
   23/08/2013 om 12:53 pm

   Hoi Claudia,

   een salade is niet anders dan een mix van groente met noten, vis, eieren of vlees (en eventueel wat quinoa). Je kunt de sla dus prima vervangen met een andere groenten.

   Als je wilt afvallen in een week is het belangrijk dat je altijd voldoende blijft eten. Minder eten betekend niet automatisch meer afvallen. Gezonde recepten, daarentegen val je wel van af. Lees hier meer over gezonde recepten om af te vallen.

   Succes!

 • Sandra
  21/08/2013 om 2:41 pm

  Wat kun je nemen als je echt geen vis lust?

  • Jasper Alblas
   21/08/2013 om 5:43 pm

   Hoi Sandra,

   dat verschild per recept, maar een aantal voorbeelden zijn:

   1. noten mix van amandelen, paranoten, cashewnoten en watnoten.
   2. grasgevoerd vlees.
   3. omega-3 scharreleieren
   4. Kokosnootolie, olijfolie, lijnzaadolie, visolie pillen
   5. Met mate bacon en kipfillet.

   Bij de gezonde recepten uit dit artikel, die afvallen in een week mogelijk maken, kun je met deze 5 vervangers al een eind komen.

 • Renske
  19/08/2013 om 10:03 pm

  Ziet er lekker uit, maar sommige dingen ook wel wennen!

  • Jasper Alblas
   21/08/2013 om 5:38 pm

   Hoi Renske,

   dat zal ik zeker niet ontkennen, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard =). Mijn receptenboek kan je snel op weg helpen.

   Met de overheerlijke gezonde recepten uit het boek zal is afvallen in een week gegarandeerd. Anders krijg je van mij je complete aankoop bedrag terug.

   Veel succes ermee!

 • claudia de jong
  12/08/2013 om 2:28 pm

  Is het wel gezond om zoveel eieren op een dag te eten en zovaak in de week? Ik ben dol op eieren dus zo het helemaal niet erg vinden hoor! Groetjes Claudia

  • Jasper Alblas
   13/08/2013 om 1:05 am

   Hoi Claudia,

   het is belangrijk dat je goede kwaliteit eieren koopt. Het liefst scharrel omega-3 eieren. Ik eet zelf 2 eieren per dag en voel me hier goed bij, meer dan dat zou ik persoonlijk niet aanraden. Eieren zijn een goede bron van eiwitten als je wilt afvallen in een week.

   Succes!

  • Matia
   08/04/2014 om 7:19 am

   Hoeveel eieren eet je dan per dag ongeveer? Is hier een maximum voor?

 • Fredrich
  11/07/2013 om 7:32 pm

  ik ben al maanden lang aan het jojo’en met mijn gewicht. het schommelt van boven naar beneden. soms val ik wel af, maar nooit voor lang. ik ga het dieet de komende week proberen. ik ben mijn overgewicht echt zat. kan ik dit ook elke week eten? helpt dat dan extra met sneller afvallen. de boodschappen lijst ziet er lekker uit.

  • Jasper Alblas
   08/08/2013 om 1:40 pm

   Hi Fredrich,

   ja je kunt het dieet elke week eten. Alleen is het beter (en lekkerder) om een beetje variatie aan te brengen in je gezonde gerechten. Probeer eens wat andere producten van de boodschappenlijst toe te voegen. Zo zul je niet alleen afvallen in een week, maar afvallen week na week terwijl de (gezonde) gerechten lekker blijven.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *