Dit artikel is voor mensen die in één week tijd willen afvallen. Als je de aanwijzingen in dit artikel opvolgt, raak je meerdere kilo’s in één week kwijt.

Als je wilt afvallen, maar je hebt geen zin om maanden lang een streng dieet te volgen of veel te sporten, dan is dit artikel interessant voor je. De kilo’s die je in deze week verliest komen nooit meer terug, als je de simpele aanwijzingen opvolgt. Er ontstaat dus geen jojo-effect.

Slechts een paar kleine aanpassingen in je dagelijks leven zorgen ervoor dat je in één week meerdere kilo’s afvalt (zonder lange zware trainingen en zonder vervelend hongergevoel).

Als je toepast wat er in dit artikel staat, gaan je vrienden en collega’s zich afvragen hoe het mogelijk is dat je zo snel bent afgevallen. Je partner en familie zullen versteld staan van je figuur en je verhoogde zelfvertrouwen. Je voelt jezelf beter dan ooit tevoren.

In dit artikel krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij snel kunt afvallen in een week tijd. Je krijgt voor elke dag gezonde recepten – ontbijt, lunch en avondeten – en een korte inleiding over sporten en bewegen voor optimaal gewichtsverlies. De gezonde gerechten zijn zo samengesteld dat je snel in één week tijd gewicht verliest. Gezond eten is essentieel om in zeven dagen tijd af te vallen.

Het probleem van mensen met overgewicht is niet dat ze te veel calorieën binnenkrijgen, maar dat ze de verkeerde calorieën binnenkrijgen.

Dweilen met de kraan open

Heb je ooit gehoord van het spreekwoord: “Dweilen met de kraan open”? Dit spreekwoord betekent dat je de symptomen van een probleem bestrijdt in plaats van de werkelijke oorzaak. Als het op gewichtsverlies aankomt, “dweilen” veel mensen helaas “met de kraan open”.

Deze mensen staan uren per week in de sportschool om calorieën te verbranden zodat ze afvallen. Maar zolang ze de “kraan” nog niet dichtgedraaid hebben, heeft dit “dweilen” (sporten) weinig zin.

De komende week ga je eerst de “kraan” dichtdraaien en dan pas “de vloer droogdweilen”. En “de vloer droogdweilen” in de aanpak die we hier gebruiken is niet uren sporten in de sportschool. De aanpak in dit artikel is veel leuker, veiliger en effectiever.

“De kraan dichtdraaien” doen we simpelweg door het soort calorieën dat je via je voeding binnenkrijgt aan te passen. “De vloer droogdweilen” doen we door regelmatig te bewegen. Schrik niet, dit betekent niet dat je uren in de sportschool hoeft te staan, gewoon meer bewegen zoals traplopen, fietsen, zwemmen of spelen is al voldoende.

De kraan dicht draaien

Het probleem van mensen met overgewicht is niet dat ze te veel calorieën binnenkrijgen, maar dat ze de verkeerde calorieën binnenkrijgen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, tellen niet alle calorieën in je voeding evenveel mee.

Onderzoek van de John Hopkins Universiteit (oktober 2011) toont aan dat calorieën verkregen uit koolhydraten veel sneller voor overgewicht zorgen dan calorieën verkregen uit vetten en eiwitten.

“De kraan dichtdraaien” doen we dus door de koolhydraten in je dieet te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Maak je geen zorgen als je niet precies weet wat dit betekent. Verderop in dit artikel staat precies wat je wel en niet kunt eten.

De vloer droog dweilen

Zodra je de juiste calorieën tot je neemt gaat het verbranden van de overtollige calorieën in je lichaam (je lichaamsvet) veel makkelijker. “Cardio” training (zoals hardlopen en aerobics) is in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet ideaal om calorieën te verbranden. Je moet bijvoorbeeld vijf uur hardlopen om één Big Mac te verbranden.

Veel cardio-sporten zetten hoge spanning op je gewrichten en veroorzaken een hongergevoel. De hoge spanning op je gewrichten zorgt voor blessures en het hongergevoel zorgt ervoor dat je na je training weer gaat eten. Dit eten na je training, vult alle zojuist verbrande calorieën weer aan. En je training is, voor wat betreft het gewenste gewichtsverlies, dus voor niets geweest.

Daarnaast heb ik nog nooit iemand ontmoet die het leuk vond om uren per week zwetend op een loopband in de sportschool te staan. Het kost een hoop tijd en het is afzien. Ik neem aan dat je wel wat leukere dingen wilt doen dan zweten in de sportschool.

Een beter alternatief om calorieën te verbranden is een actievere levensstijl. Gewoon in je dagelijks leven wat meer bewegen. Maak eens een avondwandeling in plaats van tv te kijken, neem de trap in plaats van de lift op je werk, ga op de fiets boodschappen doen in plaats van met de auto of koop een paar rolschaatsen en trek er daarmee op uit. Er zijn duizenden manieren om in je dagelijks leven meer te bewegen. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, het is gemaakt om te bewegen.

Met een actieve levensstijl zorg je ervoor dat je lichaam een hogere verbrandingssnelheid krijgt. Dit betekent dat je lichaam automatisch meer calorieën verbrandt. De kunst is om het bewegen een standaardonderdeel te laten uitmaken van je dag. Zo ben je er geen extra tijd aan kwijt en voel je je gauw energieker en fitter zonder dat dit extra moeite kost.

Afvallen in een week – de planning

In zeven dagen tijd gaan we de kraan dichtdraaien en de vloer droogdweilen. Het is heel goed mogelijk om in een week tijd meerdere kilo’s af te vallen. Stel jezelf echter geen onrealistische doelen. Het is vrijwel onmogelijk om op een gezonde manier meer dan 4 kilo kwijt te raken in één week. Maar als je de activiteiten die hieronder worden beschreven de komende week uitvoert en de gezonde recepten bereidt, bereik je binnen de kortste keren jouw ideale gewicht.

Haal voordat je begint aan de afvalweek, de volgende producten in huis: kokosnootolie, extra vergine olijfolie, 150 gram wilde zalm, 1 kilo wortels/peentjes, 500 gram uien, 7 teentjes knoflook, 3 scharreleieren, 1 broccoli, 1 avocado, 500 gram walnoten, 500 gram amandelen en eventueel een stukje fruit.

Tips om optimaal gewichtverlies uit je eten te halen:

 • Bak alles in kokosnootolie.
 • Groente kun je het best stomen, maar koken in weinig water is ook goed.
 • Eet als je honger hebt. Als je pas om 10 uur ’s ochtends trek hebt in ontbijt, eet je ontbijt dan pas 10 uur ’s ochtends.
 • Eet als je honger hebt. De (gezonde) tussendoortjes kun je zo veel eten als je wilt.

Tips voor voldoende beweging:

 • Beweeg 15 tot 30 minuten voor het ontbijt. Bij voorkeur buiten. Zorg dat je ademhaling enigszins versnelt.
 • Neem de fiets naar je werk of parkeer je auto op 15 minuten loopafstand van je huis.
 • Neem de trap op je werk en niet de lift.
 • Zit niet langer dan 30 minuten stil op je werk. Loop naar de printer, doe wat rek- en trek-oefeningen, haal wat te drinken of ga naar het toilet.
 • Maak een avondwandeling van circa 30 minuten, zorg dat je aardig doorstapt zodat je ademhaling enigszins versnelt. Je kunt ook een stukje gaan fietsen, zwemmen of zelfs rolschaatsen.

Het eetschema (met enkel gezonde afvalrecepten):

Dag 1

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Rauwe peentjes (zo veel je wilt) en een gekookt eitje (of twee gekookte eitjes als je in de ochtend alleen een stuk fruit hebt gegeten).
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met 150 gram gebakken wilde zalm (bakken in heel veel kokosnootolie). Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe voordat je het gerecht serveert.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Spinazie, rode kool, een haring, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 2

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, een hand spinazie, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van avocado, komkommer, spinazie en tomaat met extra vergine olijfolie en een uitgeknepen citroen.
 • Avondeten: Gekookte rode kool met een haring. Voeg extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Bloemkool, spinazie, stukje vlees, gerookte zalm, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 3

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg één gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer en gerookte zalm met uitgeknepen citroen, een scheut extra vergine olijfolie en wat balsamicoazijn als je dat hebt.
 • Avondeten: Gewokte bloemkool met een stuk gebraden vlees (gebraden in kokosnootolie).
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Broccoli, garnalen, 4 scharreleieren, een stukje fruit, sla, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 4

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van garnalen en avocado met extra vergine olijfolie.
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met 2 gebakken eitjes.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Prei, zuurkool, gerookte zalm, 3 scharreleieren, een stukje fruit en 1 avocado.

Dag 5

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg één gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Rauwe peentjes met een gekookt eitje.
 • Avondeten: Gewokte prei, zuurkool en gerookte zalm.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Chinese kool, spinazie, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado.

Dag 6

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer, gefruite ui en avocado.
 • Avondeten: Gewokte Chinese kool met extra vergine olijfolie.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Broccoli, makreel/sardientjes, courgetten, 2 scharreleieren, een stukje fruit en 1 avocado

Dag 7

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Gegrilde courgette met extra vergine olijfolie.
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met gebakken makreel of sardientjes.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.

“Ik heb nooit honger in de ochtend”

Als je geen honger hebt in de ochtend dan kun je een stukje fruit eten. Probeer wel steeds vaker een goed ontbijt te eten. Alleen een stukje fruit kan af en toe, maar bevat niet voldoende voedingsstoffen voor een gezond ontbijt.

Begin nu, zet door en oordeel pas na een week

Als je de komende week ongeveer eet wat hierboven genoemd staat, val je enkele kilo’s af en voel je jezelf een stuk energieker. Het is ook belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Zorg ervoor dat je de ochtend- en avondwandelingen maakt en dat je stevig doorstapt.

Als je na een week nog meer wilt afvallen, kun je gewoon weer vanaf dag 1 beginnen. Het is belangrijk om koolhydraten, zoals granen en suiker buiten je dagelijkse voeding te houden als je niet wilt dat de verloren kilo’s direct weer aankomen. In het begin kan dit misschien een licht hongergevoel veroorzaken, maar na een dag of tien begin je er helemaal aan te wennen.

Als je meer variatie in de maaltijden wilt, vind je hier meer gezonde recepten.

Afvallen in een week – NU beginnen

Ga vandaag nog naar de supermarkt en kijk welke producten je allemaal nodig hebt voor de eerste dag. Dan kun je morgen direct beginnen met afvallen. Snel afvallen in een week tijd is heel goed mogelijk als je de juiste stappen neemt.

Staan er producten tussen die je niet eet of niet lekker vindt? Geen probleem. Ik heb een speciale boodschappenlijst gemaakt waar alle gezonde producten op staan, zodat je zelf kunt bepalen wat je eet.

Hieronder kun je gratis lid worden van www.jasperalblas.nl. Naast waardevolle afslank tips in mijn nieuwbrief en heerlijke recepten stuur ik je dan ook direct deze boodschappenlijst toe.

Je wordt geheel kosteloos lid door je voornaam en e-mailadres hieronder in te vullen. Zo kun je de gezonde gerechten zelf maken, precies eten wat jij lekker vindt en gemakkelijk afvallen.

Bekijk (168) reacties

Verberg reacties

 • Danielle
  15/06/2019 om 8:13 am

  Beste Jasper,

  Ik reageer allergisch op ei wat kan ik dan het beste eten in de ochtend? Ik wil graag afvallen en beginnen met het smoothie afvaldieet…

  Groet Danielle

  • Anita Mulderij
   18/06/2019 om 11:11 am

   Gezonde ontbijtjes die je kunt eten als je geen ei kunt eten zijn bijvoorbeeld chiapudding, havermout, groene smoothies, groene sappen of Griekse yoghurt met noten. Hier lees je meer over een gezond ontbijt!

 • Angelique
  14/06/2019 om 12:26 pm

  Dit is mijn 5e dag en ben al 1 1/2 kilo kwijt gast prima!!

 • Sonja
  08/06/2019 om 5:15 pm

  Is 14 eieren per week niet wat veel ?

  • Anita Mulderij
   11/06/2019 om 2:01 pm

   Je kunt veilig tot wel 21 eieren per week eten. Al raden wij natuurlijk aan om alles met mate te doen. Veel van iets heb je niet nodig en het gaat ook tegen staan als je er zoveel van eet. Hier lees je alles over eieren.

 • Henriette
  22/05/2019 om 12:05 pm

  Hallo ik weeg 110 kg ben 70 jaar en 170 cm lang
  Ik wil erg graag afvallen Jasper kan jij me ermee helpen ?

 • Caitlyn
  09/04/2019 om 6:31 pm

  Dag jasper!
  Dankzij mijn vriend ben ik op dit hoopvol dieet gekomen.
  Ik kan dag 2 vandaag succesvol afsluiten!
  De ‘salade van’ hoort er dan ook echt salade bij? Ook wilde ik weten of je tussendoor (af en toe ) een kerstomaatje mag eten?

  Groetjes!

  • Anita Mulderij
   06/06/2019 om 3:52 pm

   Super Caitlyn, je mag zeker een kerstomaatje eten! De vraag over salade van is mij onduidelijk, als je daar een vraag over hebt kun je die dan nogmaals stellen? Bedankt en ga zo door met gezond en koolhydraatarm eten!

 • Trudy
  20/09/2018 om 9:15 pm

  ik ben juist altijd huiverig voor teveel vet. En in jouw dieet, dat wel gezonde vetten bevat, zit wel heel veel olie.
  Kan dat niet wat minder? Zeker in de ochtend? Ik moet er niet aan denken om dit ’s morgens te moeten eten…..

  • Jasper Alblas
   21/09/2018 om 11:03 am

   Gezonde vetten zijn belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Zeker als je koolhydraatarm eet, maar als het tegen staat, luister dan naar je lichaam. In dat geval kun je de hoeveelheden uit het programma bijvoorbeeld halveren.

 • Miranda
  30/08/2018 om 9:22 pm

  Hallo

  Hoeveel nootjes mag je als tussendoortje?? En hoevaak mag je überhaupt een tussendoortje nemen??

  • Jasper Alblas
   31/08/2018 om 8:29 am

   Hoi Miranda, een handje per dag is voldoende..noten bevatten veel gezonde voedingsstoffen, maar ook veel calorien. Als je af wilt vallen is het belangrijk dat je een negatieve energiebalans creëert.

 • Patricia
  28/08/2018 om 9:33 pm

  Goedenavond.

  Wat zijn peentjes

 • Miranda
  17/07/2018 om 3:41 pm

  Graag wil ik gratis lid worden

 • Mih
  24/05/2018 om 1:43 am

  Wel de ei zonder eigeel in eigeel zit echt veel slechte vetten in !

 • Cindy
  07/03/2018 om 12:09 am

  hoi Jasper
  waarom reageer je niet op Nanda haar berichtje ? vond dit wel een heel goede vraag 14 eieren in 1 week is dit niet wat veel ? is toch ook niet gezond ? eieren bevatten salmonella, als je ze niet goed bakt of kookt kan dit gevaarlijk zijn voor de gezondheid, dokters raden daarbij aan om maar maximum 2 a 3 eieren wekelijks te eten. misschien hielp dit dieet voor jouw, maar is niet geschikt voor iedereen. en zwangere vrouwen moeten zeker voorzichtig zijn om te diëten tijdens hun zwangerschap. had dus graag een antwoord op waarom zoveel eieren.
  mvg cindy

 • Patricia
  30/07/2017 om 10:39 pm

  Hallo,

  Ik zou graag willen afvallen na mijn 4de zwangerschap. Ik wil graag binnen een week wat afvallen. Maar nu geef ik ook borstvoeding op dit moment. Is het dan verstandig om dit dieet nu te volgen.

  • Anita Mulderij
   07/08/2017 om 2:59 pm

   Hallo Patricia, Je kunt zowel het Smoothie Afslank Plan als het 7×7 receptenboek gewoon volgen als je zwanger bent. De onbewerkte, verse en koolhydraatarme voeding is ontzettend goed voor jou en je baby en zorgt ervoor dat je vol energie je zwangerschap door komt. Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap wat meer trek en het is niet de bedoeling dat je honger hebt, dus je kunt wat vaker havermout, zoete aardappel en quinoa toevoegen aan het eetpatroon of wat vaker een gezond tussendoortje nemen.
   In plaats van meerdere maaltijden per dag (zoals in sommige programma’s uit het Smoothie Afslank Plan) raad ik je aan om 1 maaltijd vervangen per dag te vervangen door een groene smoothie uit het Smoothie afslank plan en voor de rest vaste koolhydraatarme maaltijden uit het SAP of het 7×7 receptenboek te eten.

   Veel succes, geniet van je zwangerschap en mail gerust als je meer vragen hebt!

 • Juffertje
  22/02/2017 om 3:27 pm

  Hai jasper,
  Ik heb een vraagje over zout. Ik hou zelf heel erg van zout, en nu weet ik ook dat dat niet gezond is en dat ik daar ook sterk mee moet minderen. Ik wil jou afvallen in week recepten gaan volgen maar wat mij opviel is dat er helemaal geen kruiden, peper of zout aan wordt toegevoegd (vooral bij het avond eten). Moet ik helemaal definitief met zout stoppen? Mag ik het eten helemaal niet met kruiden lekker maken? Of wel met mate? Kruiden zijn toch ook gewoon natuurlijke producten?

  Dankjewel,

  Groetjes,
  Juffertje

  • Jasper Alblas
   23/02/2017 om 11:30 am

   Hallo Juffertje, Als je onbewerkt eet volgens deze methode krijg je niet veel zout binnen. Je mag daarom zeker peper, zeezout en verse kruiden toevoegen aan de recepten. Doe dat juist om de recepten zo lekker mogelijk te maken. Geniet ervan! Groet Jasper

 • Nanda
  11/01/2017 om 5:46 am

  14 eieren per week????

 • Donna
  21/05/2014 om 2:35 pm

  Hallo Jasper,

  Ik ben ’s middags niet in de gelegenheid om een uitgebreide lunch klaar te maken voor afvallen in een week. Kan ik dit vervangen door een eiwittenshake?

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:10 pm

   Wellicht is het een optie om de lunch al in de ochtend klaar te maken. Als het niet anders kan ik een eiwitshake een acceptabel alternatief.

 • marja
  13/05/2014 om 11:18 am

  hallo Jasper,

  Heb nog een paar vraagjes aan je.
  ik hou ontzettend van de Japanse keuken, maar mag ik nu bv ook rijstazijn, sake, en sesamolie gebruiken tijdens afvallen met dit week dieet (of erna)?

  Gr Marja

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:50 pm

   Ja dat kan, m.u.v. sake (ivm alcohol). Let wel goed op dat de producten verder niet chemisch bewerkt zijn. In de meest natuurlijke vorm kun je ze bij afvallen in een week met mate gebruiken.

 • Willeke
  12/05/2014 om 1:04 pm

  Hoi,
  Het dieet werkt goed, maar hoe houdt ik mijn gewicht ook na deze week op peil als ik mijn streefgewicht bereikt heb?
  Groetjes Willeke

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:52 pm

   Hallo Willeke,

   Door producten te blijven eten die op mijn boodschappenlijst staan. Ook mijn receptenboek heeft lekkere gerechten waar je na deze week mee aan de slag kunt.

   Succes!

 • dian
  10/05/2014 om 8:17 am

  Ik heb n zeer ernstige noten en pinda allergie met kruisreactie naar peulvruchten. Zo ook n mildere voor nachtschade en soja. Heeft dit dieet dan wel nut. Zeker omdat noten en peulvruchten erin voorkomen. Ik eet door overige intolleranties al nauwelijks kant en klaar (voorbereide) producten.

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:53 pm

   Hallo Dian,

   Je kan prima afvallen in een week als je alleen maar natuurlijk, chemisch onbewerkte producten eet. Je zult wel zo veel mogelijk variatie in je voedingspatroon moeten aanbrengen als je veel allergieën en intoleranties hebt.

 • lisa
  09/05/2014 om 8:19 am

  Hallo,

  Ik wil graag met het dieet gaan beginnen en afvallen in een week. Alleen ben ik echt niet dol op peentjes. Kan ik dit voor iets anders vervangen? Het zelfde geld voor haring makreel etc. De enigste vis die ik eigenlijk lust is zalm en witvis.
  Graag hoor ik van beide enkele suggesties.

  Groetjes,

  Lisa

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 1:28 pm

   Hallo Lisa,

   je kan peentjes vervangen met andere groentes en een combinatie van peulvruchten, grasgevoerd vlees, lijnzaadolie, visolie pillen en andere eiwitrijke producten eten ipv haring en makreel. Bij afvallen in een week is het de bedoeling dat je een gevarieerd voedingspatroon hebt van onbewerkte producten uit de natuur.

   Veel succes!

 • Sarah
  01/05/2014 om 7:43 am

  Hallo Jasper,

  Bij afvallen in een week, met makreel, haring, sardientjes… bedoel je daarmee enkel de verse vis of gelden ook de in olie opgelegde versies uit blik?

  Alvast bedankt!

  Sarah

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 1:29 pm

   Verse vis is het beste, als dat niet mogelijk is kun je het beste ingeblikte vis in water kopen (beter niet in olijfolie).

 • achiel verbist
  30/04/2014 om 11:20 am

  volhouden en je komt er !

 • elsbethweghorst
  27/04/2014 om 10:03 am

  hallo jasper,

  bij veel soorten fruit krijg ik een allergische reactie (jeuk aan mijn gehemelte, vermoeidheid). wat kan ik als alternatief voor fruit nemen als ik wil afvallen in een week?

  met vriendelijke groet,
  Elsbeth weghorst

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 1:30 pm

   Hallo Elsbeth,

   als je wel gewoon voldoende groenten eet is het niet nodig om fruit met iets te vervangen.

 • saffila
  22/04/2014 om 10:13 pm

  Hoi jasper,

  Wat voor gezonds kan je het beste eten bij zoete trek als je wilt afvallen in een week? Ik zie niet echt zoete gezonde producten op je lijst staan tegen mijn zoete trek.

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 7:00 pm

   Hallo Saffila,

   je kunt met afvallen in een week 1 stuk fruit per dag eten. Wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie en zeezout werkt ook goed tegen de snack trek.

   Veel succes!

 • Astrid
  14/04/2014 om 8:59 am

  Goedemorgen,

  Ik eet vegetarisch (geen vis en vlees) Wat zijn goede vervangers hiervoor die ik vooral tijdens het avondeten kan gebruiken?
  Is het ook nog belangrijk om bij afvallen in een week ergens anders extra op te letten of te eten?
  Super bedankt!

  Groetjes, Astrid

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 5:31 pm

   Hallo Astrid,

   voldoende eiwitten en visolie is belangrijk als je wilt afvallen in een week. Je kunt als vervanging bijvoorbeeld denken aan ei, noten, peulvruchten, eiwitpoeder en visolie supplementen.

   Veel succes!

 • Carin
  11/04/2014 om 3:58 pm

  Hi, ik heb een vraag of dit ook voor mij geschikt is. Ik wil niet afvallen in een week, ik hoef namelijk geen gewicht kwijt, alleen mijn buikje die ik na 2 zwangerschappen heb overgehouden. Ik weeg 50 kilo, en hoef er niet meer af. Verder ook niet te dik, alleen die buik…. Zou deze manier van eten mij dan toch kunnen helpen?

 • Mirjam
  08/04/2014 om 5:23 pm

  Beste Jasper,

  bedankt voor de boodschappenlijst en alle recepten en tips.
  Ik bestudeer je methode aandachtig en ben deze week dan ook begonnen met afvallen in een week.

  wel lees ik dat het niet nodig is om 2 a 3 x in de week 2 uur te sporten, ik zal wel een uitzondering zijn maar ik vind het wel een lekker gevoel.
  Is dit slecht om te combineren met jou gezonde recepten..? Ook begin ik mijn dag met een groot bak kwark (160kcal) mag dit.?

  groetjes mirjam

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:32 pm

   Hallo Mirjam,

   goed dat je het afvallen in een week programma gaat volgen. Je kan de gezonde recepten zeker combineren met sporten als je dat wilt. Neem dan voor het sporten een extra portie gezonde koolhydraten (zoals quinoa, zoete aardappels of glutenvrije havermout).

   Als ontbijt kun je de kwark het best afwisselen met een omelet of een groente shake.

   Veel succes!

 • Rene
  07/04/2014 om 3:40 pm

  Hallo,

  Mag ik weer normaal eten na een afvallen in een week dieet – weekje?

  Groet

  Rene

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:34 pm

   Hallo Rene,

   als je na deze week afvallen weer teruggaat naar je oude eetpatroon zal je ook weer gewicht aankomen. Mijn receptenboek zal je erg helpen je voedingspatroon permanent te wijzigen (met makkelijkere en lekkere recepten).

   Succes!

 • Sjoerd
  03/04/2014 om 5:32 am

  Hallo, Ik wil je voorstellen ik ben Sjoerd en dove jongen. Ik heb nu al 3 dagen gedaan van afvallen in een week, ik voel me mijn lichaam strak en beetje afvallen.
  Dank je wel. Ik wil 2 weken lang.
  Geen koffie, geen vruchtensap, enz…Altijd water en thee drinken zonder suiker.

  Avocado vind ik echt vies…Kan ruilen met spinazie?? Haring vind ik ook niet lekker, mag ruilen voor gebakken zalm?

  Groeten Sjoerd

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:36 pm

   Leuk om te horen dat je zo goed bezig bent Sjoerd, ga zo door. Je, kan bij de gerechten van deze week zonder problemen de avocado ruilen voor spinazie en haring voor zalm. Dit zal geen invloed hebben op afvallen.

   Veel succes!

 • Nicole
  29/03/2014 om 7:46 pm

  Hallo,

  Ik heb me/cvs. Dit betekent dat ik zo goed als niet kan bewegen. Hierdoor ben ik veel aangekomen. Ik wil graag afvallen in een week. Is het voor mij mogelijk toch af te vallen?

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 12:38 pm

   Dat is zeker mogelijk Nicole. Houd je de komende week aan een koolhydraatarm dieet, met de producten van de boodschappenlijst. Afvallen in een week heeft voornamelijk te maken met je voeding en minder met beweging.

   Succes!

 • alida nagtzaam
  21/03/2014 om 2:45 pm

  is het niet slecht zoveel eieren als je wilt afvallen in een week .

  en waarom steets een scheut vergine olijf olie .

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:51 pm

   Hallo Alida,

   als je goede scharrel eieren neemt is dat zeker niet erg. Extra vergine olijfolie bevat veel ‘schone’ energie, zo hoef je niet veel koolhydraten te eten en kan je makkelijk afvallen in een week.

   Veel succes!

 • Ginder
  10/03/2014 om 8:50 pm

  Beste Jasper,
  Ik ben afgelopen woensdag gestart met afvallen in een week. Heb alleen dingen van de lijst gegeten. Ook me heel keurig gehouden aan de richtlijn voor beperkt en onbeperkt. Ik ben wel al 2 kilo kwijt op de weegschaal, maar merk geen verschil met mijn buikvet. Wat kan ik anders doen? Ik weeg nu 62 kilo bij 1.70 meter.

  Groet Ginder

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:42 pm

   Hallo Ginder,

   2 kilo afvallen in minder dan een week is aardig wat. Maak je geen zorgen als je het gezonde voedingspatroon volhoudt zal je de komende week of weken ook zeker verschil in je buikomtrek gaan merken.

   Veel succes!

 • Jody
  10/03/2014 om 2:14 pm

  Hallo Jasper, mag je echt zoveel noten in de week eten als je wilt? Meestal staat er dat je maximaal 30g = handje vol noten mag eten. En waarom moet er bij het ontbijt een scheut olie over het ei, zelf als je wilt afvallen? Groetjes Jody

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:44 pm

   Hallo Jody,

   ik zou het in de week (of weken) dat je wilt afvallen inderdaad bij een handje noten per dag houden.

   Vetten is een vorm van energie die je helpt afvallen. Een extra scheutje extra vergine olijfolie over je ei zorgt ervoor dat je minder snel weer honger hebt.

   Veel succes!

 • Elyne
  03/03/2014 om 1:01 am

  Hoi Jasper,

  Ik ben al de hele dag onderzoek aan het doen naar jouw dieet en het spreekt me wel aan!

  Ik had nog wat vragen maar na het lezen van alle reacties zijn ze bijna allemaal al beantwoord.

  Ik ben dol op panga filet en tilapia filet, is dit ook goede vis? Verder eet ik regelmatig tonijn uit blik en garnalen. Is tonijn in water of in olie beter in dit dieet?

  Ook houd ik heel erg van kaas, ik ben dus een echte Nederlander haha. Ik weet dat ik het heel moeilijk ga vinden om mijn kaas op te geven. Mag je echt nooit kaas eten als je wilt afvallen in een week?

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Elyne

  • Jasper Alblas
   03/03/2014 om 8:59 pm

   Hallo Elyne,

   goed om te zien dat je mijn artikel afvallen in een week en mijn visie je aanspreekt.

   Liever geen witvis, tonijn zou ik ook met mate eten (veel zware metalen). Uit water is beter. Je kan af en toe wat kaas eten, maar helemaal niet is het beste.

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *