Afvallen in een week met deze gezonde recepten

207 reacties

8794 volgers

Dit artikel is voor mensen die in één week tijd willen afvallen. Als je de aanwijzingen in dit artikel opvolgt, raak je meerdere kilo’s in één week kwijt.

Als je wilt afvallen, maar je hebt geen zin om maanden lang een streng dieet te volgen of veel te sporten, dan is dit artikel interessant voor je. De kilo’s die je in deze week verliest komen nooit meer terug, als je de simpele aanwijzingen opvolgt. Er ontstaat dus geen jojo-effect.

Slechts een paar kleine aanpassingen in je dagelijks leven zorgen ervoor dat je in één week meerdere kilo’s afvalt (zonder lange zware trainingen en zonder vervelend hongergevoel).

Als je toepast wat er in dit artikel staat, gaan je vrienden en collega’s zich afvragen hoe het mogelijk is dat je zo snel bent afgevallen. Je partner en familie zullen versteld staan van je figuur en je verhoogde zelfvertrouwen. Je voelt jezelf beter dan ooit tevoren.

In dit artikel krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij snel kunt afvallen in een week tijd. Je krijgt voor elke dag gezonde recepten – ontbijt, lunch en avondeten – en een korte inleiding over sporten en bewegen voor optimaal gewichtsverlies. De gezonde gerechten zijn zo samengesteld dat je snel in één week tijd gewicht verliest. Gezond eten is essentieel om in zeven dagen tijd af te vallen.

Het probleem van mensen met overgewicht is niet dat ze te veel calorieën binnenkrijgen, maar dat ze de verkeerde calorieën binnenkrijgen.

[include id=”51″ title=”Optin_artikel_v001″]

Dweilen met de kraan open

Heb je ooit gehoord van het spreekwoord: “Dweilen met de kraan open”? Dit spreekwoord betekent dat je de symptomen van een probleem bestrijdt in plaats van de werkelijke oorzaak. Als het op gewichtsverlies aankomt, “dweilen” veel mensen helaas “met de kraan open”.

Deze mensen staan uren per week in de sportschool om calorieën te verbranden zodat ze afvallen. Maar zolang ze de “kraan” nog niet dichtgedraaid hebben, heeft dit “dweilen” (sporten) weinig zin.

De komende week ga je eerst de “kraan” dichtdraaien en dan pas “de vloer droogdweilen”. En “de vloer droogdweilen” in de aanpak die we hier gebruiken is niet uren sporten in de sportschool. De aanpak in dit artikel is veel leuker, veiliger en effectiever.

“De kraan dichtdraaien” doen we simpelweg door het soort calorieën dat je via je voeding binnenkrijgt aan te passen. “De vloer droogdweilen” doen we door regelmatig te bewegen. Schrik niet, dit betekent niet dat je uren in de sportschool hoeft te staan, gewoon meer bewegen zoals traplopen, fietsen, zwemmen of spelen is al voldoende.

De kraan dicht draaien

Het probleem van mensen met overgewicht is niet dat ze te veel calorieën binnenkrijgen, maar dat ze de verkeerde calorieën binnenkrijgen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, tellen niet alle calorieën in je voeding evenveel mee.

Onderzoek van de John Hopkins Universiteit (oktober 2011) toont aan dat calorieën verkregen uit koolhydraten veel sneller voor overgewicht zorgen dan calorieën verkregen uit vetten en eiwitten.

“De kraan dichtdraaien” doen we dus door de koolhydraten in je dieet te vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Maak je geen zorgen als je niet precies weet wat dit betekent. Verderop in dit artikel staat precies wat je wel en niet kunt eten.

De vloer droog dweilen

Zodra je de juiste calorieën tot je neemt gaat het verbranden van de overtollige calorieën in je lichaam (je lichaamsvet) veel makkelijker. “Cardio” training (zoals hardlopen en aerobics) is in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet ideaal om calorieën te verbranden. Je moet bijvoorbeeld vijf uur hardlopen om één Big Mac te verbranden.

Veel cardio-sporten zetten hoge spanning op je gewrichten en veroorzaken een hongergevoel. De hoge spanning op je gewrichten zorgt voor blessures en het hongergevoel zorgt ervoor dat je na je training weer gaat eten. Dit eten na je training, vult alle zojuist verbrande calorieën weer aan. En je training is, voor wat betreft het gewenste gewichtsverlies, dus voor niets geweest.

Daarnaast heb ik nog nooit iemand ontmoet die het leuk vond om uren per week zwetend op een loopband in de sportschool te staan. Het kost een hoop tijd en het is afzien. Ik neem aan dat je wel wat leukere dingen wilt doen dan zweten in de sportschool.

Een beter alternatief om calorieën te verbranden is een actievere levensstijl. Gewoon in je dagelijks leven wat meer bewegen. Maak eens een avondwandeling in plaats van tv te kijken, neem de trap in plaats van de lift op je werk, ga op de fiets boodschappen doen in plaats van met de auto of koop een paar rolschaatsen en trek er daarmee op uit. Er zijn duizenden manieren om in je dagelijks leven meer te bewegen. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, het is gemaakt om te bewegen.

Met een actieve levensstijl zorg je ervoor dat je lichaam een hogere verbrandingssnelheid krijgt. Dit betekent dat je lichaam automatisch meer calorieën verbrandt. De kunst is om het bewegen een standaardonderdeel te laten uitmaken van je dag. Zo ben je er geen extra tijd aan kwijt en voel je je gauw energieker en fitter zonder dat dit extra moeite kost.

Afvallen in een week – de planning

In zeven dagen tijd gaan we de kraan dichtdraaien en de vloer droogdweilen. Het is heel goed mogelijk om in een week tijd meerdere kilo’s af te vallen. Stel jezelf echter geen onrealistische doelen. Het is vrijwel onmogelijk om op een gezonde manier meer dan 4 kilo kwijt te raken in één week. Maar als je de activiteiten die hieronder worden beschreven de komende week uitvoert en de gezonde recepten bereidt, bereik je binnen de kortste keren jouw ideale gewicht.

Haal voordat je begint aan de afvalweek, de volgende producten in huis: kokosnootolie, extra vergine olijfolie, 150 gram wilde zalm, 1 kilo wortels/peentjes, 500 gram uien, 7 teentjes knoflook, 3 scharreleieren, 1 broccoli, 1 avocado, 500 gram walnoten, 500 gram amandelen en eventueel een stukje fruit.

Tips om optimaal gewichtverlies uit je eten te halen:

 • Bak alles in kokosnootolie.
 • Groente kun je het best stomen, maar koken in weinig water is ook goed.
 • Eet als je honger hebt. Als je pas om 10 uur ‘s ochtends trek hebt in ontbijt, eet je ontbijt dan pas 10 uur ‘s ochtends.
 • Eet als je honger hebt. De (gezonde) tussendoortjes kun je zo veel eten als je wilt.

Tips voor voldoende beweging:

 • Beweeg 15 tot 30 minuten voor het ontbijt. Bij voorkeur buiten. Zorg dat je ademhaling enigszins versnelt.
 • Neem de fiets naar je werk of parkeer je auto op 15 minuten loopafstand van je huis.
 • Neem de trap op je werk en niet de lift.
 • Zit niet langer dan 30 minuten stil op je werk. Loop naar de printer, doe wat rek- en trek-oefeningen, haal wat te drinken of ga naar het toilet.
 • Maak een avondwandeling van circa 30 minuten, zorg dat je aardig doorstapt zodat je ademhaling enigszins versnelt. Je kunt ook een stukje gaan fietsen, zwemmen of zelfs rolschaatsen.

Het eetschema (met enkel gezonde afvalrecepten):

Dag 1

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Rauwe peentjes (zo veel je wilt) en een gekookt eitje (of twee gekookte eitjes als je in de ochtend alleen een stuk fruit hebt gegeten).
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met 150 gram gebakken wilde zalm (bakken in heel veel kokosnootolie). Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe voordat je het gerecht serveert.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Spinazie, rode kool, een haring, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 2

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, een hand spinazie, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van avocado, komkommer, spinazie en tomaat met extra vergine olijfolie en een uitgeknepen citroen.
 • Avondeten: Gekookte rode kool met een haring. Voeg extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Bloemkool, spinazie, stukje vlees, gerookte zalm, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 3

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg één gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer en gerookte zalm met uitgeknepen citroen, een scheut extra vergine olijfolie en wat balsamicoazijn als je dat hebt.
 • Avondeten: Gewokte bloemkool met een stuk gebraden vlees (gebraden in kokosnootolie).
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Broccoli, garnalen, 4 scharreleieren, een stukje fruit, sla, tomaten, citroen en 1 avocado

Dag 4

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van garnalen en avocado met extra vergine olijfolie.
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met 2 gebakken eitjes.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Prei, zuurkool, gerookte zalm, 3 scharreleieren, een stukje fruit en 1 avocado.

Dag 5

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg één gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Rauwe peentjes met een gekookt eitje.
 • Avondeten: Gewokte prei, zuurkool en gerookte zalm.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Chinese kool, spinazie, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado.

Dag 6

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer, gefruite ui en avocado.
 • Avondeten: Gewokte Chinese kool met extra vergine olijfolie.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
 • Boodschappen: Broccoli, makreel/sardientjes, courgetten, 2 scharreleieren, een stukje fruit en 1 avocado

Dag 7

 • Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
 • Lunch: Gegrilde courgette met extra vergine olijfolie.
 • Avondeten: Gestoomde broccoli met gebakken makreel of sardientjes.
 • Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.

“Ik heb nooit honger in de ochtend”

Als je geen honger hebt in de ochtend dan kun je een stukje fruit eten. Probeer wel steeds vaker een goed ontbijt te eten. Alleen een stukje fruit kan af en toe, maar bevat niet voldoende voedingsstoffen voor een gezond ontbijt.

Begin nu, zet door en oordeel pas na een week

Als je de komende week ongeveer eet wat hierboven genoemd staat, val je enkele kilo’s af en voel je jezelf een stuk energieker. Het is ook belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Zorg ervoor dat je de ochtend- en avondwandelingen maakt en dat je stevig doorstapt.

Als je na een week nog meer wilt afvallen, kun je gewoon weer vanaf dag 1 beginnen. Het is belangrijk om koolhydraten, zoals granen en suiker buiten je dagelijkse voeding te houden als je niet wilt dat de verloren kilo’s direct weer aankomen. In het begin kan dit misschien een licht hongergevoel veroorzaken, maar na een dag of tien begin je er helemaal aan te wennen.

Als je meer variatie in de maaltijden wilt, vind je hier meer gezonde recepten.

Afvallen in een week – NU beginnen

Ga vandaag nog naar de supermarkt en kijk welke producten je allemaal nodig hebt voor de eerste dag. Dan kun je morgen direct beginnen met afvallen. Snel afvallen in een week tijd is heel goed mogelijk als je de juiste stappen neemt.

Staan er producten tussen die je niet eet of niet lekker vindt? Geen probleem. Ik heb een speciale boodschappenlijst gemaakt waar alle gezonde producten op staan, zodat je zelf kunt bepalen wat je eet.

Hieronder kun je gratis lid worden van www.jasperalblas.nl. Naast waardevolle afslank tips in mijn nieuwbrief en heerlijke recepten stuur ik je dan ook direct deze boodschappenlijst toe.

Je wordt geheel kosteloos lid door je voornaam en e-mailadres hieronder in te vullen. Zo kun je de gezonde gerechten zelf maken, precies eten wat jij lekker vindt en gemakkelijk afvallen.

Nog meer bewegen

Verantwoord en gevarieerd sporten vanuit je eigen huis? Ontdek de voordelen en mogelijkheden van de Online Sportschool.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Afvallen

Deel dit bericht

Reacties (207)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Ursula
  op 20 mei 2024 om 11:32 zegt
  Mag je gewoon kruiden en zout en peper gebruiken bij deze recepten?
 2. Ik vraag me af. Ik wil graag 10a15 kilo afvallen. Veel aangekomen na stoppen met roken 2jr geleden. Tijdlang stress gehad ivm zonder baan door corona en ik heb diabetes type 1. Nou heb ik sinds jaar insulinepomp met sensor die hoop zelf reguleert. Uit bij lage bloedsuiker en geeft zelf extra insuline als het te hoog wordt. Ik ben nu dus ipv ontregeld goed ingesteld en dat zorgt ook voor de nodige kilo’s helaas. Zou ik dit een weekje per maand kunnen doen en dan paar keer? Misschien iets van koolhydraten ivm dat ik dus wel koolhydraten nodig hebaangezien ik zelf geen insuline aanmaak in mijn lichaam. Zou heel graag wat afvallen.
  1. Deze recepten werken heel ondersteunend als je diabetes hebt, het is dus zeker aan te raden om ze een tijdje te volgen of aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het 7×7 receptenboek om te onderzoeken hoe je er op reageert. De ervaring leert dat veel mensen met diabetes er mee afvallen en zich er een stuk energieker door voelen. De recepten helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Als je merkt dat het goed gaat kun je er je levensstijl van maken.
 3. Stel ik vind het recept van dag 2 erg lekker en past goed of beter bij mijn dag, mag je dag 3 dan vervangen voor nog een dag 2 recept?
  1. Zeker, je kunt daar best wat mee schuiven. Maak het vooral lekker en makkelijk voor jezelf, zodat jij het goed kunt volhouden ook op de lange termijn. Als je doel is om af te vallen let er dan op dat je bij niet meer dan 1 maaltijd per dag langzame koolhydraten eet. Kies dus 1 maaltijd waarbij je zoete aardappel, quinoa, boekweit of havermout eet. Veel succes!
 4. Ursula
  op 20 mei 2024 om 11:32 zegt
  Mag je gewoon kruiden en zout en peper gebruiken bij deze recepten?
 5. Ik vraag me af. Ik wil graag 10a15 kilo afvallen. Veel aangekomen na stoppen met roken 2jr geleden. Tijdlang stress gehad ivm zonder baan door corona en ik heb diabetes type 1. Nou heb ik sinds jaar insulinepomp met sensor die hoop zelf reguleert. Uit bij lage bloedsuiker en geeft zelf extra insuline als het te hoog wordt. Ik ben nu dus ipv ontregeld goed ingesteld en dat zorgt ook voor de nodige kilo’s helaas. Zou ik dit een weekje per maand kunnen doen en dan paar keer? Misschien iets van koolhydraten ivm dat ik dus wel koolhydraten nodig hebaangezien ik zelf geen insuline aanmaak in mijn lichaam. Zou heel graag wat afvallen.
  1. Deze recepten werken heel ondersteunend als je diabetes hebt, het is dus zeker aan te raden om ze een tijdje te volgen of aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het 7×7 receptenboek om te onderzoeken hoe je er op reageert. De ervaring leert dat veel mensen met diabetes er mee afvallen en zich er een stuk energieker door voelen. De recepten helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Als je merkt dat het goed gaat kun je er je levensstijl van maken.
 6. Stel ik vind het recept van dag 2 erg lekker en past goed of beter bij mijn dag, mag je dag 3 dan vervangen voor nog een dag 2 recept?
  1. Zeker, je kunt daar best wat mee schuiven. Maak het vooral lekker en makkelijk voor jezelf, zodat jij het goed kunt volhouden ook op de lange termijn. Als je doel is om af te vallen let er dan op dat je bij niet meer dan 1 maaltijd per dag langzame koolhydraten eet. Kies dus 1 maaltijd waarbij je zoete aardappel, quinoa, boekweit of havermout eet. Veel succes!
 7. Hoeveel groente mag je met diner eten? Wordt nergens aangegeven.
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 17 augustus 2021 om 13:11 zegt
   Groente mag je altijd zo veel eten als je maar wilt. 200 gram bij het diner zou bijvoorbeeld mooi zijn.
 8. Hallo Jasper, Ik ben begonnen met de afvalweek, maar ui en knoflook s morgens staat me tegen. Kan ik dit weglaten of heeft het een functie? Groet, Melati
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 12 januari 2021 om 12:50 zegt
   Je kunt ui en knoflook inderdaad prima weglaten, we gebruiken het vooral voor de smaak. Misopasta is misschien een lekker alternatief.
 9. Wat een duidelijk verhaal, ik ga het zeker proberen! Nu is mijn vraag waar ik haring mee kan vervangen.
  1. Super Ruben, je zou het kunnen vervangen door makreel, zalm, paling of sardines. Veel succes
 10. Hoi, Heb een moeilijk vraagje. Ik zie namelijk dat zo goed als heel het schema uit veel eieren bestaan. Ik ben namelijk allergisch aan eieren. Zou ik dit kunne vervangen ?
  1. Ei is in sommige gerechten moeilijk te vervangen. Ben je ook allergisch voor kwarteleitjes? Veel mensen die een ei allergie hebben reageren daar wel goed op. Anders kun je het in sommige recepten weglaten, roerei kun je vervangen door tofu en in bak recepten kun je het vaak vervangen door banaan, lijnzaad of psylliumvezels.
 11. Bernadeth
  op 12 juni 2020 om 09:25 zegt
  Hoi. Ik lust geen vis. Dus jou menu is niet voor mij weggelegd
  1. Je kunt vis in veel gevallen vervangen door eieren, vlees, kip of vegetarische vervangers zoals tempeh of falafel.
 12. Hallo, Ik drink elke ochtend 200 ml ongezoete amandelmelk met koffie. Moet ik hiermee stoppen? Kan ik eventueel wat tomaatjes en spinazie door mijn ei bakken in de ochtend? En waarvoor kan ik de avocado vervangen?
  1. Prima om dat te blijven drinken en ook super om tomaatjes en spinazie door je ei te doen! Avocado kun je vervangen door ei, walnoten, chiazaden of vette vis.
 13. ik drink elke ochtend koffie en 200 ml ongezoete amandelmelk omdat ik dat supper lekker vind en het bevat maar 30 kcal. Moet ik hiermee stoppen? Ook lust ik geen avocado. En kan ik bij mijn ontbijt wat extra groente toevoegen? Zoals spinazie en tomaat door het ei bakken? En inplaats van avocado misschien 25 gram nootjes of 80 gram gerookte zalm?
  1. Goede vervangers 25 g nootjes of 80 g gerookte zalm loes!
 14. Recepten
 15. Hoi Jasper, Waarom voeg je bij ieder ontbijt en diner een scheutje extra vergine olie toe? En waarom moet je alles vakken in heel veel kokosnootolie en niet gewoon een beetje? Dat klinkt voor mij ongezond. Ik hoor het graag.
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 12 februari 2020 om 10:49 zegt
   Dit voedingsplan is speciaal samengesteld om snel veel gewicht te verliezen in een week. Daarom voegen we veel vetten toe en weinig koolhydraten. In onze programma’s zul je andere recepten tegenkomen waar we niet steeds olijfolie aan toe voegen. Dat zijn recepten voor de lange termijn.
 16. Ina Steenhuis
  op 7 februari 2020 om 11:33 zegt
  Goedemorgen Is het wel verstandig om elke morgen 2 eieren te eten? Ik heb te hoge cholesterol!
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 11 februari 2020 om 11:34 zegt
   We hebben hier een mooi artikel over geschreven: https://www.jasperalblas.nl/cholesterol-leugens/
 17. Hoi Jasper, Mag ik vragen waarom er geen kipfilets voorkomen? Deze zijn toch laag qua calorieën en hoog in eiwitten, goed voor een dieet. Zou ik de sardientjes/haring/makreel hiervoor mogen vervangen? Groet, Suzanne
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 11 februari 2020 om 11:37 zegt
   Kipfilet is zeker een mooie bron van eiwitten! Je kunt inderdaad de sardientjes, haring, makreel vervangen door kipfilet en er iets van gezonde vetten aan toevoegen zodat het wat meer vult.
 18. Ik ben al 3 jaar vegetarisch mag ik dan de vlees producten vervangen door wat geitenkaas of een veggie burger? Ik kan heel slecht tegen melk producten die lactulose bevatten. Geitenmelk en kaas zijn geen probleem.
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 11 februari 2020 om 11:40 zegt
   Geitenkaas is inderderdaad een mooie vervanger! Je kunt kiezen voor peulvruchten, een handje noten en zaden of tempeh bijvoorbeeld.
 19. Jammer dat er geen rekening wordt gehouden met mensen die gewoon een baan hebben en niet tussen de middag even een lunch in elkaar kunnen draaien. Bovendien het lopen voor het werk ook geen optie voor iemand die werkt. Tussen de middag kan wel, maar dan is er geen tijd om een uitgebreide lunch te bereiden. De theorie is leuk en zal ongetwijfeld werken, maar in praktijk niet uitvoerbaar.
  1. Hallo Hannie, de lunches uit onze programma’s kosten iets meer tijd om klaar te maken dan de boterham waaraan we gewend zijn maar als je echt iets wilt veranderen dan heb je dat er voor over en zal je zien dat het mee valt en dat je er snel aan gewend bent. Je kunt het heel makkelijk maken voor jezelf door maaltijden voor te bereiden. Hier lees je hoe dat precies werkt. Als de stap om salades mee te nemen te groot is dan kun je kijken waar je je boterham kunt vervangen door glutenvrije crackers met bijvoorbeeld hummus, tomaat en komkommer. Als je verder volgens het schema eet zal je zien dat afslanken ook gaat lukken. Ga stap voor stap, je zal zien dat elk kleine stapje op de lange termijn een groot verschil kan maken. Veel succes!
 20. Tijdens de afvalweek moet je in de ochtend en avond veel lopen. Dit is met mijn baan bijna onmogelijk aangezien ik ook nog 3x per week naar de sportschool ga. Is dit dan voldoende of is het echt noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken.
  1. De voorkeur krijgt om op dagelijkse basis meer beweging in je leven te creëren. Op de lange termijn heeft dat het grootste effect op je gezondheid. Maar alle beetjes helpen, als 3x per week naar de sportschool nu is wat past binnen jouw mogelijkheden ga daar dan voor en kijk waar je bijvoorbeeld in je pauzes een blokje om kunt doen of in de avond. Veel succes.
 21. hallo.. ik lust zowat geen vis, wat kan ik daarvoor in de plaats doen? mvg
  1. Je kunt als je geen vis lust bijvoorbeeld op dagelijkse basis een visolie gebruiken om aan voldoende omega 3 vetzuren te komen. Daarnaast kun je het vervangen door vlees, kip, eieren, avocado, noten, zaden en pitten.
 22. Hoi, Ik kan heel veel van deze producten niet eten, ik mag geen vlees, vis, zuivel en noten eten. Wat zou je anders adviseren? Groetjes
  1. Hoi Lisa, zuivel kun je achterwege laten of de Griekse yoghurt vervangen door kokosyoghurt. In plaats van noten kun je zaden en pitten gebruiken en vis en vlees kun je vervangen door oa peulvruchten, zeewier, nori, tempeh en jackfruit aan je voeding toe te voegen. Het is ook belangrijk om een vitamine B12 supplement te gebruiken als je geen vlees eet.
 23. Anoniem
  op 28 juli 2019 om 22:12 zegt
  Hallo jasper, Ik ben alegiesch voor courgette en walnoten. Wat kan ik dan het beste pakken in de winkel
  1. Nicky Leidelmeijer
   op 31 juli 2019 om 08:50 zegt
   Je kunt aubergine of komkommer nemen in plaats van courgette en je kunt walnoten vervangen door alle andere noten.
 24. hallo ik lus geen vis wat kan ik dan pakken
 25. Danielle
  op 15 juni 2019 om 08:13 zegt
  Beste Jasper, Ik reageer allergisch op ei wat kan ik dan het beste eten in de ochtend? Ik wil graag afvallen en beginnen met het smoothie afvaldieet… Groet Danielle
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 18 juni 2019 om 11:11 zegt
   Gezonde ontbijtjes die je kunt eten als je geen ei kunt eten zijn bijvoorbeeld chiapudding, havermout, groene smoothies, groene sappen of Griekse yoghurt met noten. Hier lees je meer over een gezond ontbijt!
 26. Angelique
  op 14 juni 2019 om 12:26 zegt
  Dit is mijn 5e dag en ben al 1 1/2 kilo kwijt gast prima!!
 27. Is 14 eieren per week niet wat veel ?
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 11 juni 2019 om 14:01 zegt
   Je kunt veilig tot wel 21 eieren per week eten. Al raden wij natuurlijk aan om alles met mate te doen. Veel van iets heb je niet nodig en het gaat ook tegen staan als je er zoveel van eet. Hier lees je alles over eieren.
 28. Henriette
  op 22 mei 2019 om 12:05 zegt
  Hallo ik weeg 110 kg ben 70 jaar en 170 cm lang Ik wil erg graag afvallen Jasper kan jij me ermee helpen ?
 29. Caitlyn
  op 9 april 2019 om 18:31 zegt
  Dag jasper! Dankzij mijn vriend ben ik op dit hoopvol dieet gekomen. Ik kan dag 2 vandaag succesvol afsluiten! De ‘salade van’ hoort er dan ook echt salade bij? Ook wilde ik weten of je tussendoor (af en toe ) een kerstomaatje mag eten? Groetjes!
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 6 juni 2019 om 15:52 zegt
   Super Caitlyn, je mag zeker een kerstomaatje eten! De vraag over salade van is mij onduidelijk, als je daar een vraag over hebt kun je die dan nogmaals stellen? Bedankt en ga zo door met gezond en koolhydraatarm eten!
 30. ik ben juist altijd huiverig voor teveel vet. En in jouw dieet, dat wel gezonde vetten bevat, zit wel heel veel olie. Kan dat niet wat minder? Zeker in de ochtend? Ik moet er niet aan denken om dit ‘s morgens te moeten eten…..
  1. Gezonde vetten zijn belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Zeker als je koolhydraatarm eet, maar als het tegen staat, luister dan naar je lichaam. In dat geval kun je de hoeveelheden uit het programma bijvoorbeeld halveren.
 31. Hallo Hoeveel nootjes mag je als tussendoortje?? En hoevaak mag je überhaupt een tussendoortje nemen??
  1. Hoi Miranda, een handje per dag is voldoende..noten bevatten veel gezonde voedingsstoffen, maar ook veel calorien. Als je af wilt vallen is het belangrijk dat je een negatieve energiebalans creëert.
 32. Goedenavond. Wat zijn peentjes
  1. Peentjes zijn worteltjes.
 33. Miranda
  op 17 juli 2018 om 15:41 zegt
  Graag wil ik gratis lid worden
  1. Marleen
   op 18 juli 2018 om 14:28 zegt
   Hallo Miranda, Je kan via deze link de boodschappenlijst gratis downloaden en je aanmelden voor de nieuwsbrief. https://www.jasperalblas.nl/boodschappenlijst/
 34. Wel de ei zonder eigeel in eigeel zit echt veel slechte vetten in !
  1. Marleen
   op 25 mei 2018 om 13:20 zegt
   Dit artikel is voor jou interessant om te lezen: https://www.jasperalblas.nl/zijn-eieren-gezond-of-niet/
 35. hoi Jasper waarom reageer je niet op Nanda haar berichtje ? vond dit wel een heel goede vraag 14 eieren in 1 week is dit niet wat veel ? is toch ook niet gezond ? eieren bevatten salmonella, als je ze niet goed bakt of kookt kan dit gevaarlijk zijn voor de gezondheid, dokters raden daarbij aan om maar maximum 2 a 3 eieren wekelijks te eten. misschien hielp dit dieet voor jouw, maar is niet geschikt voor iedereen. en zwangere vrouwen moeten zeker voorzichtig zijn om te diëten tijdens hun zwangerschap. had dus graag een antwoord op waarom zoveel eieren. mvg cindy
  1. Hallo Cindy, Je moet doen wat voor jouw goed voelt. Lees dit artikel eens door: https://www.jasperalblas.nl/zijn-eieren-gezond-of-niet/
 36. Patricia
  op 30 juli 2017 om 22:39 zegt
  Hallo, Ik zou graag willen afvallen na mijn 4de zwangerschap. Ik wil graag binnen een week wat afvallen. Maar nu geef ik ook borstvoeding op dit moment. Is het dan verstandig om dit dieet nu te volgen.
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 7 augustus 2017 om 14:59 zegt
   Hallo Patricia, Je kunt zowel het Smoothie Afslank Plan als het 7×7 receptenboek gewoon volgen als je zwanger bent. De onbewerkte, verse en koolhydraatarme voeding is ontzettend goed voor jou en je baby en zorgt ervoor dat je vol energie je zwangerschap door komt. Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap wat meer trek en het is niet de bedoeling dat je honger hebt, dus je kunt wat vaker havermout, zoete aardappel en quinoa toevoegen aan het eetpatroon of wat vaker een gezond tussendoortje nemen. In plaats van meerdere maaltijden per dag (zoals in sommige programma’s uit het Smoothie Afslank Plan) raad ik je aan om 1 maaltijd vervangen per dag te vervangen door een groene smoothie uit het Smoothie afslank plan en voor de rest vaste koolhydraatarme maaltijden uit het SAP of het 7×7 receptenboek te eten. Veel succes, geniet van je zwangerschap en mail gerust als je meer vragen hebt!
 37. Juffertje
  op 22 februari 2017 om 15:27 zegt
  Hai jasper, Ik heb een vraagje over zout. Ik hou zelf heel erg van zout, en nu weet ik ook dat dat niet gezond is en dat ik daar ook sterk mee moet minderen. Ik wil jou afvallen in week recepten gaan volgen maar wat mij opviel is dat er helemaal geen kruiden, peper of zout aan wordt toegevoegd (vooral bij het avond eten). Moet ik helemaal definitief met zout stoppen? Mag ik het eten helemaal niet met kruiden lekker maken? Of wel met mate? Kruiden zijn toch ook gewoon natuurlijke producten? Dankjewel, Groetjes, Juffertje
  1. Hallo Juffertje, Als je onbewerkt eet volgens deze methode krijg je niet veel zout binnen. Je mag daarom zeker peper, zeezout en verse kruiden toevoegen aan de recepten. Doe dat juist om de recepten zo lekker mogelijk te maken. Geniet ervan! Groet Jasper
 38. 14 eieren per week????
 39. Hallo Jasper, Ik ben ‘s middags niet in de gelegenheid om een uitgebreide lunch klaar te maken voor afvallen in een week. Kan ik dit vervangen door een eiwittenshake?
  1. Wellicht is het een optie om de lunch al in de ochtend klaar te maken. Als het niet anders kan ik een eiwitshake een acceptabel alternatief.
 40. hallo Jasper, Heb nog een paar vraagjes aan je. ik hou ontzettend van de Japanse keuken, maar mag ik nu bv ook rijstazijn, sake, en sesamolie gebruiken tijdens afvallen met dit week dieet (of erna)? Gr Marja
  1. Ja dat kan, m.u.v. sake (ivm alcohol). Let wel goed op dat de producten verder niet chemisch bewerkt zijn. In de meest natuurlijke vorm kun je ze bij afvallen in een week met mate gebruiken.
 41. Willeke
  op 12 mei 2014 om 13:04 zegt
  Hoi, Het dieet werkt goed, maar hoe houdt ik mijn gewicht ook na deze week op peil als ik mijn streefgewicht bereikt heb? Groetjes Willeke
  1. Hallo Willeke, Door producten te blijven eten die op mijn boodschappenlijst staan. Ook mijn receptenboek heeft lekkere gerechten waar je na deze week mee aan de slag kunt. Succes!
 42. Ik heb n zeer ernstige noten en pinda allergie met kruisreactie naar peulvruchten. Zo ook n mildere voor nachtschade en soja. Heeft dit dieet dan wel nut. Zeker omdat noten en peulvruchten erin voorkomen. Ik eet door overige intolleranties al nauwelijks kant en klaar (voorbereide) producten.
  1. Hallo Dian, Je kan prima afvallen in een week als je alleen maar natuurlijk, chemisch onbewerkte producten eet. Je zult wel zo veel mogelijk variatie in je voedingspatroon moeten aanbrengen als je veel allergieën en intoleranties hebt.
 43. Hallo, Ik wil graag met het dieet gaan beginnen en afvallen in een week. Alleen ben ik echt niet dol op peentjes. Kan ik dit voor iets anders vervangen? Het zelfde geld voor haring makreel etc. De enigste vis die ik eigenlijk lust is zalm en witvis. Graag hoor ik van beide enkele suggesties. Groetjes, Lisa
  1. Hallo Lisa, je kan peentjes vervangen met andere groentes en een combinatie van peulvruchten, grasgevoerd vlees, lijnzaadolie, visolie pillen en andere eiwitrijke producten eten ipv haring en makreel. Bij afvallen in een week is het de bedoeling dat je een gevarieerd voedingspatroon hebt van onbewerkte producten uit de natuur. Veel succes!
 44. Sarah
  op 1 mei 2014 om 07:43 zegt
  Hallo Jasper, Bij afvallen in een week, met makreel, haring, sardientjes… bedoel je daarmee enkel de verse vis of gelden ook de in olie opgelegde versies uit blik? Alvast bedankt! Sarah
  1. Verse vis is het beste, als dat niet mogelijk is kun je het beste ingeblikte vis in water kopen (beter niet in olijfolie).
 45. achiel verbist
  op 30 april 2014 om 11:20 zegt
  volhouden en je komt er !
 46. elsbethweghorst
  op 27 april 2014 om 10:03 zegt
  hallo jasper, bij veel soorten fruit krijg ik een allergische reactie (jeuk aan mijn gehemelte, vermoeidheid). wat kan ik als alternatief voor fruit nemen als ik wil afvallen in een week? met vriendelijke groet, Elsbeth weghorst
  1. Hallo Elsbeth, als je wel gewoon voldoende groenten eet is het niet nodig om fruit met iets te vervangen.
 47. saffila
  op 22 april 2014 om 22:13 zegt
  Hoi jasper, Wat voor gezonds kan je het beste eten bij zoete trek als je wilt afvallen in een week? Ik zie niet echt zoete gezonde producten op je lijst staan tegen mijn zoete trek.
  1. Hallo Saffila, je kunt met afvallen in een week 1 stuk fruit per dag eten. Wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie en zeezout werkt ook goed tegen de snack trek. Veel succes!
 48. Goedemorgen, Ik eet vegetarisch (geen vis en vlees) Wat zijn goede vervangers hiervoor die ik vooral tijdens het avondeten kan gebruiken? Is het ook nog belangrijk om bij afvallen in een week ergens anders extra op te letten of te eten? Super bedankt! Groetjes, Astrid
  1. Hallo Astrid, voldoende eiwitten en visolie is belangrijk als je wilt afvallen in een week. Je kunt als vervanging bijvoorbeeld denken aan ei, noten, peulvruchten, eiwitpoeder en visolie supplementen. Veel succes!
 49. Hi, ik heb een vraag of dit ook voor mij geschikt is. Ik wil niet afvallen in een week, ik hoef namelijk geen gewicht kwijt, alleen mijn buikje die ik na 2 zwangerschappen heb overgehouden. Ik weeg 50 kilo, en hoef er niet meer af. Verder ook niet te dik, alleen die buik…. Zou deze manier van eten mij dan toch kunnen helpen?
  1. Hallo Carin, ja dat zal je zeker hebben. Je kunt iets algemener ook kijken naar een koolhydraatarm dieet. Of naar mijn receptenboek, daar vind je geschikte gerechten. Veel succes!
 50. Beste Jasper, bedankt voor de boodschappenlijst en alle recepten en tips. Ik bestudeer je methode aandachtig en ben deze week dan ook begonnen met afvallen in een week. wel lees ik dat het niet nodig is om 2 a 3 x in de week 2 uur te sporten, ik zal wel een uitzondering zijn maar ik vind het wel een lekker gevoel. Is dit slecht om te combineren met jou gezonde recepten..? Ook begin ik mijn dag met een groot bak kwark (160kcal) mag dit.? groetjes mirjam
  1. Hallo Mirjam, goed dat je het afvallen in een week programma gaat volgen. Je kan de gezonde recepten zeker combineren met sporten als je dat wilt. Neem dan voor het sporten een extra portie gezonde koolhydraten (zoals quinoa, zoete aardappels of glutenvrije havermout). Als ontbijt kun je de kwark het best afwisselen met een omelet of een groente shake. Veel succes!
 51. Hallo, Mag ik weer normaal eten na een afvallen in een week dieet – weekje? Groet Rene
  1. Hallo Rene, als je na deze week afvallen weer teruggaat naar je oude eetpatroon zal je ook weer gewicht aankomen. Mijn receptenboek zal je erg helpen je voedingspatroon permanent te wijzigen (met makkelijkere en lekkere recepten). Succes!
 52. Hallo, Ik wil je voorstellen ik ben Sjoerd en dove jongen. Ik heb nu al 3 dagen gedaan van afvallen in een week, ik voel me mijn lichaam strak en beetje afvallen. Dank je wel. Ik wil 2 weken lang. Geen koffie, geen vruchtensap, enz…Altijd water en thee drinken zonder suiker. Avocado vind ik echt vies…Kan ruilen met spinazie?? Haring vind ik ook niet lekker, mag ruilen voor gebakken zalm? Groeten Sjoerd
  1. Leuk om te horen dat je zo goed bezig bent Sjoerd, ga zo door. Je, kan bij de gerechten van deze week zonder problemen de avocado ruilen voor spinazie en haring voor zalm. Dit zal geen invloed hebben op afvallen. Veel succes!
 53. Hallo, Ik heb me/cvs. Dit betekent dat ik zo goed als niet kan bewegen. Hierdoor ben ik veel aangekomen. Ik wil graag afvallen in een week. Is het voor mij mogelijk toch af te vallen?
  1. Dat is zeker mogelijk Nicole. Houd je de komende week aan een koolhydraatarm dieet, met de producten van de boodschappenlijst. Afvallen in een week heeft voornamelijk te maken met je voeding en minder met beweging. Succes!
 54. alida nagtzaam
  op 21 maart 2014 om 14:45 zegt
  is het niet slecht zoveel eieren als je wilt afvallen in een week . en waarom steets een scheut vergine olijf olie .
  1. Hallo Alida, als je goede scharrel eieren neemt is dat zeker niet erg. Extra vergine olijfolie bevat veel ‘schone’ energie, zo hoef je niet veel koolhydraten te eten en kan je makkelijk afvallen in een week. Veel succes!
 55. Beste Jasper, Ik ben afgelopen woensdag gestart met afvallen in een week. Heb alleen dingen van de lijst gegeten. Ook me heel keurig gehouden aan de richtlijn voor beperkt en onbeperkt. Ik ben wel al 2 kilo kwijt op de weegschaal, maar merk geen verschil met mijn buikvet. Wat kan ik anders doen? Ik weeg nu 62 kilo bij 1.70 meter. Groet Ginder
  1. Hallo Ginder, 2 kilo afvallen in minder dan een week is aardig wat. Maak je geen zorgen als je het gezonde voedingspatroon volhoudt zal je de komende week of weken ook zeker verschil in je buikomtrek gaan merken. Veel succes!
 56. Hallo Jasper, mag je echt zoveel noten in de week eten als je wilt? Meestal staat er dat je maximaal 30g = handje vol noten mag eten. En waarom moet er bij het ontbijt een scheut olie over het ei, zelf als je wilt afvallen? Groetjes Jody
  1. Hallo Jody, ik zou het in de week (of weken) dat je wilt afvallen inderdaad bij een handje noten per dag houden. Vetten is een vorm van energie die je helpt afvallen. Een extra scheutje extra vergine olijfolie over je ei zorgt ervoor dat je minder snel weer honger hebt. Veel succes!
 57. Hoi Jasper, Ik ben al de hele dag onderzoek aan het doen naar jouw dieet en het spreekt me wel aan! Ik had nog wat vragen maar na het lezen van alle reacties zijn ze bijna allemaal al beantwoord. Ik ben dol op panga filet en tilapia filet, is dit ook goede vis? Verder eet ik regelmatig tonijn uit blik en garnalen. Is tonijn in water of in olie beter in dit dieet? Ook houd ik heel erg van kaas, ik ben dus een echte Nederlander haha. Ik weet dat ik het heel moeilijk ga vinden om mijn kaas op te geven. Mag je echt nooit kaas eten als je wilt afvallen in een week? Alvast bedankt! Groetjes, Elyne
  1. Hallo Elyne, goed om te zien dat je mijn artikel afvallen in een week en mijn visie je aanspreekt. Liever geen witvis, tonijn zou ik ook met mate eten (veel zware metalen). Uit water is beter. Je kan af en toe wat kaas eten, maar helemaal niet is het beste. Veel succes!
 58. Hallo Jasper, Dat is mijn 6. Dag dat ik jou boek hebt. Totaal ben ik 1.5 kilo afgevallen in deze eerste week. Als ontbijt eet ik een halve appel en drink ik koffie met melkpoeder en zoetje. Middag eet ik salade van tomaat, komkommer, olijven en 3 walnoten. Avond eet ik in plaats van rijst, bulgur ( dat is een soort kuskus ) en vlees of kip. De hele dag drink ik water tot 2.5 lt. En groene thee met zoetjes. Wat kan ik nog meer doen of aanpassen om sneller maar gezond af te vallen? Bedankt alvast.
  1. Vervang de koffie in de ochtend voor thee, doe wat extra vergine olijfolie over de lunchsalade, eet quinoa ipv bulgur en eet ook eens een stukje vette vis. Probeer het in ieder geval één week. Dat is waarom ik dit artikel ook afvallen in een week heb genoemd. Probeer het voor een week en kijk dan of het bevalt. Veel succes!
 59. Ik weet dat je geen kaas mag eten tijdens het afvallen. Maar hoe zit het met feta. Dan wel de echte van schaap- en geiten melk? Of zijn er kaas soorten die je wel mag? En mag je ook pecan noten als je wilt afvallen in een week? Staan er in je boek wel gewone recepten en niet van die hoog culinaire standjes? Ben namelijk aan het overwegen of ik het zal bestellen… Heb ook een tijdje dr Frank gevolgd maar die recepten vind ik niet lekker.
  1. Hallo Sandra, afvallen in een week heeft alles te maken met een gezond eten en goede recepten. Feta kun je beter niet eten. Af en toe is niet zo erg, maar niet te veel. Pecan noten mag je gewoon eten. Bij het maken van de gerechten in mijn boek heb ik geprobeerd om de gerechten lekker, gezond, goedkoop en makkelijk te maken. De meeste recepten zijn heel makkelijk te maken, sommigen zijn wel culinaire. Je kunt alle recepten naar eigen wens aanpassen. Veel succes!
 60. Hallo Jasper, Ik ben nu al een maand met je recepten begonnen en het bevalt goed. In het begin ben ik wel afgevallen, maar de laatste 2 weken blijf ik op het zelfde gewicht hangen. Wat kan hiervan het probleem zijn? Ik volg de recepten uit het boek 7 keer 7. Ik fiets vaak en ben ook veel in beweging. Waar ik wel moeite mee heb is drinken. Ik vergeet vaak te drinken ? Omdat ik nu stil sta ben ik de laatste dgn wat minder gemotiveerd en kom ik weer in de verleiding om te gaan snoepen. Grtjs Dilly
  1. Hallo Dilly, het is juist nu zaak dat je volhoud, het is niet ongewoon dat het afvallen deze week even stagneert. Drink genoeg water, het zou de reden kunnen zijn dat je even stilstaat. Hoe dan ook, als je de recepten volhoud zal je vanzelf weer verder afvallen. Je lichaam is nu eenmaal een complex mechanisme, maat uiteindelijk zul je overtollig lichaamsvet verbranden. Veel succes!
 61. Dag Jasper, Ik kom volgens mij weinig tegen over drinken. Hoe kijk je aan tegen melk-producten? En koffie? Thee? Alvast bedankt voor je reactie. Paul
  1. Hallo Paul, hier vind je mijn mening over zuivel. Koffie zou ik ook niet doen. Een kopje zwartte koffie per dag is acceptabel, maar beter niet. Thee en water zijn naast zelfgemaakte groentesap de twee beste dranken.
 62. Hoi Jasper , even een vraagje , de wokgroente en vlees/vis doe ik altijd in een oven zak( gemak dient de mens) kan dat kwaad ?. S’morgens drink ik altijd een groente sapje(sapcentrufuce) wat doe ik er in bv ,spinazie ,witlof, wortels,tomaat, selderie, bloemkool, broccolie en altijd 1 appel om het lekker te maken. Als tussendoortje neem ik een gekookte ei of wortel . Gebruik ik nou niet te weinig olie in de week?? Ps. als ik bak is het altijd in kokosolie of olijf olie! Gr Tonia
  1. Hallo Tonia, je voedingspatroon ziet er goed uit om af te vallen. Het is belangrijk dat je in de week voldoende gezonde vetten eet. Je kunt lijnzaadolie toevoegen aan je shake, bakken in veel kokosnootolie en extra vergine olijfolie over je groente heen. Veel succes!
 63. Beste Jasper, Bedankt voor het aanbieden van zoveel gratis informatie op internet. Vandaag ben ik begonnen met de dieet week. Een aantal vragen over afvallen: Hoe zit het met rijst? Valt dat ook onder de koolhydraten? En mais en bonen, waar valt dat onder? Als laatste een vraagje over mayonaise. Dat wordt nl. gemaakt van eidooiers en olie, maar staat bekend als ongezond. Wat zeg jij hierover? Vriendelijke groet, Renny
  1. Graag gedaan Renny, maak er goed gebruik van. Rijst bevat veel koolhydraten en zou ik niet te veel eten. Mais is vaak genetisch bewerkt en dus ook niet heel gezond. Bonen kun je met maten wel consumeren. Mayonaise in de winkel heeft vaak een hoop extra (ongezonde) geur, kleur en smaakstoffen. Als je mayonaise zelf maakt met extra vergine olijfolie kun je het zonder problemen eten. Je vind het hele recept in mijn receptenboek. Veel succes!
 64. Ik heb een vraag mag je een wijntje (rood) in deze week gr jose
  1. Als je eenmaal op gewicht bent kun je zeker zo nu en dan een wijntje drinken. Als je nog aan het afvallen bent zou ik voorzichtig zijn met alcohol, het kan het proces aardig verstoren.
 65. Mag je ook soyasaus, vissaus en wijnazijn gebruiken?
  1. Soyasaus en vissaus liever niet geruiken in de week dat je wilt afvallen. In deze sauzen zitten vaak veel geur, kleur en smaakstoffen die je gewichtsverlies niet bevorderen. Extra vergine olijfolie, een snufje zeezout en een scheutje balsamico azijn is een goede vervanger voor soja saus. Als je de balsamico azijn weglaat en wat paprikapoeder toevoegt heb je een goede vissaus. Wijnazijn kun je gewoon gebruiken.
 66. Hi Jasper, Cashewnoten uit alternatieve lijst, mag het ook gefrituurd zijn en hoeveel kwark mag je eten en moet het een ontbijt of lunch vervangen. Gr, Shakeela
  1. Hallo Shakeela, gewoon rauw en ongezout zijn ze het beste. Je zou ze theoretisch kunnen frituren in kokosolie (niet in zonnebloemolie), maar ik weet niet of dat lekker is. Het (gezonde) vet is het probleem niet als je wilt afvallen. Zelfs deze week kun je gewoon (gezond) vet eten. Kwark maximaal 3 keer per week en 125-150g per portie, je mag het zowel tijdens de lunch als tijdens het ontbijt eten. Veel succes!
 67. Hoi Jasper, Ik zie veel rauwe wortels voorbij komen, maar als tussendoortje op mijn werk maakt het altijd veel lawaai. Ik kook smorgens mijn bakje wortels om ze dan als tussendoortje koud, maar wel zacht, op te eten. Zit er qua voedingswaarde een verschil in gekookte of rauwe wortels? Groetjes Maaike
  1. Hallo Maaike, rauwe wortels bevatten iets meer vitaminen. Maar gekookte wortels zijn ook hartstikke goed en bevatten nog steeds meer dan genoeg vitaminen (mits je biologische koopt). Het is belangrijk dat je deze week voldoende vitamines binnenkrijgt, afvallen in een week heeft alles te maken met een gezond lichaam. Biologische groenten is hier erg belangrijk. Veel succes!
 68. Hoi Jasper, Moet je de dooiers uit de eieren halen of mogen die erin blijven als ik jouw receptenlijst eet. gr Arjan
  1. Hallo Arjan, de dooiers kan je er het beste gewoon inlaten. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen.
 69. Hoi, ik houd niet van kokos waarin kan ik dan het beste bakken??
  1. Olijfolie zou dan mijn keuze zijn. Het liefst extra vergiene olijfolie.
 70. hey jasper ik ben vandaag begonnen met dieet ik vroeg me af kan ik meer andere groenten eten met de afval week en is brood echt zo groot boosdoener alles je het met maten eet groetjes n.
  1. Hallo Yasmin, je kan tijdens de week afvallen eigenlijk alle groentes eten. Je kan ze deze week gewoon met elkaar verwisselen als je wilt. Als je wilt afvallen moet je zo min mogelijk granen eten, dus des te minder brood hoe beter.
 71. Hoi Jasper, Zijn tussendoortjes als Sultana’s en dat soort koekjes ook gezond, want ik wil ook snel afvallen, maar ben erg gek op koekjes haha. ls dit niet zo is, zou u me andere gezonde tussendoortjes kunnen aanbieden? Met vriendelijke groet Hicham
  1. Hallo Hicham, als je in het algemeen of in een week wilt afvallen kan je geen koekjes eten. Je zal over moeten gaan op fruit, noten, wortelen e.d. als tussendoortjes. In mijn receptenboek vind je uitgebreidere tussendoortjes. Veel succes!
 72. Hallo Jasper Er staan nergens hoeveelheden bij hoe weet ik hoeveel ik nodig heb neem aan geen hele komkommer en de spinazie in de lunch moet ik die vooraf koken en laten afkoelen of hoe moet ik dat doen Ik ga morgen beginnen en laat zeker weten hoe het me is afgegaan Mvg assie
  1. Hallo Assie, ja dat klopt. Dat heb ik bewust gedaan zodat je zelf het gerecht zo kan klaarmaken zodat jij het lekker vind. Na wat experimenteren krijg je namelijk een veel beter idee welke andere gerechten je nog meer zou kunnen maken. Zo blijf je niet altijd afhankelijk van mijn recepten of af te vallen, maar kan je ze ook zelf maken. Of je de spinazie moet koken of niet ligt aan het gerecht. Ik vind niet koken meestal lekkerder voor de lunch. Maar de keuze is aan jou. Ongekookte maar wel goed gewassen spinazie is iets gezonder. Veel succes!
 73. Hallo Jasper, Ik vind jou artikel geweldig. Mijn vraag is wat vind je van Knäckebröd? Zou ik dat wel gewoon kunnen eten? Ik vind het namelijk lekker met gerookte zalm en schijfjes komkommer. Groet, Mien
  1. Hallo Mien, Dank voor het compliment. Maak er goed gebruik van =). Knäckebröd is ook gemaakt van granen en bevat dus gluten. Daarom kan je het beter niet eten.
 74. begrijp ik het goed dat de gerechten NIET vergezeld gaan van brood, rijst of pasta
 75. hoeveel is een portie groente of noten? Hoeveel noten maximaal in een week?
  1. Hallo Marga, er is niet echt een hard limiet, maar ongeveer een handje noten per dag lijkt me een goede hoeveelheid. Afvallen in een week gaat het makkelijkst als je gevarieerd eet en geniet van je eten, dus vergeet niet voor de afwisseling verschillende soorten noten te eten. Veel succes!
 76. Momenteel is mijn ontbijt 3 stukken fruit met pompoenpitten, boekwijtzaden en lijn zaden. (Zaden 2el) Is dit te veel fruit en hoe pas ik dit beter aan? Waar vind je trouwens omega 3 eieren? Zijn bio eieren ook goed van kwaliteit? Groetjes J
  1. Hoi Julie dat ontbijt is niet echt slecht, maar iets minder fruit zou het helemaal gezond maken. Ik vind zelf een groente shake altijd erg fris en lekker als ontbijt. Je vindt hier een aantal recepten.
 77. Ik wil afvallen en ‘normaal’ eten. Dit is weer een soort dieet, en aangezien ik al 5 verschillende diets heb gedaan.. is dit niet heel verstandig. Zelf sport(fitness, spinnen, steps, Pilatus, insanity workout, handbal 3x, kickboks conditie, yoga) ik per week erg veel, of in ieder geval minimaal 4 x per week. Nu hoop ik mijn vetpercentage te verlagen en mijn buik plat + heupen minder te krijgen. Ook normaal eten zodat ik ook op school en op me werk gewoon eten mee kan nemen. Hebben jullie tips? Ook gewoon brood? Geen koek of snoep? Geen rare producten? Normaal eten…?! Vandaag: 1 plak ontbijtkoek 1 bord pap 1 koffie, 1 slok citroensap 1 broodje rundvlees 2 rijstwafels met 30+ kaas 1 appel met kaneel & zoetstof 1 sinasappel 1 stukje chocolade 3 flesjes 0,5l water Avondeten? BBB & spinnen
  1. Hoi Demi, helaas is het erg moeilijk om af te vallen met wat jij ‘normaal eten’ noemt. Je zou het kunnen proberen door veel te sporten, maar je voedingspatroon veranderen is in mijn ogen een veel betere keuze. Probeer je kijk op eten te veranderen door wat van mijn adviezen op te volgen, je went er vanzelf aan. Daar zal je op de lange termijn het meest aan hebben. Veel succes!
 78. Hallo Ik ben vandaag met de dieet begonnen maar ik mag geen ei en knoflook en u zei dat ik me ontbijt kan vervangen door kokend water en havermout maar zoals bij meerdere dagen staat ei ook als lunch en ei heb ik liever niet.
  1. Hallo Sarah, afvallen in een week kan op verschillende manieren. Ik heb ei in het eetpatroon gezet omdat het erg gezond is en veel voedingsstoffen bevat. Je zou het kunnen vervangen door chia zaden of een stukje vlees of vis (afhankelijk van het gerecht).
 79. Hallo, ik heb geen kokosnootolie maar kokosolie is dat ook goed?
  1. Ja, dat is in principe hetzelfde. Let goed op dat er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd.
 80. Christine Jans
  op 28 november 2013 om 19:33 zegt
  Ik ga dit dieet meteen uitproberen!
 81. Haa Jasper, Het klinkt echt te mooi om waar te zijn! En deze methode helpt je vooral van het overtollige buik vet af toch? Precies wat ik nodig heb:)! Ik wil ook graag het 7×7 afslank receptenboek, maar ik ben niet zo´n liefhebber van betalen via Ideal. Én ik hou ook al niet zo van gedownloade boeken, die lees ik niet zo snel;). Mijn vraag is dus: is jouw receptenboek ook gewoon in boekenwinkels, zoals de bruna, te koop? Groetjess!
  1. Hallo Maris, ja dat klopt. De methode zal je helpen al je overtollige lichaamsvet te verbranden. Hier kun je het boek bestellen via een beveiligde verbinding en hier vind je meer informatie over hoe het boek je binnen een week al helpt afvallen. Het boek is alleen digitaal beschikbaar. Het is natuurlijk mogelijk om het boek uit te printen en eventueel bij de lokale copyshop te laten inbinden. Dit kost ongeveer 7 euro. Veel van mijn cliënten doen dit ook om zo makkelijker aantekeningen te kunnen maken. Veel succes!
 82. Monique Pittius
  op 9 november 2013 om 00:18 zegt
  Hallo, ik ben sinds 4 dagen bezig met dit dieet en ben al 2,5 kg afgevallen. Het enigste waar ik maar moeilijk aan kan wennen is geen zuivelprodukten. Mag je ook niet een beetje sojamelk of geitenkaas? Hoe is het eigenlijk met koffie en thee mag dat wel?
  1. Hallo Monique, zuivelproducten zijn geen ramp, als je ze echt mist kan je het af en toe best eten. Maar het is vaak een kwestie van gewenning, als je de eerste week even doorzet zal je ziet dat je behoefte naar zuivelproducten vanzelf afneemt. Hetzelfde geldt voor sojamelk, geitenkaas en koffie. Let er bij sojamelk wel op dat het ongezoet is. Thee is (ongezoet) geen probleem. Succes!
 83. Ik denk als ik elke dag een hele ui eet dat ik wel erg last van mijn darmen ga krijgen. Bovendien is het verschrikkelijk veel vet ineens, bakken in véél kokosolie, én 2 eieren én een hele !!! avocado én een extra scheut olijfolie! Volgens mij word ik daar kotsmisselijk van. Als ik het al op krijg…
  1. Hallo Anneke, teveel vet is voor gewichtsverlies niet zo een probleem. Het meeste lichaamsvet wordt dan heel makkelijk weer verbrandt. Afvallen in een week is goed mogelijk met kokosvet, ei en avocado. Maar eet vooral niet meer dan je lekker vindt. Veel mensen hebben juist de eerste week veel honger, vandaar dat de porties wat groter zijn. Maar dit hoef je lang niet allemaal te eten.
 84. Als je een paar keer wat nootjes tussendoor eet hoeveel is dan aan te raden? En hoeveel gram vis/vlees per maal? Ik ben ook niet te dik, maar wil mijn vetpercentage iets omlaag. Ik ben 1.65, weeg 61 kg en vetpercentage is 25%.
  1. Hoi Annelies, ongeveer een handje noten per dag en 100g/150g vis of vlees per maaltijd is prima. Iets meer is af en toe ook zeker geen probleem.
 85. Hallo Jasper, Ik zie nergens kip staan op je lijstje. Betekent dit dat kip niet meer mag?
  1. Hoi Veerle, Je vind biologische kip op de lijst van ‘consumeren met mate’. De kippen worden vaak niet natuurlijk gevoed en gehouden alvorens ze in de winkel terecht komen. Dit resulteert naast goede bouwstoffen helaas ook voor wat ongezonde stoffen in het kippenvlees. Als je in een week wilt afvallen is het belangrijk dat je lichaam gezond functioneert. Vandaar niet te veel.
 86. Hallo Jasper, Waarom is het beter om grasgevoerd vlees te eten dan kip. Ik dacht altijd dat kip juist goed vlees was. Groetjes
  1. Hallo Daphne, omdat biologisch grasgevoerd vlees minder slechte stoffen bevat dan de gemiddelde biologische kip. Het is heel gebruikelijk om kippen dicht op elkaar te laten leven en medicijnen te voeren. Daarnaast worden kippen ook vaak nog eens echt vetgemest. Als je kip eet die echt helemaal vrij in de natuurlijk geleefd heeft is dit net zo gezond en kun je hier net zo goed en snel van afvallen als biologisch grasgevoerd vlees. Alleen ik heb dit in Nederland nog niet kunnen vinden. Vandaar dat is het gangbaardere grasgevoerd vlees aanraad.
 87. Beste Jasper, Heb je ook een tip om de eieren in het ontbijt te kunnen vervangen en toch in een week af te vallen? Ik heb namelijk recentelijk helaas ontdekt dat het eten van een bepaalde hoeveelheid eieren binnen een bepaalde korte periode mij jammerlijk opzadelt met een zware allergische reactie. Bedankt, Jaimy
  1. Hoi Jaimy, je kunt de eieren zeker vervangen voor iets anders. Een aantal van mijn cliënten boeken zeer goede resultaten met groentesappen als ontbijt (dus ook de vezels eruit gezeefd). Als je toch liever een ‘vast’ ontbijt wilt kun je eens kwark, havervlokken en bosbessen proberen (dit moet je niet iedere ochtend eten als je in een week wilt afvallen, aardig wat koolhydraten en zuivel). Een stukje vlees of wat warm eten, klinkt misschien wat vreemd als ontbijt, maar als je er eenmaal aan gewend bent is het best lekker en goed vullend ook. Succes!
 88. Beste Jasper, Gisteren heb ik jouw boodschappenlijst geprint (twee keer!) en ik ga er deze week mee aan de slag. Nu ben ik zelf binnenkort jarig en zou ik graag gezonde hapjes serveren. Heb jij leuke tips voor mij? Groetjes, Susan
  1. Hallo Susan, Heel goed. Alvast gefeliciteerd =). Een aantal makkelijke hapjes zijn: cashewnoten + rozijnen, amandelen + ontpitte dadels, walnoten + schijfjes appel, schijfjes rode kool + haring (gebruik de rauwe rode kool als soort van toostje) en schijfjes tomaat + camembert.
 89. Ik lees niets over paddestoelen….
  1. Klopt, ik hoor daar te veel verschillende verhalen over. Ik ga me hier in de toekomst eens in verdiepen. Ik adviseer alleen over producten die ik goed ken en die ik uitvoerig getest heb bij mijn persoonlijke cliënten.
 90. r. van der weele
  op 22 september 2013 om 16:47 zegt
  1 big mac is volgens mij 572 kcal! Dat is geen 5 uur hardlopen hoor. Vandaag liep ik ruim 18km hard en verbrandde zo ong. 1700 kcal. Overdrijven is dus een vak. Echter, op zich is het dieet niet slecht. Afvallen zul je die week zeker.
  1. Hoi Rob, je hebt gelijk dat je met hardlopen veel calorieën kan verbranden. Echter mijn punt is dat hardlopen een intens hongergevoel veroorzaakt en slijtage veroorzaakt aan je gewrichten. En dat er makkelijkere en leukere (dat is natuurlijk subjectief) manieren zijn om extra calorieën te verbranden. In mijn ervaring is het voedingspatroon zoals op deze website omschreven een vereiste om blijvend af te vallen.
 91. wat als je geen gebakken eideren lust( wel gekookt), wat moet ik dan nemen in die week bedankt
  1. Je kunt de eieren ook koken, dat is geen probleem. Je zult dan die week nog steeds afvallen.
 92. Altijd na het avondeten krijg ik honger zo rond 9 uur. Is het verstandig om dan nog iets te eten? Gr Michelle
  1. Hoi Michelle, als vuistregel houd ik altijd aan: “2 uur voor het slapen gaan niet meer eten”. Probeer ook ‘s avonds enkel gezonde snacks of gezonde gerechten te eten. Een heerlijke snack is bijvoorbeeld: wortelen met een dipsaus van extra vergine olijfolie en zeezout. Simpel maar erg lekker. Meer recepten zoals deze vind je in mijn receptenboek.
 93. Ik heb een vraagje, ik hoeft zelf niet af te vallen in een week, maar juist bezig met een opleiding voor voedingcoach.. nou ziet het er erg lekker uit, en ik snap het doel van de eiwitten, maar er staat ” als u smorgens niet zoveel honger heeft neemt u dan een stuk fruit” , stel nou dat iemand dat iedere ochtend heeft, wat is dan het effect van de eieren als ontbijt? Zit een groot verschil tussen eieren en een stuk fruit.
  1. Hoi Virginia, dank voor je opmerking, ik heb het veranderd. Het is inderdaad niet de bedoeling dat je elke dag een stukje fruit eet als ontbijt.
 94. Ik neem in de ochtend altijd een ontbijtshake met alleen groenten en water, is dat ook goed? Wat elke dag twee eieren lijkt me wel erg veel. Zit veel cholesterol in, toch? Ik ga proberen 5 kilo in een week af te vallen. Ik vind je shoplijst erg handig dank je wel
  1. Hoi Ken, ja dat is geen probleem. Wat lijnzaadolie en cacaopoeder kan de voedingswaarde wel wat verhogen. Maak je niet te veel zorgen over producten met veel cholesterol erin. Zoals je in mijn artiekel over de “leugens van cholesterol” kunt lezen, betekent voedsel met cholesterol niet dat je cholesterol niveau ook verhoogt. Succes!
 95. halo jasper kan je mij helpen wat ik allem moet eten ( shema) om snel af te kunnen vallen, sinds ik mijn dochter verloren heb eet ik meer en snel meer trek en als ik het niet iets eet krijg ik hoofddpijn mijn lengte is maar 1,50 lang en 62 kg zwaar, ik krijg benauwd kan je mij helpen hoe ik af kan vallen en niet meer zo snel trek krijg ik werk op kantoor dus veel zitten. alvast bedankt, gr. Susi
  1. Hallo Susi, wat vervelend om te horen. Het zeker niet de bedoeling dat je weinig eet. Als je honger hebt moet je gewoon eten. Zorg ervoor dat je alleen gezond eten eet. Hierboven kan je, je naam en je emailadres invullen, dan ontvang je van mij de boodschappenlijst. Op deze lijst staan alleen maar gezonde producten die ervoor zorgen dat je (in een week) zal afvallen. Het zal al je overtollige lichaamsvet verbranden. Als je lange dagen op kantoor werkt, zorg er dan voor dat je regelmatig opstaat en beweegt. Veel succes!
 96. hallo jasper, ik leef al bijna 5 maanden koolhydraatarm, ik eet ook zuivel zoals magere kwark…verder eet ik veel noten, eieren,vlees,vis, groenten sla etc.. maar ik val niet meer af en sta al heel lang stil zo’n 6 weken er gebeurt niet veel meer maar wil wel graag nog meer buikvet kwijt ik ben 39 jaar weeg tussen de 70 en 71.5 kilo ben 169cm lang en heb vetpercentage van 29% en spiermassa 48%…kan ik met jou boodschappenlijstje echt nog meer afvallen? ik zie dat je die dingen die erop staan onbeperkt mag eten, dus als je s middags vis eet mag je s avonds nog een stukje vlees? en sperciebonen en spitskool zie ik er niet op staan, mag dat wel? ik hoor het graag van je wil nog zo’n 5 kilo eraf, heb er al 37 af gelukkig na mijn zwangerschap 2 jaar geleden het is een lange weg maar houd het nog steeds vol om zowieso suikervrij en kh arm te eten…nu nog even weer een zetje in de volgende richting alvast bedankt! sonja moal
  1. Hallo Sonja, ‘s middags vis en ‘s avonds vlees is geen probleem (zolang het maar wilde biologische vis is en grasgevoerd vlees). Doe dit alleen niet elke dag. Wissel het ook eens af met noten of omega-3 eieren. Hollandse sperziebonen en spitskool kan je wel gewoon eten. Houd gewoon de producten van de boodschappenlijst aan en je zult het overtollige vet vanzelf verbranden. Veel succes!
 97. en speltmeelbrood mag je dat wel eten als je in een week wilt afvallen?
  1. Speltmeel bevat nog steeds veel koolhydraten. Het is beter dan ‘gewoon’ brood, maar als je wilt afvallen zou ik het echt afraden.
 98. mag je ook 3 stuks fruit als ontbijt?
  1. Hallo Stijnie, 3 stuks fruit is wel erg veel suiker. Ik raad je aan maximaal 1 stuk fruit per dag te eten. Probeer eens een boeren-omelet als ontbijt.
 99. Hoe kan ik het beste dieet boodschappen (om af te vallen) doen en wat moet ik precies allemaal moet halen uit de supermarkt?
  1. Hallo Jane, je vindt alle producten op mijn boodschappenlijst.
 100. Wat mag ik allemaal eten als ik 5 kilo wil afvallen in een week? Ik kan de lijst niet vinden. In de middag op kantoor eet ik veel brood. En voor avondeten kookt mijn partner vaak.
  1. Hoi Vinnie, dat is teveel om op te noemen. Je krijgt de lijst toegestuurd als je, je naam en je emailadres hierboven invult. Brood, aardappels en pasta raad ik in ieder geval sterk af als je wilt afvallen in een week.
 101. Ik heb bovenstaande gezonde recepten geprobeerd en op zich goed te doen alleen als je een actief mens bent zoals ik is het wel veel te weinig en kom je na een dag of drie om van de honger. Om de honger een beetje te stillen heb ik het driedubbele moeten eten wat best een duur grapje wordt want goede groente en noten zijn niet goedkoop. Daarnaast ben ik gewend vrij “droog” te eten dus zo weinig mogelijk boter of olie en zoveel mogelijk grillen en omdan ineens zoveel olijfolie en kokosolie te moeten gebruik maakte dat mijn maag volledig van slag raakte en ik dus weer terug ging naar zomin mogelijk. Verder heeft het dieet er wel voor gezorgd dat ik in de eerste week 6 kilo ben afgevallen en nu begin week twee al op 8 kilo zit. Niet dat ik te dik ben maar omdat ik graag van een normaal postuur naar atletisch wil.
  1. Hoi Zeebeenl, goed om te horen dat je zo snel resultaat hebt geboekt. Zorg ervoor dat je genoeg en gezond blijft eten, afvallen moet natuurlijk geen obsessie worden. Als je een actief leven leidt dan kun je experimenteren met iets meer koolhydraten in je voedingspatroon. Maar het is nog steeds erg belangrijk dat je het merendeel van je energie uit gezonde vetten haalt. Ondanks dat je maag wat problemen gaf zou ik je toch willen aanraden het wat langer vol te houden (dubbel check dit even met je huisarts, die kent je hele medische geschiedenis). Het duurt meestal een week of 3 totdat je lichaam volledig aan de vetverbranding gewend is. je kunt dus afvallen in een week, maar het duurt iets langer voordat je lichaam er helemaal aan gewent is. Reageert je lichaam ook slecht op vette vis? Zo niet, dan kun je daar wat meer van eten. Je hoeft niet altijd biologische groenten te kopen, ze zijn wel beter, maar niet noodzakelijk om af te vallen in een week. Het vermijden van koolhydraten is wel noodzakelijk. Veel succes!
 102. ik heb een stoma en verdraag geen eieren en mag geen noten. waar kan ik dan mee ontbijten?
  1. Hallo Sanne, er zijn een aantal opties. De één wat gezonder dan de ander. Allereerst kun je groente smoothies ontbijten. Als je een blender of (staaf)mixer hebt kun je een aantal favoriete groente bij elkaar gooien en er lijnzaadolie, eiwitpoeder en stevia aan toevoegen, door elkaar mixen en je hebt een gezond ontbijt. (voor meer smoothie ontbijt recepten kun je een kijkje nemen in mijn receptenboek). Daarnaast kun je ervoor kiezen om kwark, havermout en blauwe bessen eten als ontbijt. Dit is iets minder gezond, maar nog steeds zeer acceptabel, zelfs als je wilt afvallen in een week. Als je niet zo’n grote eter in de ochtend bent kun je ook gewoon een stukje fruit nemen. Idealiter wil je wat meer voedingsstoffen binnen krijgen, maar dit is beter dan niets ontbijten. Je kunt ervoor kiezen om gerookte zalm, gefruite ui, tomaat, gebakken champignons en avocado door elkaar te mixen. Als je niet zo’n moeilijke eter bent kun je er zelfs voor kiezen om een salade in de ochtend te eten, of één van mijn andere recepten. Succes!
 103. hoiihoiii ik zag je gezonde recepten en heb even een vraagje.. ik lust ECHT geen salade, heb het merdere malen geprobeerd maar lust het gewoon echt niet. mag ik i.p.v salade – groente nemen als ik wil afvallen in een week of moet ik het door niets vervangen?? Vriendelijke groetjes Claudia.
  1. Hoi Claudia, een salade is niet anders dan een mix van groente met noten, vis, eieren of vlees (en eventueel wat quinoa). Je kunt de sla dus prima vervangen met een andere groenten. Als je wilt afvallen in een week is het belangrijk dat je altijd voldoende blijft eten. Minder eten betekend niet automatisch meer afvallen. Gezonde recepten, daarentegen val je wel van af. Lees hier meer over gezonde recepten om af te vallen. Succes!
 104. Wat kun je nemen als je echt geen vis lust?
  1. Hoi Sandra, dat verschild per recept, maar een aantal voorbeelden zijn: 1. noten mix van amandelen, paranoten, cashewnoten en watnoten. 2. grasgevoerd vlees. 3. omega-3 scharreleieren 4. Kokosnootolie, olijfolie, lijnzaadolie, visolie pillen 5. Met mate bacon en kipfillet. Bij de gezonde recepten uit dit artikel, die afvallen in een week mogelijk maken, kun je met deze 5 vervangers al een eind komen.
 105. Ziet er lekker uit, maar sommige dingen ook wel wennen!
  1. Hoi Renske, dat zal ik zeker niet ontkennen, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard =). Mijn receptenboek kan je snel op weg helpen. Met de overheerlijke gezonde recepten uit het boek zal is afvallen in een week gegarandeerd. Anders krijg je van mij je complete aankoop bedrag terug. Veel succes ermee!
 106. claudia de jong
  op 12 augustus 2013 om 14:28 zegt
  Is het wel gezond om zoveel eieren op een dag te eten en zovaak in de week? Ik ben dol op eieren dus zo het helemaal niet erg vinden hoor! Groetjes Claudia
  1. Hoeveel eieren eet je dan per dag ongeveer? Is hier een maximum voor?
  2. Hoi Claudia, het is belangrijk dat je goede kwaliteit eieren koopt. Het liefst scharrel omega-3 eieren. Ik eet zelf 2 eieren per dag en voel me hier goed bij, meer dan dat zou ik persoonlijk niet aanraden. Eieren zijn een goede bron van eiwitten als je wilt afvallen in een week. Succes!
 107. Fredrich
  op 11 juli 2013 om 19:32 zegt
  ik ben al maanden lang aan het jojo’en met mijn gewicht. het schommelt van boven naar beneden. soms val ik wel af, maar nooit voor lang. ik ga het dieet de komende week proberen. ik ben mijn overgewicht echt zat. kan ik dit ook elke week eten? helpt dat dan extra met sneller afvallen. de boodschappen lijst ziet er lekker uit.
  1. Hi Fredrich, ja je kunt het dieet elke week eten. Alleen is het beter (en lekkerder) om een beetje variatie aan te brengen in je gezonde gerechten. Probeer eens wat andere producten van de boodschappenlijst toe te voegen. Zo zul je niet alleen afvallen in een week, maar afvallen week na week terwijl de (gezonde) gerechten lekker blijven. Succes!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Koolhydraatarme recepten

Op deze pagina vind je overheerlijke koolhydraatarme recepten die je helpen aan een slanker en gezonder lichaam. Ervaar het zelf! De recepten passen ideaal in een koolhydraatarm dieet of voedingspatroon. Klik...

Top artikel

Koolhydraatarm uit eten

Als je koolhydraatarm eet kan het best lastig zijn om uit eten te gaan. Zeker als je net begonnen bent. Want wat eet je als je naar de Chinees of een Sushi...

Bekijk alle artikelen