Joan viel 16 kilo af!

3 reacties

8794 volgers

Joan deelde haar ervaring met ons. Zij is maar liefst 16 kilo afgevallen met ‘Jasperen’, zoals ze het heel leuk noemt. Ze heeft echt plezier gekregen in koken, voelt zich stukken beter en geniet met volle teugen van haar geweldige resultaat.  

Lees hieronder hoe zij gekomen is tot haar nieuwe, gezonde levensstijl!

‘In augustus 2019 zat ik al een hele tijd niet lekker in mijn vel. Ik was veel te zwaar. Steeds weer verviel ik na diverse lijnpogingen in mijn oude verkeerde eetpatroon, werd onverschillig en liet de goede eetgewoontes weer helemaal varen.’

‘Ik ging ook niet meer op de weegschaal staan, want ik wist toch wel dat ik te zwaar was. Wat het uiteindelijk alleen nog maar erger maakte. In januari 2020 was ik het echt zo zat! Mijn bloed werd geprikt en mijn nier- en leverwaardes waren niet goed. Daar schrok ik natuurlijk heel erg van, maar dat motiveerde mij wel des te meer om gezond te gaan eten.’

Effectieve tips en weekschema’s

‘Dus wat doe je dan he, als je te zwaar bent en wilt afvallen? Dan ga je googlen en zoeken op ’10 kilo afvallen’. Ik kwam heel veel sites tegen, maar die van Jasper Alblas trok mijn aandacht. Hij geeft heel concreet zeven effectieve tips en twee weekschema’s waarmee je snel 5 tot 10 kilo af kunt vallen. Zonder sporten en zonder jojo-effect.’

Gezonder eten en leven

‘Dat klonk al heel goed en toen ik daarna verder las, vond ik het alleen maar beter worden. Het gaat namelijk niet alleen over afvallen, maar ook hoe je gezonder kunt eten en leven. Toen is het ‘Jasperen’ voor mij begonnen!’

‘Ik ben begonnen met het Smoothie Afslank Plan, daarna heb ik het Bodyhappiness Afslank Programma aangeschaft en het 7×7 Afslank Programma gevolgd. Ook heb ik het Weg met Buikvet programma gedaan. Wát een verrassende, heerlijke, gezonde recepten! Ik voelde me goed, beter, steeds beter en werd weer een blij mens.’

Ook Challenges

‘Meedoen met een Challenge? ‘Is dat wel iets voor mij?’, dacht ik. Ik heb de Zomer Challenge en September Challenge aan me voorbij laten gaan maar wel het ‘Breek door je plateau-programma’ uit het Smoothie Afslank Plan gevolgd. Toen kwam de Nieuwjaars Challenge 2021! Voor mij één groot feest en wat voel ik me goed!’

Min 16 kilo en zoveel beter

‘Inmiddels ben ik 16 kilo afgevallen. Ik begon in januari 2020 op 89 kilo. In het begin ging het een beetje met ‘horten en stoten’ maar eind juli ben ik écht serieus aan de slag gegaan. Toen woog ik 85 kilo en nu weeg ik 73 kilo.’

‘Ik ben er nog niet, want vóór het mooie weer wil ik eigenlijk nog 6 kilo eraf. Het gaat nu alleen niet meer zo hard natuurlijk. Toch ben ik al heel tevreden en voel ik me zoveel beter!’

‘De beste graadmeter voor mijn vooruitgang is wel hoe ik me voel: gezond, energiek en trots op mezelf! Niet alleen de kilo’s, ook de centimeters zijn eraf. Jurkjes die ik niet meer aankon heb ik nu zelfs in moeten nemen.’

Een totaal ander eetpatroon

‘Er is écht heel veel veranderd in mijn eetpatroon. Voorheen kon ik de hele dag door wel eten. Ik kon het niet alleen, ik deed het ook! Vooral brood, krentenbollen met boter en kaas, croissants (liefst met ham en kaas) en crackers met (veel) boter en kaas of boter en pindakaas.’

‘Het gevolg was dat ik ’s avonds geen trek had. Om 20.30 uur nam ik dan een bak volle Griekse yoghurt met muesli en suiker. Met gemak ging er dan daarna ook nog wel een zak paprikachips doorheen. Koken was voor mij in die tijd ook een ‘noodzakelijk kwaad’. Meer ‘moeten’ dan ‘mogen’.’

Programma

Snel van je overtollig buikvet af? Bekijk het Weg Met Buikvet Programma!

Naar het programma

Echte eyeopeners

‘Wat een verschil met nu! Dankzij de heerlijke recepten voor ontbijt, lunch en avondeten vind ik het nu een feestje om maaltijden te bereiden, foto’s te maken en te delen in de Facebookgroep.’

‘Ik heb ook veel geleerd. Echte eyeopeners gehad als het gaat om afvallen en gezond leven. Toen ik het Weg met Buikvet programma las (mijn favoriet) realiseerde ik me bijvoorbeeld dat ik roofbouw pleegde op mijn lichaam en gezondheid. Weg met Buikvet was voor mij echt de grootste eyeopener.’

Steeds pak ik de draad weer op

‘Iedereen heeft wel iets dat moeilijk is bij het afvallen. Voor mij zijn dat de weekenden. Ik drink graag een wijntje, houd van ’s zomers lekker barbecueën, ’s winters lekker Indische rijsttafel eten. Ik laat het dan ook écht wel een beetje los en ben dan niet te streng voor mezelf. Maar… daar waar ik voorheen altijd weer in de fout ging pak ik nu ná het weekend de gezonde draad weer op.’

Ga ‘Jasperen’!

Tegen anderen die af wil vallen zou ik willen zeggen ‘Ga ervoor, maar blijf lief voor jezelf en wees niet te streng.’ Dan hou je het het beste vol. Focus niet (teveel) op die kilo’s, maar richt je op de gezonde leefstijl en eetgewoonte. Je wordt ervoor beloond! Waar het vooral om gaat is ‘gezond afvallen’ en in dat geval kan ik niet anders zeggen: ga ‘Jasperen’!’

‘Je zult verbaasd staan over de verrassende, heerlijke recepten. Maar ook over de duidelijke en heldere uitleg bij alles wat met gezondheid en lekker eten te maken heeft. Jullie bieden echt een team dat altijd voor je klaarstaat om vragen te beantwoorden, zonder te oordelen of te veroordelen. Echt een hele fijne ervaring!

Succesverhalen

Meer lezen over de ervaringen van anderen?

 

Naar de voor en na verhalen

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Gijsberdina Verschoor
  op 19 februari 2023 om 19:32 zegt
  Wat heerlijk Joan dat het zo goed gewerkt heeft bij je. Ik zeg ook altijd dat ik aan het Jasper en ben. In het begin ging het voor mij alleen echt om het afvallen. En ben ook daar aan 10 kilo kwijt. Nu zit ik goed op mijn gewicht, maar Jasper nog steeds. Wel wat minder streng, maar let nog steeds heel goed op wat ik eet. Zo blijf ik hierdoor goed op gewicht. De gerechten zijn allemaal heerlijk. Eet zelf al 30 jaar vegatarisch, en fijn dat er ook een vegatip bij staat. En heb ik eens een keer trek in iets lekkers, dan doe ik het gewoon. Voel mij er super doen. Dus blijf voorlopig nog lekker door Jasper en. Succes allemaal. Lekker door gaan het resultaat komt echt
 2. Monique Wiegerink
  op 17 maart 2021 om 17:27 zegt
  Hoi Joan, wat zie jij er ontzettend goed uit. Super!!! Als ik je tegen was gekomen had ik je niet herkend en misschien wel zomaar voorbij gelopen. Je hebt mij geïnspireerd met jouw verhaal en ben enthousiast gemaakt om zelf ook te gaan starten. Heb van alles al geprobeerd, zou dit nu echt lukken en blijvend zijn? Ik ga ervoor. Joan bedankt dat jij je verhaal hebt gedeeld.
  1. Wat een lief bericht Monique, jij kan dit ook! Veel succes!
 3. Gijsberdina Verschoor
  op 19 februari 2023 om 19:32 zegt
  Wat heerlijk Joan dat het zo goed gewerkt heeft bij je. Ik zeg ook altijd dat ik aan het Jasper en ben. In het begin ging het voor mij alleen echt om het afvallen. En ben ook daar aan 10 kilo kwijt. Nu zit ik goed op mijn gewicht, maar Jasper nog steeds. Wel wat minder streng, maar let nog steeds heel goed op wat ik eet. Zo blijf ik hierdoor goed op gewicht. De gerechten zijn allemaal heerlijk. Eet zelf al 30 jaar vegatarisch, en fijn dat er ook een vegatip bij staat. En heb ik eens een keer trek in iets lekkers, dan doe ik het gewoon. Voel mij er super doen. Dus blijf voorlopig nog lekker door Jasper en. Succes allemaal. Lekker door gaan het resultaat komt echt
 4. Monique Wiegerink
  op 17 maart 2021 om 17:27 zegt
  Hoi Joan, wat zie jij er ontzettend goed uit. Super!!! Als ik je tegen was gekomen had ik je niet herkend en misschien wel zomaar voorbij gelopen. Je hebt mij geïnspireerd met jouw verhaal en ben enthousiast gemaakt om zelf ook te gaan starten. Heb van alles al geprobeerd, zou dit nu echt lukken en blijvend zijn? Ik ga ervoor. Joan bedankt dat jij je verhaal hebt gedeeld.
  1. Wat een lief bericht Monique, jij kan dit ook! Veel succes!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Mieke weegt 14 kilo lichter en voelt zich energiek

Lees hier het verhaal van Mieke. Zij is al 14 kilo afgevallen en voelt zich een stuk energieker. Zij gaat zeker door met gezond eten.

Top artikel

Anke: twee kledingmaten minder dankzij de Challenge

Zo lang als ze zich kan herinneren, is Anke (38) al bezig met afvallen. Soms lukte dat ook, maar daarna kwam ze weer aan en was ze vaak zwaarder dan toen ze...

Bekijk alle artikelen