Als Reina het kan, kan jij ook..

0 reacties

8794 volgers

Reina is een vlotte dame van 69 jaar oud.

Ze is nooit echt te dik geweest, maar na haar 50e kwam er toch wel iets bij. Ze heeft een aantal zware jaren achter de rug, waarin ze een tijd voor haar man heeft gezorgd, die helaas 2,5 jaar geleden is overleden.

Zeven jaar geleden kreeg hij een herseninfarct; dat veranderde alles, Reina nam de verzorging op zich, een zware klus, waardoor goed slapen en gezond eten er vaak bij in schoten.

BeforeenafterReina

“Na zijn overlijden ging  ik meer dingen ondernemen, ik was ineens bijna nooit meer thuis. Ik ging vaker bridgen, meer activiteiten doen en ook de verzorging van mijn dementerende moeder kostte erg veel tijd. Omdat er geen problemen waren, was het niet zo erg dat gezond eten niet mijn prioriteit had.”

In 2014 kwam Reina in contact met Jasperalblas.nl, ze vond de mailtjes erg interessant, ze kocht meteen het 7×7 Receptenboek, printte de boodschappenlijst uit en bestelde ook Het Smoothie Afslank plan. Toch deed ze er eigenlijk niet direct iets mee. Ze begon langzaam met het lezen ervan, en zo leerde ze steeds meer over natuurlijk en koolhydraatarm eten, zonder het echt toe te passen. De nood om er iets mee te doen, was nog niet hoog genoeg.

Maar, zo eind 2014 merkte ze dat ze zich minder goed begon te voelen. Ze voelde zich vaak duizelig en had een raar gevoel in haar maag, net alsof ze het aan haar hart had. Ze voelde zich ook down en kwam een beetje in een vicieuze cirkel terecht.

Toen ze naar de dokter ging, bleek dat ze een veel te hoog insuline gehalte had en dat haar schildklier niet goed werkte.

“Ik moest medicijnen tegen diabetes gaan slikken, maar dat wilde ik niet. Ik ging erover in gesprek met mijn arts en gaf aan dat ik het eerst wilde proberen met gezonde voeding.”

En dat heeft ze gedaan. Ze is een lange dame, 1.76cm en woog 76 kilo, niet veel te zwaar, maar in drie maanden tijd ging zij naar 69 kilo. En ze geeft aan dat ze er nog wel wat vanaf wil hebben.

“Ik heb helemaal geen honger, voel me weer fitter, ik kan veel meer aan en heb meer zin in dingen. Het mooiste is dat mijn bloedwaarden(het insulinegehalte) van 7,4 naar 5,4 zijn gegaan. De arts was razend enthousiast, ik hoef geen medicijnen voor diabetes te slikken!”

Hoewel ze geen te hoge bloeddruk had, is deze wel aanzienlijk lager geworden en hoeft ze geen medicijnen tegen een verhoogd cholesterolgehalte te slikken. Erg veel gezondheidsvoordelen dus, en dat enkel door gezond te gaan eten.

“Hoewel ik het echt voor mijn gezondheid deed, merk ik ook dat het bij de gym veel beter en soepeler gaat nu de vetrollen bij mijn taille minder zijn. Ik ergerde me er toch wel aan, ik voel me hier veel beter bij.”

Reina geeft aan dat ze nooit een snoeperd is geweest, maar dat haar smaak enorm veranderd is.

“ Ik drink graag bier en wijn, maar andere dingen neem ik nauwelijks meer. Ik vond slagroom en gebakjes erg lekker, maar nu smaken ze me niet meer. Ik vind het heel bijzonder dat op mijn leeftijd, in zo’n korte tijd zoveel kan veranderen, van mijn smaak tot mijn hele instelling zonder dat ik het heel bewust heb gemerkt, het is een proces waar ik in ben gegroeid.”

Ik ben heel enthousiast en ga zeker door met gezond eten. Ook vertel ik anderen over deze manier van eten. Vaak zijn ze eerst enthousiast, maar geven daarna aan dat ze het te bewerkelijk vinden. Erg jammer, het is een excuus, want ik ervaar het helemaal niet zo!”

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Diana deed een detox en is 21 kilo lichter

Diana is haar hele leven al een ‘jojo’ geweest. Toen ze haar afslankproces begon via Jasper Alblas, woog ze 110 kilo. Recentelijk volgde ze de detox uit het Smoothie Afslankplan en...

Boekweit

Top artikel

Boekweit, gezond of niet?

Boekweit, wat is het en is het gezond? In dit artikel lees je alle gezondheidsaspecten en toepassingen van dit glutenvrije pseudograan.

Bekijk alle artikelen