Zo verloor Evert 15 kilo

0 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2014, onderaan dit artikel vind je een update van november 2021.

Buik in de weg

Toen Evert vorig jaar een vakantiefilmpje van zijn zoon te zien kreeg, waarop hij met zijn kleinzoon was gefilmd, schrok hij zo enorm van zichzelf dat hij besefte dat er iets moest gebeuren. Hij woog toen 93 kilo en had een buikomvang van 112 cm.

“Ik besefte dat ik dit niet wilde. Ik vond het altijd al vervelend dat mijn buik in de weg zat bij het strikken van mijn veters, maar ik zag ineens dat ook mijn gezondheid in gevaar zou komen als ik zo door zou gaan. Toen besloot ik dat de maat vol was.”

Via Google kwam hij op www.jasperalblas.nl terecht. Ons verhaal sprak hem aan. Ondanks dat hij moest wennen aan de recepten, vond hij zijn weg door de recepten uit het 7×7 Receptenboek (inmiddels bekend als het 7×7 Afslank Programma) te combineren met andere recepten die hij lekker vond.

Alleen zijn bleek een trigger

“Ik was geïnspireerd en begreep dat weinig koolhydraten en meer gezonde vetten en eiwitten mij konden helpen mijn buikvet kwijt te raken. Cardio besloot ik in te ruilen voor krachttraining. Dat werd voor mij de ideale combinatie.” Natuurlijk ging het afvallen ook bij Evert met up’s en down’s. Hij kwam erachter wat zijn valkuilen waren.

Hij merkte dat alleen zijn voor hem een trigger was om ongezond te eten. Gelukkig werd dit steeds minder toen hij resultaten zag en mensen hem complimenten maakten. In een half jaar tijd ging hij van 93 kilo naar 78 kilo. Inmiddels is zijn buikomvang nog maar 94 centimeter.

Motivatie voor anderen

Hij heeft op de sportschool een huidplooimeting laten doen en daar reageerden ze erg enthousiast. Hij heeft nu een fat body index van 118. Hij sport inmiddels vier keer per week in de sportschool en doet ook mee met bootcamptrainingen. “Ik voel me uitstekend en ben nog steeds heel goed bezig. Koolhydraatarm eten is mijn nieuwe manier van eten geworden.”

Het allerleukste vinden wij dat Evert inmiddels zijn eigen Facebookpagina heeft waarop hij andere mensen motiveert ook gezond te gaan eten. Hij deelt zijn ervaringen en geeft tips op het gebied van voeding en bewegen. “Ik heb mijn doelstelling gehaald en ben supertevreden. Jasper is degene die mij heeft gemotiveerd en daar ben ik ontzettend dankbaar voor,” aldus Evert.

Reactie Jasperalblas.nl
Evert, bedankt voor het delen van je verhaal. Fantastisch om te horen dat we je hebben kunnen motiveren. Dat is precies waar we het voor doen. Bedankt ook vooral jezelf, dat je hebt gekozen voor een gezond lichaam en wees trots op je behaalde resultaat!

Update november 2021

Ik sport nog steeds elke dag en let ook op mijn voeding, al moet ik toegeven dat ik de teugels wel wat heb laten vieren omdat ik een goede balans heb weten te vinden. Ik train iedere dag verschillende spiergroepen en ik doe aan krachttraining, poweryoga, HIIT-training, bokstraining, BodyBalance en Pilates als afsluiter van de week.

Ik heb ook nog steeds mijn Facebookpagina waar ik anderen motiveer en een eigen website, fitnessvoorsenioren.nl, waar een YouTube-kanaal en Instagrampagina bijhoort. Ik schommel nog steeds rond de 80 kilo en mijn vetmassa, BMI en visceraal vetgehalte zijn supergezond. Ook ben ik begonnen met het gebruik van supplementen. Ik ben dit jaar 68 geworden en ik verkeer in uitstekende conditie. Dit alles is begonnen bij Jasper. 

Nogmaals bedankt!

Groetjes,
Evert

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Zo viel Wichert 17 kilo af

Met het Smoothie Afslank Plan viel Wichert maar liefst 17 kilo af! Na twee jaar zochten we hem opnieuw op.

Top artikel

Obstipatie: symptomen, oorzaken en behandeling

Obstipatie is een kwaal waar veel mensen regelmatig last van hebben. Het kan flink wat ongemak en (buik)pijn veroorzaken. In dit artikel lees je wat de wetenschap zegt over obstipatie en wat...

Gezondheid

Thuis workout #1

Gezond eten

Hoe gezond is soja?

Bekijk alle artikelen