Kirsten: 17,5 kilo afgevallen én minder streng voor zichzelf!

1 reacties

8794 volgers

Onder professionele begeleiding ging Kirsten bijna 2 jaar geleden aan de slag met afvallen. ‘Ik wist dat ik deze keer iets fundamenteels aan moest pakken. Dus heb ik er 2 jaar voor uitgetrokken en begeleiding gezocht.’

GLI in combinatie met Jasperalblas.nl

Samen met een coach is Kirsten een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)-traject gestart, wat ook vergoed wordt door de zorgverzekering. Ze begon weer met sporten en is anders gaan eten. Toch werd voor haar gevoel het onderdeel eten onvoldoende aangepakt. En zo kwam ze bij Jasperalblas.nl terecht.

‘Na jaren van jojoën en de stress van een eigen zaak, met helaas ook nog een burn-out in 2017, wist ik dat het anders moest. Ik zag dat een collega-ondernemer van mij veel voordeel haalde uit de lifestyle van Jasper Alblas. Dat wilde ik ook proberen.’

‘In 2021 begon ik door mee te doen aan de Zomer Slank Challenge. Ook de September Challenge en de Nieuwjaars Challenge heb ik gevolgd. Ik heb ook een paar van de boeken: het Bodyhappiness Afslank Programma en het Vegetarisch Winter Plan.’

Geen schuldgevoel meer

‘Als ik terugkijk, is de grootste verandering dat ik niet meer zo streng ben voor mezelf. Ik heb geen schuldgevoel meer als ik eens snoep neem of een andere
ongezonde keuze maak. Ik weet hoe ik het weer kan oppakken. Ik tel geen
calorieën meer. Verder zorg ik ervoor dat ik veel beweeg en veel wandel om
mijn hoofd leeg te maken.’

‘Wat ook helpt, is dat de grootste stressfactor weg is. Ik heb mijn zaak verkocht – een succesvolle en drukke espressobar en patisserie). Hierdoor is er meer regelmaat en hoef ik niet meer tussendoor te eten wanneer er toevallig ruimte is. Plus: ik kan niet meer onbewust taarten en chocolade snoepen, dat scheelt ook!’

Omgaan met valkuilen

Het is voor mij uitkijken als ik moe ben, dan eet ik makkelijker slechte dingen. En zie ik ongezonde dingen ook eerder als een beloning. Soms geef ik er gewoon aan toe. Maar doordat ik veel meer ontspannen ben, komt dit eigenlijk helemaal niet meer zo vaak voor.’

‘Buiten dat ik me dus veel meer ontspannen voel, ben ik ook 17,5 kilo afgevallen. Ook daardoor voel ik me beter en gezonder. Ik woog 82,5 kilo en weeg nu 65 kilo. Mijn streefgewicht is 62 kilo. Dat wil ik graag op 1 juni gehaald hebben. Dan ben ik 2 jaar bezig. En sinds ik mijn levensstijl heb aangepast, heb ik veel minder migraineaanvallen: in plaats van 3 á 4 per maand, nu 1 keer per maand.’

Kirstens tips:

Neem het 1 dag per keer, en 1 stap per keer. Zijn de menu’s overweldigend, pak dan alleen het ontbijt en de lunch. Laat je niet overrompelen door de onbekende ingrediënten; pas het gerecht hier en daar aan als iets je niet lekker lijkt.

Voorbereiden is het halve werk. Misschien sta je de eerste paar keer lang in de keuken, maar het maakt het zoveel makkelijker.

Als je gaat zondigen, een wijntje of chips of taart; zorg dan ook dat het echt lekker is en voel je er niet schuldig over. Pak het een dag later weer op. Probeer een balans te vinden. De dag is niet meteen verpest als je iets ‘slechts’ gegeten hebt.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Wat knap zeg! Echt een inspiratie. Dankjewel voor het delen.
  2. Wat knap zeg! Echt een inspiratie. Dankjewel voor het delen.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Jeannet viel 30 kilo af

Top artikel

Zo verloor Jeannet 30 kilo

Met het 7x7 Receptenboek viel Jeannet maar liefst 30 kilo af! Na 7 jaar gaat het nog steeds hartstikke goed.

Top artikel

Thuis workout #1

Thuis workout Hieronder de eerste thuis workout van Jasperalblas.nl. Geschikt voor beginners en gevorderden. Het enige dat je nodig hebt is een matje (of gebruik je vloerkleed). Stella noemt ze ook in...

Bekijk alle artikelen