Als Mieke het kan, kan jij het ook!

6 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2014, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Het roer moest om

Mieke is een vrolijke dame van 63 jaar. Zij kampt al 34 jaar met buikvet. Na de zwangerschap is het er nooit meer afgegaan. Een tijdje geleden kwam zij tot de conclusie dat ze er helemaal klaar mee was. Het roer moest om – op deze manier wilde zij niet verder.

Ze had veel gehoord over koolhydraatarm eten, dus besloot zij zich daar in te verdiepen. Zij zocht op de woorden ‘buikvet’ en ‘koolhydraatarm eten’ en kwam bij Jasperalblas.nl terecht. Vol enthousiasme bestelde ze zowel het 7×7 Afslank Programma als het Smoothie Afslank Plan en begon haar pad te bewandelen naar een gezond en slank lichaam.

Een fantastisch resultaat

Mieke begon in week 20 met een gewicht van 69 kilo. Met een lengte van 1.60 was dat voor haar te zwaar. Nu we haar in week 30 spreken, staat de teller op 62,5 kilo. Dat is dus 6,5 kilo in 10 weken. Wat een fantastisch resultaat, Mieke!

‘Hoewel het nu langzaam gaat, val ik toch nog iedere week een beetje af. Ik mis het snoepen en de suiker helemaal niet. Wel neem ik af en toe een wijntje en een lekker ijsje hoor’, zegt Mieke. ‘Dat is waarom ik zo blij ben met deze methode, het werkt zelfs als ik mijzelf zo nu en dan iets gun. Ik ben voldaan, heb geen suikertrek en heb totaal geen behoefte om in oude gewoonten terug te vallen.’

Boterham met kaas

Het moeilijkst voor Mieke was de boterham met kaas, die wilde ze echt niet missen. Maar nu blijkt dat het hartstikke goed gaat, mist zij die boterham met kaas helemaal niet. ‘Het is maar net waar je aan went’, geeft ze aan.

Haar grootste motivatie was dat zij een gezond BMI wilde hebben. ‘Ik wil niet ziek worden als ik ouder word en ik vind het erg belangrijk dat ik een gezond cholesterolgehalte behoud. Bovendien zit die buik alleen maar in de weg!’

En natuurlijk wil zij er ook mooi en aantrekkelijk uitzien en een slank en gezond lichaam ziet er nou eenmaal mooier uit. ‘Het allerleukste vind ik nog dat zelfs mijn vriend helemaal om is. Hij let normaal niet zo op zijn eten, maar hij merkt nu echt verschil en voelt zich er ontzettend goed bij. Ook hij is een paar kilo kwijt. Nu zijn we dus lekker samen bezig!’

Voor Mieke is haar streefgewicht in zicht. ‘Als ik rond de 60 kilo weeg ben ik hartstikke blij en ik ga gewoon door met gezond leven natuurlijk. Ik heb geen reden om weer te gaan eten zoals ik deed. De knop is om, en dat blijft hij ook!’

Update 5 oktober 2021

Zeven jaar later zochten we Mieke op en vroegen we hoe het haar tegenwoordig vergaat. Lees hieronder haar reactie! 

Och, dat is al jaren geleden… dat jullie dit verhaal nog hebben!! Ja, dat heeft toen heel goed geholpen. Intussen waren er toch wel weer wat kilo’s bijgekomen, helaas. Te veel verleidingen overal, hè?!
En toen kwam COVID en zag ik veel te zware mensen op de IC liggen… daar schrok ik zo van, dat ik weer extra ijverig met koolhydraatarm eten begonnen ben. 


En dat werkte zo goed! Ik woon alleen en in het begin van de coronatijd ontving ik helemaal geen mensen, dus dat werkte het best! 12 kilo kreeg ik eraf, zo fijn!! Nu zijn er wel weer een paar kilo’s bijgekomen. Dat kan ik toch moeilijk tegenhouden, vakanties, verjaardagen, je snapt dat wel…. Maar gelukkig kan ik het wel goed op orde houden nu. En hoop dat ook te kunnen blijven doen!

Maar met de boeken van Jasper is het zeker allemaal begonnen en weet ik nu wel dat ik met toch lekker eten af kan vallen. Ik laat het in ieder geval niet meer zover komen dat er weer 12 kilo af moet.

Groetjes!
Mieke

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (6)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Hi ik ben heel blij voor Mieke. Ik ben zelf meer dan 10 kilo afgevallen eerder door Jasper alblas recepten was even gestopt maar ga weer beginnen. met deze recepten val idd heel vlug af.en krijg veel energie en genoeg complimenten. had eerder zoveel dure methodes geprobeerd die niet vlug hielp. maar deze boeken heeft mijn geholpen in een hele positive manier.
  1. Mooi om te lezen dat jij ook 10 kilo bent afgevallen Margie. Heel goed, ga zo door met gezond eten!
 2. Beste Jasper, Wat een mooi verhaal van Mieke. Ook fijn dat haar man lekker meedoet en ze zich volledig kunnen richten op de gezonde voeding. Nu wil ik zelf 30 kg afvallen, dat is een hele uitdaging, want ik heb al vele pogingen ondernomen de afgelopen 20 jaar! Zowel succesvol als minder succesvol, maar altijd wel met als gevolg dat alles er weer aankomt als ik stop met lijnen. Ik ben zoals je noemt de typische jo-jo’er. De knop moet dus duidelijk om naar een permanente en gezondere levensstijl. Via via ben ik op jouw site gekomen en heb nu inmiddels jouw boek Het 7×7 afslankreceptenboek en het Smoothie Afslank Plan ontvangen dus kan ik aan de slag. Maar hoe te beginnen? Ik lees in bovenstaand bericht dat je begint met de boodschappen en ja dat snap ik. Maar hoe pak ik het verder aan, bijvoorbeeld begin ik steeds opnieuw met dag 1 als het schema om is, is het handig een combi te doen van beide boeken, hoe laat ik het thuisfront meedoen, zodat ik niet dubbel hoef te koken ‘s avonds (man en zoon, die best wel trek hebben ‘s avonds). Kun je er onbeperkt mee doorgaan, ik verwacht niet binnen een kort tijdsbestek zoveel af te vallen. Kortom best nog wel wat vragen. Alvast dank voor je antwoorden, Met vriendelijke groet, Anja
  1. Hallo Anja, super dat je bezig gaat met afvallen. Geef vooral je eigen draai aan de methode en doe het in je eigen tempo zodat je echt je eetgewoonten kunt veranderen en niet meer zal gaan jojoën. Je zou bijvoorbeeld het onderhoudsprogramma kunnen volgen uit het Smoothie Afslank Plan, waarbij je 1 maaltijd per dag vervangt door een groene smoothie. De overige maaltijden kun je dan uit het 7×7 receptenboek eten. Het is een leefwijze dus je kunt dit voor altijd blijven doen. Veel succes!
 3. Paula Peltzer
  op 13 september 2015 om 16:00 zegt
  Hallo Jasper. Gisteren heb ik het boek ontvangen Album 1,van het 7×7 afslank Receptenboek. Ik zag dat je al eerder een boek hebt uitgegeven gewoon. Helaas begrijp ik niet zo goed hoe ik het beste kan beginnen, het is me te onduidelijk. Graag hoor ik of lees wat meer advies voor een starter als ik. Groetjes Paula.
  1. Hoi Paula, In het boek staat een boodschappenlijst waarop precies staat welke producten je aan moet schaffen om te kunnen starten. Begin dus met boodschappen doen. Als je alles in huis hebt, kun je gewoon starten met dag 1, recept 1. Haal alle ongezonde en bewerkte producten uit je huis, zodat je niet in verleiding kunt komen en begin gewoon, bij het begin. Succes! Groet Jasper
 4. Hi ik ben heel blij voor Mieke. Ik ben zelf meer dan 10 kilo afgevallen eerder door Jasper alblas recepten was even gestopt maar ga weer beginnen. met deze recepten val idd heel vlug af.en krijg veel energie en genoeg complimenten. had eerder zoveel dure methodes geprobeerd die niet vlug hielp. maar deze boeken heeft mijn geholpen in een hele positive manier.
  1. Mooi om te lezen dat jij ook 10 kilo bent afgevallen Margie. Heel goed, ga zo door met gezond eten!
 5. Beste Jasper, Wat een mooi verhaal van Mieke. Ook fijn dat haar man lekker meedoet en ze zich volledig kunnen richten op de gezonde voeding. Nu wil ik zelf 30 kg afvallen, dat is een hele uitdaging, want ik heb al vele pogingen ondernomen de afgelopen 20 jaar! Zowel succesvol als minder succesvol, maar altijd wel met als gevolg dat alles er weer aankomt als ik stop met lijnen. Ik ben zoals je noemt de typische jo-jo’er. De knop moet dus duidelijk om naar een permanente en gezondere levensstijl. Via via ben ik op jouw site gekomen en heb nu inmiddels jouw boek Het 7×7 afslankreceptenboek en het Smoothie Afslank Plan ontvangen dus kan ik aan de slag. Maar hoe te beginnen? Ik lees in bovenstaand bericht dat je begint met de boodschappen en ja dat snap ik. Maar hoe pak ik het verder aan, bijvoorbeeld begin ik steeds opnieuw met dag 1 als het schema om is, is het handig een combi te doen van beide boeken, hoe laat ik het thuisfront meedoen, zodat ik niet dubbel hoef te koken ‘s avonds (man en zoon, die best wel trek hebben ‘s avonds). Kun je er onbeperkt mee doorgaan, ik verwacht niet binnen een kort tijdsbestek zoveel af te vallen. Kortom best nog wel wat vragen. Alvast dank voor je antwoorden, Met vriendelijke groet, Anja
  1. Hallo Anja, super dat je bezig gaat met afvallen. Geef vooral je eigen draai aan de methode en doe het in je eigen tempo zodat je echt je eetgewoonten kunt veranderen en niet meer zal gaan jojoën. Je zou bijvoorbeeld het onderhoudsprogramma kunnen volgen uit het Smoothie Afslank Plan, waarbij je 1 maaltijd per dag vervangt door een groene smoothie. De overige maaltijden kun je dan uit het 7×7 receptenboek eten. Het is een leefwijze dus je kunt dit voor altijd blijven doen. Veel succes!
 6. Paula Peltzer
  op 13 september 2015 om 16:00 zegt
  Hallo Jasper. Gisteren heb ik het boek ontvangen Album 1,van het 7×7 afslank Receptenboek. Ik zag dat je al eerder een boek hebt uitgegeven gewoon. Helaas begrijp ik niet zo goed hoe ik het beste kan beginnen, het is me te onduidelijk. Graag hoor ik of lees wat meer advies voor een starter als ik. Groetjes Paula.
  1. Hoi Paula, In het boek staat een boodschappenlijst waarop precies staat welke producten je aan moet schaffen om te kunnen starten. Begin dus met boodschappen doen. Als je alles in huis hebt, kun je gewoon starten met dag 1, recept 1. Haal alle ongezonde en bewerkte producten uit je huis, zodat je niet in verleiding kunt komen en begin gewoon, bij het begin. Succes! Groet Jasper

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Wat is cellulite en (hoe) kun je er vanaf komen?

Wanneer spreek je van cellulitis en wat is dan cellulite? Ontdek wat je zelf kunt doen om sinaasappelhuid op je benen en billen te verminderen.

Top artikel

Zo werken goede voornemens echt

We doen er (gelukkig) allemaal aan mee: goede voornemens. Januari voelt als een nieuwe start. We krijgen de hoop dat dingen kunnen veranderen en dat we alles kunnen bereiken wat we willen. Maar...

Afvallen

BMI berekenen

Bekijk alle artikelen