Marlies viel bijna 15 kilo af!

1 reacties

8794 volgers

Marlies deelde een verhaal met ons dat anderen vast wel herkennen. Na best wel wat kilo’s aangekomen te zijn tijdens de lockdown is zij vastberaden aan de slag gegaan en inmiddels bijna 15 kilo kwijt!

Niet alleen voelt ze zich supergoed en stukken gezonder, ook haar jarenlange galaanvallen zijn verleden tijd.

Dit is haar verhaal:

‘Al mijn hele leven eet ik gezond en sport ik: twee keer per week loop ik hard en vóór de lockdowns deed ik drie keer per week body pump.’

‘Toch werd ik in de loop van de jaren zwaarder en zwaarder. Ik heb verschillende diëten gevolgd. Vaak met amper resultaat, maar wel honger. ‘Dat wil ik niet meer’, heb ik me voorgenomen.’

‘Ik wil gewoon eten en dus nam ik de randjes op mijn heupen maar op de koop toe. Een corrigerend hemdje doet wonderen, haha.’

Geen lactose, geen suiker

‘Verder loop ik al wel 20 jaar met klachten die lijken op galaanvallen. Heel naar en de oorzaak is niet te vinden. Vanwege deze klachten weer ik alle lactose uit mijn voeding. Suiker gebruik ik al sinds mijn 17e niet meer. Ik was dus altijd al wel bewust met eten en bewegen bezig, al zag je dat niet aan mijn lijf.’

Chips en wijn

‘Net als iedereen maakte ik ook wel eens minder goede eetkeuzes. Mijn valkuil was altijd de combinatie chips en wijn. Dat mocht ik van mezelf in het weekend. Maar toen kwam die eerste lockdown… ik kon er totaal niet mee omgaan en at mijn angstgevoelens weg met chips en drop, die ik wegspoelde met zoete witte wijn.’

‘Maarja, ook lockdowns gaan voorbij en ik mocht weer uit de joggingbroek en in de spijkerbroek. Dat was niet best. Ik weet nog dat ik op 6 juni in de tuin zat met chips en wijn en zat te Googlen op overgewicht en overgang. Al snel kwam ik erachter dat ik die klachten nog niet had. Misschien was ik dus gewoon dik geworden door te veel eten. Of misschien at ik niet de juiste voeding voor mijn lijf?’

Bijna 15 kilo eraf

‘Op 7 juni woog ik 93 kilo. Die lockdown betekende voor mij 6 kilo erbij. Verschrikkelijk vond ik het. Mijn eerste doel was dan ook om onder de 90 kilo te komen.’

Ik weeg nu 78,3 kilo, bijna 15 kilo minder! Door het Googlen op vrouwen en meer gewicht tijdens de overgang kwam ik uit bij artikelen van Jasper Alblas. Die wekten mijn interesse en vooral de ervaringen die mensen deelden hebben me over de streep getrokken om dit te proberen. Het is geen dieet, maar een andere manier van leven. Je mag alles en hoeft geen honger te hebben. Ik denk zelfs dat het me gaat lukken naar 72 kilo te komen, maar dat zal de tijd leren.’

‘Ik heb om te beginnen het tweewekelijkse programma gekocht en me daar precies aan gehouden. En op 24 juni woog ik 91 kilo.’

‘Toen dacht ik: ‘dit werkt voor mij’. Vervolgens heb ik de Zomer Slank Challenge gedaan, daarna de September Challenge en verschillende boeken en programma’s. Daarnaast print ik alle leuke recepten die ik via de mails ontvang. Ik heb echt al een paar prachtige receptenboeken!’

Gewicht kwijt op de juiste plaatsen

‘De veranderingen zijn echt geweldig. Ik ben mijn gewicht precies op de juiste plaatsen kwijtgeraakt. Mijn huid is mooier en ik voel me echt zo goed! Al mijn klachten zijn verdwenen. Mijn nieuwe lichaam geeft me gewoon vertrouwen!’

‘En eigenlijk heb ik geen moeilijke momenten gehad. Simpelweg omdat ik het eten heel lekker vind en ik pijnvrij was (en bleef). Ik heb mezelf ook nooit iets verboden. Ik heb heus wel eens een dropje of wat chips in mijn mond gestopt, maar dat was meteen een stuk minder.

Ik had er gewoon minder behoefte aan en dacht vaak ‘Wat vond ik hier nou toch zo lekker aan?’. Ik ben meer nootjes en andere lekkere dingen gaan eten, gezondere dingen dus.’

Gewicht verliezen is mooi, maar gezond leven is belangrijker

‘Ik zou anderen de tip willen geven om niet te streng te zijn voor jezelf. Geef het tijd. Gewicht verliezen is mooi, maar gezond leven is belangrijker. Oja, en een andere tip is… plannen! Kijk wat je nodig hebt, kook van tevoren en vries maaltijden in.’

‘Als je dan tijdnood hebt of een ‘geen-zin-om-te-koken-stemming’ eet je toch gezond. Ik ben hier inmiddels heel bedreven in en het werkt als een tierelier!

De eerste paar weken vlogen de kilo’s eraf en daarna is het heel geleidelijk gegaan. Mijn lijf verandert nu nog steeds. Mijn riemen zijn echt centimeters ingekort. Ik geniet met volle teugen van mijn mooie lijn en dat alles in proportie is!’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Wow wat knap . En ook zo herkenbaar. Je straalt
  2. Wow wat knap . En ook zo herkenbaar. Je straalt

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Zo viel Toos 20 kilo af!

Begin januari 2017 had Toos een afspraak bij de praktijk begeleidster van de huisarts voor een gesprek en een bloedmeting. Dit verliep minder rooskleurig dan zijn had verwacht. “De begeleidster verzocht mij...

Top artikel

Als Reina het kan, kan jij ook..

Reina is een vlotte dame van 69 jaar oud. Ze is nooit echt te dik geweest, maar na haar 50e kwam er toch wel iets bij. Ze heeft een aantal zware jaren achter...

Bekijk alle artikelen