Mirjam viel 20 kilo af

4 reacties

8794 volgers

We kregen afgelopen week een geweldig succesverhaal binnen van Mirjam. Naar schatting is ze zo’n 20 kilo afgevallen (wegen doet ze niet!) met het Weg met Buikvet Programma en het Bodyhappiness Programma.

Haar kleding maat was 48/50 en is nu 44/46. En het mooiste van alles: ze deed het met veel plezier! Ze is niet bezig met haar gewicht maar ze focust zich op gezond eten en lekker bewegen.

Wij delen vol trots haar inspirerende verhaal:

Hallo Jasper,

Ik strijd al 40 jaar tegen overgewicht. Op mijn 13e ben ik behandeld met anti groei hormonen waardoor ik ineens heel dik werd. Na die tijd is het eigenlijk nooit meer ‘goed’ gekomen.

Vele diëten gevolgd

In 40 jaar overgewicht heb ik alle diëten geprobeerd. Calorieën tellen, punten tellen, maaltijdvervangers, diëtisten, alleen vette dingen eten, foute combinaties vermijden, Sonja Bakker en noem maar op. Ze zijn allemaal de revue gepasseerd. De een met meer succes dan de ander. Het bekende jojo effect herken ik en is bij mij helaas van toepassing. 60 kilo afvallen, 40 kg aankomen om er vervolgens weer 20 kwijt te raken. Altijd alert zijn op wat je wel en vooral ook niet zou moeten eten. Met het bekende schuldgevoel als de weegschaal weer de verkeerde kant op gaat.

In de zoektocht naar gewichtsverlies had ik inmiddels wel ontdekt dat beperking van koolhydraten voor mij leidt tot verlies van gewicht. Vooral in combinatie met meer bewegen. Want bewegen doe ik al jaren meerdere keren per week. Ik loop hard, wandel veel, doe 2 x per week krachttraining en soms zwem ik. Voor de lol boks ik wel eens, houd van fietsen. Dus bewegen zat bij mij wel goed. Daar gelukkig geen schuldgevoelens over.

Kennismaking met Jasper en zijn team

Ik ben Jasper Alblas tegen het lijf gelopen via Instagram. Daar volgde ik foodies met vegetarische recepten en die van jullie stonden er zo af en toe ook tussen. Als het recept mij aansprak, maakte ik het en vaak vond ik het een lekker recept.

Op een gegeven moment heb ik doorgeklikt en ben ‘Afvallen met Jasper’ gaan volgen. Zo ontdekte ik dat jullie insteken op gezond eten met afvallen als resultaat. Het 1e programma dat ik volgde was  het “Weg met buikvet” programma.

Weg met buikvet

Eerlijk gezegd vond ik de titel nogal confronterend. Toen de boeken thuis werden afgeleverd, geneerde ik mij zelfs enigszins. Dat ik daar aan mee ging doen…. Maar goed, ik heb deze gevoelens opzij gezet. Ik heb de weekmenu’s met de recepten omarmd. Er zaten recepten bij die mij echt helemaal niet lekker leken. Ook daar heb ik mij echter overheen gezet en ik heb de menu’s strak gevolgd.

En dan blijkt dat je gedachten je vaker in de weg zitten dan je lief is. Kikkererwten zijn prima, je kan de dag goed starten met een spruiten smoothie en eigenlijk vond ik alles (op een heel enkel recept na) lekker. De menu’s en recepten zijn smakelijk, gevarieerd en gemakkelijk te bereiden. De balans tussen vlees/vis en vegetarisch vind ik ook fijn.

Weekmenu’s

Het hebben van een weekmenu heeft mij erg geholpen. Met ‘Weg met buikvet’ heb ik geleerd veel meer groenten te eten. 1 x per week nadenken over wat ik wil eten, het menu en de boodschappen daarop afstemmen helpt mij enorm om focus te houden. Binnen korte tijd ging ik gewicht verliezen en voelde mij steeds fitter worden. De 8 weken waren zo voorbij, eigenlijk zonder moeite.

Het vervolg na ‘Weg met buikvet’

Na het ‘Weg met buikvet’ programma, heb ik het “Bodyhappiness” programma gevolgd. Nieuwe recepten op dezelfde leest geschoeid. Ook hier weer gevarieerd, makkelijk te volgen, in 1 week vooruit te plannen met opnieuw afname van gewicht.

Tussen het ‘Bodyhappiness’ programma en de nieuwjaar challenge zaten een paar weken. In deze weken ben ik menu’s in het vooruit blijven plannen met behulp van de boeken en recepten die ik heb. Het is een manier van leven geworden waar ik veel baat bij heb.

Na de nieuwjaar challenge heb ik opnieuw het ‘Weg met buikvet’ programma opgepakt. De 8 weken waren mij goed bevallen dus waarom niet in de herhaling. Zo hier en daar pas ik de recepten aan met recepten die ik lekkerder Bodyhappiness’ programma.

Online coaching

De mails die ik steeds ontvang, ervaar ik als stimulerend en motiverend. Soms werd ik zelfs geraakt door de positieve woorden die ze bevatten. Complimenten dat je het goed doet, dat je sterk bent en een doorzetter.

Hoewel ik een positief mens ben, gelukkig en blij in het leven sta, een goede baan heb en een fijne relatie, voel ik dat mijn strijd tegen mijn (over)gewicht regelmatig mislukt. Dus als iemand je dan out of the blue een doorzetter noemt, kwam bij mij best binnen.

Ik weet dat er een actieve Facebook-groep is. Omdat ik geen Facebook-account heb, ben ik geen deelnemer van deze groep.

De webinars en filmpjes ervaar ik als helpend. Zeker in het begin hebben ze mij geholpen om focus te houden. Daarnaast herhaalde ze de info die ik ook gelezen had. Omdat het een nieuwe mindset is, is de herhaling ook weer helpend.

Gezond leven vs gewicht verlies

Dat ik ben afgevallen, is duidelijk zichtbaar. Hoeveel kan ik eerlijk gezegd niet precies zeggen. Ik heb geen beginstand opgenomen en ik ga ook niet steeds op de weegschaal staan. Mijn focus ligt op gezond eten met veel groenten, 3 maaltijden per dag met indien nodig gezonde snacks. Ik bedenk 1 x per week hoe de week qua eten eruit gaat zien. Doe boodschappen, koop verse producten, volg de menu’s die ik opstel en maak alles zelf. Door de week heen combineer ik vlees, vis en vegetarisch eten. Eet regelmatig smoothies en soepen.

Als ik wat het gewicht betreft toch iets zou moeten zeggen, denk ik een kilo of 20 kwijt te zijn. Van maat 48/50 naar 44/46. Dat laatste is een groot plezier!

Hartelijk groet Mirjam

 

Ook net als Mirjam je gewicht onder controle? Klik hier en ga aan de slag met het Bodyhappiness programma!

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Afvallen Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (4)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Marleen
  op 17 juli 2022 om 22:07 zegt
  Ik wou dat ik ook zoveel karakter had. Bij mij is het ook al een levenslange strijd tegen kilo’s. Overdag lukt het soms maar dan die drang naar zoet
 2. Wauw!, super Mirjam. Je bent een inspiriatie voor mij, toen ik jouw foto zag met je verhaal heeft mij doen beseffen dat ik nu wat kilo’tjes moet gaan kwijt raken…. Dank je wel
  1. Wat een mooi bericht Nanda, super dat Mirjam jou heeft weten te inspireren. Ons ook en besef dat ook jij dat kan. Veel succes!
 3. nicolle
  op 30 april 2021 om 17:25 zegt
  wat een prestatie zeg !! je ziet er mooi uit
 4. Marleen
  op 17 juli 2022 om 22:07 zegt
  Ik wou dat ik ook zoveel karakter had. Bij mij is het ook al een levenslange strijd tegen kilo’s. Overdag lukt het soms maar dan die drang naar zoet
 5. Wauw!, super Mirjam. Je bent een inspiriatie voor mij, toen ik jouw foto zag met je verhaal heeft mij doen beseffen dat ik nu wat kilo’tjes moet gaan kwijt raken…. Dank je wel
  1. Wat een mooi bericht Nanda, super dat Mirjam jou heeft weten te inspireren. Ons ook en besef dat ook jij dat kan. Veel succes!
 6. nicolle
  op 30 april 2021 om 17:25 zegt
  wat een prestatie zeg !! je ziet er mooi uit

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Sylvia viel 5 kilo af in vier weken!

In 2018 viel Sylvia 4 kilo af met het Vegetarisch Afslank Plan. Na drie jaar zochten wij Sylvia opnieuw op. En het gaat nog steeds goed!...

Top artikel

Yvonne viel 35 kilo af in 5 maanden!

Dit mooie verhaal van Yvonne willen we graag met jullie delen. Na een zware tijd is zij voor eens en altijd de strijd met de kilo’s aangegaan. En het resultaat is geweldig:...

Gezond eten

Hoe gezond is soja?

Bekijk alle artikelen