Belinda: een nieuw eetpatroon en een nieuwe levensstijl

0 reacties

8794 volgers

Iets op je eigen manier doen, werkt vaak het beste. Belinda kan dit als geen ander beamen. Sinds februari 2021 past zij de programma’s van Jasper Alblas naar eigen inzicht toe en is ze van 104 kilo naar 88,5 gegaan. ‘Ook mijn omgeving valt op dat ik er gezonder uitzie!’

Het kwartje viel

‘Een vriendin van me had de naam Jasper Alblas al een keer laten vallen, alleen toen drong het niet tot me door. Het kwartje viel nog niet. Maar een tijdje later hoorde ik de naam nog een keer en toen kwam het wél bij me binnen. Het triggerde iets in mij en ik ben op onderzoek uitgegaan.’

‘Omdat eetbuien mijn grootste uitdaging waren, bestelde ik op internet het Stop Eetbuien Programma. Wat me opviel was hoe mooi de prachtige boeken waren die ik thuisgestuurd kreeg. Na de heldere en duidelijke uitleg gelezen te hebben, had ik een aantal drempels overwonnen. Daarna ben ik begonnen. Dat was in februari en ik woog toen 104 kilo.’

Het smaakte naar meer

‘Nadat ik een paar recepten had gemaakt, smaakte het algauw naar meer. Op naar een nieuwe stap en een nieuwe uitdaging dus, met het Bodyhappiness Afslank Programma. Ik vind dat echt een prachtig programma met heerlijke recepten die makkelijk te maken zijn.’

‘De bijgesloten menu’s heb ik eerst niet gebruikt. Op de een of andere manier kreeg ik het niet voor elkaar. Ik ben wel aan de slag gegaan met de tussendoortjes die bedoeld zijn om verleidingen te weerstaan, zoals notenrots en bananenbrood. Dat vond ik heel leuk om te doen en het hielp ook echt.’

‘Een volgende uitdaging maakte zijn opwachting: de Zomer Slank Challenge. De gerechten van de menu’s waren goed te maken en ook nog superlekker. Goed te volgen en weer nieuwe tussendoortjes… Jummie!’

Foto’s delen = motiverend!

‘Mijn diepvries raakte steeds voller met koolhydraatarme bolletjes, muffins, brownies, noem maar op. Een feestje om te maken en te eten. Garneringen en toppings op de gerechten maakten het compleet en ik ging niet eerder eten dan nadat ik een foto had gemaakt.’

‘Het foto’s maken en delen op de Facebookpagina werkte ontzettend motiverend door de leuke feedback, support en tips. Echt super. Je ziet er ook prachtige foto’s van de andere deelnemers. Ik kreeg er zóveel plezier in!’

Inspirerende tips

‘Dankzij de inspirerende tips voor het wegen en meten merkte ik dat ik stapje voor stapje gewicht begon te verliezen. Het mooiste was dat mijn broek losser begon te zitten. Yesssss, tsjakka! De kilo’s vlogen eraf en ik begon het eten zo lekker te vinden, dat ik het brood, pasta en rijst niet eens miste. Ook begon ik met de tip om koud te douchen. Echt een nieuwe uitdaging!’

‘Inmiddels waren de eerste 10 kilo er af en ging ik door met de volgende Challenge: de September Challenge. Nog meer nieuwe recepten en tussendoortjes. Bosbessen-eierkoeken zijn mijn absolute favoriet.’

‘Na een tijdje was er weer 5 kilo af en maakte mijn oude kleding plaats voor een nieuwe garderobe. Met daarin zelfs een jurk die ik hiervoor nooit gekocht zou hebben. Mijn mooie flowerpower broek die ik niet meer paste, kon ik weer aan. Wat een overwinning, toen die rits dicht ging!’

Een nieuw eetpatroon en een nieuwe levensstijl

‘De mensen om mij merken hoe ik verander, en zelf merk ik het natuurlijk aan mij lichaam maar ook aan mijn haar en nagels. Echt zo super. Inmiddels weeg ik 88,5 kilo. En ook niet onbelangrijk: mijn bloedsuikerspiegel is stabiel. Ik heb een nieuw eetpatroon en een compleet nieuwe levensstijl. 85 kilo is mijn nieuwe magische getal, zoals iemand het wel eens noemde. Dan heb ik hetzelfde gewicht als toen ik trouwde.’

‘Ik ben heel dankbaar voor deze ervaring en ga dan ook rustig door met de heerlijke recepten van Jasper Alblas!’

Belinda’s favorieten

‘Een paar van mijn favoriete tips die ik graag deel met anderen die met hun gewicht en voeding aan de slag willen: laad de vriezer vol met lekkere tussendoortjes, zodat je verleidingen kan weerstaan. Maak bij het avondeten je bord mooi op. En douche koud. Het is even doorbijten, maar als je er eenmaal aan gewend bent, is het echt heerlijk!’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Rustige darmen én een gezond BMI: Barbara kreeg het voor elkaar

Barbara is 50 jaar, in de overgang en heeft een chronische darmziekte (Colitis Ulcerosa) waarvoor ze medicijnen gebruikt. Voeding was altijd lastig en het ging ook niet altijd goed. In de loop...

Top artikel

Wat is ghee en hoe gezond is het?

In dit artikel beantwoorden we al je vragen rondom ghee. Duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd. Inclusief recept om ghee zelf te maken.

Gezond eten

Hoe gezond is soja?

Afvallen

BMI berekenen

Bekijk alle artikelen