Edith: ‘Wat eerder niet gelukt was, lukte nu opeens wel’

0 reacties

8794 volgers

Edith heeft volgens haar zo ongeveer alle diëten al wel eens geprobeerd, maar het resultaat was altijd tijdelijk. Toen ze met een forse burn-out thuis kwam te zitten, kwamen de kilo’s er mede door haar te traag werkende schildklier snel bij. ‘Ik realiseerde mij dat als ik dit niet meer wilde, ik radicaal iets moest veranderen aan mijn eetpatroon.’

‘Toen ik met die burn-out thuis kwam te zitten voelde ik me lamlendig, verslagen en gedeprimeerd. In een jaar tijd kwam ik 11 kilo aan. En wat ik ook deed: er ging niks meer af. Na onderzoek bleek dat mijn schildklier te langzaam werkte.’

‘Van dat aankomen werd ik erg ongelukkig en het was ook niet goed voor mijn lijf. Op een gegeven moment merkte ik dat ik me minder makkelijk kon bewegen en zelfs moeite kreeg met sokken aandoen of schoenen dichtmaken. Ook had ik regelmatig last van mijn maag, brandend maagzuur en sliep ik slecht.’

Positieve posts

‘Ik had al zoveel geprobeerd op dieetgebied. Onder andere keto, maar het lukte mij niet om dit vol te houden. Toen kwam ik op Facebook een post van Jasperalblas tegen. Steeds vaker ging ik zijn posts en de reacties erop lezen. Ze waren altijd positief met als rode draad dat het lekkere recepten waren, makkelijk en snel klaar te maken en dat de mensen tussendoor geen trek hadden. Dat wilde ik ook wel proberen!’

‘Ik woog inmiddels 85 kilo en dit was te gek. Voor mij is dat een ongezond gewicht. Op dit moment besloot ik het Weg met Buikvet programma te volgen. In twee maanden tijd viel ik 6 kilo af. Wat eerder niet gelukt was, lukte nu opeens wel.’

‘Nadat het programma was afgelopen begon ik weer opnieuw maar het lukte me niet om het vol te houden. Het werd drukker in mijn leven en ik had minder tijd om me goed voor te bereiden. De trek in boterhammen met kaas en Bosschebollen kwam steeds vaker.’

Appeltje-eitje

‘Ik vind het dus zeker niet altijd makkelijk. De moeilijkste momenten om het vol te houden zijn voor mij als ik slecht en te weinig geslapen heb, te weinig water heb gedronken en m’n agenda te vol zit. Als ik deze drie op orde heb is het appeltje-eitje, maar als dat niet zo is, moet ik oppassen.’

Toch ben ik tevreden, want ik heb inmiddels een redelijk stabiel eetpatroon waarin ik gezonde voeding afwissel met wat ongezondere voeding. De verhouding is 80/20 met 80 voor de gezonde voeding, die ik uit de recepten van Jasperalblas.nl haal. Mijn gewicht is hetzelfde gebleven en ik ben dus niet aangekomen.’

‘Ik voel me fit en energiek en vind het ook fijn om op deze positieve en bewuste manier met voeding bezig te zijn!’

Ediths tip:

Zelf streef ik ernaar om iedere dag minimaal 30 minuten te wandelen.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

De waarheid over E621 – Is het écht zo ongezond?

Je hoort regelmatig negatieve verhalen over het E-nummer E621 en het effect dat voedsel met dit E-nummer kan hebben op je gezondheid. Bijna iedereen consumeert het, of...

Top artikel

Lisette viel meer dan 25 kilo af!

Dit is het verhaal van Lisette. Door anders te gaan eten is zij meer dan 25 kilo afgevallen. Ze voelt zich nu erg fit en gezond en haar BMI is van 36,4...

Gezondheid

Thuis workout #2

Bekijk alle artikelen