Als Sandra het kan, kan jij het ook!

2 reacties

8794 volgers

Toen Sandra vorige week haar streefgewicht op de weegschaal zag staan heeft zij naar eigen zeggen een potje zitten janken van geluk en dankbaarheid.

Dat afvallen in de overgang echt mogelijk is (!) bewijst zij hier wel mee. Sandra viel maar liefst 18 kilo af in 9 maanden en ging van maat XL/L naar M/S. Fantastisch, Sandra!

sandra_voor-na
Sandra’s voor en na foto’s

Wil jij weten hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen en hoe jij dit ook kunt bereiken? Ze vertelt het je hier!

Ongezonde leefstijl

Sandra is een gezellige dame van 48 jaar die werkt als verpleegkundige in de wijk. Voor dat ze begon met afslanken was ze zich nooit bewust van haar voeding waardoor zij behoorlijk ongezond heeft gegeten.

“Toen ik in de overgang kwam merkte ik dat ik aan kwam. Ik sliep slecht, mijn ontlasting ging moeizaam, ik was enorm moe en ik voelde me ziek. Achteraf gezien allemaal gevolgen van mijn ongezonde leefstijl.”

De onregelmatige werktijden maakten haar leven er niet gezonder op.

“Mijn lichaam was zo ontregeld, mijn hoofd wilde wel, maar mijn lijf niet meer. Ik kon alleen maar slapen, en als ik mijn bed uitkwam was ik nog doodmoe. Precies toen ik me zo ziek voelde, kwam ik Jasper tegen op Facebook. Mijn redder in nood.

Ik zag allerlei berichten van mensen die succesvol afgevallen waren en zich erg goed voelden bij zijn methode. Hoewel ik sceptisch was, ben ik toen toch een aantal artikelen gaan lezen en heel langzaam gaan spelen met gezond eten, een peentje hier en een appeltje daar.”

Op 1 juni 2015 is Sandra echt begonnen. Heel langzaam. Ze viel iedere keer 1 a 2 kilo af. Omdat zij zich zo slecht voelde, liet ze bloed prikken. Ze bleek vitamine D en ijzer tekort te hebben, waar zij tabletten voor kreeg.

Sport

Voor meer energie besloot Sandra ook het sporten op te pakken.

“Ik begon het leuker en leuker te vinden en nu sport ik vijf tot zeven keer per week. Ik heb energie voor tien en veel doorzettingsvermogen om te sporten. Zumba, yoga, buikdansen, powerpump en boksen.

Ik sport iedereen eruit, en dat geeft me zoveel zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfrespect. Ik was mezelf aan het kwijtraken maar dit maakt mij moedig en sterk!”

Langzaam maar zeker begon Sandra de resultaten te voelen, ook in haar omgeving bleef zij niet onopgemerkt.

“Ik kreeg steeds vaker een complimentje te horen. Dat gaf mij zoveel kracht om door te gaan. En nog steeds zeggen mensen dat ik straal en steeds mooier word naarmate ik ouder word. Dat doet mij enorm goed!”

Van 81 kilo is Sandra’s gewicht nu stabiel op 62 kilo en ze wil zeker niet terugvallen. “Ik heb het een beetje 50/50 gedaan. Een beetje van Jasper en een beetje van mij. Eerst deed ik het precies zoals Jasper voorschrijft maar ik merkte dat ik mijzelf dingen ging ontzeggen en dacht nee, dit moet ik niet doen.”

Ze eet 80 procent van haar voeding heel gezond en voor 20 procent neemt ze soms ook wat lekkers of iets wat buiten de richtlijnen van Jasper valt.

Onregelmatig werken

“Omdat ik onregelmatig werk is het erg belangrijk dat ik mijn eten goed voorbereid. Op maandag en woensdag maak ik eten voor een paar dagen. Ik moet ‘s ochtends alles zo in mijn tas kunnen doen, anders gaat het mis. “

“Sinds juni ontbijt ik ook. Dit heb ik nooit eerder gedaan, ik besteedde er gewoon geen tijd aan. Nu kan ik niet meer zonder gezond ontbijt de deur uit. Ik ben verpleegkundige en weet het zo goed voor een ander, maar ik heb al die jaren zo slecht voor mijzelf gezorgd. Daar heb ik de rekening voor gehad.”

Gelukkig heeft Sandra zichzelf helemaal teruggevonden. Het gezonde eten kost ook geen moeite meer. Ze heeft de discipline altijd in zich gehad, maar ze koos voor de makkelijkste weg. Haar man eet Hindoestaans, dus zij kookt nu verschillende maaltijden. Beetje bij beetje gaat hij ook wat gezonder eten.

“Ik voel me beter dan ooit. Mijn man is reuze trots op me en mijn dochter zegt: ‘Mam je kunt nu mijn broeken aan’!”

Valkuilen

Afslanken is een proces, en dat gaat met ups en downs. Sandra’s aandachtspunt is dat zij goed water moet blijven drinken. Door haar werk vergeet ze dat soms of zij wil bij cliënten niet naar het toilet hoeven.

Ook neemt ze af en toe iets lekkers. “Op een feestje bijvoorbeeld, dan eet ik een loempia en daar geniet dan enorm van. Ik neem naar feestjes altijd mijn bakjes met selderij, peentjes, appel en dergelijke mee en die eet ik dan in de auto op.”

“Mijn familie denkt dat ik mezelf belemmer. Ze hebben echt zo iets van: ‘jij bent gek’, maar ik voel me er juist zo gelukkig bij!”

Guilty pleasure

“Een keer in de zoveel tijd neem ik Ben en Jerry ijs, dat vind ik het lekkerst wat er is. Laatst heb ik de grootste beker genomen en het ijs in één keer opgegeten. Nou, dat heb ik geweten. Ik heb de hele nacht niet geslapen en enorme maagpijn gehad. Volgende keer neem ik toch de kleine beker.”

Sandra eet op haar werk geen koek, snoep of taart.

Tips van Sandra

“Begin zonder verwachtingen en neem de tijd. Onderzoek wat bij je past, belemmer jezelf niet en stel grenzen. Luister niet teveel naar anderen, maar kijk wat bij jou past en ga daarvan uit. Stel langzaam je doelen op en evalueer na een half jaar.

Je gaat het merken aan alles. Je krijg meer uithoudingsvermogen, je concentratie verbetert en je huid verandert. Op een gegeven moment wil je niet meer anders!”

Doel

Nu Sandra haar streefgewicht heeft bereikt, heeft zij een ander doel voor zichzelf gesteld.

“Ik ben nu 48 geworden, maar op mijn 50e wil ik superstrak in mijn avondjurk zitten van mijn haar tot mijn kont. Alles moet strak, maar wel met behoud van mijn vrouwelijke figuur.”

Redactie: Wij zijn super trots op je Sandra, je bent een inspiratie voor iedereen die bezig is met afslanken. Ga zo door met gezond eten en sporten dan zit jij strak in die jurk op je 50e.  Zeker weten!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (2)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Hallo allemaal die af willen vallen! Begin eerst met de knop in je hoofd om te zetten voordat je gaat lijnen je moet er 100% voor gaan geen 99 want dan val je toch terug in je oude gewoontes! Het is echt te doen en zeker met de tips van Jasper erbij! Een beetje van jezelf en een beetje van Jasper!
    1. Bedankt voor je support Gerda, ik ben het helemaal met je eens!
  2. Hallo allemaal die af willen vallen! Begin eerst met de knop in je hoofd om te zetten voordat je gaat lijnen je moet er 100% voor gaan geen 99 want dan val je toch terug in je oude gewoontes! Het is echt te doen en zeker met de tips van Jasper erbij! Een beetje van jezelf en een beetje van Jasper!
    1. Bedankt voor je support Gerda, ik ben het helemaal met je eens!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Joan viel 16 kilo af!

Joan deelde haar ervaring met ons. Zij is maar liefst 16 kilo afgevallen met ‘Jasperen’, zoals ze het heel leuk noemt. Ze heeft echt plezier gekregen in koken, voelt zich stukken beter...

Top artikel

Seizoensproducten: Groenten en fruit van ieder seizoen

Seizoensproducten: gezonder, goedkoper, lekkerder én beter voor het milieu? Ontdek welke groenten en fruit verkrijgbaar zijn in de lente, zomer, herfst en winter.

Bekijk alle artikelen