Als Nel het kan, kan jij het ook!

0 reacties

8794 volgers

Nel stuurde een tijdje geleden een enthousiaste mail.

Zij is in zeven maanden tijd tien kilo afgevallen door middel van een koolhydraatarm eetpatroon. Het mooie aan Nel is dat ze de tijd neemt om af te vallen. Dit is erg verstandig want daardoor kun je echt je eetgewoonten veranderen. Hier lees je haar verhaal.

“Ik ga niet heel snel, maar lekker op het gemakje. Ik ben ook niet van plan om heel anders te gaan eten dan ik nu doe. Ik wil er nog drie kilo af hebben, maar dan ga ik stabiliseren. Ik blijf gewoon koolhydraatarm eten, maar kan dan iets meer gaan eten.”

Nel heeft diabetes. Ze nam 1,5 – 2 novonorm (maaltijdtablet) per maaltijd in, dat is in zeven maanden tijd langzaam gedaald tot een halve tablet of niets per maaltijd. Zij regelt dit helemaal zelf. Ook haar bloeddruktablet is gehalveerd. Deze is nu vrij laag dus misschien dat die op den duur helemaal weg kan. Dat zou natuurlijk erg fijn zijn.

Wij zijn benieuwd hoe Nel het afvalproces heeft ervaren.

“Ik doe het op mijn eigen manier. JasperAlblas.nl heeft me ontzettend geholpen en geïnspireerd, maar er zijn ook een paar dingen die ik anders doe dan Jasper. Zo gebruik ik koolhydraatarm brood, één of anderhalve boterham per dag bij de lunch of crackers. Ook kijk ik naar de hoeveelheid koolhydraten die per fruitsoort aanwezig zijn. Daarom gebruik ik appels en peren matig. Een halve per keer. Aardbeien, frambozen en dergelijke eet ik er gewoon bij, ook al heb ik al fruit op. En dat is eigenlijk met alles zo. Ik kijk naar het koolhydraatgehalte. Is het toelaatbaar dan neem ik het, zo niet, dan laat ik het staan. Ook gebruik ik geen zeezout maar Jozozout in verband met de jodium. Te weinig geeft volgens mij problemen met de schildklier.”

Nel is niet de enige in haar omgeving die met succes afgevallen is door koolhydraatarm te gaan eten.

“Ik ken wel dertig mensen hier in de omgeving die koolhydraatarm eten! Mijn schoondochter is 12,5 kilo kwijt en mijn zoon tien kilo. Wij zijn gelijk begonnen. De anderen zijn later gevolgd. Er is zelfs iemand die een maagverkleining wilde laten doen, maar als laatste redmiddel probeerde ze toch nog koolhydraatarm te eten. Ze zag al snel dat ze hiermee afviel en is inmiddels ook al dertien kilo kwijt.”

Nel is overtuigd van de koolhydraatarme leefwijze en vindt het echt geen dieet. “Het is anders nadenken. Meer eiwitten, gezonde vetten en minder koolhydraten en zo kun je gewoon lekker blijven eten. Als je een keer wat volkoren macaroni wilt eten omdat je dat zo lekker vindt, doe dan gewoon een klein beetje met veel groente erbij met vlees, vis of ei, zodat je toch niet teveel koolhydraten binnenkrijgt. Ikzelf heb er geen behoefte aan, maar sommige anderen wel. Ik raad iedereen aan bewust te eten en in het groene vlak te blijven, dan komt het helemaal goed,” aldus Nel.

Veel succes verder met gezond eten Nel. Wij vinden het erg mooi en inspirerend voor andere mensen om te zien dat je naast Jasperalblas.nl je eigen draai geeft aan de koolhydraatarme leefwijze. Dat is waarom het succesvol is en werkt voor jou. We willen iedereen adviseren: laat je inspireren door de recepten uit het 7×7 Receptenboek en geef er vooral je eigen draai aan. Ga op zoek naar de manier die voor jou werkt, binnen jouw mogelijkheden en leefwijze. Voor de een betekent dit dat hij een snee koolhydraatarm brood eet per dag, de ander volgt de recepten helemaal precies en weer een ander eet nog af en toe een bordje met rijst. We willen iedereen meegeven: maak het eigen, net als Nel, dan wordt het ook bij jou een succes en ben je zo van die overtollige kilo’s af!”

Ben jij succesvol afgevallen en wil je net als Nel je verhaal delen? Laat het hieronder weten.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Janette viel maar liefst 23,5 kilo af!

Te zwaar zijn is niet fijn. Als oma met meer dan genoeg dingen om te doen, droomde ook Janette er wel eens van hoe het zou zijn als ze geen last meer...

Top artikel

Thuis workout #2

Thuis workout Hieronder weer een thuis workout van Jasperalblas.nl. Geschikt voor beginners en gevorderden. Het enige dat je nodig hebt is een matje (of gebruik je vloerkleed). Stella noemt...

Bekijk alle artikelen