Als Sandra het kan, kan jij het ook!

0 reacties

8794 volgers

Sandra heeft groene smoothies ontdekt en is er binnen twee maanden 11 kilo mee afgevallen. En dat ziet er zo uit:

sandra_before-after

Zij ging van 82 kilo naar 71 kilo. Zelfs tijdens haar vakantie in Frankrijk viel zij zonder moeite 2 kilo af. Smoothies drinken behoort tot haar nieuwe levensstijl en ze voelt zich er geweldig bij. Wij spraken haar en hier lees je haar verhaal:

Kop in het zand

Het zat Sandra al een tijdje niet helemaal lekker hoe ze at en zich voelde. Ze heeft een drukke baan waarbij ze regelmatig om half 7 de deur uit gaat en pas om half 8 ’s avonds weer terug is. Ze ontbeet altijd wel, maar na het werk gunde ze het zichzelf niet om te koken omdat ze direct wat wilde eten. Ze at vaak rijstwafels en daardoor erg weinig groente. Ook tijdens de lunch op werk pakte ze wat er voorbij kwam en dat was, hoewel ze probeerde gezonde keuzes te maken, niet altijd heel gezond.

In de afgelopen jaren is Sandra daardoor heel geleidelijk aangekomen. Ze woog altijd rond de 68 kilo, maar langzaam steeg haar gewicht.

“Op een gegeven moment ga je over de 70 kilo heen, dan hou je vast aan 75 en ineens zit je over de 80 kilo. Je accepteert steeds meer. Ook ging ik gewoon steeds minder op de weegschaal, ik hield mezelf eigenlijk voor de gek. ”

Het roer ging om

Sandra heeft hormoontherapie gehad nadat zij borstkanker heeft gehad, waarna zij vervroegd in de overgang kwam. Ze voelde zich niet meer goed in haar lijf, ze was veel moe, haar stoelgang liep niet lekker en zij had vaak een opgeblazen gevoel. Ze was er klaar mee en ook omdat ze 50 werd gooide ze het roer om.

“Er is altijd wel een reden om het uit te stellen, maar ik besefte heel goed dat een gezond lichaam het belangrijkste is dat je kan hebben en dat afslanken moeilijker wordt naarmate je ouder wordt. Ik wilde rustig aan naar een schappelijk gewicht gaan door gezond te eten. Ik dacht als ik rond de 73 kilo ga wegen ben ik al weer blij.”

Afkicken

Via google is ze bij JasperAlblas.nl terecht gekomen. Ze kocht het 7×7 afslank receptenboek en begon daarmee. Dat ging niet snel genoeg. Ze schreef zich in voor de nieuwsbrief en daar kwam ze het Smoothie Afslank Plan tegen. Daar begon ze mee, eerst met een staafmixer maar dat was verre van ideaal, dus zij kocht een Nutribullet en ging aan de slag.

“De eerste twee weken zonder suiker waren lastig voor me. Ik kreeg echt afkickverschijnselen, koud en warm en nare dromen. Na de eerste week was er al 3 kilo af en durfde ik weer vaker op de weegschaal. Ineens was dat minder moeilijk. Ik merkte het aan mijn kleding en huid. Ook werd mijn stoelgang direct beter en makkelijker en kreeg ik meer energie.”

Hoewel Sandra al blij zou zijn met 73, weegt ze inmiddels 69 kilo. Het is lang geleden dat ze dat heeft gewogen en zij wilt nu ze toch zo lekker bezig is terug naar 67/68 kilo.

Afvallen tijdens de vakantie kan!

“Het hoeft niet heel hard te gaan, ik doe het rustig aan en veroorloof mezelf zo nu en dan eens wat. Een van mijn grote zwaktes is ijs. Dat neem ik af en toe en merk daar niks van. Tijdens de vakantie wilde ik niet aankomen dus ik nam de Nutribullit mee naar Frankrijk.

Bij de supermarkt haalde ik wat er was en maakte daar smoothies van met ijsblokjes. Ik heb geen honger gehad en wat is er nou lekkerder dan een heerlijke smoothie als het zo warm is? Ik nam twee smoothies per dag. Gelukkig hou ik niet van stokbrood en was het makkelijk om dat te laten. ’s Avonds kookten we vaak thuis en at ik koolhydraatarm. Na de vakantie was ik ruim 2 kilo kwijt, zonder dat het moeite kostte.

Tijdens de vakantie heb ik 5 ijsjes gegeten en nam elke dag een glaasje wijn zonder daarbij te eten en het was heerlijk, ik genoot er zelfs meer van.”

Nieuwe gewoonten aanleren

Sandra gaat vaak naar de bioscoop. Ze heeft een kaart waarmee ze onbeperkt kan gaan. Ze nam altijd een grote bak popcorn, maar daar is ze mee gestopt.

“Ik neem nu water en dat is het. Het is gewoon de knop in je hoofd om zetten en jezelf elke keer afvragen waar doe ik het voor? Ik ben ziek geweest en uiteindelijk is een gezond lijf echt het allerbelangrijkst. Ik heb veel gelezen over de effecten van suiker op je gezondheid, dus waarom zou ik dat nog eten?

Laatst ging ik naar twee films achter elkaar. Toen heb ik tussendoor in de lounge lekker mijn smoothie gedronken. Voor mij werkt het en is het makkelijk.”

Maak je eigen keuzes

“Mensen zien afvallen als jezelf iets ontzeggen. Dat zie ik niet zo: ik ontzeg mezelf niets, sterker nog. Ik voel me nu beter, word echt niet gelukkig van snoepjes, dropjes etc. Soms als ik trek heb in iets lekkers dan neem ik een snack uit het boek en leg ik het mooi neer en ga ik er echt voor zitten. Banaan met amandel en wat pure chocolade bijvoorbeeld en dan geniet ik er intens van.

Ik blijf het soms frappant vinden dat mensen niet lijken te willen dat je afvalt. Ze zeggen: ‘aah joh, neem toch iets of je moet niet meer afvallen hoor.’ Het heeft blijkbaar iets bedreigends. Als ik een taartje wil omdat ik jarig ben dan doe ik dat zeker, maar het moet wel mijn beslissing zijn.

Ach het is altijd wat, als je dik bent vinden mensen daar wat van, maar als je gezond en slank bent blijkbaar ook.”

Tips van Sandra

Sandra heeft bewust de keuze gemaakt om gezond te gaan eten en raad iedereen aan om dat ook te doen die een permanente verandering wilt.

“Ik eet regelmatig bij familie en als ze vragen wat kunnen we voor je maken zeg ik: alles, ik eet alleen geen koolhydraten op zoete aardappel, havermout en quinoa na en dan komt het altijd goed.”

Sandra is een bron van inspiratie. Ook haar broer en neef zijn inmiddels al begonnen met koolhydraatarm eten.

“Als ik echt een tip mag geven zou ik zeggen: niet teveel over nadenken, gewoon beginnen. Koop het gewoon, doe het gewoon. Geef het de tijd. Er is altijd een reden om het niet te doen. Gezond eten is een keuze, als je die keuze maakt is er niks raars of moeilijks.

Zie de voordelen ervan. Je gezondheid! En, zo koop ik nu altijd de groenten met 35% korting bij de supermarkt. Het maakt namelijk toch niet uit als ze een dag over de datum zijn wanneer je het in je smoothie doet. Kleren kopen wordt ook leuker. Uiteindelijk is een gezond lijf het allerbelangrijkste maar toch is dit ook mooi meegenomen.”

Redactie: “Geweldig hoe je dit hebt aangepakt Sandra. Die drive om gezond te willen eten lijkt vanuit je tenen te komen. Mooi om te lezen dat niets of niemand je in de weg staat om het gezonde lichaam te krijgen dat je wilt. Ga zo door, wees trots op jezelf, dan heb je voor je het weet het ideale gewicht voor jou te pakken!”

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Nicky: weer gezonder en sterker

Na nare tijden in de familiesfeer met ondertussen ook nog een pandemie erbij woog Nicky zonder het al te goed te beseffen opeens 118,9 kilo. Ze vond troost in eten. ‘Ik ben...

Top artikel

Waar sla jij lichaamsvet op en hoe kom je er van af?

In dit artikel leer je waar lichaamsvet zich in je lichaam ophoopt en hoe je er op een gezonde en eenvoudige manier vanaf komt door koolhydraatarm te eten.

Ervaringen

Bekijk alle artikelen