Nancy viel 25 kilo af

0 reacties

8794 volgers

Vorige week kregen wij dit mooie verhaal binnen van Nancy. Zij is maar liefst 25 kilo afgevallen door mee te doen met onze programma’s. Hoe zij dit precies heeft gedaan? Hier vertelt zij haar verhaal:

Hoe het allemaal begon

“We kwamen terug van vakantie uit Gran Canaria (laatste week 2018, eerste week 2019) en ik was het helemaal beu. Maar dan ook echt kei-beu.

De weegschaal gaf 120kg aan, wat toch echt mijn knop deed omzetten. Ik wilde dit niet langer.

Ook het alcohol drinken was de spuigaten uitgelopen tijdens de vakantie. Dat was het eerste wat ik wilde: stoppen met het drinken van alcohol.

En dat deed ik dan ook. Dit was een grote stap omdat we genietende drinkers waren.

En ik moet zeggen, tot op de dag van vandaag geen druppel alcohol meer aangeraakt!

Water drinken, ja dat moest ik gaan leren. Want wat had ik daar een hekel aan.

Gelukkig raakte ik daar snel aan gewend en het bijzondere was dat ik de alcohol al heel snel nier meer miste!

Jasper Alblas

Twintig jaar lang heb ik keer op keer een nieuw dieet geprobeerd maar in plaats dat ik afviel, werd ik als maar zwaarder.

Hoe ik aan Jasper Alblas kwam weet ik niet precies meer.

Ik denk dat ik ben gaan googlen naar iets wat me de zoveelste keer een paar kilo zou laten afvallen.

Dit klinkt niet hoopvol en ik verwachte dan ook niets.

Maar toen ik op de website van Jasper Alblas kwam bleef ik lezen en wat ik las ging me steeds meer interesseren.

Onder het mom van ‘Waarom ook niet’ bestelde ik op 9 januari de digitale versie van ´Het Smoothie Afslank Plan´. Daarbij kreeg ik ook de ´Bonusprogramma´ en de ´Wintereditie´.

Het werd toen duidelijk, mijn doel was 30 kg afvallen en daar ging ik helemaal voor!

Smoothies

Waar begin ik aan, dacht ik maar optimistisch begon ik met het Detox-programma. Wow mijn koelkast zag groen en rood…zoveel verse groenten!

Dat was ik niet gewend.

Ik heb een goede sapmachine aangeschaft, waar ik trouwens geen spijt van heb.

Het Detox-programma heb ik niet de hele week met liefde gedronken. Het viel zwaar maar het doel was sterker dan de smaak. Wat een groot voordeel was is dat ik geen hongergevoel had en het gemakkelijk met mijn werk te combineren was.

Het afbouwen deed ik middels de sappen en smoothies maar al snel kregen de soepen mijn grote voorkeur. Wat zijn die lekker en vooral voor de winter!

Ik ben een kou kleum dus warme soepjes waren meer dan welkom. Ik ben dan ook begonnen met het ´Kickstart-programma´ waarin de maaltijden de soepen werden. Eind januari zei mijn weegschaal geen 120kg meer maar 112kg (-8kg).

Dat ging lekker en gaf me veel energie!

Way of life

Aangezien ik de digitale versie soms wel lastig vond, heb ik eind februari de gedrukte versie besteld en ook de 7×7 afslank recepten boeken.

Daarmee ben ik begonnen met de lekkere recepten uit te proberen. Het ging snel met mijn gewicht. Eind februari was het naar 107kg (-13kg) gedaald.

Het gevoel er niet teveel van verwachten was overgeslagen naar enthousiasme en ik kreeg mijn man ook zover om mee te eten met de maaltijden.

Zalig om samen hiermee verder te kunnen gaan. Langzaam aan begon het ´way of life´ gevoel te komen.

Sporten

Ik had mezelf beloofd te gaan sporten wanneer er 20 kg af zou zijn. Mijn rug bevat 2 pennen en 21 haken en bouten om 15 wervels vastgezet te hebben. Dit heeft geresulteerd dat sporten voor mij steeds moeilijker werd, wat ook niet bevorderlijk was voor het gewicht.

Daarbij werk ik fulltime maar heb ik grotendeels een zittend beroep. Half april was het dan zover en toen ben ik cardiotraining gaan doen met begeleiding.

Voor het gewicht werd het lastiger maar ik wist wel dat spierweefsel zwaarder zou zijn dan vet. Dus met die logica vond ik het ook niet erg en raakte ik niet teleurgesteld.

Zomerslank en sexy

Zo ben ik steeds gezonder en slanker geworden. In mei begon ik met de Zomer Slank Challenge en sinds half juni zijn er zo nog 5 kg extra af gegaan en ben ik nu op een magisch getal van -25kg terecht gekomen.

En wat zie ik er anders uit! Maten zijn als volgt: taille -15cm, heup -15cm, borst -11cm, dijbeen -13cm, arm -7cm.

Het is zo’n groot verschil zowel voor mijn uiterlijk als mijn brein. Ik denk anders, ben tevreden, energiek, trots, sexy en heb een hele andere uitstraling!

Ik voel me nieuw, zoveel mooier en zelfverzekerder. En het geeft ook mijn relatie een oppepper.

Want ook mijn man is al 12kg kwijt is. Topper toch!

Nieuwe kleding

Waar ik begon op discipline kost het gezonde eten geen moeite meer. Alleen de portefeuille wordt soms wat lichter door de nieuwe kleding die ik heb aangeschaft. Maar dat is zo leuk! Dat heb ik verdiend! Jurkjes draag ik nu met plezier en ik heb zelfs buiten mijn werk hot-pants aan!!

Operatie

Ik kreeg van de week de vraag ´hoe is de operatie verlopen?´. Deze persoon dacht dat ik een maagverkleining had laten doen. Ik heb dat als een groot compliment ontvangen.

Er wordt ook vaker gevraagd wat voor dieet ik volg. ´Dieet?´ zeg ik dan. ´Ik volg geen dieet maar heb een nieuwe way of life´. Zo zijn we dat echt gaan zien.

We zijn niet bezig met de korte termijn maar voor levenslang.

Mijn lichaam bepaalt hoeveel ik afval

Mijn lichaam zal zelf wel aangeven wanneer het terug de balans moet zoeken en wanneer het verder gaat met afvallen. Mijn doel van -30kg, die ga ik zeker halen.

Wanneer? Ik hoop voor mijn 50e verjaardag (22 oktober). Maar dit is al niet meer mijn einddoel. Mijn einddoel bepaal ik zelf niet meer, maar mijn lichaam met deze levensstijl.

Bedankt Jasper en bedankt voeding coaches!

Bedankt ook alle lotgenoten die op mijn voor- en na-foto op Facebook zulke leuke reacties hebben geschreven. Dat doet een mens zeer veel plezier!”

Redactie Ja.nl:

“ Wauw Nancy, dank je wel voor het delen van je mooie verhaal. Het is ontzettend inspirerend hoe je dit hebt aangepakt. Heel knap gedaan, je mag enorm trots zijn op jezelf en wat geweldig dat je ook je man hebt weten te inspireren. Mooi om te zien dat jullie nu samen gezond in het leven staan. Ga zo door en geniet van je lichaam en het gezonde eten!”

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Afvallen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Anouk het kan, kan jij het ook!

Anouk is vorig jaar maart vanwege gezondheidsredenen begonnen met koolhydraatarm eten en afvallen. Ze is binnen een jaar maar liefst 23 kilo afgevallen.

Top artikel

Saskia viel 15 kilo af!

Een paar weken geleden hoorden wij dit mooie verhaal van Saskia. Vanwege een aangeboren hartafwijking is een gezond gewicht voor haar extra belangrijk. Ze wilde zich heel graag goed en gezond voelen...

Bekijk alle artikelen