Sylvia viel 5 kilo af in vier weken!

4 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in september 2018, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Een tijdje geleden kregen we dit fantastische verhaal van Sylvia te horen. Sylvia is in juli gestart met eten volgens het Vegetarisch Afslank Plan en is in vier weken tijd bijna 5 kilo afgevallen!

Dit is links haar na-foto en rechts de voor-foto. Fantastisch! In vier weken tijd een behoorlijke transformatie. Hier is haar verhaal.

Ik moet hier iets aan doen

‘Het was een warme zomermiddag in juli. Ik kwam thuis van boodschappen doen en zag mezelf in de spiegel. En daar was weer die gedachte: “Ik moet hier iets aan doen”. Al maanden zag ik elke dag weer dat ik langzaam steeds dikker werd. Dat had vooral met mijn hormonen te maken, dacht ik.

Je hoort en leest zoveel over hormonen, ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen. Maar die bewuste middag besloot ik dat ik écht iets wilde doen om mijn hormonen weer in balans te brengen. Ik wist dat mijn eetpatroon niet optimaal was. De manier waarop ik al jaren at, paste niet meer.’

Snaaitrek

‘Ik had altijd last van bloedsuikerschommelingen en gaf regelmatig toe aan snaaitrek die daaruit voortkwam. Doordat ik in de loop der tijd zwaarder was geworden, kreeg ik steeds meer last van mijn voeten en voelde ik me vreselijk opgeblazen. Bewegen werd steeds lastiger. Ik voelde me op dat moment een oude vrouw, terwijl ik juist actief en energiek wilde zijn.’

Het maakte me erg onzeker, maar ik wist niet wat ik moest veranderen. Toen zag ik een bericht over het Vegetarisch Afslank Plan en besloot het een kans te geven en mijzelf het plan cadeau te doen. Ik vond het eerlijk gezegd altijd raar als mensen geen brood en aardappels aten. Maar ik was vooral ook nieuwsgierig en benieuwd hoe het zou voelen om vegetarisch en koolhydraatarm te eten.’

Geen vlees, brood en aardappels

‘Dus ik had veel zin om te beginnen. Alles stond duidelijk uitgelegd, ik deed de boodschappen en begon met het maken van de recepten. En tot mijn verbazing was er helemaal niets raar aan geen vlees, brood en aardappels eten. Integendeel zelfs. Het was heerlijk, ik was heel voldaan en had totaal geen behoefte aan tussendoortjes.

Het gaf me veel rust in zowel mijn hoofd als mijn lijf om daar niet meer mee bezig te hoeven zijn… Wat een verademing! Mijn omgeving keek er soms wel wat raar van op dat ik ineens anders at dan zij gewend waren. Dat was natuurlijk even wennen. Maar ik was zo blij, om elke dag weer te ervaren dat er zoveel snelle gezonde recepten zijn.’

Een voldaan gevoel

‘En die gezonde recepten zorgden ervoor dat ik niet meer naar koekjes hoefde te grijpen om de snelle trek te stillen. Zelfs de smoothies die op het programma stonden smaakten heerlijk. Ik had verwacht dat je snel trek zou hebben als je een smoothie als maaltijd zou gebruiken maar dat was helemaal niet het geval. Ook van de smoothies had ik een voldaan gevoel.

En ze waren zo makkelijk om klaar te maken. Ik gaf er al snel mijn eigen draai aan. Ik leerde om te kijken wat ik nog in huis had aan groenten, en daar maakte ik steeds lekkerdere gezonde smoothies van. Dat voelde goed! Ik ging er vol goede moed en met veel plezier tegen aan. Het voelde zo goed, dat ik bijna geen moeilijkheden ben tegengekomen. Het werd juist makkelijker voor me.’

Eén weekend zondigen

‘De laatste jaren had ik steeds minder zin in vlees. Maar echt lekkere recepten zonder vlees, kon ik niet bedenken. Deze recepten uit het Vegetarisch Afslank Plan waren heerlijk en ik voelde me super! Af en toe wisselde ik wat recepten om, als dat beter uitkwam. Dan hield ik natuurlijk wel rekening met het aantal koolhydraten zodat ik zou blijven afvallen.. op één weekend na.

Toen ging ik het weekend weg. Het was natuurlijk even afwachten hoe dat zou gaan en spannend om te ontdekken of het me zou lukken om gezond te blijven eten. Ik had verwacht wel een alternatief te kunnen vinden voor brood, maar helaas was dat er niet. Ik besloot toch wat brood te eten en ik kreeg direct last van mijn darmen. Ook zag ik het meteen terug op de weegschaal.’

Kurkuma-drankje

‘Een goede reden om het gezonde eten direct weer op te pakken, dus. Ik was opgelucht toen ik zag dat de kilo er binnen een dag weer vanaf was. Geweldig, deze manier van eten werkte echt! Dat motiveerde me om gewoon weer verder te gaan.

Als je me een paar jaar geleden zou vertellen dat ik geen brood en vlees meer zou eten en de dag zou beginnen met een kurkuma-drankje, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar nu voelde het allemaal erg logisch. Elke ochtend stond ik op en begon de dag met het gezonde kurkuma-drankje uit het plan.’

Het resultaat 

‘Gedurende de weken ging ik steeds dieper en lekkerder slapen en begon ik mij weer energieker te voelen. En dat terwijl ik heerlijk at, de hele dag verzadigd was en ik op een heel ontspannen manier het plan volgde. En toen was het zover.. het resultaat! Ik ben nu, vier weken later bijna 5 kilo afgevallen! Ik ben van 76,6 naar 71,8 gegaan en voor het eerst sinds lange tijd heb ik het gevoel dat ik de regie over mijn lichaam terug heb.

En dat terwijl ik niet eens volledig het programma heb gevolgd. Ik maak zo verstandig mogelijke keuzes als ik ergens anders ben en ga gewoon weer verder als ik thuis ben. Ik heb dus totaal geen stress van een moeilijk dieet en dat voelt heerlijk. De grootste verandering is dat ik helemaal geen honger gevoel meer heb en dat geeft veel rust. Ik hoef niet meer elke keer bezig te zijn met eten en het stillen van de trek.’

Een nieuwe levensstijl

‘Ik ben begonnen met vegetarisch en koolhydraatarm eten. En natuurlijk ga ik door. Vooraf dacht ik dat het een stuk saaier zou zijn om geen vlees en minder koolhydraten te eten, maar het is leuker en lekkerder dan verwacht. Ik ben heel erg blij met de handvatten die ik heb gekregen door het Vegetarisch Afslank Plan en nu ga ik zelf recepten combineren.

Ik weet nu hoe ik lekkere vegetarische gerechten kan bereiden die niet moeilijk, maar wel heel smakelijk zijn. Ik ga wel proberen om af en toe eens een stukje vlees te eten, maar als ik merk dat ik daar niet goed op reageer, dan laat ik dat gewoon weer staan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over mijn aankoop. Het gezonde eten heeft me veel gebracht. Uit enthousiasme heb ik mensen in mijn omgeving verteld over Jasperalblas.nl en ik hoop natuurlijk dat zij ook beginnen met koolhydraatarm eten!’

Redactie Jasperalblas.nl
Geweldig gedaan Sylvia, daar mag je zeker trots op zijn. Ontzettend fijn om te horen dat je minder pijnklachten hebt en weer lekker in je vel zit. Ga zo door met het gezonde eten!

Update 12 oktober 2021

Ik ben nog steeds heel blij dat ik Jasper Alblas heb gevonden. Ik leef nog steeds volgens zijn regels, maar volg geen Challenges meer omdat ik al jaren op gewicht ben en me heel fit voel! Ik weeg momenteel 65 kilo dus er is langzaam aan nog meer Sylvia verdwenen. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende boeken aangeschaft van Jasper en daar kijk ik in als ik zelf eens inspiratieloos ben of te makkelijk in hetzelfde verval.

Ook ben ik blij met de specials die Jasper soms stuurt, daar maak ik altijd wel een keer een recept van. Verder smokkel ik ook wel eens (meestal met sushi), maar kom altijd weer terug bij de basis. Want hierbij voel ik me het lekkerst. Mijn lijf reageert echt als ik te veel verkeerde koolhydraten eet, dus waarom zou ik ze eten? Mijn kinderen en kleinkinderen zijn inmiddels ook gewend dat oma gezond geen brood meer eet, dus houden ze daar rekening mee als ik kom.

Groetjes!
Sylvia

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (4)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Beste Jasper, Ik ben vegan en wil ook zo graag koolhydraatarm eten. Hebben jullie hier ook schema’s voor?
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 27 januari 2020 om 19:21 zegt
   We hebben het vegetarisch afslank plan dat vier weken aan vegetarische koolhydraatarme recepten bevat. Eieren, Griekse yoghurt en een aantal soorten kaas zijn de enige dierlijke producten die daarin voorkomen. Er staat een recept in voor veganistische kaas waarmee je de kazen kunt vervangen en de Griekse yoghurt kun je door kokosyoghurt vervangen. De eieren zijn niet direct vervangbaar maar je zou op de momenten dat er eieren op het menu staan andere gerechten uit het programma kunnen eten en het soms kunnen vervangen door avocado, olien, tempeh, noten, zaden, of pitten en wat vaker een plantaardig hennep eiwitpoeder kunnen gebruiken voor extra eiwitten.
 2. Datweet ik niet zeker, maar het is zeker heel makkelijk daar naar aan te passen. Er wordt gebruikt gemaakt van amandel-, kokos- of boekweitmeel. De rest van de ingrediënten zijn allemaal groente, kaas of Quinoa dus volgens mij moet het te doen zijn! Succes
 3. Is dit een glutenvrij afslank plan?
 4. Beste Jasper, Ik ben vegan en wil ook zo graag koolhydraatarm eten. Hebben jullie hier ook schema’s voor?
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 27 januari 2020 om 19:21 zegt
   We hebben het vegetarisch afslank plan dat vier weken aan vegetarische koolhydraatarme recepten bevat. Eieren, Griekse yoghurt en een aantal soorten kaas zijn de enige dierlijke producten die daarin voorkomen. Er staat een recept in voor veganistische kaas waarmee je de kazen kunt vervangen en de Griekse yoghurt kun je door kokosyoghurt vervangen. De eieren zijn niet direct vervangbaar maar je zou op de momenten dat er eieren op het menu staan andere gerechten uit het programma kunnen eten en het soms kunnen vervangen door avocado, olien, tempeh, noten, zaden, of pitten en wat vaker een plantaardig hennep eiwitpoeder kunnen gebruiken voor extra eiwitten.
 5. Datweet ik niet zeker, maar het is zeker heel makkelijk daar naar aan te passen. Er wordt gebruikt gemaakt van amandel-, kokos- of boekweitmeel. De rest van de ingrediënten zijn allemaal groente, kaas of Quinoa dus volgens mij moet het te doen zijn! Succes
 6. Is dit een glutenvrij afslank plan?

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Cholesterol: wat is het en hoe verlaag je het?

Ontdek welke verschillende soorten cholesterol er zijn, waar het goed voor is, wanneer je cholesterol te hoog is en hoe je dit kunt verlagen.

Top artikel

Petra viel maar liefst 19 kilo af

Met het 7x7 Afslank Programma viel Petra in 2018 maar liefst 19 kilo af. Drie jaar later zochten wij haar opnieuw op. En het gaat nog steeds goed!...

Bekijk alle artikelen