Marie-Louis: 13 kilo eraf en een goed voedingspatroon dankzij de heerlijke recepten

1 reacties

8794 volgers

Door haar kantoorbaan als klantrelatiemanager zit Marie-Louis veel en moet ze opletten dat ze voldoende beweegt. Naarmate je ouder wordt, is dat minder gemakkelijk dan vroeger en dat merkte ze aan haar gewicht. ‘Dat nam toe. Ik bleef niet meer zo makkelijk op gewicht als vroeger.’ Ze besloot er wat aan te doen en is door anders te eten en meer te bewegen maar liefst 13 kilo afgevallen!

‘Toen corona kwam, werkte ik opeens veel thuis. Daardoor had ik alle tijd om om mijn dag anders in te delen. Ik wilde het sporten graag weer oppakken, afvallen maar absoluut geen jojo-effect krijgen. Dus ben ik weer gaan hardlopen. Thuis ga ik op de roeimachine en het trilapparaat. Ik dacht: ‘Nu moet de omslag gaan komen’. Maar om dat te bereiken heb ik ook mijn voeding veranderd.’

‘Via een vriendin hoorde ik over Jasperalblas.nl en ik heb me erin verdiept. Ik kocht het 7×7 Afslank Programma en vond dat een prachtig boek: veel lekkere recepten en makkelijk te bereiden. Vervolgens heb ik ook de boodschappenlijst met gezonde producten uitgeprint en meegenomen naar de supermarkt.’

Een goed begin

‘Tja, ik dacht: ‘Als ik dit ga doen, dan ook meteen goed!’ Thuis heb ik de ongezonde dingen weggedaan en de gezonde producten in de kast gezet. Natuurlijk is alle begin lastig en eventjes moeilijk, maar waar een wil is, is een weg.’

‘Koken vanuit een boek ging goed. En het eten beviel ook goed! Na een tijdje kocht ik het Weg met Buikvet programma erbij. Ook hier haalde ik weer veel variatie uit. Ik moet zeggen: ik heb nog nooit zo heerlijk gegeten.’

‘Mijn kast staat aardig vol: inmiddels heb ik ook het Gezonde 20 Minuten Recepten-boek, het Vegetarisch Winter Plan, en het Vegetarisch Afslank Plan gekocht. Stuk voor stuk prachtige boeken boordevol heerlijke recepten.’

13 kilo en heel veel centimeters eraf

‘Door het vele sporten in combinatie met een goed voedingspatroon – dankzij die heerlijke recepten dus- ben ik nu op het gewicht wat ik heel graag wil zijn. Toen ik begon, woog ik 79 kilo en nu 66 kilo.’ Zonder te jojo-en! En inmiddels alweer 1,5 jaar stabiel.

‘Er is ruim 13 kilo af en ook in centimeters ben ik enorm veel van mijn omvang kwijt geraakt. Ik heb veel meer energie, een mooiere huid en mijn nagels en haren groeien hard.’

‘Natuurlijk had ik ook momenten dat het moeilijk ging. Dan ging er geen kilo af of was ik ineens uit het niets weer zwaarder. Dan dacht ik gelijk: ‘Ojee, daar gaan we: het jojo-effect’. Maar gelukkig bleef ik positief en dacht ik ook: ‘Hou vol!’ Ik focuste me niet op het verliezen van de kilo’s maar op de omvang van mijn buik, benen en armen. Daar zag ik sneller de veranderingen. Daar kreeg dan weer veel positieve energie van.’

‘Als mijn lichaam een plateau bereikte, maakte ik altijd gebruik van de mogelijkheid om Jasper te mailen en te vragen ‘Hoe nu verder?’ Het team is er ook om jou erdoorheen te trekken. En als je het eenmaal zelf weet, kom je er wel. Mensen om me heen vroegen wel eens: ‘Ben je op dieet?’ Dan reageerde ik altijd met: ‘Nee, ik ben niet op dieet; ik verander mijn levensstijl.’

Trots op nieuwe levensstijl

‘Het beginnen met afvallen valt niet mee, maar doorzetten wordt beloond. Ik ben gelukkig met hoe mijn lichaam is veranderd en trots op mezelf dat ik mijn doel heb behaald. Trots dat ik mijn levensstijl heb kunnen ombuigen naar gezond leven en kan genieten van heerlijk eten op een gezonde manier. Én dat ik weer volop energie heb om te kunnen sporten, hardlopen en golfen!’

Een paar tips van Marie-Louis:

Begin door de ongezonde producten uit je kasten te verwijderen en probeer koolhydraten te laten staan. Geniet van de heerlijk recepten en variaties in de menu’s. En ook belangrijk: blijf sporten.

Het zal in begin niet meevallen maar doe het geleidelijk. Je lichaam moet ook wennen aan deze nieuwe situatie. Zorg dat je lekker in je vel komt te zitten en geniet van de kleine momenten, dan gaat het allemaal veel makkelijker. Denk vooral niet ‘ik stop ermee’ als het even niet gaat. Ga door; het komt vanzelf. We zijn geen robots; het heeft tijd nodig en je lichaam moet de veranderingen accepteren.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Janny Mandema
    op 20 augustus 2023 om 10:15 zegt
    Hallo marie -Louis. Wat een herkenbaar verhaal. Ook ik heb er veel kilo te veel. Heel groot jojo elect. Heel veel teleur gesteld. Ook ik heb een zittende baan. Groeide dicht. Ging ook naar de sportschool. Was NIET mijn ding!! Ben vanaf 18-10-2022 met 80,9 kilo en een lengte van 1,57 . Ben ik iedere dag een uur gaan wandelen. En op zoek gegaan en vond JA en in januari begonnen met de nieuwjaar Challenge in 2023 Daarna het boek 7x 7 afslankboek programma. Wat een top boek. Het boek weg met buik vet heb ik ook helemaal door genomen Op dit moment het ik het gewicht van 65.5 kg. Ik ga in september mee doen aan de Challenge en hoop daar de laatste 5 kg kwijt te raken. Jij ook succes.
  2. Janny Mandema
    op 20 augustus 2023 om 10:15 zegt
    Hallo marie -Louis. Wat een herkenbaar verhaal. Ook ik heb er veel kilo te veel. Heel groot jojo elect. Heel veel teleur gesteld. Ook ik heb een zittende baan. Groeide dicht. Ging ook naar de sportschool. Was NIET mijn ding!! Ben vanaf 18-10-2022 met 80,9 kilo en een lengte van 1,57 . Ben ik iedere dag een uur gaan wandelen. En op zoek gegaan en vond JA en in januari begonnen met de nieuwjaar Challenge in 2023 Daarna het boek 7x 7 afslankboek programma. Wat een top boek. Het boek weg met buik vet heb ik ook helemaal door genomen Op dit moment het ik het gewicht van 65.5 kg. Ik ga in september mee doen aan de Challenge en hoop daar de laatste 5 kg kwijt te raken. Jij ook succes.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Mirjam: minder opvliegers en meer energie dankzij gezonde voeding

Ondanks tegenslagen en moeilijke momenten is het Mirjam gelukt om af te vallen. Dankzij de Nieuwjaars Challenge is zij 4,5 kilo kwijt en voelt ze zich fysiek veel beter. ‘Ik las...

Top artikel

Edith: ‘Wat eerder niet gelukt was, lukte nu opeens wel’

Edith heeft volgens haar zo ongeveer alle diëten al wel eens geprobeerd, maar het resultaat was altijd tijdelijk. Toen ze met een forse burn-out thuis kwam te zitten, kwamen de kilo’s er...

Bekijk alle artikelen