Mieke weegt 14 kilo lichter en voelt zich energiek

0 reacties

8794 volgers

Mieke Stoop is begonnen met gezond koolhydraatarm eten en afvallen vanwege een negatief zelfbeeld en haar zere knieën. Ondertussen is ze al 14 kilo afgevallen. Ze voelt zich een stuk energieker en gaat zeker door om in totaal 20 kilo af te vallen.

Mijn doel

“Ik ben op dit moment 14 kilo afgevallen en mijn buikomtrek is met 20 cm afgenomen. Mijn doel is minimaal 20 kilo eraf. Ik ben er nog niet, maar dit doel ga ik zeker bereiken.”

De reden dat Mieke is begonnen met gezond eten en afvallen was haar lage zelfbeeld. Daarnaast had ze veel moeite met wandelen door de pijn in haar knieën.

“Ik was met lange afstand wandelen altijd de achterste van ons groepje. Ik vroeg altijd “hoe lang nog?” “Hoe ver nog?” “Gaan we zitten?” En nu! Nu loop ik vooraan, vraag nooit meer hoe ver het nog is en zeg zelden “gaan we zitten.” Ik sport minimaal drie keer in de week. Ook dit helpt goed mee.”

Oversized kleding

“Het vervelendste aan overgewicht vind ik dat ik er nooit leuk uit kon zien. Ik moest altijd oversized kleding kopen. Hoe wijder de kleding, hoe beter dacht ik.”

“Ik gebruik het 7×7 Afslank Receptenboek, het Stop Diabetes Programma, het Smoothie Afslankplan, de Nieuwjaar Challenge, de Zomer Slank Challenge en natuurlijk de vele tips van de mede Facebook-gebruikers in de groepen van Jasper Alblas.”

“Het afslanken heeft me gebracht dat ik een stuk energieker ben geworden. Nu kan ik tenminste in een normale winkel mijn kleding shoppen.”

Valkuilen

Mieke heeft ook zo haar valkuilen, welke ze probeert te verbreken. Toen Mieke het Stop Eetbuien Programma ging gebruiken werden haar eetgewoonten zichtbaar.

“Mijn valkuil was dat ik in de middag altijd een soort van belonend gedrag kreeg. Dit was een routine die ik moest verbreken.”

Tips

“Mijn tips voor de mede afvallers zijn: een dagje zondigen is niet erg, maar herpak jezelf weer, zeg vaker nee tegen allerlei lekkernijen, drink genoeg water en geloof in jezelf.

Als er een vreetbui opkomt zoek dan naar afleiding. Ga sporten, wandelen, lees een boek of doe iets waar je je aandacht bij moet houden. Zoek vooral ook steun bij elkaar. Dit helpt mij heel goed.

Blijf geloven in jezelf en geef niet op. Als ik het kan, kan jij het zeker ook. Heel veel succes.”

Redactie JasperAlblas.nl: Super goed dat jij door gezond eten en bewegen al 14 kilo bent afgevallen. Ga zo door, dan zullen je doelen zeker bereikt worden. Heel veel succes.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Edith: ‘Wat eerder niet gelukt was, lukte nu opeens wel’

Edith heeft volgens haar zo ongeveer alle diëten al wel eens geprobeerd, maar het resultaat was altijd tijdelijk. Toen ze met een forse burn-out thuis kwam te zitten, kwamen de kilo’s er...

Top artikel

Eiwitshakes en afvallen

Met een eiwitshake krijg je op een makkelijke en snelle manier veel eiwitten binnen. Maar helpt een eiwitshake je ook om af te vallen? In dit artikel lees je er alles over.

Ervaringen

Bekijk alle artikelen