Rustige darmen én een gezond BMI: Barbara kreeg het voor elkaar

0 reacties

8794 volgers

Barbara is 50 jaar, in de overgang en heeft een chronische darmziekte (Colitis Ulcerosa) waarvoor ze medicijnen gebruikt. Voeding was altijd lastig en het ging ook niet altijd goed. In de loop der jaren kwam ze dus aan en waren haar darmen vaak onrustig. ‘Ik baalde van mijn gewicht maar vooral van mijn opgezette buik.’

Dankzij haar nieuwe voedingspatroon is haar buik nu rustig en zit Barbara weer prettig in haar eigen lijf. ‘En het feit dat ik zo snel afviel, motiveerde natuurlijk ook enorm.’

Gewoon lekker weekmenu’s opvolgen

In 2016 had Barbara al eens een periode gezond gegeten en dat beviel toen ook goed. ‘Alleen kreeg ik toen een opvlamming van de Colitis en stopte ik. Mijn lichaam kon op dat moment de vele vezels niet goed verwerken. Ik wist dus wel dat op deze manier eten mij zou kunnen helpen, maar ik durfde niet zo goed. Ik was toch bang dat mijn darmen weer op zouden gaan spelen en kreeg de knop niet omgezet.’

‘Ik had al vaker over Jasperalblas.nl gehoord en zo’n Challenge van 4 weken waarin je die weekmenu’s krijgt, leek me wel heel erg handig om mee te beginnen. Dan hoefde ik er niet zelf over na te denken en kon ik het gewoon opvolgen.’

In de flow

‘Nu zit ik in de flow. Ik bedenk mijn eigen weekmenu’s met de recepten die ik heb. Ik heb de Nieuwjaars Challenge 2022 gedaan. Verder heb ik het 7×7 Afslank Programma, het Smoothie Afslank Plan en het Weg met Buikvet programma.’

‘Over een paar weken ga ik de Zomer Slank Challenge volgen, omdat het gewoon fijn is, die uitgebalanceerde weekmenu’s, en de recepten zijn ook gewoon heerlijk!’

Weer een gezond BMI

‘Zelf lukte het mij niet om met minder eten af te vallen. Ik bleef dan enorme trek in zoetigheid houden en had soms echt eetbuien waarin ik van alles naar binnen propte en daar achteraf spijt van had.’

‘Nu gaat dat heel goed. Toen ik begon, woog ik 92,6 kilo en ik ben 183 cm. Op dit moment weeg ik 79,6 kilo. Ik ben al 13 kilo afgevallen en inmiddels heb ik ook weer een gezond BMI van 23,8. Ik voel me daar prima bij. Ik blijf gezond eten en er zal nog wel wat af gaan, maar dat is niet mijn grootste doel.’

‘In het begin moesten mijn darmen heel erg wennen aan de hoeveelheid groenten en dan vooral de wat meer rauwe groenten. Ik had regelmatig buikpijn. Ik kookte de groenten daarom vaak kort voor. Ik heb doorgezet en nu heb ik er nog maar zelden last van.’

‘Verder heb ik de maagzuurremmers bijna af kunnen bouwen. Wel blijf ik mijn medicatie gebruiken. Ik heb nog niet voldoende vertrouwen in mijn lichaam om het met minder of zonder te doen. Tijdens de laatste opvlamming ben ik bijna een jaar uit de running geweest en moest ik ook aan de prednison.’

‘Het grootste verschil met vroeger is dat mijn buik nu rustig is en ik regelmatige ontlasting heb. Ik voel me ook weer prettig in mijn eigen lijf. Mijn kleding staat weer leuk en ik heb zelfs al kleding in een maat kleiner kunnen kopen. En ik heb meer energie!’

Geen eetbuien meer

‘Ik had met mezelf afgesproken dat ik de Challenge zou gaan volgen. Terwijl ik die deed zat ik eigenlijk altijd prima vol en had daardoor geen behoefte aan tussendoortjes. En nu ik merk dat ik die behoefte soms wel heb, kan ik gezonde tussendoortjes klaarleggen om het mezelf wat makkelijker te maken en niet aan ongezonde snacks te beginnen.’

‘Verder heb ik het eigenlijk niet zo moeilijk. Ik heb geen enorme eetbuien meer. Ik ben over het algemeen verzadigd met het eten van 3 maaltijden per dag. Eén avond/dag in de week mag ik het van mezelf loslaten en dan pak ik het daarna gewoon weer op. Dat gaat eigenlijk heel goed!’

Barbara’s tips:

1. Ik ben samen met een vriendin gestart. Dat motiveert enorm. Op een vaste dag in de week eten we om de beurt bij elkaar. Daarna gaan we dan ook nog wandelen. Ook maakten we van sommige gerechten een dubbele portie voor elkaar waardoor je zelf minder hoeft klaar te maken.

2. Ik vind een Challenge een supergoede start, omdat je door het volgen van de weekmenu’s al heel veel uit handen wordt genomen.

3. In de app vind je de recepten makkelijk terug. Ook is de Facebookgroep van toegevoegde waarde. Je motiveert elkaar. En je ziet de heerlijkste recepten voorbijkomen!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Cholesterol: van fabels naar feiten

Ik merk dat er veel verwarrende informatie is over cholesterol. En dat geeft een hoop (onnodige) gezondheidsproblemen. Om ervoor te zorgen dat jij duidelijkheid hebt rondom cholesterol, heb ik het onderstaande artikel...

Top artikel

De ongelofelijke transformatie van Mariëlle

Afgelopen week kregen we een geweldig bericht binnen van Mariëlle. Vier maanden geleden ging Mariëlle aan de slag met de Zomer Slank Challenge, gevolgd door Bodyhappiness en het...

Gezondheid

Thuis workout #2

Bekijk alle artikelen