Het is weer die gezellige tijd van het jaar, sinterklaas is in het land… 🙂

Ik kan me nog goed herinneren dat dit als kind echt mijn favoriete tijd van het jaar was.

En een beetje van dat enthousiasme en die gezelligheid voel ik nu nog steeds.

Want dat is waar het in deze periode om gaat: gezellig samenzijn met de mensen die je dierbaar zijn.

En natuurlijk pepernoten eten, haha.

Vroeger at ik ze tot ik er misselijk van werd. (Want ze zijn zo lekker!) Maar nu heb ik daar wat op gevonden.

Een heerlijk en (redelijk) gezond pepernoten recept! Hier is die…

Chocoladepepernoten recept

Dit heb je nodig voor 10 chocoladepepernoten:

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder (voorkeur wijnsteenbakpoeder)
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 40 gram pure chocolade (87%)
  • 2 dadels

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de havermout in een blender en maak er meel van.
  3. Voeg de dadels toe en mix het nog een keer door elkaar.
  4. Smelt de kokosolie in een kleine pan. Doof het vuur zodra de olie is gesmolten.
  5. Doe de havermoutmeel, dadels, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder, honing en gesmolten kokosolie in een kom en kneed het tot een stevige bol.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Rol balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat.
  8. Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Smelt de chocolade in een kleine pan. De pepernoten koelen ondertussen af waardoor ze harder worden.
  10. Meng de pepernoten door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord.
  11. Zet ze in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is.

Maak er zoveel je nodig hebt en deel deze chocoladenoten (en het recept) met je familie en vrienden. Ze zijn verrassend lekker!

Hartelijke groet,

Jasper

 

Bekijk (5) reacties

Verberg reacties

  • Esther
    02/12/2018 om 10:00 am

    Ze zijn lekker maar veel te zoet.. Dus heb nu recept aangepast.. 1 Dadel en een halve lepel honing.. En de havervlokken vervangen door amandelmeel is ook een lekker alternatief.

    • Jasper Alblas
      10/12/2018 om 2:28 pm

      Leuk dat je de pepernoten hebt gemaakt Esther en goed dat je een gezonde aanpassing hebt gemaakt. Hoe minder zoet, hoe beter!

  • Miranda
    01/12/2018 om 1:25 pm

    Vandaag of morgen een nieuwe poging. Ze zijn een beetje verbrand, die smaak overheerst wel een beetje. Helaas smaken ze weinig naar speculaas, nog meer kruiden de volgende keer en 14 min. ofzo. De smaak is heel goed, echt lekker.

  • Miranda
    30/11/2018 om 6:49 pm

    Morgen opnieuw proberen. Ze hebben nu een minuutje of twee te lang gebakken en zijn een beetje verbrand. De speculaas is niet echt te proeven dus meer erin denk ik. Maar zelfs rauw kan ik het deeg zo naar binnen werken, echt lekker!

  • Miranda
    30/11/2018 om 7:15 am

    Gaan we proberen vh weekend. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *