In dit artikel leer je hoe je je lichaam zo kunt ontgiften dat je meer energie hebt en tot wel twee kilo per week kunt afvallen …zonder zwaar en moeilijk detox dieet.

Te veel gifstoffen in je lichaam maakt het bijna onmogelijk om af te vallen. Door de gifstoffen worden allerlei processen in je lichaam ontregeld en komt je lichaam er vaak niet aan toe om lichaamsvet te verbranden.

Als jij overgewicht hebt, kun je er 100 procent zeker van zijn, dat je te veel gifstoffen in je lichaam hebt. Door deze gifstoffen op een makkelijke en efficiënte manier ‘op te ruimen’ gaat je lichaam automatisch lichaamsvet verbranden.

Heb ik gifstoffen in mijn lichaam?

Bij gifstoffen denken mensen vaak meteen aan verschillende chemische stoffen of bestrijdingsmiddelen. In dit artikel bedoel ik met gifstoffen: alle stoffen die vitale lichaamsprocessen ontregelen.

Voorbeelden van gifstoffen in voedsel zijn: transvetten, fructose, bloem, alcohol, aspartaam, fluoride, aceton, aluminium en andere zware metalen.

Hoe onschuldig enkele van deze gifstoffen ook klinken, ze ontregelen vitale lichaamsprocessen en dit zorgt voor allerlei gezondheidsproblemen (zoals overgewicht).

Enkel deze gifstoffen niet meer consumeren, lost het probleem niet op. De gifstoffen die nu al in je lichaam zitten, gaan namelijk niet vanzelf weg.

Om de hardnekkige gifstoffen uit je lichaam te verwijderen is het nodig om speciaal ontgiftingsvoedsel te eten

Door dit speciale ontgiftingsvoedsel te eten, gaan alle vitale lichaamsprocessen weer optimaal werken en kan je lichaam eindelijk normaal gaan functioneren en zo overtollig lichaamsvet verbranden.

Je lichaam ontgiften via een ontgiftingskuur zou een methode kunnen zijn om dit te doen. Persoonlijk raad ik dit niet aan. Allereerst omdat je tijdens het detox dieet continu een vervelend, zeurend hongergevoel hebt. Ten tweede omdat het tekort aan voedingsstoffen in het dieet door sommige doktoren als zeer schadelijk wordt gezien. En tot slot omdat een detox dieet haast onmogelijk in te passen is in je leven. Het is namelijk alleen toegestaan om voedingsstoffen in een vloeibare toestand te consumeren. Daarom wordt detoxen via een streng dieet ook wel eens sapvasten genoemd. Je moet dus altijd je eigen eten klaarmaken. Dit maakt detoxen via een streng dieet in mijn ogen geen duurzame oplossing.

Het zou beter zijn met slechts één handeling per dag je lichaam te kunnen ontgiften.

Dit is mogelijk als je je lichaam op een natuurlijke manier laat detoxen.

Het plan voor een gifvrij lichaam dat automatisch lichaamsvet verbrandt, bestaat uit drie stappen. De eerste twee stappen zijn bedoeld om geen gifstoffen meer te consumeren en de derde stap is om je lichaam helemaal te detoxen en te ontgiften.

De drie simpele stappen:

Stap 1: Drink veel water en groene thee.

Stap 2: Eet enkel producten van mijn boodschappenlijstje (vul onderaan deze pagina je naam en e-mailadres in, dan stuur ik het boodschappenlijstje naar je toe)

Stap 3: Om je lichaam gifvrij te maken: drink dagelijks groene smoothies.

Heerlijke groene smoothies

Groene smoothies zou je de afslankpillen van moeder natuur kunnen noemen. Ze verwijderen gifstoffen uit je lichaam en zorgen ervoor dat je constant en automatisch gewicht verliest.

Al mijn cliënten zijn positief verrast als ze het effect van groene smoothies hebben ervaren. Als je ooit hebt overwogen afslank pillen te bestellen, zijn groene smoothies ideaal voor jou. Ze helpen je, op een haast magische manier, direct gewicht te verliezen. Ook als je afslankpillen niet overwogen hebt maar wel snel gewicht wilt verliezen zijn groene smoothies ideaal.

Groene smoothies zijn: niet duur, makkelijk te maken, helpen je afvallen, zeer gezond en levert je: veel energie, een sterker immuunsysteem, jongere huid, makkelijkere stoelgang, snel gewichtsverlies en …als je de juiste recepten kent zijn groene smoothies gelukkig een heel stuk lekkerder dan je verwacht.

Klik hier voor kant en klare groene smoothie recepten voor optimaal gewichtsverlies.

Mijn favoriete recept is:

Benodigdheden:

 • 400ml water
 • 200g spinazie (kan ook diepvries spinazie zijn)
 • 25g Sunwarrior eiwitpoeder (naturel)
 • 2 theelepels cacao
 • 1 eetlepel chia-zaden
 • 6-8 druppels Stevia (een gezonde zoetstof)
 • 1 theelepel tarwegraspoeder (Engels: wheatgrass powder)
 • 1 eetlepel lijnzaadolie

Bereiden: Voeg 400ml water toe aan een lege blender/mixer. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Laat het geheel ongeveer 1 minuut mixen. Schenk de smoothie over in een glas en geniet ervan.

Tip: gebruik een staafmixer in plaats van een blender. Deze is over het algemeen makkelijker schoon te maken.

Afwisseling is belangrijk om de smoothies lekker te houden. Veel van hetzelfde wordt altijd saai. Via de link hieronder vind je een compleet receptenboek vol groene smoothies.

Klik hier voor meer heerlijke en gezonde groene smoothie recepten die je moeiteloos helpen afvallen.

Onderschat deze stappen niet omdat ze zo simpel lijken. De stappen zorgen ervoor dat je lever en lichaam volledig ontgiften zodat je snel en veilig afvalt. Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan stuur ik het boodschappenlijstje direct naar je toe. Kom daarna terug naar deze pagina en klik op deze link voor meer informatie over groene smoothies.

52 reacties

 • Romy
  02/04/2014 om 12:15 pm

  Ben benieuwd!

 • patricia
  01/04/2014 om 3:34 am

  Hoe lang duurt het voor je organen,lever darmen etc. Ontgift zijn?

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 9:36 am

   Hallo Partica,

   Hoe snel detoxen effect heeft verschilt van persoon tot persoon. Maar in het algemeen heeft ontgiften van lever en lichaam het meeste effect in de eerste 8-10 dagen.

   Veel succes!

 • janine
  20/03/2014 om 5:20 pm

  Hallo Jasper

  Als eerste, complimenten voor je site! Erg interessant. ik heb de boodschappenlijst inmiddels ook ontvangen. Nu ben ik niet zo weg van stevia, en ik vroeg me af hoe jij denkt over kokosbloesemsuiker? En boekwijt?

  groetjes Janine

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:55 pm

   Dank je wel Janine.

   Ja, je mag kokosbloesemsuiker in kleine hoeveelheden gebruiken. Probeer te wennen aan minder zoet eten, dit is het gezondst en het bet voor ontgiften.

   Veel succes!

 • Pedro
  02/03/2014 om 8:45 am

  Beste,

  Atkins. Is dit hetzelfde van Wat u hier aanraad?
  Een beetje zitten rondkijken… Als leek zie ik weinig verschil.
  Met vriendelijke groeten, Pedro.

  • Jasper Alblas
   03/03/2014 om 9:07 pm

   Hallo Pedro,

   ik weet niet precies wat er in al de Atkins producten zit. Het is belangrijk dat je producten uit de natuur eet (dus liever geen voor gemaakte afval shakes) en dat je veel groete en gezonde vetten eet. Dan zal je lichaam vanzelf gaan ontgiften en detoxen.

   Veel succes!

 • Conny
  15/02/2014 om 4:17 pm

  Wat een goede site, complimenten! Het klopt als een bus wat je in dit artikel beschrijft, je valt echt niet af met teveel gifstoffen in je lijf! Ik heb 10 jaar geleden een medicijnvergiftiging “gehad” na 8 jaar medicijnen geslikt te hebben (die maar 6 – 9 maanden geslikt hadden mogen worden – een steroidhormoon) om een heel lang verhaal kort te maken, het lichaam zwaar ontregeld, o.a. hormonaal, spier en gewrichtsklachten, hoog cholesterol, hoog triglyceriden, etc. Minstens 10 kilo aangekomen want als je zo ziek bent kan je niet meer sporten en afvallen lukt niet meer zo makkelijk en ik eet toch echt gezond!! Ik kwam toevallig op je site terecht, ik heb je boodschappenlijstje opgevraagd (inmiddels gekregen) en ben nu je artikelen aan het doorlezen. Bedankt voor alle info en recepten, ik ga aan de slag!!

  • Jasper Alblas
   15/02/2014 om 4:47 pm

   Dank je wel Conny! Gifstoffen kunnen echt roet in het eten gooien. Als je gaat ontgiften voel je je vaak ook veel energieker erna. Veel succes!

 • Britt
  14/02/2014 om 8:14 pm

  Stevia is al enige tijd in het nieuws en blijkt helemaal niet zo goed voor je te zijn. Integendeel. Bij een detox of ontgifting zeker niet toevoegen lijkt me.

  • Jasper Alblas
   15/02/2014 om 4:45 pm

   Hallo Britt,

   overmatig gebruik van stevia is me niet verstandig, verder is er bij mij geen negatief effect van stevia bekent op de gezondheid. Ik gebruik het zelf zo min mogelijk bij een detox of ontgiften van me lichaam en of lever. Maar het komt de smaak van de shakes wel ten goede.

   • Maryke
    16/03/2014 om 4:38 pm

    Hallo Jasper,

    Witte stevia is bewerkt, net als witte suiker en keukenzout. Groene stevia is natuurlijk. Het smaakt wel een beetje anders, maar het is prima voor shakes. Biologische groene stevia kun je vinden op http://www.groenestevia.nl.

Reacties zijn gesloten.