Esther: 20 kilo eraf dankzij koolhydraat arm eten!

0 reacties

8794 volgers

Esther en haar man weten dat het niet moeilijk is om verandering uit te stellen als het om afvallen gaat. Maar, zoals ze zelf ook zegt: ‘Daar schieten we niks mee op.’ Dus zijn ze samen begonnen met anders eten. Ook al is dat niet altijd even makkelijk, met een pasgeboren baby en een rondrennende peuter!

‘In september 2020 zijn we begonnen. Ik zag foto’s van mezelf na een weekje Center Parcs en besefte dat ik écht iets moest gaan doen. Gelukkig had mijn man hetzelfde idee over zichzelf. Samen wogen we 206 kilo: hij 106 en ik 100.’

‘Voordat we kinderen hadden woog ik zo’n 75 – 80 kilo. Ik ben 1.75 meter. Een prima gewicht dus, met nog een mooie buik die helemaal strak was. Strak in het velletje, zeg maar. Maar na de eerste zwangerschap bleef er al 10 kilo aan zitten. En na de tweede woog ik dus 100 kilo…’

Actie!

‘Los van dat we te zwaar waren, hadden we ook weinig energie. Nu is dat niet heel gek als je een peuter heb rondrennen en er ook een pasgeboren baby’tje is, maar goed. Je kan wel smoesjes blijven verzinnen om geen actie te gaan ondernemen. Dus we gingen actie ondernemen. Maar… hoe doe je dat? Wat moet er veranderen?’

‘Ik ging naar Google en zocht op ‘koolhydraatarm eten’. Mijn gevoel zei namelijk al dat daar het grote knelpunt zat. Ergens bovenaan zag ik Jasperalblas staan. Na een tijdje te hebben zitten lezen op de website bestelde ik het 7×7 Afslank Programma. Daar begonnen we dus mee. Zo fijn dat ik een man heb die meedoet!’

Wel even plannen

‘Om te kunnen beginnen moesten we wel een aantal ingrediënten in huis halen die we daarvoor nooit gebruikten. Inmiddels heb ik een plank in m’n keuken met alle kruiden, verschillende soorten meel, zaden en kokosolie.’

‘Het koken ging goed. Ik heb 8 jaar lang in de keuken gewerkt dus ik weet er vaak wel mijn eigen draai aan te geven. Mijn voordeel is ook dat ik koken echt heel leuk vind om te doen. En de recepten zijn heerlijk!’

‘Wat ik wel pittig vond in het begin, was het plannen. Vroeger kookte je aardappels, groente, vlees: klaar. Daar gaat nu iets meer tijd in zitten. En dan hadden we ook nog de verschillende behoeften. Onze baby begon in die tijd net een beetje vast voedsel te eten dus kookte ik voor haar. De peuter eet natuurlijk weer veel meer en diverser dan de baby, dus ook daarvoor kookte ik apart. En dan ons eigen eten uit het 7×7 Afslank Programma. En dan heb je ook nog je werk, kinderen en een huishouden dat moet door draaien.’

Lekker heftig, maar werkt goed!

‘Ondanks dat het wennen was, ging het wel goed. Nadat we een paar maanden het 7×7 Afslank Programma volgden, deden we mee aan de Nieuwjaars Challenge 2020. Dit was ook weer een groot succes!’

‘Daarna heb ik het Smoothie Afslank Plan gekocht. Lekker heftig, maar werkt heel goed! Tot slot hebben we nog de Zomer Slank Challenge en de September Challenge gedaan.’

‘Ik moet wel zeggen dat ik het altijd lastig blijf vinden om een maand lang precies te koken volgens het menu. Ik houd dat dus ook niet altijd vol. Maar, als wat we maken maar wel koolhydraatarm is, zit het wel goed. En wat wat in het begin ook moeilijk was: het snoepen ‘s avonds op de bank. Dat moet gewoon echt even uit je systeem.’

Bijna nooit meer last van mijn buik

Achteraf gezien snap ik nu wel waarom ik vroeger zo vaak pijn in mijn buik had. Dat kreeg ik dus altijd al snel van brood en aardappelen, maar ik wist nooit waardoor het kwam. Nu heb ik bijna nooit meer last van mijn buik. En als ik wél last heb, komt het doordat ik toch koolhydraten op heb!

Samen 42 kilo eraf

‘We zijn in september begonnen. En toen we een jaar verder waren, was mijn man 22 kilo kwijt en ik 20. Samen zijn we 42 kilo afgevallen! Hij weegt nu 84 kilo bij 1 meter 80 en ik 80 bij 1 meter 75. Ik ben heel blij dat ik Jasperalblas.nl heb gevonden; bedankt team!’

‘Ik hoop dat ik mensen heb kunnen inspireren met mijn verhaal. Dat ik over heb kunnen brengen dat het helemaal niet zo moeilijk is, als je maar doorzettingsvermogen hebt en zo goed mogelijk koolhydraatarm eet. En wij gaan nog even door, binnenkort starten we met de Nieuwjaars Challenge 2022!’

Esthers tip:

Goed vooruit denken is belangrijk. Zorg dat je een boodschappenlijstje hebt, en dat je alles ruim op tijd in huis hebt.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Jeroen Stevens is ook begonnen (en heeft al succes!)

Afgelopen week kregen we de onderstaande post op Facebook. Leuk om te zien dat zanger Jeroen Stevens ook is begonnen met gezonder eten. Ook schreef hij het volgende op onze Facebook pagina.

Top artikel

Quinoa: dit is wat je moet weten

Hoe gezond is quinoa nu echt. En is het een tijdelijke hype of moet quinoa een vast onderdeel worden in het Nederlandse eetpatroon? Dit artikel geeft antwoord.

Gezondheid

Thuis workout #1

Uncategorized

TV reclame 2016 (video)

Bekijk alle artikelen