Ingrid viel meer dan 15 kilo af!

7 reacties

8794 volgers

Een tijdje terug kregen wij een bericht van Ingrid en we wilden haar verhaal graag met jullie delen. Wij vinden Ingrid een enorme bron van inspiratie voor iedereen en hopen dat haar verhaal anderen ook zal inspireren om aan de slag te gaan met gezond eten.

Ingrid heeft verschillende Jasper Alblas-programma’s gevolgd. Hieronder lees je haar route naar succes!

Eindelijk die kilootjes kwijt

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik na lang wikken en wegen Jasperalblas.nl gevonden heb en nu eindelijk de kilootjes ben kwijtgeraakt waar ik al zo lang mee worstelde.

Het begon allemaal dit voorjaar. Mijn gewicht was al heel wat jaren te hoog voor mijn lengte (1.65 meter). In mei bereikte ik echt een grens toen de weegschaal 81 kilo aanwees. In die periode zaten we natuurlijk middenin de coronapandemie en het gevaar van overgewicht (vooral bij wat oudere mensen) kwam veel in de publiciteit. Ik wilde er echt iets aan doen.

Ik zag de Zomer Slank Challenge van Jasper Alblas voorbijkomen op internet en dacht: het is nu of nooit. Vanwege het gevaar op besmetting bleven we thuis en ik had zin om al die heerlijke recepten uit te proberen. Als je niet zoveel kunt is het bereiden van lekkere gerechten een leuke afleiding.

Inspirerend en motiverend

Wat ik inspirerend en fijn vond was de besloten Facebookgroep met de andere deelnemers. Ik las daar veel tips en zag mooie foto’s van anderen. Dat werkte ook motiverend. Je doet het echt een beetje samen.

De smaak te pakken

Na de 4 weken Zomer Challenge ben ik verder gegaan met het Bodyhappiness programma omdat de leefstijl (geen brood, suiker en andere snelle koolhydraten) mij ontzettend goed beviel. In het begin nam ik ook vrijwel geen tussendoortjes of snacks die wel in het programma werden aangeboden. Het was gewoon niet nodig.

Ik had (en heb) echt ‘de smaak te pakken’ want voor de variatie heb ik ook het Weg met buikvet en het Smoothie Afslank Plan gevolgd. Ook de September Challenge was leuk om mee te doen met de fantastische app! En begin november ben ik gestart met het nieuwe Vega Winter Plan om ook vegetarische menu’s uit te proberen. Dat was weer een mooie aanvulling op mijn inmiddels fraaie receptenbibliotheek.

Geweldige recepten en handige informatie

In de diverse programma’s maakte ik kennis met sommige (vergeten) groentes, fruit of combinaties die ik nooit eerder had geprobeerd. Natuurlijk zit er weleens een ingrediënt in een recept dat minder mijn smaak is, maar dan staan er altijd tips bij om te variëren.

Jullie geven ook altijd goede informatie en tips. Bijvoorbeeld de informatie over intermittend fasten; die kwam mij bijzonder goed uit omdat ik meestal maar 2 maaltijden per dag eet.

15,4 kilo en een goed BMI

Dit was mijn verhaal. Ik begon in mei op 81 kilo en in oktober woog ik 65,6 kilo. Er is dus 15,4 kilo af! Daar ben ik heel blij mee en ook met mijn BMI, dat nu gewoon goed is. Ik hield en hou van lekker eten en dat doe ik nog steeds. Ik hield ook altijd heel erg van zoet, maar al heel snel nadat ik begon was die behoefte aan suiker helemaal weg.

Ik doe tegenwoordig heel bewust mijn boodschappen, voel me ontzettend goed en zal absoluut niet meer terugvallen naar ongezond eten!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (7)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. PROFICIAT, geweldig goed, uit ervaring weet ik dat je smaak dusdanig veranderd. en geen behoefte meer is aan zoet en wat ik noem,,,,fout voedsel. ook ik ben gelukkig met de ontdekking van JASPER EN HET HELE TEAM.
 2. Marion de Ronde
  op 24 januari 2021 om 13:48 zegt
  Geweldig Ingrid! Ook hier zijn we om, zelfs mijn man die voorheen aan elkaar kleefde van zoetigheid, eet nu noten, groentes etc.wat ik zo fijn vind aan deze methode is dat Jasper niet alleen de voeding, maar ook het psychisch en fysieke aspect aanpakt! Wij gaan iig door
  1. Super Marion, klinkt goed. Veel plezier geniet ervan!
 3. Jos Verboven
  op 24 januari 2021 om 11:47 zegt
  Gefeliciteerd Ingrid. Een topprestatie!!! Mijn koolhydraatarme programma ving aan begin januari vorig jaar en nu, na precies een jaar, ben ik 32,5 kilo kwijt. Ik begon op 110,5 kilo.
  1. Wauw wat motiverend om te lezen Jos! Geniet ervan en ga zo door!
 4. PROFICIAT, geweldig goed, uit ervaring weet ik dat je smaak dusdanig veranderd. en geen behoefte meer is aan zoet en wat ik noem,,,,fout voedsel. ook ik ben gelukkig met de ontdekking van JASPER EN HET HELE TEAM.
 5. Marion de Ronde
  op 24 januari 2021 om 13:48 zegt
  Geweldig Ingrid! Ook hier zijn we om, zelfs mijn man die voorheen aan elkaar kleefde van zoetigheid, eet nu noten, groentes etc.wat ik zo fijn vind aan deze methode is dat Jasper niet alleen de voeding, maar ook het psychisch en fysieke aspect aanpakt! Wij gaan iig door
  1. Super Marion, klinkt goed. Veel plezier geniet ervan!
 6. Jos Verboven
  op 24 januari 2021 om 11:47 zegt
  Gefeliciteerd Ingrid. Een topprestatie!!! Mijn koolhydraatarme programma ving aan begin januari vorig jaar en nu, na precies een jaar, ben ik 32,5 kilo kwijt. Ik begon op 110,5 kilo.
  1. Wauw wat motiverend om te lezen Jos! Geniet ervan en ga zo door!
 7. Ingrid, je bent een topper! Wat zal je lekker in je vel zitten
 8. Mariëlle
  op 24 januari 2021 om 09:14 zegt
  Wat goed Ingrid! Erg leuk om te lezen! En heel toevallig hebben wij -op de SeptemberChallenge na- precies dezelfde route gevolgd. Ook qua kilo’s Fijn dat ‘de knop’ om is. Bij mij blijft die ook om en kunnen we dagelijks heerlijk genieten van lekker en verantwoord eten. Keuze genoeg met al die Challenges en boeken!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Waar sla jij lichaamsvet op en hoe kom je er van af?

In dit artikel leer je waar lichaamsvet zich in je lichaam ophoopt en hoe je er op een gezonde en eenvoudige manier vanaf komt door koolhydraatarm te eten.

Top artikel

Opgezette buik of opgeblazen gevoel: 11 tips

Vaak last van een opgeblazen gevoel of opgezette buik? De oorzaak ligt vaak in de darmen. In dit artikel geven we 11 tips om deze ongemakken te verlichten.

Bekijk alle artikelen