Lisette is maar liefst 37 kilo afgevallen

1 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in juni 2018, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

Afgelopen week kregen we een heel enthousiast bericht binnen van Lisette. Zij is één van de vele mensen die de strijd met haar kilo’s is aangegaan en heeft overwonnen. Ze is maar liefst 37 kilo afgevallen. Lees hier haar verhaal.

Afvallen

Lisette begon met afvallen vanwege verschillende gezondheidsklachten. ‘Ik schaamde me voor mijn lijf, zat niet lekker in mijn vel, had last van versleten gewrichten, kon nooit echt leuke, strakke kleding dragen, had totaal geen conditie en last van veel lichamelijke klachten zoals maagzuur en obstipatie.

Toen ik startte met afvallen, woog ik 109,9 kg. Mijn eerste doel was om met mijn gewicht onder de 100 kilo te komen.’ Haar eerste doel was al binnen één maand bereikt door middel van een koolhydraatarm dieet.

Topconditie

‘Door af te vallen ben ik in vele opzichten veranderd. Ik ben zelfverzekerder geworden, gezonder, ik straal weer, ik kan de hele wereld aan, mijn huid ziet er beter uit en ook mijn innerlijk is op een positieve manier veranderd. Al met al voel ik me super gelukkig.’ Lisette heeft inmiddels een topconditie en sporten is nu één van haar hobby’s.

Natuurlijk zijn er ook momenten geweest waarop Lisette het lastig vond om gezond te eten. ‘Ik vond de vakanties best moeilijk. Hier kwamen veel verleidingen voorbij zoals wijn en ijs. Daarnaast vond ik het lastig om het afvallen vol te houden wanneer ik een plateau had bereikt.’ Toch wist zij zich te beheersen en bleef zij op het juiste pad.

Methoden

‘Ik heb verschillende methoden gebruikt. De eerste was een koolhydraatarm dieetplan van een andere organisatie. Ik kreeg voor 4 weken een plan. Daar ben ik zelf mee gaan experimenteren door middel van koolhydraatarme recepten die ik op internet vond. JasperAlblas.nl was toen nog niet bekend voor mij.

Daarnaast heb ik twee maanden body support geprobeerd via mijn sportschool. Dat werkte absoluut niet. Toen was WeightWatchers aan de beurt. Na een jaar stond ik weer stil met mijn gewichtsafname. Ik werd getipt over de boeken van Jasper Alblas door iemand uit mijn sportschool. Ze had me een aantal recepten toegestuurd om uit te proberen. Koolhydraatarm, maar wel veel gevarieerder dan ik gewend was. Ik was erg enthousiast en heb meteen het Afslank Pro Pakket besteld.’

Tips van Lisette

Lisette is nu al een tijdje bezig met een koolhydraatarm dieet en valt nog steeds af. ‘Ik vind deze methode echt top. Je kunt volop variëren en het eten is heerlijk. Ik raad het iedereen aan. Mijn tip is dat je vooral niet te snel gewicht moet willen verliezen. Ik probeer in fases te werken met blokken van 5 kilo. Als ik mijn doel van 5 kilo heb behaald, dan laat ik de teugels vieren en probeer ik te stabiliseren. Dit maakt mij bewust over wat mijn lichaam kan hebben en hoe ik reageer op bepaalde voeding. Na een aantal weken pak ik de draad weer op waardoor mijn lichaam weer verder afvalt.

Een andere tip is dat sporten zeker een toegevoegde waarde is als je succesvol gewicht wilt verliezen.’ Lisette is intensief gaan sporten. Ze vond het in het begin totaal niet leuk omdat ze geen conditie had en haar lijf in de weg zat. Maar ze zette door en voelde haar lijf veranderen. ‘Toen ik merkte dat mijn lijf veranderde, werd ik enorm gemotiveerd om door te gaan.’

Vergelijkingsmateriaal

‘Mijn laatste tip is om een foto van jezelf te maken voordat je start met afvallen. Ik heb zelf bijna geen foto’s waar ik op sta toen ik zo zwaar was. Ik wilde niet op de foto. Nu vind ik het jammer dat ik bijna geen vergelijkingsmateriaal heb. Het resultaat en het verschil ook echt kunnen zien op de foto motiveert enorm.

Op dit moment ben ik 55 jaar, 170 cm lang en weeg nu 72 kilo. Mijn einddoel is onder de 70 kilo. Dit is een gewicht dat ik na mijn 20ste nog nooit bereikt heb. Maar nu gaat het lukken, dat weet ik zeker!’

Redactie Jasperalblas.nl
Wat een geweldige transformatie Lisette. Wij zijn super trots op jou. Op deze manier ga je je einddoel zeker behalen. Heel veel succes verder! 

Update 14 oktober 2021

Dank je wel voor jullie bericht. Ik ben inderdaad in die tijd heel veel gewicht verloren en ik doe op dit moment mijn best om op gewicht te blijven. Dat doe ik alleen niet meer met koolhydraatarm eten. Op de lange termijn vond ik dat toch lastig om vol te houden. Ik eet wel gewoon gezond. Af en toe doe ik nog een smoothie-week van Jasper. Dat doe ik op de momenten dat ik weer een boost wil geven aan mijn lichaam.

Groetjes,
Lisette

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Henriet schouten
    op 4 september 2017 om 13:49 zegt
    Super Lisette!! Ik ga je voorbeeld volgen!! Je ziet er goed uit! Eerst nog vakantie en dan er tegenaan!! Lieve groet, Jet
  2. Henriet schouten
    op 4 september 2017 om 13:49 zegt
    Super Lisette!! Ik ga je voorbeeld volgen!! Je ziet er goed uit! Eerst nog vakantie en dan er tegenaan!! Lieve groet, Jet

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Pluck het kan kan jij het ook!

Pluck zocht op internet naar ‘buikvet’ en kwam toen verschillende sites tegen. De tips en verhalen van Jasper vond ze erg geloofwaardig. Ze viel met succes in korte...

Top artikel

Statines: zijn ze echt nodig en wat kun je zelf doen?

Statines worden vaak voorgeschreven bij verhoogd cholesterol. Te vaak? En zijn statines echt nodig als je je voeding en leefstijl aanpast?...

Bekijk alle artikelen