Als Mirre het kan, kan jij het ook!

11 reacties

8794 volgers

Ik werd laatst verrast door een mooi bericht van Mirre.

Zij is 56 jaar, 165cm lang, heeft heupdysplasie en een traag werkende schildklier maar viel ondanks dat toch 10 kilo af. Zij heeft haar hele levensstijl omgegooid en  ging van 95 kilo naar 85 kilo.

Zij mailde haar succesverhaal door en dat vond ik erg inspirerend. Ik laat Mirre het zelf vertellen:

Heupdysplasie

“Doordat ik heupdysplasie had, kreeg ik in twee jaar tijd aan beide kanten een nieuwe heup. De ellende is nog niet voorbij want binnenkort moet er een heroperatie plaatsvinden aan de eerst geopereerde heup.

Hierdoor werd ik gedwongen veel stil te zitten. Ondanks veel therapie voelde ik mij waardeloos en dik. Ik probeerde vele malen om af te vallen door minder te eten, maar het lukte mij gewoon niet.

Trage schildklier

Uit een routine-onderzoek van jaren geleden, bleek dat ik een te traag werkende schildklier heb, waar ik dagelijks medicijnen voor slik. Mede door deze aandoening ging ik ook geloven dat het normaal is om dikker te zijn en dat het bijna onmogelijk is om af te vallen. Tot ik besloot om Herbalife shakes te proberen. Daardoor viel ik wel af, maar ik werd extreem moe.

Door op internet te zoeken wat wel en niet goed is om te eten bij een trage schildklier kwam ik erachter dat het beter is om soja producten te vermijden, terwijl de poeders van Herbalife juist gemaakt zijn van soja.

Gewoon gezond eten

Ik ben meteen gestopt, maar ontdekte door mijn zoektocht wel de site van Jasper Alblas. Ik werd enorm geïnspireerd om nu echt wat aan mijn probleem te doen met gewone, gezonde voeding. Ik volg de video’s en lees alles over voeding, bewegen en zijn recepten.

Soms neem ik een eiwitshake als ontbijt. Daarnaast neem ik een gezonde lunch en avondmaaltijd en ben verrast hoe lekker die kunnen zijn zonder honger te lijden.

leaderboard-728x90

Smoothies

Momenteel ben ik op dag vier van de tien daagse sap en smoothie-kuur. Ook ben ik meer gaan trainen omdat ik fit wil zijn voor de volgende operatie.

Ik ben inmiddels 10 kilo afgevallen en ik wil er nog 15 kilo af hebben!

Doordat het zo goed gaat voel ik mij enorm geïnspireerd om door te gaan. Ik wil er echt mijn nieuwe leefstijl van maken.

Afvallen is mogelijk met een trage schildklier!

Ik besef heel goed dat het niet waar is dat je door een traag werkende schildklier dik ‘moet’ zijn en dat het bijna onmogelijk is om af te vallen.

Ik ben in zes weken tijd al 10 kilo afgevallen! Ik ‘voel’ mij al slank, hoewel ik dat nog niet ben. Maar het is wel fijn dat mijn leuke zomerjurkjes mij weer goed staan.

Jammer genoeg heb ik geen before en after foto. Als ik mezelf zag op een foto verwijderde ik die meteen omdat ik dat niet wilde zien,” aldus Mirre.

En nu jij!

Heb jij net als Mirre last van een traag werkende schildklier? Ga dan niet bij de pakken neer zitten of “accepteren” dat je dikker wordt.

Begin niet aan crash diëten of ongezonde shakes maar ga net als Mirre gewoon gezond eten. Het 7×7 receptenboek en het Smoothie Afslank Plan kunnen je daar uitstekend bij helpen.

Heb geduld, geef je lichaam de tijd maar begin vandaag nog met gezond eten, je zult versteld staan van wat het voor je kan doen!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (11)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. ook ik heb last van trage werkende schildklier. Overgewicht, ben onder controle voor de suiker. Ik heb vandaag het Afslank Pro Pakket besteld. Ik weeg nu 82 kilo ben 154 groot, ga voor vele kilo’s eraf.
  1. Super dat je bezig gaat met gezond eten en afslanken Gea. Heel veel succes en hou ons op de hoogte van het verloop
 2. Hallo Jasper Ondanks mijn jonge leeftijd(33) ben ik afgelopen dinsdag (2.08) ook aan mijn heup geopereerd, heb binnen 4 maanden 2 operaties gehad-2 nieuwe heupprotheses. Eerste was op 24.03.2016.Nu thuis aan het revalideren. En ben van plan om met de afslankplan te beginnen. Hoop dat het gaat lukken. Ik krijg wel veel motivatie van jou maar ook van andere mensen die hun verhaal kwijt kunnen. Ga zo door en duim maar voor mij! Groetjes, Joanna
  1. Hallo Johanna, Ik wens je heel veel sterkte met het revalideren en met het afvallen. Het gaat je zeker lukken!
 3. Hallo Jasper Ik ben vorige week op maandag begonnen met het Kickstart programma. Graag wil ik 6 kilo afvallen en ook werken aan mijn te hoge cholesterol gehalte. Nu, 1 week later, ben ik 1.100 gram afgevallen. Wat me niet tegen valt. Wel vind ik de hoeveelheden enorm. De maaltijden doen wij dan ook met z’n tweeën. Wat ik wel heel erg mis is brood. Ik weet donders goed dat de kilo’s er aan komen van brood, rijst, pasta, koekjes en een wijntje. Maar helemaal zonder zal ik toch niet kunnen. Ik ben benieuwd of mijn cholesterol, na verloop van tijd, ook gezakt is. Ik ga in ieder geval door.
  1. Heel goed dat je de maaltijden deelt Carolien. Hoeveel je nodig hebt is van veel dingen afhankelijk zoals je leeftijd, hoe actief je bent, je geslacht, de temperatuur en je rustmetabolisme en dit verschilt daarom van persoon tot persoon. Mooi resultaat die 1,1 kilo. Je zal merken dat de drang naar brood steeds minder gaat worden. Ga zo door dan zullen je cholesterolwaarden vanzelf naar een gezond niveau gaan.
 4. ook ik heb last van trage werkende schildklier. Overgewicht, ben onder controle voor de suiker. Ik heb vandaag het Afslank Pro Pakket besteld. Ik weeg nu 82 kilo ben 154 groot, ga voor vele kilo’s eraf.
  1. Super dat je bezig gaat met gezond eten en afslanken Gea. Heel veel succes en hou ons op de hoogte van het verloop
 5. Hallo Jasper Ondanks mijn jonge leeftijd(33) ben ik afgelopen dinsdag (2.08) ook aan mijn heup geopereerd, heb binnen 4 maanden 2 operaties gehad-2 nieuwe heupprotheses. Eerste was op 24.03.2016.Nu thuis aan het revalideren. En ben van plan om met de afslankplan te beginnen. Hoop dat het gaat lukken. Ik krijg wel veel motivatie van jou maar ook van andere mensen die hun verhaal kwijt kunnen. Ga zo door en duim maar voor mij! Groetjes, Joanna
  1. Hallo Johanna, Ik wens je heel veel sterkte met het revalideren en met het afvallen. Het gaat je zeker lukken!
 6. Hallo Jasper Ik ben vorige week op maandag begonnen met het Kickstart programma. Graag wil ik 6 kilo afvallen en ook werken aan mijn te hoge cholesterol gehalte. Nu, 1 week later, ben ik 1.100 gram afgevallen. Wat me niet tegen valt. Wel vind ik de hoeveelheden enorm. De maaltijden doen wij dan ook met z’n tweeën. Wat ik wel heel erg mis is brood. Ik weet donders goed dat de kilo’s er aan komen van brood, rijst, pasta, koekjes en een wijntje. Maar helemaal zonder zal ik toch niet kunnen. Ik ben benieuwd of mijn cholesterol, na verloop van tijd, ook gezakt is. Ik ga in ieder geval door.
  1. Heel goed dat je de maaltijden deelt Carolien. Hoeveel je nodig hebt is van veel dingen afhankelijk zoals je leeftijd, hoe actief je bent, je geslacht, de temperatuur en je rustmetabolisme en dit verschilt daarom van persoon tot persoon. Mooi resultaat die 1,1 kilo. Je zal merken dat de drang naar brood steeds minder gaat worden. Ga zo door dan zullen je cholesterolwaarden vanzelf naar een gezond niveau gaan.
 7. Marie- Llouise
  op 31 juli 2016 om 21:03 zegt
  Sinds vier weken volg ik beperkt de recepten uit het boek Het resultaat is dat ik reeds 5 kilo ben afgevallen, maar wat voor mij belangrijker is, dat ik op een gezonde manier bezig ben om mijzelf te leren gezonder met voeding om te gaan omdat ik in princiepe weiger om voeding weg te gooien deel ik op dit moment mijn voorraad met de gezonde voedings recepten, mede omdat mijn partner dit allemaal onzin vindt. Spelenderwijs doet hij zonder het te weten mee in de nieuwe weg die ik ben ingeslagen naar een gezondere manier van eten. Voor mij is het een belangrijk gegeven omdat ik aan vaatziekte leid en het voor mij belangrijk is om op een gezondere manier met voedsel om te gaan. Ik ben geschrokken bij het controleren van mijn keuken kastje wat daar aan heulpmiddelen staat waar overal suiker in zit, ik gebruik al meer dan 20 jaar bewust geen directe suiker, maar stel nu vast dat ik dat indirect toch veel gebruik. De afgelopen maand hebben wij veel feesten met eten gehad waar ik bewust mijn keuze heb gemaakt dit eet ik wel en dat eet ik niet, ondanks deze feesten ben ik toch 5 kilo afgevallen waar ik zeer tevreden over ben. Nu komt het moment dat ik ons eetpatroon aan ga scherpen om voor mij zelf tot een nog beter resultaat te komen. Ik heb het 7×7 kookboek en dit is voor mij een goede lijdraad om nog meer af te vallen, maar vooral om gezonder te eten. De meeste van de in het receptenboek beschreven recepten heb ik reeds een keer uitgeprobeerd en zijn heerlijk geven dus geen probleem om uit te voeren. Louise
  1. Hallo Louise, Super hoe jij bezig bent bewust je eetgewoonten te veranderen. Veel mensen krijgen dagelijks grote hoeveelheden suiker binnen zonder het te weten. Heel goed dat je dit eens onderzocht hebt en nu je eetpatroon nog meer aan gaat scherpen om zo nog verder af te vallen. Ga zo door, en als je vragen hebt of tegen dingen aan loopt, laat het dan even weten! Groet Jasper
 8. Janny van Dongen
  op 31 juli 2016 om 12:13 zegt
  Beste Jasper, Zou jij het smoothie afslank plan nog een keer naar mij willen mailen. Ik heb de boeken wel in huis maar print de recepten altijd uit, maar nu ik krijg een fout melding en kan het E-book niet openen. Bij voorbaat hartelijke dank. Groetjes van Janny
  1. Hallo Janny, mijn collega probeert je het plan te mailen op het mailadres die je hier gebruikt, zij krijgt de mail echter terug. Heb je een ander adres waar we het heen kunnen sturen? Groet Jasper
  2. Natuurlijk Janny, kan gebeuren. Mijn collega mailt je de E-versie nogmaals toe. Groet Jasper

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Wat zijn omega-3 vetzuren en waarom zijn deze zo belangrijk?

In dit artikel lees je wat omega-3 vetzuren zijn en wat ze voor je gezondheid doen. Ook ontdek je wat goede bronnen zijn en hoe je er voldoende van binnenkrijgt.

Top artikel

Zo viel Toos 20 kilo af!

Begin januari 2017 had Toos een afspraak bij de praktijk begeleidster van de huisarts voor een gesprek en een bloedmeting. Dit verliep minder rooskleurig dan zijn had verwacht. “De begeleidster verzocht mij...

Gezondheid

Thuis workout #2

Bekijk alle artikelen