Gastblog: Jeroen Stevens begint met afvallen

1221 likes
8794 leden
0 reacties

Volkszanger Jeroen Stevens heeft na een aangezichtsverlamming een periode Prednison moeten gebruiken waardoor hij ontzettend aangekomen was. Hij probeerde van alles om van de kilo’s af te komen. Helaas zonder het gewenste resultaat te behalen.

Toen ook de darmproblemen waarmee hij vroeger kampte weer op begonnen te spelen, was voor hem de maat vol. Hij nam contact op met zijn huisarts en die adviseerde hem koolhydraatarm te gaan eten, waarna hij bij Jasper terechtkwam.

Inmiddels is hij zijn eerste kilo’s kwijt en zijn de darmproblemen die hij had al wat minder. Wij volgen Jeroen bij zijn strijd tegen de kilo’s en in deze blog vertelt hij zijn verhaal.

Even voorstellen

Voor ik ga beginnen zal ik me eerst heel kort voorstellen.

Mijn naam is Jeroen Stevens. Ik woon in een dorp in de provincie Groningen en ik ben zanger van het Nederlandse lied. Op 1 april 2014 heb ik me ingeschreven als zanger bij de Kamer van Koophandel. Dat was de dag dat ik van één van mijn twee hobby’s, mijn werk heb gemaakt. Nu is alleen figuren mijn hobby, een fantastische combinatie.

Omdat ik het belangrijk vind om er goed uit te zien, ben ik veel met mijn lichaam bezig. In het verleden heb ik het Cambridge-dieet gedaan en dat leverde een geweldig resultaat op. Ik had het afgerond en voelde me ontzettend goed. Ook mijn darmprobleem was afgenomen.

Prednison

Op 1 maart 2015 werd ik geconfronteerd met een aangezichtsverlamming en heb twee weken lang Prednison moeten gebruiken. Een geweldig medicijn dat mij heeft genezen, maar het nadeel van dit medicijn is dat je gewicht toeneemt. Ik heb van alles geprobeerd.

Zo ben ik gaan sporten, meer op mijn eten gaan letten, etc Helaas veranderde er niets aan mijn lichaam. Toen maar weer andere shakes geprobeerd, maar het gaf mij geen voldoening en het had ook geen effect. Wat moest ik doen? Mijn darmprobleem stak weer de kop op dus ik nam contact op met mijn huisarts.

De symptomen waren niet goed en hij schreef mij een kuur voor. Ik gaf tijdens mijn bezoek aan dat ik graag wilde afvallen, maar dat het op geen enkele manier lukte. Hij adviseerde mij, ook in verband met mijn darmprobleem, een koolhydraatarm dieet. Geen aardappelen, pasta’, brood, etc. meer. Wat mag ik dan nog wel?

Jasper Alblas

Ik had voor mijn bezoek aan de huisarts al het één en ander van Jasper Alblas gezien en gelezen. Na het advies twijfelde ik geen moment en besloot het boek “7×7 Afslank Receptenboek” te bestellen. Na ontvangst ben ik meteen begonnen. Er staan zoveel heerlijke recepten in, ze geven je een voldaan gevoel.

Ik ben na zes dagen op de weegschaal gaan staan, want mijn kleren zaten alweer beter, ik had geen opgeblazen gevoel meer, kortom ik zat al veel lekkerder in mijn vel. Op de weegschaal was ik zeer verrast, want ik ben in nog geen week tijd 2,3 kilo afgevallen.

Ongelooflijk dat een kleine aanpassing zoveel effect kan hebben. Je komt niets te kort met dit dieet.

Je gaat veel meer op je eten letten en ik was er toch wel een beetje bang voor. Ik heb namelijk een bruiloft gehad en ik was daar de hele dag aanwezig.

Er stond een heerlijk buffet, maar ik heb heel bewust mijn eten gekozen en de dingen die ik normaal wel zou eten laten staan. Ook had ik een bakje gemaakt met een lunch, want ik eet geen brood. De hapjes (bittergarnituur) die werden geserveerd waren in mijn ogen ongezond. Ik heb ze zonder enige moeite aan mij voorbij laten gaan.

Verleidingen bij het tankstation

“Als artiest ben je veel onderweg en kom je regelmatig bij een tankstation. De overheerlijke broodjes, de gehaktballen, de snacks, noem maar op… Ik zie ze wel liggen, maar ik loop er nu heel makkelijk langs zonder te smachten.

Nu ik dit schrijf is mijn tweede week alweer begonnen en ik hoop dat ik in deze week weer gewicht mag verliezen. Ik ben in ieder geval erg gemotiveerd door het boek, maar ook door het team van Jasper Alblas.”

Tips van Jeroen

“Ik hoop dat ik met deze blog mensen kan motiveren en stimuleren. Waarom wachten als je nu meteen al kunt beginnen? Van uitstel komt meestal afstel. Een betere gezondheid begint bij jezelf, begin daarom vandaag.”

Redactie: Geweldig om te lezen dat één week gezond eten al zoveel voor je heeft gedaan Jeroen. Ga zo door met gezond eten, zet hem op, dan zullen de kilo’s en de darmproblemen binnen de kortste keren verdwenen zijn. Wij staan voor je klaar als je vragen hebt en kijken uit naar een volgende blog met je ervaringen!

Meer

Gastblog

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Post image

Top artikel

Snel afvallen buik: 5 tips om elke week 1/2 kilo buikvet te verbranden

Afvallen rond je buik wordt onterecht gezien als moeilijk. Verbrand met dit artikel eenvoudig jouw buikvet en verminder de kans op levensgevaarlijke ziektes.

Post image

Top artikel

Als Anouk het kan, kan jij het ook!

Anouk is vorig jaar maart vanwege gezondheidsredenen begonnen met koolhydraatarm eten en afvallen. Ze is binnen een jaar maar liefst 23 kilo afgevallen.

Post image

Succesverhalen

Mirjam viel 22 kilo af

Bekijk alle artikelen