Eveline is maar liefst 40 kilo afgevallen

6 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2017, onderaan dit artikel vind je een update van oktober 2021.

De knop moest om, maar hoe?

‘Het is inmiddels alweer bijna 1,5 jaar geleden dat ik er helemaal zat van was. Mijn teveel aan kilo’s en alle kwaaltjes die daarbij hoorden. Niet alleen de angst voor suikerziekte, wat in mijn familie een zeer aanwezige factor is, werd steeds groter. Ook als ik in de spiegel keek, of iemand postte weer eens een foto van mij op social media, werd ik doodongelukkig. De knop moest om. Maar hoe..?

Ik begon met de welbekende shakes, waarmee ik twee maaltijden per dag verving. De hele dag liep ik met een hongergevoel, waar ik enorm chagrijnig van werd. Dit maakte ik in de avond dan ook helemaal goed door net even wat meer op te scheppen dan normaal. Ik viel wel ietsje af, maar dit was niet vol te houden.’

Lekker eten, maar toch afvallen…

‘Na de kerstdagen, waarin ik alle strijd even had opgegeven, wilde ik het weer gaan oppakken. En toen zag ik op tv een reclame van Jasper. Lekker eten, maar toch afvallen? Deze zin trok mijn aandacht. Ik bestelde nog diezelfde minuut het 7×7 Afslank Programma, hopende dat dit dan het antwoord zou zijn.

Ik weet het nog precies: op 11 januari 2016 begon ik met dag nummer 1, recept nummer 1 en ik werd meteen enthousiast. Dit was inderdaad echt lekker! En mocht ik écht zoveel eten? Na een week al merkte ik dat de weegschaal drastische veranderingen aan begon te geven, ik was écht aan het afvallen… Dit smaakte (letterlijk) naar meer!’

Bewustwording

‘Ik begon me te verdiepen in de theorie, wat doen de verschillende voedingsstoffen met je lichaam en waar zitten welke voedingsstoffen precies in. En hoe zit het met alle E-nummers? Ik schrok van de hoeveelheden suikers en andere troep die ik overal in tegenkwam! Ineens werd ik me bewust van wat ik al die jaren naar binnen had gewerkt, denkende dat ik gezond bezig was.

Ik vond niet álle recepten uit het boek even lekker, dus ik begon met experimenteren. Dingen vervangen, of weglaten… Ik heb de mazzel dat ik een enorme kookfanaat ben en dus is de extra tijd die het me kost geen dramatische opgave. Ik kook uit noodzaak altijd voor meerdere dagen, omdat ik een erg onregelmatig leven heb, dus ik heb inmiddels een volle vriezer voor de dagen dat ik geen tijd heb om te koken. Ideaal!

Nu, iets meer dan een jaar later, houd ik alleen nog de boodschappenlijst van Jasper aan, die ik inmiddels uit mijn hoofd ken. Ik vind het een sport om de ‘normale’ recepten compleet ‘Eveline-proof’ te maken… en elke dag te genieten van eten.’

Nooit meer ongezond eten?

‘Heb ik nooit meer iets ongezonds gegeten? Jawel hoor, zeker! Maar deze momenten plan ik netjes in… en daardoor voel ik me ook niet schuldig. Daarbij.. wat er vandaag aan komt, kan er morgen weer af.

Inmiddels ben ik 40 kilo lichter en 6 hele maten kleiner! Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik blij. Ik ben er nog niet helemaal, maar deze nieuwe levensstijl past goed bij me, dus ik ga lekker zo door!’

Redactie JasperAlblas.nl
Wat een inspirerend verhaal. Geweldig gedaan Eveline, je mag heel trots zijn op jezelf. Ga zo door, dan kom je vanzelf op jouw ideale gewicht!

Update: 5 oktober 2021

Na 5 jaar doet Eveline nog altijd mee met de Challenges en is ze een fanatieke Jasperaar geworden. We vroegen haar hoe het met haar ging. Lees hieronder haar reactie! 

Ik ben nét klaar met de September Challenge 2021! Vier weken lang heb ik niet alleen heerlijk gegeten, ook heb ik een hele gezellige tijd gehad met mijn mede-challengers, waar ik heel veel steun aan heb gehad én aan heb gegeven. En als klap op de vuurpijl ben ik óók nog wat centimeters verloren! Ik moet nu echt even afkicken, want ineens zal ik zelf weer creatief moeten zijn in het bedenken wat ik ga eten vandaag. Ik denk dat ik begin met de heerlijke pindastoof van vorige week!

Vijf jaar geleden ben ik begonnen met eten volgens de methode van Jasper Alblas. Toen ik begon, was er nog alleen het 7×7 Afslank Receptenboek (inmiddels bekend als het 7×7 Afslank Programma). Ik vond deze methode precies op het moment dat ik had besloten dat ik niet meer te helpen was.

Meer dan 110 kilo, althans, dat denk ik, want wegen stond niet bovenaan mijn dagtakenlijst. Ook niet in het midden of onderaan, trouwens. Toevallig zag ik op de dag dat ik huilend voor de spiegel had gestaan een reclame op tv van het 7×7 Afslank Receptenboek en ik bestelde hem meteen. Anderhalf jaar later keek ik in diezelfde spiegel en zag ik mezelf bijna 50 kilo lichter, een heel ander mens!

Ik begon ineens veel meer te snappen over waarom het me al die jaren nooit lukte! Ik begon naar mijn lichaam te luisteren en ontdekte hierdoor een goede ‘Eveline-proof’ leefstijl. Uiteraard ben ik ook maar een mens en die pizza, die moet gewoon af en toe ook nog hoor! Maar ik zal nooit meer huilend voor de spiegel hoeven staan te bedenken dat ik gelukkig zijn met mezelf maar moet opgeven.

Groetjes!
Eveline

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (6)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Hele mooi prestatie! Iets om trots op te zijn 🙂
 2. Eveline, wat goed van je, je ziet er super uit. Ik ga maandag beginnen met de detox-kuur, want er moet 35 kg af. Ik hoop, dat het net als bij jou ook zo goed bij mij gaat lukken.
  1. Hey Anita, ik zag jou reactie op het verhaal van Eveline. En ik ben erg benieuwd hoe het je af gaat? Is het te doen? Ik wil namelijk hiermee gaan beginnen, benieuwd hoe het is.. Hoor het graag.
 3. Wat ontzettend goed, Eveline! Erg knap gedaan, en wat zie je er waanzinnig hoed uit. Mijn vrouw en ik “Jasperen” ook, maar helaas door ziekte en teg3nslag zijn wij weer wat bijna terug op ons oude gewicht. Maar staan nu op het punt weer van voor af aan te starten. Wij vinden het trouwens heerlijk om jouw humoristische verslagen te lezen ( ik mis ze zelfs een beetje), ze zij erg inspirerend. Groeten, Marcel Schaeffer Dikke X van mijn vrouw en mijzelf.
 4. Hele mooi prestatie! Iets om trots op te zijn 🙂
 5. Eveline, wat goed van je, je ziet er super uit. Ik ga maandag beginnen met de detox-kuur, want er moet 35 kg af. Ik hoop, dat het net als bij jou ook zo goed bij mij gaat lukken.
  1. Hey Anita, ik zag jou reactie op het verhaal van Eveline. En ik ben erg benieuwd hoe het je af gaat? Is het te doen? Ik wil namelijk hiermee gaan beginnen, benieuwd hoe het is.. Hoor het graag.
 6. Wat ontzettend goed, Eveline! Erg knap gedaan, en wat zie je er waanzinnig hoed uit. Mijn vrouw en ik “Jasperen” ook, maar helaas door ziekte en teg3nslag zijn wij weer wat bijna terug op ons oude gewicht. Maar staan nu op het punt weer van voor af aan te starten. Wij vinden het trouwens heerlijk om jouw humoristische verslagen te lezen ( ik mis ze zelfs een beetje), ze zij erg inspirerend. Groeten, Marcel Schaeffer Dikke X van mijn vrouw en mijzelf.
 7. Hoi Eveline, top hoor lekker doorgaan zo je ziet er top uit!
 8. Heel goed Eveline! Goed van je.Je kunt er met recht trots op zijn! Ga zo door!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Wim, Janita en Ruud het kunnen, kunnen jij en je gezin het ook!

Wim, Janita en zoon Ruud zijn een kleine drie maanden bezig met gezond eten en inmiddels samen zo’n 32 kilo afgevallen. Geweldig! Hier lees je het inspirerende verhaal van dit gezin waarin...

Top artikel

Als Pauline het kan, kan jij het ook!

Elke week krijgen we veel reacties binnen van mensen die succesvol van hun overtollige kilo’s af zijn gekomen. Zo kwam ook via het forum een ontzettend enthousiast bericht van Pauline binnen dat...

Bekijk alle artikelen