Eveline is maar liefst 40 kilo afgevallen. Wat een transformatie! Hoe ze dat gedaan heeft? Hier lees je haar verhaal:

De knop moest om, maar hoe?

Het is inmiddels alweer bijna 1,5 jaar geleden dat ik er helemaal zat van was. Mijn teveel aan kilo’s en alle kwaaltjes die daarbij hoorden. Niet alleen de angst voor suikerziekte, wat in mijn familie een zeer aanwezige factor is, werd steeds groter, ook als ik in de spiegel keek, of iemand postte weer eens een foto van mij op social media, werd ik doodongelukkig. De knop moest om. Maar hoe..?

Ik begon met de welbekende shakes, waarmee ik twee maaltijden per dag verving. De hele dag liep ik met een hongergevoel, waar ik enorm chagrijnig van werd. Dit maakte ik in de avond dan ook helemaal goed door net even wat meer op te scheppen dan normaal. Ik viel wel ietsje af, maar dit was niet vol te houden.

Lekker eten maar toch afvallen…

Na de kerstdagen, waarin ik alle strijd even had opgegeven, wilde ik het weer gaan oppakken… en toen zag ik op tv de reclame van Jasper. “Lekker eten, maar toch afvallen?” Deze zin trok mijn aandacht…  Ik bestelde nog diezelfde minuut het 7×7 afslank receptenboek, hopende dat dit dan het antwoord zou zijn.

Ik weet het nog precies: op 11 januari 2016 begon ik met dag nummer één, recept nummer één en ik werd meteen enthousiast. Dit was inderdaad echt lekker! En mocht ik écht zoveel eten? Na een week al merkte ik dat de weegschaal drastische veranderingen aan begon te geven, ik was écht aan het afvallen… Dit smaakte (letterlijk) naar meer!

Bewustwording

Ik begon me te verdiepen in de theorie, wat doen de verschillende voedingsstoffen met je lichaam en waar zitten welke voedingsstoffen precies in. En hoe zit het met alle E-nummers? Ik schrok van de hoeveelheden suikers en andere troep die ik overal in tegenkwam! Ineens werd ik me bewust van wat ik al die jaren naar binnen had gewerkt, denkende dat ik gezond bezig was.

Ik vond persoonlijk niet alle recepten uit het boek even lekker, dus ik begon met experimenteren. Dingen vervangen, of weglaten… Ik heb de mazzel dat ik een enorme kookfanaat ben en dus is de extra tijd die het me kost geen dramatische opgave. Ik kook uit noodzaak altijd voor meerdere dagen, omdat ik een erg onregelmatig leven heb, dus ik heb inmiddels een volle vriezer voor de dagen dat ik geen tijd heb om te koken. Ideaal!

Evelineproof wat is dat?

Nu, iets meer dan een jaar later, houd ik alleen nog de boodschappenlijst van Jasper aan, die ik inmiddels uit mijn hoofd ken.

Ik vind het een sport om de “normale” recepten compleet ‘Evelineproof’ te maken…  en geniet elke dag van het eten.

Nooit meer ongezond eten?

Heb ik nooit meer iets ongezonds gegeten? Jawel hoor, zeker! Maar deze momenten plan ik netjes  in… en daardoor voel ik me ook niet schuldig. Daarbij.. wat er vandaag aan komt, kan er morgen weer af.

Inmiddels ben ik 40 kilo lichter en 6 hele maten kleiner! Als ik nu in de spiegel kijk ben ik blij. Ik ben er nog niet helemaal, maar deze nieuwe levensstijl past goed bij me, dus ik ga lekker zo door!

Redactie JasperAlblas.nl: Wat een inspirerend verhaal. Geweldig gedaan Eveline, je mag heel trots zijn op jezelf. Ga zo door, dan kom je vanzelf op jou ideale gewicht!

6 reacties

 • Healthy Lab
  05/07/2018 om 11:02 am

  Hele mooi prestatie! Iets om trots op te zijn 🙂

 • Anita
  12/05/2017 om 9:39 am

  Eveline, wat goed van je, je ziet er super uit. Ik ga maandag beginnen met de detox-kuur, want er moet 35 kg af. Ik hoop, dat het net als bij jou ook zo goed bij mij gaat lukken.

  • Flo
   05/11/2017 om 6:43 pm

   Hey Anita,
   ik zag jou reactie op het verhaal van Eveline.
   En ik ben erg benieuwd hoe het je af gaat? Is het te doen?
   Ik wil namelijk hiermee gaan beginnen, benieuwd hoe het is..
   Hoor het graag.

 • Marcel
  16/04/2017 om 9:45 pm

  Wat ontzettend goed, Eveline! Erg knap gedaan, en wat zie je er waanzinnig hoed uit. Mijn vrouw en ik “Jasperen” ook, maar helaas door ziekte en teg3nslag zijn wij weer wat bijna terug op ons oude gewicht. Maar staan nu op het punt weer van voor af aan te starten. Wij vinden het trouwens heerlijk om jouw humoristische verslagen te lezen ( ik mis ze zelfs een beetje), ze zij erg inspirerend. Groeten, Marcel Schaeffer
  Dikke X van mijn vrouw en mijzelf.

 • Els
  16/04/2017 om 6:41 pm

  Hoi Eveline, top hoor lekker doorgaan zo je ziet er top uit!

 • Marry
  14/04/2017 om 1:22 pm

  Heel goed Eveline! Goed van je.Je kunt er met recht trots op zijn! Ga zo door!

Alle reacties tonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *