Als Ramona het kan, kan jij het ook!

4 reacties

8794 volgers

Een aantal maanden geleden maakten wij kennis met Ramona tijdens een JasperAlblas-evenement.

Zij was toen al goed bezig met gezond eten en afslanken. Inmiddels is Ramona 13 kilo afgevallen en van maat 44 naar maatje 38 gegaan. Een enorme prestatie. Wij zijn dan ook benieuwd naar haar verhaal:

Na haar bevalling woog Ramona 88 kilo. Gelukkig gingen de eerste zwangerschapskilo’s er gemakkelijk af. Toen zij nog 81 kilo woog, was zij nog totaal niet happy met haar lichaam. Alles zat te strak, ze moest zelfs broek maat 44 aan. “Ik voelde me nog steeds zwanger en dat wilde ik niet meer, dus toen ben ik via Google terechtgekomen bij JasperAlblas.nl. Ik wilde geen diëten meer volgen, mezelf niet meer uithongeren, geen shakes en vooral niet chaggo zijn. Toen besloot ik koolhydraatarm te gaan eten.”

Ramona is eerst twee maanden zelf op onderzoek uitgegaan. Ze at geen brood, pasta en aardappelen en merkte dat het haar heel goed afging. “Ik miste op een gegeven moment inspiratie dus toen heb ik in juni toch het 7×7 Receptenboek besteld, de benodigde boodschappen in huis gehaald, en ben ik vol aan de slag gegaan met koolhydraatarm en natuurlijk eten volgens de recepten van Jasper.

Ramonabeforeafter
Dit is Ramona voor (links) en na (rechts) het volgen van het 7×7 afslank receptenboek.

 

Valkuilen

Het lijkt allemaal erg voorspoedig te zijn gegaan bij Ramona, toch heeft zij ook zo haar moeilijke momenten. “Je hebt altijd recepten die je voorkeur hebben omdat je ze lekker vindt. Mijn valkuil was dat ik na een paar maanden elke dag hetzelfde ontbijt en/of lunch at omdat ik dat lekker vond.”

Ramona heeft naast het 7×7 Receptenboek origineel ook gebruik gemaakt van het 7×7 Receptenboek album 1, zodat ze uiteindelijk meer variatie in haar menu heeft kunnen aanbrengen. “Ik kwam erachter dat de sappen niet mijn ding zijn. Ik heb dan toch weer het gevoel van een dieet volgen en daar houd ik niet van!”

Tips van Ramona

13 kilo afvallen is niet niks. Als ik Ramona vraag of ze tips heeft voor onze lezers, heeft zij daar een mooi antwoord op:

“Volhouden! Ik heb heel lang geen gewicht verloren, alleen voelde ik wel dat ik centimeters verloor. Zeker bij mijn benen en billen. Ik dacht volhouden! Ik heb voor mijn zwangerschap tot na mijn bevalling alles gegeten waar ik trek in had en heb er van genoten, maar heb er zo voor moeten vechten om dit eraf te krijgen. Ik ben stiekem tot de aanloop van de zwangerschap 10 kilo aangekomen en die moesten eraf. Er is nu zelfs 3 kilo meer af. En ik ben er nog niet!”

“Ik ga zo lekker door, ik voel me goed, eet gezond en als ik uit eten ga, neem ik ook lekker waar ik trek in heb. Heerlijk! Zo genieten en de volgende dag ga ik er weer voor. Dat gaat goed! En denk dan niet ‘ik ben toch al verkeerd bezig’ zoals ik vroeger deed als ik aan het lijnen was, nee! Ik kom ook niet ineens 3 kilo aan, daarom past dit zo goed bij me. Dit is vol te houden, zeker voor iemand die altijd alles lekker vindt/vond en bleef eten tot ik niet meer kon, of zelfs tot ik moest overgeven omdat ik zo vol zat!! Ik had geen rem.”

Reactie Jasper Alblas: “Wat een geweldig resultaat Ramona. Super motiverend om te zien hoe bewust jij nu omgaat met eten. Ga zo door en wees trots op jezelf!”

Update 2 jaar later

Nog steeds perfect op gewicht!

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (4)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Weer een dieet/leefwijze waar het brood geschrapt word ,ik vind dat niet goed en een slecht advies , ik heb er een traag werkende schildklier aan overgehouden met alle ellende van dien,ik krijg de kilo ‘s er niet af en zoek een leefwijze met brood. vr gr G Steenbergen
  1. Brood zal ik niet adviseren. Heb je dit artikel over de invloed van de schildklier op afvallen al eens gelezen? Wellicht heb je iets aan de tips.
 2. wim van veen
  op 21 maart 2016 om 14:26 zegt
  Ik ben inmiddels ook al 12 kilo kwijt mede door op de koolhydraten te letten maar zeker ook door het sporten weer op te pakken twee keer in de week een duurloop en op de hometrainer en het gaat me goed af.Ik voel me gewoon fitter Deze aanpak heeft me alleen maar goeds gebracht en ik ga door want ik wil er nog wat af. Groeten Wim
  1. Geweldig resultaat Wim. Super dat het je alleen maar goeds heeft gebracht. Ga zo door!
 3. Weer een dieet/leefwijze waar het brood geschrapt word ,ik vind dat niet goed en een slecht advies , ik heb er een traag werkende schildklier aan overgehouden met alle ellende van dien,ik krijg de kilo ‘s er niet af en zoek een leefwijze met brood. vr gr G Steenbergen
  1. Brood zal ik niet adviseren. Heb je dit artikel over de invloed van de schildklier op afvallen al eens gelezen? Wellicht heb je iets aan de tips.
 4. wim van veen
  op 21 maart 2016 om 14:26 zegt
  Ik ben inmiddels ook al 12 kilo kwijt mede door op de koolhydraten te letten maar zeker ook door het sporten weer op te pakken twee keer in de week een duurloop en op de hometrainer en het gaat me goed af.Ik voel me gewoon fitter Deze aanpak heeft me alleen maar goeds gebracht en ik ga door want ik wil er nog wat af. Groeten Wim
  1. Geweldig resultaat Wim. Super dat het je alleen maar goeds heeft gebracht. Ga zo door!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Alles wat je moet weten over transvetten

Veel mensen hebben niet zo’n goed gevoel bij het woord transvet. Misschien heb jij dat ook. Maar waardoor zou dat kunnen komen? Inhoud van dit artikel1. Wat zijn transvetten?...

Top artikel

BMI berekenen

Hieronder kan je nauwkeurig je BMI berekenen (voor mannen en vrouwen). Bereken zelf jouw BMI Vul je gegevens in en ontdek direct wat jouw BMI is Geslacht Vrouw Man Gewicht...

Gezond eten

Hoe gezond is soja?

Bekijk alle artikelen