Nancy viel 70 kilo af!

7 reacties

8794 volgers

Beste Jasper,

“De laatste 2 jaar ben ik een bewonderaar van uw boeken en ga ik u mijn verhaal toelichten.”

“1971” het begin van mijn allereerste dieet

“En dat op de leeftijd van 10 jaar, met pillen en spuiten via de huisarts.”

“Toen begon de miserie van het ene hospitaal naar de andere en van de ene diëtist naar de andere. Het is echt balen dat je als kind alle lekkernij ontzegt wordt en op school zijn kinderen verbaal heel hard onder elkaar.”

“Wat ik ook deed, ik zat altijd vast aan dat vervelende jojo-effect. Zelfs mijn moeder werd radeloos doordat ik erg nukkig werd. Ik mocht dit niet, dat niet enz. Als kind is het echt niet prettig als al het lekkers je wordt ontzegt. Altijd maar honger hebben moest ik er dan maar bij pakken.”

 Nancy bleef gedurende haar kinderjaren constant in gevecht met haar kilo.

Toen kwamen de tienerjaren.

“Het gevecht met mijn gewicht bleef maar duren en duren. Van het ene dieet naar het andere om toch maar te proberen die verschrikkelijke kilo’s te bestrijden. Er waren zoveel diëten op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Toch bleef ik het proberen. Helaas zonder definitief resultaat te boeken. Dit was natuurlijk niet goed voor mijn minderwaardigheidscomplex.”

Daarnaast had Nancy ook nog een ander probleem waar ze erg mee zat “kleding”.

“Grote maten in kleding vinden was geen probleem. Deze kleding was alleen wel voor de rijpere leeftijd, “oma-kledij” dus. Als tiener ga je daar niet in rondlopen, echt niet! Ik heb er toen voor gekozen om naar de kleermaker te gaan. Hier liet ik pantalons maken, wat heel duur is. Op een gegeven moment maakte ik mijn kledij zelf. Naarmate ik dat meer en meer deed, werd ik hier steeds beter in.”

Eindelijk afgestudeerd.

“Joepie” Nancy was klaar met school, netjes afgestudeerd en gaat lekker met vakantie.

“Dus trok ik naar de VS. Ik had daar verschillende Pen-Palls zitten (wat toen “modern” was. Van computers en internet was er nog helemaal geen sprake). Ik had net mijn zoveelste “honger” dieet achter de rug waarbij ik 30 kilo was afgevallen. Blij dat ik was! (Maar woog toen nog veel te zwaar hoor.) Op naar de VS.”

“Wat ik daar toen zag op het strand . . . Echt heel veel bombastische mensen met een omvang die ik nog nooit gezien had. En weet je wat, mijn minderwaardigheidscomplex verdween als sneeuw voor de zon. Die mensen waren uiterst gelukkig, trokken zich niets aan en liepen met hun hoofd hoog in de lucht. Of die gezondheidsproblemen hadden kon je natuurlijk niet zien, maar wel veronderstellen.”

Terug van vakantie.

“Ik heb mezelf een maand reuze geamuseerd in de VS met als resultaat 10 kilo erbij. En op een wip en een knip kwamen er al gauw nog eens 30 kilo bij.”

“Dan maar opnieuw en opnieuw proberen af te vallen tot ik uit wanhoop de producten uit het boekje van Svenson Natuurboetiek kocht. Daar was tenslotte in Antwerpen een grote winkel van gevestigd. En wat denkt een mens dan? Juist ja, dan zal het wel goed zijn want het noemt zichzelf “Natuurboetiek”. Dus ik ging maanden en maanden aan de shakes en andere maaltijdvervangers.”

“Hoe dom kan een mens zijn zal je nu wel denken, dat denk ik nu ook, maar toen niet. Ik dacht dat ik het ultieme middel gevonden had, maar niets was minder waar. Het was de start van een hele hoop miserie die ik zelf op de nek gehaald heb, maar ja, soms doen mensen nu eenmaal rare dingen uit wanhoop.”

Nancy haar hele spijsverteringsproces was naar de haaien. Hier heeft ze nu nog steeds last van. Ze heeft daarbij een heleboel voedselallergieën ontwikkelt.

Op mijn 22e heb ik tegen mijzelf gezegd: “Foert, wie mij zo niet wil zien moet zich maar omdraaien.”

“Zo gezegd, zo gedaan, voor mij geen dieet meer. Ik was het beu om honger te lijden. Wat is het nut om 30 kilo af te vallen om nadien 40 kilo bij te komen, met als gevolg alsmaar dikker en dikker te worden na ieder dieet.”

De huisarts maakte haar er op attent dat zwaarlijvigheid alleen maar in het nadeel zou spelen voor de gezondheid.

“Ja dat weet ik, maar van mijn 10e tot mijn 22e heb ik alles geprobeerd en de maat is vol.”

“Ik ben dan nog maar eens verzwaard tot op een bepaald gewicht en daar ben ik zo blijven hangen wat ik ook at. Geen gram erbij, geen gram eraf. Let wel, ik woon in het land van de friet en ik kan het niet eens eten want ik kan er (gelukkig) niet tegen.”

2015, het verdict

“Daar mijn ouders vroeg gestorven zijn (op de leeftijd van 55 en 62 jaar) is dat altijd in mijn achterhoofd blijven hangen.”

“Alhoewel ik alle verschijnselen van diabetes heb ervaren, had ik geen diabetes. Iedere 3 maanden liet ik mijn bloed daarop controleren en om de 6 maanden een volledig bloedonderzoek. Plots werd ik met de feiten op de neus gedrukt. Alhoewel ik desondanks mijn morbide obesitas geen cholesterol en geen suiker had en een “jong” hart, waren andere vitale organen het stilletjes aan het begeven. De dokter vertelde mij dat ik er NU iets aan moest doen. Op dat moment kwam de schrik er pas in.”

Door de bomen het bos niet meer zien.

“Wat nu? Weer gaan diëten? Want het is van moeten nu, ik heb geen andere keus, het is nu of nooit.”

Er zijn zoveel boeken, zoveel manieren en ieder vind van zichzelf dat hij/zij de beste oplossing heeft.

“Ik ben dan maar gaan surfen op het internet en heb heel veel websites bekeken, onder andere die van ziekenhuizen, maar geen forums, dat is niet mijn stijl. Toen kwam ik de website van Jasper Alblas tegen . . . Het leek me wel wat . . . E-mailadres opgegeven en voila , Jaspers boodschappenlijstje uit 2015 en de bal is aan het rollen gegaan.”

Het is niet zonder slag of stoot gegaan

“Het is van moetes nu, dus even serieus nadenken van hoe ik het ga oplossen. Hoe ga ik dat aanpakken? Ik heb het boodschappenlijstje eens grondig bekeken en ik zag het wel zitten.”

Nancy had voorbeelden van de koolhydraatarme boeken van Jasper gedownload en bestudeerd. De interesse werd groter en groter.

“Ik heb een hele grote kennissenkring. Ook in Nederland, en ben zo in het bezit gekomen van 4 boeken. Het smoothie afslankplan en de 7×7 afslank receptenboeken. Deze heb ik van hun over gekocht.”

“Met volle moed ging ik er tegenaan. Het is immers geen dieet, het is een heel andere manier van eten, voor nu en altijd. Gaat het me nu eindelijk lukken?”

Ze troostte haarzelf met: “Het is geen dieet, het is lekker eten en vooral gezond eten.”

“Hoe ben ik eraan begonnen? Wel, ik doe het nog steeds zo; Ik eet nooit 1 maaltijd in één keer op. Ik eet de helft van het volume en twee uur later de andere helft, zodoende eet ik 6x op een dag. Waarom doe ik dat? Om mezelf geen kans te geven tussendoor te snacken. Ik heb brood, aardappel, rijst en pasta voorlopig volledig verbannen. Er zijn genoeg alternatieven. Ik heb veel andere dingen leren eten die ik vroeger niet lustte.”

“Daar ik een tegenstander van zoetstoffen ben, valt de goesting naar snoep wel mee. Ik kan er met alle gemak afblijven, zelfs als ze het voor mijn neus zetten.”

“Het fotootje hiernaast dateert van eind 2013”

De eerste 25 kilo zijn er af

“Wat een zalig gevoel, er is al 25 kilo af. Maar geen kat die het zag. Ik maakte mij daar niet druk om. Ik dacht bij mezelf “wacht maar, jullie zien het wel.” Die 25 kilo dat ging vrij snel en plots viel het stil.”

Drie maanden lang ging er geen gram af.

“Hoe correct ik ook bleef. Ik dacht bij mezelf “daar gaan we weer.” Op een gegeven moment dacht ik er aan om er de brui aan te geven maar dankzij enkele intimi ben ik blijven doorgaan en weet je wat? Na die drie maanden begon ik weer af te vallen. Ik voelde mij mooier en mooier, en dan bedoel ik van binnen, niet het uiterlijke! Ik had voor mezelf een soort van beloningsschema opgesteld: Iedere keer dat er 5 kg af was, 1 dagje “out of the box” gaan, 1 dagje iets eten dat niet Jasper-proof is en waar ik erg verlekkerd op ben. Dit om mezelf te blijven stimuleren om alles tot een goed einde te brengen.”

“De kleding werd te groot, leuk is dat, want doordat ik handig ben met een naaimachine kan ik al mijn kleding versmallen. Ik was niet van plan om nieuwe kleren te kopen zolang ik niet op mijn gewicht sta (een kwestie om mezelf in het hartstikke nieuw te zetten als het zover is). HET LUKT ME DEZE KEER en ik ben er blij om. Mijn gewicht neemt nog steeds af en ik heb geen jojo-effect .”

Ik ben er : 70 kg later 😉

“Ja! Je leest het goed, ik ben in totaal 70 kg afgevallen.”

“Volgens sommigen ben ik te hard van stapel gegaan, ik vind van niet. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik een normaal gewicht heb, en ik ben echt niet te mager hoor, heb wel een mooie slanke lijn. Ik ben er verdomd fier op!”

“Om het met de woorden van Astrid Nijgh te zeggen:”

“Ik doe wat ik doe, en vraag niet waarom. Ik doe wat ik doe, en misschien is dat dom.”

“Wat mij betreft, ik ben zo gelukkig dat ik het van de daken kan schreeuwen. De medische problemen zijn gedeeltelijk opgelost. Er zijn nu eenmaal aandoeningen die niet meer op te lossen zijn. Tegenwoordig koppel ik daar mindfulness aan. Niet dat ik continu oefeningen zit te doen, wel dat ik daar met regelmaat boeken over lees en het helpt mij enorm.”

“Laat dit alles een stimulans zijn voor andere om door te zetten, om de moed niet te snel op te geven. Als het mij lukt, lukt het een ander ook.”

“Het is een kwestie om goed naar je lichaam te luisteren zodat je niet onderuit gaat. Doe niet zo dom als ik lang geleden en pas op met die maaltijdvervangers. We zijn nu al wel vele jaren later maar of het echt zo gezond is?”

Dit ben ik, hier en nu, 56 jaar en een maatje 38.

“Heb wat nieuwe kleren aangeschaft aan zeer scherpe prijzen, dure merkkleding hoeft niet voor mij.”

Jasper, ik dank jou en je team uit de grond van mijn hart.

“Ik heb een volledige nieuwe levenswijze ontdekt voor de rest van mijn leven. Ondanks alles kan ik het toch niet laten om 1x per week iets van mijn oude, slechte gewoonte te eten.”

“Één iets per week , op voorwaarde dat ik op mijn gewicht blijf.”

Met vriendelijke groet,

Nancy

Om het met mooie woorden af te sluiten . . . .

Redactie JasperAlblas.nl: Wat een inspirerend verhaal Nancy. Heel mooi om te lezen dat je uiteindelijk nog één laatste keer de strijd met je kilo’s bent aangegaan. Het is je gelukt! En met een geweldig resultaat.









Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (7)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. heb je verhaal gelezen wat een door zet vermogen had jij ik al jaren te zwaar ben sinds 5 okt 2020 met k h d a begonnen wist niet dat je dan geen honger leed voorheen altijd gestop omdat ik van honger naar bed ging om 8 uur al dikwijls nu nog geen een dag ik ben nu 9.6 kwijt moet er nog veel rond de 40 nog een lange weg te gaan maar wat kan jij trots zijn meiss dank je voor je verhaal te delen is voor ons een duwtje
 2. Nancy, ik ken het gevoel van WOW ik ben er. maar we zijn nu een paar weken verder, en hoe is de weegschaal NU??? Kijk, daar ben ik nou bang voor, zeg maar scared to dead, om het ff zo te zeggen.
 3. Fantastisch Nancy ! Chapeau ! Je verhaal is een echte stimulans. Dank voor het delen.
 4. heb je verhaal gelezen wat een door zet vermogen had jij ik al jaren te zwaar ben sinds 5 okt 2020 met k h d a begonnen wist niet dat je dan geen honger leed voorheen altijd gestop omdat ik van honger naar bed ging om 8 uur al dikwijls nu nog geen een dag ik ben nu 9.6 kwijt moet er nog veel rond de 40 nog een lange weg te gaan maar wat kan jij trots zijn meiss dank je voor je verhaal te delen is voor ons een duwtje
 5. Nancy, ik ken het gevoel van WOW ik ben er. maar we zijn nu een paar weken verder, en hoe is de weegschaal NU??? Kijk, daar ben ik nou bang voor, zeg maar scared to dead, om het ff zo te zeggen.
 6. Fantastisch Nancy ! Chapeau ! Je verhaal is een echte stimulans. Dank voor het delen.
 7. WoW Nancy, van karakter gesproken! Proficiat! Ik ben een maand bezig en mijn weegschaal is moedwillig, maar ik trek me op aan jouw verhaal. Ik wil, ik kan en ik zal. Hopelijk op tijd voor het huwelijk van mijn zoon.
 8. Geweldig je kunt trots zijn op jezelf.
  1. Dank je Anneke, ging niet zonder slag of stoot en ja, ik ben trots op het eindresultaat
 9. Wat knap! Ik vind dat je er geweldig goed uitziet.
  1. Dank je Petra, ik voel me ook geweldig !

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Noëlla het kan, kan jij het ook!

Noëlla is niet alleen 17 kilo afgevallen. Ze heeft ook afgerekend met een negatief zelfbeeld en staat weer vol zelfvertrouwen in het leven.

Top artikel

Afvallen zonder dieet

Als je af wilt vallen, kan dat op verschillende manieren. Wat je ook doet, er zijn enkele principes die altijd opgaan bij gewichtsverlies. In dit artikel geven we je wetenschappelijk onderbouwde afvaltips,...

Bekijk alle artikelen