Nelly: helemaal van de bloeddruk- en cholesterolmedicijnen af!

1 reacties

8794 volgers

Na een heftige burn-out krabbelde Nelly weer op. Maar dat ging niet makkelijk: ‘Ik realiseerde me dat ik vanwege stress en slechte eetgewoontes richting 100 kilo ging. Dat wil ik echt niet. Ik ben nu 63 jaar en wil graag nog lang en vooral gezond genieten van het leven.’

Zomer Slank Challenge

‘In een traject met een lieve begripvolle diëtiste was er uiteindelijk bijna 4 kilo af. Toen kwam ik Jasperalblas.nl tegen op Facebook en het verhaal sprak me aan.’

‘Mijn partner steunt me volledig dus besloot ik om de Zomer Slank Challenge te doen. Die is laagdrempelig; niet duur; je krijgt support van ‘team Jasper’ en je hebt ook nog de afgeschermde app en vegetarische tips. De periode – 4 weken – was te overzien. Daarna zou ik kijken wat het me gebracht had.’

‘Na die 4 weken heb ik in overleg met team Jasper het 7x 7 Afslank Programma en het Gezonde 20 Minuten Recepten-boek besteld zodat ik zelf kon kijken welke gerechten het beste bij ons passen en welke tips ik kon gebruiken. Als ik ik ergens vragen over had, stelde ik ze aan team Jasper.’

Geen medicatie meer

”Bij de start van de Zomer Slank Challenge woog ik 90,7 kilo en na 8 weken was er 6,5 kilo af! Het klinkt zo afgezaagd maar het is echt zo: ik zit lekkerder in mijn vel en ik ben niet alleen in gewicht maar ook in omvang afgenomen (ruim 5 centimeter van taille, heupen en navel). Daarnaast merk ik het verschil in mijn benen, schouders en armen. Het lijkt wel of ik aan het smelten ben, haha!’

‘Ik slaap beter, ben meer uitgerust en heb meer energie. En natuurlijk is het leuk om weer in mijn ‘oude’ jurken te passen.’

‘Ik ben nog steeds bij de diëtiste omdat haar weegschaal ook laat zien hoeveel ik in vetmassa ben afgevallen. In overleg met de praktijkondersteuner mocht ik na 4 weken mijn bloeddrukmedicatie halveren. Na 7 weken volgde er een bloed- en urinetest. Al mijn waardes waren zo goed dat ze het verantwoord vond om te stoppen met de medicatie voor mijn bloeddruk en cholesterol! Over 3 maanden wordt dit opnieuw gecontroleerd.’

Geen hongergevoel

‘Het ‘jasperen’ heeft me ook op andere manieren geholpen. Ik weet nu beter wat ik aan maaltijden kan maken en ben inmiddels veel minder tijd kwijt dan in het begin. Ik heb geen hongergevoel tussendoor en kan ook de tussendoortjes prima laten.’

‘Ook de diëtiste hielp. Ik was bijvoorbeeld een keer in een week maar 2 ons afgevallen. Daar werd ik niet blij van. Maar ik zag dan op haar weegschaal dat ik wel vetmassa kwijt was en juist spiermassa aangekomen. Het getal op de weegschaal zegt dus niet alles, zeker als je erbij sport.’

Support

‘Ook de support van mijn partner was voor mij erg belangrijk; het samen lachen als we iets aten wat we echt niet lekker vonden, maar vooral als ik een dag minder goed in m’n vel zat. Ik vond ook de support van het team en de andere challenge-deelnemers in de afgeschermde app heel leuk. Je voelt iets van ‘ik sta er niet alleen voor’ en je weet je gesteund door de anderen. Ook leuk wat iedereen aan tips deelt met elkaar!’

‘Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Bij de diëtiste ben ik nu 8 kg afgevallen. Mijn spiermassa is gelijk gebleven en ik ben vooral vetmassa kwijt. Sinds lange tijd geeft mijn BMI geen obese meer aan maar overgewicht!’

Nelly’s tips:

‘Het is echt zoals de coaches je vertellen: ‘zondig’ je een keer: geniet van het moment. De volgende dag pak je gewoon de draad weer op.’

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Jacqueline
    op 23 september 2022 om 19:53 zegt
    Wow Nellie wat goed! Ga zo door! Succes ik zie je wel hè pakken we Ed a Acc men een wijntje op!
  2. Jacqueline
    op 23 september 2022 om 19:53 zegt
    Wow Nellie wat goed! Ga zo door! Succes ik zie je wel hè pakken we Ed a Acc men een wijntje op!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Anke: twee kledingmaten minder dankzij de Challenge

Zo lang als ze zich kan herinneren, is Anke (38) al bezig met afvallen. Soms lukte dat ook, maar daarna kwam ze weer aan en was ze vaak zwaarder dan toen ze...

Top artikel

Mieke weegt 14 kilo lichter en voelt zich energiek

Lees hier het verhaal van Mieke. Zij is al 14 kilo afgevallen en voelt zich een stuk energieker. Zij gaat zeker door met gezond eten.

Bekijk alle artikelen