Anita: 15 kilo afgevallen én geen astmamedicijnen meer!

0 reacties

8794 volgers

Levensgenieter Anita vond het in de zomer van 2021 tijd om wat te doen aan haar gewicht. ‘Ik sta niet vaak op de weegschaal maar ik kon aan foto’s wel zien dat ik iets moest veranderen.’ Midden in haar zomervakantie besloot ze om in elk geval voor 4 weken een programma te volgen. Met succes!

Een naslagwerk aan heerlijke recepten

‘Ik wist waar het aan lag: eten smaakte me (te) lekker en snoep, koeken en chocola gingen er ook altijd in. Het roer moest om.’ Zoekend op internet kwam ze op Jasperalblas.nl tegen en besloot ze om ervoor te gaan: ‘Ik ben begonnen met het 7×7 Afslank Programma, daarna het Bodyhappiness Afslank Programma en het Gezonde 20 Minuten Recepten-boek.

Tijdens de actieweken heb ik ook het Vegetarisch Afslank Plan en het Vegetarisch Winter Plan aangeschaft. Inmiddels heb een heel naslagwerk aan heerlijke recepten!’

Inmiddels zijn die voorgenomen 4 weken natuurlijk allang voorbij en is Anita maar liefst 15 kilo afgevallen. ‘Met dit resultaat ben ik heel tevreden en ik ben ook al een tijdje stabiel qua gewicht.’

Geen astmamedicatie meer

‘Al een aantal jaren heb ik astma. Hierbij had ik veel last van hoestbuien en gebruikte ik een paar keer per dag een puffer. Ik had al tijden het idee dat voeding invloed had op de hoestbuien maar ik kon er niet precies achter komen hoe het zat.’

‘Toen ik een paar weken bezig was met ‘Jasperen’ merkte ik dat ik me steeds beter begon te voelen. De hoestbuien verdwenen en ik kreeg letterlijk meer lucht. In overleg met de huisarts ben ik toen gestopt met mijn medicatie. Tot op heden ben ik nog steeds vrij van astmaklachten, heb ik geen hoestbuien meer en voel ik me een stuk fitter.’

‘Dit motiveert mij enorm om door te gaan met deze manier van eten. Ik noem het ook geen dieet, maar een andere levensstijl. Later las ik ook in het Bodyhappiness Afslank Programma dat sommige mensen hun astmamedicatie niet meer nodig hebben en dat dit waarschijnlijk komt door de gluten.

Geen hele moeilijke momenten

‘Mijn valkuil was altijd dat ik na een tijd minderen vaak weer terugviel in m’n oude patroon: toch weer een koek bij de koffie, toch weer een traktatie op m’n werk. Sinds ik ‘Jasper’, heb ik daar veel minder last van. Ik heb totaal geen hongergevoel, eet zeker niet weinig en geniet van de afwisseling in de recepten. Voor de moeilijke momenten zorg ik dat ik wat in m’n tas heb: een paar paranoten of snoepgroente. Hele moeilijke momenten heb ik eigenlijk niet gehad!’

Genieten

‘Ik probeer zoveel mogelijk van het proces te genieten. Allerlei nieuwe dingen uitproberen en daar een ‘feestje’ van maken. Dit jaar heb ik voor het eerst met de Nieuwjaars Challenge meegedaan. Leuk om elkaar via Facebook te inspireren! In mei heb ik ook meegedaan met de Zomer Slank Challenge. Heel leuk om al die recepten te ontdekken! Op deze manier heb ik ook veel nieuwe dingen leren eten. Tegenwoordig sla ik de vis niet meer over!’

Anita’s tips:

Plannen. Omdat mijn gezin niet mee eet met de recepten, vergt het wel wat voorbereiding. Ik plan dan ook iedere week een moment om mijn weekmenu en het weekmenu voor mijn gezin op te stellen en de boodschappenlijst voor de weekboodschappen te maken. Dit uurtje plannen geeft me voor de rest van de week een stuk rust.

Recepten combineren. Op m’n vrije dagen kook ik vaak dubbele porties, zodat ik op m’n werkdagen makkelijk iets kan pakken als ik thuiskom. In de diepvries heb ik vaak een voorraad bananenbrood in plakjes, gezonde snacks of notenbrood.

En tot slot: staar je niet blind op de weegschaal. Ik sta er zelf heel weinig op. Tijdens de eerste periode 1 x per week, nu ongeveer eens per maand. Het belangrijkste is hoe je je voelt!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Leptine resistentie: wat is het en wat kun je er aan doen?

Leptine speelt een belangrijke rol bij honger en verzadiging. Heb je overgewicht en altijd honger? Leptine resistentie kan de oorzaak zijn. Ontdek hoe je dit kunt aanpakken.

Top artikel

Marie-Louis: 13 kilo eraf en een goed voedingspatroon dankzij de heerlijke recepten

Door haar kantoorbaan als klantrelatiemanager zit Marie-Louis veel en moet ze opletten dat ze voldoende beweegt. Naarmate je ouder wordt, is dat minder gemakkelijk dan vroeger en dat merkte ze aan haar...

Bekijk alle artikelen