Weg met buikvet – Top 10 recepten

86 reacties

8794 volgers

In de weekschema’s van week 5 en week 6 vullen we niet meer alles voor je in.

We gaan de regie langzaam aan jou overdragen, zodat jij je eigen weekschema’s kan gaan maken.

Om goede weekschema’s te maken is het heel belangrijk dat je weet welke recepten je lekker vindt. Daarom deze oefening.

Schrijf hieronder jouw top 10 van Weg met Buikvet recepten op. Welke vind jij het lekkerst?

Het hoeft niet helemaal perfect te zijn, schrijf gewoon de recepten die jij het lekkerst vindt. Als je er geen 10 kan bedenken mogen het er ook 5 of 6 zijn, of 2 of 3 als je er echt niet uitkomt.

Veel succes met het afronden van week 3!

Schrijf je reactie hieronder en geef jezelf een schouderklopje.

Hartelijke groet,

Jasper

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Afvallen

Deel dit bericht

Reacties (86)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Wat een goed programma. De recepten vind ik verassend en meestal erg lekker. Mijn top 10: Anti-buikvet bowl Linzensalade met meloen een spekreepje Zalmcarpaccio met avocado-mayonaise Tomatensoep Witlofsalade Zuurkool met ananas Ananas-kokos-chiapudding Venkel-smoothie Spicy banaan- smoothie Boekweitcrackers met eisalade Het is erg warm de laatste dagen, de salades vind ik dan zeker zo lekker. Vanmorgen heb ik het frambozen-yoghurt-ijs gemaakt en vanmiddag heerlijk van genoten samen met mijn mam.
 2. Ik vind het goed te doen, kan zien dat mijn buik minder word. Bloemkoolsoep zalm gourgettini griekse yogurt en heel veel meer de ei wrap dadels repen.
 3. Tot nu toe zeker voor herhaling vatbaar: 1. Courgettini 2. Zalm carpaccio 3. Biefstuk met zoete aardappel 4. Tomatensoep 5. Ei wrap met avocado 6. Anti buikvet bowl 7. Pistache noodles VErder ben ik nog neit gekomen,. ik kreeg de boeken pas later omdat ik 5 minuten te laat was en ze toen dus naar en postNL punt gebracht werden (3 dagen later want het weekend ging eroverheen!). Daarnaast heb ik erg veel aan de tips uit de andere boeken zoals het koud douchen. Nu douche ik nog niet ijskoud maar wel lauw-koud en dat frist al goed op! Ook ben ik weer begonnen met spieroefeningen. Al met al voel ik mij al beter dan voor ik begon!
 4. Wat een goed programma. De recepten vind ik verassend en meestal erg lekker. Mijn top 10: Anti-buikvet bowl Linzensalade met meloen een spekreepje Zalmcarpaccio met avocado-mayonaise Tomatensoep Witlofsalade Zuurkool met ananas Ananas-kokos-chiapudding Venkel-smoothie Spicy banaan- smoothie Boekweitcrackers met eisalade Het is erg warm de laatste dagen, de salades vind ik dan zeker zo lekker. Vanmorgen heb ik het frambozen-yoghurt-ijs gemaakt en vanmiddag heerlijk van genoten samen met mijn mam.
 5. Ik vind het goed te doen, kan zien dat mijn buik minder word. Bloemkoolsoep zalm gourgettini griekse yogurt en heel veel meer de ei wrap dadels repen.
 6. Tot nu toe zeker voor herhaling vatbaar: 1. Courgettini 2. Zalm carpaccio 3. Biefstuk met zoete aardappel 4. Tomatensoep 5. Ei wrap met avocado 6. Anti buikvet bowl 7. Pistache noodles VErder ben ik nog neit gekomen,. ik kreeg de boeken pas later omdat ik 5 minuten te laat was en ze toen dus naar en postNL punt gebracht werden (3 dagen later want het weekend ging eroverheen!). Daarnaast heb ik erg veel aan de tips uit de andere boeken zoals het koud douchen. Nu douche ik nog niet ijskoud maar wel lauw-koud en dat frist al goed op! Ook ben ik weer begonnen met spieroefeningen. Al met al voel ik mij al beter dan voor ik begon!
 7. De recepten zijn prima te doen. Ik pas ze zelf wel wat aan vaak. I.p.v.. eisalade, gewoon gekookt ei bijvoorbeeld. En bij het avondeten eet ik vaak gewoon de groente mee zonder de aardappelen. De courgette avocado soep vond ik erg lekker en ook de ontbijtjes zijn heerlijk. Vooral met spinazie heb ik de hele ochtend geen honger, met de Griekse yoghurt vaak wel. Tussendoor eet ik vaak een ei of een stukje banaan. Ben al 5 kilo kwijt in 3 weken dus het gaat prima.
 8. Ontbijt: Anti-buikvet-bowl / Ei-banaan ontbijt Lunch: Linzensalade met meloen en spekreepjes/ (Gevulde) tomaat met tonijnsalade/ Boekweitcrackers met eiersalade / Venkel-dadelsalade / Bietjes-quinoa Diner: Zuurkool met ananas / Omelet met wokgroente en sardines Soep: Tomatensoep Smoothie: Courgette-smoothie/ Power-smoothie
 9. Ik vind bijna alle gerechten die ik tot nu toe gegeten heb lekker. Hierbij toch enkele recepten die ik eenieder zou aanraden : pre-workout-ontbijt – eiwrap – linzensalade met meloen en spek – gevulde tomaat met tonijnsalade – ovenschotel met gehakt en bloemkool – zoete aardeappel met gehakt – augurk met kipfilet – cranberrie-energiebal.
 10. lekkerste recepten: bloemkoolrijst: courgette-avocadosoep: stamppot met pompoen: kip broccoli in groetebouillon: witlofsalade: tortilla met kikkerwerwten: linzensalade met meloen en spekreepjes: kokosquinoa: pompoen-kokoscurry: zoete- aardappel-notensoep:
 11. In de recepten ben ik nog geen kaas tegen gekomen. Welke invloed heeft kaas op het buikvet verbranden, het zijn toch eiwitten. Alvast bedankt voor het antwoorden. ,
 12. Ik vind alles lekker en gemakkelijk klaar te maken. Dingen zijn gemakkelijk te vervangen (Ik hou niet van zalm). Dus ik kan uit alle recepten kiezen. Moet ik dan nog op combinaties letten of kan ik elke dag willekeurig elk ontbijt lunch of diner kiezen?
 13. Mijn favorieten: Spinaziepannenkoekjes! Zoete-aardappelpannenkoekjes Griekse yoghurt met pistache / banaan Havermout-appel-ovenschotel! Eiwrap!! Kip-sla-wrap Pistache-noodles!!! Courgettini bolognese Quiche met champignon en zalm Gebakken bananenstukjes Appelkoekjes!! Banaanstukjes met cacao Zonnebloempitten met rozijnen Banaan met notenpasta! Dadels met notenpasta!! Amandelen met blauwe bessen
 14. Ben nu in week 3 van weg met buikvet hier voor het 7×7 boek doorlopen bijna alle recepten smakelijk en makkelijk te doen alleen wel is lastig als je in de bouw werkt dus alles voor moet bereiden maar vallen gestaag af dus we gaan door
 15. Ik vind bijna alles heerlijk! Gemakkelijke recepten.
 16. Karin de Bye
  op 12 december 2020 om 18:01 zegt
  Ik vind alle recepten lekker. Nu in de winter vind ik de koude smoothies een beetje te koud, maar straks in de zomer zal ik daar veel gebruik van maken
 17. Mariska Wolthuis
  op 19 oktober 2020 om 15:22 zegt
  Mijn favorieten tot nu toe: Pistache noodles Spinazie pannenkoekjes Bloemkoolrijst Venkelsalade Linzensalade Courgettini Ei banaan ontbijt De smoothies Griekse yoghurt Ei banaan ontbijt Ik ben net begonnen aan week 3…. maar alles is eigenlijk wel lekker…
 18. Anna Grafhorst
  op 19 oktober 2020 om 08:17 zegt
  Mijn favoriete recepten zijn: Courgettini bolognese Bietjes quinoa Crackers met eiersalade Linzensalade met meloen en spekreepjes Ontbijt muffin met blauwe bessen Pittige paprika smoothie Stamppot met pompoen Biefstuk met geroosterde zoete aardappel Gevulde paprika met avocado-salade
 19. Mijn favorieten recepten – de Italiaanse lunch – Pompoen-kokosnootcurry (ik eet deze liever met Bulger) – de eiersalade en vooral de zelf gemaakte crackers, zowel van boekweit- als van amandelmeel – Kip-sla-wrap – zoete aardappel met ei (overigens alles met zoet aardappel – gevulde paprika (zowel met Mexicaanse vulling als de avocado salade – Bloemkoolrijst met shiitakes – Andijviesalade met kip – Bananenpakkenkoekjes – Banaan met chocolade en amandelen
 20. WMB 1 Pompoencurry met quinoa 2 Linzensalade met pompoen en spekjes 3 Zalmcarpaccio met avocado-mayonaise 4 Spinaziepannenkoekjes 5 Chocolade-avocadopudding 6 Blauwe-bessenwrap 7 Ananas-kokos-chiapudding 8 Tomatensoep 9 Gekruide olijven 10 Gebakken bananenstukjes
 21. Mijn favo recepten: Bietensalade Stamppot met pompoen Kip met broccoli in bouillon Zuurkool met Ananas Wortel-energie-balletjes Zelfgemaakte crackers Zelfgemaakte Granola
 22. Wietske Hellinga
  op 20 september 2020 om 17:07 zegt
  Er zijn veel gerechten die ik lekker vind, vaak is het wel veel te veel! 1.Zalmcarpaccio 2.Zuurkool met ananas 3.Linzensalade 4.allerlei soepen 5. veel smoothies, alleen zonder chili of cayennepoeder 6.Chiapudding 7.Griekse yoghurt (ontbijt) 8.Kipsalade 9.Courgettini 10.Crackers met eiersalade
 23. Overschotel gehaktballetjes en broccoli (als titel staat er bloemkool) Zalm carpaccio met avocado mayonaise Havermout appel openschotel Kip granaatappel salade Biefstuk met zoete aardappel Witlof salade Soepen allemaal even lekker Smoothies Verder combineer ik ook Met recepten Uit 7x7kookboek Vandaag begin ik met mijn juice me slow juicer die ik gisteren via marktplaats heb gekocht.
 24. Mijn lijstje: Bietjes-quinoa Biefstuk met zoete aardappel Linzensalade met meloen en spekreepjes Zalmcarpaccio met avocado-mayonaise Gevulde tomaat met tonijnsalade Palak Dal Bietensalsade Zuurkool met ananas Boekweitcrackers met eiersalade Venkel-dadelsalade
 25. 1. Spicey banaan smoothie 2. Bloemkoolstamppit 3. Andijviesalade met kip 4 Griekse yoghurt met banaan 5. Kokokquinoa 6. Havermout appel ovenschotel 7. Blauwe bessenwrap 8. Quinoa met chiazaad en aardbei 9. Rode kool salade 10. Bloemkool courgette soep
 26. Diana Houtman-Steijn
  op 7 augustus 2020 om 11:11 zegt
  Wat een uitkomst is dit WMB programma! Mijn favoriten liggen vooral in de smoothies en sappen 1 Super vetverbrander 2 Grapefruitsap 3 Komkommer-Kurkumasap 4 Biet-komkommer-ananassap 5 Kokos-limoensmoothie 6 Powersmoothie 7 anti buikvetbowl 8 Palak Dal 9 Frisse salade 10 Kokosnoot-currysoep Jasper en team…..toppers!
 27. Absolute nr 1: Pompoenkokosnootcurry Pompoen mango smoothie Anti buikvet-bowl Quinoa met chiazaad en aardbeien Pre workout ontbijt Eiersalade Venkel dadel salade Bloemkoolrijst met shiitakes Ovenschotel met gehaktballetjes en bloemkool/broccoli Bloemkoolstamppot Zoete aardappel brownies
 28. 1 ananas kokos chiapudding 2 Griekse yoghurt p19 3 ontbijt muffins met blauwe bessen 4 eiwrap 5 kipsla wrap 6 linzen salade met meloen 7 palak dal 8 kip met broccoli 9 zoetaardappel met gehakt 10 spinazie kokos soep Ik kan zo een top 20 maken
 29. Salade met zalmtartaar biefstuk met geroosterde zoete aardappel crackers met eiersalade tomaten-soep preworkout-ontbijt bietensalade Kip-sla-wrap anti-buikvet-bowl Chocolade advocado pudding Bietjes quinoa
 30. Griekse yoghurt met noten Anti-buikvetbowl Chia-chocopudding Gevulde tomaat met tonijnsalade Frisse salade Zalmcarpaccio met avocado-mayonaise Biefstuk met geroosterde zoete aardappel Sushi zakjes Bloemkool – courgettesoep Pittige Thaise kippensoep
 31. Rens Shawky
  op 30 juli 2020 om 14:16 zegt
  1 preworkout-ontbijt 2 spinaziepannenkoekjes 3ananaskokos-chiapudding 4eibanaan-ontbijt 5venkel-dadelsalade 6eiersalade 7bloemkoolstamppot 8quinoa fritata met courgette en aubergine 9 Grapefruit sap 10 omelet wokgroenten P
 32. Anna van deBilt
  op 28 juli 2020 om 20:26 zegt
  Griekse yoghurt p.28 Ei- banaan ontbijt p.22 Choco pudding p. p.13 Ananas pudding p.15 Crackers met eierschalen p.39 Venkelsalade p.43 Pistache noodles p.48 Zalmcarpaccio p.49 Biefstuk met zoete aardappel p.57 Tomatensoep p.85
 33. Top 10: pompoen curry Zoete aardappelsoep Zuurkool met ananas Kipsalade wrap Crackers met eiersalade Biertjes quinoa Linzen salade Tomaten soep Pompoen stamppot/zonder gedroogde tomaten Aardbei salade Ontbijt vind ik alles van lekker!
 34. Willeke
  op 23 juli 2020 om 19:00 zegt
  Grapefruit sap Linzen salafe met meloen en spekjes Eiwrap met avocado spread Kip granaatappel salade Biefstuk zoete aardappel Courgette soep Zuurkool ananas Salade met zalmtartaar Ovenschotel gehaktballen broccoli Corgettini
 35. Hermine Dubbelman
  op 23 juli 2020 om 13:08 zegt
  Spinazie pannenkoekjes Courgettine bolognese Bloemkoolsoep Zoete aardappel kokos salade Bietjes quinoa Gevulde tomaat met tonijnsalade Ananas kokos chia pudding Kip sla wrap Eiwrap avocado spread Biefstuk reepjes met geroosterde zoete aardappel
 36. top 10: – eiwrap – frisse salade – salade met zalmtartaar – spinazie-soep – courgette-soep – tomaten-soep – omelet met wokgroente – boekweit wrap met gebakken appel i.p.v. tonijn Ik heb aan veel recepten een eigen invulling gegeven aangezien ik voor een aantal producten allergisch ben of ze gewoon echt niet lekker vind.
 37. Top 10: – Rode bietsap – Griekse yoghurt met noten p.19 – Chocolade-avocado pudding, echt heerlijk – Gevulde tomaat met tonijnsalade – crackers met eiersalade – biefstuk met geroosterde zoete aardappel – ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli – salade met zalmtartaar – komkommerlimoensap Vraagje: wat is een goede blender/sapcentrifuge voor niet teveel geld? Ik heb zelf een simpel apparaat en die kan bepaalde sappen niet aan. Krijgt bevroren ingrediënten niet klein en dan wordt het lepelen ipv een sap
 38. Griekse yoghurt met fruit zalmcarpaccio spinaziepannekoekjes eiwrap Omelet met wokgroente en zalm blauwe bessenwrap courgettini bolognese biefstuk met geroosterde zoete aardappel witlofsalade bloemkoolstamppot
 39. Jacqueline
  op 26 augustus 2019 om 17:42 zegt
  Griekse yoghurt, blauwe bessen wrap, pre workout ontbijt, zalmcarpaccio, frisse salade, kip appel salade,courgettini bolognese, biefstuk met geroosterde groente, salade met zaltartaar, bloemkoolrijst.
 40. ik heb nog niet alles kunnen maken/eten aan ontbijt vind ik heel veel lekker qua lunch houd ik echt niet van bietjes en zoete aardappelen
 41. Josien Rauws
  op 25 augustus 2019 om 12:18 zegt
  Waar kan ik het recept van de venkel/dadelsalade vinden?
 42. Sonja de craene
  op 24 augustus 2019 om 14:46 zegt
  Mijn toppers zijn: Spinaziepannejoekjes Griekse yoghurt met banaan Griekse yoghurt Linzensalade met meloen en smelterijen Tomaat met tonijnsalade Venkel dadelsalade Bietjes quinoa Pistache noodkredieten Zalmcarpaccio met avocado mayo Bloemkoolrist met shii-takes Biefstuk met zoete aardappel Courgette bolognese
 43. Ik loop een week achter, dus heb nog steeds niet alle recepten gemaakt. Voor mezelf en mijn man. We vinden het leuk dat het zo variabel is. En vinden ook haast alles lekker, we missen het brood en pasta helemaal niet. We voelen ons goed en vallen steeds een beetje af. Kortom we zijn heel tevrede.
 44. Top 10 -Ontbijtmuffin met blauwe bessen -blauwe-bessenwrap -chi-choco pudding -eiwrap met avocado-spread -pistache-noodles -biefstuk met geroosterde zoete aard -bietensalade -bloemkoolstampot -quiche met champion en zalm -bloemkooltaartjes -spicy banaan-smoothie
 45. sophia van Rijn
  op 19 augustus 2019 om 19:28 zegt
  mijn top 10: ei banaan ontbijt ananas -kokos chia pudding anti buikvet -bowl boekweit crackers met eiersalade kip granaatappel salade zalmcarpaccio et avocado mayonesse stamppot met pompoen salade met zalmtartaar tomatensoep omelet met wokgroente (sardines vervangen door zalm) Ben net met week 3 begonnen
 46. mijn top 10: 1 choco avocado pudding 2 linzensalade met meloen gerookte kip 3 courgettini bolognese 4 stamppot met pompoen 5 eiwrap 6 havermout bananencakes 7 quiche met champ en zalm 8 supersimpele smoothie 9 notenpasta 10zoete aard notensoep
 47. Mijn top 10: Blauwe bessenwrap Griekse yoghurt ei banaan ontbijt Gevulde tomaat met tonijnsalade Boekweitcrackers met eiersalade Frisse salade Biefstuk met geroosterde zoete aardappel Courgettini bolognese Witlofsalade Zuurkool met ananas
 48. Griekse yoghurt Boekweitcrackers Bloemkoolstampot Tomatensoep Zuurkool met ananas Kokossalade Bloemkoolrijst met Shitakes Dadels met notenpasta Appelkoekjes Eigenlijk zijn bijna alle recepten goed te doen
 49. salade met zalmtartaar biefstuk met geroosterde zoete aardappel zalmcarpaccio met avocado mayonaise bietjes quinoa gevulde tomaat met tonijnsalade chia chocopudding chocolade avocado pudding anti buikvet bowl
 50. Elisabeth
  op 15 augustus 2019 om 22:57 zegt
  Mijn favoriete top 10 is: Anti-buikvetbowl Spinaziepannekoekjes Chocolade avocadopudding Ananas kokos chiapudding Kip slawrap Frisse salade Zalmcarpaccio met avocadomayonaise Venkeldadelsalade Courgettini Bolognese Salade zalmtartaar
 51. Mijn top 10: Ei wrap met avocado spread pompoencurry bloemkoolstamppot quinoa frittata met courgette en aubergine courgettini bolgenese boekweitcrackers met eiersalade blauwe bessensap Salade met halloumi (vega boek) zoete aardappelsoep
 52. Griekse yoghurt Blauwe bessensap Crackers met eiersalade (wel met meer kruiden!) Zalmcarpaccio met avocado Kip sla wrap Linzesalade met spekjes Bietjes quinoa Bloemkool stamppot (met bloemkoolrijst ipv gekookt) Omelet met wolgroenten en gerookte zalmsnippers appelkoekjes
 53. Griekse yoghurt Blauwe bessenwrap Zalmcarpaccio met avocado Kip sla wrap Linzesalade met spekjes Bietjes quino Biefstuk met zoete aardappelen Bloemkool stamppot Suoer simpele smoothy Spicy bannan smoothie
 54. Petra vd Weg
  op 29 april 2019 om 08:22 zegt
  Met stip op 1 staat de tomatensoep. 2 bloemkoolsoep 3. Gegrilde groente 4. Zalm tataar 5. Ontbijt muffins (tussendoor gemaakt als snel ontbijtje) 6. Courgettini Maar eigelijk vind ik alles nog wel lekker tot nu toe
 55. Inmiddels de sushi zakjes geprobeerd. Heb dopje appelazijn en piepklein beetje stevia toegevoegd aan de bloemkoolrijst om de sushi rijst meer na te bootsen. Dit recept staat met stip op nummer 1 voor mij !
  1. Fijn om te horen dat dit recept goed bevallen is! Heel veel succes verder.
 56. Donna Glorius
  op 30 september 2018 om 09:56 zegt
  top tien lekkerste recepten, ja jeetje je kunt mij beter vragen wat ik niet zo lekker vind, dan ben ik heel snel klaar . Ik kan niet kiezen dus hier mijn top 17 haha Anti buikvet bowl Chocolade-avocado pudding Ananas-kokos-chia pudding Chia-choco pudding Boekweitwrap met tonijn Bloemkoolrijst met shiitakes Palak dal Courgettini bolognese Witlofsalade Bloemkoolstampot Kip met broccoli in bouillon Stamppot met pompoen Pompoen-kokosnootcurry met quinoa Spinazie-kokossoep Bloemkool-courgettesoep Zoete aardappel en notensoep Wortel-gembersoep
  1. Haha dank je wel Donna, fijn om te lezen dat je geniet van de recepten!
 57. Rita Klerkx
  op 28 september 2018 om 16:50 zegt
  Mijn top 10 in volgorde van ontbijt, lunch en diner zijn: Anti-buikvetbowl Courgette-smoothie Pittige paprika-smoothie Griekse yougurt Zalmcarpachio met avocado-mayonaise Tomatensoep Pistache-noodles Spinaziesoep Linzensalade Bloemkoolstampot Stamppot met pompoen
 58. Tot nu toe alles lekker, alleen de zoete aardappel soep (p.78) was wat minder. Aan de snacks kom ik gewoon niet toe. Vaak een restantje als tussendoortje. Het gaat super, zelfs na een weekend met feest en buurt bbq, weer zo op gewicht. Bij de bbq had ik heel snel een vol gevoel, wat ik in jaren niet gevoeld heb. Het is wat extra moeite voor apart eten klaar te maken, maar dan heb je ook wat!
 59. Heb niet alleen een top tien van diners, maar ook van lunchgerechten gemaakt 🙂 Ik, die niet van Chia, Quinoa en bloemkool hou… 1. Bloemkoolrijst met Shii takes 2.Biefstuk met geroosterde zoete aardappel 3. Courgette bolognese 4. Zoete aardappel-kokossalade 5. Quinoa Fritatta met courgette en aubergine 6. Pompoen kokosnoot curry met quinoa 7.Bloemkoolstampot 8. Sushi zakjes ( nog niet gegeten) 9. Salade met zalmtartaar 10. heb ik nog niet.
  1. Wat goed! Je top tien ziet er heerlijk uit Renate. Geniet van de recepten en heel veel succes verder.
 60. Jasper ik vind het heerlijke gerechten maar ik heb een vraag Mijn man en ik eten hetzelfde en het gaat nu erg goed dank je wel daarvoor maar mag je bijvoorbeeld ook sperziebonen en spruitjes eten? ook daar hebben we wel heel veel zin in en trouwens ik ben al 4,5 afgevallen en mijn man hoeft geen insuline meer te spuiten we gaan fijn door nu nog 20 kilo en dan ben ik helemaal gelukkig Groetjes en hoor ik het nog of dit mag
  1. Wat een mooie resultaten Diana. Geweldig! Je mag zeker spruitjes en sperziebonen eten. Je kunt de groenten in de recepten sowieso vervangen door andere groentensoorten om zo meer variatie aan te brengen. Ga zo door!
 61. Karin Kraal
  op 26 september 2018 om 19:09 zegt
  Hoi Jasper & team, Mijn top 10 op willekeurige volgorde: 1- Anti-buikvet-bowl 2- Ananas-kokos-chiapudding 3- Griekse yoghurt 4- Kip-sla-wrap 5- Gevulde tomaat met tonijnsalade 6- Boekweitcrackers met eiersalade 7- Biefstuk met geroosterde zoete aardappel 8- Courgettini Bolognese 9- Stamppot met pompoen 10- Grapefruitsap
 62. Philippien Verouden
  op 26 september 2018 om 18:39 zegt
  Mijn lekkerste recepten zijn: Griekse yoghurt met banaan, ei-banaanontbijt, Bessenwrap Courgettini Crackers met eiersalade Bietjesquinoa Pompoenstamppot Zuurkool met ananas Pompoencurry Zoete aardappel net gehakt Ik vind eigenlijk alles lekker en met afvallen gaat het goed. Ik mis alleen heel erg kaas. Ben verzot op kaas, maar kom het in de recepten helaas niet tegen.
  1. Fijn dat je geniet van de recepten Philippien. Voor de meeste mensen is kaas lastig te verteren. Als je overgewicht hebt doe je er daarom goed aan om kaas weg te laten uit je voedingspatroon zodat je lichaam optimaal vet kan verbranden.
 63. Hoi Jasper, ik zit nu pas in week 3, maar mijn top 10 tot nu toe is: ONTBIJT: Griekse Yoghurt blz 19, ei-banaan ontbijt blz 22, simpele smoothie blz 138 en de ananas pudding op blz 15 LUNCH: frisse salade blz 45, zalmcarpaccio blz 49, kip-sla wrap blz 33, venkelsalade blz 43 en de pistache noodles op blz 48 vond ik ook verrukkelijk! DINER: Omelet met wokgroente blz 73, pompoenstampot blz 68, tomatensoep blz 85 en de zuurkool met ananas op blz 71(zuurkool vond ik echt TOP!!!).
 64. Hallo Jasper, Ik ben zoooooo blij! Het gaat goed… Heerlijk ben al echt wat afgevallen.. Mijn top 10 is: 1 Blauwe bessenwrap 2 griekse yoghurt met gebakken banaan 3 gevulde tomaat met gehakt salade( hou niet van tonijn) 4 Gevulde paprika met avocado salade 5 Bloemkoolrijst met shiitakes 6 Biefstuk met geroosterde zoete aardappel 7 Gourgetini Bolognese 8 pompoencocosnootcurry 9 zoete aardappel met gehakt 10 tomatensoep Maar er zijn er nog meer lekker hoor… Ik eet het liefst vega, maar waar zijn die recepten dan? Heb ik die gemist? Jasper bedankt voor alle begeleiding!!!!
 65. Goedenavond Jasper Mijn favoriete zijn Griekse yoghurt met topping Kip sla wrap Boekweitcrackers met eiersalade Zalmcarpaccio met avocado Courgettini bolagnese Salade met zalm/biefstuk Tomatensoep Grapefruitsap Dank je wel
 66. Anneke van der Heijden
  op 24 september 2018 om 12:56 zegt
  1. Ananas chia pudding 2. Anti buikvet bowl 3. Chocolade chia pudding 4. Pittige paprika smoothie 5. Eiwrap met spinazie-avocado smeersel 6. Gevulde tomaten met tonijnsalade 7. Zuurkool met spekjes en walnoten 8. Smoothie met spinazie en mango 9. Spinaziesoep met kokosmelk 10. Kip met broccoli en paprika in bouillon
 67. Anti buikvet bowl Chocolade-avocado pudding Linzensalade met meloen en spekjes zuurkool met ananas Ovenschotel met gehakt en bloemkool Biefstuk met geroosterde zoete aardappel Pompoen curry Bloemkoolrijst met champignons Courgettini bolognese Kip salade Linzen salade Gevulde tomaat met tonijn Palak dal Ommelet met
 68. mijn “10” lekkerste recepten Het is eigenlijk moeilijk kiezen omdat het allemaal erg lekker is Bloemkool stampot Bessen warp Courgettini Bietjes quinoa Chia pudding Kip salade Linzen salade Pompoen curry zalm tartaar salade Gevulde tomaat
 69. Delja Pruos
  op 24 september 2018 om 10:23 zegt
  Bloemkool courgette soep Zoete aardappel notensoep Anti buikvet bowl Chocolade-avocado-pudding Havermout-appel-ovenschptel Blauwe bessen wrap Griekse yoghurt met gebakken banaan Pompoen- kokosnootcurry met quinoa Zuurkool met ananas Frambozen yoghurt ijs
 70. Heerlijke verrassende recepten. Ik wist niet dat ik de smoothies zo lekker vond. Mijn top 10 is Anti buikvet bowl, chocolade avocado pudding, annanas kokos chia pudding, chia chocopudding Linzensalade met meloen, venkel dadelsalade, courgette bolognese, zuurkool met ananas. Venkel smoothie, courgette smoothie
  1. Super om te horen dat de recepten goed in de smaak vallen! Geniet ervan Anita.
 71. Mijn top 10 is Zoet aardappelsoep Griekse toghurt met gebakken banaan Eiersalade op cracker Courgetinni Bessenwrap Zalmtartaar Kip sla wrap Buikvet bowl Powersmootie zonder paksoi
 72. Anti-buikvet-bowl Ananas-kokos-chiapudding Chia-chocopudding Kip-sla-wrap Gevulde tomaat met tonijnsalade Boekweitcrackers met eierensalade Frisse salade Zalmcarpaccio met avocado-mayonaise Bloemkoolstampot Stampot met pompoen
 73. Hallo jasper Mijn top tien is! Anti-buikvet-bowl Chocolade-advocado-pudding Griekse yoghurt met gebakken banaan Kip -sla-wrap Boekweitcrackers met eiersalade Pistache -noodles Courgettini bolognese Pompoen kokosnootcurry met guinoa Zuurkool met ananas Spinazie kokos soep met pompoenpitten Spike banaan smoothi Alles is heerlijk en makkelijk om te maken ! Maar dat zijn wel mijn favorieten !
 74. Ria v. Beek
  op 21 september 2018 om 18:03 zegt
  mijn favorieten zijn: ontbijt /griekse yoghurt, eiwrap,blauwe bessen wrap lunch/eiwrap met avocado, frisse salade diner/bloemkoolstamppo,salade met zalmtartaar,biefstuk Ben niet echt een smoothie liefhebber al heb ik die wel gegeten in het weekschema. Ook leuk om te koken met tot dan voor mij onbekende groenten etc.
 75. Hoi Jasper, Wel saai, ik vind bijna alles lekker. Ik weet ook niet wat ik niet blief. Vroeger mochten wij 1 ding niet lusten en dat hoefden wij ook niet te eten. Ik geniet bijna van alles en wordt van bijna alles blij omdat veel recepten toch nieuw zijn. Ik ben dus ook nieuwsgierig naar het vegaboek, voor mijzelf maar ook voor ‘“vegetarische” gasten. Dus: hoe te verkrijgen? Saluutjes Marianne
 76. Karin Kooijman
  op 20 september 2018 om 13:55 zegt
  Mijn favorieten: Chocolade-avocado pudding Anti-buikvet bowl Spicey banaan smoothie pistache noodles bloemkoolrijst met shiitakes pompoen koskos curry zuurkool met ananas Tempeh gerechten uit vegaboek Avocado met olijfolie en Dukkah uit vegaboek
 77. Moeilijk om een top tien samen te stellen 😀 Ik vind eigenlijk bijna alle recepten even verrassend en lekker, m.u.v de “pudding”-recepten met chiazaad die je van te voren in de koelkast moet zetten…niet echt mijn eten. Omdat ik vegetarisch eet, vervang ik vlees, vis en gevogelte door feta, peulvruchten, ei of tempeh, en dat is goed te doen. Ik denk dat het wel gaat lukken Jasper, met beide boeken op schoot ( vega boek ook) .om zelf een weekschema op te stellen ! Bedankt voor alle heerlijke recepten
  1. Super! Je zal aankomende weken begeleid worden in het zelf maken van je schema. Met het Vega plan en de weg met buikrecepten kun je heerlijke weekschema’s maken. Veel succes!
 78. Mijn favorieten Anti buikvet bowl Quinoa chiazaad en aardbeien Ananas-kokos-chiapudding Griekse yoghurt algemeen Linzensalade met meloen en spekjes Boekweitcrackers met eiersalade zuurkool met ananas Ovenschotel met gehakt en bloemkool Biefstuk met geroosterde zoete aardappel Stamppot met pompoen Zoete aardappel notensoep + nog veel andere soepen 😉 Kan nog wel even doorgaan
 79. Moeilijk een top-tien te maken: Bijna alle recepten, maar zonder vlees, vis of kip ( vegetarische vervanging) vind ik heerlijk. Wat ik echt niet lekker vind zijn de “pudding” met chiazaad die je van te voren al in de koelkast moet zetten… Heerlijk vind ik de smoothies, de ontbijtjes met Griekse yoghurt, maakt niet uit met banaan of noten, de omeletten met groenten of fruit, alle salades ( ben ik gek op) Al met al Jasper, ik zal niet echt moeite hebben met het maken van mijn eigen weekschema, met jouw boeken op mijn schoot( voornamelijk het vega-boek. Blijft toch mijn favoriet :D)
 80. Het is fijn te leren koken met ingrediënten die je niet gewoon bent en de nieuwe mogelijkheden verder te ontdekken. terwijl ik vroeger van gewone yoghurt ‘s morgens maagpijn kreeg, is dit helemaal niet het geval met de Griekse yoghurt, ook in dressings vindt ik dit heel lekker. Gember geeft een zeer frisse en aangename toets in dressings. De zelfgemaakte notenpasta: heel lekker. De combinatie van eieren met fruit en groeten, bevalt me ook ‘s morgens. Recepten met veel kokosmelk vind ik zelf nogal zwaar, ligt me precies minder goed. Waarom eigenlijk gebruiken jullie nergens witte vis?( kabeljauw, zeetong, zeebaars, …) Wat met andere vleessoorten?( schaap , geit, wild,…) ik doe het stap voor stap en vervang minder goede gewoontes, door nieuwe gewoontes, voor volgende week staat op het programma meer te experimenteren met sappen, ik kijk alvast uit naar het vervolg, goede moed aan iedereen!!
 81. Anti buikvet bowl Spinazie pannenkoekjes Ei banaan ontbijt Ananaspudding Linzensalade met meloen en spekreepjes Frisse salade Bietjesquinoa Courgettini bolognese Zoete aardappelsalade Salade zalmtartaar Zoete aardappel met avocado en sesamzaadjes (favoriet!)
 82. p19 p64 p39 p51 p59 p57 p66 p73 p66 62 p76

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Edith: ‘Wat eerder niet gelukt was, lukte nu opeens wel’

Edith heeft volgens haar zo ongeveer alle diëten al wel eens geprobeerd, maar het resultaat was altijd tijdelijk. Toen ze met een forse burn-out thuis kwam te zitten, kwamen de kilo’s er...

Top artikel

Chocoladepepernoten recept

Het is weer die gezellige tijd van het jaar, sinterklaas is in het land… 🙂 Ik kan me nog goed herinneren dat dit als kind echt mijn favoriete...

Bekijk alle artikelen