Als Ditty het kan, kan jij het ook!

1 reacties

8794 volgers

Ditty is door middel van gezond eten al 6 kilo afgevallen. Ze had door haar overgewicht last van gezondheidskwaaltjes. Deze zijn nu verleden tijd en ze voelt zichzelf weer energiek en fit. 

Gezond gewicht

Net als heel veel andere mensen is Ditty het merendeel van haar leven al bezig om een gezond gewicht te krijgen en te behouden. Dit valt niet altijd mee. ‘Eten is nou eenmaal een levensbehoefte waar je niet zomaar mee kan stoppen’, vertelt ze.

‘Er worden steeds nieuwe diëten uitgevonden. Daarnaast worden we doodgegooid met allerlei pillen en poedertjes die zouden helpen bij het afvallen. Ik ben hier zelf geen voorstander van. Naar mijn idee moet je zelf zo gezond mogelijk eten. We zijn opgegroeid met de schijf van vijf, niet wetende dat een teveel aan koolhydraten je gewicht juist niet ten goede komt.’

Het is geen hongerdieet

‘Toen ik een bericht van Jasper op Facebook voorbij zag komen, heb ik mezelf eerst goed ingelezen. Ik kreeg er een goed gevoel bij. Het is geen hongerdieet en het zag er allemaal erg gezond uit.

Ik heb toen het e-book van het Stop Diabetes Programma aangeschaft. Ik heb namelijk gehoord dat in heel veel producten verborgen suikers zitten. Dit programma zou heel goed bij mij passen met betrekking tot koolhydraatarm en suikervrij eten.’

Ditty’s doel

‘Mijn doel was om met het Stop Diabetes Programma 5 kilo af te vallen. Daarnaast wilde ik ervaren wat een suikervrij eetpatroon met je doet. Mijn doel is ondertussen bereikt: ik ben zelfs 6 kilo afgevallen! Op dit moment weeg ik 59 kilo met een lengte van 1,61 m.

Zelf heb ik geen diabetes, maar was ik al geen zoetekauw met het eten van koek, chocolade en snoep. Toch heb ik drie dagen flinke hoofdpijn ondervonden. Mijn conclusie is dan ook dat mijn lichaam van de suikers aan het afkicken was. Ik heb dus meer verborgen suikers binnen gekregen dan ik dacht voor ik aan dit programma begon.’

Eet jezelf slank

Ditty begon zich in de loop van de weken steeds fitter te voelen. Naast het gezonde eten beweegt ze minimaal een uur per dag in de vorm van lopen.

‘De menu’s zijn zo lekker dat het volgens het thuisfront hier op een viersterrenrestaurant lijkt. Mijn motto is dan ook: ‘Eet jezelf slank’. Ik ga zeker zo door en ben nu ook begonnen met de boeken van Stop Eetbuien. Het Smoothie Afslank Plan heb ik ook al in huis.

Wat ik zo fijn vind, is dat je niet aan dagen gebonden zit over wat je wanneer moet eten. Kies een maaltijd of snack waar je die dag zin in hebt, dan komt het helemaal goed. Buiten de deur is het ook heel goed te doen, als je maar rekening houdt met de dik makende snelle koolhydraten.’

Kwaaltjes

‘Twee jaar terug woog ik 12 kilo te veel. Het vervelendste aan dit overgewicht vond ik dat ik allerlei kwaaltjes kreeg. Ik had last van gewrichtspijn, rugpijn, maagzuur en hielspoor. Volgens de dokter had dit te maken met mijn overgewicht.’

Ditty voelt zich op dit moment energiek en fit. Het is de eerste keer in haar leven dat ze een dieet niet als een dieet ziet. Het is een nieuwe manier van eten en leven.

‘Natuurlijk heb ik wel eens mijn momenten dat ik bijvoorbeeld een rode wijn drink. Daarna het gezonde eten weer oppakken voelt dan weer erg goed om te doen.’

Tips

Ditty vindt het super dat je in de Facebookgroepen je ideeën, foto’s en moeilijke momenten kunt delen. En dat je waar nodig er voor de medemensen kan zijn.

‘De tips die ik wil meegeven, heb je al zo’n beetje gelezen. Maar alsnog, wil je langer en gezond leven begin dan nog vandaag en eet je overgewicht eraf. Deze leefstijl is een manier van gezond en verantwoord eten. Beweeg voldoende, dus minimaal een half uur per dag.’

Ditty vindt het heel fijn dat ze weer leuke kleding kan kopen met één of meerdere maatjes kleiner.

‘Het allerbelangrijkste is: zorg goed voor je eigen body, want je hebt er maar één waar je de rest van je leven mee moet doen en dan het liefst zo lang mogelijk. Iedereen heel veel succes!’

Super dat je bezig bent gegaan met gezond eten en afvallen, Ditty. Je hebt al mooie resultaten behaald. Ga zo door!

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Margot Coppens
    op 12 mei 2017 om 17:50 zegt
    Wat super van je en lekker straks op gewicht blijven. Succes Margot
  2. Margot Coppens
    op 12 mei 2017 om 17:50 zegt
    Wat super van je en lekker straks op gewicht blijven. Succes Margot

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Afvallen met shakes

Afvallen met shakes: is het een goede en echt effectieve methode om blijvend af te vallen? Vind hier alles wat je moet weten en ga direct aan de slag.

Top artikel

De 7 redenen waarom veel mensen E-nummers wantrouwen

Wat zijn E-nummers en waarom hebben ze zo'n negatief imago? In dit artikel leggen we uit waarom veel mensen ze wantrouwen.

Bekijk alle artikelen