Wim is succesvol in twee en een half jaar 50 kg afgevallen zonder jojo effect. Dit is het gevolg van  koolhydraatarm eten. Deze gezonde leefstijl heeft Wim niet alleen geholpen met afvallen, ook zijn gezondheid is er enorm op vooruit gegaan.

Koolhydraatarm eten

“Ik ben 50 kg afgevallen door middel van koolhydraatarm eten. Ik vermijd suikers en snelle koolhydraten zoals: aardappelen, pasta, rijst en brood. Daarvoor in de plaats eet ik gezonde en natuurlijke producten zoals havermout, lijnzaad, avocado, zalm, kwark en noten.”

Vooral bewust worden over wat gezond eten met je lichaam kan doen, vind Wim erg belangrijk. “Suiker is vergif voor je lichaam”, aldus Wim.

Gezond eten en sport

Wim heeft zijn afvalproces gestimuleerd door een combinatie van gezond eten en sport.

“Ik doe voornamelijk aan krachtsport. Hierdoor voeg ik de juiste hoeveelheid eiwitten toe aan mijn voedingspatroon zoals kwark, rosbief, biefstuk, worst en noten. Het resultaat is dat ik van een gewicht van 149,5 kg naar een gewicht van 101 kg ben gegaan.”

“Ik hoef niet meer naar een diëtiste, omdat ik het zelf zo goed doe en op gewicht ben. Mijn vetpercentage is op dit moment 11, mede dankzij mijn intensieve beweging. De diëtiste is een afgesloten hoofdstuk.”

Bewustzijn

“Als je diabetes hebt of hebt gehad moet je bewust zijn van wat je eet en drinkt op een dag. Ook als je aan krachtsport doet is voeding en vocht belangrijk. Ik vind het heerlijk om spa rood te drinken met citroen of limoen smaak.”

 

Genieten

“Ik ga met deze gezonde leefstijl gewoon uiteten. In een restaurant let ik goed op wat ik eet. Natuurlijk geniet ik ook wel eens van een gebakje op een verjaardag, maar dan compenseer ik het met wat ik de rest van de dag eet. Je wordt vanzelf creatief met verantwoord lekker eten.”

“Voor mij is gezond eten een soort van spel geworden. Ik denk constant na over wat ik ga kopen met betrekking tot verantwoorde en gezonde voeding. Omdat ik alleen woon is het voor mij een stuk makkelijker. Ik hoef geen rekening te houden met bijvoorbeeld kinderen die chips willen eten.”

Wim volgt alle informatie en tips over koolhydraatarm eten en afvallen via jasperalblas.nl. Dit heeft hem veel informatie gegeven over een gezonde leefstijl.

Tips van Wim

“Ik ben veel afgevallen door een combinatie van koolhydraatarm eten en sport. Ga de uitdaging met jezelf aan. Word bewust van wat je eet. Daarnaast doen meditatie oefeningen bij mij het ook heel goed.”

“Ik kan door deze leefstijl weer kleding kopen bij normale winkels. Mijn leven is zeker veranderd door gezonde voeding en beweging. het mooiste vind ik dat ik weer respect voor mijn lichaam heb en er modern bij loop. De tips van Jasper Alblas hebben mij hier onder andere bij geholpen.”

“Dus kom van die bank af en ga aan de slag, want mijn gezondheid is nog nooit zo goed geweest!”

Redactie Ja.nl: “Geweldig gedaan Wim, mooi om te lezen hoe bewust je nu om gaat met je voeding en je lichaam. Ga zo door!”

1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *