Wim viel maar liefst 50 kilo af

2 reacties

8794 volgers

Originele artikel geschreven in 2018, onderaan dit artikel vind je een update van november 2021.

Koolhydraatarm eten

Wim is succesvol in 2,5 jaar tijd maar liefst 50 kilo afgevallen, enkel en alleen door koolhydraatarm te eten. Deze gezonde leefstijl heeft Wim niet alleen geholpen met afvallen, ook zijn gezondheid is er enorm op vooruit gegaan. ‘Koolhydraatarm eten is mijn nieuwe levensstijl geworden. Ik vermijd suikers en snelle koolhydraten zoals aardappelen, pasta, rijst en brood. Daarvoor in de plaats eet ik gezonde en natuurlijke producten zoals havermout, lijnzaad, avocado, zalm, kwark en noten.’ Vooral bewust worden over wat gezond eten met je lichaam kan doen, vind Wim erg belangrijk. ‘Suiker is vergif voor je lichaam’, aldus Wim.

Gezond eten en sport

Wim heeft zijn afvalproces gestimuleerd door een combinatie van gezond eten en sport. ‘Ik doe voornamelijk aan krachtsport. Hierdoor voeg ik de juiste hoeveelheid eiwitten toe aan mijn voedingspatroon zoals kwark, rosbief, biefstuk, worst en noten. Ik hoef niet meer naar een diëtiste, omdat ik het zelf zo goed doe en op gewicht ben. De diëtiste is een afgesloten hoofdstuk. Ik ga met deze gezonde leefstijl gewoon uiteten. In een restaurant let ik goed op wat ik eet. Natuurlijk geniet ik ook wel eens van een gebakje op een verjaardag, maar dan compenseer ik het met wat ik de rest van de dag eet. Je wordt vanzelf creatief met verantwoord lekker eten.’

Tips van Wim

‘Voor mij is gezond eten een soort van spel geworden. Ik denk constant na over wat ik ga kopen met betrekking tot verantwoorde en gezonde voeding. Omdat ik alleen woon, is het voor mij een stuk makkelijker. Ik hoef geen rekening te houden met bijvoorbeeld kinderen die chips willen eten. Mijn tip is: ga de uitdaging met jezelf aan. Word bewust van wat je eet. Daarnaast doen meditatie-oefeningen bij mij het ook heel goed! Ik kan door deze leefstijl weer kleding kopen bij normale winkels. Het mooiste vind ik dat ik weer respect voor mijn lichaam heb. Dus kom van die bank af en ga aan de slag, want mijn gezondheid is nog nooit zo goed geweest!’

Redactie Jasperalblas.nl
Geweldig gedaan Wim, mooi om te lezen hoe bewust je nu om gaat met je voeding en je lichaam. Ga zo door!

Update november 2021

Het gaat heel goed! Ik sport weer in de sportschool, sinds de deuren weer zijn geopend na corona. Deze sportschool ligt op één minuut lopen van mijn huis en ik ga er vier keer per week heen. Daar hebben ze zo’n weegschaal, waarbij letterlijk alles wordt gemeten. Van vetpercentage, tot water-, spier- en botmassa. 

Ik eet nog steeds geen brood, aardappelen, rijst of pasta, maar vooral heel veel groenten, vis, biefstuk en kip. Mijn vetpercentage blijft naar beneden gaan, met mijn gewicht gaat het iets minder snel. Maar mijn vetpercentage vind ik belangrijker. Ik houd mijn voeding bij via een app en sportoefeningen houd ik ook bij, zodat mijn calorieën automatisch worden bijgehouden. Dat werkt uitstekend voor mij.

Kortom, het gaat heel goed en ik houd me nog steeds aan mijn koolhydraatarme dieet. Ik eet zo weinig mogelijk suiker en voel mij heel erg sterk!

Groetjes,
Wim

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (2)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Welke app houdt jij bij over je voeding aub
  2. Je bent een kanjer!
  3. Welke app houdt jij bij over je voeding aub
  4. Je bent een kanjer!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Hoe gezond is soja?

Aan soja worden veel gezondheidsvoordelen toegeschreven, maar tegelijkertijd zou soja ook schadelijk zijn. Wat zegt de wetenschap hierover?...

Top artikel

8 goede redenen om noten te eten

Ontdek waar een handje noten per dag allemaal goed voor is en of het eten van noten, rijk aan calorieën, een goed idee is wanneer je wilt afvallen...

Bekijk alle artikelen