Als Anouk het kan, kan jij het ook!

3 reacties

8794 volgers

Anouk is vorig jaar maart vanwege gezondheidsredenen begonnen met koolhydraatarm eten en afvallen. Ze is binnen een jaar 23 kilo afgevallen en volgt nog steeds met plezier de koolhydraatarme methode van Jasper Alblas. Wil je weten hoe Anouk dit voor elkaar heeft gekregen? Lees hier haar verhaal.

Mijn overgewicht zou de kans op complicaties vergroten.

Vorig jaar werd er bij Anouk aan één kant een ernstig versleten heup geconstateerd.

“Toen ik hoorde dat ik een heupoperatie moest ondergaan, wilde ik weten wat de kans is op complicaties na de operatie. Ik ging op internet zoeken naar antwoorden. Op iedere orthopedie site kwam ik hetzelfde verhaal tegen. Namelijk dat overgewicht de kans op complicaties enorm vergroot. Dit was voor mij een reden om gezond te gaan eten en af te vallen. Puur om mijzelf na de operatie niks te kunnen verwijten.”

Anouk worstelt naast haar overgewicht met een te hoge bloeddruk en cholesterolwaarde. Ze gebruikt bloeddruk verlagende medicijnen waar ze heel graag van af wil. Maar dat niet alleen! Ook haar suikergrens zit tegen het risico op diabetes aan. Diabetes komt veel voor in de familie van Anouk. Dit wil ze bij haar zelf graag voorkomen.

Ik werd enorm verrast door alle lekkere recepten

“Ik ben al eerder afgevallen door middel van verschillende diëten. Hierbij ontstond een jojo effect, waardoor de kilo’s er snel weer bij kwamen. Dit was absoluut geen succes voor mij.”

Via een vriendin maakt Anouk kennis met het 7×7 afslank receptenboek van Jasper Alblas. Voor haar is het belangrijk dat er geen jojo effect meer ontstaat. Anouk krijgt met de methode van Jasper Alblas voor het eerst het gevoel dat het lukt. Ze begint met plezier en aandacht te koken.

“Ik heb al eerder een koolhydraatarm dieet gevolgd en dat werkte enorm goed. Hierdoor besloot ik om aan de koolhydraatarme methode van Jasper Alblas te beginnen. Ik werd enorm verrast door alle lekkere recepten uit het boek. Ik vind de recepten enorm leuk, spannend en ook erg lekker. Dit was en is nog steeds een super goede motivatie om door te blijven gaan met koolhydraatarm eten.’’

Anouk koopt ook het tweede boek van Jasper Alblas, het 7×7 afslank receptenboek album 1. Hier volgt ze alle menu’s van. Ze vindt het enorm fijn dat er twee boeken zijn met verschillende recepten. Haar grote wens is dat er nog een receptenboek wordt gepubliceerd van Jasper Alblas.

Ik heb weer bloedwaarden als een zonnetje

“Ik vind het erg belangrijk dat een dieet geen gedoe is. Het moet een onderdeel van je levensstijl worden. Plezier hebben met gezond eten is erg belangrijk. Erg fijn vind ik dat ik niet hoef te sporten en toch gewicht verlies. Door mijn heup is sporten namelijk erg lastig. Inmiddels is mijn heupoperatie achter de rug en zijn er geen complicaties ontstaan. Bewegen gaat weer een stuk makkelijker.”

Anouk haar heup operatie en herstel is niet alleen succesvol verlopen. Ook haar bloedwaarden, cholesterol en bloeddruk zijn verbeterd.

“ik heb weer bloedwaarden als een zonnetje en slik geen bloeddrukverlagende medicijnen meer” Aldus Anouk. “Ik ben op dit moment 23 kilo afgevallen binnen een jaar. Al mijn oude kleren zijn veel te groot geworden. Deze heb ik allemaal weggegeven. Dit was echt een feel good momentje.”

Valkuilen

“Zo af en toe ga ik met vrienden wat drinken. Dan neemt iedereen een lekker drankje. Ik moet dan echt een knop om zetten en tegen mijzelf zeggen “in de club gaat niet gedronken worden.” Het is mij elke keer nog gelukt om een kop thee te bestellen. Wanneer ik dan thuis ben geeft mij dit een super goed gevoel!”

Tips van Anouk

“Wat mij super goed helpt is de groepswhatsapp met mijn vrienden die ook bezig zijn met gezond eten en afvallen. In deze groepsapp bespreken we iedere week een keer de stand van zaken. Het motiveert om elkaar positieve berichten te sturen wanneer het met gezond eten een keer wat minder is gegaan. De mails van Jasper vindt ik ook een goed hulp middel. Hierdoor wordt ik gestimuleerd om gezond te blijven eten.

Redactie Jasper Alblas: “Super knap dat je 23 kilo in een jaar bent afgevallen Anouk. Wij zijn trots op je resultaat. Heel leuk om te horen dat je zo blij bent met de boeken van Jasper Alblas. Veel succes verder en geniet van alle heerlijke recepten.”

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (3)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. hoe werkt het=
 2. Petra Beets
  op 1 januari 2019 om 22:41 zegt
  Ik wil het ook gaan doen Anouk ziet er geweldig uit top…
 3. hoe werkt het=
 4. Petra Beets
  op 1 januari 2019 om 22:41 zegt
  Ik wil het ook gaan doen Anouk ziet er geweldig uit top…

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Detoxen: goed of niet?

Ontgiften of detoxen is behoorlijk populair. Het idee van een ontgiftingskuur is dat je eens in de zoveel tijd je lichaam heel grondig reinigt en schadelijke gifstoffen uit je lichaam verwijdert. Maar...

Top artikel

Zetmeel: wat is het en is het gezond?

Zetmeel is een bron van energie, maar waar zit veel zetmeel in en hoe gezond is het nou eigenlijk? Of maakt het vooral uit welk soort zetmeel je eet?...

Bekijk alle artikelen