Eetbuien workshop – video 3

1221 likes
8794 leden
105 reacties

Workshop les 3

Welkom terug bij de workshop! Mooi dat je ook de derde video weer kijkt 🙂

Hieronder vind je de derde video van een serie van 3 video lessen, waarin ik je precies vertel hoe jij kunt afrekenen met ongewenste suikertrek of snacktrek. Veel kijkplezier!

Mooi! Goed dat je ook deze video weer gekeken hebt. In deze video heb je dus geleerd je je emoties onder controle kunt krijgen door de oefening uit de video te doen.

In de volgende video, die ik je over een paar dagen zal toesturen, gaan we het hebben over hoe je dit alles nu kunt omzetten in een concreet actieplan zodat je echt weer grip krijgt op je voeding.

Scroll nu naar beneden en laat me in de reacties weten welke video jij het interessantst vond? Ik zal de reacties allemaal persoonlijk doorlezen.

Ik zou het heel leuk vinden als je wat achterlaat, dat motiveert mij extra om de volgende video te maken. Tot dan!

 

Andere video’s

 

Reacties:

Klik hier om jouw reactie te plaatsen

Meer

Uncategorized

Deel dit bericht

Reacties (105)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Leke Ostendorf op 26 februari 2021 om 11:05 zegt

  Hoi Jasper,
  Ik vind al je 3 videos interessant maar vooral de derde. Ook al heb ik al best veel weet over voeding en dergelijke toch steeds ben ik een innerlijke strijd als het om emoties gaat….Toch deze gevoelens er laten zijn en voelen. Ademhaling. Ik kom stap voor stap toch door deze video’s vooruit. Jouw manier van praten spreekt me ook aan. Nuchter en to the point. Dankjewel.

  1. Fijn dat je blij bent met de video’s Leke. Veel succes met het reguleren van je emoties!

 2. janny meerstadt op 30 augustus 2020 om 19:24 zegt

  hardstikke goede video, omdat je het probleem erachter zo duidelijk benoemd en ons hoop geeft dat we er mee om kunnen leren gaan

 3. Suzanne Bakkum op 27 februari 2020 om 10:16 zegt

  Bedankt voor de super goede en heldere video’s! En inspiratie!
  Ik ben door kha te eten en jou programma’s vorig jaar 10 kg afgevallen. Maar het zit allemaal in je hoofd, je mindset is alles!
  Ik heb ook de boeken en artikelen van Jelle hermus gelezen van so chicken, als jullie nou eens samen om de tafel gaan, dan hebben jullie helemaal een allround programma de ene methode combineren met de andere, kan niet beter!
  Liefs Suzanne

  1. Graag gedaan Suzanne en wat een mooi resultaat – 10 kilo. Ga zo door met gezond eten en deze positieve mindset!

 4. Leke Ostendorf op 26 februari 2021 om 11:05 zegt

  Hoi Jasper,
  Ik vind al je 3 videos interessant maar vooral de derde. Ook al heb ik al best veel weet over voeding en dergelijke toch steeds ben ik een innerlijke strijd als het om emoties gaat….Toch deze gevoelens er laten zijn en voelen. Ademhaling. Ik kom stap voor stap toch door deze video’s vooruit. Jouw manier van praten spreekt me ook aan. Nuchter en to the point. Dankjewel.

  1. Fijn dat je blij bent met de video’s Leke. Veel succes met het reguleren van je emoties!

 5. janny meerstadt op 30 augustus 2020 om 19:24 zegt

  hardstikke goede video, omdat je het probleem erachter zo duidelijk benoemd en ons hoop geeft dat we er mee om kunnen leren gaan

 6. Suzanne Bakkum op 27 februari 2020 om 10:16 zegt

  Bedankt voor de super goede en heldere video’s! En inspiratie!
  Ik ben door kha te eten en jou programma’s vorig jaar 10 kg afgevallen. Maar het zit allemaal in je hoofd, je mindset is alles!
  Ik heb ook de boeken en artikelen van Jelle hermus gelezen van so chicken, als jullie nou eens samen om de tafel gaan, dan hebben jullie helemaal een allround programma de ene methode combineren met de andere, kan niet beter!
  Liefs Suzanne

  1. Graag gedaan Suzanne en wat een mooi resultaat – 10 kilo. Ga zo door met gezond eten en deze positieve mindset!

 7. Alice Koopmans op 25 februari 2020 om 12:20 zegt

  Wat een mooie integere manier van ondersteuning!
  Ik merk dat de 7-8 tellen ademhalingsoefening direct effect hebben.
  Verder hoop ik een weg te vinden in het zgn jo-jo effect: een tijdje gezond eten en dan weer een terugval en zelfs weerstand tegen gezonde maaltijden.

 8. Patty Garcia c op 23 februari 2020 om 09:46 zegt

  Hallo Jasper, video 3 interessanter. Het feit over eetbuien effect.
  Ik ben dus wat je noemt een jojo geval. Momenteel ben ik weer aangekomen 64/63 kilo en daarvoor een paar maanden geleden was 4 kilo kwijt :60 en mijn strijdgewicht is 56 kilo!
  Ook sport ik veel, in januari & februari had ik een dipje dus al die kilos’ die ik afgelopen maanden kwijt was, weer aangekomen en dat is frustrerend voor mij want ik ben heel klein ook 1.54.
  Ik hoop dus weer in orde te zijn en bewust worden van mijn graai momenten.
  Bedankt alvast
  Patricia Garcia

 9. Nancy Manschot-Ossendorp op 20 februari 2020 om 09:57 zegt

  Video 2 gaf me het besef dat ik door zoiets makkelijks als je ademhaling bewust te doen mijn doelen kan bereiken.
  Video 3 gaf me de importantie van het aan je gevoel denken en voelen wat je voelt. Dat heb ik eigenlijk te lang niet willen/kunnen doen omdat ik een aantal jaren in de overlevingsstand heb gestaan. Al die gevoelens waren best overweldigend, dan kan je ze maar beter wegstoppen zodat je de dag doorkomt…

 10. Hallo Jasper,heb nu video 1 en 2 bekeken.maar moet nog beginnen met de oefening..alvast bedankt voor de goeie uitleg..dank u, vriendelijke groeten,Sabina

 11. Annemarie Hes op 19 februari 2020 om 20:39 zegt

  Hoi Jasper, ik vond alle 3 de video’s erg waardevol, en ik kamp al vanaf mijn pubertijd met eetbuien…Ik merk dat minder koolhydraten eten helpt en ook de ademhaling om mezelf rustiger te krijgen!
  Verder de laatste video over emoties is wel een dingetje omdat ik vaak al iets gepakt hebt voordat ik ga voelen. Mijn hoofd zegt dat ik iets MOET eten, dus ik ben heel benieuwd of ik d.m.v eerst de emotie toelaten me van die verslaving af kan helpen.
  Hartelijk bedankt voor de waardevolle en praktische tips en info, d.m.v deze 3 gratis video’s!

 12. Ik vind alle 3 de video’s even waardevol. Je hebt het allemaal nodig. Deze laatste ook heel goed om bij je gevoel stil te staan. De aandacht wordt afgeleid van het eten.

 13. Hallo Jaspers
  Leuk je video’s
  Heb ze nu effe alle drie achter elkaar gekeken
  Helaas geen tijd nog gehad
  Zelf ben ik altijd slank geweest
  Ron d de 60 kilo.
  Na mijn overgang ben ik dik 10 kilo aangekomen
  Ben nu 60 jaar
  Maar het best moeilijk.
  En krijg het er niet af
  Zwem 2 keer in de week en elke dag loop ik drie kwartier.
  Heb jij daar nog tips voor

  Gr Annelies

 14. De eerste video vond ik het interessants. Door de uitleg die gegeven werd over de oorzaken ban eetbuien. En ook over snaaien:-) 9verigens vind ik alle drie de video interessant. Bedankt

 15. Dit was een erg belangrijke video voor mij.
  Ik eet toch snel uit verveling, “omdat ik het verdiend hebt”, of “omdat het tegenzit”, verschillende emoties met eenzelfde effect: het eten van ongezonde snacks.
  Sinds ik het koolhydraatarme dieet voel heb ik er gelukkig al veel minder last van en de video’s 2 en 3 komen dicht bij de kern van mijn “probleem”. Bedankt Jasper!

 16. Hallo Jasper . Ik ben blij met alle 3 de video’s maar video 3 heeft mij het meest verrast. Ik dacht altijd als ik zo’n eetbui kreeg dat ik het moest ontkennen en dan heel erg mijn best doen om andere dingen te gaan doen en proberen te negeren /verstoppen. Om nu juist het gevoel te gaan omarmen vind ik wel spannend maar ik weet uit ervaring dat de andere optie niet werkt dus ik ga deze oefening proberen. Dank je wel en ik kijk uit naar video 4

 17. Hi Jasper, Video 1 is, voor mij, de absolute
  topper! Waarom? Omdat je daarin helder uitlegt hoe eetbuien kunnen ontstaan. N.m.l. door dat je hormoon huishouding uit balans is geraakt. Dat kan zijn: -Ghreline -Leptine- of Insuline. Met die wetenschap zijn mijn negatieve
  gedachten, zoals schuldgevoel, milder geworden. Hier kon ik dus (nog) niet iets aan doen, omdat ik niet wist wat de oorzaak was! Nu ik weet wat de oorzaak is en waardoor het ontstaat, kan ik er mee om leren gaan!
  Dank voor dit heldere inzicht

 18. ja jasper alle 3 de video’s doen er toe ik heb geen voorkeur voor video 1 2 of 3 door telkens het belang te herhalen van de boodschappen die je doorgeeft over emoties toestaan en ze niet weg te stoppen of te negeren om bewust te zijn van onze emoties kunnen we vast geroeste gewoonten verbreken en eetbuien voorkomen

 19. Dineke Deurloo op 17 februari 2020 om 20:17 zegt

  Hoi Jasper,

  Wat een informatie! Ik ben een emotie eter en voel me daar natuurlijk schuldig! Dit is al jaren zo. Ik ga deze oefening proberen! Bedankt

 20. Hallo Jasper
  Heb goed geluisterd naar je 3 videos en veronderstel dat de tweede voor mij het beste is en zal blijven met die ademhaling ,de derde video is ook goed maar denk de tweede zal het beste worden
  ik begin namelijk het meeste trek te krijgen als ik tv kijk en het spannend word,vroeger nam ik een sigaret en om iets te nemen is het dan nu iets zoets
  en dat maakt dat ik veel slechte suikers per dag neem
  zodus heb ik geprobeerd met die oefeningen van video 2 en deze blijken bij mij goed te werken
  heb intussentijd verschillende smoothies gemaakt met het fruit dat ik thuis had en drink deze nu in plaats van iets te snoepen
  wel ga nog eens proberen om dat boek te kunnen downloaden en laat je wel iets weten
  groetjes

 21. Véda Lente Lans op 17 februari 2020 om 17:52 zegt

  Ha Jasper,
  Ik vond deze derde video het meest waardevol voor mij. Hierin gaat het over de emoties die je kunt voelen of die je kunnen overvallen en ga daar maar eens bij stil staan. Het lijkt me verschrikkelijk als ik niet meer weg kan komen uit een emotie. Eventjes vind ik het geen probleem om er bij stil te staan dat ik me of verdrietig voel of alleen of boos of afgewezen. Ik heb de ervaring al gehad nog niet zo lang geleden dat ik dreigde te ontspannen na een verschrikkelijke lol gehad te hebben dat overging in alleen nog maar kunnen huilen en dat bleek haast niet te stoppen te zijn. Natuurlijk stopt alles een keer maar in verhouding was het eigenlijk niet goed. Dus ik ben voorzichtig met in het moment van de emotie te gaan zitten. Deze video daagt je uit dit toch te doen en daarom vind ik het de meest interessante video. Door er niet mee aan de gang te gaan zul je onnodige ballast met je mee blijven dragen, ook in kilo’s. Als ik hier niet mee aan de gang ga is de kans groot dat ik over een maand de handdoek in de ring zal gooien en dan mezelf zo te buiten zal gaan dat ik mezelf daarna nog minder waard zal vinden. Ik heb weinig energie, ben erg moe, heb veel pijn dus ik ga de confrontatie aan maar niet elk moment van de dag. Het blijkt maar weer dat een andere eetgewoonte je beperkt maar je ook rijker maakt. Goede video! Groetjes Véda

 22. Victor Leenders op 17 februari 2020 om 16:33 zegt

  Nummer3 is wel nieuw, emotie als positief signaal met overdrijving het pareren, wel aardig om uit te proberen.

 23. Alle drie de video’s zijn interessant en voor mij waardevol. Eet zelf al wel heel regelmatig Kha maar moet het eigenlijk helemaal gaan doen. Merk wel dat inderdaad emotie (bij mij) doet eten. Ben ernstig ziek en wil nu helemaal stoppen met suikers en vlees. De laatste video ‘omgaan met emotie’ lijkt mij lastig, moet dan toch bepaalde dingen onder ogen zien! Maar ga er zeker mee aan de slag.

 24. winy van den Hoek-Brink op 17 februari 2020 om 16:01 zegt

  Hallo Jasper,

  Weer bedankt voor video 3, Ik vind alle drie video’s erg goed . alhoewel de 2de video er wel uitspringt. Die pas ik ook geregeld toe wanneer ik trek krijg in verkeerde trek.

  groetjes en nogmaals bedankt.

 25. Carlien Peijnenburg op 17 februari 2020 om 15:58 zegt

  Dank je wel voor de 3 video’s. Alle 3 vond ik ze zeer leerzaam. De twee eerste lessen zitten wel al in mijn systeem. Ze zijn dus niet vreemd; maar zeker wel een bevestiging van wat ik al Wüst. Mooi!!
  Video 3 helpt mij vooral verder hoop ik. Zo te kijken en te handelen naar mijn gevoel en gedachten ga ik eens uit proberen. Wederom dank je wel voor de video’s. Ik kijk uit naar video’s 4. Groet Carlien

 26. Nancy kleijn van dijk op 17 februari 2020 om 15:29 zegt

  Video 2 vondt ik zeer leerzaam , had al wel over de ademhalings oefening gelezen .
  Maar sindsdien pas ik hem nu s’morgens en s’avonds toe als ik naar bed ga en vooral als ik niet kan slapen .

  Weer bedankt jasper !!

 27. Juist de volgorde van de video’s maakt het een goeie serie. Als je met de oefening/bewustwording van video 3 zou beginnen zou je de plank mis gaan. Juist de volgorde maakt het een goed opbouwend verhaal. OK, de 3e video vind ik interessant omdat het op meerdere situaties in het leven toepasbaar is. En idd we zijn zo geprogrammeerd om onze emoties maar weg te stoppen, terwijl ze uiten en eruit “gooien” veel bevrijdende zou werken. Goeie algemene levensles 🙂 Ik ben weer benieuwd naar deel 4. Bedankt!

 28. Hoi Jasper,

  Ik vind alle video’s interessant omdat ik denk dat alles met elkaar te maken heeft.
  De 3de video spreekt mij wel het meeste aan. Emoties komen en gaan… denk je maar al die opgeslagen emoties… hoe ga je ermee om?! Ga de oefening zeker doen.

 29. Jasper bedankt voor jou duidelijke uitleg.
  Ik vind alle 3 de video s interessant en heb daar veel van opgestoken.

 30. Wat ik prettig vind is dat je veel gratis brengt. Dat voelt joviaal. Ik kan op mijn manier en mijn tijd meelopen en hoef niet vast te zitten in een ingekocht zaligmakend “cruiseschip”.Ik heb het bloedonderzoek bij jullie laten doen en neem de uitslag er van serieus. Jullie advies daarop ook. Ik zoek ook graag zelf naar caloriearme recepten op Pinterest. Ik merk dat ik me nog ongemakkelijk voel bij het opvolgen van het nieuwe voedselpatroon maar ook….bij de voorgaande manier. Een tussen de wal en het schip idee.Ik vaar dus nog niet helemaal met mijzelf mee in mijn “roeibootje” met de “nieuwe riemen die ik heb.” Dank je voor je rustige, blijmoedige, geduldig ondersteunende en geloofwaardige adviezen.

 31. De laatste video over je emoties en het ondergaan ervan vind ik de meest waardevolle video. Ik ga er zeker mee aan de slag! Dankjewel
  Groetjes van Marjab

 32. Hoi Jasper & team,
  Ik denk dat de combi van de 3 video’s voor mij relevant is. Het moment van rustig ademhalen is tegelijkertijd het moment van reflectie. Ik denk dat dit bij veel situaties goed werkt. Ook bij stoppen met roken of andere moeilijke gewoontes.

  Nu moet ik zeggen dat ik ze nog maar weinig heb. Dat was in Dec nog heel anders, hoe snel kan het gaan. Snoeppot naast me op de bank, chips, koekjes… Ik heb geen gevecht. Zit er niet echt meer op te wachten. Net als de overheerlijke gebakken aardappeltjes bij een afhaalmenu. Kies met plezier alleen voor de zalm en groenten en pass de aardappels door.

  Thx. Voelt zo fijn

 33. Ik vin als interessant

 34. Ik vind video 2 en 3 erg interessant omdat ik daardoor zin krijg om de oefeningen uit te proberen. Ik heb beide video’s vandaag bekeken en de oefeningen nog niet gedaan. Vandaag zal dat ook niet gebeuren want ik vier de verjaardag van mijn dochter en ga, zonder schuldgevoel, genieten van een lekker gebakje. Een bewuste keuze; dat is iets anders dan een ongecontroleerde vreetbui waar je later spijt van hebt….. De oefeningen ga ik in praktijk brengen zodra die vreetbuien zich weer aandienen. Ben heel benieuwd!

 35. Super de video’s het fijnste vind ik de oefeningen die ga ik zeker toepassen.Bedankt

 36. Hi Jasper wat interessant zeg!.
  Video 2 heb ik gelijk met video 3 gekeken maar vind video 3bheel interessant
  Waarom omdat het is idd zo dat ik in de avond met mij emotie aan het strijden ben waardoor ik trek kreeg om iets zoet of zout te gaan eten
  Nou met deze 2 video ga ik vanvond oefenen
  En hoop dat het bij mij gaat helpen
  Dankje wel voor je tip
  Jasper
  Met vriendelijke groet
  Magi

 37. Diana Steijn op 16 februari 2020 om 12:42 zegt

  Hallo Jasper
  Petje af en dank voor al jullie hulp bij “ongelukken” (grapje)
  De video’s zijn echt ff weer een bewustwordingsmoment.
  Video 2 en 3 hebben mijn voorkeur door de oefeningen.
  De oefening uit video 2 doe ik nu regelmatig en het werkt!

 38. Herken inderdaad dat ik zodra ik me ga vervelen dat ik meer trek krijg! Probeer vaak toch bezich te blijven dus dit is een goede oefening voor mijn! Weet waar mijn valkuilen nu er nog wat mee doen!
  Video 2 vind ik tot nu nog het beste!

 39. Hallo Jasper, alle 3 de video’s vond ik boeiend, de eerste wist ik het beste dus 2 en 3 voor
  Mij boeiender. Je vertelt niet iets wat ik niet weet, geeft wel handvaten hoe er mee om te gaan, fijn

 40. Hoi Jasper ik vind video nummer 2 tot nu toe het besten . Want zo als gezegd krijg ik, zin in zo rond de klok van 4 uur half vijf in de middag zin in .
  En nu doe ik die ademoefeningen die jij op video nummer 2 gaf aan ons . En ik moet zeggen bij mij baten ze . ik heb na de ademoefeningen geen zin meer in te snaaien .Maar ik kan het nu vol houden
  tot dat wij gaan eten . en wat video nummer 3 doet bij mij , dat weet ik nog niet .ga ik wel toe passen in deze week .Ik ben erg benieuwt .want met deze oefeningen leer je ,je zelf goed kennen .of zie ik dat verkeerd ?
  groetjes gon

 41. Catharina op 16 februari 2020 om 11:15 zegt

  Mij bevalt de tweede video het beste, een eenvoudige oefening om toe te passen. En inderdaad eetbui te wijten aan negatieve emoties.

 42. De eerste video geeft mij kracht om door te zetten met koolhydraatarm en suikervrij eten.
  Omdat daar de oorzaak ligt van het snaaien.
  De tweeden geeft mij moet op die momenten dat ik even terug val.
  3 moet ik nog gaan oefenen.

 43. C monchen op 16 februari 2020 om 09:48 zegt

  hoi jasper,
  ik denk dat ik de eerste video het interessantst vond. na deze video ben ik namelijk gaan kijken naar dingen die ik mee kon nemen naar school waar geen koolhydraten inzaten. tot mijn verbazing waren deze er amper. hierdoor kwam ik er achter dat er zo veel dingen zijn die koolhydraten bevatten, terwijl deze helemaal niet goed voor je zijn. ik ben dan ook hard op zoek naar koolhydraatarme snacks.

 44. Hoi Jasper, ben nu 1 jaar bezig en -15kg op gezond gewicht, maar sinds 1 maand soms aan het snoepen, dus deze workshop volgen
  ik vind nr 3 interessant omdat je precies uitlegt wat eetbui betekent en duidelijke uitleg geeft om naar je gevoel te gaan, wat mooi uitgelegd, bedankt

 45. Peter soet op 16 februari 2020 om 09:33 zegt

  Hoi jasper heb zojuist video 3 gezien en voor mij id het beter video 2 en 3 paar keer te zien zodat het echt doordringt daar ik veel waArheden hoort
  Gaat het zeker proberen daar ik nu 130 kg weeg ennal heel mn leven vecht tegen gewicht
  Laat je het resultaat weten

 46. Greta Rooms op 16 februari 2020 om 09:17 zegt

  Persoonlijk denk ik dat ik met de derde video het best verder kan.
  Alvast allemaal het proberen waard.

 47. Andre Ros op 16 februari 2020 om 08:57 zegt

  Goedemorgen Jasper
  Ik vind de workshop video’s heel interessant Video twee de oefening omtrent de ademhaling sprak mij erg aan Trouwens de manier van uitleg in alle drie de video’s zijn voor mij een manier om anders te gaan eten bedankt succes

 48. Hallo Jasper,
  Ik reageer nu even op de video’ tot zover nu gezien..de laatste moet nog…dat pauze plan spreekt me wel aan…was mij niet bekend dat dat ook met eten werkt…de oefeningen genoemd..doet me aan mind fullness denken…ik vind het zeker interessant.. Tot zover alvast bedankt!

 49. hoe ga je om met hongeraanvallen, weeig gevoel, ”s avonds 2/3 uur na avondmaaltijd? zonder (gezonde) voeding (koolhydraatarm) kan ik niet in slaap komen en/of word wakker en moet dan iets eten.

 50. Hallo Jasper,

  Ik vond tot nu toe alle video’s interessant. Maar video 1 helpt me tot nu toe nog het beste. Ik maak van álles vóórdat ik het in mijn mond stop een foto en stuur het door naar mijn vriend. Niet omdat ik aan hem verantwoording af hoef te leggen wat ik eet. Ik mag van hem best een keer een koekje of een stukje chocolade maar hij vind het niet zo tof als ik in één keer het hele pak achter elkaar opeet, en ik zelf ook niet! Voor mezelf kan ik dus blijkbaar niet sterk zijn maar door foto’s door te sturen wel, ik heb geen eetbuien meer gehad!…

  Groet Marieke

 51. Dag Jasper,
  Alle drie vond ik heel leerzaam voor alle eters die zich niet in de hand hebben.
  Ik denk vaak voor mezelf , jij bent een volwassen vrouw , dan kan ik het wat eten betreft goed aan .
  Bij emoties heb ik alleen veel tranen dat kan ik niet in de hand houden.
  Dat is beter dan je vol eten , daar moet ik niet aan denken.
  Zo is er geen mens gelijk van reageren .
  Ik heb echt met ze te doen .
  Groetjes.

 52. Hallo Jasper,
  Video 2 en 3 vind ik waardevol omdat ze praktische handreikingen geven. De ademhalingsoefening heb ik ondertussen geprobeerd en die werkt. Het verband tussen emoties niet onderkennen en eetbuien kende ik al en ook allerlei manieren om er mee om te gaan, maar jij geeft weer net een andere benadering, die ik ook ga proberen. Bedankt!
  Groet,
  Marianne

 53. Ingrid Roman op 21 februari 2019 om 14:10 zegt

  Hallo Jasper,
  Voor mij zijn alle video’s waardevol omdat de tips als een rode draad doorgaan. Ik was de afgelopen 2 dagen echt ziek met spierpijn en overgeven, van een dag op de ander, weet echt niet waar het vandaan komt. Kon niets meer eten alleen nog maar drinken. De afgelopen bijna 8 weken ben ik in totaal bijna 10 kg afgevallen. Ik heb geen enkele keer trek in iets zoets of ongezonds gehad en de challenge En de verlenging zonder problemen doorlopen. Vanaf volgende week ga ik de 7×7 recepten beginnen en de smoothies heb ik ook nog. Voor mezelf is het heel duidelijk dat ik aan dit eten vasthoud en jullie gewoon blijf volgen. Jouw filosofie met alle recepten , berichten en video’s was precies waar ik naar gezocht heb en, ik blijf gewoon sterk

 54. Letitia van der Voort_Hoppen op 21 februari 2019 om 10:41 zegt

  in de derde video was het nieuw voor mij dat je op de bak zittend de tijd moet nemen om de emotie(s) die je voelt toe te laten. Ik heb me jarenlang verzet tegen in naar mijn idee negatieve emoties toelaten. .Kop op weg stoppen, verstoppen, negeren die opkomende emotie, dat was mijn motto.

 55. Super video,s.! Video 2 is het beste voor mij persoonlijk omdat ik me dan echt moet focussen. Hartelijk dank en kijk al uit naar de volgende nr. 4

 56. Ik vind de samenhang in de video’s erg fijn; dat er zowel een lichamelijk aspect is (de hormonen), als een gewoonte-aspect (patronen, die je vaak onbewust hebt) én het emotionele aspect (dat er gewoon mag zijn zonder veroordeling).
  Het is niet óf/óf, maar én/én.

 57. Antoinette op 20 februari 2019 om 09:15 zegt

  Een mooie aanvulling deze workshops. Gedachten en gevoelens leren herkennen en er dan iets mee doen. Mooi dat jullie het mentale stuk meenemen. Gezond eten alleen is niet genoeg. Ga zo door met de video’s zou ik zeggen.

 58. ik vond les 2 het fijnste en duidelijkste
  deze zal ik morgen nog eens terug kijken want deze komt niet binnen
  of te wel ik begrijp hem niet

 59. Hoi Jasper,
  Ik vind video 2 en 3 allebei heel interessant, vooral omdat er praktische oefeningen in zitten, die ik zeker ga doen. Ik vind het heel goed om naar mijn lichaam te luisteren. Mediteren lukt mij niet zo goed, maar ik denk dat jouw oefening beter voor mij zal werken, want dan heb ik iets te doen.
  Super leuk dat je dit doet!! Dank je wel. Groetjes

 60. A.C. van Driel- Stuijver op 19 februari 2019 om 17:09 zegt

  Helder verhaal. Ga ermee aan de gang. Video 2 sprak mij het meest aan.

 61. Dank je wel voor deze mooie video. Ik heb nog niet veel geoefend, maar ga dit nu wel méér doen, vooral video 2. Ik bewaar ze als een opvang bij terugval!
  Groetjes,
  Lies

 62. Voor mij zijn alle drie de video’s heel verhelderend.
  Sinds maandag weet ik dat ik naast diabetes nu ook ws een probleem met mijn hart heb. De verwijzing naar de cardioloog komt eraan.
  De schrik zit er goed in en jouw video’s helpen om mijn eetgewoontes te veranderen en te begrijpen waar mijn enorme zoetbehoefte vandaan komt.
  In het verleden ben ik heel dik en heel slank geweest en dit meerdere keren. Het jo-jo gebeuren is mij dus niet vreemd.
  De laatste video zal voor mij ook het lastigst zijn om toe te passen want ik voel wel maar weet meestal niet wat het is.
  Maar ik ga vol goede moed aan de slag!

 63. Jasper,
  Bedankt, maar oooh wat blijft het moeilijk. je zegt ook dat het niet erg is om met een licht hongergevoel te gaan slapen, voor mij helpt dat niet, ik kan dan gewoon niet slapen en blijf maar aan eten denken. Ga wat lezen en probeer toch te slapen. Midden in de nacht word ik wakker met HONGER, moet dan wat eten en dat doe ik dan. Drie happen yoghurt en ik voel me voldaan en kan slapen.
  Ik ga nu dus in de nacht het ademhalen proberen i.p.v. yoghurt.
  Ik baal zo…was op de goede weg. van 97 naar 82 en nu weer op 87. weet ook hoe het komt…. Ik ben echt dol op dadels en eet er meer van dan goed voor me is.

 64. Claartje van Ginneken op 19 februari 2019 om 12:39 zegt

  Video 2 en 3 gaan eigenlijk over hetzelfde: stilstaan bij en echt voelen van emoties. Ik vind dat erg waardevol. Vooral voor je groei in bewustwording , meer mens.

 65. Voor mij horen de video’s horen bij elkaar. Maar de derde is het meest
  op mij van toepassing. Het alleen zijn en het op een gegeven moment
  “Gezellig” willen maken met mezelf is moment van “naar de kast” lopen.
  Dank je wel Jasper voor deze video”s. Ik ben er erg blij mee.

 66. Ik vond ze allemaal heel goed, de ademhalings oefeningen werken bij mij aan 2 kanten, aan de ene kant voor de stress en de andere kant voor het emo eten. Jasper bedankt voor de goede uitleg.

 67. Video drie maakt voor mij wel duidelijk waar mijn valkuil zit. Bedankt voor de oefeningen.

  Jasper ik heb ook nog een vraag. Waar ik zelf ook veel moeite mee hebt is als mijn partner iets gaat eten. Ik heb dan zelf eigenlijk nog geen verleiding gehad om wat te pakken maar ik merk als iemand dit dan naast mij gaat eten de stap erg klein is om mee te eten. Achteraf gezien had ik dan geeneens trek….

 68. Alles 3 hebben ze hun aan deel en word er duiderlijk uit gelegd hoe je je eetbuien onder controllen kan houden.

  Dat kan met ademhaling of je emoties in je lijf voellen bedankt voor je tips.

 69. Ik vind alle drie de video’s interessant. De 3e sprak bijzonder aan omdat het aansloot op een webinar die gevolgd heb over mediteren. Bij deze webinar werd gezegd dat de emoties die tijdens een meditatiesessie naar boven komen, niet onderdrukt of geanalyseerd moeten worden, maar omarmd moeten worden zonder oordeel. Dan zal de emotie na ongeveer 90 seconden oplossen.
  Zo zie dat veel zaken elkaar raken

 70. In alle drie de video’s vond ik interessant, elk geeft een hulpmiddel en verduidelijking waardoor het komt en wat je er tegen kan doen. Top!

 71. Video 2 meest handig voor mij, de oefeningen om gedachtes aan eten af te leiden!

 72. Hallo Jasper,

  Ik vond alle 3 video’s interessant! Maar 2 en 3 hadden voor mij erg veel waarde. Ik ga zeker die ademhaling oefening toepassen…en in video 3 over wat je voelt…zo herkenbaar. Super fijn om richtlijnen te krijgen om hier mee om te gaan. Bedankt en ik kijk uit naar video nr 4…;-)

 73. ik vond ze allemaal belangrijk

 74. Hallo Jasper,
  Ik heb video 3 net bekeken en hartelijk dank daarvoor. De ademhalingstest vond ik interessant en dat probeer ik ook te doen. Het helpt goed. alhoewel ik niet elke avond trek heb. Ik ben benieuwd naar de volgende video. Nogmaals bedankt wat je allemaal voor ons doet.
  groetjes Winy

 75. Jasper, bedankt voor de leerzame video. Ik elke video zit wel iets dat me aanspreekt, maar vooral deze laatste over de invloed van je hormonen. Ben erg benieuwd naar de volgende video. Fijn dat je dit allemaal voor ons doet.

 76. ik heb aan video twee al veel gehad. Op moment dat ik eet behoefte had ben gaan inademen en uitademen en tellen toen was de drang weg

 77. Machteld Geeraerts op 18 februari 2019 om 13:23 zegt

  Ik vind in de 3 video’s de nodige kapstokken als hulpmiddel.
  Je legt het duidelijk uit en het motiveert me om het toe te passen.
  Bedankt ervoor!

 78. De derde video was voor mij het interessants omdat ik ook een emo eter ben,dus herkenbaar. Bovendien was ik al bekend met ademhalingsoefeningen. Ben zeer benieuwd naar de vierde video. Bedankt voor deze 3 alvast.

 79. Dank voor je tips. De ademhalingsoefening en bewustwording vd emotie; ik zal ermee aan de slag gaan.

 80. Corry Robijns op 18 februari 2019 om 10:46 zegt

  Dank alvast voor alle drie de video’s, ik denk wat te hebben aan de ademhalingsoefening en ben me nu meer bewust van m’n emo- eten in de avond.

 81. kerstroos op 18 februari 2019 om 10:43 zegt

  Jasper, ik ben blij met deze video’s. De oefening uit de tweede video is heel handig, maar video 3 brengt veel emoties mee omdat ik best weet waardoor die eetbuien kunnen ontstaan. Benieuwd naar de vierde video!

 82. Video 2 werkt wel goed voor mij koolhydraten vrij eten lukt niet zo best maar

 83. ik vind de derde video heel verhelderend, ik herken de eetbuien, zelf nu dat ik veel slanker bent heb ik ‘cravings’. Ik ga aan de slag met deze mindfulness oefening en ben erg benieuwd naar het resultaat. bedankt!

 84. Patty Breggeman op 18 februari 2019 om 08:34 zegt

  Hallo Jasper,
  Dankjewel voor deze video weer.
  Ik ben ook aardig op weg, maar idd soms iets eten om er achteraf schuldgevoel en spijt van te hebben is heel herkenbaar.
  Ik vind alle drie de videos van waarde!!
  Ik ga zeker de oefeningen proberen.
  Groetjes, Patty

 85. Alle 3 de videos waren interessant en ga ik mee aan de slag. Oefening uit video 3 lijkt me heel moeilijk. Ben benieuwd naar video 4

 86. Jasper, dank en zeker voor je derde video ivm emoties. En de herkenbaarheid van het schuldgevoel na een terugval. Alleen het bewust zijn na het toegeven aan een verleiding werkt toe naar het niet meer toegeven daaraan. Zoals zojuist, ik wandelde langs een terras en keek in de supermarkt naar een klein borrelflesje ! Gewoon terug thuis een kopje thee en een tevreden gevoel ! Nogmaals dank!

 87. Interesante video beste van de drie voor mij

 88. Ik vond video 2 het meest interessant omdat ik deze oefening nog niet kende.

 89. Nickie de Borst op 17 februari 2019 om 18:41 zegt

  Hoi Jasper,

  Video 3 raakt bij mij de gevoelige snaar. Ik word me even erg bewust van het feit dat ik wegloop van mijn gevoelens en daardoor dus ook moeite heb om van de chocolade en chips af te blijven. Ik ga aan de slag met leren voelen! Dank je wel voor de spiegel! Ik weet t natuurlijk wel, maar ik vermijd de spiegel en dat helpt niet. Jij hebt me weer IN de spiegel laten kijken en daarmee ga ik verder. Bedankt.

 90. sally bosch op 17 februari 2019 om 14:28 zegt

  Als starter zijn momenteel de 3 video’s voor mij van belang – ik hoop van ze dikwijls te raadplegen en kijk uit naar nr. 4

 91. De tweede was zeker het handigst. Ik heb momenteel geen last van deze buien, maar ze kunnen sowieso helpen bij uitstapjes en feestjes.

 92. Voor mij de tweede video. Makkelijk uit te voeren, ik moet er alleen nog wèl aan denken op een snaaimoment 😉 Geniet ook van het lezen van alle mooie reacties hierboven.

 93. Dag Jasper,
  Dank voor ook deze 3e video. De 2e spreekt me het meeste aan, omdat je daarin een oefening geeft die met ademhaling te maken heeft.
  Alle 3 de video’s brengen bewustwording op gang bij me.
  De challenge die ik mezelf gegeven heb, gaat zeer goed. Door KHA te eten, door het snacken achterwege te laten en vooral door anderen te vertellen dat ik niet op dieet ben, maar mijn lifestyle veranderd heb, ben ik in een week tijd 3,5 kilo afgevallen. Zonder eetbuien, gewoon met meer energie. Over 3 weken ben ik tussen de 7 en 8 kilo kwijt. Dan heb ik nog 3 kilo te gaan tot mijn ideale gewicht. En dat blijft dan zo ..

 94. Fieuw Sylvia op 17 februari 2019 om 11:44 zegt

  heb al de 3 video’s bekeken, en video 2 vond ik interessant, omdat er een oefening bij was. Ik heb geen echte eetbuien, maar al ik ‘s avonds voor tv zit moet ik precies altijd iets hebben om te eten, ik weet dat dat niet juist is, maar het is sterker dan mezelf. Ik ben dan nog eens aan het haken, iets dat me normaal van het snoepen moet afhouden omdat ik toch met iets bezig ben, tegelijkertijd met het kijken naar tv. Het is moeilijk om niet te snoepen, maar ik het eens proberen met de oefening. Of i.p.v. van zoetigheden te eten eens wat groenten te eten.

 95. Jasper,

  Alle 3 video’s, die ik nu heb gekeken vind ik heel interessant en kan geen keuze maken.
  Video 2 sprak me erg aan, omdat ik dat al deed als ik gespannen was. Ik noem dat mijn buikademhaling (yoga). Ben erg benieuwd naar de laatste video.
  Je werk en het uitdragen van je kennis wordt zeer gewaardeerd. Dank!

  Feodor

 96. Hallo Jasper
  Je 3e video spreekt mij enorm aan. Het heeft te maken met het feit dat ik maanden kan eten en drinken op een gezonde leefwijze en bijvoorbeeld 16 kg kan afvallen en vele centimeters. Dan komt er een punt dat ik teveel stress heb in mijn leven en niet meer alle ballen hoog kan houden. Tevens stond ik iedere dag wel 3 uur in de keuken 7 dagen per week en maanden lang. Dan overheerst de stress en ga ik ongezond eten en drinken en snaaien en snacken en niets kan mij meer schelen en ik geef het helemaal op. ‘ S nachts heb ik dan last van mijn maag en er zwaar de pest over in dat ik mij heb laten gaan. Helaas lukt het mij niet om weer grip te krijgen op mezelf en ook ben ik mij bewust van een complete regenboog aan emoties die er in mij zitten en nog geen ruimte van mij krijgen.
  Ik ben benieuwd naar je laatste video.
  Dank je wel.
  Vriendelijke groet
  Marianne

 97. Video 3 is helemaal mijn favoriet en heeft voor mij alles duudelijk gemaakt!! Ik besef ook heel goed nu dat ik héél goed weet dat emoties niet weg gaan door eten! Ga maar na. Mijn kinderen vallen en hebben pijn. Ik zeg: gaat wel over! En geef ze geen snoep. Mijn kinderen zeuren dat ze zich vervelen en ik zeg: nou dat moet je maar leren hoe je je kunt vervelen en anders zoek je maar iets om te doen. Weer geef ik geen snoep! Zo héél veel dingen doe ik waarvan ik weet dat ik kinderen geen snoep en te veel eten geef want dat is slecht voor ze. Maar als IK me verveel, pijn doe (emotioneel) of andere dingen dan dauw ik meteen chocolade of chips in mijn mond ! Wat dom toch! Hele goede les Jasper! En ik ga het ZEKER toepassen…. bedankt

 98. Jacqueline von Reeken op 17 februari 2019 om 10:39 zegt

  Hoi Jasper,

  Net de tweede en derde workshop bekeken. Beiden super interessant.
  Ga er zeker mee aan de slag. Zeker de ademhaling in de tweede workshop moet makkelijk te doen zijn. Ga hem zeker toepassen. Je oefening in de derde workshop zal, zoals je al zegt meer oefening vergen, maar ook deze oefening ga ik toepassen. Laat je weten of jet allemaal gelukt is.
  Voor nu, bedankt voor al je info. Wordt zeer gewaardeerd. Kijk nu al uit naar de laatste workshop.

 99. Hallo Jasper,

  Dank je wel voor alle moeite die je aan ons besteedt, het wordt zeer gewaardeerd.
  Tot nu toe vond ik de eerste en 2e video het interessants, maar ik moet zeggen dat ik nummer 3 nog niet toegepast heb. Ik heb gelukkig nog geen echte eetbuien gehad, maar weet wel dat ik alle porties te groot maak en eet. Tot nu toe val ik toch af, dus blijkbaar beweeg ik genoeg…? Mijn probleem is meer dat ik van nature niet zo’n groente- en fruitmens ben en ik dus steeds meer begin te mijmeren over kaaaaas (zucht…), eieren in overvloed, gewone aardappelen een goed glas wijn of whiskey , en sushi. Hoewel ik voor de Challenges redelijk wat suiker en zoet at, moet ik zeggen dat ik daar, tot mijn grote verbazing, niet naar taal. Dat is echt een soort ‘bevrijding’. Dus eetbuien heb ik niet echt maar meer gemijmer over wat ik nu allemaal niet meer mag. Er zijn een paar van jouw recepten die ik mega-lekker vind, die maak ik ook vaak (bijv de bieten-banaan-smoothie en de speculaaspap, die eet ik min of meer om de dag) maar de rest is meer ‘okay’ vanwege dus de door mij niet zo geliefde groenten. Dus ik heb nu soms dagdromen over fout eten… nog versterkt door de lekkere kookluchtjes van manlief, die gewoon zijn eigen potje kookt. Dan heb ik het soms moeilijk, met frietlucht in huis, gebraden kippetje uit de oven, aardappelsalade, en barbeque-lekkers.
  Toch kan niets op tegen het beeld in de spiegel en de nieuwe liefdesrelatie met mijn weegschaal 🙂

 100. Het zijn alledrie praktische video’s, goed uitgelegd en makkelijk te “doen”.
  De derde video is van belang om je goed te focussen op je gevoel van dat moment. Dat leidt weer af van de snaaibehoefte. In deze stressvolle wereld een stukje mindfulness . Goed gedaan en ga door!! Ik kan niet wachten!

 101. Ik ben al een paar weken bezig met kha en het gaat heel goed, ik heb gek genoeg geen trek meer in ongezonde dingen. Ik vond alle video’s interessant maar de 3 het meest. Ik heb het nog niet moeilijk maar als er een moment komt dat ik het wel gaat krijgen heb ik veel aan je lessen. dank je wel.

 102. Wat een mooie bewustwording! I k breng dit ook bij in mijn yin yoga lessen.De ademhaling, de rust en het bij je zelf kunnen blijven daardoor. We blijven mensen die soms overspoelt dreigen te raken door emoties. Mooi dat je daar naar kunt kijken als observator !

 103. Hoi Jasper,
  Tot nu toe alle video’s bekeken en alle interessant gevonden.
  De tweede heb ik veel aan aangezien ik op het snack moment deze oefening toepas en merk dat het helpt. Even tot bezinning komen.
  Video 3 ga ik nu in praktijk brengen, dus tot nu toe ga ik voor de tweede!
  Hartelijk dank.
  Groet,
  Elvira

 104. Annebelle Wijnen op 17 februari 2019 om 09:25 zegt

  Ik vond de derde video het interessantst omdat je daar begint te raken aan de oorzaak van een eetbui. Bij je emotie blijven en er geen -ongezonde- actie aan verbinden zorgt niet alleen dat je de eetneiging uitstelt of laat verdwijnen maar het helpt je ook om met die emotie om te gaan op een andere manier, door hem ‘gewoon’ te doorvoelen.

 105. De fijnste video Jasper vind ik de eerste over hormonen (de 3) dat begrijp ik nu beter. En de derde om t juiste midden te vinden, de balans in je emoties. Fijn en helder uitgelegd. Dank je wel en n mooie zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Post image

Top artikel

Sojayoghurt: alles wat je moet weten

Sojayoghurt is volgens veel mensen een goed alternatief voor gewone yoghurt. We zien ook steeds meer verschillende soorten sojayoghurt in de winkels komen. Maar waarom is deze plantaardige optie nou zo populair?...

Post image

Top artikel

Moet je Pillen Slikken om Buikvet te Verbranden?

In dit artikel behandel ik weer een lezers vraag. Dit maal beantwoord ik de vraag of het nodig is pillen te slikken om buikvet te verbranden. Houd in gedachten dat de e-mails...

Post image

Succesverhalen

Carin viel 9 kilo af!

Bekijk alle artikelen