Martine: de knop om, meer dan 17 kilo eraf

0 reacties

8794 volgers

Martine’s schildklier werkt niet, en daardoor is het voor haar heel moeilijk om af te vallen. Toch moest het echt. In mei van dit jaar was ze was ze zwaarder dan ze ooit geweest was. ‘Dat was voor mij het moment om de knop om te zetten.’

‘Wat me uiteindelijk motiveerde om er iets aan te gaan doen, is dat je jezelf gewoon zíet groeien. Je denkt: wat maakt zo’n koek uit. Of twee. Maar dat maakt dus wél uit. Ik begon overal last van te krijgen! Toen ben ik begonnen met anders eten.’

Het tij keren

‘In mei 2021 woog ik 107 kilo. Ik was nog nooit zo zwaar geweest. Jasperalblas.nl kende ik nog van een aantal jaar geleden. Toen heb ik ook een aantal Challenges gedaan en dat werkte toen ook al goed. Toch ging het daarna langzaam weer de verkeerde kant op. Ook vanwege die schildklier natuurlijk.’

‘Om het tij te keren heb ik eerst een Zomer Slank Challenge gedaan. Daarna ben ik een tijdje zelf aan de slag gegaan met allerlei lekkere recepten uit het boek Gezonde 20 Minuten Recepten en het Vegetarisch Winterplan. En in september heb ik ook nog meegedaan aan de September Challenge.

Steeds makkelijker

‘Je moet er wel best wel wat voor doen, vind ik, maar omdat het werkt wordt het wel steeds makkelijker. Natuurlijk zijn er valkuilen, voor mij vooral ’s avonds. Dan heb ik vaak trek in iets. Ik spreek mezelf dan toe en probeer er niet aan toe te geven, maar dat lukt niet altijd. Dat kan gebeuren. Uiteindelijk gaat het erom dat ik de draad weer oppak.’

Minder kilo’s, meer energie

Die aanpak heeft gewerkt: Martine is nog nooit zoveel afgevallen als nu! ‘Ik weeg nu 89,9 kilo. Buiten dat er dus meer dan 17 kilo af is, is nog een grote verandering dat ik me nu een stuk beter voel. Ik heb meer energie, tors minder kilo’s met me mee en al mijn bloedwaardes zijn verbeterd. Ondanks dat mijn schildklier dus niet goed werkt, ging het afvallen dus goed.’

‘Nu ik zoveel kwijt ben, merk ik wel dat het steeds moeilijker gaat. Ik zou nog graag meer kwijt willen, maar ik ben zeker trots op het resultaat dat ik al heb bereikt.

Ik beveel Jasperalblas.nl dan ook aan aan iedereen die wil afvallen. Het is zeker de moeite waard om te proberen. Mijn man doet ook een beetje mee. Ik zeg ‘een beetje’, want hij eet ook brood tussendoor. Toch is hij ook afgevallen!’

Martine’s favorieten

Water drinken! Dat raad ik echt iedereen aan. Het is misschien niet mijn favoriete handeling maar wel een van mijn favoriete tips, want het is zo goed voor je. En handig: er bestaan apps die je helpen om genoeg water te drinken; ik gebruik die zelf ook. Ook een goede: beweging. Ik wandel elke dag 10.000 stappen. Water drinken en bewegen helpt, in combinatie met de Jasperalblas.nl-levensstijl natuurlijk!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (0)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Margot het kan, kan jij het ook!

Margot is door koolhydraatarm eten maar liefst 10 kilo afgevallen. Haar suikerwaarden zijn stabiel en ze voelt zich super gezond. Lees hier haar verhaal...

Top artikel

Als Pluck het kan kan jij het ook!

Pluck zocht op internet naar ‘buikvet’ en kwam toen verschillende sites tegen. De tips en verhalen van Jasper vond ze erg geloofwaardig. Ze viel met succes in korte...

Bekijk alle artikelen