Zomerse quinoa-salade

quinoa-salade

Een gezonde en smaakvolle salade. Uitstekend geschikt voor bij een barbecue of picknick.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 75 g quinoa
  • 100 g rucola
  • 1/2 komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 60 g cashewnoten
  • 1 hand rozijnen (ongezwaveld)
  • 1 avocado
  • 2 stengels munt
  • Extra-vergine olijfolie
  • Bieslook

Bereiden:

  1. Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Schil de halve komkommer en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Snijd de avocado over de lengte doormidden, verwijder de pit, snijd de twee helften dan weer over de lengte doormidden, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. Doe de rucola, munt, cherrytomaatjes, gesneden komkommer, bieslook, cashewnoten, rozijnen en de gesneden avocado in een saladekom.
  5. Voeg de gekookte quinoa toe.
  6. Giet tot slot een flinke scheut olijfolie over de salade en meng alles goed door elkaar.

Tip:

  • Laat de quinoa even afkoelen voor een extra frisse salade.

Meer recepten

Wil je meer recepten zoals dit? Bekijk één van onze programma’s of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.