Als Joke het kan, kan jij het ook!

1 reacties

8794 volgers

Vorig jaar woog Joke nog 118 kilo, maar zij besloot het roer volledig om te gooien. Zij is maar liefst 45 kilo (!) afgevallen en weegt nu 72 kilo. En dat verschil ziet er zo uit…

joke before na

Fantastisch! Wil jij weten hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen? Lees dan verder..

Klinkt dit herkenbaar?

Joke is een nuchtere, vrolijke dame die eigenlijk nooit mager is geweest. Als kind zeiden ze tegen haar: “Ach in de pubertijd gaat het er wel af.”

Helaas gebeurde dat niet. Ze ging regelmatig op dieet en heeft keer op keer van alles geprobeerd om af te vallen waardoor het welbekende jojo-effect al snel ontstond.

Tien jaar geleden viel Joke al eens 40 kilo af met een koolhydraatarm dieet. De laatste fase van het dieet gaf aan dat je weer langzaam koolhydraten kon gaan eten. Er werd gezegd dat je daar niet van zou aankomen.

Dus wat deed zij? Ze ging weer langzaam brood en aardappelen eten en langzaam kwam ze toch weer aan. Ook kwamen geleidelijk haar oude eetgewoonten weer terug.

Opmerking: misschien hoeft er bij jou geen 40 kilo af. Maar het principe blijft natuurlijk hetzelfde. We moeten het probleem bij de oorzaak aanpakken, dan ontstaat er geen jojo-effect en blijven de verloren kilo’s er ook echt af.

Toch weer koolhydraatarm

Wij vroegen Joke waarom ze toch weer besloot om te gaan afslanken volgens een koolhydraatarm dieet.

“Ik was het spuugzat. Ik had veel last van opvliegers. Ik had gelezen dat opvliegers voortkomen uit buikvet dus ik dacht, dan moet dat buikvet eraf.

Ik sprak de overgangsconsulent en een diëtiste en vertelde ze beiden over mijn ervaring met koolhydraatarm eten in het verleden. Zij adviseerden allebei los van elkaar te stoppen met het eten van koolhydraten en er ook niet meer aan te beginnen.

Daarnaast besefte ik mij dat morbide obesitas ongezond en dodelijk is. Ik wilde van die hoge BMI af. Het ging me meer om mijn gezondheid dan om mijn uiterlijk. Al geniet ik er nu wel van dat ik leuke kleding kan kopen!”

Joke begon met het zoeken naar koolhydraatarme recepten op internet. “Ik wilde mijn leefwijze aanpassen. Smokkeldagen deed en doe ik niet aan, ik wilde gewoon helemaal anders gaan koken. Ik kwam Jasper tegen op internet en heb toen zijn 7×7 Receptenboek gekocht.

Ik kook een beetje een ouderwets, dat scheelt. De pakjes, bakjes en zakjes die ik gebruikte, heb ik zo goed als mijn huis uit verbannen. Dankzij Jasper ben ik meer bewust gaan eten, ook biologisch. Ik proef gewoon verschil.”

Na een tijdje bezig te zijn met gezond eten en afslanken werd Joke nieuwsgierig naar de smoothies. “Ik wilde daar meer over weten, dus bestelde ik ook het Smoothie Afslank Plan. Ik volgde het Break door je plateau-programma. Hoewel ik het bijzonder smerig vond, had het wel effect. Het gaf het afvallen een boost en zette de trein weer in beweging.”

Doel

Joke gebruikt voor haar schildklier medicijnen. Zij kan helaas niet zonder. Gelukkig belemmeren deze medicijnen haar niet bij het afvallen. “Stiekem zou ik nog wel 5 kilo willen afvallen. Maar voor nu ben ik tevreden. De fysiotherapeut zegt ook dat het nu genoeg is, misschien volgend jaar nog eens.”

De reden dat Joke begon met afslanken waren de gezondheidsproblemen die zij had. In tegenstelling tot veel andere mensen die veel afvallen, voelt Joke zich niet heel anders nu zij slanker is.

“Ik ben altijd erg energiek geweest. In de overgang voel je je niet altijd even lekker, dat heeft iedereen. Ik blijf helaas last houden van mijn bekken. Verder ben ik nooit moe, heel sterk en niet veel veranderd.”

Joke geeft aan zeker trots te zijn op zichzelf. Veel mensen nemen een voorbeeld aan haar.  “Veel mensen vragen me hoe ik eet en of ik tips heb. Vooral collega’s zijn erg geïnteresseerd. Ik laat ze wel eens wat proeven of neem iets voor ze mee. Waarschijnlijk ga ik zelfs binnenkort een workshop geven over koolhydraatarm eten.”

Eigen manier

Joke is niet iemand die krampachtig de richtlijnen van Jasper nastreeft. Zij heeft vond haar eigen weg in de methode en neemt best af en toe wat lekkers. “Ik gebruik bijvoorbeeld nog wel af en toe kaas, melk en kwark.”

“Omdat ik onregelmatig werk, moet ik zorgen dat ik op tijd eet. De kunst is om te blijven eten en alle maaltijden goed voor te bereiden. Ik hou gewoon hetzelfde ritme aan. De eetmomenten verschuiven alleen iets als ik nachtdiensten heb.”

Tips van Joke

Joke wil graag een aantal van haar tips delen:

  • “Als je nou zin hebt in een lekker koekje, neem dan een havermoutkoekje. Maak er een grote hoeveelheid van en vries ze in. Ik bak ze zonder rozijnen, maar met extra noten.”
  • “Houd je een tijdje aan het koolhydraatarme dieet zodat je suikerspiegel stabiel is en je die drang naar zoet  niet meer hebt. De kracht van het blijvend afvallen is een stabiele bloedsuikerspiegel.”
  • “Goed drinken, heel erg goed drinken. Drink minimaal drie liter per dag. Kruidentheetje, detox thee, nier- en blaas thee en verder groene thee. Voor het afvoeren van de gifstoffen. Begin de dag met een groot glas water, of een goed glas kruidenthee.”

 

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (1)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Hallo Joke, Chapeau, heb het hele artikel gelezen en echt geweldig want je “hebtum maar mooi geflikt” )) En nu volhouden hoor en veel sterkte hierbij, maar ach, eigenlijk hoeft het niet zo moeilijk te zijn, er zijn zoveel koolhydraatarme recepten.Maar heel knap hoor, potverdikkie 45 kilo Natuurlijk af en toe jezelf verwennen met iets wat je echt super lekker vindt kan helemaal geen kwaad. Joke heeft het immers bewezen. Nogmaals chapeau
  2. Hallo Joke, Chapeau, heb het hele artikel gelezen en echt geweldig want je “hebtum maar mooi geflikt” )) En nu volhouden hoor en veel sterkte hierbij, maar ach, eigenlijk hoeft het niet zo moeilijk te zijn, er zijn zoveel koolhydraatarme recepten.Maar heel knap hoor, potverdikkie 45 kilo Natuurlijk af en toe jezelf verwennen met iets wat je echt super lekker vindt kan helemaal geen kwaad. Joke heeft het immers bewezen. Nogmaals chapeau

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Als Margareth het kan, kan jij het ook!

Margareth is 17 kilo afgevallen door koolhydraatarm te gaan eten via Jasper Alblas methode en meer te gaan sporten. Hier lees je haar verhaal!...

Top artikel

Als Marjan het kan, kan jij het ook!

Marjan is niet alleen 13 kilo afgevallen, ze is ook nog eens gestopt met roken. In dit artikel lees je precies hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen.

Bekijk alle artikelen