De kracht van groentesappen en smoothies

9 reacties

8794 volgers

Wil jij gemakkelijk afvallen, je weerstand verhogen, meer energie, een stralende huid, een sterke mentale en fysieke gesteldheid en over het algemeen een uitstekende gezondheid hebben?
Dan zijn groentesappen  en smoothies iets voor jou. In dit artikel leg ik je precies uit wat smoothies zijn, hoe je ze kunt maken en hoe ze je helpen aan een betere gezondheid.

Wil jij alles was hierboven in de eerste zin staat en ook in de eerste week tot wel 4 kilo verliezen? Dan raad ik je aan een kijkje te nemen in het gloednieuwe Smoothie Afslank Plan.

In dit afslank plan beschrijf ik stap voor stap welke smoothies je moet nemen om snel en gemakkelijk al je overtollig lichaamsvet te verbranden. En maak je geen zorgen, de smoothies zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk.

Meer informatie vind je hier. Het is erg makkelijk om elke keer weer een nieuw excuus te ‘bedenken’ om niet gezond te hoeven leven.

“Ik heb het druk”, “Nu komt het even niet uit”, “Bij mij werkt het toch niet”, “We gaan binnenkort op vakantie”, etcetera.

Na het lezen van dit artikel besluit je hopelijk om je niet langer meer te verschuilen achter deze excuses.

Nadat je hebt gezien  hoe makkelijk het is om een uitstekende gezondheid te krijgen (ja, voor iedereen) hoop ik dat je de motivatie hebt gekregen om er echt wat aan te doen.

Als jij je verschuilt achter deze excuses geef je eigenlijk je lichaam niet de prioriteit die het verdient. Dat is erg jammer want de oplossing ligt voorhanden en is makkelijk en plezierig te volgen.

Laten we snel beginnen, want de oplossing is veel simpeler dan je denkt.

Groentesmoothies en- sappen

Verse groentesap en groene smoothies zorgen er (i.c.m. gezonde maaltijden) voor dat jij binnen een handomdraai voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt om zo je lichaam te laten functioneren zoals het hoort.

Dat betekent: de gehele dag voldoende energie, het verbranden van al je overtollig lichaamsvet en een perfecte algehele gezondheid.

Als je vanaf nu elke dag 15 minuten reserveert om deze sappen en smoothies te maken en te consumeren, is  je lichaam je al snel, en ook later, heel dankbaar.

Groente smoothies en- sappen zijn ideaal als je wilt afvallen omdat ze boordevol vezels, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen zitten. Daarnaast brengen ze je gewichtsverlies in een stroomversnelling omdat ze amper calorieën bevatten.

Smoothies zorgen er ook voor dat je bloedsuikerspiegel relatief stabiel blijft. Je voorkomt daarmee dat je trek in suiker hebt en een onnodig hongergevoel krijgt. Dit zal je veel (vr)eetbuien besparen.

Verse smoothies en sappen zorgen voor:

 • een hoge weerstand
 • direct bruikbare energie
 • een stralende huid
 • snel herstel
 • kracht en balans, zowel fysiek als mentaal.

Smoothies zijn ideaal als je snel en gezond wilt afvallen.

Smoothies zijn voor iedereen

Ja dat klopt, smoothies zijn ook voor jou. Het zou kunnen dat je allergisch bent voor bepaalde groenten, maar los daarvan zijn smoothies geschikt voor iedereen.

Zelfs voor mensen met een chronische irritatie, gevoeligheid of ziekte aan het spijsverteringskanaal, die moeite hebben om rauwe groenten te consumeren, zijn groentes in de vorm van sap goed te verdragen.

Verwacht geen magische veranderingen (hoewel je binnen een paar dagen verschil merkt), maar als je over langere tijd dagelijks vers groentesap drinkt, merk je het verschil overduidelijk.

Lees hier meer over afvallen met shakes.

Zelf smoothies en sappen maken

“Ja, dat klinkt allemaal leuk Jasper, maar al die sappen en smoothies is dat niet veel gedoe”, hoor ik je denken.

Absoluut niet. Je hebt wel een blender (en een zeefzak voor de sappen) nodig, maar de smoothie of het sap is vaak in minder dan 10 minuten gemaakt om te drinken.

Het is heel eenvoudig. Een smoothie maak je door een selectie groenten te pureren en een sap maak je door een selectie groenten te pureren en daarna de vezels eruit te filteren met een zeefzak.

Het proces en de smaak is soms even wennen, maar je zult merken dat het meer dan de moeite waard is.

Met een blender verander je snel en bijna zonder moeite verse groenten in een glas groentesap. Gezond, voedzaam en als je het juiste plan hebt met lekkere recepten, helpen de smoothies je gemakkelijk af te vallen.

Denk eens aan de extra voedingsstoffen die je kinderen binnenkrijgen als ze met plezier dagelijks een lekkere smoothie drinken.

Het kost je nog geen 15 minuten per dag en iedereen zal zich beter voelen.

Een sapjuicer zorgt er tijdens het ‘pers’-proces voor dat het de celwanden van de ingrediënten stuk maakt  waardoor de voedingstoffen vrijkomen en direct door je lichaam kunnen worden opgenomen. Zo haal je er letterlijk alles uit wat erin zit.

Het beste kun je de smoothie of het sap ‘vers’ drinken. Direct nadat je de drinkbare maaltijd gemaakt hebt, is de voedingswaarde het hoogst.

Alhoewel het minder gezond is dan vers is het ook prima om de smoothie in een afsluitbare beker mee te nemen als tussendoortje naar je werk.

Zorg ervoor dat je de fles of beker goed afsluit en dat je het sap of de smoothie binnen een dag opdrinkt, anders neemt de voedingswaarde significant af.

Lekker vers

Als je besluit om smoothies te maken, is het belangrijk dat je verse groenten gebruikt, die hebben de hoogste voedingswaarden. Je hoeft ze alleen even te wassen en te snijden voordat je ze in de blender doet.

Let op, een smoothie is net zo gezond als de ingrediënten waaruit ze bestaat. Biologische groenten zijn het beste. Vermijd ongezonde zoetstoffen.

Als je een druk leven hebt en in de ochtend geen 15 minuten kunt vrijmaken om een smoothie te maken dan kun je per week groenten snijden en deze in zakjes in de vriezer bewaren.

Op de ochtend zelf hoef je dan alleen het zakje ingrediënten uit de vriezer te halen, in de blender te doen en je hebt een heerlijke koude smoothie.

Experimenteer

Je hebt natuurlijk je eigen smaak en voorkeur in groenten. En je partner en kinderen ook.

Alles wat je rauw kunt eten kun je in een smoothie verwerken. Het is erg belangrijk dat je je groentesap afstemt op je smaak en er variatie in aanbrengt.

Als je de smoothie iedere dag met tegenzin moet opdrinken, houd  je het echt niet lang vol en  dat is niet de bedoeling.

Experimenteer met smaken en informeer jezelf  over de smaken en voedingswaardes van verschillende groentes.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om elke dag een heerlijke nieuwe gezonde smoothie binnen te krijgen. Hoe creatiever je bent, hoe leuker het zal worden. In mijn nieuwe Smoothie Afslank Plan staan overheerlijke combinaties.

Detox

Zelfs als je besluit niet elke dag een sap of smoothie te drinken, is het heel gezond om eens in de 2-3 maanden een ontgiftingskuur te volgen.

Tijdens zo’n kuur eet of drink je 3 tot 5 dagen niets anders dan water en groentesappen.

Dat klinkt misschien wat extreem maar ik heb talloze cliënten gehad die hun gezondheid zagen verbeteren door regelmatig te detoxen met water en groentesappen.

Zoals de naam al doet vermoeden zorg je er bij een ontgiftingskuur voor dat je lichaam vele gifstoffen uit je lichaam kan filteren.

Een natuurlijke en gezonde ontgiftingskuur kost al gauw rond de 30 euro. Bij het Smoothie Afslank Plan krijg je het recept voor een ontgiftingskuur als bonus bij je bestelling .

Hoewel je voor een detox wilskracht nodig hebt, kan  het je afvalproces een boost geven en je lichaam binnen een aantal dagen van een hoop gezondheidskwaaltjes afhelpen.

Sapjuicer of blender?

Smoothies kun  je uitstekend maken met een blender, maar als je ook wilt ‘sappen’ dan kun  je in plaats van een zeefzak ook een sapmachine aanschaffen. Dit zijn de opties die te koop zijn:

 • Centrifugerende sapmachines: dit zijn de meest voorkomende en tevens goedkoopste machines. Door een draaiproces worden de pulp en het sap van elkaar gescheiden. Dit is de snelste manier van juicen en bovendien makkelijk: de groente kan er zelfs ongesneden  in. Let wel: Door het centrifugeren met hoge snelheid ontstaat oxidatie in de groenten waardoor je het sap maximaal 5 uur kunt bewaren..
 • Slowjuicer: een slow juicer ‘kauwt’ als het ware langzaam op de groenten. Hierdoor komt er meer sap vrij dan bij een centrifugerende machine. Bovendien worden er met deze methode meer voedingsstoffen uit de groenten gehaald waardoor het sap beter van kwaliteit is. Nadeel van deze machines is dat het langer duurt voordat je sap klaar is en dat ze duurder zijn. Bovendien moet je de groenten in stukjes snijden voordat je het in de juicer stopt.

Nogmaals; een blender en zeefzak werken ook prima.

En nu aan de slag

Er is maar één manier om te bewijzen dat smoothies en sappen de oplossing zijn voor een gezond en slank lichaam en dat is door ze zelf te proberen.

Ik kan je nog vier pagina’s aan tips en trucs geven om af te vallen met smoothies en sappen, maar je kunt alleen afvallen als je ze ook echt toepast.

Als je wat wilt experimenteren met smoothie afslank programma’s die je helpen door je plateau heen te breken en die je helpen om in de eerste week tot wel 4 kilo te verliezen, dan raad ik je aan het Smoothie Afslank Plan te bekijken.

Geef je lichaam de aandacht de het verdient.

Heel veel succes en ik ben erg benieuwd naar je resultaat.

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Blog Gezond eten

Deel dit bericht

Reacties (9)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. hallo jaspers ik heb je gevonden hier op internet , en wil graag afvallen wat me alleen niet lukt, het eten en , wat is goed ,en niet goed, voor mijn gezondheid , wat mag ik eten, graag een bericht ,dat er een dieet bij me past, ik eet nu s, morgens mijn brood ,smiddags middag eten en s,avonds brood, en kom er te veel van aan, mvgr,maria
  1. Hallo Maria, op Jaspers boodschappenlijst vind je precies wat je wel en niet mag eten. Succes!
 2. Hi Is het mogelijk een groenten mix fruit te gebruiken en moet j het altijd door de zeef halen offf kan ik ht gewoon zo gebruikn Is het raadzaam een scoopje eiwit powder te gebruiken ennn Eenmaal me smoothy gemaakt kn ik hem in de freezer bewaren voor 2 dagen. Is sporten hierbij verplicht Ik ben blij dat ik u heb ontdekt Nlijf mij please de steun geven Eerlijk waar ben ik in Suriname dus heb niet zoveel geld om de boeken te kopen Mvg Toney Samanta
  1. Hallo Samanta, je kunt de smoothies inclusief vezels drinken, en je hoeft ze dus niet door de zeef te halen. Kies wat jij lekker vindt. Je kunt beter de groenten en fruit in stukjes snijden en invriezen voordat je ze in de blender doet, dan dat je de smoothie invriest. Het is wel mogelijk maar minder smaakvol. Je kunt er ook zeker een schepje eiwitpoeder aan toe voegen. Dit zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent. Afvallen is voor 70% het aanpassen van je eetgewoonten en voor 30% beweging. Sporten is dus niet noodzakelijk, maar bewegen helpt je zeker om beter in je vel te zitten. Ik raad je aan om het dagelijks minstens een half uur te doen.
 3. maria hoogveld
  op 12 juni 2015 om 15:45 zegt
  Ik heb een vraag. Ik heb inetersse in het 7×7 afslankboek, maar…..ik lees dat je dan geen boteram meer mag eten en daar zit hem nu net het probleem. Ik eet 4 sneetjes waldkorn brood van de echte warme bakker en ik kan mij niet voorstellen de dag door te komen zonder brood. Is dit werkelijk een groot probleem? Ik ben niet gebaat met het antwoord dat het beter is etc…. Kan het erg veel kwaad?
  1. Brood zorgt een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet goed in staat is om vet te verbranden. Als je wilt afvallen is het daarom verstandig om brood weg te laten. Ook zijn er andere voedingsmiddelen met een hogere voedingswaarde die je beter kunt eten. Denk hierbij aan een salade met bijvoorbeeld vlees, vis, ei of noten.
 4. hallo jaspers ik heb je gevonden hier op internet , en wil graag afvallen wat me alleen niet lukt, het eten en , wat is goed ,en niet goed, voor mijn gezondheid , wat mag ik eten, graag een bericht ,dat er een dieet bij me past, ik eet nu s, morgens mijn brood ,smiddags middag eten en s,avonds brood, en kom er te veel van aan, mvgr,maria
  1. Hallo Maria, op Jaspers boodschappenlijst vind je precies wat je wel en niet mag eten. Succes!
 5. Hi Is het mogelijk een groenten mix fruit te gebruiken en moet j het altijd door de zeef halen offf kan ik ht gewoon zo gebruikn Is het raadzaam een scoopje eiwit powder te gebruiken ennn Eenmaal me smoothy gemaakt kn ik hem in de freezer bewaren voor 2 dagen. Is sporten hierbij verplicht Ik ben blij dat ik u heb ontdekt Nlijf mij please de steun geven Eerlijk waar ben ik in Suriname dus heb niet zoveel geld om de boeken te kopen Mvg Toney Samanta
  1. Hallo Samanta, je kunt de smoothies inclusief vezels drinken, en je hoeft ze dus niet door de zeef te halen. Kies wat jij lekker vindt. Je kunt beter de groenten en fruit in stukjes snijden en invriezen voordat je ze in de blender doet, dan dat je de smoothie invriest. Het is wel mogelijk maar minder smaakvol. Je kunt er ook zeker een schepje eiwitpoeder aan toe voegen. Dit zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent. Afvallen is voor 70% het aanpassen van je eetgewoonten en voor 30% beweging. Sporten is dus niet noodzakelijk, maar bewegen helpt je zeker om beter in je vel te zitten. Ik raad je aan om het dagelijks minstens een half uur te doen.
 6. maria hoogveld
  op 12 juni 2015 om 15:45 zegt
  Ik heb een vraag. Ik heb inetersse in het 7×7 afslankboek, maar…..ik lees dat je dan geen boteram meer mag eten en daar zit hem nu net het probleem. Ik eet 4 sneetjes waldkorn brood van de echte warme bakker en ik kan mij niet voorstellen de dag door te komen zonder brood. Is dit werkelijk een groot probleem? Ik ben niet gebaat met het antwoord dat het beter is etc…. Kan het erg veel kwaad?
  1. Brood zorgt een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet goed in staat is om vet te verbranden. Als je wilt afvallen is het daarom verstandig om brood weg te laten. Ook zijn er andere voedingsmiddelen met een hogere voedingswaarde die je beter kunt eten. Denk hierbij aan een salade met bijvoorbeeld vlees, vis, ei of noten.
 7. Hey ik ben de kluts helemaal kwijt het lukt me gewoon niet meer om af te vallen ik heb de 7×7 receptenboek ik ben hier 10kg mee afgevallen een jaar trug maar nu lukt het gewoon niet de motivatie is ver te zoekenzoeken en ik zou heel graag nog 10kg kwijt hebben. ik wil smoothy afslank plan eens proberen maar ik vroeg me af Hoe zo’n dag schema er uit zag met smoothy is het alleen smoothy dat je mag drinkeN of kan je dat ook combineren met gezond eten. groetjes
 8. Hallo Jasper. Ik probeer gewicht kwijt te raken maar het lukt niet. Al een hele tijd eet ik paleo en neo-paleo. I.c.m. apps als fitbit, sporten en lifesum. Dit ging heel goed tot ik schouderoperaties kreeg en nog een andere operatie waardoor ik voorlopig niet meer kan sporten. Wel regelmatig stevige wandelingen in het bos met de honden en veel traplopen. Enige tijd was ik ook niet in staat mijn eigen potje te koken dus moest ik met mijn man mee gaan eten. In no-time zaten er weer vele kilo’s bij aan. Dit is heel erg frustrerend. Nu heb ik de draag weer opgepakt en ben ik alweer een paar weken gezond aan het eten met weinig koolhydraten en meer eiwitten en gezonde vetten. Dit i.c.m. jouw boek 7×7. Maar al snel heb ik teveel koolhydraten en caloriën. Ik had gehoopt nu weer onder de 80 kg te zitten maar mijn gewicht is toch weer bijna een kilo gestegen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Via de lifesum app vul ik dagelijks mijn eten in en volg ik het LCHF. Of kan ik beter een andere vorm kiezen i.c.m. jouw recepten. Ik heb ook net een sapcentrifuge aangeschaft dus samen met de blender moet ik toch een eind komen. Alleen groentesappen zijn gewoon niet te pruimen zonder fruit maar met fruit krijg ik weer veel koolhydraten binnen. Beste Jasper, help me eens een beetje op weg hoe ik dit het beste kan aanpakken.
  1. Anita Mulderij, Voedingsdeskundige (BSc)
   op 10 maart 2015 om 17:13 zegt
   Hoi Maria, Ik ken de lifesum app niet maar ik raad je aan te gaan eten volgens het 7×7 receptenboek. Maak als ontbijt dagelijks een groene smoothie om het afvallen te versnellen en drink tussendoor een groentesap. De smaak van groentesappen is even wennen maar begin met sappen van zoete groenten. Bijvoorbeeld wortel of biet. Maak een sap van wortel, een halve appel en een stukje gember. Na een tijdje merk je dat ze steeds beter gaan smaken. Succes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

De 3 stoffen die jouw hormoonbalans verstoren

In dit artikel wil ik je helpen om jouw hormonen in balans te brengen. Dit gaan we doen door drie belangrijke hormoonverstorende stoffen te leren kennen en ze zo veel mogelijk te...

Top artikel

Als Wim, Janita en Ruud het kunnen, kunnen jij en je gezin het ook!

Wim, Janita en zoon Ruud zijn een kleine drie maanden bezig met gezond eten en inmiddels samen zo’n 32 kilo afgevallen. Geweldig! Hier lees je het inspirerende verhaal van dit gezin waarin...

Bekijk alle artikelen