Als Noëlla het kan, kan jij het ook!

6 reacties

8794 volgers

Vorige week kregen wij dit geweldige succesverhaal van Noëlla toegestuurd. Zij is niet alleen 17 kilo afgevallen. Ze heeft ook afgerekend met een negatief zelfbeeld en staat weer vol zelfvertrouwen in het leven. Zij heeft haar streefgewicht nog niet behaald, maar wel het “streefgevoel” dat zij wilt hebben over zichzelf. Hier lees je haar verhaal!

“In augustus 2014 woog ik 82,5 kilo (ik ben maar 1.60) Ik was al bekend met het welbekende boodschappenlijstje van Jasper Alblas, die ik ook al eens uitgeprint had en ergens op mijn kamer had laten slingeren.

Door het werken in de productie, waarbij je dus continu beweegt, vlogen de eerste kilo’s in 2014/2015 er vanzelf af, maar uiteindelijk wende mijn lichaam hieraan, dus moest ik toch echt stappen ondernemen.
Ik ben in oktober 2015 t/m november 2016 in totaal 17 kilo afgevallen. Maar in 2016 heb ik het roer pas écht omgegooid, want in 2016 kocht ik dan eindelijk het 7×7 receptenboek van Jasper Alblas!

Mijn doel is om 22 kilo/22,5 kilo af te vallen, dus ik zit nog niet op mijn streefgewicht, maar wel op mijn streefgevoel. Je merkt en ziet namelijk een groot verschil en dat motiveert enorm en ik denk eindelijk: ‘Yes! Hier doe ik het voor!”

Onzekerheid

“Én wat heb ik mij onzeker gevoeld. Heel frustrerend, want ik durfde niet meer in een jurkje of in een bikini en niet meer naar het zwembad of naar een strand.

Ik weet mijn breekpunt nog als de dag van gisteren. Ik was met mijn vriend op vakantie naar Portugal en ik paste niet meer in mijn meegebrachte zomerkleding en de kledingstukken. Elke dag bestond uit minstens 5 keer achter elkaar omkleden. Uiteindelijk belandde ik in een heel wijd strand jurkje of een spijkerbroek met een los shirtje erboven met een pesthumeur.

En dan zit je bij het zwembad, met een high-waist bikini broekje en een colaatje in je hand, de prachtige omgeving in je op aan het nemen en dan vraag je vriendlief of hij dit moment vast wil leggen…

"De foto's matchten totaal niet met het beeld wat ik mijn hoofd had"
“De foto’s matchten totaal niet met het beeld wat ik mijn hoofd had”

Maar bij het zien van de foto’s, was mijn relaxmomentje toch echt wel voorbij, want ze matchten totaal niet met het beeld wat ik mijn hoofd had. Ik kon mij ook alleen maar focussen op het negatieve, namelijk: mijn buik en benen.”

Negatief zelfbeeld

“Ik werd heel lui en ongelukkig van mijn overgewicht. Ik sliep slecht en voelde mij de hele dag door vermoeid. Ik had een enorm negatief beeld van mijzelf. Ik werd erg onzeker en ik was bang dat mijn negatieve zelfbeeld ook zijn weerslag zou hebben op mijn relatie, want ik was totaal mijzelf niet meer.

Nu ik op een gewicht van 66,5 zit, motiveert het mij enorm om vol te houden, want ik ben nu al zover gekomen. Ik heb positief leren denken. De negatieve spiraal was soms nog een ergere verslaving dan het eten.

Het afslanken brengt je dicht bij jezelf. Het liet mij inzien dat ik heel slecht voor mijzelf zorgde. Ik at onregelmatig, te vet en ik kwam erachter dat ik zelfs veel te weinig at!

Toen ik het boek ‘Het 7×7 afslank receptenboek’ van Jasper Alblas bestelde en dit in oktober 2016 braaf volgde, vlogen de kilo’s eraf, zonder erbij te sporten. Het zorgde voor een snel en zichtbaar resultaat.

Ik eet nu regelmatig, voedzaam en ik merk dat mijn lichaam meteen dankbaar is. Ik zit soms na een kleine portie al vol en dan denk ik terug aan de tijd dat ik makkelijk voor 3 personen at.”

Valkuilen

“Máár natuurlijk blijven er altijd valkuilen.

Voor mij was de maand december 2016 één grote valkuil.

December de maand van griep en alle feestdagen die uitbundig werden gevierd met pepernoten, chocolade letters, kerstdiners en oliebollen. Deze hebben mij in 2016 erg verleid om weer in mijn oude patroon te vallen.

Ik heb toen ook niet meer voor mijzelf gekookt of überhaupt boodschappen gedaan en was weer terug bij af. Gelukkig was dit niet te merken op de weegschaal, wat ook gelijk bewijst dat afvallen met Jasper een levensstijl is en geen tijdig crashdieet, waarbij je vervolgens weer groeit wanneer je ‘normaal‘ eet.”

 

Bemoeizuchtige collega’s

“Ook kunnen collega’s zich enorm bemoeien met wat er in je mond gaat. Ze houden soms iedere hap bij en snappen niet waarom je je levensstijl aan wilt passen, want je leeft toch maar 1 keer?

Je moet het continu uitleggen en hier loop ik soms erg tegen aan. Maar het heeft mij wel sterker gemaakt. Zie je nu wel dat ik het vol kan houden? En zie je nu wel dat ik positief veranderd ben?”

Succesverhaal_Noella3-Jasperalblas

Tips van Noella

“Als ik het kan, kunnen jullie het ook! Ik hoop echt dat ik mensen kan inspireren. Kijk alsjeblieft niet naar wat de media verwacht en luister niet naar mensen die zeggen dat je het niet kan. Maar kijk eens naar jezelf.

En ga deze vragen eens beantwoorden: Eet je gezond? Beweeg je voldoende? Slaap je wel goed? Als je deze vragen negatief beantwoord, begin dan direct, kies voor de juiste aanpak, want van uitstel komt afstel.

Voor je het weet vliegen de maanden voorbij en wordt het gezonde eten en voldoende bewegen een gewoonte. En als het even niet lukt, denk dan terug aan de feiten waarom je bent begonnen!”

Aldus Noëlla.

Redactie JasperAlblas.nl: “Wat een geweldige transformatie Noëlla. Heel mooi om te zien hoe je uit die verslavende negatieve spiraal bent geklommen. Gezond eten is een keuze, dat blijkt wel weer. Ga zo door, hou dit gevoel vast en blijf voor jezelf kiezen dan komt ook dat streefgewicht er vanzelf!

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Ervaringen

Deel dit bericht

Reacties (6)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

 1. Sandy Van der H
  op 11 mei 2020 om 12:52 zegt
  Zpnder doel zul je het niet halen hoor! Je moet echt wel een idee hebeen van een range van haalbaar gezond streefgewicht Bij is ideaal 52 tot 54 kg maar dat haal ik tich nooit dus focus ik mij op een vuertal kilos minder dan nu en een 10% gewIcht en 2% vetmassa minder. Ik heb sind vorig jaar zon weegschaak due vet en watergewicht meet das wel een hulp maar is tich vooral minder meten dat vooruit helpt. HOE ZIJ het gedaan heeft? Vmdelijk met veel consustentie en een giede moticatue veel zelfvertrouwen oñm ondanjs een tegenslag bv december er tich weer te staan en oonieuw t rechte pad te kiezen….men onderschat ook vqaak hie belangrijk een giede consrquente slaappatroon is….! AF EN TOE beweging overskaa is geen ramp maar dat in combinatie met slechte slaaphygiene is ramp…..!
 2. Want ontzettend knap en leuk om te lezen. Dit motiveert enorm. Goed van je en super om te lezen dat het makkelijker wordt en je je zo goed voelt.
 3. Supper gedaan.ik heb bijna alle Challenge paketten het 7×7 het smootie afslank boek het weg met buikvet paket en kom er maar niet toe om af te vallen hoe doen jullie dat om zo mooie resultaten te behalen groetjes Annie
 4. Sandy Van der H
  op 11 mei 2020 om 12:52 zegt
  Zpnder doel zul je het niet halen hoor! Je moet echt wel een idee hebeen van een range van haalbaar gezond streefgewicht Bij is ideaal 52 tot 54 kg maar dat haal ik tich nooit dus focus ik mij op een vuertal kilos minder dan nu en een 10% gewIcht en 2% vetmassa minder. Ik heb sind vorig jaar zon weegschaak due vet en watergewicht meet das wel een hulp maar is tich vooral minder meten dat vooruit helpt. HOE ZIJ het gedaan heeft? Vmdelijk met veel consustentie en een giede moticatue veel zelfvertrouwen oñm ondanjs een tegenslag bv december er tich weer te staan en oonieuw t rechte pad te kiezen….men onderschat ook vqaak hie belangrijk een giede consrquente slaappatroon is….! AF EN TOE beweging overskaa is geen ramp maar dat in combinatie met slechte slaaphygiene is ramp…..!
 5. Want ontzettend knap en leuk om te lezen. Dit motiveert enorm. Goed van je en super om te lezen dat het makkelijker wordt en je je zo goed voelt.
 6. Supper gedaan.ik heb bijna alle Challenge paketten het 7×7 het smootie afslank boek het weg met buikvet paket en kom er maar niet toe om af te vallen hoe doen jullie dat om zo mooie resultaten te behalen groetjes Annie
 7. Jij hoeft nu toch niets meer af te vallen?? Je straalt en je bent prachtig!! Super gedaan hoor.
 8. leida rolink
  op 29 januari 2017 om 12:42 zegt
  Wat een mooie en positieve vrouw is Noëlla. Sterk hoe ze voor zich zelf opkomt tegenover de negatieve omgeving. Zelf vind ik dit ook heel irritant maar het gaat me steeds beter af om positief te reageren en ga me al helemaal niet verdedigen. Mijn gezondheid vind ik op dit moment het allerbelangrijkste en gewichtsbeheersing is daar een heikel punt bij. Ik heb nog geen idee wat mijn realistische streefgewicht gaat worden. Allereerst maar eens zien om uit de Obesitas te geraken en vervolgens er op te letten om niet meer aan te komen.
 9. Ik ben echt super trots op mijn beste vriendinnetje!!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Afvallen

Wil jij afvallen? In dit artikel vind je 10 afslank tips die echt werken om overtollig lichaamsvet te verbranden. Ontdek hoe je ook jouw lichaam weer op een gezond gewicht kunt krijgen.

Top artikel

Seizoensproducten: Groenten en fruit van ieder seizoen

Seizoensproducten: gezonder, goedkoper, lekkerder én beter voor het milieu? Ontdek welke groenten en fruit verkrijgbaar zijn in de lente, zomer, herfst en winter.

Bekijk alle artikelen