Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 40 g quinoa (ongekookt)
  • 1 duimblokje gember
  • ¼ rode chilipeper
  • kokosmelk 100 ml
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 el sojasaus
  • 100 g pompoen (voorgesneden blokjes)
  • 150 g spinazie
  • verse koriander
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper en zeezout
  • ghee

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Schil de gember en rasp fijn. Haal de zaadlijst uit de rode chilipeper en snijd in stukjes.
  3. Verwarm een soeppan met ghee en voeg de kokosmelk toe.
  4. Voeg de voorgesneden blokjes pompoen, gember, chilipeper, kerriepoeder, kurkuma, sojasaus en peper en zeezout naar smaak toe.
  5. Laat 7 minuten zachtjes doorkoken. Voeg halverwege de gewassen spinazie toe.
  6. Voeg een scheutje extra kokosmelk of water toe als het mengsel te droog wordt.
  7. Voeg de quinoa toe en roer door.
  8. Schep op een bord.
  9. Hak de koriander in stukjes en voeg toe.
  10. Garneer af met de sesamzaadjes.

Tip: Rooster de sesamzaadjes kort.

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *