Dit artikel is voor mensen die overgewicht hebben en definitief op een veilige manier willen afvallen. Snel, gemakkelijk en plezierig afvallen zonder ingewikkelde en vervelende systemen.

Dit artikel bevat een wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor gewichtsverlies. We werken samen met jouw lichaam om overtollig vet kwijt te raken. Dit maakt gewichtsverlies gemakkelijk en plezierig.

Als je overgewicht hebt en je past toe wat er in dit artikel staat dan zul je:

 • Tot 2 kilo per week afvallen;
 • Al je overtollige lichaamsvet verbranden;
 • Nooit meer een vervelend honger gevoel hebben;
 • Precies weten wat goede en slechte voeding is en;
 • Nooit meer een lange en zware training hoeven doen.

In dit artikel ga je leren hoe je snel, gemakkelijk en plezierig kunt afvallen – zodat je overtollig vet verbrandt, van je eten kunt genieten zonder schuldgevoel en geen zware trainingen meer hoeft te doen.

Het werkte al voor duizenden andere mensen, dus waarom niet voor jou? Begin nu, zet door en je zult zien dat afslanken wel degelijk gemakkelijk en plezierig kan zijn. (Je hoeft me niet te ‘geloven’, maar ik zou graag willen dat je het probeert. En pas als je zelf gezien hebt dat het werkt wil ik dat je me ‘gelooft’.)

Totaal afvallen Nederland

Gezond en gemakkelijk afvallen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De beste manier om snel, gemakkelijk en plezierig af te vallen is je voedingspatroon optimaliseren.

Ons lichaam is niet gemaakt voor de voeding die we vandaag de dag eten. In de miljoenen jaren van evolutie eten we pas de laatste tientallen jaren de “moderne” voeding. Al die honderdduizenden jaren daarvoor aten we heel anders.

De moderne voeding bevat veel koolhydraten, deze vind je bijvoorbeeld veel in granen, aardappels en suikers. Daarentegen aten mensen duizenden jaren  geleden vooral veel groenten, vlees, vis en noten. Veel wetenschappers pleiten ervoor om deze voeding terug te brengen in ons huidige voedingspatroon. Deze wetenschappers zijn er van overtuigd dat ons lichaam voor die voeding gemaakt is.

Veel granen en suikers verstoren het ‘vet-opslagsysteem’ in ons lichaam. Door de granen en suikers die we met de moderne voeding eten, kunnen we ons lichaamsvet niet meer goed verbranden en dus neemt ons lichaamsgewicht toe. Goede vetten daarentegen, helpen juist je lichaamsvet verbranden.

Onderzoek van de Johns Hopkins University in Amerika (oktober 2011) toont aan dat een voedingspatroon met veel vetten, weinig granen en suikers resulteert in sneller gewichtsverlies ten opzichte van een voedingspatroon met weinig vetten en veel granen en suikers.

Deze studie beschrijft twee groepen mensen, waar de proefpersonen gemiddeld 100 kilo wegen. Beide groepen volgen 6 maanden exact hetzelfde trainingsprogramma, maar eten anders.

 • Groep 1 heeft een dieet met veel vet en weinig granen en suikers.
 • Groep 2 heeft een dieet met juist weinig vet en veel granen en suikers.

Groep 1 (weinig granen en suikers) verloor in 40 dagen ongeveer 5 kilo, terwijl de tweede groep (veel granen en suikers) daar ongeveer 70 dagen over deed. Ook is het hart en vaatstelsel van de eerste groep bekeken, en het bleek dat de grote hoeveelheden vet geen negatieve invloed hebben gehad op het hart en vaatstelsel.

Vet is makkelijker afvallen

Je lichaam is (via evolutie) al miljoenen jaren gewend aan een koolhydraat-arm dieet met veel gezonde groenten en vetten. Het is niet ingesteld op een koolhydraat-rijk dieet, met veel granen en suikers. Toch eten we koolhydraten bij elke maaltijd: bij het ontbijt, brood of havermout; bij de lunch, brood of een wrap; en bij het avondeten, een bord aardappels, rijst of pasta. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme hoeveelheid suikers die we per dag binnen krijgen.

De brug naar snel afvallen

Het stappenplan om af te vallen

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn granen en suikers voedingsstoffen die je dikker maken en gezonde vetten zijn voedingsstoffen die je helpen afvallen. Hier het stappenplan om snel, gezond en plezierig af te vallen:

Stap 1: Elimineer suikers en slechte vetten uit je voedingspatroon.

Stap 2: Vervang de granen die je eet met gezonde vetten en groenten.

Stap 3: Zorg dat je voldoende andere essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Pas deze stappen toe in je dagelijks leven en je zult snel, gezond en plezierig afvallen. Hieronder nog een toelichting op de 3 punten.

Stap 1: Elimineer suiker en ongezonde vetten

Suiker zit in bijna al het geproduceerde voedsel. Van pastasauzen tot afbakbroodjes en van een boterham tot frisdranken. Een goede regel om je suikerinname drastisch te verlagen is om geen geproduceerd voedsel meer te eten.

Ik wil hier niet mee zeggen dat al het geproduceerde voedsel ongezond is. Ik wil hiermee zeggen dat, als je geen geproduceerd voedsel eet je vrijwel onmogelijk te veel suiker of ongezonde vetten kan eten.

En dan zijn er natuurlijk nog de producten waarvan we allemaal weten dat er suiker in zit, zoals: snoep, koekjes, frisdrank, cakejes en taart. Ooit wel eens gehoord van een rustig kabbelend frisdrank-beekje tussen de snoep-bomen door? Natuurlijk niet. Allemaal geproduceerd voedsel, dus… laat je niet verleiden om dit ongezonde eten en drinken tot je te nemen.

Nogmaals, ik zeg hier niet dat al het geproduceerde voedsel ongezond is. Geen geproduceerd voedsel eten, is enkel een goede vuistregel om je inname van suiker en slechte vetten te elimineren.

Niet alle vetten zijn even gezond. Sommige vetten zijn zelfs erg ongezond voor je lichaam. Met name transvetten en omega-6 vetten zijn de vetten die je moet mijden in je dagelijks gebruik. Veel van deze vetten worden gebruikt in geproduceerd voedsel (zoals koekjes, fast-food, pizza, donuts en zelfs brood). Dus als je geproduceerd voedsel vermijdt dan elimineer je een grote groep van deze slechte vetten.

Verder geldt over het algemeen dat alle vetten die niet genoemd worden bij de gezonde vetten (zie hieronder), ongezonde vetten zijn. Vermijd deze dus!

Stap 2: Vervang granen door gezonde vetten

Vermijd voeding met veel granen. Bekende voorbeelden zijn: brood, havermout, pasta, crackers, pizza en rijst. Het eten van granen zorgt voor veel energie, je kan deze energie echter ook op een gezonde manier verkrijgen door het eten van goede vetten.

Voeg de volgende goede vetten toe aan je voedingspatroon:

 • Koud water vis (met name: haring, sardientjes, makreel en wilde zalm)
 • Grasgevoerd vlees (Vee dat het hele leven buiten in de wei gras heeft gegraasd)
 • Scharrel kip/ei (Weinig antibiotica en omega-3 rijk voedsel)
 • Visolie
 • Walnoten / Walnootolie
 • Lijnzaad / Lijnzaadolie
 • Sesamzaad
 • Boter (Van melk van grasgevoerd vee)
 • Kokosolie (Goed om in te bakken)
 • Extra vergine olijfolie
 • Krillolie
 • Donker groene groente

Hieronder de acties die je moet ondernemen om gezonde vetten in te voeren in je voedingspatroon – zodat je vet verbranding stimuleert en dus snel, gemakkelijk en plezierig afvalt:

 • Bak in (veel) kokosolie;
 • Eet veel noten, pitten en zaden (met name: walnoten, hazelnoten, amandelen, lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten);
 • Eet 3 keer in de week koud water vis, zoals haring, makreel, sardientjes en wilde zalm;
 • Eet grasgevoerd vlees (zoek verkooppunten op het internet);
 • Voeg een goede scheut extra vergine olijfolie of lijnzaadolie toe aan elke maaltijd;
 • Eet scharrel-ei, dat rijk is aan omega-3 en;
 • Slik krillolie supplementen.

Stap 3: Zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt

Hieronder de acties die je moet ondernemen om voldoende andere essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen – zodat je niet alleen snel, gemakkelijk en plezierig maar ook nog eens gezond afvalt:

 • Eet 400 gram groente per dag;
 • Eet verschillende kleuren groente op een dag;
 • Drink 2 tot 3 liter water per dag (niet rond maaltijden);
 • Eet meerdere kleine porties eten per dag;
 • Eet totdat je geen honger meer hebt (NIET totdat je ‘vol zit’);
 • Slik hoge kwaliteit vitamine, mineralen en krillolie supplementen (Bijv. van het merk New Chapter) en;
 • Eet veel koud water vis (makreel, haring, sardientjes en wilde zalm) en grasgevoerd vlees.

Pas deze acties toe in je dagelijkse routine om snel, gemakkelijk, plezierig en gezond af te vallen. “Je bent wat je eet” is een bekend gezegde. Je zult als je de bovenstaande stappen volgt, de komende tijd merken dat dit gezegde op waarheid is gebaseerd.

NU is het moment om te beginnen en deze acties toe te passen in jouw dagelijkse routine …om zo je ideale gewicht te bereiken.

Let op: In het begin kan de afwezigheid van granen en suikers een licht hongergevoel veroorzaken. Zorg daarom dat je geen “fout-voedsel”, maar altijd voldoende gezond voedsel in huis of bij de hand hebt, zodat je niet uit gewoonte en gemakzucht naar ongezonde voeding grijpt. Door voldoende gezonde vetten en groenten te eten verdwijnt dit hongergevoel vanzelf.

Begin nu, zet door en oordeel pas een maand later.

Je zult versteld staan van het resultaat. Om succes te garanderen heb ik “Jasper’s boodschappenlijst” samen gesteld. Op dit boodschappenlijstje staan alle producten die ervoor zorgen dat je vet verbrandt en dus snel afvalt.

Vul nu hieronder je email adres in, dan wordt de boodschappenlijst direct naar je toegestuurd, zodat je meteen kunt beginnen met afvallen.

Bekijk (131) reacties

Verberg reacties

 • Lotte
  16/11/2016 om 11:45 am

  Hoi Jasper,

  Ik zou graag willen starten met het SmoothieAfslankPlan en dan met het kickstartprogramma. Nu staat er in het programma dat je in de ochtend en als diner een smoothie moet drinken en als lunch een maaltijdrecept. Is dit ook om te wisselen? Dat je als ontbijt en lunch een smoothie drinkt en als diner een maaltijdrecept (dit in verband met werk), of heeft dit geen resultaten en is het daarnaast niet vol te houden?

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groetjes,
  Lotte

  • Jasper Alblas
   17/11/2016 om 11:44 am

   Hallo Lotte, dat is helemaal goed hoor. Zorg er vooral voor dat het voor jou goed vol te houden is. Veel succes! Groet Jasper

 • Jan
  05/09/2016 om 8:04 am

  Hoi Jasper.

  Ik heb je boek besteld en heb er zin in.Ik ben 1m81 en weeg 95 kilo , Maar voel me niet goed in mijn vel. Mijn groot probleem is de frisdrank. Ik ben al meerdere malen begonnen en met resultaat tot wel 15kilo. Maar toch val ik iedere keer terug. Ik zit met het probleem dat ik mijn buik veel minder rap weg krijg. Ik heb precies een band op mijn broek liggen en wil er graag van af.Kan ik iets meer doen om dat beter weg te krijgen. Gr .

  • Jasper Alblas
   06/09/2016 om 8:48 am

   Hallo Jan, goed om te horen dat je er zin in hebt om gezonder te gaan leven en van je buikvet af te komen. Buikvet is de meest hardnekkige en gevaarlijke vorm van vet. Het kost daarom wat meer tijd om het eraf te krijgen. Ga in kleine stapjes en geef jezelf de tijd om echt je gewoonten te veranderen dan zal ook je buikvet verdwijnen en weg blijven. In dit artikel lees je er meer over. Veel succes! Groet Jasper

 • Arturo
  27/07/2016 om 1:11 pm

  Goed artikel over afvallen Jasper. Vraag: zijn krillolie supplementen te verkiezen boven supplement Omega-3 vetzuren EPA en DHA in hun natuurlijke triglycerinevorm (gezuiverde visolie gestabiliseerd met tocoferolen)gegarandeerd vrij van GGO, mais, soja, gist, gluten, lactose, toegevoegde saccharose, conserveermeddelen,synthetische kleur,geur- en smaakstoffen.

  Krillolie (uitsluitend uit duurzaam gevangen krill) die ik op het oog heb bevat:
  Antarctische krillolie (uit Euphausia superba) 500 mg
  – waarvan fosfolipiden, minimaal 200 mg
  – waarvan omega-3-vetzuren, minimaal 115 mg
  – waarvan EPA, minimaal 57,5 mg
  – waarvan DHA, minimaal 32,5 mg

 • Joke
  01/07/2016 om 10:20 am

  Jasper, mijn maag verdraagt geen rauwe groenten en ook geen citrusfruit. Is het een optie om alle groenten te stomen?

  • Jasper Alblas
   01/07/2016 om 4:53 pm

   Ja hoor, je kunt je groenten prima stomen en de citrusvruchten achterwege laten.

 • iman
  15/04/2016 om 8:43 pm

  hoi jasper

  Ben nu een week aan dieeten en ik eet geen brood ,snoep,zoutige dingen, frisdranken . En ik eet wel crackers in plaats van brood en bijvoorbeeld gegrilde kip of vis of stukje vlees met groente of salade is dat zo goed of moet ik me ergens nog aan houden.

  groetjes

  imane

 • Nick
  08/03/2016 om 11:44 pm

  Beste Jasper,

  Wat gebeurt er als je na het 7×7 dieet weer terugvalt in oude voedingspatronen? En worden er veel rijst en pastagerechten gebruikt?

  Groeten,
  Nick

  • Jasper Alblas
   09/03/2016 om 3:24 pm

   Hallo Nick, ik noem de 7×7 methode bewust geen ‘dieet’. Dit omdat het mijn doel is je kennis te laten maken met een nieuw voedingspartoon dat net zo lekker is als je oude voedingspatroon, maar je een gezonder, slanker en fitter lichaam geeft. Er worden geen rijst- en pastagerechten gebruikt.

 • adinda
  25/02/2016 om 9:08 am

  Hallo Jasper,

  Mijn probleem is dat ik geen vis, zeevruchten en nauwelijks vlees (al helemaal niet als broodbeleg) lust. Wat kan ik als alternatief voor deze voedingsmiddelen gebruiken.

  Bij voorbaat dank voor het meedenken.

  • admin
   26/02/2016 om 6:57 pm

   Hallo Adinda,

   vlees en zeevruchten zijn geen probleem. Helemaal geen vis eten kan ook. Het zou kunnen dat je een tekort aan vitamine B12 krijgt, dat merk je o.a. door vermoeidheid, houd dit in de gaten. Vitamine B12 is prima te supplementeren. Vis en vlees bevatten ook veel gezonde vetten (omega-3 / visolie) deze zou je eventueel ook kunnen supplementeren.

 • Tanisha
  12/02/2016 om 2:45 pm

  beste Jasper

  ik ben 1.55 en weeg 80 kg. Ben behoorlijk aangekomen na de zwangerschap . volgens mij moet ik wegen tussen de 55 en 60 kg.
  wilt u mij hierbij helpen . Ben een beetje radeloos

  mvg

  Tanisha

 • Aleid van der Kraan enRik Handgraaf
  04/02/2016 om 4:09 pm

  Beste Jasper,

  Mijn vrouw (57) en ik (63) eten en drinken al langer koolhydraatarm en suikerloos. Vanwege teveel buikvet bij mijn vrouw zijn we 6 weken geleden gaan eten volgens de recepten uit jouw 7×7 afslank receptenboek. Ze heeft geen zittend beroep, we tennissen regelmatig en één keer per week Pilates. Na zes weken is ze een halve kilo afgevallen!!!!!?
  Kan/wil je ons advies geven over wat hier niet goed gaat?
  Met vriendelijke groet

  • Jasper Alblas
   08/02/2016 om 9:03 pm

   Goed dat jullie zijn begonnen met de recepten uit het 7×7 receptenboek. Het kan verschillende redenen hebben dat afvallen niet lukt. In dit artikel lees je er meer over. Ik raad je vrouw aan de tips in het artikel een aantal weken toe te passen, waarschijnlijk zal het afslanken dan sneller gaan.

 • an
  29/01/2016 om 12:01 pm

  Beste jasper mijn vriend van 58 heeft diabetes type
  2 en wat overgewicht (buik). Uiteraard wil hij afvallen en het vermijden van brood pasta en suiker is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar is de smoothie programma en het 7 x 7 afslankrecepten boek wel verantwoord voor een diabeet. Zou hij bijvoorbeeld alle koolhydraten moeten vermijden? Heb je wat tips of suggesties aub? Hij drinkt voldoende water en spa water zeker drie ltr. per dag. Ik hoor/lees graag je reactie. Mvr gr An

  • Jasper Alblas
   01/02/2016 om 8:20 am

   Hallo An, goed dat je je aan het verdiepen bent in wat goed voor je vriend is om te doen. Heb je mijn artikel over diabetes al gelezen? Zowel het 7×7 receptenboek als het smoothie afslank plan zijn ideaal om te gebruiken als je diabetes hebt. Ze zorgen er voor dat je snel overtollig buikvet kwijtraakt, meer energie krijgt en dat je lichaam weer helemaal gaat werken zoals het hoort te werken. Als je volgens de boeken eet krijg je tussen de 50 en 150 g koolhydraten per dag binnen. Deze heb je nodig om energie uit te halen.Als diabeet kun je het fruit uit de recepten wat vaker weglaten, verder kun je de recepten precies zo eten als ze in de boeken staan.

 • Esther
  26/01/2016 om 3:39 pm

  Ik kan me erg vinden in de informatie en met de onderbouwingen spreekt mij wel aan. Ik gebruik het als basis voor een aangepast eetpatroon, maar met mijn eigen draai eraan. Ik wil ook wel wat gewicht kwijt, maar daarnaast gaat het me meer nog om wat gezonder eten. Enige waar ik niet helemaal aansluit is het sporten. Ik sport minimaal drie keer per week, intensief ook, en ervaar zelden “honger” na het sporten. Het is prima te combineren ook nu met koolhydraatarmer eten. Ik wijk eigenwijs af met wijn of uiteten in het weekend en een cracker bij de lunch, maar evengoed ben ik daarmee sinds 3 januari van 77,5 naar 74 kilo gegaan. Al met al voel ik me er super bij!

  • Jasper Alblas
   26/01/2016 om 4:25 pm

   Uitstekend Esther, de enige goede manier is die die voor jou werkt. Als je meer wilt afvallen en het lukt niet op je eigen manier, kun je altijd de tips toepassen die in de artikelen op deze website staan en ervaren wat er gebeurd. Ga zo door!

 • Roos
  25/11/2015 om 9:20 pm

  Hoi Jasper,

  Ik wil graag starten met het dieet, maar heb een paar vraagjes.
  Mag je ook gerookte vis, zoals gerookte zalm/makreel?

  Mag je ook gamba’s/garnalen?

  Groetjes

  • Jasper Alblas
   04/12/2015 om 10:52 am

   Hallo Roos, goed dat je gaat starten. Je mag zeker gerookte zalm en makreel eten. Als je verse gamba’s of garnalen koopt kun je ze best af en toe eten. Er zijn echter voedzamere alternatieven zoals de vette vissoorten sardines, zalm, makreel, haring of paling. Groet Jasper

 • ann
  23/10/2015 om 12:51 pm

  ik kon de uitleg niet terug vinden op de pagina. maar het afslankplan met smoothies is dat alleen maar smoothies en geen vast voedsel meer? en hoe lang duurt dat plan dat je moet volgen?
  alvast bedankt
  gr
  ann

  • Jasper Alblas
   28/10/2015 om 12:09 pm

   Hoi Ann,

   Er staan drie verschillende programma’s in het boek met uitleg welke handig is om te volgen.

   Het kickstart programma ( 10 dagen) : ontbijt + avondmaaltijd =Smoothie Lunch + tussendoortje = vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm)
   Breek door je plateau ( 10 dagen) = ontbijt + avondmaaltijd + tussendoor = Smoothies Lunch = vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm)
   Onderhoudsprogramma= 1 maaltijd en 1 x tussendoor = smoothie de overige maaltijden vast voedsel naar keuze ( bij voorkeur natuurlijk en koolhydraatarm)

   Groet Jasper

 • Debbie
  01/10/2015 om 11:28 am

  Hoi Jasper,

  Ik wil gaan starten met het Smoothie Afslank Plan. Ik lees in het Bonus Hoofdstuk dat het helpend kan zijn om voor het Smoothie Afslank Plan eerst te gaan ontgiftigen. In mijn geval zal ik 14 dagen gaan ontgiftigen. Klopt het dat je dan gedurende deze 14 dagen eenzelfde sap drinkt?

  Groeten Debbie

  • Jasper Alblas
   01/10/2015 om 12:16 pm

   Hallo Debbie, klopt, je drinkt dagelijks 2 liter van de Sap die op pagina 15 van de bonushoofdstukken genoemd staat. 14 dagen is een grote opgave. Als het je erg zwaar valt ga jezelf dan niet kwellen en wees blij met de dagen die je hebt volgehouden en stap dan over op een programma uit het Smoothie Afslank Plan. Veel succes, en hou me op de hoogte! Groet Jasper

 • M.D
  31/08/2015 om 8:17 pm

  Hoi Jasper,

  Is dan Brinta “geproduceerd eten” en/of “granen” ?

  Gr.

  • Jasper Alblas
   01/09/2015 om 1:31 pm

   Beiden! Het is een tarwesoort dat bewerkt is. Je kunt beter geen brinta eten. Ga voor een niet-graansoort, zoals ( glutenvrije ) havermout.

  • Lenie
   21/09/2015 om 6:42 pm

   Hallo Jasper mijn vraag naar jou is dat ik diabetes 2 heb kan ik dan zomaar afvallen. Kun je precies vertellen wat ik het beste kan doen.
   Dank je

 • Dot
  21/08/2015 om 8:47 pm

  Hoi Jasper, ik heb goede ervaringen met smoothies. Ben er alle extra zwangerschapskilo’s mee kwijtgeraakt. Voel me ook energiek en blijf netjes op gewicht. Wel moet ik eerlijk zeggen dat na een aantal weken smoothies, en geen suiker en vet, ik er soms genoeg van krijg en snak naar een frietje. Ik zondig dan eens een weekend met een paar keer wat lekkers en begin op maandag weer. Is dat erg ongezond?

  • Jasper Alblas
   24/08/2015 om 4:51 pm

   Onthoud goed dat ongezond eten niets nuttigs voor je lichaam doet, dus probeer dat het liefst zo veel mogelijk te vermijden. Eet liever iets meer van gezonde snacks. Als het voor jou op deze manier werkt, en je er goed bij voelt en je op gewicht blijft is het oke.

 • Lindsey
  20/05/2015 om 12:53 pm

  Hallo,
  Wij zijn overgegaan van gewoon brood naar speltbrood of synergiebrood. Is dit dan ook niet goed? We drinken ook veel thee. Vooral groene thee, gember thee of verse munt thee. Als tussendoortje vb om 10 u een appel, en doordat we werken moet ik savonds koken. Dus dat is dan vlees met groenten of vis met groenten. Soms eens een aardappel omdat onze kids wel eens een aardappel willen. Zijn dit goeie combinaties? Want wat je ook leest, het is altijd verschillend, en spreken alle dieten elkaar tegen,… Soms frustrerend!

  • Jasper Alblas
   20/05/2015 om 3:55 pm

   Hallo Lindsey, als je af wilt vallen is het verstandig om brood helemaal uit je eetpatroon te verwijderen. Een salade met vlees, vis, ei of noten is velen malen voedzamer en houd je suikerspiegel in balans waardoor je beter vet kunt verbranden. Het drinken van verse kruidenthee is uitstekend en ook een appel als tussendoortje is prima. Zoete aardappel en quinoa krijgen de voorkeur boven normale aardappel. Ik raad je aan om mijn boodschappenlijst te downloaden door je in te schrijven op de homepagina aan de rechterkant in het blauwe vlak en enkel van deze lijst te eten! Succes!

 • GERDA
  28/04/2015 om 4:14 pm

  Bedankt voor uw mail bericht.. Wist U, dat als de urine kleurloos is, dat het betekent, dat het lihaam al de voedingsstoffen heeft opgenomen die het binnen krijgt. Dit komt door wat voor voeding men neemt. Hoe donkerder de urine er uit ziet, des te minder krijgt het lichaam ,aan goede voedingswaarde. Zelf vind ik dit een heel goed
  eetpatroon.

 • Heleen van Dijke
  26/04/2015 om 12:00 pm

  Bedankt voor de goede uitleg over hoe jouw low carb dieet werkt Jasper. Het vraagt wel een omslag & discipline om het te starten en om vol te houden, er is nu eenmaal een constante verleiding van ongezonde, bewerkte en suiker -houdende producten . Het valt me op dat er veel mensen zijn, die geen tot weinig idee hebben over voedsel, jouw uitleg is erg goed. Men moet wel de moeite nemen dit goed te lezen! Ik ben nu 6 weken bezig met eten volgens jouw principes en 6 kilo afgevallen.Nu bezig met de groenten smoothies, 1 of 2 per dag ter vervanging van een maaltijd. Makkelijk en lekker , zeker in deze periode van het jaar.
  Mijn suikerspiegel heb ik nu beter onder controle, waardoor ik minder trek heb, geweldig!!! Een ieder succes !

  • Jasper Alblas
   28/04/2015 om 10:19 am

   Bedankt voor de complimenten Heleen. En wat een mooi resultaat 6 kilo in 6 weken en je suikerspiegel meer onder controle. Ga zo door!

 • Hasret
  25/04/2015 om 1:02 am

  Hoi Jasper,

  Ik wil zo graag afvallen maar lukt me niet, vanaf mijn jongst af aan lust ik GEEN groenten, ik heb van alles geprobeerd zoals, dieet, inci naturel capsules, slim body etc etc.. 🙁 help me aub hoe kan ik het beste oppakken?? Alvast bedankt!!

  • Jasper Alblas
   28/04/2015 om 10:31 am

   De oplossing ligt niet in dieetproducten. Ga voor natuurlijke voeding. Download mijn boodschappenlijst en eet enkel van deze lijst. Probeer dagelijks groenten te proeven en te wennen aan de smaak. Als dit niet lukt raad ik je aan bij je huisarts te informeren over mogelijkheden die er zijn om groenten te leren eten. Groenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl en een gezond lichaam.

 • Iris Cornelissen
  31/03/2015 om 3:45 pm

  Hallo Jasper,

  Op dit moment ben ik 4 weken bezig met koolhydraatarm eten.Graag zou ik willen weten of havermout/ zoete aardappel/ andere supfoods nu wel goed zijn bij dit dieet (bevatten ook koolhydraten)? En hoe zit het bijvoorbeeld met Kaas en rijstwafels? Alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   01/04/2015 om 8:48 am

   Hallo Iris, Havermout ( liefst glutenvrij ) en zoete aardappel mag je zeker eten. Deze bevatten langzame koolhydraten waardoor je bloedsuikerspiegel relatief stabiel blijft. De meeste superfoods kun je wel toevoegen aan je eten maar het is belangrijker dat je zo natuurlijk mogelijk eet. Pas op met zuivel, onze darmen kunnen dit lastig verteren. Ook voor rijstwafels geldt: niet te vaak. Ze kunnen zorgen voor een suiker piek in je bloed. Succes! Groet Jasper

 • Ayaan
  11/03/2015 om 12:53 pm

  Ik eet s morgen graag een schaaltje Magare Yoghurt met banaan vind ik heerlijk. Ik hou van dadels Is het goed of niet goed bij het afvallen.

  • Jasper Alblas
   11/03/2015 om 2:28 pm

   Een betere keuze dan magere yoghurt is naturel kwark. Pas op met dadels als je af wilt vallen. Af en toe kan je ze eens eten maar doe dit niet te vaak. Ze zijn zoet en zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel.

 • Henk
  11/03/2015 om 10:56 am

  Gezond eten ok!!!, mee eens!!
  Maar dan ook nog de volgende zin lezen:

  •Slik hoge kwaliteit vitamine, mineralen en krillolie supplementen (Bijv. van het merk New Chapter) en….

  Commerciele praatjes daar trap toch niemand meer in,daar blijf je niet gezond bij

  • Jasper Alblas
   11/03/2015 om 2:39 pm

   Hallo Henk, Een voedingssupplement van hoge kwaliteit kan een goede aanvulling zijn op een gezond eetpatroon. Ik heb geen belang bij de in dit artikel genoemde bedrijven maar heb zelf erg positieve ervaringen met deze producten. Omdat ik met regelmaat de vraag krijg welke supplementen goed zijn, wilde ik dit graag delen om het voor jullie makkelijker te maken. Als er meer mensen zijn die dit zien als commercieel praatje dan hoor ik het graag en zal ik het uit het artikel verwijderen. Groet Jasper

 • Chiara
  03/03/2015 om 5:36 pm

  Jasper

  Ik ben 15 en zou eigenlijk ongeveer 10 kilo willen afvallen. Maar wat moet ik ’s ochtends doen en ’s middags want dan eet ik altijd brood en door tijdsgebrek door school kan ik ’s ochtends niet een omelet bakken ofzo en havermoutpap heb ik proberen leren eten, maar dat mag ik dus echt niet. Wat kan ik dan nog doen zodat ik minder brood eet? is het ook erg als ik ’s ochtends niet eet, want meestal heb ik dan wat buikpijn en eigenlijk echt geen trek? Alvast bedankt.
  Chiara

  • Jasper Alblas
   05/03/2015 om 12:17 pm

   Hallo Chiara, Het is erg belangrijk om de dag met een gezond ontbijt te beginnen. Je voorziet je lichaam daarmee van belangrijke voedingsstoffen die je goed kunt gebruiken bij een drukke dag op school. Je kunt als ontbijt een groene smoothie maken of magere kwark met noten, als je geen havermout of ei wilt eten. Neem als lunch een salade mee naar school. Bespreek met je ouders je plannen om af te vallen en laat ze eens wat artikelen op de website lezen. Waarschijnlijk maken zij je eten klaar dus het is belangrijk dat ze je steunen in dit proces. Succes. Groet Jasper

 • Cat
  03/03/2015 om 5:32 pm

  Hi Jasper,

  Ik ben heel erg gek op melk drinken, liever dan water of sap etc. Kan ik het vervangen met soja or rijstmelk?

  • Anita Mulderij
   04/03/2015 om 10:39 am

   Liever geen sojamelk. Het bevat vaak veel suiker en de soja bonen waarvan de melk is gemaakt zijn meestal genetisch gemanipuleerd. Voorkeur gaat dan naar ongezoete amandelmelk boven rijstmelk. Bekijk altijd goed het etiket en kies altijd het meest pure product.

   • Cat
    05/03/2015 om 9:15 am

    Hi Anita,

    Bedankt voor jouw reply. Ok dus ongezoete amandelmelk. Maar hoeveel per dag mag ik daarvan drinken (zoals ik zei, ik ben er bestwel gek op 🙂 en het haalt bij mij de lekkertrek weg)

    Bedankt!

    • Anita Mulderij
     05/03/2015 om 12:03 pm

     Pas er mee op dus neem zeker niet meer dan een glaasje per dag. Het liefst minder. Succes!

 • Willemijn
  25/02/2015 om 11:27 pm

  hallo Jasper ,hoe zit het met sesamolie,lekker in de sla,truffelolie,lekker op de steak,Kokosmelk in blik,lekker bij Thai of Indisch vlees of kip met de lokale kruiden,kokoswater uit blik,en cocosproducten rasp of blokjes kokosnoot?cranberriedrink,gezoet met suikerbiet of suikerriet,cane,? Je dieet bevat erg lekkere dingen,en hoop dit lang vol te kunnen houden.zie graag je antwoord retour.

  • Anita Mulderij
   04/03/2015 om 3:08 pm

   Hallo Willemijn, het is prima om af en toe sesam- en truffelolie te gebruiken om je gerechten smaakvoller te maken. Pas op met kokosmelk en -water uit blik en andere kokosproducten. Er zitten vaak suikers en e- nummers aan toegevoegd die niet gezond zijn. Als je ze gebruikt zorg dan voor een product dat zo puur mogelijk is en lees het etiket altijd goed. Cranberriedrink gezoet met suikerbiet of suikkerriet,cane raad ik je af om te drinken. Fijn dat het dieet bevalt. Succes verder! Groetjes Anita

 • Faessen
  17/02/2015 om 8:58 pm

  Een hele omschakeling, had graag enige tips om goed te beginnen, vervanger voor brood, ik zie nergens Yogurt naar voren komen, hoe zit het met soep,vind het heel lastig om te beginnen en zeker als je smorgens gewoon brood eet, smiddags ook en savonds aardappelen, groenten , vlees of vis.
  Heel graag tips, alvast bedankt

  • Jasper Alblas
   18/02/2015 om 1:48 pm

   Het is even wennen maar na een tijdje zal je merken dat het steeds makkelijker gaat om geen brood te eten.
   Bouw het langzaam op. Begin met het ontbijt. Pas op met zuivel. Kies liever ( glutenvrije ) havermout aangemaakt met gekookt water of een groenten omelet. Eventueel is magere naturel kwark ook een goede optie. Bijvoorbeeld met noten en zaden. Als lunch kun je een salade maken met vlees, vis of ei en bij de avondmaaltijd kun je de aardappelen weglaten. In mijn receptenboek staan veel goede recepten die je kunnen helpen bij het maken van lekkere gerechten. Ik raad je aan om deze aan te schaffen.
   Soep is gezond, mits het zelfgemaakt is en vers. Succes!

 • Geeta
  16/02/2015 om 9:35 pm

  Hallo Jasper, ik ben vanaf begin Januari begonnen om wat kilo’s af te vallen en ik wil strakker in mijn vel zitten. Ik eet sinds dien al geen brood of ander zetmeel produkten, maar mijn buik wordt niet strakker. Wat nu? Ik fiets, hardloop en wandel veel. Ik eet 2 x fruit per dag, 2x per week een haring, eet veel groenten 2x per dag bijv. Venkel,avocado, tomaten, paprika enz. Ik varieer veel. Walnoten, pecannoten, pompoenpitten. Drink alleen water en thee. Eet weinig vlees en anders vegatarisch vlees. Bak al heel lang in kokosolie.Eet soms een plakje geitenkaas. Ik heb wel meer energie gekregen en heb geen vermoeidheid dips tussen de middag meer. Waarom raak ik mijn buik omtrek niet kwijt? Hopelijk weet jij hier iets meer van, graag nog wat tips hierover. Alvast bedankt.

  • Jasper Alblas
   17/02/2015 om 9:34 am

   Hallo Greeta,
   Het lijkt erop dat je hormoonhuishouding wat langer de tijd nodig heeft om in balans te komen voordat je gaat afvallen bij je buik.
   Naast je voeding en beweging spelen meerdere factoren een rol bij het afvalproces zoals stress, slaap en medicijngebruik. Deze kunnen het afvallen erg in de weg staan. Ik raad je daarom aan om geduld te hebben en door te gaan met je gezonde eetpatroon. Focus je op hoe je je voelt. Hoeveel energie heb je? Hoe is je humeur? Hoe is je stoelgang? Hoe slaap je? Als deze allemaal goed zijn, zal je vanzelf gewicht verliezen. In plaats van hardlopen zou je krachttraining kunnen doen. Dit is de meeste efficiënte manier van sporten als je af wilt vallen. Succes. Groetjes Jasper

 • Vera
  13/02/2015 om 1:33 pm

  HEB JE OOK SUGGESTIES VOOR VEGETARIERS?

  • Jasper Alblas
   13/02/2015 om 3:20 pm

   Je kunt als vegetariër meer noten, eieren ( indien je die wel eet) en eiwitpoeder toevoegen aan het koolhydraat arme menu. Ook kun je af en toe extra peulvruchten of kleine hoeveelheden kaas eten.

   • Lotje06
    01/03/2015 om 3:23 pm

    Om aminozuren binnen te krijgen én andere belangrijke stoffen neem ik Spirulina en chlorella, van ieder ongeveer 5 gram per dag. Hoe denk jij over deze twee? Ik ben Pescotariër en kies via de viswijzer voor de juiste vissoorten. Ik loop bij een diëtiste omdat afvallen maar niet wil lukken. Nog steeds gaat het niet. Nu heb ik vandaag jou boodschappenlijst uitgeprint en die hou ik vanaf vandaag bij me als checklist. Mijn BMI is 29.1 en dat is het al jaren. Kom heeeeeel langzaam aan en af en toe een kilootje minder dus dat is stabiel te noemen. Al voor de overgang begon ik aan te komen en nu ik er middenin zit is het erg moeilijk het er weer af te krijgen. Door lichamelijke beperkingen is sporten ook een probleem. Krachttraining is dus geen optie maar wandelen lukt weer wel. Ik ben met Kettlebel training begonnen, heel langzaam aan het opbouwen. Nee, het valt niet mee en ben er zo moe van dat het maar niet wil omdat ik er maar niet achter kom waarom het niet wil.

    • Anita Mulderij
     03/03/2015 om 3:14 pm

     Spirulina en chlorella kunnen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn. Erg goed dat je met kettlebel training bent begonnen. Dit kan positief werken op je vetverbranding. Ook is het goed voor je houding. Afvallen tijdens de overgang is erg lastig. Misschien dat deze tips je kunnen helpen? Veel succes!

 • Sjaak
  06/02/2015 om 8:49 am

  Hallo Jasper.

  Ik eet gezond en verdeeld over verschillende delen van de dag. Ik drink veel water en groene thee. Ik sport bijna elke dag, hardlopen en boksen, maar heb een licht overgewicht in de vorm van een buikje. Die moet ik kwijt, maar het lukt niet. Mijn enige zonde is denk ik de rode wijn. Daar kan ik niet vanaf blijven. Rode wijn is niet slecht, maar alcohol vertaald zich naar suiker meen ik. Moet ik nu echt dat wijntje laten staan?

  • Anita Mulderij
   06/02/2015 om 12:15 pm

   Hoi Sjaak,

   Als je echt af wilt vallen kun je het beste alcohol even helemaal laten staan tot dat je op gewicht bent. Daarna kun je weer af en toe een glaasje drinken.
   Je geeft aan dat je gezond eet. Laat je de koolhydraten in je maaltijden staan? Dus geen pasta, rijst, aardappelen, ontbijtgranen en brood?
   Deze veroorzaken vaak een buikje. Verder vraag ik me af hoeveel wijn je drinkt en of dat dagelijks is? Als dat het geval is zou het kunnen dat dat inderdaad je buikje veroorzaakt. In dit artikel lees je meer over alcohol en waarom het je dik maakt.

   Groetjes Anita

 • peter
  01/02/2015 om 5:57 pm

  Hallo Jasper ,
  Is het waar dat als ej iets zuurs eet bijvoorbeeld zure haring dat het zuur ook het vet afbreekt. Ik zie dat haring eten goed is en vind de zure haring heerlijk dus graag een reactie van je.
  Groet Peter

  • Anita Mulderij
   02/02/2015 om 11:51 am

   Hoi Peter,

   Dat zuur vet afbreekt is niet het geval maar zure haring is een goede keuze en dat kun je zeker regelmatig eten. De voorkeur wat haring betreft krijgt verse of gepekelde haring.

   Groetjes Anita

 • Tamaratio
  18/12/2014 om 7:20 pm

  Hoi jasper, ik ben nu 10 dagen bezig. Ik heb de dagmenu’s gevolgd en ben zelfs aangekomen…. Vooral mijn buik lijkt toe te nemen…. Ik snap t niet. Hoe kan dit?
  Is t bv beter om de maaltijden te halveren? Ik zit namelijk vol…
  Graag jouw reactie.
  Dankjewel!
  Gr tamara

  • Anita Mulderij
   07/01/2015 om 12:05 pm

   Hallo Tamara,

   Excuses voor mijn late reactie.
   Ik hoop dat je volgehouden hebt en dat je inmiddels bent afgevallen.
   Het kan zijn dat je lichaam moet wennen aan je nieuwe manier van eten. Geef het de tijd en ga gewoon door, uiteindelijk zullen de kilo’s verdwijnen.
   Als tip kan ik je geven. Probeer naar je lichaam te luisteren. Het is niet de bedoeling dat je eet tot je vol zit, maar eet tot je honger gestild is. Het halveren van de porties kan dus zeker helpen.

   Succes!

   Groetjes Anita

 • iloontje
  14/12/2014 om 12:37 pm

  hoi hoi,

  Wat fijn dat jullie allemaal zo goed afvallen,
  ik ben afgelopen maandag begonnen, en nog maar een pondje kwijt(in 1 week)
  als het dit tempo aanhoudt dan ben ik nog tot juni bezig om de 10 kilo kwijt te raken
  Zal dan toch iets niet goed doen!
  Word er wel een beetje moedeloos van
  Ik leef wel onregelmatig, qua nachtdiensten/dagdiensten
  Heb ook al eens gehoord dat jou bioritme dan is verstoord, misschien is het daarom moeilijker om af te vallen.
  Ik ga dit nog wel even volhouden, heb wel havermout gehad, met water in de ochtend
  Alleen normale, geen glutenvrije.
  in de supermarket lag geen andere
  Ik wens jullie allemaal veel succes, vooral met de komende feestdagen
  groetjes uit Enschede

 • M.
  10/12/2014 om 10:07 am

  Een ontzettend goed artikel, dit ga ik lezen en herlezen zodat het in mijn hoofd blijft. Ik heb het boek net besteld, maar ik begrijp dat je wanneer je je aan “de regels” houdt niet persé het boek hoeft te volgen, ik houd niet zo van eieren en zou die liever niet dagelijks toevoegen aan mijn menu.
  Ik ben ontzettend blij met deze site en ben benieuwd of het mij lukt om op deze manier een aantal kilo’s kwijt te raken 😉

 • Kim
  03/12/2014 om 7:29 pm

  hallo Jasper,

  ik vroeg me eigenlijk af dat ik veel lees over dat je geen granen kan eten etc. met veel koolhydraten en ook zuivelproducten. Alleen wat zijn de alternatieven voor bijv. een ontbijt met granen? Ik gebruik ook veel melkproducten maar wat kan ik daarvoor inplaats nemen?

  Ik hoor het graag.

 • harielle
  30/11/2014 om 5:12 pm

  beste jasper ik ben 17 jaar weeg 105 kilo en wil echt graag afvallen heb je tips voor motivatie en doorzetten want ik word veel gepest en ga dan eten ik hoor het wel dankje x harielle

  • Jasper Alblas
   30/11/2014 om 6:44 pm

   Vervelend om te horen Harielle.

   De beste tips die ik je kan geven:
   – Eet zo alleen maar producten die direct uit de natuur komen (groenten, noten, zaden, vis, kip, vlees, etc) – zie mijn boodschappenlijst.
   – Drink 2 liter water per dag (en geen andere dranken)
   – Beweeg 30 minuten per dag (een teamsport of fietsen naar school is uitstekend)

 • B. Kazemi
  18/11/2014 om 2:38 pm

  Echt goed advies. Waar kan ik het boek bestellen?

 • John van Wessel
  14/11/2014 om 9:24 pm

  Ik eet sinds 3 weken alleen producten die staan vermeld in de boodschappenlijst van Jasper. Resultaat, 8 kilo afgevallen. 1 minpuntje, het is voor de rest van je familie die niet af willen vallen en ook niet gezond willen eten irritant. Ik kook en eet alleen.

  • Jasper Alblas
   30/11/2014 om 6:38 pm

   Mooi resultaat John!

   Geef ze een aantal weken, meestal zien ze dat de gerechten net zo lekker zijn en beginnen ze zich langzaam aan te passen. Althans, dat is mijn ervaring.

  • M.
   12/12/2014 om 6:35 pm

   Hoi John,
   ik ben net begonnen met “anders” eten, krijg wel commentaar, en ze vinden het niet lekker, maar ik laat ze steeds proeven en ga zelf lekker door. Ik voel me er goed bij. Ontzettend goed dat je zo snel zo veel afgevallen bent. Echt een compliment waard 😉
   (nu ik nog….)

 • Fiona Coumans
  14/09/2014 om 2:40 pm

  Hallo Jasper,

  Ik heb je receptenboek en boodschappenlijst ontvangen en ga morgen van start. Ik vroeg me alleen af of speltbrood ook niet mag! Ik hoor steeds dat SPELT zo gezond is en geen koolhydraten bevat. Ook voor mijn kinderen zou ik dat graag willen weten want die mogen alleen maar brood mee naar school nemen. Alvast bedankt.

  • Jasper Alblas
   30/11/2014 om 6:37 pm

   Hallo Fiona,

   spelt granen zijn minder genetisch gemodificeerd dan tarwe granen en daardoor gezonder. Spelt granen bevatten echter nog steeds gluten en ook zeker koolhydraten.

   Als je wilt afvallen zou ik het niet eten. Als je al op gewicht bent kun je het proberen te eten.

   Als je in dat laatste geval merkt dat jij (of je kinderen) een lastige stoelgang hebt/hebben zou ik ook geen spelt granen meer eten.

 • joenie
  31/08/2014 om 11:27 am

  Hey Jasper even een kort vraag : ik werk op ongeveer half uur fietsen van me huis vandaan en ik vind het heerlijk om dagelijks te fietsen want dan kom ik lekker fit en goed wakker op mijn werk! Maar dat werd me afgeraden omdat het op lange termijn niet goed zou zijn voor je rug.. Kan jij mij daar iets over zeggen? Klopt deze of moet ik gewoon lekker mijn gang gaan?

  • isabelle
   18/11/2014 om 6:21 pm

   Wees maar lekker eigenwijs, de wijsheid van je lichaam zal je wel sturen. Fietsen is goed.

  • Jasper Alblas
   30/11/2014 om 6:33 pm

   Hallo Joenie,

   als je een goede fiets hebt en fietst met een normale houding is dat zo ver ik weet niet slecht voor je rug. Als je twijfelt kan je contact opnemen met een dokter of fysiotherapeut.

 • Thari
  26/08/2014 om 12:58 am

  Hoi Jasper,

  Ik werk onregelmatig en heb nachtdiensten. Ik verschuif mijn maaltijden altijd, zodat ik niet meer eet dan op een normale dag. Wat zou je me kunnen adviseren om ’s nachts te eten?

  Groetjes Thari

  • Jasper Alblas
   30/11/2014 om 6:31 pm

   Hallo Thari,

   zolang je je aan de boodschappenlijst houd maakt het niet zo uit wanneer je wat eet. Je kunt ’s avonds dus gewoon hetzelfde eten als dat je overdag zou doen.

   Ik zou niet korter dan 2 uur voordat je gaat slapen nog wat eten.

   Succes!

 • fatima
  01/08/2014 om 9:18 am

  hallo jasper,

  mag je ook met olijfolie koken. of zelf gemaakte kokos boter?

  groetjes

  • Jasper Alblas
   02/08/2014 om 3:46 am

   Hallo Fatima,

   mijn voorkeur gaat uit naar kokosvet/kokosolie. Zelfgemaakt is prima, maar ook uit een pot (zonder toevoegingen) is goed.

 • Annemarie
  21/07/2014 om 9:43 am

  Hallo Jasper,
  Dank voor je boodschappen lijst, ik ga ermee aan de slag, maar er staat ook squash zomer en winter op, ik kan hierover helemaal niets vinden op internet en weet ook niet wat het is. Kan je me daar iets meer over laten weten?
  Alvast bedankt.
  Groeten Annemarie

 • Hendrika
  17/07/2014 om 4:36 pm

  Hallo Jasper,
  wat een goede tips! Je emails al ontvangen en de boodschappenlijst hangt op de koelkast en het gasfornuis.
  Nu nog echt de overtollige kilo’s kwijtraken. Had al een diëtiste geraadpleegd, maar die geeft toch hele andere tips, ik herken jouw tips van die van Katje Callens en Jesse van der Velde. Nu toch echt tijd om de laatste kilo’s eraf te krijgen. Thanks for your support!

 • Melissa
  14/07/2014 om 9:36 am

  Dag Jasper,

  Waarom mag je geen spa rood drinken?

  • Jasper Alblas
   23/07/2014 om 11:29 am

   Hallo Melissa,

   je kan best af en toe spa rood drinken. Bij overmatig gebruik kan het je tanden en de zuurgraad in je lichaam negatief beïnvloeden.

 • Antonio
  19/05/2014 om 12:15 pm

  Hallo jasper,

  Kort geleden heb ik een hele leuke meid ontmoet met wie ik een relatie heb nu al twee maanden. Alleen t probleem is dat ze 52kg weegt en ik 142. Vorig jaar in de zomer woog ik 160kg en door middel van bewegen en gezonder eten ben ik nu 18 kg afgevallen. Maar haar moeder zit ermee dat ik zo zwaar ben. Het doet echt pijn. Als mijn vriendin naar school gaat zegt ze altijd dat ze niet weet wat ze moet aantrekken terwijl ik niet veel opties heb. Ik heb haar beloofd binnen een jaar 76kg te breiken alleen daarvoor moet ik zo’n 6 kg per maand afvallen. Ben echt radeloos en ik zou t erg op prijs stellen als je me kunt helpen want hier zit ik heel erg mee 🙁

  • Jasper Alblas
   21/05/2014 om 5:43 pm

   Hallo Antonio,

   6 kilo per maand afvallen is erg veel om dat voor een jaar vol te houden. Ik zou jezelf geen onrealistische hoge doelen opleggen.

   Als je gewoon gezond gaat eten en voldoende beweegt zal je niet alleen in een vlot tempo gewicht verliezen maar je ook nog eens veel vrolijker en opgewekter voelen. En een positieve uitstraling is natuurlijk aantrekkelijk.

   Veel succes!

 • Malti
  12/05/2014 om 2:36 pm

  Hallo Jasper,
  Heb je boek in huis.
  Vraagje…mag ik cola light en spa rood drinken? Groene thee in de ochtend ?
  Gr, Malti

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 3:07 pm

   Hallo Malti,

   groene thee mag als je wilt afvallen, spa rood mag met mate, maar cola light niet.

 • Jet van der Wielen
  06/05/2014 om 6:02 pm

  Hoi Jasper,

  ben nu bijna een week met anders eten bezig en denk dat het goed gaat. Heb in iedere geval geen honger en mis het brood niet!

  Ik vraag me wel af waarom er geen linzen in je lijstje staan. Ik heb juist gelezen dat die heel gezond zijn en goed bij het afvallen.

  Ook andere peulvruchten als kidneybonen in cannelinibonen mis ik.

  Groeten Jet

  • Jasper Alblas
   09/05/2014 om 2:02 pm

   Hallo Jet,

   bonen, linzen en andere peulvruchten bevatten aardig wat koolhydraten. Als je blijvend wilt afvallen kun je deze beter niet (te veel) eten. Ze zijn met mate wel gezond, dus ik raad ze zeker niet af als je op gewicht bent.

 • Janneke
  08/04/2014 om 10:31 am

  Beste Jasper,

  Ik heb nog een paar vragen over de voedingsvoorschriften van afvallen.

  Mag je soyajoghurt gebruiken bij het ontbijt?

  Mag je ipv groentesappen ook zelfgemaakte groentesoep gebruiken?

  Gr. Janneke

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:56 pm

   Hallo Janneke,

   je kunt beter kwark nemen ipv yoghurt. Groentesappen of soep zijn ideaal als je wilt afvallen. Zorg er wel voor dat alle producten op mijn boodschappenlijst staan.

   Veel succes!

 • reinder
  20/03/2014 om 9:19 pm

  hallo jasper,

  kan ik ook kabeljouw en granalen eten, op het lijstje staat het namelijk niet.

  en ik fitness 4 tot 5 keer in de week 3 keer kracht en 2 keer cardio, is dit erg? ik hoor altijd veel sporten is goed voor afvallen?

  • Jasper Alblas
   26/03/2014 om 5:53 pm

   Hallo Reinder,

   kabeljauw en Hollandse garnalen mag je gewoon eten. Fitnessen is geen probleem, maar let er wel op dat je daarna geen ongezonde koolhydraten eet. Deze verstoren namelijk het afvallen.

   Veel succes!

 • Ineke
  10/03/2014 om 3:21 pm

  Hallo ik ben bezig om te stoppen met roken met behulp van pleisters en nu ben ik in 9 weken tijd al 9 kilo gegroeit dat maakt me erg vedrieteig, ik wil juist afvallen. Ik loop veel half uur per dag en fiets ook veel snoep niet let meer op wat ik eeet als voor heen help help!! zo ga ik weer roken denk

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:46 pm

   Hallo Ineke,

   download de boodschappenlijst door je naam en e-mailadres hierboven in te vullen. Eet enkel producten van de lijst. De meest producten geven je een vol gevoel en alle producten helpen je (blijvend) afvallen.

   Het is nergens voor nodig om weer te gaan roken. Hou vol, het wordt vanaf hier alleen maar makkelijker.

   Veel succes!

 • Alida
  17/02/2014 om 11:06 am

  Hallo Jasper!

  Hoe zit het eigenlijk met pijnboompitten? En kabeljauw filet? Zalm lust ik namelijk niet..

  • Jasper Alblas
   18/02/2014 om 2:01 pm

   Hallo Alida,

   met pijnboompitten en kabeljauw (filet) kun je ook prima afvallen. Beide producten zijn gezond en een toevoeging aan de boodschappenlijst.

   Veel succes!

 • dondiego
  17/01/2014 om 5:45 am

  Hallo jasper.
  Het is mij allemaal duidelijk en het gaat prima.
  Ben al 6 kilo kwijt in een maand.
  Ik wou wel nog graag w weten wat in allemaal mag en niet mag drinken.
  Ik drink best veel namelijk. .. vooral veel koffie en water

  • Jasper Alblas
   17/01/2014 om 1:27 pm

   Hallo Diego,

   goed bezig, ga zo door! Water is het beste om te drinken, thee kan ook. Met alle andere dranken zou ik voorzichtig zijn. Één kopje zwarte koffie per dag zou kunnen, maar liever helemaal niet.

 • charlene
  14/01/2014 om 9:57 pm

  Bedankt voor je reactie jasper
  hoop dat ik snel weer afval ipv stil sta …
  Wil je mijn lijstje wat ik zoal op een dag eet eens bekijken? Is dit goed of moet ik nog wat dingen minderen of veranderen?
  7.00 een eiwit shake
  9.30 groene smootie
  12.30 boeren omelet of kwark met noten/zaden
  15.30 wat groente
  17.30 kipfilet of tartaar met verschillende groenten (paprika ui prei champignons courgette ) gebakken in kokosolie
  Met een bakje sla met ei
  als ik savonds trek krijg dan eet ik wortels of komkommer of noten
  Verder drink ik alleen maar water de hele dag soms met verse citroen en wat bakjes zwarte koffie ..
  is dit goed zo ?
  Bedankt voor de moeite alvast
  groet charlene

  • Jasper Alblas
   16/01/2014 om 4:07 pm

   Hallo Charlene,

   dat ziet er goed uit. Let er altijd op dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt, maar dat ziet er volgens mij prima uit. Probeer het bij één kopje zwarte koffie te houden als het echt nodig is.

   Veel succes en ga zo door!

 • charlene
  11/01/2014 om 9:55 am

  Hoi jasper

  .Ik ben 1januari begonnen met jou tips en dieet ….in 10 dagen 4.7 kilo afgevallen maar nu sta ik al 2 dagen stil val niets af …Doe ik wat verkeerd? Weet dat ik eigenlijk niet elke dag moet wegen ga dat ook 1 x per week doen vanaf nu maar heb je tips of is t normaal dat je wel eens stil staat? Ik ben gewoon Door gegaan met de goede voeding niets extra’s genomen oid …
  Graag hoor ik van u

  • Jasper Alblas
   14/01/2014 om 6:14 pm

   Hallo Charlene,

   het is heel normaal dat je even twee dagen lijkt stil te staan. Dit kan komen door het weer, je menstruatie, je stress niveau en nog veel meer. Als je je eens per week weegt zullen deze factoren minder mee spelen en kun je dus beter zien of je aan het afvallen bent.

 • Marisca
  03/01/2014 om 5:08 pm

  Hoi Jasper,

  Heb een vraagje ik hou niet van ei wat zou ik dan in de ochtend kunnen eten?
  En ben niet zo gek op sla wat zou ik daar ook voor in de plaats kunne doen?

  Gr,

  • Jasper Alblas
   10/01/2014 om 1:35 pm

   Hallo Marisca,

   ik vind een groenteshake altijd erg lekker en fris in de ochtend. Misschien is dat een idee. En anders kwark of gutenvrije havermout met wat fruit.

   Er zijn vele soorten sla, maar als je dat allemaal niet wilt kun je ook nog kiezen voor spinazie of verschillende soorten kiemen in de salade.

 • T Jansen
  08/11/2013 om 10:06 pm

  Beste Jasper,
  Ik lees dat snel afvallen ongezond is,maar lees ook steeds het volgende:
  in 30!dagen 11 kg vet verliezen ……
  2 kg vet per week…….
  8 kg verliezen in 3 weken……
  Tot 3 kg per week ………
  Raak hiervan dan toch in de war. Mag havermoutpap nu wel of niet?
  En zoete aardappels ? Overigens, ben supernieuwsgierig naar het boek. Is fitness slecht om te doen, op een relaxte manier? Graag je reactie.

  • Jasper Alblas
   18/11/2013 om 7:32 am

   Hallo T,

   de snelheid waarmee je afvalt verschilt sterk per persoon. Sommige mensen verliezen inderdaad 11 kg in 30 dagen andere 5 kg in deze periode.

   Houd je aan de producten van je boodschappenlijst en de recepten uit het receptenboek en je zult gauw zien wat het beste voor jou is.

   Havermout is oke, maar niet te veel en zonder melk. Zoete aardappels hier goed. Fitness is goed om te doen maar niet lang en intensief, relaxed is geen probleem.

   Veel succes!

 • Miranda
  08/10/2013 om 7:31 am

  Ik ben nu bijna een week bezig, geen problemen, behalve mijn ontbijt. Wat is een goed begin van de dag, kan heel moeilijk eten smorgens

  • Jasper Alblas
   13/10/2013 om 9:36 am

   Hallo Miranda,

   goed om te horen dat het bevalt. Goede ontbijten zijn bijvoorbeeld (boeren)omelet, groente sap/shake/smoothie of houvermout met gekookt water (niet te vaak).

   Als je echt geen hap door je keel krijgt ’s ochtends probeer dan eens een stukje fruit, maar uiteindelijk is het wel belangrijk dat je jezelf aanleert goed te gaan ontbijten. Hoe gezonder je gaat eten, hoe meer trek je krijgt in je ontbijt.

   In mijn receptenboek vind je de recepten en nog meer gezonde ontbijten.

 • V.
  24/09/2013 om 7:52 pm

  70 miljoen kilo te zwaar. Dat is een mooi cijfer Jasper, gelukkig hoeft ik maar 5 kilo kwijt en af te vallen. Weet jij misschien een paar goede dranken voor als ik nog wil afvallen?

  • Jasper Alblas
   26/09/2013 om 1:08 pm

   Hallo V,

   Het beste is gewoon schoon water. Thee een groentesappen zijn ook erg gezond. In dit receptenboek vind je een aantal recepten voor lekkere groentesappen.

   Succes!

 • Natasja
  24/08/2013 om 9:26 am

  Vraagje hoe zit t met biologische garnalen en magere biologische kwark van weerribben als het gaat om afvallen?

  • Jasper Alblas
   25/08/2013 om 11:03 am

   Natuurlijk gevangen Hollandse garnalen zijn voor zover ik weet geen negatief effect op je gezondheid. Het probleem is alleen dat vele garnalen geïmporteerd worden uit landen waar de voedsel wetten soepeler zijn dan in Nederland of dat de garnalen niet natuurlijk gevangen zijn. Vandaar dat ik ze niet aanraad als je wilt afvallen.

   Zuivel in zijn algemeenheid is niet goed voor de gezondheid en daar hoort kwark ook bij. Dat gezegd hebbende is biologische kwark het meest acceptabel om te eten van alle verschillende soorten zuivel.

 • Natasja
  24/08/2013 om 9:24 am

  Om af te vallen kun je als pasta vervanger miracle noodles eten. Zijn via internet te bestellen.

  Dit zijn shirtake noodles

  En als goedgekeurde zoetstof welke je bloedsuikerspiegel niet laat stijgen in je Tagatesse van het merk Damhert kopen. Is vele malen lekkerder dan Stevia.

  • Jasper Alblas
   25/08/2013 om 10:54 am

   Hoi Natasja,

   het klopt dat shirataki noodels weinig koolhydraten bevatten. Ze hebben echter verder ook heel weinig voedingsstoffen en zijn daarom vrijwel nutteloos om te eten. Maar als je trek hebt in noedels dan is het een optie. Maar mijn voorkeur gaat uit naar quinoa.

   Met tagatesse (of tagatose) zou ik uitkijken als alternatief voor suiker. Tagatesse mag dan wel de stempel ‘natuurlijk’ hebben, maar deze term wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt.

 • Chita
  22/08/2013 om 1:52 pm

  Waarom staat er stevia op je lijstje, de stevia die te koop is in de supermarkt bevat maar een klein percentage stevia. Is het niet beter om er ‘pure stevia’ van te maken?
  Ik ben benieuwd of mijn buikje minder gaat worden als ik met deze producten aan de slag ga want tot nu toe lukt afvallen maar niet.
  Iig bedankt en over een maandje (als ik er zelf ook aan denk) laat ik je weten hoe het afvallen gaat.

  • Jasper Alblas
   23/08/2013 om 4:38 pm

   Hoi Chita,

   ik gebruik stevia van het merk Stesweet. Ingredienten zijn: Gezuiverd water, 25% glycosylstevioside, appelzuur, kaliumsorbaat en plantaardige glycerine. Ik heb hier goede ervaring mee.

   Stevia als suikervervanger helpt veel van me cliënten met afvallen.

   Altijd leuk om te horen als je bent afgevallen! Als je de simpele richtlijnen volgt is gewichtsverlies gegarandeerd. Succes

 • Kevin
  19/08/2013 om 2:07 pm

  Bedankt Jasper. Ik heb je boodschappenlijstje ontvangen en ben het nu een week aan het proberen. Het afvallen gaat goed, ik ben nu 3 kilo afgevallen, maar ik mis bij het avondeten wel pasta. Ik heb nu nog 8 kilo overgewicht, vooral bij me buik. Wat kan ik bij het avondeten het best eten dan pasta?

  • Jasper Alblas
   19/08/2013 om 2:21 pm

   Gefeliciteerd Kevin! Het afvallen lijkt goed te gaan.

   Je kunt ipv pasta, rijst of aardappels bij het avondeten beter quinoa of zoete aardappels eten. Deze geven hetzelfde vullende gevoel, maar zorgen er wel voor dat je blijft afvallen.

   Veel succes!

   • O.
    28/09/2013 om 10:25 am

    Ik ben 65, altijd behoorlijk hard gewerkt, nu rentenier en dat sportschool gedoe of oefeningen is niets voor mij, lekker in de tuin werken wel, we wonen nu een aantal maanden in Thuringen Duitsland, dus erg bergachtig, wandelen is ook heerlijk, je alles wat lekker is ontzeggen (franse kaas, rood wijntje, lekker spaghetti) vind ik ook moeilijk, het leven is zo kort, ik denk dat je moet genieten, ik let wel op met eten (ook al vind ik dat moeilijk en lukt het niet altijd).Het klinkt zo goed, je een ander eetpatroon aanwennen, ik doe dit al even en ben ook best al afgevallen, maar wennen doet het nooit, iets is lekker of niet, misschien leef je ook niet langer maar lijkt het zo. Je moet gewoon genieten van het leven, je kan nog zo gezond doen en opeens boem het noodlot en dan heb je spijt, maar alles met mate natuurlijk.

    • Jasper Alblas
     28/09/2013 om 12:59 pm

     Hallo,

     wandelen en werken in de tuin zijn uitstekende (misschien wel de beste) vormen van beweging.

     Veel mensen denken dat gezond eten per definitie niet lekker is. Echter nadat ze het een aantal keer geprobeerd hebben komen ze er vaak achter dat er meer dan genoeg lekkere en gezonde gerechten zijn. Neem eens een kijkje in dit receptenboek bijvoorbeeld.

     Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *