Je valt niet af door er boeken over te lezen of er een studie van te maken (dat doe ik wel ;-).

Je valt af door tips en methodes toe te passen. Natuurlijk is het belangrijk om op de hoogte te zijn van bepaalde informatie over voeding en gezondheid…, maar uiteindelijk gaat het erom dat je de knop omzet en er wat aan doet.

Verderop in deze les vind je twee supersimpele afslanktips die je vandaag nog kunt toepassen. Zo behaal je écht resultaat!

Voedingsstoffen helpen je afvallen

Overgewicht is een teken dat je lichaam uit balans is. Een gezond lichaam heeft namelijk geen overgewicht.

Dus als we er voor zorgen dat jouw lichaam weer in balans komt en gezond is, verdwijnt je overgewicht vanzelf.

Om je lichaam weer gezond te maken heb je de juiste voedingsstoffen nodig. Die voedingsstoffen haal je uit je eten (en drinken).

Om de nodige voedingsstoffen zo goed mogelijk uit je eten te halen is het belangrijk dat je spijsvertering goed functioneert.

Je spijsvertering begint in je mond

Bij het woord spijsvertering denk je waarschijnlijk meteen aan je maag en je darmen. Maar wist je dat één van de belangrijkste stappen van je spijsvertering zich in de mond afspeelt?

Als je op je eten kauwt, maakt je lichaam verschillende enzymen aan die het eten onderweg naar je maag al beginnen af te breken.

Als het eten eenmaal in je maag (en later darmen) aankomt worden de voedingsstoffen makkelijker en efficiënter uit het eten gehaald.

Als je niet goed op je eten kauwt, wordt het eten niet goed verteerd en kan het zijn dat je veel minder voedingsstoffen uit je eten opneemt.

Tip #1: Kauw minimaal 30 keer op elke hap

Door 30 keer op elke hap te kauwen zorg je dat je lichaam de juiste enzymen kan aanmaken zodat het eten optimaal door je lichaam kan worden opgenomen.

Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam echt alle voedingsstoffen uit je eten kan halen en met al deze (extra) voedingsstoffen kan je lichaam beter functioneren.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de juiste voeding eet. In het E-boek “Eet dit, niet dat! Als je wilt afvallen” in het Afslank Basispakket lees je precies welke voeding het beste is.

les-2-5

Te veel eten is niet gezond

Een ander aspect dat je gezondheid negatief kan beïnvloeden is te veel eten.

Er zijn verschillende studies die aantonen dat het eten van meer calorieën dan nodig niet alleen zorgt voor overgewicht maar ook voor een lagere levensverwachting.

Met andere woorden: hoe meer je eet, hoe korter je leeft.

Nu heeft het type voedsel dat je eet natuurlijk ook een grote invloed op je levensverwachting, maar één ding is zeker…

Je eet automatisch te veel

We hebben altijd geleerd dat we ons bord moeten leegeten. Onze ouders zeiden het al toen we klein waren: “Eerst je bord leegeten”.

En er is niets mis met je bord leegeten…, eten weggooien is heel erg zonde.

Maar het probleem is dat we vaak de laatste happen ook nog nemen zonder dat we nog echt honger hebben.

En die laatste happen zijn nou juist de extra calorieën die we niet kunnen gebruiken. We nemen de laatste happen uit gewoonte.

Tip #2: Eet van een kleiner bord

De oplossing is heel simpel. Door gewoon minder eten op te scheppen kun je prima je bord leegeten zonder dat dit ongezond is.

Wetenschappelijke studies wijzen uit dat mensen die van een kleiner bord eten, gemiddeld 15% minder calorieën consumeren.

Zo sla je twee vliegen in één klap. Minder calorieën zodat je lichaam kan functioneren zoals het hoort en je verbrandt nog makkelijker lichaamsvet ook.

Ook hier is het belangrijk dat je de juiste voeding eet. Wat je eet is namelijk nog veel belangrijker dan hoeveel je eet als het op afvallen en gezondheid aankomt.

les-2-3

Gezonder, fitter en slanker

Natuurlijk zijn deze twee tips niet de tips die er direct voor zorgen dat je in één maand tijd 10 kilo lichter bent. Maar het zijn de kleine stapjes die helpen.

Plotseling al je eetgewoonten omgooien geeft meestal geen blijvend resultaat. Verandering met kleine stapjes doet dat wel.

Van alle lezers op jasperalblas.nl die ik heb mogen helpen zijn er maar weinig die meteen aan het begin door hebben dat verandering in kleine stapjes veel beter werkt dan alles in één keer omgooien.

Meestal jojo-en ze één of twee keer voordat het kwartje valt. Dan ineens wordt het duidelijk dat je overgewicht bij de basis moet aanpakken.

Stap voor stap veranderen

Kleine stapjes die (bij elkaar opgeteld) een grote impact hebben. Daar help ik je graag bij.

En dit hoeft geen maanden te duren. Vaak ben je na de eerste paar weken al 2 tot 5 kilo lichter.

De volgende stap

In les 1 heb je vier handige tips geleerd over kraanwater. Nu in deze les heb je twee kleine stapjes geleerd die je kunnen helpen je lichaam de kans te geven overtollig lichaamsvet te verbranden.

Als jij weet dat het voor jou tijd is om wat aan je overgewicht te doen, dan is de volgende stap om te beginnen met het Afslank Basispakket.

Ik heb het Afslank Basispakket bewust laagdrempelig gemaakt, zodat ook jij echt wat aan je overgewicht kunt doen.

Geen maandelijkse kosten, geen verzendkosten en zelfs de prijs is (nu tijdelijk) heel erg aantrekkelijk.

Klik hier voor meer informatie over het Afslank Basispakket.

4 reacties

 • Stans
  18/03/2019 om 8:12 pm

  hallo Jasper
  het afvallen lukt mij maar niet.
  Ik heb buikpijn na het eten omdat de verlijding bij mij te groot is.
  Weet jij wat ik ermee moet doen

  mvg Stans

  • Jasper Alblas
   01/04/2019 om 11:27 am

   Als je buikpijn hebt na het eten is het belangrijk om te onderzoeken wat je eet waardoor je buikpijn krijgt. Hou het bij in een eetdagboekje en ga op zoek naar patronen. Natuurlijk, glutenvrij en koolhydraatarm eten werkt voor de meeste mensen die kampen met buikpijn enorm goed. Ik raad je aan om aan de slag te gaan met het Afslank Pro Pakket om te onderzoeken of het voor jou ook werkt.

 • Els Vermeeren
  26/09/2016 om 10:44 am

  Jasper,

  het doet me verdriet dat je niet reageert op mijn mededelingen dat ik al heb betaald voor het Basis Afslank pakket maar nog steeds niets heb ontvangen.
  het zit ook niet in de spam box of bij de verwijderde items.
  Ben zwaar teleurgesteld over de doodse stilte van jouw kant. Ik ontvang zelfs geen nieuwe email meer. Heb je me eruit gegooid of…. hoe moet ik dit zien.
  Ik wilde zelfs informatie over smoothies ontvangen maar dat hoef ik niet te doen want wat ik ook doe het kost me geld voor iets dat ik toch niet ontvang.
  Grt Els Vermeeren

  • Jasper Alblas
   26/09/2016 om 2:31 pm

   Hallo Els, dank voor je bericht. Vervelend dat je niets hebt ontvangen. De reden dat ik niet antwoord is omdat je mailt naar een noreply(betekent geen antwoord) mailadres. Ik ontvang deze mailtjes niet. Mijn collega mailt je de juiste E-booken toe. Succes met gezond eten en afslanken en als je vragen hebt kun je altijd even mailen naar info@jasperalblas.nl, dan zal je snel een antwoord krijgen!Groet Jasper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *