In dit artikel beschrijf ik een koolhydraatarm dieet dat al duizenden mensen succesvol heeft geholpen bij het afvallen (zonder weer terug te jojo-en!)

Het koolhydraatarm dieet is het meest effectieve, gezonde en makkelijkst vol te houden dieet dat er bestaat [1].

Sterker nog, eigenlijk is het helemaal geen dieet, maar een heerlijk eetpatroon. Je hoeft jezelf dus niet uit te hongeren om af te vallen.

 

In dit artikel leer je precies wat je wel en niet kunt eten, je leert hoe je een koolhydraatarm dieet kunt volgen met een gezin en ik geef antwoord op de vraag of je na een tijdje weer normaal mag eten.

Als je de simpele tips uit dit artikel opvolgt zal je met een koolhydraatarm dieet zo’n 1/2 kilo lichaamsvet per week verbranden, én je zal die kilo’s er de rest van je leven afhouden.

Een flinke belofte, dat weet ik, maar ik zal deze voor je waarmaken*.

*Scroll maar naar beneden… je zal positief verrast worden : -)

Inhoud van het artikel


Het doel van dit artikel is om jou te helpen, om met behulp van een gezond koolhydraatarm dieet op een prettige manier al je overtollig lichaamsvet te verbranden.

Je kunt de boodschappen die je nodig hebt gewoon bij de normale supermarkt vinden en je hebt absoluut geen dure shakes of abonnementen nodig.

Geen hypes of snelle nieuwe flits-diëten. We hebben een nuchtere wetenschappelijke aanpak, die vol te houden is en echt resultaat oplevert.

Ook hebben we het voedingsschema zo ingedeeld dat je van alle voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt. Want dat is natuurlijk erg belangrijk en wordt in veel andere diëten over het hoofd gezien.

Met dit koolhydraatarm dieet verlies je zowel kilo’s als centimeters. Zodat je niet alleen het getal op de weegschaal naar beneden ziet gaan, maar dat ook je kleding lekkerder gaat zitten en andere mensen zien dat je bent afgevallen.

Dus ga er goed voor zitten, dan gaan we meteen aan de slag!

Ben je benieuwd hoeveel kilo jij per week kunt afvallen met een koolhydraatarm dieet? Klik hier en doe de koolhydraatarm dieet snelheid test.

Wat mag je eten bij een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is een voedingspatroon waarbij je weinig koolhydraten eet. Maximaal 100 gram aan koolhydraten per dag, om precies te zijn.

Wat mag je dan eten? En hoeveel? In het kort komt het hierop neer:

 • Groenten: zo veel als je wilt.
 • Kruiden en specerijen: zo veel als je wilt.
 • Noten, zaden en pitten: maximaal één handje per dag.
 • Natuurlijke vetten: maximaal 3 porties (klontje of eetlepel) per dag.
 • Scharrel eieren: maximaal 2 per dag.
 • Koudwater vis: maximaal 3 keer per week.
 • Grasgevoerd vlees: maximaal 2 keer per week.
 • Vleesvervangers: tempé, peulvruchten, quinoa en zuivere eiwitpoeder (zonder toevoegingen of smaakjes). Alleen om vlees of vis te vervangen.
 • Griekse yoghurt of kwark: maximaal 3 keer per week.
 • Geitenkaas, huttenkäse of feta: maximaal 1 keer per week.

En drinken:

 • Water: zo veel als je wilt.
 • Groentesap (versgeperst): zo veel als je wilt.
 • Thee: zo veel als je wilt.
 • Koffie: maximaal 2 koppen per dag.

Welk eten kan je het best vermijden?

 • Suiker: helemaal vermijden.
 • Zetmeel en granen: helemaal vermijden.
 • Alcohol: bij uitzondering een glas wijn.
 • Fruit: maximaal 1 stuk per dag.

Er is dus heel veel dat je wel gewoon mag eten, alleen geen brood, pasta, rijst, aardappels, snoep, koek, frisdrank en kant-en-klare producten.

Dat zal misschien even wennen zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg heerlijke alternatieven en in dit artikel vind je alles wat je nodig hebt.

In mijn artikel over koolhydraatarm eten vind je overigens een uitgebreide beschrijving bij de bovenstaande voedingsmiddelen, mocht je daar behoefte aan hebben.

En hieronder zie je ook nog een visuele weergave van een paar producten die je wel, en producten die je beter niet kunt eten als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Om het volgen van een koolhydraatarm dieet makkelijk voor je te maken heb ik Jaspers boodschappenlijst samengesteld.

Op deze boodschappenlijst staan alle producten die je mag eten als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Klik hier om de lijst gratis te downloaden

Plak de lijst op je koelkast en houd hem bij de hand als je boodschappen gaat doen. Zo zorg je ervoor dat je niet per ongeluk een product koopt of eet dat je vetverbranding blokkeert.

Koolhydraatarm dieet recepten

Nu vraag je je misschien af wat voor maaltijden je dan kunt eten als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Want je wilt natuurlijk wel blijven genieten van je eten en wellicht heb je ook nog met andere mensen te maken die met je mee-eten, zoals: kinderen, een partner of misschien wel huisgenoten.

Laat ik je allereerst op het hart drukken dat, als je de juiste methode volgt, het heel goed mogelijk is om lekker en makkelijk te blijven eten met een koolhydraatarm dieet.

Je kunt gezond koolhydraatarme maaltijden eten waar je partner en kinderen ook van zullen smullen. En je hoeft er geen minuut extra voor in de keuken te staan als je het eenmaal onder de knie hebt.

Hier een aantal voorbeelden (klik op de afbeelding om het recept te bekijken):

 

Om je een idee te geven hoe een dagmenu van een koolhydraatarm dieet volgens onze methode eruit ziet, zal ik je twee voorbeeld dagmenu’s geven.

Voorbeeld 1

 • Ontbijt: Griekse yoghurt met noten en bessen
 • Lunch: Cesar salade
 • Middagsnack: Handje noten
 • Diner: Pastinaak stamppot met braadworst

Voorbeeld 2

 • Ontbijt: Roerei met avocado
 • Lunch: Sinaasappel smoothie
 • Middagsnack: Hummus met verse groenten
 • Diner: Zalmfilet met groenten en zoete aardappel frietjes

En ik zou je zo nog 10 voorbeelden kunnen geven. Er is echt ontzettend veel mogelijk.

Ik hoop dat je daarmee een beetje een idee krijgt hoe een dag eruit ziet.

De juiste portie groottes

“En hoeveel mag ik dan eten van die recepten?” vraag je je misschien af.

Nou, het is belangrijk om te weten dat het bij het koolhydraatarm dieet zoals wij dat aanraden absoluut niet nodig is om honger te lijden.

Sterker nog, we raden juist aan altijd te eten als je honger hebt (met uitzondering van 2 tot 3 uur voor het slapen gaan).

En dan vervolgens wel te stoppen met eten als je geen honger meer hebt (dus niet totdat je ‘vol’ zit).

Zet het eten dat je eventueel over hebt gewoon in de koelkast en eet het op een later tijdstip – als je weer honger hebt – gewoon op.

Het enige waar je op moet letten, en dat is iets wat vanzelf gaat als je de juiste recepten gebruikt, is dat je maximaal 100 gram koolhydraten per dag eet.

Hier is een handig overzicht voor je:

 • 0-50 gram koolhydraten per dag: heel snel afvallen*

 • 50-70 gram koolhydraten per dag: snel afvallen

 • 70-100 gram koolhydraten per dag: afvallen

 • 100-150 gram koolhydraten per dag: op gewicht blijven

* Als je 0-50 gram koolhydraten per dag eet komt je lichaam in ketose. Dit is voor een paar dagen niet erg, maar ik raad het niet aan om langer dan 2 weken in ketose te blijven.

Klinkt allemaal best simpel toch? Mooi. Want dat is het ook!

Je zal even moeten wennen aan de nieuwe manier van koken, maar dat heb je met een paar weken onder de knie, en vanaf dan is het een eitje.

Eten op de juiste momenten

Nu je weet wat je kan eten en hoeveel, wil ik het graag even hebben over wanneer je het beste kan eten.

Eigenlijk is wanneer je eet lang niet zo belangrijk als wat je eet. Maar om je toch een volledig overzicht te geven hier mijn advies.

Onderzoek aan het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) toont aan dat de calorieën die je later op de dag binnenkrijgt makkelijker opgeslagen worden als lichaamsvet dan calorieën die je eerder op de dag eet.

Daarom doe je er verstandig aan om bij het avondeten niet te zwaar te eten. En eigenlijk na het avondeten niets meer te eten.

Het is zelfs slim om met een licht hongergevoel naar bed te gaan.

Dit houdt in dat je de 3 uur voordat je gaat slapen niets meer eet. Dus als je om 22.30 uur naar bed gaat, zorg dan dat je je lichte avondmaaltijd uiterlijk om 19.30 uur op hebt.

Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt op 1) een calorieoverschot én 2) dat je de aanmaak van bepaalde hormonen tijdens het slapen niet verstoort.

Je geeft je lichaam namelijk op deze manier de kans om voor het slapen gaan al het voedsel van de dag te verteren en dit komt je vetverbranding ten goede.

Je mag de uren voordat je gaat slapen overigens wel gewoon water drinken. Dus drink een glas water of thee als je merkt dat je een hongergevoel voelt opkomen, dat helpt enorm.

Kijk wel uit dat je niet teveel drinkt vlak voor het slapen gaan, anders word je midden in de nacht wakker om naar het toilet te gaan.

Wanneer je precies het ontbijt, de lunch en je eventuele middagsnack eet maakt niet heel veel uit. Luister vooral naar je eigen lichaam.

Als jij iemand bent die in de ochtend geen honger heeft, wacht dan met het eten van je ontbijt totdat je wel honger hebt.

Zolang je maar gezonde natuurlijke producten eet die weinig koolhydraten bevatten. Je vindt een volledig overzicht op deze boodschappenlijst.

Welk resultaat kan je verwachten?

Nu je hebt gezien dat je met een koolhydraatarm dieet nog steeds heerlijk kan blijven eten en dat het echt niet moeilijk hoeft te zijn, vraag je je misschien af welke resultaten je kan verwachten.

In het kort komt het hierop neer:

De meeste mensen zien na week één van een goed koolhydraatarm dieet al de eerste resultaten. Meestal verliezen mensen in de eerste week zo tussen de 1,5 en de 3,5 kilo.

Deze eerste kilo’s zullen voor een deel ook komen omdat je wat extra vocht verliest, maar ze zijn zeker een goed teken!

Vervolgens verliezen de meeste mensen in de tweede week nog eens 1 a 2 kilo en in de weken erna zal je stabiel 0,5 tot 1,5 kilo verliezen.

Dat ziet er in een grafiek zo uit:

De rode lijn is de meest waarschijnlijke lijn, en 90% van de mensen valt in het groen gespikkelde stuk.

Let op, dit is gemiddeld, er zijn mensen die in de eerste maand al 8 of zelfs 12 kilo kwijt zijn. En er zijn mensen die pas na week 2 de eerste resultaten gaan zien.

Iedereen is anders, maar uiteindelijk zijn we allemaal in staat om met een koolhydraatarm dieet op ons streefgewicht te komen, en daar te blijven!

Hier zijn een aantal ervaringen van mensen die zijn afgevallen met een koolhydraatarm dieet. Lees ze eens door om een beter idee te krijgen wat je kunt verwachten.

Klik op de naam om het verhaal te lezen

Zoals gezegd: iedereen is anders. Maar als je de 3 regels uit dit artikel opvolgt, is het simpelweg onmogelijk om niet op je streefgewicht te komen en te blijven.

Ben je benieuwd hoeveel kilo jij per week kunt afvallen met een koolhydraatarm dieet? Klik hier en doe de koolhydraatarm dieet snelheid test.

Oké op dit punt kan ik me voorstellen dat er een aantal sceptische mensen denken “Dus Jasper, jij zegt dat ik heerlijk kan blijven eten en wel deze fantastische resultaten ga behalen?”

Ja, dat klopt.

Je kan dit natuurlijk lezen in de verhalen hierboven, maar misschien is het nog beter als iemand dit op video zou vertellen.

Dus daarom heb ik Marianne, Mirjam en Petra gevraagd hun ervaring te delen op video. Dit is wat zij zeggen:

Marianne, Mirjam en Petra hebben deze fantastische resultaten behaald door onze koolhydraatarme programma(‘s) te volgen. Het Afslank Pro Pakket is het effectiefst en het populairst.

Dit is natuurlijk hartstikke mooi, en misschien weet je al voldoende om aan de slag te gaan. Maar misschien vraag je je toch nog af…

Waarom werkt een koolhydraatarm dieet zo goed?

Voordat we gaan kijken naar de richtlijnen van een koolhydraatarm dieet en de 4 sleutels tot succes, wil ik je ook nog even laten zien waarom een koolhydraatarm dieet nou zo goed werkt.

Ik heb een video voor je opgenomen waarin ik precies uitleg waarom een koolhydraatarm dieet zo goed werkt. Klik op de play-knop hieronder om de video te bekijken.

Klik hier om de boodschappenlijst te downloaden.

Om het gemakkelijk voor je te maken heb ik hieronder puntsgewijs een samenvatting gemaakt van wat ik in de video uitleg.

 • Koolhydraten worden in je lichaam omgezet tot suikers.
 • Door die suikers stijgt je bloedsuikerspiegel.
 • Als je bloedsuikerspiegel stijgt, maakt je lichaam het hormoon insuline aan.
 • Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de suikers uit je bloed worden gefilterd.

Tot zo ver niets aan de hand. Maar als je teveel koolhydraten gaat eten, zoals brood, pasta en rijst, dan gaat het mis.

 • Je bloedsuikerspiegel stijgt dan erg snel, waardoor er heel veel insuline aangemaakt wordt door je lichaam.
 • Die vele insuline doet twee dingen: 1) het veroorzaakt een suikerdip in je bloed en 2) het blokkeert je vetverbranding.
 • Die suikerdip geeft je een hongergevoel waardoor je weer gaat eten. En de blokkade van je vetverbranding zorgt ervoor dat je alleen maar meer energie in de vorm van lichaamsvet opslaat (en dus niet meer verbrandt).
 • En omdat je een suikerdip hebt, krijg je een specifieke trek in iets zoets of iets vullends (vaak koolhydraatrijk). Dit zorgt ervoor dat de hele cirkel weer van vooraf aan begint.

Maar liefst 80% van de Westerse bevolking zit in deze cirkel gevangen. Het zijn de mensen die om de 2 of 3 uur wat moeten eten of anders licht in hun hoofd worden (of dan makkelijk geïrriteerd raken).

En als je daarbij dan ook nog eens aanleg hebt om makkelijk lichaamsvet op te slaan, dan is overgewicht onvermijdelijk.

Tenminste… als je koolhydraten blijft eten. Want de oplossing is verbazingwekkend simpel én effectief: eet minder koolhydraten.

En aan deze oplossing is overigens helemaal niets nieuws. Onze verre voorouders deden het al, al het eten dat zij aten was van nature al koolhydraatarm.

De verdeling was ongeveer zo:

Het is pas vrij recent dat we meer koolhydraten zijn gaan eten, met alle gevolgen van dien. Het is dus zaak dat we weer terug gaan naar het voedingspatroon waar ons lichaam voor gemaakt is: koolhydraatarm eten.

Want door een koolhydraatarm dieet te volgen doorbreek je de cirkel zoals ik in de video uitleg en zal je minder insuline aanmaken waardoor je dus ook je vetverbranding niet meer blokkeert.

Dat is waarom afvallen moeiteloos gaat als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Als je graag meer leest over wat de wetenschap zegt over een koolhydraatarm dieet dan raad ik je aan dit artikel te lezen.

Laten we nu eens gaan kijken naar de richtlijnen van een goed en gezond koolhydraatarm dieet, zoals we dat op Jasperalblas.nl aanraden.

De 9 richtlijnen van een koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarme dieet is één van de makkelijkst te volgen diëten. Het is een dieet dat je goed kunt volhouden, omdat er zo ontzettend veel is dat je nog wel mag eten.

Om het duidelijk voor je te maken heb ik 9 richtlijnen gemaakt die verstandig zijn te volgen als je gezond wilt afvallen met een koolhydraatarm dieet.

De richtlijnen zijn recht-toe-recht-aan en zijn voor iedereen makkelijk te begrijpen en te volgen.

Richtlijn 1: Geen granen (brood, pasta, rijst)

Granen zitten bomvol koolhydraten. Als je regelmatig brood, pasta en/of rijst eet krijg je te veel koolhydraten binnen. Deze koolhydraten zorgen ervoor dat jij niet kan afvallen omdat ze je vetverbranding blokkeren.

En zoals je hierboven al hebt gezien, blijft er genoeg over wat je nog wel mag eten. En daar kun je heerlijke maaltijden van maken.

Richtlijn 2: Geen suikerrijke producten

Er zijn verschillende soorten koolhydraten, maar suiker is de slechtste van allemaal. Verwijder daarom alle suikerrijke producten uit je keukenkastjes. Het is soms erg verleidelijk om te snoepen of om een zoete snack te eten. Door deze producten niet in huis te hebben verklein je de kans op een ‘slippertje’.

En realiseer je ook dat er vaak suiker is toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen zoals pastasausen en kant-en-klaar snacks. Lees het etiket goed en let vooral op de hoeveelheid suikers in het product.

Richtlijn 3: Geen aardappelen en aardappelzetmeel

In aardappels zit aardappelzetmeel en ook dat is een koolhydraat die jouw vetverbranding in de weg staat. In een koolhydraatarm dieet passen geen aardappels of aardappelzetmeel.

Wist je trouwens dat aardappelzetmeel aan veel voedingsproducten wordt toegevoegd als bindmiddel? Het zit bijvoorbeeld in biscuitjes en in alle sauzen en soepen uit pakjes en zakjes. Dus kijk ook uit met die producten.

Richtlijn 4: Wel voldoende goede vetten

Lang is ten onrechte aangenomen dat je van vet eten dik wordt. De meeste voedingsvetten zijn juist een hele goede bron van energie en ze zorgen voor een lang verzadigde gevoel. Bovendien zijn sommige vetten essentiële bouwstenen voor ons lichaam.

Als vuistregel kun je aanhouden dat natuurlijke vetten gezond zijn en bewerkte vetten (zoals je in veel kant-en-klaar producten vindt) ongezond zijn.

Richtlijn 5: Eet ook voldoende eiwitten

Als energiebron zorgen eiwitten ook voor een lang verzadigd gevoel. Als je dus voldoende eiwitten eet, zal je geen honger hebben. In een koolhydraatarm dieet bestaat ongeveer 20 tot 40% van je dagelijkse voeding uit eiwitten.

Haal je eiwitten voornamelijk uit vis, vlees, ei, gevogelte, de toegestane zuivel, noten, zaden, pitten en met mate af en toe peulvruchten of een andere vleesvervanger. Vermijd eiwit shakes of eiwit repen (met uitzondering van biologische hennep eiwit poeder zonder smaakje).

Richtlijn 6: Eet alle soorten groenten

Als je snel en efficiënt gewicht wil verliezen, is het belangrijk dat je gezonde voeding eet. Groente en (een klein beetje) fruit zijn de basis van een gezond voedingspatroon. Groente zit boordevol vitaminen, mineralen en voedingsvezels en fruit is het snoep van een gezonde eter.

Je doet er verstandig aan regelmatig verschillende kleuren groenten te eten. De kleur van de groente is namelijk een indicatie van de voedingsstoffen die erin zitten. Door groenten van verschillende kleuren te eten, krijg je een variatie van voedingsstoffen binnen.

Richtlijn 7: Vermijd bewerkte voedingsproducten

De meeste voedingsmiddelen die in een fabriek zijn gemaakt bevatten extra koolhydraten, en dan vooral suiker. Vermijd bewerkte voedingsproducten dus zoveel mogelijk.

Dat geldt ook voor light-producten. De zoetstoffen die suiker vervangen in dergelijke prodructen zijn vaak nóg slechter voor je gezondheid.

Richtlijn 8: Drink de juiste dranken

Vermijd frisdrank zo veel mogelijk want daar zit veel suiker in. Probeer ook alcohol te vermijden. De meeste alcoholhoudende dranken zitten vol koolhydraten. Drink wel meer water. Water zuivert het lichaam en vermindert het hongergevoel.

Ook thee, groentesap en af en toe koffie zijn toegestaan.

Richtlijn 9: Bereid je maaltijden voor

Het zal in het begin even wennen zijn om met andere voedingsmiddelen aan de slag te gaan. Je gaat namelijk een eetpatroon doorbreken waar je al jaren aan gewend bent.

Om dit proces te versnellen is het verstandig om je maaltijden goed voor te bereiden. Als je namelijk de tijd neemt om alles rustig klaar te maken leer je nog sneller en heb je eerder resultaat.

Koolhydraatarm dieet: de 4 sleutels tot succes

Nu we de richtlijnen van het koolhydraatarm dieet kennen, is het tijd voor de 4 sleutels tot succes.

Want je kan nog zoveel weten en begrijpen over het koolhydraatarme dieet, maar uiteindelijk gaat het erom of je het in je dagelijks leven toepast of niet.

Als je een koolhydraatarm dieet namelijk in je dagelijks leven toepast, zal je op je streefgewicht komen. Misschien duurt het 4 weken of misschien wel 10, maar uiteindelijk zal je er komen.

Het probleem is alleen vaak dat mensen het moeilijk vinden om een koolhydraatarm dieet gedurende die tijd vol te houden.

Dat ligt niet zozeer aan het koolhydraatarm dieet, want dat is zoals je hebt gezien helemaal niet moeilijk vol te houden (als je het goed doet!). Maar het ligt aan het feit dat alle begin moeilijk is.

De meeste mensen zijn al jarenlang gewend om op een bepaalde manier te eten, dus is het wennen om dat ineens aan te passen.

Om eerlijk te zijn, en een kleine promotie te doen, is de beste manier om een koolhydraatarm dieet te volgen, door met het Afslank Pro Pakket aan de slag te gaan.

Het afslank pro pakket is een programma van ons, maar met deze stok achter de deur is het wel het makkelijkst vol te houden. En je zal het snelst en het beste resultaat zien.

Klik hier als je meer wilt weten over het Afslank Pro Pakket.

Voor de mensen die daar nog niet aan toe zijn, heb ik hieronder de 4 sleutels tot succes opgeschreven. En vergeet mijn gratis boodschappenlijst niet. Die kan je hier downloaden.

Met deze 4 sleutels en de boodschappenlijst zal het gemakkelijk zijn een koolhydraatarm dieet succesvol te volgen.

1. Loop deze route door de supermarkt

Door de jaren heen heb ik honderden mensen die willen afvallen persoonlijk gesproken en gecoacht. En als je zoveel mensen spreekt over hetzelfde onderwerp, dan begin je patronen te zien.

Waar gaan mensen de fout in? Waarom lukt het Jannet wel en Marie niet? Enz.

Eén van de dingen die mij opviel was, dat mensen die succesvol een koolhydraatarm dieet volgen op een andere manier boodschappen doen.

Ze gaan in de supermarkt op een andere manier te werk dan mensen die het steeds weer niet lukt om op hun streefgewicht te komen (of te blijven).

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar alle supermarkten zijn op dezelfde manier ingericht…

 • Je komt binnen bij het groente en fruit
 • Het brood ligt in de ene hoek
 • Melk staat in de andere hoek
 • Vlees en vis zit aan de rand
 • Het snoep ligt dicht bij de kassa
 • En alle verpakte producten liggen in het midden

Alle supermarkten zijn zo ingericht om zo veel mogelijk te verkopen.

Trouwens, nu we het er toch over hebben, hier nog een andere tip die je flink wat euro’s kan besparen: in supermarkten liggen de goedkope producten vaak helemaal onderin het schap.

Hoe dan ook, als je een koolhydraatarm dieet wilt volgen is het dus belangrijk dat je op een slimme manier boodschappen doet en niet in de trucs van de supermarkten trapt. Zo voorkom je dat je thuiskomt met dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt hebben.

Handige tips

Zo doe je slim boodschappen:

 1. Maak een boodschappenlijstje voor jezelf voordat je naar de supermarkt gaat en koop alleen dat wat er op je lijstje staat.
 2. Vermijd de gangpaden in het midden met chips, koek, frisdrank, pasta, rijst, sauzen, enz.
 3. Start bij de groenten en fruit, loop dan naar het vlees en vis en doe pas daarna de andere boodschappen die op je lijstje staan.
 4. Weersta de verleiding om op het laatste nog even ‘iets lekkers’ in je winkelmandje te doen. Je krijgt er later spijt van.

Als je deze tips volgt zal je zien dat je minder vaak ongezonde producten in huis haalt en zo houd je makkelijker een koolhydraatarm dieet vol.

De eerste sleutel tot succes van een koolhydraatarm dieet is boodschappen doen met een boodschappenlijstje.

2. Tips om goed etiketten te lezen

Om er zeker van te zijn dat je niet meer dan 100 gram koolhydraten per dag eet, is het belangrijk dat je goed etiketten kunt lezen. Hier geef ik je een paar handige tips.

Om te beginnen zijn de twee belangrijkste onderdelen op het etiket 1) de ingrediëntenlijst en 2) de voedingswaardetabel.

De ingrediëntenlijst geeft aan welke ingrediënten er precies in het product zitten, en de voedingswaardetabel geeft aan hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten er in het product zitten.

Belangrijke tips:

 • Kijk uit met producten die veel onbekende namen op de ingrediëntenlijst hebben staan. Dit houdt vaak in dat de producten hevig bewerkt en dus onnatuurlijk zijn.
 • Vermijd producten die ingrediënt(en) bevat(ten) die eindigt op -ine of –ose. Want dat duidt er vrijwel altijd op dat er suiker is toegevoegd.
 • Het is bijna altijd beter om producten met weinig ingrediënten op de ingrediëntenlijst te eten, dan producten waar er veel ingrediënten op staan.
 • Kijk bij de voedingswaardetabel vooral naar de hoeveelheid koolhydraten. Laat je niet van de wijs brengen door alle andere informatie.
 • Vermijd helemaal de producten die veel koolhydraten in de vorm van suiker bevatten. Dit kan je zien op het regeltje “Waarvan suikers”. Dat geeft namelijk aan hoeveel van de koolhydraten (die erboven staan), in de vorm van suiker zijn.

Door de etiketten te lezen weet je altijd precies hoeveel koolhydraten je binnenkrijgt.

Let overigens ook op het volgende: de hoeveelheid koolhydraten staat bijna altijd aangegeven per 100 gram.

Dus als je een grote portie van een product neemt, dan kan het goed zijn dat je veel meer koolhydraten binnenkrijgt dat op het etiket staat.

De tweede sleutel tot succes van een koolhydraatarm dieet is altijd het etiket lezen voordat je iets koopt of eet.

3. Zo kost gezond eten je geen extra tijd

Eén van de uitdagingen waar veel mensen tegenaan lopen bij het volgen van een koolhydraatarm dieet is de extra tijd die het kost om de maaltijden van de dag klaar te maken.

Meestal kost het mensen zo’n 15 tot 30 minuten extra per dag.

We zien dat veel mensen dat in de eerste weken makkelijk kunnen opbrengen, maar dat het na een aantal weken steeds verleidelijker wordt om voor een snellere maar ongezonde maaltijd te kiezen.

Daarom hier een aantal tips om een koolhydraatarm dieet te volgen, zonder dat dit je extra tijd kost!

Door dit voor jezelf duidelijk te hebben, maak je het veel makkelijker om gedurende de week niet in tijdnood te komen om een maaltijd klaar te maken.

Tip 1: Plan je maaltijden van te voren in. Zorg ervoor dat je op zondag even nadenkt over wat je die week te doen hebt en wat je wanneer van plan bent te eten.

Het kan heel simpel. Blader door je agenda en schrijf op wat je wanneer gaat eten.

Tip 2: Doe twee keer in de week boodschappen. Door maar twee keer in de week boodschappen te doen, zal je een hoop tijd besparen die je kunt gebruiken om gezondere maaltijden klaar te maken.

Het is hiervoor belangrijk dat je duidelijk hebt welke maaltijden je wanneer wilt eten, zodat je gemakkelijk alle boodschappen voor meerdere dagen tegelijkertijd kunt halen.

Om dit makkelijk voor je te maken zitten bij het Afslank Pro Pakket, dagelijkse boodschappenlijsten zodat je precies weet welke boodschappen je voor welke dag nodig hebt.

Tip 3: Bereid je maaltijden voor. Neem op zondag (of een andere vrije dag) een uur de tijd om alvast een aantal maaltijden voor te bereiden.

Je kunt op zo’n dag bijvoorbeeld alvast wat groenten snijden, of misschien al hele maaltijden klaarmaken en die in de koelkast of vriezer bewaren.

Wees creatief en kijk welke handelingen je op een eerder moment kunt doen, om zo op de dag zelf zo snel mogelijk het eten op tafel te kunnen zetten.

Gerelateerd artikel: Maaltijden voorbereiden – zo maak je afvallen makkelijk

Tip 4: Dit is mijn favoriete tijdbesparende tip: maak een extra portie avondeten.

Als je avondeten aan het klaarmaken bent, maak dan altijd één extra portie. Die portie kan je de volgende dag als lunch eten, of invriezen en op een later moment in de week ontdooien en opeten.

Zo simpel kan het zijn om wekelijks 2 tot 3 uur tijd te besparen op het klaarmaken van je eten.

De derde sleutel tot succes van een koolhydraatarm dieet is het wekelijks inplannen en voorbereiden van de maaltijden die je eet.

4. Gezond koken voor jou én je gezin – Handige Tips!

Waarschijnlijk woon je niet alleen. Misschien heb je een gezin, misschien woon je samen met je partner of misschien wel met huisgenoten.

De kans is in ieder geval heel groot dat je met andere mensen te maken hebt als je je eten klaarmaakt.

Hier wil ik je graag een aantal tips geven die al vele mensen geholpen hebben om gezond te koken voor zichzelf én anderen. En de kinderen? Die vonden het heerlijk!

Als je het nog niet gedaan hebt, download dan nu onze boodschappenlijst. Hier zie je een duidelijk overzicht van wat je wel en niet kunt eten.

Zoals je op Jaspers boodschappenlijst kan zien zijn er heel veel producten die je gewoon kunt gebruiken in je maaltijden als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Eigenlijk zijn de moeilijkste ingrediënten om weg te laten: brood, pasta, rijst, aardappels en noedels.

Want dat zijn nou juist net de ingrediënten die je partner en kinderen waarschijnlijk wel bij hun avondeten willen.

Hoe doe je dat nou?

Allereerst kan je ze een paar recepten voorschotelen zonder deze ingrediënten, maar die toch heel lekker en vullend zijn.

Ik heb er een aantal voor je opgeschreven die je zo kunt gebruiken, klik hier om de recepten te bekijken.

Je vindt veel meer recepten die je met je hele gezin kunt eten in het Afslank Pro Pakket. Klik hier voor meer informatie.

Daarnaast is er ook nog een andere truc.

Stel je voor dat je een klassieke AVG (Aardappel, Vlees/Vis, Groenten) maaltijd wilt klaarmaken.

 • Gekookte aardappels
 • Beetgaar gekookte boontjes
 • Een stukje biefstuk

Je kunt dan je partner en kinderen de gehele maaltijd voorschotelen, en jij schept gewoon geen aardappels, maar wel een extra schep boontjes op.

Veel mensen die we door de jaren heen geholpen hebben, geven aan dat het heel prettig is om gewone Hollandse maaltijden klaar te maken, maar dan de aardappels apart te koken en die zelf niet te nemen.

Zo simpel kan het zijn. En je hoeft niet apart te koken.

Je kunt dit doen met alle AVG combinaties. En daarnaast kan je ook rijst- en pastamaaltijden op een iets andere manier klaarmaken zodat ze ook in een koolhydraatarm dieet passen.

Bij een rijstmaaltijd vervang je de rijst door bloemkoolrijst (rijst gemaakt van bloemkool). En bij een pastamaaltijd vervang je de pasta door courgettini (spagetti gemaakt door courgette in hele dunne reepjes te snijden).

Hier vind je een recept voor gezonde bloemkoolrijst en hier een recept met heerlijke courgettini.

Zo kost het je geen extra moeite om toch gezond te eten en je aan een koolhydraatarm dieet te houden. En het mooie is, je gezin eet gewoon smakelijk mee!

De vierde sleutel tot succes van een koolhydraatarm dieet is gezond leren koken zodat je gezin gewoon mee kan eten.

Koolhydraatarm dieet snelheid test

Beantwoord de vier vragen en kom erachter hoeveel kilo jij ongeveer in de eerste maand zal afvallen.

Met een koolhydraatarm dieet naar je streefgewicht

De 4 sleutels tot succes zijn belangrijk als je wilt afvallen met een koolhydraatarm dieet. Vooral als je de kilo’s die je afvalt er ook af wilt houden.

En dan, voor je het weet zit je op je streefgewicht en kan je het hoofdstuk ‘afvallen’ voorgoed afsluiten – omdat je een lichaam hebt waar je je fijn in voelt.

En omdat je een nieuwe manier van eten hebt opgepakt, zal je ook niet meer terugvallen in oude gewoontes. Je krijgt de controle weer terug over je gewicht en je eetpatroon.

Om je nog een stap verder te helpen, en deze nieuwe manier van eten echt te gaan volgen geef ik je hieronder een weekschema en een paar heerlijke recepten.

Weekschema

Hieronder vind je een voorbeeld van een koolhydraatarm dieet weekschema.

Zo krijg je hopelijk een beter idee wat de koolhydraatarme methode van Jasperalblas.nl precies inhoud en hoe jij daar ook gemakkelijk mee kunt afvallen.

Als je vragen hebt mail dan gerust naar info@jasperalblas.nl, mijn collega’s of ik helpen je graag verder.

Recepten

Klik hier om 10 heerlijke koolhydraatarme recepten te bekijken. Je vindt een recept voor elke gelegenheid.

En ik heb ook nog 8 andere heerlijke recepten voor je hieronder op een rijtje gezet. Klik op de afbeelding om een recept te bekijken.

 

Mis je een recept of heb je vragen, mail ons op info@jasperalblas.nl, we kunnen je vast verder helpen.

Overzichten en tips

Download hier de boodschappenlijst zodat je precies weet wat je kan eten en wat niet. Dat is het beste en meest complete overzicht dat we gratis aanbieden.

Tot slot

Wat leuk dat je het artikel helemaal tot hier gelezen hebt, ik hoop dat je er veel aan hebt gehad.

Samen met mijn team doen we onze uiterste best om je zo goed mogelijk te helpen om over te stappen op een gezond en koolhydraatarm dieet om snel weer een gezond gewicht te krijgen en een lichaam te hebben waar jij je prettig in voelt.

Zodat je gewoon de kleding aankan die jij mooi vindt, je overgewicht niet je gevoel van eigenwaarde en de intimiteit met je partner verstoort en zodat je weer fit, gezond en energiek in het leven staat én blijft staan!

We proberen onze artikelen zoals deze zo goed en duidelijk mogelijk te maken. Als je opmerkingen of feedback hebt dan horen we die graag. Je kunt ons mailen op info@jasperalblas.nl.

Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief. We investeren veel tijd en geld in duidelijke en behulpzame artikelen en video’s, dus het zou zonde zijn als je die goede informatie mist.

Je kan je hier gratis inschrijven

Als je nog vragen hebt kan je die onder dit artikel plaatsen of mailen naar info@jasperalblas.nl. We helpen graag!

 

 

 

 

Bekijk (283) reacties

Verberg reacties

 • Petra
  13/05/2014 om 8:13 pm

  Hoi Jasper.

  Mag je kokosmeel gebruiken bij dit dieet?

  Groetjes Petra

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:39 pm

   Kokosproducten vallen binnen een koolhydraatarm dieet. Zorg er wel voor dat de producten verder niet chemisch bewerkt zijn of dat er geur, kleur of smaakstoffen aan zijn toegevoegd.

   Succes.

 • Joke
  08/05/2014 om 8:34 pm

  Zitten er in havermout ook niet heel veel koolhydraten?
  Of in de glutenvrije alleen niet?

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:40 pm

   Hallo Joke,

   er zitten wel koolhydraten in maar deze zijn niet zo ‘schadelijk’. Glutenvrije havermout is inderdaad het beste.

 • Astrid
  06/05/2014 om 9:29 pm

  Hi Jasper,

  Mag je ook glutenvrije rijstwafels eten in een koolhydraatarm dieet?

  gr, Astrid

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:40 pm

   Astrid,

   rijstwafels mogen wel maar niet te veel. Ze kunnen namelijk zorgen voor een suiker piek in je bloed.

 • Sena
  06/05/2014 om 10:00 am

  Hoi jasper,
  Ik ben deze week begonnen met het koolhydraatarme dieet. Valt tot nu toe mee. Om te zien hoeveel brood je enz at voor het dieet , ongelofelijk ! Ik hou het kort, is het goed om rijstwafel te eten by ontbyt met byv. ei erop ofso. Want ik heb het net ook gegeten en ben voor het zekerheid gaan opzoeken of het eigenlijk wel goed was, en op sommige sites zeggen ze van niet. Nu heb ik een spijtgevoel..

 • Suzanne
  02/05/2014 om 5:07 pm

  Hallo Jasper,

  Handig zo’n koolhydraatarm boodschappenlijstje.
  Ik zag dat iemand hier al een reactie had gezet wat betreft de noten.
  Maar toch wilde ik het nog even checken voor de zekerheid 🙂 Voor het geval ik de plank missla met benaming ‘onbeperkt’.

  In hoeverre betekent het onbeperkt eten hiervan in een koolhydraatarm dieet volgens jou?
  Geldt dit voor walnoten, paranoten, hazelnoten, etc?
  Er zitten toch ook veel kcal in noten?

  Ik zoek iets wat ik dus ‘onbeperkt’ kan eten en dat tevens lekker!! is.

  Ik hoor graag van je.

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:44 pm

   Hallo Suzanne,

   het is nooit goed om te veel van één soort product te eten. Je zal verbaast zijn hoeveel lekkere recepten er zijn. In mijn receptenboek vind je er een hoop. Zo krijg je genoeg variatie in je voedingspatroon en val je ook nog eens makkelijk af.

   Succes!

 • achiel verbist
  28/04/2014 om 10:41 pm

  goed ! ! ! ! !

 • Jos
  28/04/2014 om 12:11 pm

  Beste Jasper,

  Ik verslond altijd koolhydraten: ik at een half brood per dag en als avondeten altijd pasta (250 gr) of aardappelen (500 gr).
  Omdat ik eigenlijk altijd honger had en last had van energiedippen, ben ik minder koolhydraten gaan eten. Mede na het lezen van jouw adviezen.
  Sinds twee weken eet ik minder brood en minder pasta of aardappelen. Ik heb de inname van koolhydraten sterk verminder (ongeveer gehalveerd) maar nog niet uitgesloten.

  Kan het zijn dat deze verandering van mijn eetpatroon bijwerkingen heeft, zoals hoofdpijn?

  Groet,
  Jos

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:46 pm

   Hallo Jos,

   in de eerste paar weken van een koolhydraatarm dieet is het zeker niet ongebruikelijk dat je wat lichamelijke ongemakken ervaart. Zeker niet met de hoeveelheid koolhydraten die jij at.

   Deze lichamelijke ongemakken horen na ongeveer 3 weken tot een maand te verdwijnen. Als je lichamelijke ongemakken te groot worden neem dan even contact op met je huisarts.

 • F
  27/04/2014 om 8:05 am

  Hoi Jasper,

  Ik ben een topsporter en sport zo’n 6 á 7 keer in de week. Ik zou zelf wel een aantal kilo’s kwijt willen raken (en dat gaat bij mij niet automatisch door het vele sporten) en vroeg me af of een koolhydraatarm dieet ook goed is voor mensen die intensief sporten. Of hebben sporters deze koolhydraten nodig om te presteren?
  Doordat ik zoveel sport is het vaak lastig een goede balans te vinden tussen sporten en eten. Ik moet vaak sporten tijdens etenstijd en dan heb ik ervoor honger en erna meestal ook. Honger hebben tijdens trainingen is vervelend, maar een vol gevoel is minstens zo erg.
  Misschien dat je wat tips voor me hebt als topsporter. Zou ik erg blij mee zijn!

  Groetjes!

  • Jasper Alblas
   16/05/2014 om 2:48 pm

   Hallo F,

   je kunt een koolhydraatarm dieet zeker proberen. Voor elk uur intensieve inspanning kun je ongeveer 2 uur van te voren een extra portie koolhydraten eten.

   Succes!

 • Tim
  25/04/2014 om 1:21 pm

  Hallo Jasper,

  Ik eet graag varkensvlees zoals, rauwe ham, speklappen, karbonade. Past dit (met mate) ook binnen dit dieet?

  gr. Tim

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 6:26 pm

   Hallo Tim,

   bij een koolhydraatarm dieet kun je gewoon vlees eten. Mijn voorkeur gaat uit naar rundvlees. Let wel op dat het vlees wel altijd (echt) biologisch is.

 • selma
  24/04/2014 om 6:38 pm

  Mag je soms wat kokosbloesem suiker gebruiken in bepaalde gerechten?

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 6:28 pm

   Liever helemaal ongezoet maar kokosbloemsuiker is (samen met groene stevia) beter dan andere zoetmiddelen.

 • Bettine
  23/04/2014 om 5:45 pm

  Hallo Jasper,

  We zijn eergisteren begonnen met een koolhydraatarm dieet. We dachten dat couscous een goede vervanger zou zijn voor aardappelen of rijst. Nu lees ik weer dat dit juist niet het geval zou zijn. Wij houden nl van het groente-vlees-aardappelen maaltijd. Wat kunnen we dan inzetten voor de aardappelen? Daarnaast houden we van een halfuurtje koken en niet veel rare fratsen, zo van die flesjes waar je een druppel van gehurkt en dan nooit meer aankijkt. Staan dat soort dieet recepten in jou kookboek? Daarnaast willen we natuurlijk niet alle koolhydraten weglaten omdat het ok nog goed is om ze te hebben, toch?

  Groetjes,
  Bettine

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 6:31 pm

   Hallo Bettine,

   de dieet recepten in mijn boek vallen allemaal binnen een koolhydraatarm dieet en zijn makkelijk te maken zonder fratsen. Zoete aardappelen zijn de ideale vervanger voor aardappelen. Je krijgt alle benodigde koolhydraten binnen via groenten, noten, fruit en overige natuurlijke onbewerkte voeding.

   Veel succes!

 • patricia
  22/04/2014 om 5:59 pm

  hallo jasper,

  ik ben nu met het mentale dieet plan bezig. en dan het turboplan. waarbij je alleen maar vlees,vis en ei eet. ik ben nu 3 weken bezig en 7 kilo afgevallen. maar ik ben dat alleen vlees en vis en ei wel zat. echte dieet recepten ermee maken kan ik niet. ik vind ook eten met mijn gezin helemaal niet meer gezellig.
  ook al ben ik het nu helemaal zat ik zet nu even door want ik wil er nog zeker 25 kilo af. en ik denk dat het wel gezond is. ken jij dit turboplan? en is dit wel zo gezond?
  ik eet echt alleen maar vlees vis en ei. wel slik ik nu maar even multi-vitamine erbij.
  groeten patricia

  • Jasper Alblas
   25/04/2014 om 6:36 pm

   Hallo Patricia,

   alleen vis, vlees en ei eten lijkt mij zeer ongezond. Ik raad je sterk aan je voedingspatroon uit te breiden en gevarieerder te eten. Mijn boodschappenlijst bevat alle producten die binnen een koolhydraatarm dieet vallen. Je zal dan op een gezonde manier de 25 kilo kwijtraken.

   Veel succes!

 • anton linskens
  20/04/2014 om 9:10 pm

  Is zie nergens iets over een te hoog cholestorol….

 • Marlinde
  16/04/2014 om 7:48 pm

  Hoi Jasper,

  Mijn dochter van 9 sport 4 avonden in de week ( selectie zwemmen) , fietst iedere dag 2x van en naar school, en eet gevarieerd. Snoepjes/hapjes beperken wij tot alleen in de weekeinden. Toch is ze te zwaar voor haar lengte en leeftijd en lijkt ze eigenlijk alleen maar zwaarder te worden.
  Ze heeft ook nog eens een extreme notenallergie , dus mijn vraag:
  Wij hebben tot nu toe nog geen diëten gevolgd, is een koolhydraatarm dieet geschikt voor kinderen, of niet verstandig? En wat zou ik eventueel kunnen gebruiken in de recepten om de noten te vervangen?

  Bij voorbaat dank voor je reactie.

  Groet , Marlinde

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 5:00 pm

   Hallo Marlinde,

   ja een koolhydraatarm dieet is inderdaad de oplossing. Dat verschilt heel erg per gerecht maar je kunt het vervangen met peulvruchten bijvoorbeeld.

   Succes!

 • Josha Krumme
  14/04/2014 om 6:59 pm

  He Jasper,

  Ik ben vandaag begonnen met het koolhydraatarme dieet, maar nu zag ik nergens azijn staan. Ik gebruik dit vaak in dressings. Kan ik dit nu niet meer gebruiken? Ik heb nu limoensap gebruikt.

  Groetjes,

  Josha Krumme

 • Laure
  14/04/2014 om 12:26 pm

  Hallo Jasper, ik had nog een vraag i.v.m. kaas. Op de verpakking van gouda kaas zie ik dat hier heel weinig koolhydraten inzitten, net zoals bij geitenkaas (1,4g/100g). Is dit dan goed om te eten? Omdat ik las dat het beter is om bij een koolhydraatarm dieet zuivel te laten…

  Alvast bedankt!

  • Jasper Alblas
   18/04/2014 om 5:03 pm

   Liever geen zuivel eten Laure, ondanks dat er geen koolhydraten in zitten kan dit wat problemen in je darmen veroorzaken. De ene persoon kan er beter tegen dan de andere.

 • Hennie
  12/04/2014 om 3:38 pm

  Hallo Jasper,
  Sinds twee en een halve week houd ik me aan jouw koolhydraatarme boodschappenlijst. Ik heb geen honger, geen behoefte aan producten die niet niet binnen een koolhydraatarm dieet vallen. Ik ben nu ruim 3 1/2 kilo afgevallen. Bedankt voor alle nieuwsbrieven met uitgebreide achtergrondinformatie.
  Groet, Hennie

 • Ivo
  11/04/2014 om 5:54 pm

  Hoi jasper

  Ik ben nu, na iets meer dan 2 weken je dieet gevolgd te hebben, iets meer dan 3 kilo afgevallen. Best netjes al zeg ik het zelf.

  Maar ik vraag me af, kunnen zoete aardappellen gegeten worden rijdens dit dieet? Ik las dat er wel vezels inzitten, maar haast geen suikers.
  Ik vraag me dus af of dit past in een koolhydraatarm dieet.

  Groet
  Ivo

 • Bart
  08/04/2014 om 12:36 pm

  Hey Jasper,

  Interessant artikel.
  Ik wil wat afvallen, maar dat hoeft geen 2 kilo per week te zijn. Ben 23 en heb alleen een buikje die er voor mijn zomer vakantie af moet.

  Als ik 2 – 3 keer per week sport (1x squash, 2x hardlopen), in het weekend alcohol blijf drinken maar door de weeks zo veel mogelijk koolhydraatarme dieet recepten eet, kan ik dan in 3 maanden 8 kilo kwijt raken?

  Bart

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:39 pm

   Hallo Bart,

   dat verschilt van persoon tot persoon. Je kan het voor enige tijd aankijken. Een koolhydraatarm dieet volgen en in het weekend alcohol drinken. Maar als je niet minimaal 1 kilo per week afvalt kan je ook de alcohol beter laten staan.

   Succes!

 • Katrien
  05/04/2014 om 10:57 am

  Hoi Jasper,
  Ik ben nu een jaar bezig met een koolhydraatarm dieet en het bevalt nog steeds erg goed! Heb alleen nog steeds wat problemen bij het vinden van een goed ontbijt.. Laatste tijd ontbijt ik regelmatig met soja yoghurt en walnoten. Er zitten weinig koolhydraten in deze yoghurt, maar vraag me wel af of het wel binnen koolhydraatarm leven past.

  Verder zag ik op de boodschappenlijst dat champignons niet onbeperkt gegeten kunnen worden? Heeft dit te maken met de weinig goede voedingsstoffen die in champignons zitten?

  Groetjes

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:52 pm

   Hallo Katrien,

   in mijn receptenboek vind je een aantal goede en koolhydraatarme ontbijt recepten. Enkele voorbeelden zijn: omelet, groente shake, kwark of glutenvrije havermout.

   Succes!

 • Leonora
  05/04/2014 om 10:12 am

  Hallo Jasper,

  Mag je bij een koolhydraatarm dieet wel knackebrod of cream crackers of cracottes?

 • jos
  05/04/2014 om 8:35 am

  hallo jasper
  ben begonnen met het afvallen maar wat ik niet zie in de recepten is soep mag dat niet

  • Jasper Alblas
   10/04/2014 om 3:54 pm

   Hallo Jos,

   ja je mag ook zeker soep eten bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Zorg er wel voor dat alle ingrediënten op mijn boodschappenlijst staan.

 • Linda
  30/03/2014 om 9:58 am

  Hallo Jasper,
  Ik eet koolhydraatarm sinds 2.5 week. Opgekregen dieet door m’n sportschool. Ik sport ernaar 4.5 uur per week (van komende week 6.5 uur).
  Nu lees ik overal dat je 1 a 2 kilo per week kunt afvallen. Eerste week viel ik 700 gram af maar afgelopen week is er helemaal niets afgegaan. Dit is behoorlijk frustrerend, want het is niet dat ik dit koolhydraatarm eten erg fijn vind. Mis heel erg de boterhammen tussen de middag bv.
  Hoe kan het dat overal wordt gezegd dat je zo veel afvalt en bij mij niets gebeurd?

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 12:36 pm

   Hallo Linda,

   het is niet ongebruikelijk dat de eerste weken wat langzamer gaan, dat verschilt van persoon tot persoon.

   Waarom sport je zo veel? 2x 20 minuten krachttraining en veel ‘normale’ beweging is meer dan voldoende. je hebt waarschijnlijk zoveel honger omdat je zo veel energie verbrandt tijdens het sporten.

   Houd je de komende maand aan een koolhydraatarm dieet en sport wat minder, maar blijf wel goed bewegen. Je zal zien dat je vanzelf gewicht zal verliezen.

   Als je trek krijgt in koolhydraten eet dan een van de dieet recepten uit mijn receptenboek met quinoa, zoete aardappels of glutenvrije havermout.

   Succes!

 • Ivo
  28/03/2014 om 3:33 pm

  Hoi jasper,

  Ik ben enkele dagen geleden begonnen met koolhydraatarm eten.

  Gaat me tot nu toe goed af.
  Maar ik heb 1 vraagje.

  Ik mocht altijd graag een glaasje rum drinken en ik las dat rum 0 koolhydraten bevat.

  In hoeverre pas rum in een koolhydraatarm dieet?

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 10:14 am

   Hallo Ivo,

   Alcohol wordt in je lichaam omgezet in (enkelvoudige) suiker, dus Rum past helaas niet in een koolhydraatarm dieet.

   Succes!

 • Rosanne
  26/03/2014 om 8:33 pm

  Hi Jasper,

  Ik ben tot de ontdekking gekomen dat je quinoa pannenkoekjes kunt maken van quinoa meel, water en een eitje. Kan ik dit ook zorgeloos eten?

  Alvast bedankt

  • Jasper Alblas
   02/04/2014 om 10:11 am

   Hallo Rosanne,

   Zolang de pannenkoeken gemaakt worden van producten die op de boodschappenlijst staan en dus binnen het koolhydraatarme dieet vallen is dit geen probleem.

   Succes!

   • Rosanne
    02/04/2014 om 12:37 pm

    Bedankt voor de reactie.

    Alles is wel van de lijst maar omdat de quinoa dan gebakken wordt in plaats van gekookt dacht ik dat er misschien een verschil in zat.

    Dit is dus niet het geval?

    Ik bak alles netjes in kokosolie 🙂

    Groetjes

    • Jasper Alblas
     02/04/2014 om 12:50 pm

     Voor gewichtsverlies maakt dat niet veel uit. Het is alleen belangrijk dat de producten binnen een koolhydraatarm dieet vallen.

     Succes!

 • Marloes
  24/03/2014 om 11:50 am

  Hoi Jasper,

  Allereerst: het gaat heel goed, ik ben al 4,5 kg afgevallen. Bedankt voor het duwtje in de rug! Ik heb nog even een vraag over moerbeien: mogen die wel? Ze staan niet op de lijst

 • Claudie
  24/03/2014 om 8:02 am

  Hallo Jasper
  Ik ben coeliakie patient, dus glutenvrijpatient.
  Kan ik het koolhydraatarm dieet combineren met een glutenvrij dieet?
  Groetjes.
  Claudie

 • Astrid
  19/03/2014 om 8:53 pm

  Beste Jasper,

  Ik heb even een vraagje wat betreft zout en drank. Ik houd namelijk erg veel van zout mag ik dit gewoon aanhouden? Daarnaast houd ik erg van die aloë vera drankjes, met van die stukjes erin. Kan dat wel (op z’n tijd) in een koolhydraatarm dieet?
  Alvast bedankt! Je bent top.

  • Jasper Alblas
   20/03/2014 om 4:51 pm

   Bedankt Astrid!

   Met mate is zeezout en ander natuurlijk zout (dus geen keukenzout) geen probleem. Ik ken de aloë vera drankjes niet, let goed om de ingrediënten en kijk of er geen suiker, andere koolhydraten of onnatuurlijke stoffen inzitten. Als de drankjes daaraan voldoen kun je ze tijdens een koolhydraatarm dieet gebruiken.

   Veel succes!

 • Nicky
  19/03/2014 om 9:20 am

  Beste Jasper,

  2 vraagjes:

  Kan ik het koolhydraatarm dieet combineren met Herbalife?

  Is uw boek alléén in e-book versie beschikbaar?

  Groetjes Nicky

  • Jasper Alblas
   19/03/2014 om 2:42 pm

   Hallo Nicky,

   Ik ken de producten van Herbalife niet zo goed. Maar kijk uit met onnatuurlijk voedsel. De meeste repen en kant-en-klaar shakes zijn niet ideaal voor je gezondheid, ook al zijn ze koolhydraatarm.

   Ja, het boek met dieet recepten is alleen digitaal verkrijgbaar. Dus je hoeft niet te wachten totdat het bezorgd wordt, je kunt meteen beginnen.

   Veel succes!

 • Danielle
  16/03/2014 om 10:19 pm

  Hallo, kan ik een koolhydraatarm dieet ook voor mijn dochter van 6 gebruiken zonder dat zij een tekort aan voedingsstoffen krijgt? Zij heeft hypoglycaemie en koolhydraten allergie. Slikt voedingssuplementen als visolie, magnesium en vitamine dit op advies van een orthomoleculair arts. Ik vind het erg moeilijk om een dieet recept of avondmaal klaar te maken die past bij haar probleem groeten danielle

  • Jasper Alblas
   17/03/2014 om 6:11 pm

   Hallo Danielle,

   als jullie verder gewoon goed gevarieerd eten is dit dieet zeker geschikt voor je dochter. Mijn receptenboek vol koolhydraatarme recepten zal je helpen lekkere avondmaaltijden te maken.

   Veel succes!

 • Elise
  14/03/2014 om 7:31 am

  Hallo.
  Ik ben naar de huis arts geweest. en die heeft mijn een koolydraatarm dieet voor geschreven. Nu hoop ik dat jij mij hier bij kunt helpen.

  Met vriendelijke groeten

  Elise landman

  • Jasper Alblas
   14/03/2014 om 2:51 pm

   Hallo Elise,

   met jouw doorzettingsvermogen en de structuur van mijn boodschappenlijst/receptenboek zullen gegarandeerd succes opleveren.

   Veel succes!

 • suus
  13/03/2014 om 10:01 am

  Hallo….

  Ik ben zelf helemaal geen vis eter in recepten!
  Enige wat ik wel eens eet is….tonijn uit blik in olie. En stuk gebakken vis.
  en vlees betreft…ben ik ook een moeilijke. Eet eigenlijk alleen kip en rundergehakt!
  Kan ik dit gewoon eten ipv al die andere dingen wat op de koolhydraatarme lijst staan.

  • Jasper Alblas
   14/03/2014 om 2:53 pm

   Hallo Suus tonijn, kip en rundergehakt past allemaal in een koolhydraatarm dieet. In tonijn zitten dan wel geen koolhydraten maar ik zou het door het hoge gehalte aan zware metalen niet te vaak aan je dieet recepten toevoegen.

   Je doet er ook verstandig de kip biologisch en de rundergehakt het liefst grasgevoerd te kopen.

   Veel succes!

 • Esther
  12/03/2014 om 2:00 pm

  Hallo Jasper,
  ik ben zelf erg fan van koolhydraten (verslaafd denk ik) nu wil ik daar wel vanaf en naar een koolhydraatarm dieet, ik ben ook gek op verse groenten en fruit (al zag ik dat fruit helemaal niet zo gezond is) maar als ik kijk naar het financiële plaatje, dan lijkt gezond eten onbetaalbaar.
  Ter vergelijking: ik heb de boodschappenlijstjes van het ontbijt en de lunch ingevoerd in de appie en dan kom ik voor de dieet recepten op een bedrag uit van € 25,00 aan aanschafkosten. Als ik dit dan vergelijk met mijn kommetje cornflakes ’s morgens en een salade in het bedrijfsrestaurant, ben ik slechts € 7,00 kwijt aan aanschafkosten en doe ik veel langer met de cornflakes dus de gebruikskosten zijn nog een factor lager.
  Hoe kan ik koolhydraatarm eten combineren met een strak budget?

  • Jasper Alblas
   12/03/2014 om 2:38 pm

   Hallo Esther,

   de eerste paar weken zullen wat lastig zijn, maar daarna raak je vrij snel aan een koolhydraatarm dieet gewend.

   Een aantal manieren om binnen jouw budget te blijven zijn:
   1. doe boodschappen bij een budget supermarkt.
   2. koop niet biologische groenten (wel goed afwassen voor gebruik)
   3. koop diepvries producten.

   Havermout met een appel en wat kaneel, of kwark met wat bosvruchten zijn een aantal dieet recepten die ook binnen je budget vallen en ook bij een koolhydraatarm voedingspatroon horen.

   Veel succes!

 • Maaike
  06/03/2014 om 10:44 am

  Hallo,

  Ik heb een beetje hetzelfde probleem, ga namelijk nog naar school en eet daar natuurlijk in mijn pauzes. Brood meenemen vind ik al langer geen goed idee meer aangezien ik koolhydraatarm wil gaan eten. Wat im nou wel handig om mee naar school te nemen en wat de honger ook goed stilt.

  Groetjes

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:38 pm

   Hallo Maaike,

   je kunt het best een koolhydraatarme maaltijdsalade (of andere koolhydraatarme recepten) in een afsluitbaar doosje meenemen.

   Veel succes!

 • Marloes
  06/03/2014 om 8:46 am

  Hoi Jasper,

  Nog even een vraag. Het seizoen begint weer en dat betekent dat ik minstens 2x per maand toertochten fiets (wielrennen) van 100-160 km. Voorheen had ik altijd krentenbollen en bananen mee. Hoe kan ik dit nu oplossen? Het moet mee te nemen zijn in die kleine zakjes op mn rug.

  • Jasper Alblas
   07/03/2014 om 1:40 pm

   Hallo Marloes,

   het hoeven in jouw geval niet koolhydraatarme snacks te zijn, maar blijf wel weg van teveel suiker zonder voedingsvezels. Bananen en cashewnoten zijn twee snacks die me nu te binnen schieten. Of ontpitte dadels met een paranoot erin.

   Veel succes!
   Jasper

 • Mirjam
  04/03/2014 om 3:27 pm

  In jouw boodschappenlijst staat dat je onbeperkt noten mag, ik schrok hoeveel koolhydraten erin zitten. Kan je mij uitleggen waarom je hier onbeperkt van mag eten bij een koolhydraatarm dieet?

  Gr. Mirjam

  • Jasper Alblas
   05/03/2014 om 1:42 pm

   Hallo Mirjam,

   de meeste noten zijn koolhydraatarm, amandelen en walnoten hebben 9 en 15 procent koolhydraten. Cashewnoten bevatten wel veel koolhydraten.

   Ze passen in het koolhydraatarme dieet omdat de koolhydraten voornamelijk voedingsvezels zijn. Deze vorm van koolhydraten is zeker niet ongezond, je vindt voedingsvezels bijvoorbeeld ook in groente.

   Veel succes!

  • mirjam
   07/03/2014 om 11:31 am

   Nog even een vraagje wat betreft de noten……..mogen het ook gezouten noten, amandelen, walnoten etc. zijn?

   Gr. Mirjam

   • Jasper Alblas
    07/03/2014 om 1:41 pm

    Gezouten noten hebben niet meer koolhdyraten maar ze horen niet in een gezond koolhydraatarm dieet thuis. Je zou wel zelf van zeezout er overheen kunnen strooien.

    Veel succes!

 • Marloes
  04/03/2014 om 11:44 am

  Hallo Jasper,

  Ik vroeg mij af: ik zie geen mais op de lijst staan. Is dat niet goed of koolhydraatarm? Ik dacht er een snack van te maken door het te poffen (popcorn) en dan uiteraard met een beetje zeezout. Kun je mij hierover informeren?

  • Jasper Alblas
   05/03/2014 om 1:44 pm

   Hallo Marloes,

   maïs past niet in een koolhydraatarm dieet omdat het toch wel wat suiker bevat (vandaar de zoete smaak).

   Daarnaast is maïs ongezond omdat het vaak genetisch gemanipuleerd is. Liever niet eten dus.

 • Polleke
  04/03/2014 om 8:55 am

  Hai Jasper, ik ben nu al een week bezig met een koolhydraatarm dieet en het gaat hartstikke goed! de recepten in je boek bevallen erg goed. Mijn moeder wil dit dieet nu ook gaan gebruiken, niet zo zeer om af te vallen(is wel mooi meegenomen) maar om meer energie te krijgen, zij is 78jr. Adviseer je ouderen om dit dieet te gebruiken of speelt leeftijd geen rol met dit dieet. Mijn moeder heeft geen ziektes en slikt geen medicijnen, ze is alleen erg moe. Graag je mening.

  • Jasper Alblas
   05/03/2014 om 1:46 pm

   Hallo Polleke,

   het lijkt me voor je moeder zeer verstandig om koolhydraatarm te gaan eten. Het dieet of voedingspatroon is voor alle leeftijden erg gezond. Als het goed is zal ze binnen een week of 2 al een groot verschil in haar energie niveau merken.

   Veel succes!

  • Polleke
   06/03/2014 om 9:44 am

   Fijn om te horen, daar zal mijn moeder blij mee zijn. Nog een laatste vraag. Mag je sporadisch boter en melk gemaakt van grasgevoerde koeien nuttigen? Natuurlijk, liever helemaal geen zuivel met dit dieet maar Is dit kwalijk? Bij mij in de buurt zit nl. een biologische boer die dat verkoopt samen met grasgevoerd vlees en omega 3 eieren.

   • Jasper Alblas
    07/03/2014 om 1:43 pm

    Zolang de zuivel van biologisch grasgevoerde koeien is past het in een gezond koolhydraatarm dieet. Ik zou het inderdaad niet al te veel eten/drinken. Vaak wordt de term ‘rauwe melk’ gebruikt. Dat is zover ik weet best gezond.

    Veel succes!

 • Rene
  04/03/2014 om 7:11 am

  Beste Jasper,

  Het koolhydraat vrij dieet bevalt mij goed en ik heb veel aan je website.
  Je adviseert max. 1 stuk fruit per dag? Hoe zit het dan met fruit in groene smoothie recepten? Vallen die hier buiten? Wij nemen namelijk elke dag een groene smoothie met ca. 4-5 stuks fruit en groene bladgroente. Heeft dit een nadelig effect op het afvallen?

  Mvg,
  Rene

  • Jasper Alblas
   05/03/2014 om 1:48 pm

   Hallo Renee,

   let op, het is geen koolhydraatVRIJ dieet maar een koolhydraatARM dieet. Je lichaam heeft zeker koolhydraten nodig, maar gewoon niet te veel. De stukken fruit in de smoothie tellen zeker mee, probeer eens wat bleekselderij, spinazie of tomaten in de shake te doen. In het begin kan de smaak even wennen zijn, maar na een paar weken -als je eraan gewend bent- is het verassend lekker.

   Veel succes!

 • Ivona
  03/03/2014 om 7:28 pm

  Mag je dagmelk in de koffie?

 • Betty
  03/03/2014 om 5:05 pm

  Beste Jasper, vandaag je boek ontvangen, recepten zien er lekker uit,
  Alleen de vis, ik ben geen vis eter, wat voor alternatieven heb je voor mij behalve tofu, en is Tempe ook een goed alternatief?
  Kan ik havermout pannekoekjes bakken, met amandel of cocosmelk tijdens een koolhydraatarm dieet?
  Ik ga morgen aan de slag met de menus,
  Ik ben echt benieuwd.

  alvast bedankt
  Groetjes Betty

  • Jasper Alblas
   03/03/2014 om 8:55 pm

   Dank je wel Betty, maak er goed gebruik van.

   Koolhydraatarme alternatieven voor vis zijn grasgevoerd vlees, noten, zaden, scharrel ei, biologische kip en eventueel kwark. Vergeet ook niet voldoende omega 3 en vitamine B12 binnen te krijgen.

   Gebruik bij de pannenkoekjes wel glutenvrije havermout tijdens een koolhydraatarm dieet.

   Veel succes!

   • Betty
    04/03/2014 om 9:06 am

    Dank je wel Jasper voor je commentaar, daar heb ik veel aan.
    Ik wil nog wel graag weten of ik ook Tofu en Tempe kan gebruiken als vis vervanger,

 • Edith
  28/02/2014 om 2:58 pm

  Hoi Jasper,

  Mijn vriend overweegt om koolhydraatarm te gaan eten. Hij heeft wat overgewicht en heeft diabetes. Ik denk erover om mee te doen, omdat ik van mensen positieve verhalen hoor over hun energieniveaus. Ik moet er zelf eerder op letten dat ik niet te weinig weeg. Ik eet iig 6 boterhammen per dag, meer dan 1 bord avondeten met verse groenten, veel bonen en zonder ‘pakjes’ en ook tussendoortjes en koek/chips ’s avonds. Ik heb/neem overdag weinig tijd om te eten, 2bakken sla tussen de middag gaat me niet lukken.. Heb je advies? Toch maar wat meer fruit/honing e.d. eten, meer vetten of aanvullen met een broodje?
  Groet Edith

  • Jasper Alblas
   03/03/2014 om 8:57 pm

   Hallo Edith,

   eet meer gezonde vetten. Ga geen koolhydraten eten om niet af te vallen, ze hebben op de lange termijn een hoop negatieve gevolgen. Krachttraining is ook goed op te doen tijdens een koolhydraatarm dieet als je niet wilt afvallen.

   Veel succes!

   • Edith
    13/03/2014 om 5:31 pm

    Zijn dat onverzadigde vetten?

    • Edith
     14/03/2014 om 2:25 pm

     Houden van soep als voorafje, lunch of avondsnack. Lekker makkelijk in grote hoeveelheden te maken en bewaren. Gaan er teveel vitamines verloren door langere kooktijd? Zo ja is dat erg als je het alleen Als extra eet.
     Groet

     • Jasper Alblas
      14/03/2014 om 2:56 pm

      Je kan de soep prima eten. Let er wel op dat je alleen producten van de koolhydraatarme boodschappenlijst als ingrediënten gebruikt.

    • Jasper Alblas
     14/03/2014 om 2:55 pm

     Vetten uit natuurlijke producten zoals vis, vlees, ei, extra vergine olijfolie, kokosolie, lijnzaadolie, noten, zaden, avocado, e.d. Die kunnen zowel verzadigd als onverzadigd zijn.

 • sylvia
  27/02/2014 om 1:50 pm

  Hoi Jasper,

  Ik ben pas gestart met koolhydraatarm eten en voel me nu al veel helderder in mijn hoofd en lijf, gewoon meer energie.

  Maar ik ben even nieuwsgierig naar jouw mening over koolhydraatarm brood?

  Alvast dank voor je reactie!

  Sylvia

  • Jasper Alblas
   28/02/2014 om 1:35 pm

   Hallo Sylvia,

   mooi dat je de positieve effecten van de dieet recepten al voelt. Ga zo door.

   Ik eet zelf geen koolhydraatarm brood, maar af en toe een sneetje zal het afvallen niet erg belemmeren.

   Veel succes!

 • jitty
  27/02/2014 om 11:34 am

  kan je 2 maaltijden vervangen door een eiwitshake met kwark

  • Jasper Alblas
   28/02/2014 om 1:33 pm

   Dat zou kunnen, zolang de eiwitshake gezond is en niet te veel onnatuurlijke stoffen bevat. Zorg wel dat je altijd genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en niet te veel eiwitten. Eet afwisselend tijdens een koolhydraatarm dieet en eet producten van de boodschappenlijst.

   Veel succes!

 • Suzanne
  25/02/2014 om 3:46 pm

  Hallo Jasper,
  Ik ben afgelopen donderdag begonnen met het koolhydraatarme dieet. Het bevalt me tot nu toe goed heb alleen een vraagje over de tussendoor/snacks recepten….
  Mag dit een keer per dag magere kwark zijn met bijv lijnzaad of ananas of honing er doorheen?? Of houd dit het hele afval proces tegen…. En ook heb ik erg veel moeite met het ZWARE ontbijt… Merk dat ik hierdoor erg last van m’n maag krijg…. Misschien tips???
  Groetjes Suzanne

  • Jasper Alblas
   26/02/2014 om 1:00 pm

   Hallo Suzanne,

   op mijn boodschappenlijst die je ontvangt als je gratis lid wordt staat precies welke producten je als tussendoortje kan eten bij een koolhydraatarm dieet. Ik zou uitkijken met honing en fruit dat veel suiker bevat.

   De ontbijtrecepten zijn wat fors om ervoor te zorgen dat je geen honger hebt de rest van de ochtend. Als je hier moeite mee hebt kun je gewoon kleinere porties eten, maak je geen zorgen je hoeft de dieet recepten niet helemaal op te eten om af te vallen.

   Veel succes!

 • Cecilia
  23/02/2014 om 12:55 pm

  Hallo Jasper,
  Ik ben zeker als 8 weken bezig. In het totaal hooguit 1,5 tot 2 kilo afgevallen. Het enige waar ik op “zondig”is een klein beetje suiker in mijn koffie en regelmatig ’s avonds 1 glaasje wijn. Voor de rest koolhydraatarm/loos dieet. Is dit de enige reden van niet afvallen. Of heb je ook voorbeelden van mensen waar het gewoon niet zo goed werkt. Ik voel me er wel goed bij en hem minder last van een opgeblazen gevoel wat je soms kunt hebben..

  • Jasper Alblas
   24/02/2014 om 1:51 pm

   Hallo Cecilia,

   als je overgewicht hebt, volgens de boodschappenlijst eet (een koolhydraatarm dieet dus) en minder calorieën binnenkrijgt dat je verbruikt zul je altijd afvallen. Ik ga er daarbij vanuit dat je geen verdere (zeldzame) aandoeningen en of medicijnen hebt die gewichtsverlies beïnvloeden.

   Probeer de komende maand kleinere porties te eten en de suiker en een glaasje wijn te laten staan. Je zal zien dat je dan wel sneller afvalt.

   Veel succes!

 • willie
  22/02/2014 om 10:04 pm

  hallo daar.
  even een vraagje. mijn patner en ik zijn 2 jaar geleden 21 kilo en 12 kilo afgevallen door de koolhydraten te schrappen.
  we zijn in de tussentijd allebei wel weer wat gegroeid (door de koolhydraten).nl 5 en 2,5 kilo.
  nu ben ik weer begonnen met het schrappen van de koolhydraten maar na 3 weken afvallen sta ik stil wat afvallen betreft(nu al 4 weken) zou ik te weinig vet kunnen hebben in mijn dieet recepten??? ik word hier wel een beetje moedeloos van.
  ik hoor graag een reactie. alvast bedankt.
  willie

  • Jasper Alblas
   24/02/2014 om 1:54 pm

   Hallo Willie,

   volg een koolhydraatarm dieet zoals hierboven aangegeven, maar eet wel altijd (kleine porties) gerechten met veel gezonde vetten en voldoende eiwitten als je honger hebt.

   Let ook goed op je energie niveau, je stoelgang en nachtrust. Als je het goed doet zullen deze ook beter worden.

   Veel succes!

 • Chi
  22/02/2014 om 9:57 pm

  Beste Jasper,

  Is het okay om ook macadamia, peccan en pistasche noten te eten?

  En is amandelmeel zonder toevoegingen ook te gebruiken in dit dieet?

  Alvast Bedankt,
  Chi

  • Jasper Alblas
   24/02/2014 om 1:55 pm

   Hallo Chi,

   ja die passen ook in een koolhydraten arm dieet, maar eet ze niet te veel. Wissel de noten af met amandelen, walnoten en cashewnoten.

   Veel succes!

 • Marjan
  21/02/2014 om 5:46 pm

  Hoi Jasper!
  Ik ben al 7,8 kg afgevallen! En ben er super bij mee! Ik heb al heel veel diëten gevolgd en altijd zonder succes. Nu eet ik volgens het boodschappenlijstje en dat gaat dus prima. Ook heb ik me nog nooit zo fit en energiek gevoeld tijdens een dieet! Ik ga dus nog even door! Bedankt!

 • anja
  21/02/2014 om 12:31 am

  Beste Jasper,
  Ben het niet zo eens met je koolhydraatarm dieet.
  Ik volg een gewoon dieet met koolhydraten waarin brood gegeten mag worden, en ben al 20 kilo afgevallen door niet te snoepen en snacken en vooral alles vers te bereiden maar wel met de koolhydraten. En dat in 5 maanden tijd.
  Gewoon op vet letten en niks uit een pakje kopen, en alles vers bereiden dan val je vanzelf ook af.

  • Jasper Alblas
   22/02/2014 om 2:37 pm

   Hallo Anja,

   het lichaam van iedereen is anders.

   Sommige mensen, zoals jij bijvoorbeeld, kunnen (complexere) koolhydraten zoals volkoren brood en pasta eten zonder overgewicht te krijgen, maar hebben wel problemen met snellere suikers (zoals suiker in snoep).

   Maar er zijn ook een hoop mensen die ook overgewicht krijgen door complexere koolhydraten. Ik probeer ook deze mensen ook te helpen.

   Het is voor je algehele gezondheid (dus niet alleen voor overgewicht) voor iedereen verstandig om koolhydraatarm te eten. Je zult de verbeteringen dan spoedig merken aan je nachtrust, stoelgang en energieniveau.

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *